Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Binnenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Binnenland Onderwerpen omtrent de binnenlandse politiek kunnen hier terecht. Let er wel op dat dit subforum enkel over dergelijk algemene zaken gaat die niet thuishoren in de themafora.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 14 juni 2019, 16:49   #181
marie daenen
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 december 2013
Berichten: 35.535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door IJsboer Bekijk bericht
Het probleem met Brusselse Franstaligen is niet dat ze een andere taal moeten spreken (Engels gaat prima) maar alles dat uit Vlaanderen komt = nazi. Onze Vlaamse media vallen nog mee hoor. Als je hoort of leest wat er in Franstalige media komt, ... het linkse socialisme druipt er af en de vergelijking tussen N-VA en Hitler is gewoon 1 op 1...
En waar blijft onze media dan om dat aan te klagen???
Een Vlaming trekt een scheef gezicht en de bladen staan vol, vol verontwaardiging...
Maar aan de overkant druipt de anti-Vlaamse hetse van het papier af, en geen enkele zogezegde Vlaamse krant, die de Vlamingen moeten inlichten over wat er in dit land gebeurt, doet zijn mond open...

Het kan ook de spuigaten uitlopen over wat men niet zegt, over wat men allemaal doelbewust verzwijgt...
marie daenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 17:02   #182
marie daenen
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 december 2013
Berichten: 35.535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gwylan Bekijk bericht
Mijn land “met meer objectiviteit bekijken” zal ik in ieder geval niet van u kunnen leren. Maar meer algemeen zal elkeen die mij kent u verzekeren dat ik de objectiviteit zelve ben, ook als het om mijn land gaat. Straffer nog : zelfs als het om mezelf of mijn nauwere omgeving gaat zal ik steeds elke gemaakte fout in de allereerste plaats bij mezelf zoeken, en niet zo laf zijn om ze iemand anders ten kwade te duiden, zoals u kennelijk steeds met Frankrijk en de Fransen doet als het om politieke zwakheden en fouten in uw land gaat.

Misschien is dat slechts een hobby van u, maar dan wens ik u oprecht toe ooit een eervoller en nuttiger tijdverdrijf te kunnen vinden.
Of het enkel om een hobby gaat... de realiteit geeft mij met de dag meer en meer gelijk; het bewijs dat ik er niet naast zat...

Wat het maken van fouten betreft zal ik, gelijk u, ook eerst en vooral mijn eigen doen en laten op de korrel nemen... Maar ik denk dat de wereld, mijn land en mijn omgeving wel wat verder rijkt dan mijn eigen persoontje en ik ben zeker niet zo dwaas om mijzelf te verwijten dat la Belgique bestaat en nog minder mijzelf te verwijten dat het vierkant draait omdat ik er zou zijn...

Al mijn verwijten over wat hier verkeerd gaat, zijn er pas gekomen nadat ik de toestand vol twijfel en onzekerheden jarenlang ernstig onderzocht heb...
Waarom, waarom en daarbij vooral niet blijven staan bij tijdelijke oprispingen maar zoeken naar de diepere oorzaken...

En vreemd maar de diepere oorzaken van wat er hier verkeerd gaat, die blijken overal toepasselijk te zijn; misschien in een ander kleedje, maar onder het gruis komt men bij hetzelfde uit...

Frankrijk wil een groot land zijn... Voor mij is een groot land, dat land dat zichzelf kan en wil in vraag stellen... Maar ja, daar heeft de maffia die overal regeert geen oren naar... Want het zou zijn winstgevende zaakjes vies in de weg staan...
marie daenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 17:18   #183
Gwylan
Minister-President
 
Gwylan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 juni 2010
Locatie: Het Zuidelijker Zwerk
Berichten: 5.881
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djimi Bekijk bericht
Ik vind dat dus écht vreemd, hé.


Als ik hier in Brussel Nederlands (of West-Vlaams) spreek, gebeurt er doorgaans één van de twee volgende dingen:


ofwel doen de mensen hard hun best mij in het Nederlands (of West-Vlaams) te antwoorden (iets meer dan één keer op de twee)

ofwel geven de mensen heel nederig - ja, zelfs beschaamd - toe dat ze (nog) geen Nederlands (of West-Vlaams) kennen, en smeken ze of ik a.u.b. zo vriendelijk zou willen zijn hen niet onmiddellijk in gruzelementen te stampen (iets minder dan één keer op de twee).


