Politics.be Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Buitenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Buitenland Internationale onderwerpen, de politiek van de Europese lidstaten, over de werking van Europa, Europese instellingen, ... politieke en maatschappelijke discussies.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 26 augustus 2009, 18:39   #1
Zeikstraal
Banneling
 
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Berichten: 2.798
Standaard Het 4de Rijk

IMPERIALISME

De ene natie die zich verrijkt met de grond, de arbeid, de grondstoffen en de markten van een ander volk. Groei van het kapitaal is een eerste vereiste voor allen die geld hebben (veel geld) daarvoor zijn alle middelen goed, dus ook oorlog of enorme financiële steun aan groepen of leiders (presidenten, koningen, partijbonzen) die openlijk de belangen van de rijken (klasse) willen in stand houden.

Tussen 1985 en 1990 investeerden VS bedrijven 85% meer in landen zoals Zuid-Korea, Taiwan, Spanje en Singapore. Hierdoor liggen de winsten van deze VS-bedrijven in de derde wereld 50% hoger dan in de geïndustrialiseerde landen. City Bank haalt 75% van zijn winst uit overzeese operaties (dus buiten de VS).

Zo ontstonden de zogeheten transnationale ondernemingen, één vb: General Motors produceert auto's, vrachtwagens en allerlei onderdelen in Canada, Brazilië, Venezuela, Spanje, België, Joegoslavië, Nigeria, Singapore, de Filippijnen, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en nog een dozijn andere landen. Deze GESPREIDE productie geeft G.M. de kans stakingen in het ene land op te vangen door de PRODUCTIE op te voeren in het andere land en de arbeiders in verschillende landen tegen elkaar op te zetten. Het antwoord van de leider van de Sp.a in België was: " Wij zijn machteloos" maar laat ons de expansiesteun (geld) aan Ford nog opdrijven ..!

Investeerders vallen een land niet binnen om het te verheffen, maar om zich zelf te verrijken. Landen die de kapitalistische logica trachten te doorbreken worden geconfronteerd met economische sancties en militaire dreiging.

IMPERIALISME VANDAAG..

Derdewereldlanden worden onderbetaald voor hun export en moeten regelmatig te veel betalen voor wat zij uit de geïndustrialiseerde wereld importeren. Zo moeten zij hun koffie, katoen, vlees, tin, koper en olie goedkoop ter beschikking stellen van buitenlandse vennootschappen om tegen pijnlijk hoge prijzen afgewerkte producten, machines en vervangstukken in te voeren.

DE BUITENLANDSE HULP ALS WAPEN

Het nettoresultaat van de buitenlandse hulp is, net als bij de meeste overzeese investeringen, dat de rijkdom zich alsmaar meer concentreert bij alsmaar minder mensen en dat de armoede van de overgrote meerderheid toeneemt.

Een grote som geld kan onmogelijk op een klasseneutrale manier worden geïnjecteerd in een klassenmaatschappij, het gaat ofwel naar de rijken ofwel naar de armen. Altijd naar de rijken dus.Toen de in 1970 democratisch verkozen Chileense president Allende hervormingen aankondigde ten voordele van de arbeidersklasse en hij de privileges van rijke investeerders wilde afbouwen werd alle VS hulp meteen stopgezet op één na: de steun aan het Chileense leger werd opgevoerd.

MET WELDOORDACHT GEWELD.

De geschiedenis van het imperialisme heeft weinig of geen vreedzame kolonisators gekend. Alleen door een verpletterende en vaak brutale militaire overmacht waren de indringers in staat het land van andere volkeren af te pakken, belastingen af te persen, hun cultuur te ondermijnen, hun dorpen te vernietigen, hun ambachten en nijverheid te liquideren en ze als slaven of contractarbeiders aan het werk te zetten. De Spanjaarden deden het in Zuid- en Centraal-Amerika, de Portugezen in Angola, Mozambique en Brazilië, de Belgen in Kongo, de Duitsers in Zuid-West-Afrika, de Italianen in Libië, Ethiopië en Somalië, de Nederlanders in Oost-Indië, de Fransen in Noord-Afrika, Madagaskar en Indochina, de Britten in Ierland, Mandsjoerije en China en de Amerikanen in Noord-Amerika, de Filippijnen, Centraal-Amerika, de Caraiben en Indochina .. En de lijst is verre van volledig.

De geschiedenis van het imperialisme is de geschiedenis van de slavernij en van de afslachting van miljoenen onschuldigen; een geschiedenis die niet minder gruwelijk is omdat men er in onze scholen gemakshalve over zwijgt. De socialistische partijen zwijgen ook… zoals gewoonlijk.

De globalisering is ontworpen om het lot van de wereldeconomie over te laten aan de genade van bankiers en multinationals, en dus een logisch verlengstuk van het imperialisme. De globalisering is de overwinning van het imperium op de republiek, de overwinning van het internationale financieringswezen op de democratie.

Een wereldwijd Militair IMPERIUM

De wereldoverheersing kost handen vol geld. Vandaag spendeert de VS meer aan bewapening en andere vormen van "Nationale veiligheid" dan alle andere landen ter wereld samen. De VS kunnen naar eigen goeddunken, ongestraft toeslaan, zoals de moorddadige afrekening met Irak (1990, 2003) aantoont.

Sedert de tweede wereldoorlog heeft de VS-regering voor meer dan 200 miljard dollar (8000 miljard fr) militaire hulp gespendeerd om meer dan 2,3 miljoen soldaten en binnenlandse veiligheidstroepen in een achttal landen te trainen en te subsidiëren. De bedoeling was niet die landen te vrijwaren voor een buitenlandse invasie, maar de rijke machthebbers en multinationale investeerders te beschermen tegen de gevaren van binnenlandse antikapitalistische oproer.

