Politics.be Problemen met registreren? Of een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te verzenden naar maarten@politics.be met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Europa
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Europa In dit forum kun je debatteren over de politiek van de Europese lidstaten, over de werking van Europa, Europese instellingen, ...

Antwoord
 
Discussietools
Oud 27 augustus 2019, 15:32   #10561
Hoofdstraat
Minister-President
 
Hoofdstraat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 4.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door parcifal Bekijk bericht
Toon eens waar men dat zegt.
Concreet, met een link.

En Beide Versies? Van wat? Het Withdrawal Agreement (WA) ?
Daar is 1 versie van, de Political Declaration (PD) is iets anders.
Nog eens dan

VERSIE 1:

Then the backstop would be applied. It would see Northern Ireland staying aligned to some rules of the EU single market. That means that goods coming into Northern Ireland from elsewhere in the UK would need to be checked to see if they meet EU standards.

https://www.bbc.com/news/uk-northern...itics-44615404

Meer info over deze controles, het gaat vooral over voedsel maar ook CE certified materiaal. Binnen het EU akkoord mag dit wel via een controle bij de exporteerder en andere technische middelen gebeuren, dit zouden ze dus als een technische grens willen uitvoeren indien mogelijk, dan kan het blijkbaar wel.

https://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-46216120

VERSIE 2:

"The European Union is ready to give the UK the unilateral right to leave the customs union, chief negotiator Michel Barnier has said in a bid to make the Brexit deal acceptable to the UK parliament. He stressed, however, that Britain would still need to honour its commitment to preserve a border free of controls between the Republic of Ireland and Northern Ireland. That is something that in previous negotiations led to proposals to place a customs border "in the Irish Sea"."

https://www.rte.ie/news/brexit/2019/...rexit-barnier/
------------
Of dit nu de Withdrawal Agreement of Political Declaration is of een belofte maakt niets uit, het zijn de mogelijkheden die de EU ziet binnen de WA en allemaal bevatten ze een grens tussen Noord-ierland en de UK.

.

Laatst gewijzigd door Hoofdstraat : 27 augustus 2019 om 15:44.
Hoofdstraat is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 09:14   #10562
Klein Licht
Minister-President
 
Geregistreerd: 30 september 2011
Berichten: 5.386
Standaard

Dit is een beetje praat voor de vaak volgens mij, om te verdoezelen dat je net zoals vele Britse Brexitisten nog altijd niet goed snapt:

- Wat de backstop is
- Waarom hij nodig is
- Waarom een beperkte termijn een contradictio in terminis is
- Waarom de mogelijkheid om hem eenzijdig op te blazen, los van de rest van het overgangsakkoord, een contradictio in terminis is


De backstop heeft één functie: voorkomen dat er een voelbare grens komt binnen het Ierse eiland. Dit laatste is een eis van de EU omdat ze geen nieuwe Troubles willen. De Brexitories claimen dat ze dit laatste ook willen vermijden, maar in de realiteit kan het hen geen kloten schelen.


EU: Ok dan, jullie stappen eruit. Wat voor samenwerking willen jullie op de lange termijn realiseren?

VK: Wij willen een verregaande samenwerking op handelsvlak behouden, alsook visavrij reizen, gezamenlijk luchtvaartbeheer, werkvergunningen en heel de mikmak.

EU: Een oplossing voor de Ierse kwestie moet deel voor ons uitmaken van een samenwerkingsakkoord. Anders stellen onder andere Ierland hun veto en komt er geen.

VK: Geen probleem! Tegen het einde van de overgangsperiode komen we wel met iets op de proppen.

EU: Waarom dan pas?

VK: Omdat we het nog moeten bedenken. Onzichtbare grenswachten, microdrones, satellieten, iedereen een chip inplanten. Technologie dus.

EU: Whatever. Wat doen we in de overgangsperiode na 31/05/2019 tot wanneer jullie technodroom werkelijkheid is geworden?

VK: Euh, margarita's drinken? Weet ik veel.

EU: Goed geprobeerd, maar dat kan voor ons niet. Wij beschermen onze markt en ons grondgebied met een bewaakte buitengrens. Jullie doen dat trouwens ook. Deze grens wordt door jullie toedoen plots terug binnen het Ierse eiland gelegd. Als dit zo uitdraait, komt er geen samenwerkingsakkoord.