Ongeveer één keer op de tweehonderdachtenvijftig is er inderdaad zo ene die denkt dat hij/zij 'méér' of 'béter' is dan ik omdat hij/zij géén Nederlands (of West-Vlaams) kent/wil kennen, maar als ik die dan in het Engels, Duits of Spaans aanspreek, kruipt hij/zij toch ook al snel weer in zijn/haar mand.




Ik begin mij zo langzamerhand af te vragen of ik er niet beter aan doe wanhopig te worden.

Wat scheelt er met mij, begot?




Edit: ook in Wallonië spreek ik Nederlands (of West-Vlaams), en dat eveneens doorgaans zonder veel problemen.


Edit 2: ik ben nog geen 1m70 groot, maar zie er wel erg 'mediterraans' uit. Zou het daaraan liggen?
Dat is niet onmogelijk....

In Brussel, waar ik gelukkig alsmaar minder dikwijls verwacht wordt, spreek ik de taal van degene die mij aanspreekt, dus hetzij Frans, Nederlands, of Engels. Procentueel schat ik het als volgt in : Frans 95%, Nederlands 4,5%, Engels een zeldzame 0,5%.

In Wallonië, waar ik zo mogelijk nog minder dikwijls langs kom, spreek ik Frans.

In Belgisch Vlaanderen, of althans in het Nederlandstalig deel van België voor de puristen, spreek ik Nederlands. Geen “Vlaams” dus of welkdanige uwer streektalen, want die beheers ik niet, maar Nederlands.

Welnu, en ik heb dat hier al meermaals gesteld, de kans is minstens 8 op 10 dat men mij in een soortement Frans tracht te antwoorden. Ik ben er zo goed als zeker van dat dit uit behulpzaamheid en met de beste bedoelingen gebeurt, maar ik vind het vervelend, vooral ook omdat men meestal in het Frans (nou ja) volhardt, zelfs als ik blijf Nederlands praten. Zelfs in het beste geval is de minste aarzeling mijnerzijds of twee tienden van een seconde nadenken om het juiste Nederlands woord te gebruiken al voldoende opdat men terug naar het Frans overschakelt, zichtbaar kwestie van mij uit mijn vermeend lijden te verlossen.

OK, het zal ongetwijfeld aan mijn herkenbare Franse tongval liggen of aan mijn voorkomen (een “Parijs' kakmadammeke”, ooit volgens een politieagent in Oostende, die dacht dat ik hem niet verstond), of aan een combinatie daarvan. Maar goed, het is in ieder geval niet motiverend.

Nou ja, met mijn zuiders smoeltje zou elke poging om er geloofwaardig rasecht “Vlaams” uit te zien bij voorbaat mislukken, dus tja, dan nemen we de Belgische eigenaardigheden maar zoals ze zijn. No problem.
Gwylan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 17:28   #184
Weyland
Eur. Commissievoorzitter
 
Geregistreerd: 15 mei 2011
Berichten: 9.421
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gwylan Bekijk bericht
OK, het zal ongetwijfeld aan mijn herkenbare Franse tongval liggen of aan mijn voorkomen (een “Parijs' kakmadammeke”, ooit volgens een politieagent in Oostende, die dacht dat ik hem niet verstond), of aan een combinatie daarvan. Maar goed, het is in ieder geval niet motiverend.
Ik hoop dat je toen even geveinsd hebt enkel Frans te praten, om hem daarna, nadat hij je zo beledigde in een taal waarvan hij niet wist dat je die machtig bent, beleefd te beantwoorden in het Nederlands. Die smoel zou ik wel willen hebben gezien op zijn gezicht.

Laatst gewijzigd door Weyland : 14 juni 2019 om 17:35.
Weyland is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 17:35   #185
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 98.359
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gwylan Bekijk bericht
...
een “Parijs' kakmadammeke
...
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 17:38   #186
Weyland
Eur. Commissievoorzitter
 
Geregistreerd: 15 mei 2011
Berichten: 9.421
Standaard

Het is wel zo, Franstaligen bezitten soms een lichaamstaal die door veel Vlamingen slecht begrepen wordt. Of is het enkel het accent? Geen idee.

