Politics.be Problemen met registreren? Of een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te verzenden naar maarten@politics.be met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Economie
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Economie Hier kan je discussiëren over economie en staatsschuld

Antwoord
 
Discussietools
Oud 18 juni 2019, 10:50   #21
N-Vb
Staatssecretaris
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 2.556
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Erw Bekijk bericht
Een connectie met centrale planning (centrale banken) reduceert een munteenheid tot een instrument van diefstal, betekende dat zelfs aan de bestaansreden voor geld (opslag van waarde) reeds niet meer wordt voldaan.
Zo een munteenheid is als een spaarvarken dat legaal geleegd wordt door derden op basis van dwang.
De huidige cryptomunten werden gemaakt met doel net dat te verhinderen, deze zogenaamde "doorbraak van de cryptomunt" is dus net het tegendeel.
De mop van de grote leugen. Tevens een klassieker want feitelijk wil de centraal plannende dievenbende geen met de hunne concurrerende munteenheden, en dat is waarom ze die moeite doen om de cryptofamilie ervan te monopoliseren.

mij lijkt het dat de huidige cryptomunten gemaakt zijn door oplichters,
of de Facebook-cryptomunt ook bij die categorie hoort is nog niet duidelijk,

maar er zal zeker een cryptomunt moeten komen die wereldwijd hetzelfde is en ww gebruikt wordt,
daardoor worden alle bestaande cryptomunten waardeloos;

voor het gewone geld zal natuurlijk nog een inruilperiode voorzien worden

voordelen van de cashloze maatschappij
- zwart geld bestaat niet meer
- ww dezelfde betaalmunt
- meer controle op criminaliteit
- geen speculatie mogelijk
N-Vb is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 19 juni 2019, 08:12   #22
patrickve
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 februari 2009
Locatie: Grenoble, Frankrijk
Berichten: 38.079
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door N-Vb Bekijk bericht
mij lijkt het dat de huidige cryptomunten gemaakt zijn door oplichters,
Dat moet je eens uitleggen.
patrickve is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 juni 2019, 08:13   #23
patrickve
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 februari 2009
Locatie: Grenoble, Frankrijk
Berichten: 38.079
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Erw Bekijk bericht
De huidige cryptomunten werden gemaakt met doel net dat te verhinderen, deze zogenaamde "doorbraak van de cryptomunt" is dus net het tegendeel.
Amen. Mijn hoop is ergens dat die facebook cryptomunt hernieuwde interesse zal scheppen in alle andere, waaronder bitcoin. Facebook is een beetje over zijn "geloofwaardigheidsmaximum".

Laatst gewijzigd door patrickve : 19 juni 2019 om 08:14.
patrickve is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 juni 2019, 09:25   #24
Anna List
Secretaris-Generaal VN
 
Anna List's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 96.969
Standaard

binnenkort betalen we allemaal met de Libra ... ook cryptomunten zijn dus al passé.
__________________
Citaat:
“Heb je poen, stem dan Groen! - Wouter Van Besien 19-6-2019
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 juni 2019, 19:48   #25
N-Vb
Staatssecretaris
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 2.556
Standaard

Bron: GVA

Facebook heeft zijn plan uit de doeken gedaan voor de nieuwe cryptomunt die ze volgend jaar samen met een 30-tal andere multinationals lanceren: de Libra. Maar wat zul je daarmee kunnen kopen? Hoeveel zal die waard zijn? Of waarom wil Facebook in godsnaam een eigen munt? Tien vragen over de Facebookmunt.


Wat zul je ermee kunnen betalen?

“Als het aan Facebook ligt, zul je er waarlijk alles mee kunnen kopen: films, kledij, schoenen, boeken, reizen,...”, zegt Thomas Spaas, advocaat en bestuurder van de Belgian Bitcoin Association. “Als je ziet dat Uber nu al partner is, zal het dus bijvoorbeeld ook mogelijk zijn om taxiritten te boeken en direct te betalen. Daarnaast kan de Libra ook gebruikt worden om geld aan mensen over te maken. Daarvoor kan Facebook WhatsApp inzetten, wat ook van hen is. Onder vrienden zul je dan net zo makkelijk aan elkaar kunnen betalen als je nu een foto doorstuurt. Of je betaalt op die manier zelfs een koffie op café.”

Hoeveel zal die munt waard zijn?