VK: Ja maar die grens komt er niet, we gingen dit oplossen met technologie.

EU: Technologie waarvan je zegt dat je het pas uitgevonden, laat staan geïmplementeerd zult hebben n?* 31/05/2019. We waren al aan het bespreken wat we gingen doen in tussentijd.

VK: Ah, juist! Waarom was die datum ook weer zo belangrijk voor jullie?

EU: Je weet toch nog dat we nog maar aan het bespreken zijn wat we gaan doen in de overgangsperiode van twee jaar na de effectieve Brexit?

VK: Overgangsperiode? Ons volk heeft gestemd voor soevereiniteit! Global Brittain FTW!

EU: Euh ok, denk ik? In ieder geval: als jullie nog een deal willen en jullie hebben nog tijd nodig om die beloofde technologische maatregelen uit de werken, moeten we wel afspreken wat we in tussentijd gaan doen. Anders heeft het geen zin om verder te onderhandelen, want er komt toch een veto.

VK: Pffff lastigaard. Wel, we zullen in het overgangsakkoord een backstop zetten die het probleem oplost tot onze technogrens er is. Bling bling lasers en zo. Trouwens, er zijn nog landen zonder grens. Zoek maar op.

EU: Tof. Wat houdt die backstop in?

VK: Weet ik veel. Is het niet aan jullie om eens met een idee te komen, in plaats van lastige vragen?

EU: Niet echt, maar goed. Jullie kunnen je grens in plaats van in Ierland in de Ierse Zee leggen.

VK: No way José! The Brittish Empire will remain whole! Of wholé, dat rijmt zelfs.

EU: Ok, je kan met jullie hele, euh, empire, binnen de douane-unie blijven? We hebben zo eens een slide gemaakt, heb je die nog? In ieder geval gaat het maar duren tot jullie beloofde definitieve oplossing er is, blijkbaar toch aan het eind van de overgangsperiode dus in werkelijkheid gaat er niet veel verschil zijn.

VK: En jullie slaaf blijven?? Ons Volk heeft beslist dat het terug Groots zal zijn, en slavernij is daar niet bij, Django!

EU: Django was de slaaf, maar soit. Als jullie geen betere oplossing vinden, en onze oplossingen zijn niet goed, dan komt er dus geen samenwerkingsakkoord.

VK: Vuile, vuile imperialisten! Jullie willen dus het soevereine, grootse Britse Volk te knecht houden? Dat zal er gene zijn! Wij varen vanaf nu terug onze eigen koers (pun intended!), en jullie kunnen de pot op met jullie Ierse backstoppen. Weet je wat? Steek er een banaan in! Ironie, weet je wel!

EU: Geen akkoord dus?

VK: Rustig, rustig. Allez, 't is goed. Backstop it is.

EU: Ok, dan valt ons samenwerkingsakkoord voor de tussenperiode binnen ons mandaat. Wij gaan even 27 handtekeningen verzamelen en dan kunnen we starten. Beetje laat, maar goed.

VK: Wacht... 'Tussenperiode' zeg je?

EU: Euh, ja. Tussenperiode. Hup hup, naar je parlement voor de ratificatie want we zijn al rijkelijk laat.

[...]

VK: Ja euh. Over die ratificatie.

EU: Wat van die ratificatie?

VK: Niet gelukt. We zullen nog wat kleine aanpassinkjes moeten doen.

EU: Hoe zo, niet gelukt?? Het is 5 voor 12.

VK: Heb ik gezegd, maakte niks uit. Drie keer opnieuw geprobeerd zelfs.

EU: Ja over welke aanpassinkjes spreken we dan?

VK: Euh, niks onoverkomelijks hoor. De 'Backdrop' of zoiets?

EU: De backstop nogal??? Gatverdamme seg!! Je hebt hen toch uitgelegd waarom die absoluut noodzakelijk is?

VK: Een beetje ja... Nu, om eerlijk te zijn, snap ik zelf ook weer niet goed waarom dat ook weer was. We waren toch akkoord dat we die Ieren wel met satellieten en blockchains en camera's gingen paaien? Komt wel goed. In ieder geval: haal die eruit of zet er gewoon in dat wij op elk moment eenzijdig mogen beslissen dat er genoeg gebackstopped is geweest, en Thundercats are go baby!