Ooit eens een erg lieve Franstalige lerares gehad, maar mijn klasgenoten begrepen haar verkeerd en respecteerden haar niet. Ze had wel de allures van een stereotiepe 'kakmadam', maar als je verder keek was ze best een prima mens. Ze kwam inderdaad strenger over, maar ze was het in realiteit dus niet. Jammer, want een Franstalige is de best mogelijk denkbare docent voor het vak Frans (ze gaf ook godsdienst, volledig in het Nederlands dan).

Zelf vraag ik me daarbij af hoeveel negatiever die persoon nu over Vlaanderen moet denken.

Ze had in Nederland les moeten geven, dan was ze misschien populairder. Waarschijnlijk zou ze alleszins op minder vooroordelen gestuit hebben, omdat Nederland geen geschiedenis van een taalstrijd heeft zoals wij die hadden. Als Nederlandstalige Belg die in Nederland werkt stuit ik ook op zo goed als geen vooroordelen en word ik gewoon als evenwaardig behandeld.

Laatst gewijzigd door Weyland : 14 juni 2019 om 18:02.
Weyland is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 17:46   #187
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bad Attila Bekijk bericht
Louter ter info, de nationalisatie van FN Herstal dateert van 1997, en de regionalisering van de bevoegdheid van 2003... Uw tijdslijn klopt dus niet echt.
Is dat alles waaraan je kan vastklampen? De tijdlijn?
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 18:32   #188
Gwylan
Minister-President
 
Gwylan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 juni 2010
Locatie: Het Zuidelijker Zwerk
Berichten: 5.881
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weyland Bekijk bericht
Ik hoop dat je toen even geveinsd hebt enkel Frans te praten, om hem daarna, nadat hij je zo beledigde in een taal waarvan hij niet wist dat je die machtig bent, beleefd te beantwoorden in het Nederlands. Die smoel zou ik wel willen hebben gezien op zijn gezicht.
Dat werd – jaren geleden – gezegd wijl ik in de wagen (met uiteraard Franse nummerplaat) zat voor de ingang van een hotel in Oostende, wijl mijn man net binnengegaan was met onze beperkte bagage. Kennelijk mocht daar enkel in- en uitgeladen worden (wat het geval was) maar niet gestationeerd, dus een politiewagen stopte naast de wagen van mijn man. Op datzelfde moment kwamen mijn man en de hotelmanager terug buiten, en de ene agent zei aan die laatste iets wat ik in het Nederlands vertaald begreep als : “zeg eens aan dat Parijs’ kakmadammeke dat ze hier weg moet met haar kar”. De hotelmanager ging meteen stilletjes iets zeggen aan de geopende deur van de politiewagen, waarna deze onmiddellijk zonder meer wegreed.

De bewuste hotelmanager was een van de weinigen die wist dat wij (ja, ook mijn man) het Nederlands min of meer beheersen, maar wat hij aan de agenten gezegd heeft weet ik niet. Hoe dan ook heb ik dus niet de kans gehad om in welke taal ook te reageren, hetgeen ongetwijfeld nog het beste was want ik heb niet de gewoonte om in het buitenland groot misbaar te maken als politieagenten middels hun immense wijsheid al dan niet terecht iets zeggen of vinden.

Wij noch de hotelmanager hebben verder over het voorval gesproken, maar het heeft mij geleerd dat Oostendse agenten toen in ieder geval niet bekend waren met Franse nummerplaten, want ze hadden aan die van de wagen zonder enig probleem kunnen zien dat deze ingeschreven was in de 06, en dat is een heel eind verwijderd van Parijs….

En ach, ik heb één en ander niet echt als een belediging ervaren, hoor. Laten we het houden bij een gebrek aan elegantie en wellevendheid.
Gwylan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 18:49   #189
Gwylan
Minister-President
 
Gwylan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 juni 2010
Locatie: Het Zuidelijker Zwerk
Berichten: 5.881
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weyland Bekijk bericht
Het is wel zo, Franstaligen bezitten soms een lichaamstaal die door veel Vlamingen slecht begrepen wordt. Of is het enkel het accent? Geen idee.

Ooit eens een erg lieve Franstalige lerares gehad, maar mijn klasgenoten begrepen haar verkeerd en respecteerden haar niet. Ze had wel de allures van een stereotiepe 'kakmadam', maar als je verder keek was ze best een prima mens. Ze kwam inderdaad strenger over, maar ze was het in realiteit dus niet. Jammer, want een Franstalige is de best mogelijk denkbare docent voor het vak Frans (ze gaf ook godsdienst, volledig in het Nederlands dan).