“Het wordt een stabiele munt die aan sterke valuta - dollar, euro,... - zal gekoppeld worden om er zo voor te zorgen dat er geen grote schommelingen zijn”, zegt Spaas. Dan zullen ze bijvoorbeeld zeggen dat 1 Libra x-aantal euro waard is. Je zal die kunnen kopen door je digitale portefeuille in Messenger, WhatsApp,... op te laden.”


Tien vragen over de Facebook-munt ‘Libra’: “Op den duur zal een lening bij Facebook ook mogelijk zijn”

Waarom wil Facebook een eigen munt?

“Als extra verdienmodel”, zegt Spaas. “Per betaling zullen ze wel een procentje opstrijken.” “Al is het ook interessant om nog meer informatie in hun bezit te hebben over hun gebruikers”, zegt Bart Preneel, cryptograaf en cryptoanalist aan de KU Leuven. “Nu weten ze wie je vrienden zijn, wat je doet, waar je woont, waar je interesses liggen,... Wat zeer interessante informatie is voor potentiële adverteerders. Maar het is nog interessanter om te weten wat je koopt en wanneer je iets koopt.”

“Er zijn veel vragen over de privacy”, zegt Spaas. “Al heeft Facebook het wel slim aangepakt. Ze wisten dat niemand hen zou vertrouwen, dus maken ze een apart platform - Calibra - waarvan ze zeggen dat het op geen enkele manier gekoppeld wordt aan je account zelf. Simpel uitgelegd: ze weten dat iemand een pizza kocht met Libra, maar wie dat is, blijft onbekend voor hen én de partners. Al heb ik toch mijn twijfels. Als je ziet wie de partners zijn - Visa, MasterCard, PayPal,... - dan zie je er toch geen enkele non-profit bij hé. Het zijn bedrijven die al actief zijn in die sector, waarom zouden zij nu in een nieuw systeem stappen als er geen enkel profijt uit te halen valt? Qua privacy zitten er dus zeker nog kantjes aan. Er zal de komende maanden toch wel een stevig robbertje gevochten worden om te zien hoe dat allemaal in zijn werk zal gaan en welke regels moeten gevolgd worden. Daarom nam Facebook al een legertje banklobbyisten onder de arm die ook hier in Brussel aan de slag zullen gaan.”

Word je hier als consument dan beter van?

“Qua gebruiksgemak wel”, zegt Spaas. “Geld geven aan vrienden via WhatsApp, geef toe, dat is makkelijk. Al zal het dus de vraag zijn wat je daar allemaal in ruil voor teruggeeft. Is het echt allemaal zo nobel dat ze op deze manier iedereen in de wereld de mogelijkheid geven digitaal te betalen, of zit er meer achter?”

Wat met die andere cryptomunt: de Bitcoin?

“Op het eerste gezicht kun je denken dat het forse concurrentie zal zijn voor de Bitcoin”, zegt Spaas. “Ik denk van niet. Nu zorgt het al voor een stijging van de waarde ervan omdat er met dit nieuws opnieuw meer interesse komt voor cryptomunten. Dat zal alleen maar toenemen omdat Facebook met hun munt een breder publiek zal aanspreken. Mensen die er vroeger geen interesse voor hadden en er nu gebruik van zullen maken en mogelijk ook wel eens zullen kijken naar ‘de moeder’ van de Libra: de Bitcoin. Sowieso worden beide ook op een andere manier gebruikt. De Bitcoin is toch eerder een soort van belegging.”

Zullen we er in België ook al volgend jaar mee kunnen betalen?

“Dat is nog niet duidelijk”, zegt Spaas. “Sowieso zullen ze het eerst op bepaalde markten uitrollen. Zo wordt India al genoemd als een testland omdat daar momenteel nog geen dergelijk betrouwbaar online betaalsysteem is. Hier in België kennen we al Visa, Mastercard, PayPal, in dergelijke landen is dat veel minder het geval.”


Tien vragen over de Facebook-munt ‘Libra’: “Op den duur zal een lening bij Facebook ook mogelijk zijn”

Wordt Facebook op deze manier een bank?

“Ze zullen die licenties naar alle waarschijnlijkheid wel al hebben”, zegt Spaas. Preneel sluit ook niet uit dat Facebook in de toekomst echte bankactiviteiten zal uitbouwen. “Een lening aangaan bij Facebook? Waarom niet? Ik zie het gebeuren.”