EU: Als je nu nog altijd niet begrijpt waarom we dat niet kunnen doen, lijkt het mij een hopeloze zaak. Kan je niemand slimmer sturen?

[...]

BoJo: Ola cabrón! Ik ben hier om te heronderhandelen! We gaan van jullie zero-deal een hero-deal maken! Weinig tijd, zo is mij verteld, dus backstop eruit, rest blijft erin. Goed?

EU: Nee, niet goed! No backstop, no deal, 'cabrón'.

BJ: Uh? Heel mijn persona van de afgelopen vijf jaar is daar op gebaseerd. Dus: backstop eruit, 350 miljoen erin, win-win. Met minder dan een ja neem ik geen genoegen! Dan zie je mij zelfs niet meer voor Ha-ha-halloween! Bojo my name, Mojo my fame, bitchazzz!

EU: Weet je wat, blaast hem op. Als je je bedenkt, laat maar weten. Wij zullen ons verder voorbereiden op No Deal.

[...]

BJ: Ola, cabrón! Seg, Halloween komt nu toch wel dichtbij, en bij ons beginnen ze toch al wat te zagen. Al nieuws? Win-win, kan je toch niet tegen zijn?

EU: *biep biep - de voicemail die u probeert te bellen, is vol - biep biep*

BJ: Hallo? Hallo?
Klein Licht is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 10:03   #10563
parcifal
Secretaris-Generaal VN
 
parcifal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 februari 2003
Berichten: 20.766
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Klein Licht Bekijk bericht
Dit is een beetje praat voor de vaak volgens mij, om te verdoezelen dat je net zoals vele Britse Brexitisten nog altijd niet goed snapt:

- Wat de backstop is
- Waarom hij nodig is
- Waarom een beperkte termijn een contradictio in terminis is
- Waarom de mogelijkheid om hem eenzijdig op te blazen, los van de rest van het overgangsakkoord, een contradictio in terminis is


De backstop heeft één functie: voorkomen dat er een voelbare grens komt binnen het Ierse eiland. Dit laatste is een eis van de EU omdat ze geen nieuwe Troubles willen. De Brexitories claimen dat ze dit laatste ook willen vermijden, maar in de realiteit kan het hen geen kloten schelen.


EU: Ok dan, jullie stappen eruit. Wat voor samenwerking willen jullie op de lange termijn realiseren?

VK: Wij willen een verregaande samenwerking op handelsvlak behouden, alsook visavrij reizen, gezamenlijk luchtvaartbeheer, werkvergunningen en heel de mikmak.

EU: Een oplossing voor de Ierse kwestie moet deel voor ons uitmaken van een samenwerkingsakkoord. Anders stellen onder andere Ierland hun veto en komt er geen.

VK: Geen probleem! Tegen het einde van de overgangsperiode komen we wel met iets op de proppen.

EU: Waarom dan pas?

VK: Omdat we het nog moeten bedenken. Onzichtbare grenswachten, microdrones, satellieten, iedereen een chip inplanten. Technologie dus.

EU: Whatever. Wat doen we in de overgangsperiode na 31/05/2019 tot wanneer jullie technodroom werkelijkheid is geworden?

VK: Euh, margarita's drinken? Weet ik veel.

EU: Goed geprobeerd, maar dat kan voor ons niet. Wij beschermen onze markt en ons grondgebied met een bewaakte buitengrens. Jullie doen dat trouwens ook. Deze grens wordt door jullie toedoen plots terug binnen het Ierse eiland gelegd. Als dit zo uitdraait, komt er geen samenwerkingsakkoord.

VK: Ja maar die grens komt er niet, we gingen dit oplossen met technologie.

EU: Technologie waarvan je zegt dat je het pas uitgevonden, laat staan geïmplementeerd zult hebben n?* 31/05/2019. We waren al aan het bespreken wat we gingen doen in tussentijd.

VK: Ah, juist! Waarom was die datum ook weer zo belangrijk voor jullie?

EU: Je weet toch nog dat we nog maar aan het bespreken zijn wat we gaan doen in de overgangsperiode van twee jaar na de effectieve Brexit?

VK: Overgangsperiode? Ons volk heeft gestemd voor soevereiniteit! Global Brittain FTW!

EU: Euh ok, denk ik? In ieder geval: als jullie nog een deal willen en jullie hebben nog tijd nodig om die beloofde technologische maatregelen uit de werken, moeten we wel afspreken wat we in tussentijd gaan doen. Anders heeft het geen zin om verder te onderhandelen, want er komt toch een veto.