Zelf vraag ik me daarbij af hoeveel negatiever die persoon nu over Vlaanderen moet denken.

Ze had in Nederland les moeten geven, dan was ze misschien populairder. Waarschijnlijk zou ze alleszins op minder vooroordelen gestuit hebben, omdat Nederland geen geschiedenis van een taalstrijd heeft zoals wij die hadden. Als Nederlandstalige Belg die in Nederland werkt stuit ik ook op zo goed als geen vooroordelen en word ik gewoon als evenwaardig behandeld.
Ik ben vanzelfsprekend niet die lieve lerares, maar als u het mij toestaat wil ik met u wel delen hoe ik na de jarenlange ervaring van zo nu en dan deelname aan dit forum over Vlaanderen cq. over de Nederlandstalige Belgen denk.

Mijn respect voor alle mensen, en dus vanzelfsprekend ook voor onze Nederlandstalige Belgische buren is in geen enkele mate aangetast. Mijn sympathie voor terechte sociale, maatschappelijke en politieke verzuchtingen van wie ook, en dus tevens van de Belgische Vlamingen, is even groot gebleven.

Maar er is bij mij mettertijd wel een zeer negatief beeld ontstaan van sommige Vlaams-nationalisten, wier standpunten ik als onterecht, onzinnig, paranoïde, en xenofoob ervaar.

Gelukkig weet ik dat die standpunten niet deze zijn van de Belgen in het algemeen, inclusief van de Vlamingen en wellicht inclusief van het gros der Vlaamsvoelenden.
Gwylan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 19:29   #190
Weyland
Eur. Commissievoorzitter
 
Geregistreerd: 15 mei 2011
Berichten: 9.421
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gwylan Bekijk bericht
Ik ben vanzelfsprekend niet die lieve lerares, maar als u het mij toestaat wil ik met u wel delen hoe ik na de jarenlange ervaring van zo nu en dan deelname aan dit forum over Vlaanderen cq. over de Nederlandstalige Belgen denk.

Mijn respect voor alle mensen, en dus vanzelfsprekend ook voor onze Nederlandstalige Belgische buren is in geen enkele mate aangetast. Mijn sympathie voor terechte sociale, maatschappelijke en politieke verzuchtingen van wie ook, en dus tevens van de Belgische Vlamingen, is even groot gebleven.

Maar er is bij mij mettertijd wel een zeer negatief beeld ontstaan van sommige Vlaams-nationalisten, wier standpunten ik als onterecht, onzinnig, paranoïde, en xenofoob ervaar.

Gelukkig weet ik dat die standpunten niet deze zijn van de Belgen in het algemeen, inclusief van de Vlamingen en wellicht inclusief van het gros der Vlaamsvoelenden.
Men lijdt soms te veel aan een slachtoffercomplex, wat veel negativiteit uit de mens haalt. Voeg daarbij de anonimiteit van een forum bij en sommigen laten zich meteen een vijandbeeld opspelden, wat snel ontaardt in een oeverloos gevecht tegen windmolens. Zeer vermoeiend soms. Misschien ligt het ook ten dele aan de Vlaamse aard om de dingen veeleer op te kroppen dan ze in het dagelijkse offline leven te delen, zogezegd om conflict te vermijden en de vooroordelen beginnen dan hun eigen leven te leiden.

Zelfs een patriot zou dit moeten inzien. Het Vlaanderen van de toekomst, of het nu bij België hoort of niet, zal altijd met andere landen van Europa te maken hebben.

Maar de slechtsten zijn we in Vlaanderen niet natuurlijk. Dat van opkroppen is wel een waarheid, denk ik. België heeft de hoogste zelfmoordcijfers van West-Europa (hoger dan Japan zelfs), en daar draagt niet alleen Wallonië aan bij met hun slechte economie. Volgens mij levert onze mentaliteit er een hoge bijdrage aan bij.

