Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 16 maart 2019, 14:59   #501
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.216
Standaard

Mijn geliefde dagelijkse Pink Lady appel is .. een engineered product

Citaat:
These days, the sweetness of grapes is a sure bet, because in common with other modern fruits such as red grapefruit and Pink Lady apples, our grapes have been carefully bred and ripened to appeal to consumers reared on sugary foods. Fruit bred for sweetness does not have to be less nutritious, but modern de-bittered fruits tend to contain fewer of the phytonutrients that give fruits and vegetables many of their protective health benefits. Such fruit still gives us energy, but not necessarily the health benefits we would expect
.https://www.theguardian.com/books/20...the-way-we-eat
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 15:19   #502
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.836
Standaard

Ik eet straks een lekkere zelfbereide soep met stokbrood.
Vegan dus Eno!
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 15:30   #503
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.216
Standaard

Bouillon vleessoep?
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 15:39   #504
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.836
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
Bouillon vleessoep?
Bouillon van tuinkruiden.
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 15:40   #505
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.836
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
Bouillon vleessoep?
Moh zeg, ge doet moeilijk hoor!
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 15:41   #506
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.216
Standaard

Uitstekend.
Ik maak een keer of twee keer per week soep om mijn rijst in af te koken.
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 16:03   #507
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.836
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
Uitstekend.
Ik maak een keer of twee keer per week soep om mijn rijst in af te koken.
Hoe maakt gij uw soep?
'Mijn soep' voor straks: 5 tomaten in blokjes snijden, 2 dikke winterwortelen in schijfjes snijden; 1 prei, 1 selder fijngesneden+ een gesnipperde dikke ajuin en 1 aardappel in blokskes gesneden.
Het geheel zo'n 5 minuten aanstoven, peper en zout en basilicum toevoegen.
Daarna water toevoegen + 3 bouillonblokjes van tuinkruiden.
Vuur hoger zetten, 35-4O minuten laten koken.
Hmmmm; dat het maar rap 18u is!
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 16:16   #508
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.216
Standaard

bouillonblokjes: kan vleesextract inzitten. Ik voeg <11 groenten> soepextract toe.

Ik weet dat je je groenten aanstooft.
Doe ik niet.

Kijk, tomatensoep maak ik nooit meer. De reden is dat ik over zeer weinig sauzen beschik, en de voornaamste van dat weinige is tomatensaus. Dus maak ik geen tomatensoep. Alleen tomatensaus.


Wel preisoep. 10' koken en de prei eet ik daarna gestoofd. Afzonderlijk.

En pompoensoep.

Probeer eens er gemalen lupines bij te doen. Dat geeft elke soep een romige consistentie en het voegt er ook een proteïnenbron aan toe.

Lupines zijn paardenvoedsel. Je haren en je huid gaat er van blinken.
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 16:23   #509
Eyjafjallajökull
Banneling
 
 
Geregistreerd: 17 mei 2010
Berichten: 23.526
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
bla bla bla

Lupines zijn paardenvoedsel. Je kloten en je lul gaat er van blinken.
Eyjafjallajökull is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 16:24   #510
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Volgens mij veroorzaakt het eten van lupines culinaire hallucinaties, alsook algemene verwardheid.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 16:27   #511
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
Ik weet dat je je groenten aanstooft.
Doe ik niet.
Schrik dat uw soep smaak zou hebben, waarschijnlijk?
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 18:26   #512
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.836
Standaard

@ Eno; mijn soep was hmmmmmm-lekker
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 18:27   #513
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.836
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
bouillonblokjes: kan vleesextract inzitten. Ik voeg <11 groenten> soepextract toe.

Ik weet dat je je groenten aanstooft.
Doe ik niet.

Kijk, tomatensoep maak ik nooit meer. De reden is dat ik over zeer weinig sauzen beschik, en de voornaamste van dat weinige is tomatensaus. Dus maak ik geen tomatensoep. Alleen tomatensaus.


Wel preisoep. 10' koken en de prei eet ik daarna gestoofd. Afzonderlijk.

En pompoensoep.

Probeer eens er gemalen lupines bij te doen. Dat geeft elke soep een romige consistentie en het voegt er ook een proteïnenbron aan toe.

Lupines zijn paardenvoedsel. Je haren en je huid gaat er van blinken.
Vleesextract in tuinkruidenbouillon?
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 18:29   #514
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.836
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
bouillonblokjes: kan vleesextract inzitten. Ik voeg <11 groenten> soepextract toe.

Ik weet dat je je groenten aanstooft.
Doe ik niet.

Kijk, tomatensoep maak ik nooit meer. De reden is dat ik over zeer weinig sauzen beschik, en de voornaamste van dat weinige is tomatensaus. Dus maak ik geen tomatensoep. Alleen tomatensaus.


Wel preisoep. 10' koken en de prei eet ik daarna gestoofd. Afzonderlijk.

En pompoensoep.

Probeer eens er gemalen lupines bij te doen. Dat geeft elke soep een romige consistentie en het voegt er ook een proteïnenbron aan toe.

Lupines zijn paardenvoedsel. Je haren en je huid gaat er van blinken.
Euh.....wat is er mis met gewoon tomaten te kopen?
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 18:53   #515
Duupje
Secretaris-Generaal VN
 
Duupje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 mei 2006
Berichten: 20.171
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors Bekijk bericht
Euh.....wat is er mis met gewoon tomaten te kopen?
Da kost geld?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Ge zijt de kwaadste nog niet.
I'll just kill myself now.
Duupje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 18:57   #516
kojak
Secretaris-Generaal VN
 
kojak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 25.641
Standaard

En zelf telen, dat is te lastig...
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
kojak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 18:57   #517
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 71.360
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Duupje Bekijk bericht
Da kost geld?
Je kan altijd op zijn Bembems winkelen he
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 19:00   #518
kojak
Secretaris-Generaal VN
 
kojak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 25.641
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Schrik dat uw soep smaak zou hebben, waarschijnlijk?
Zit er dik in.
Hoe minder smaak, hoe minder hij der van eet, hoe langer ze mee gaat en hoe minder hij er moet maken.
Zit wel enige logica in zijn kookkunst. Ere wie ere toekomt.
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
kojak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 19:34   #519
Steben
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Steben's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 februari 2006
Locatie: Zulte - temidden de Vloanders
Berichten: 17.903
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mambo Bekijk bericht
Meeste mensen eten met enige smaak.
Er zijn er ook zonder.
Frietjes met pickles zijn vegan.
Soyanaise is trouwens vrij lekker. Dus een frietje special kan zelfs.
Maar te veel is te veel.
Vegan is voor mij net zoals veggie iets dat je wel eens of twee keer kan eten in de week( en dan 3 x vlees of vis). Geen leefstijl.
__________________
Baarle Werkgroep
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door duupje
Steben is nen goeie kerel
leve de manmanman club

Laatst gewijzigd door Steben : 16 maart 2019 om 19:35.
Steben is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 maart 2019, 19:55   #520
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kojak Bekijk bericht
Zit er dik in.
Hoe minder smaak, hoe minder hij der van eet, hoe langer ze mee gaat en hoe minder hij er moet maken.
Zit wel enige logica in zijn kookkunst. Ere wie ere toekomt.
Kunst? Geef mijn portie maar aan Fikkie.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:06.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be