Wordt alles op Facebook betalend met Libra?

“Dat denk ik niet”, zegt Spaas. “Verenigingen of kleine bedrijfjes die nu al eens een paar euro uitgeven om wat reclame te maken op hun pagina, gaan ze niet verplichten om met de Libra te werken. Want dan lopen ze het risico dat ze die mensen wegjagen. Dat is ook altijd het idee geweest achter Facebook: we gaan niemand dwingen om iets te doen. Maar ze zullen wel hun best doen om ervoor te zorgen dat je er uiteindelijk maar moeilijk rond kan. Want als al je vrienden het doen, moet je zelf ook wel volgen.”

Betalen we op een dag enkel nog in Libra en niet meer in euro of dollar?

“Moeilijk te voorspellen”, zegt Spaas. “Net zo goed wordt dit een flop. Maar het is wel een zeer interessant project om volgen én als het aanslaat, wordt het wel concurrentie voor de gewone munten.”

Mag Facebook eigenlijk zomaar een munt maken? Moet daar niet zoiets als goud tegenover staan?

“Bij traditionele munten was er vroeger inderdaad een dekking door goud”, zegt Spaas. “Bij de Bitcoin is dat bijvoorbeeld niet zo, daar gaat het enkel om vraag en aanbod. Al is er hier bij de Libra wél sprake van een financiële reserve als dekking.”

…….------------

Vermoedelijk zal het rond februari 2020 in voege komen

Laatst gewijzigd door N-Vb : 19 juni 2019 om 19:52.
N-Vb is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 24 juni 2019, 19:06   #26
N-Vb
Staatssecretaris
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 2.556
Standaard

"De Libra wordt beheerd door een comité, de Libra Association, met zetel in Zwitserland. Facebook heeft in dat comité slechts één stem. Wanneer zich problemen voordoen zal Facebook benadrukken dat het de munt niet controleert. Regelgevers zullen niet onder de indruk zijn.
Het Libra-systeem is ontwikkeld om naadloos te werken in Teheran, Tulsa of Tegucigalpa. Maar net dat is een probleem voor regelgevers, die landen als Iran hebben gesanctioneerd en verregaande maatregelen hebben genomen om te vermijden dat geld ginds geraakt.
In de VS heeft het hoofd van het House Financial Services Committee al een moratorium op de verdere ontwikkeling van de Libra geëist; ook internationale regelgevers tonen zich negatief.
De lange lijst van partners van de Libra Association bevat zowat iedereen van Visa en Mastercard tot Spotify, PayPal, Uber, Lyft en Vodafone. Maar: focus niet op wie meedoet, maar wel op wie niet meedoet: Google, Amazon, Apple en... niet één bank.
Conclusie: de Libra kan nooit werken zonder toelating van de regelgevers en die toelating zit er in de verste verte niet aan te komen."
N-Vb is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 26 juni 2019, 21:33   #27
N-Vb
Staatssecretaris
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 2.556
Standaard

ER ZIJN NOG VEEL vraagtekens over de virtuele munt waar Facebook als voornaamste initiatiefnemer zijn schouders onder zet. Maar één ding is zeker: de libra wordt geen nieuwe bitcoin en dat is een goede zaak.

In de week dat bitcoin weer meer dan 10.000 dollar waard werd, lanceerde Facebook samen met 27 andere bedrijven met de libra nog een virtuele munt. Vele voorstanders van de bitcoin hopen dat hun favoriete virtuele munt in het kielzog van de libra zal doorbreken bij het grote publiek. Maar de verschillen zijn groot. Bitcoins en libra's mogen dan wel allebei sterk beveiligde stukjes computercode zijn, het opzet is volledig anders. De nog altijd onbekende oprichters achter de bitcoin hebben een systeem opgezet met onder meer een limiet voor nieuwe munten en een steeds tragere geldcreatie. De bitcoin moest een volwaardige munt worden, maar fungeert door die starre monetaire principes als virtueel goud. De meerderheid van de beleggers in bitcoins willen er niet mee betalen, maar wachten gewoon af tot ze de relatief schaarse bitcoins duurder aan iemand anders kunnen verkopen.

De voorbije jaren hebben aangetoond dat het idealisme van Facebook vaak niet meer is dan een laagje vernis.