Laatst gewijzigd door Weyland : 14 juni 2019 om 19:56.
Weyland is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2019, 22:01   #191
werkman
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 5 december 2014
Berichten: 6.830
Standaard

[quote=fred vanhove;9044036][quote=Witte Kaproen;9044009]
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fred vanhove Bekijk bericht

Als van Vlaanderen een ééntalig gewest te maken niet helpt op dat vlak zal een andere staatsvorm ook niet helpen. Het zit nu éénmaal niet in onze genen.
Ik zag net onze onafhankelijke avant la lettre Gerolf Annemans een selfie maken met Marine Le Pen .....je mag eens raden in welke taal ze met elkaar spraken ik denk dat ik het weet

Nu nog straffer. Stupiede stommerikken vertikken het hier van Nederlands te spreken. Gerolf spreekt met een buitenlander de taal die hij verkiest. Basta! En Marine is geen Belg maar wel een Francaise. Beperk uw debiliteit en viseer dus Belgen. Misschien behoor je zelf tot dat groepje.
Trouwens ik spreek ook in Wallonië de taal van Voltaire. Maar in Vlaanderen nooit. Zelfs in Brussel niet. Als er zo'n stomme Brusselaar; die verwacht wordt van tweetalig te zijn; afkomt met " comprend pas" dan heb ik er steeds plezier in hem in zijn onderbroek te zetten en begin ik mijn school-Engels of in het Duits. En als hij volhard dan durf ik afsluiten met de zin :"Ihr könnt mich gern haben". Dat verstaat hij dan toch niet.

En daarstraks las ik hier weer iets van een slimme die beweerde dat Hollanders geen Frans spreken. Inderdaad, 95 % spreken geen Frans misschien maar als het een omhooggevallen luchtballon is dan leer je snel dat die wel Frans spreekt om andere Hollanders te kleineren. En om op te vallen natuurlijk. Maar gelukkig voor de Nederlanders lopen er bij ons meer rond van dat gehalte. Dikke nekken zijn zelfs fier op hun onkunde.
Meer weet ik niet te vertellen over de taalproblematiek.
Maar taal is wel een prachtig middel om idioten te scheiden van serieus beleefd volk.
Daarom is taal voor mij heel belangrijk.
En slaap gelukkig! Alice in Wonderland is een prachtige vluchtheuvel voor getormenteerden.

Laatst gewijzigd door werkman : 14 juni 2019 om 22:03.
werkman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2019, 05:35   #192
Elio di Supo
Banneling
 
 
Geregistreerd: 13 november 2007
Locatie: The Swamp
Berichten: 28.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door werkman Bekijk bericht
Stupiede stommerikken
Zijn er andere?

Laatst gewijzigd door Elio di Supo : 15 juni 2019 om 05:35.
Elio di Supo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2019, 07:48   #193
werkman
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 5 december 2014
Berichten: 6.830
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Elio di Supo Bekijk bericht
Zijn er andere?


Waarschijnlijk niet.
Het geeft het gehalte weer van hetgeen hier aanwezig is. Van Belgen eisen ze niks en ze vinden het doodnormaal dat de Vlaming maar Frans moet spreken.
Maar als een buitenlander durft een andere taal spreken en een Vlaming durft hem beleefdheidshalve tegemoet komen dan wordt plotsklaps het kot te klein. Weer een gebeurtenis om te kunnen zeiken dus.
En op den duur vindt men op dit forum niks dan gezeik van zogezegde Belgen die alle beleefheidsregels aan hun zool lappen.
Ga tegen Chinezen of Japanners maar onnozel doen en zeggen dat die Nederlands moeten spreken. Anders mogen ze er niet in zeker?
De hoofdstad van Europa wordt dus omringd door marginalen aan beide zijden van de taalgrens. Gewoon omdat er stupiede nikkers van witte Belgen rond lopen die hun tijd verbeuzelen aan stammentwisten.
En de reden van dit gedrag weet zelfs de grootste idioot.
Maar zelfs dat snappen ze niet. Zij houden de Vlamingen gewoon voor idioten. Niet henzelf dus! Als hun zakken maar gevuld blijven met Vlaams geld.
Maar als ze de kiesresultaten bekijken dan willen ze zelfs niet toegeven dat de Vlaming niet het boerke blijft dat bieten mocht gaan trekken in Walbanië.
De Vlaming zegt gewoon :"Kust ze en werk zelf voor uw eten"
Ik beweer niet dat hij voor 100 % gelijk heeft.
Maar dat gedoe van zogezegde Belgen lokt het wel gedeeltelijk uit.
werkman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2019, 08:35   #194
marie daenen
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 december 2013
Berichten: 35.535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gwylan Bekijk bericht
Ik ben vanzelfsprekend niet die lieve lerares, maar als u het mij toestaat wil ik met u wel delen hoe ik na de jarenlange ervaring van zo nu en dan deelname aan dit forum over Vlaanderen cq. over de Nederlandstalige Belgen denk.