VK: Pffff lastigaard. Wel, we zullen in het overgangsakkoord een backstop zetten die het probleem oplost tot onze technogrens er is. Bling bling lasers en zo. Trouwens, er zijn nog landen zonder grens. Zoek maar op.

EU: Tof. Wat houdt die backstop in?

VK: Weet ik veel. Is het niet aan jullie om eens met een idee te komen, in plaats van lastige vragen?

EU: Niet echt, maar goed. Jullie kunnen je grens in plaats van in Ierland in de Ierse Zee leggen.

VK: No way José! The Brittish Empire will remain whole! Of wholé, dat rijmt zelfs.

EU: Ok, je kan met jullie hele, euh, empire, binnen de douane-unie blijven? We hebben zo eens een slide gemaakt, heb je die nog? In ieder geval gaat het maar duren tot jullie beloofde definitieve oplossing er is, blijkbaar toch aan het eind van de overgangsperiode dus in werkelijkheid gaat er niet veel verschil zijn.

VK: En jullie slaaf blijven?? Ons Volk heeft beslist dat het terug Groots zal zijn, en slavernij is daar niet bij, Django!

EU: Django was de slaaf, maar soit. Als jullie geen betere oplossing vinden, en onze oplossingen zijn niet goed, dan komt er dus geen samenwerkingsakkoord.

VK: Vuile, vuile imperialisten! Jullie willen dus het soevereine, grootse Britse Volk te knecht houden? Dat zal er gene zijn! Wij varen vanaf nu terug onze eigen koers (pun intended!), en jullie kunnen de pot op met jullie Ierse backstoppen. Weet je wat? Steek er een banaan in! Ironie, weet je wel!

EU: Geen akkoord dus?

VK: Rustig, rustig. Allez, 't is goed. Backstop it is.

EU: Ok, dan valt ons samenwerkingsakkoord voor de tussenperiode binnen ons mandaat. Wij gaan even 27 handtekeningen verzamelen en dan kunnen we starten. Beetje laat, maar goed.

VK: Wacht... 'Tussenperiode' zeg je?

EU: Euh, ja. Tussenperiode. Hup hup, naar je parlement voor de ratificatie want we zijn al rijkelijk laat.

[...]

VK: Ja euh. Over die ratificatie.

EU: Wat van die ratificatie?

VK: Niet gelukt. We zullen nog wat kleine aanpassinkjes moeten doen.

EU: Hoe zo, niet gelukt?? Het is 5 voor 12.

VK: Heb ik gezegd, maakte niks uit. Drie keer opnieuw geprobeerd zelfs.

EU: Ja over welke aanpassinkjes spreken we dan?

VK: Euh, niks onoverkomelijks hoor. De 'Backdrop' of zoiets?

EU: De backstop nogal??? Gatverdamme seg!! Je hebt hen toch uitgelegd waarom die absoluut noodzakelijk is?

VK: Een beetje ja... Nu, om eerlijk te zijn, snap ik zelf ook weer niet goed waarom dat ook weer was. We waren toch akkoord dat we die Ieren wel met satellieten en blockchains en camera's gingen paaien? Komt wel goed. In ieder geval: haal die eruit of zet er gewoon in dat wij op elk moment eenzijdig mogen beslissen dat er genoeg gebackstopped is geweest, en Thundercats are go baby!

EU: Als je nu nog altijd niet begrijpt waarom we dat niet kunnen doen, lijkt het mij een hopeloze zaak. Kan je niemand slimmer sturen?

[...]

BoJo: Ola cabrón! Ik ben hier om te heronderhandelen! We gaan van jullie zero-deal een hero-deal maken! Weinig tijd, zo is mij verteld, dus backstop eruit, rest blijft erin. Goed?

EU: Nee, niet goed! No backstop, no deal, 'cabrón'.

BJ: Uh? Heel mijn persona van de afgelopen vijf jaar is daar op gebaseerd. Dus: backstop eruit, 350 miljoen erin, win-win. Met minder dan een ja neem ik geen genoegen! Dan zie je mij zelfs niet meer voor Ha-ha-halloween! Bojo my name, Mojo my fame, bitchazzz!

EU: Weet je wat, blaast hem op. Als je je bedenkt, laat maar weten. Wij zullen ons verder voorbereiden op No Deal.