De libra's zullen volledig gedekt zijn door een korf van klassieke munten, zoals de dollar, en door overheidsobligaties. De koers zou door het ontbreken van schaarste en een betere inwisselbaarheid in theorie stabieler moeten zijn. De kans is dan groot dat de munt eerder een betaalmiddel wordt dan een belegging. De libra is ook meer nodig als goedkoop betaalsysteem om internationale transacties goedkoper te maken dan als een beleggingskans.

De overheden moeten er wel van nabij op toezien dat het libra-systeem niet tot een wingewest ontaardt voor techgiganten. Facebook mag dan wel naar eigen zeggen het allerbeste voor hebben met de libra. De voorbije jaren hebben aangetoond dat het idealisme van de techgigant vaak niet meer is dan een laagje vernis.

Bron: Trends
N-Vb is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 27 juni 2019, 10:36   #28
Vlad
Minister-President
 
Vlad's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2012
Locatie: hondenkennel
Berichten: 5.749
Standaard

Iemand die de zaak prins Henri de Croÿ op De Tijd volgt ? Veel maakt het precies niet uit of een maatschappij cashloos is of niet ...
__________________
Groen! is voor de betonstop en voor de bouw van honderdduizenden sociale woningen voor klimaatvluchtelingen.

Zonder kernenergie leggen we de laatste boom om voor zonnepanelenwoestijnen.

Open-grenzen-beleid en multiculturalisme leiden tot een politiestaat.
Vlad is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 juli 2019, 18:23   #29
N-Vb
Staatssecretaris
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 2.556
Standaard

Waarom de Facebook-munt libra geen vooruitgang is

Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks in De Morgen

Facebook heeft aangekondigd zelf een nieuwe munt, de libra, te willen creëren. Een revolutie? Ik denk van niet.

Laten we eerst duidelijk maken wat de libra niet is. De libra is geen cryptomunt (zoals de bitcoin en honderden anderen). Een cryptomunt is gebaseerd op het feit dat ze op een volledig gedecentraliseerde wijze ontstaat zonder dat er intermediairs, zoals banken en centrale banken, aan te pas komen. Ze staat volledig buiten het huidig betalingssysteem dat wordt georganiseerd door die banken en centrale banken. Om zo een gedecentraliseerd betalingssysteem te doen werken, wordt gebruikgemaakt van de blockchain-technologie. Die maakt het mogelijk de hele keten van transacties te publiceren.

Als er één ding duidelijk is dan is het wel dat de libra zal worden uitgegeven op een heel gecentraliseerde wijze en gecontroleerd zal worden door heel weinig mensen. De libra zal, als ze ooit van de grond komt, meer gecentraliseerd zijn dan het huidige betalingssysteem.

De libra is ook geen munt waar iedereen op zit te wachten omdat ze tot grote kostenbesparingen en groter gemak van betalingen zal leiden. Het betaalsysteem dat we vandaag kennen is gedurende de laatste decennia heel gebruiksvriendelijk geworden. We gebruiken debet- en creditkaarten met groot gemak en tegen relatief lage kosten. We doen dit nu meer en meer met smartphones waardoor het gemak van betaling nog is vergroot. Natuurlijk, kunnen de kosten nog verlaagd worden. Maar libra belooft hier niets revolutionairs.


De problemen die zich stellen met de libra hebben te maken met de mogelijke monopoliemacht van Facebook en met de stabiliteit van een financieel systeem gebaseerd op de libra.

Het eerste probleem met de libra is dat ze een middel is voor Facebook om zijn marktmacht nog verder uit te breiden. Niet alleen zal Facebook over nog meer individuele informatie beschikken dat het handig zal gebruiken in gerichte advertenties. Bovendien zullen nog meer mensen vastgekluisterd zijn aan Facebook als ze dat medium ook gebruiken om betalingen te doen. Dat zal allemaal wel de winsten van Facebook verhogen. Maar het zullen monopoliewinsten zijn. En die verhogen onze welvaart niet, integendeel.

Facebook maakt er een punt van dat de libra vooral de arme landen zal ten goede komen. De inwoners van die landen hebben geen toegang tot een betaalsysteem, stelt Facebook. Dat klopt niet: de armen in die landen hebben access tot een gratis betaalsysteem met bankbiljetten. Bovendien bestaat in die landen nog een groter gevaar dat libra-Facebook een monopoliepositie inneemt dan bij ons. En dat zal die landen niet ten goede komen.