Mijn respect voor alle mensen, en dus vanzelfsprekend ook voor onze Nederlandstalige Belgische buren is in geen enkele mate aangetast. Mijn sympathie voor terechte sociale, maatschappelijke en politieke verzuchtingen van wie ook, en dus tevens van de Belgische Vlamingen, is even groot gebleven.

Maar er is bij mij mettertijd wel een zeer negatief beeld ontstaan van sommige Vlaams-nationalisten, wier standpunten ik als onterecht, onzinnig, paranoïde, en xenofoob ervaar.

Gelukkig weet ik dat die standpunten niet deze zijn van de Belgen in het algemeen, inclusief van de Vlamingen en wellicht inclusief van het gros der Vlaamsvoelenden.
Voorbeeld van aan de overkant van de taalgrens...

Een tien, vijftien jaar geleden werd door de franstalige gemeenschap besloten dat in de lagere communale scholen het gemeentebestuur besliste welke de tweede taal was die zou gegeven worden...
In mijn gemeente besliste het gemeentebestuur dat dat Nederlands zou zijn...
Vooral in mijn deelgemeente zette dat enorm kwaad bloed... Nederlands leren... kon men zich een groter tijdsverlies voorstellen.
En maak je niet ongerust, de bewoners, enkele ingeweken Brusselaars op kop, hebben geprotesteerd tot en met, ze spraken zelfs van verkrachting van hun democratische rechten en weet ik veel meer...

Maar daar gaat het nu niet over...
De juf die die Nederlandse lessen moest geven werd neergehaald en geminacht tot en met...
Het was nochthans een 'bekwame' lerares want ze had haar Nederlands in Nederland geleerd... En toen ik zei dat ik niet graag in het openbaar sprak, vroeg ze mij of ik misschien geen 'goed' Nederlands kende en enkel dialect sprak... Dus zelfs de prof in Nederlands was door en door door de grote francofonie met al haar vooroordelen gebreinwashed...

En ik denk dan ook niet dat de minachting van haar streekgenoten haar fel raakte... Maar het belachelijkste was dat toen er toch overgegaan werd in onze deelgemeente tot Engels als de tweede taal... Hewel, het was dezelfde prof die Engels gaf...

Ik ben altijd Vlaams nationalistisch geweest; maar mijn verhuis naar Wallonië, waar ik overigens enorm goed ben ingeburgerd en waar ik vele vrienden heb; hebben mij grote ogen doen opentrekken over de letterlijke anti-Vlaamse indoctrinatie van boven uit...
Walen zijn als mens, even goed als Vlamingen of even slecht als u wil... maar de macht van de indotrinatie die van bovenuit gevoerd wordt is onheilspellend... en vooral elke zichzelf benoemde politieke correcte kultuur meer dan onwaardig...
marie daenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2019, 08:40   #195
marie daenen
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 december 2013
Berichten: 35.535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weyland Bekijk bericht
Men lijdt soms te veel aan een slachtoffercomplex, wat veel negativiteit uit de mens haalt. Voeg daarbij de anonimiteit van een forum bij en sommigen laten zich meteen een vijandbeeld opspelden, wat snel ontaardt in een oeverloos gevecht tegen windmolens. Zeer vermoeiend soms. Misschien ligt het ook ten dele aan de Vlaamse aard om de dingen veeleer op te kroppen dan ze in het dagelijkse offline leven te delen, zogezegd om conflict te vermijden en de vooroordelen beginnen dan hun eigen leven te leiden.

Zelfs een patriot zou dit moeten inzien. Het Vlaanderen van de toekomst, of het nu bij België hoort of niet, zal altijd met andere landen van Europa te maken hebben.