[...]

BJ: Ola, cabrón! Seg, Halloween komt nu toch wel dichtbij, en bij ons beginnen ze toch al wat te zagen. Al nieuws? Win-win, kan je toch niet tegen zijn?

EU: *biep biep - de voicemail die u probeert te bellen, is vol - biep biep*

BJ: Hallo? Hallo?
Volgens mij zit hier een ultieme Blackadder-reeks in .

Blackadder Does Brexit.

Het script schrijft zichzelf gewoon elke dag opnieuw.

In de laatste episode sleurt de Halfzachte PM nu ook al de Queen in het Brexit bad om het parlement op te schorten in de naam van de democratie en 'taking back control'.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20190828_04579435

Citaat:
De Britse premier Boris Johnson zal aan koningin Elizabeth vragen het parlement op te schorten, schrijft de Britse omroep BBC. Johnson speelt al langer met het idee om het parlement tijdelijk te sluiten. Zo kan hij voorkomen dat de parlementsleden een harde Brexit tegenhouden
__________________
The aim of modern disinformation & propaganda is to inundate and confuse so that one’s ability to think critically is exhausted.

Laatst gewijzigd door parcifal : 28 augustus 2019 om 10:07.
parcifal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 10:17   #10564
Hoofdstraat
Minister-President
 
Hoofdstraat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 4.393
Standaard

De EU Backstop gaat ook uit van een technische grens via samenwerking, waarom gaat het dan wel en niet als de UK niet in een "single customs territory" zou zitten?

Er is goeie wil nodig aan beide kanten, daar hebben de Britten zich wel aan laten vangen en zijn daardoor veel te laat in gang geschoten om echt te onderhandelen. Ze dachten dat de EU meer te verliezen had dan de UK, dat is ook zo, maar hadden geen rekening gehouden met het feit dat de EU dacht om heel de zaak nog te kunnen omkeren door een onzedelijk voorstel te maken aan de UK.

De EU heeft nu pas door dat de Britten serieus waren met hun Brexit, evengoed rijkelijk laat.

Nu is het hens aan dek om nog iets te vinden wat werkt.
Hoofdstraat is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 10:24   #10565
vlijmscherp
Secretaris-Generaal VN
 
vlijmscherp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2006
Locatie: Zele
Berichten: 42.973
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door parcifal Bekijk bericht
Volgens mij zit hier een ultieme Blackadder-reeks in .

Blackadder Does Brexit.

Het script schrijft zichzelf gewoon elke dag opnieuw.

In de laatste episode sleurt de Halfzachte PM nu ook al de Queen in het Brexit bad om het parlement op te schorten in de naam van de democratie en 'taking back control'.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20190828_04579435
Zo absurd vond ik Blackadder toch niet hoor. Maar vooral, ik zie in de realiteit veel Baldricks, weinig anderen.

Maar goed, we zitten dus in het scenario dat de democratie efkes opzij geschoven wordt.

maw, taking back control betekent dat het volk niets meer te zeggen heeft.
__________________
multiculturele samenleving: de vrijheid van elk individu om zijn cultuur te beleven binnen de grenzen van de wetten van het land.
We moeten blijven hopen, blijven geloven in het goede in de mens. Anders lopen we ons vast in een cynisch, zelfdestructief wereldbeeld waar een wit-zwart denken regeert.
vlijmscherp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 10:39   #10566
Tavek
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 53.860
Standaard

Dit is een staatsgreep van Boris. Mocht hij democratisch verkozen zijn...maar hij heeft zijn positie te danken aan een flinterdunne meerderheid in het parlement dat hij nu opzij zet.

De gevolgen zullen niet min zijn.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 10:42   #10567
jogo
Minister-President
 
Geregistreerd: 30 december 2007
Berichten: 5.435
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoofdstraat Bekijk bericht

De EU heeft nu pas door dat de Britten serieus waren met hun Brexit, evengoed rijkelijk laat.