Als het zover komt, zal de libra een munt zijn die door de financiële instelling die Facebook dan zal zijn, wordt uitgegeven. Facebook heeft het zelf toegegeven. De libra zal gedekt worden door een portefeuille van andere munten (zoals dollars, euros, ponden, enz.). Dat is wat financiële instellingen doen. Ze geven deposito’s, spaarboekjes of ander financiële producten uit en dekken die door financiële activa aan te houden.

Bron van instabiliteit

De koers van de libra tegenover de munten die Facebook aanhoudt zal van dag tot dag schommelen. Met het gevolg dat als ik een betaling in euro wil doen door gebruik te maken van de libra, ik nooit precies zal weten hoeveel ik van die munt moet neertellen. Niet echt een grote plus voor die munt.

Nog belangrijker is het feit dat Facebook, als financiële instelling, een belangrijke bron van risico, en zelfs instabiliteit, zal worden. Hoeveel libra’s zal Facebook creëren? Dat zal beslist worden door een kleine groep mensen bij Facebook. Die zouden in de verleiding kunnen komen om teveel libra’s uit te geven om zo hun winsten te verhogen. Maar als ze dat doen dan kan de stabiliteit van die munt onder druk komen. De financiële instelling Facebook zal ook krediet willen verschaffen in libra. Dat krikt ook haar winsten op. Maar hoeveel risico’s zal ze daarbij nemen? Dat kan op termijn tot zeepbellen leiden die aangestuurd worden door Facebook.

Kortom alle problemen van risico en stabiliteit die zich stellen in het traditionele banksysteem, zullen ook ontstaan met de libra. Willen we het grote gevaar van financiële instabiliteit dat uitgaat van dit nieuwe systeem indijken, dan zullen we het moeten reguleren en controleren zoals we dat vandaag doen met de banken. Het feit dat Facebook een internationale gigant is, betekent niet dat die controle niet kan. Soevereine staten beschikken over alle middelen om dit te doen, inclusief het gebruik van de libra te verbieden mocht Facebook weigeren zich te onderwerpen aan regulering en controle.
N-Vb is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 2 juli 2019, 22:46   #30
fred vanhove
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 14 februari 2014
Berichten: 19.477
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak Bekijk bericht
Mogelijks ben jij een wandelende rekenmachine, en een super coole winkelbezoeker,
maar dan zal jij toch een zeer grote uitzondering zijn.

Verder zijn de voordelen van bankkaarten enorm.
Om maar enkele te noemen: weinig cash op zak zelfs tijdens reizen over quasi gans de wereld; toch redelijk veel kunnen betalen, vb brandstof auto, onverwacht garagebezoek, arts raadplegen .. van hier tot Tokyo,
En voor de winkel: geen probleem met diefstal door personeel, geen cash tellen, geen cash beveiligen, geen cash vervoeren, perfect te combineren met stockopvolging ...
Bij mijn arts(en) en tandarts(en) moet je cash betalen. Ik denk te weten waarom.
Ook aan de kassa's van grote warenhuizen valt me telkens op hoeveel mensen nog met cash betalen....zelfs jonge mensen.
Onlangs in Duitsland een band moeten laten herstellen in een kleine centrale en alles met cash moeten betalen.
In vele landen buiten Europa kan je aan tankstations alleen (nog maar) met cash betalen dus dat fabeltje van over gans de wereld bewijst dat uw wereld niet zo groot is als de mijne.
Sinds deze draad let ik er daar dan ook meer op

PS ; voor je me weer neersabelt (want als je hier even iets schrijft over olifanten ben je gelijk zelf een olifant)
zelf betaal ik altijd indien mogelijk met kaart zelfs al is het maar 1 euro.

Laatst gewijzigd door fred vanhove : 2 juli 2019 om 22:58.
fred vanhove is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 juli 2019, 23:04   #31
N-Vb
Staatssecretaris
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 2.556
Standaard

Facebook kondigde een paar weken geleden vol enthousiasme de libra aan. Vanaf volgend jaar zouden gebruikers daarmee geld kunnen overmaken. Maar de toezichthouders die erover gaan, zijn nog niet zo enthousiast. Ze trappen op de rem en willen tijd om uit te zoeken hoe de munt in elkaar zit.