Maar de slechtsten zijn we in Vlaanderen niet natuurlijk. Dat van opkroppen is wel een waarheid, denk ik. België heeft de hoogste zelfmoordcijfers van West-Europa (hoger dan Japan zelfs), en daar draagt niet alleen Wallonië aan bij met hun slechte economie. Volgens mij levert onze mentaliteit er een hoge bijdrage aan bij.
Inderdaad de Vlaming zwijgt liever dan in een direct contact op te spelen...
En waar komt u met die onnozele opmerking vandaan dat Vlaanderen ook in de toekomst altijd met andere landen in contact zal moeten treden... alsof de Vlamingen dat niet doen...
Wie heeft u die onnozeliteiten ingepeperd dat Vlamingen onder hun kerktoren blijven zitten???
Oké er zijn er, zoals er overal mensen zijn, maar de Vlamingen is uiterst bekwaam en uiterst gemakkelijk om met andere mensen in contact te treden...

Laat u verdomme toch niet zo indoctrineren door de machthebbers die niet liever hebben dat dat de goegemeente hun leugens geloven...
marie daenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2019, 10:24   #196
Everytime
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 3 februari 2004
Locatie: Bruxelles
Berichten: 32.896
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door IJsboer Bekijk bericht
Het probleem met Brusselse Franstaligen is niet dat ze een andere taal moeten spreken (Engels gaat prima) maar alles dat uit Vlaanderen komt = nazi. Onze Vlaamse media vallen nog mee hoor. Als je hoort of leest wat er in Franstalige media komt, ... het linkse socialisme druipt er af en de vergelijking tussen N-VA en Hitler is gewoon 1 op 1...
U baseert uwzelf maar op stereotypes of op persoonlijke ervaringen die niet heel de bevolking vertegenwoordigen. Als Franstalig heb ik ook al slechte blikken in Vlaanderen gemerkt omdat ik er met mijn vrienden in het Frans sprak maar ik relativeer en ik weet zeer goed dat niet heel Vlaanderen zo reageert.
Everytime is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2019, 11:01   #197
werkman
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 5 december 2014
Berichten: 6.830
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Everytime Bekijk bericht
U baseert uwzelf maar op stereotypes of op persoonlijke ervaringen die niet heel de bevolking vertegenwoordigen. Als Franstalig heb ik ook al slechte blikken in Vlaanderen gemerkt omdat ik er met mijn vrienden in het Frans sprak maar ik relativeer en ik weet zeer goed dat niet heel Vlaanderen zo reageert.

Weer een argument van een...………….
Niet heel Vlaanderen reageert op die manier. Dus uw gedachte is waardeloos.
U bent ziek vent. Doodziek. Kaffer uw spitsbroeders uit die vinden dat buitenlanders en Vlamingen dom zijn omdat ze durven praten in de taal van die buitenlander. Weer een stupiditeit. Maar ja als die buitenlander een zwarte is zijn alle middelen goed om weer te proberen een nieuwe lading smurrie rond te strooien. Met uiteindelijk de enige bedoeling om het Vlaamse volk blijvend te verdelen. Het beoogde resultaat is zo duidelijk als pompwater doorzichtig is. N-VA en VB moeten verdeeld blijven.
N-VA wordt afgedreigd en VB blijven Nazi. En dat wordt dan van zelfs de Vlaamse kerktorens rondgestrooid.
Door mensen zelfs die nooit een zwarte of Nazi gekend hebben. Ze scheten zelfs nog in hun pampers toen die in België rondliepen. Maar die hetze beoogt wel iets gans anders. Behouden wat we hebben en dat kan alleen als de trado's zowel hier als over de grens kunnen samen klitten.
L'unité fait la farce. De "farce" is wat er van dit land geworden is.
Maar misschien blijven hun opties behouden en laat weeral een Vlaamse leider zich in het hoekje drummen voor zijn beoogde postjes voor hemzelf en zijn adepten.
De geschiedenis kan zich weer herhalen. Het Vlaamse volk zit vol verraders.
Ik ken dat volk. Alleen de postjes tellen. Wat zal het dus worden? De postjes of het zelfrespect? Ik ben toeschouwer. Mij zullen ze geen tweede keer meer hebben. Ik heb geen respect meer nodig van eender welke Vlaming.
Ik weet wat het was om op de barricaden te staan. Stank voor dank!
Hoe ondankbaar kan een volk zijn!