Nu is het hens aan dek om nog iets te vinden wat werkt.
Niemand op de wereld kan vatten welke Britten serieus zijn met welke Brexit .
jogo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 13:15   #10568
Hoofdstraat
Minister-President
 
Hoofdstraat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 4.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jogo Bekijk bericht
Niemand op de wereld kan vatten welke Britten serieus zijn met welke Brexit .
De Britten zijn een full scale oorlog begonnen vanwege een paar onbegroeide eilanden. Eenmaal de Britten een gedacht hebben zetten ze daarmee door, dat zou nu toch geweten moeten zijn.
Hoofdstraat is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 13:18   #10569
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 31.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Dit is een staatsgreep van Boris. Mocht hij democratisch verkozen zijn...maar hij heeft zijn positie te danken aan een flinterdunne meerderheid in het parlement dat hij nu opzij zet.

De gevolgen zullen niet min zijn.
Ik vermoed dat zodra het kan, het parlement een vertrouwensstemming zal vragen. En ik vermoed dat Boris die gaat verliezen.

Wat de verkiezingen gaan brengen: chaos waarschijnlijk.
__________________
Daaruit blijkt dat Leuven netto het meeste bijdraagt (3.651 euro per persoon per jaar)
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 13:22   #10570
Hoofdstraat
Minister-President
 
Hoofdstraat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 4.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door parcifal Bekijk bericht
Volgens mij zit hier een ultieme Blackadder-reeks in .

Blackadder Does Brexit.

Het script schrijft zichzelf gewoon elke dag opnieuw.

In de laatste episode sleurt de Halfzachte PM nu ook al de Queen in het Brexit bad om het parlement op te schorten in de naam van de democratie en 'taking back control'.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20190828_04579435
Heeft de mogelijks laatste wanhoopspoging van de oppositie ook geen glorie rol voor de Queen in petto?

Het is de Boris nu of de anti-brexeteers later, hij moet wel. Volgen mij gaat de queen weigeren maar tegelijk duidelijk maken dat de oppositie haar ook niet mag gebruiken.

Hoe dan ook is de Brexit een feit of ze weigert of niet.
Hoofdstraat is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 13:22   #10571
vlijmscherp
Secretaris-Generaal VN
 
vlijmscherp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2006
Locatie: Zele
Berichten: 42.973
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoofdstraat Bekijk bericht
De Britten zijn een full scale oorlog begonnen vanwege een paar onbegroeide eilanden. Eenmaal de Britten een gedacht hebben zetten ze daarmee door, dat zou nu toch geweten moeten zijn.
wie vertegenwoordigt in jouw ogen de Britten? Boris Johnson of het parlement?
__________________
multiculturele samenleving: de vrijheid van elk individu om zijn cultuur te beleven binnen de grenzen van de wetten van het land.
We moeten blijven hopen, blijven geloven in het goede in de mens. Anders lopen we ons vast in een cynisch, zelfdestructief wereldbeeld waar een wit-zwart denken regeert.
vlijmscherp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 13:25   #10572
Hoofdstraat
Minister-President
 
Hoofdstraat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 4.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Ik vermoed dat zodra het kan, het parlement een vertrouwensstemming zal vragen. En ik vermoed dat Boris die gaat verliezen.

Wat de verkiezingen gaan brengen: chaos waarschijnlijk.
Dat zal dan voor na de Brexit zijn, nog eens een verkiezing erbij lappen lijkt me geen slimme zet.
Hoofdstraat is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 13:29   #10573
Hoofdstraat
Minister-President
 
Hoofdstraat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 4.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vlijmscherp Bekijk bericht
wie vertegenwoordigt in jouw ogen de Britten? Boris Johnson of het parlement?
Het referendum en de belofte om het resultaat uit te voeren
Hoofdstraat is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 13:34   #10574
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 31.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoofdstraat Bekijk bericht
Dat zal dan voor na de Brexit zijn, nog eens een verkiezing erbij lappen lijkt me geen slimme zet.
Daar hoopt Boris op. Geen idee hoe lang zo'n motie van wantrouwen nodig heeft, maar zal inderdaad waarschijnlijk na de Brexit zijn.
__________________
Daaruit blijkt dat Leuven netto het meeste bijdraagt (3.651 euro per persoon per jaar)
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 14:00   #10575
Klein Licht
Minister-President
 
Geregistreerd: 30 september 2011
Berichten: 5.386
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoofdstraat Bekijk bericht
Het referendum en de belofte om het resultaat uit te voeren
Boris heeft u eerst nog wel een paar kleine dingskes te vertellen in verband met beloftes van voor het referendum
Klein Licht is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 14:06   #10576
vlijmscherp
Secretaris-Generaal VN
 
vlijmscherp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2006
Locatie: Zele
Berichten: 42.973
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoofdstraat Bekijk bericht
Het referendum en de belofte om het resultaat uit te voeren
er is over een Brexit een referendum geweest, het resultaat is duidelijk. Maar daar gaat het in feite hier niet over, het gaat er over wat er nadien gebeurt. Daar heeft kiezer zich niet over uitgelaten.