De omvang van de libra zorgt voor vragen aan de samenleving en de overheid over wat aanvaardbaar en wenselijk is", liet de Britse marktwaakhond, de Financial Conduct Authority, dinsdag weten. Het motto van techbedrijven is 'Move Fast and Break Things', maar alle vragen die worden opgeworpen "vragen om diep nadenken en aandacht voor details".

Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een brief geschreven aan de top van Facebook. Ze willen dat Facebook de ontwikkeling van de libra stillegt tot toezichthouders en de politiek onderzoek hebben kunnen doen. De libra "leidt tot grote zorgen over privacy, handel, nationale veiligheid en monetair beleid, niet alleen voor de 2 miljard gebruikers van Facebook, maar ook voor beleggers, consumenten en de wereldeconomie", aldus de Democraten.

Ze worden gesteund door meer dan dertig Amerikaanse consumentenorganisaties. Die vragen de politiek om aan de handrem te trekken. "Wij vinden dat de risico's te groot zijn om het plan door te laten gaan met zo veel onbeantwoorde vragen", schrijven ze in een gezamenlijke brief.

Ook Japan is bezorgd. De centrale bank van het land vindt de libra moeilijk te controleren. De munt "lift gratis mee op de financiële wereld", die daardoor in gevaar kan komen, meldt de zakenkrant Nikkei Asian Review
N-Vb is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 8 juli 2019, 20:43   #32
N-Vb
Staatssecretaris
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 2.556
Standaard

Financiële toezichthouders moeten flink aan de bak om regelgeving te maken voor grote techbedrijven als Facebook die zich in de financiële wereld willen wagen. Dat zei bestuurder Benoît Coeuré van de Europese Centrale Bank (ECB) zondag in de Zuid-Franse plaats Aix-en-Provence.

Coeuré verwijst naar de plannen van Facebook, die onlangs bekendmaakte een eigen cryptomunt met de naam Libra te ontwikkelen die gebruikt moet kunnen worden voor echte betalingen door Facebook-gebruikers. Volgens de ECB-bestuurder ontbreekt het nu nog aan spelregels voor een dergelijk scenario. "Het is ondenkbaar dat we ze hun gang laten gaan in het financiële systeem zonder regels om toezicht te kunnen houden, want dat is gewoon te gevaarlijk. We moeten sneller schakelen dan we ooit hebben gedaan."

Eerder lieten drie Britse toezichthouders al weten zich in de plannen van Facebook te verdiepen. Gouverneur Mark Carney van de Britse centrale bank zei een "open blik" te willen houden "maar geen open huis". Ook vanuit Washington werd met scepsis gereageerd. Later deze maand geeft Facebook tekst en uitleg voor het Amerikaanse congres over Libra.

Bron: MoneyTalk
N-Vb is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2019, 17:57   #33
Erw
Eur. Commissievoorzitter
 
Erw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2004
Berichten: 8.704
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door N-Vb Bekijk bericht
“Het wordt een stabiele munt die aan sterke valuta - dollar, euro,... - zal gekoppeld worden om er zo voor te zorgen dat er geen grote schommelingen zijn”, zegt Spaas.
Deze ene zin schiet de bestaansreden van de cryptomunten er al van onderuit...
__________________
Het problemen-makende bezigheids-kartel om te kunnen kopen zonder te moeten helpen te produceren: Overheid.
http://achterdesamenleving.nl/wp-con...jgeloof-11.pdf
Leer wat echt kapitalisme is: www.mises.org
Hoed u voor de speculatie-fabels die pogen te verhinderen dat u wat u produceerde terug kan kopen.

Atlas Shrugged
Erw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2019, 18:08   #34
Erw
Eur. Commissievoorzitter
 
Erw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2004
Berichten: 8.704
Standaard

Het voordeel van cash is dat je hand volstaat om iets te kopen. Je bent niet afhankelijk van derden.
__________________
Het problemen-makende bezigheids-kartel om te kunnen kopen zonder te moeten helpen te produceren: Overheid.
http://achterdesamenleving.nl/wp-con...jgeloof-11.pdf
Leer wat echt kapitalisme is: www.mises.org
Hoed u voor de speculatie-fabels die pogen te verhinderen dat u wat u produceerde terug kan kopen.

Atlas Shrugged
Erw is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:34.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2016, Politics.be