Laatst gewijzigd door werkman : 15 juni 2019 om 11:06.
werkman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2019, 11:23   #198
Witte Kaproen
Secretaris-Generaal VN
 
Witte Kaproen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2013
Berichten: 30.775
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marie daenen Bekijk bericht
En waar blijft onze media dan om dat aan te klagen???
Een Vlaming trekt een scheef gezicht en de bladen staan vol, vol verontwaardiging...
Maar aan de overkant druipt de anti-Vlaamse hetse van het papier af, en geen enkele zogezegde Vlaamse krant, die de Vlamingen moeten inlichten over wat er in dit land gebeurt, doet zijn mond open...

Het kan ook de spuigaten uitlopen over wat men niet zegt, over wat men allemaal doelbewust verzwijgt...
Gelukkig is de rol van de Regime pers flink afgenomen .

Op de sociale media verschijnt nu de stem van het volk .
Witte Kaproen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2019, 11:27   #199
Witte Kaproen
Secretaris-Generaal VN
 
Witte Kaproen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2013
Berichten: 30.775
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door werkman Bekijk bericht
Weer een argument van een...………….
Niet heel Vlaanderen reageert op die manier. Dus uw gedachte is waardeloos.
U bent ziek vent. Doodziek. Kaffer uw spitsbroeders uit die vinden dat buitenlanders en Vlamingen dom zijn omdat ze durven praten in de taal van die buitenlander. Weer een stupiditeit. Maar ja als die buitenlander een zwarte is zijn alle middelen goed om weer te proberen een nieuwe lading smurrie rond te strooien. Met uiteindelijk de enige bedoeling om het Vlaamse volk blijvend te verdelen. Het beoogde resultaat is zo duidelijk als pompwater doorzichtig is. N-VA en VB moeten verdeeld blijven.
N-VA wordt afgedreigd en VB blijven Nazi. En dat wordt dan van zelfs de Vlaamse kerktorens rondgestrooid.
Door mensen zelfs die nooit een zwarte of Nazi gekend hebben. Ze scheten zelfs nog in hun pampers toen die in België rondliepen. Maar die hetze beoogt wel iets gans anders. Behouden wat we hebben en dat kan alleen als de trado's zowel hier als over de grens kunnen samen klitten.
L'unité fait la farce. De "farce" is wat er van dit land geworden is.
Maar misschien blijven hun opties behouden en laat weeral een Vlaamse leider zich in het hoekje drummen voor zijn beoogde postjes voor hemzelf en zijn adepten.
De geschiedenis kan zich weer herhalen. Het Vlaamse volk zit vol verraders.
Ik ken dat volk. Alleen de postjes tellen. Wat zal het dus worden? De postjes of het zelfrespect? Ik ben toeschouwer. Mij zullen ze geen tweede keer meer hebben. Ik heb geen respect meer nodig van eender welke Vlaming.
Ik weet wat het was om op de barricaden te staan. Stank voor dank!
Hoe ondankbaar kan een volk zijn!
Niet wanhopen ,Werkman .

De Vlaamse onafhankelijkheid komt er aan.

Zelfs vlugger dan je nu voor mogelijk houdt.

De Walen beginnen uit paniek de tak waarop ze zitten
in snel tempo af te zagen.

De Monarchie ,als laatste bind middel is verlamd van angst.
Filip weet niet meer wat te doen
en durft zelfs niet meer op tafel kloppen zoals zijn vader nog wel deed.

Het enige waarmee hij hoopt te scoren is medelijden opwekken ivm met zijn moeilijke jeugd en schooltijd.

Laatst gewijzigd door Witte Kaproen : 15 juni 2019 om 11:28.
Witte Kaproen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2019, 11:34   #200
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 80.200
Standaard

Armoezaaiers worden niet ernstig genomen.

Knack:

'Als Verhofstadt ernstig had bestuurd, hadden we er nu beter voor gestaan.'

Het interview ging onder andere over de prestaties van de regering-Michel, die De Callataÿ in een breder perspectief plaatste: 'Verhofstadt was premier in de vette jaren 1999-2007 en heeft niets verwezenlijkt. Luc Coene, zijn gewezen kabinetschef en de latere gouverneur van de Nationale Bank, zei ooit in een interview: "Op het vlak van de pensioenen en andere hervormingen hebben we een honderdste gedaan van wat we hadden moeten doen." Als Verhofstadt ernstig had bestuurd, hadden we er nu beter voor gestaan. Hij zal door economen die het recente verleden bestuderen als een regelrechte ramp worden beschouwd: nul op begroting en nul op hervorming.'
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:51.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be