Volgens mij stond nergens op die stembrieven dat de Troubles in Ierland terug mochten beginnen, of hoe de toekomstige relatie met de EU er uit moet zien.
of ben ik mis? stond dat er wel op?
__________________
multiculturele samenleving: de vrijheid van elk individu om zijn cultuur te beleven binnen de grenzen van de wetten van het land.
We moeten blijven hopen, blijven geloven in het goede in de mens. Anders lopen we ons vast in een cynisch, zelfdestructief wereldbeeld waar een wit-zwart denken regeert.
vlijmscherp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 14:13   #10577
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 31.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vlijmscherp Bekijk bericht
er is over een Brexit een referendum geweest, het resultaat is duidelijk. Maar daar gaat het in feite hier niet over, het gaat er over wat er nadien gebeurt. Daar heeft kiezer zich niet over uitgelaten.

Volgens mij stond nergens op die stembrieven dat de Troubles in Ierland terug mochten beginnen, of hoe de toekomstige relatie met de EU er uit moet zien.
of ben ik mis? stond dat er wel op?
Brexit = uit de EU stappen.

Dus douane unie of Noorwegen+ is ook Brexit.
Het is May die met de visie van de hardliners naar de EU gestapt is. ‘De Red Lines’.
__________________
Daaruit blijkt dat Leuven netto het meeste bijdraagt (3.651 euro per persoon per jaar)
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 14:20   #10578
Hoofdstraat
Minister-President
 
Hoofdstraat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 4.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vlijmscherp Bekijk bericht
er is over een Brexit een referendum geweest, het resultaat is duidelijk. Maar daar gaat het in feite hier niet over, het gaat er over wat er nadien gebeurt. Daar heeft kiezer zich niet over uitgelaten.

Volgens mij stond nergens op die stembrieven dat de Troubles in Ierland terug mochten beginnen, of hoe de toekomstige relatie met de EU er uit moet zien.
of ben ik mis? stond dat er wel op?
Hoe dan ook is het voorstel van de EU geen Brexit en het splitst Noord-Ierland af, dat stond er ook niet op. Het enige wat duidelijk was in dat referendum is de Brexit.
Hoofdstraat is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 14:20   #10579
dalibor
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
dalibor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 mei 2014
Berichten: 13.531
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vlijmscherp Bekijk bericht
er is over een Brexit een referendum geweest, het resultaat is duidelijk. Maar daar gaat het in feite hier niet over, het gaat er over wat er nadien gebeurt. Daar heeft kiezer zich niet over uitgelaten.

Volgens mij stond nergens op die stembrieven dat de Troubles in Ierland terug mochten beginnen, of hoe de toekomstige relatie met de EU er uit moet zien.
of ben ik mis? stond dat er wel op?
Inderdaad. De EU verlaten kan een waaier aan toekomstige relaties met de EU betekenen. Die zijn allemaal nog overwogen geweest (douane-unie, Noorwegenmodel, Zwitserland, absolute no deal) maar allemaal weggestemd. Dat is het absurde aan de situatie. In een referendum stemt men voor brexit, maar elke mogelijke vorm die de toekomstige relatie kan hebben werd door het parlement weggestemd. Dat is zoals zeggen dat je zeker op reis wil gaan, maar elk concrete bestemming afwijst.
__________________
... beam me up Scotty...

Knuppel: "ik reageer op de beschuldiging dat Scotty een zionist is".
dalibor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2019, 14:21   #10580
Hoofdstraat
Minister-President
 
Hoofdstraat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 4.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Brexit = uit de EU stappen.

Dus douane unie of Noorwegen+ is ook Brexit.
Het is May die met de visie van de hardliners naar de EU gestapt is. ‘De Red Lines’.
Hoe is moeten voldoen aan alle EU regels, geen mogelijkheid om eigen wetten of deals te maken en gehoorzaamheid aan het Europees hof een Brexit?
Hoofdstraat is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:27.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2016, Politics.be