VS-leiders hebben de mond altijd vol van democratie. Toch hebben zij gedurende de laatste vijftig jaar democratisch verkozen, hervormingsgezinde regeringen omver geworpen ( met geweld) in Guatemala, Guyana, de Dominicaanse republiek, Brazilië, Chili, Uruguay, Syrië, Indonesië, Griekenland, Argentinië, Bolivia, Haïti, en talloze andere landen. Deze regeringen werden omver geworpen met financiële steun van de nationale veiligheidsmachine van de VS.

De gemeenschap plunderen

Het imperium plundert de gemeenschap.De operationele kosten van het wereldomvattend militair netwerk

zijn zodanig toegenomen dat ze de gemeenschap ondermijnen. Tussen 1948 en 1994 spendeerde de federale regering bijna 11 triljoen dollar aan het leger. Armoede bestaat zowel in de rijke, geïndustrialiseerde wereld als in de Derde Wereld. In het rijkste land ter wereld de VS, is het aantal mensen dat beneden de armoedegrens leeft tussen 1985 en 1995 gestegen van 24 miljoen tot 35 miljoen.

Als we het dus over "rijke naties" en "arme naties" hebben mogen we niet vergeten dat er miljoenen armen zijn in de rijke naties en duizenden rijke in de arme.

3rd REICH?

Prescott Bush samen met de Dupont familie, de Remmington familie en J.P. Morgan hebben geprobeerd de VS-regering omver te werpen, president Roosevelt te vermoorden en een regime in de stijl van Hitler te installeren in 1934.

Diezelfde heeft de nazis gefinancieerd en zou dus moeten veroordeeld zijn wegens landverraad en oorlogsmisdaden. Na het einde van de 2de wereldoorlog zijn vele nazi wetenschappers en militairen gerecruteerd in dienst van de us en kregen postjes in defensie.

Later kwam zijn zoon aan de macht en wat later ook zen kleinzoon, die niet verkozen werd. Net zoals Swarzenegger zen vader nazi was, werd deze gouverneur in Californie. Appels vallen niet ver van de boom?

Gedeelte uit toespraak van Schwarzenegger tijdens de Republikeinse Conventie in 2004: "Hij is een leider die nooit twijfelt, die nooit wijkt en voor niemand uit de weg gaat."

Dit zijn precies de woorden die Hitler in zijn rede gebruikte vlak na de Reichstagsbrand. Terrorisme en het thuisland onder vuur zijn precies de redenen die Hitler aangreep om alles naar zijn hand te zetten. Binnen het Duitse regeringsmodel spreken we hier over een criminele regering. Ze kopiëren niet alleen Hitler, hun ideeën komen van Hitler.

Is er een onderscheid tussen Hitlers invasie van Polen in 1939 en de Reichstagsbrand en de wens om de wereld te domineren en de illegale invasie van George W. Bush in Irak en het ontmantelen van de grondwet door de Patriot Act, die vice-president Dick Cheney al 20 jaar geleden wou, na de aanslagen van 9/11. Was dit zijn Reichstagsbrand?

Karl Rove en zijn dienaars zijn net zulke propagandameesters als Joseph Goebbels was. Ze namen letterlijk de methoden over van Goebbels en Göring hoe je briljante propaganda moet fabriceren. Hoe onwerkelijkheid werkelijk wordt. En hoe werkelijkheid veranderd kan worden in fantasie. Politieke misleiding recht voor je neus. Het is als een gebroken plaat die constant hetzelfde speelt en nu zijn deuntje speelt in ons huidige tijdperk.

De Bush Administration is schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden en wou immuniniteit onder het mom, *kuch* 'als grootste leverancier van globale veiligheid', hun militairen niet kunnen onderwerpen aan een internationale rechtbank. De rechten van Amerikaanse militairen zouden daar onvoldoende gewaarborgd zijn, vreesde de regering-Bush.SCHAAKSPELZoals we wel weten zijn alle oorlogen georchestreerd door de us. Ze financieren Hitler, Sovjet Unie, bewapenen Afghanistan wat uiteindelijk leidde tot de val ervan omdat Stalin te veel macht kreeg. En al de andere illegale oorlogen, ze houden toch met niemand rekening. Obama beloofde verandering en de oorlog zou stoppen, integendeel dus, er worden meer troepen verzonden en Afghanistan zou nog heel lang kunnen duren. Niets anders dan de voortzetting Van Bush'es legacy dus.

Who's next?
Zeikstraal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 20:41   #2
Steve_M
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Steve_M's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2005
Berichten: 13.605
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeikstraal Bekijk bericht
Zoals we wel weten zijn alle oorlogen georchestreerd door de us. Ze financieren Hitler, Sovjet Unie, bewapenen Afghanistan wat uiteindelijk leidde tot de val ervan omdat Stalin te veel macht kreeg. En al de andere illegale oorlogen, ze houden toch met niemand rekening. Obama beloofde verandering en de oorlog zou stoppen, integendeel dus, er worden meer troepen verzonden en Afghanistan zou nog heel lang kunnen duren. Niets anders dan de voortzetting Van Bush'es legacy dus.

Who's next?
Klopt, Stalin kreeg te veel macht en daarom werd Afghanistan bewapend
Steve_M is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 20:46   #3
Zeikstraal
Banneling
 
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Berichten: 2.798
Standaard

Ja, dingen doorheen gehaald. Afghanistan bewapend om zo uiteindelijk de russen te kraken in cold war.

Laatst gewijzigd door Zeikstraal : 26 augustus 2009 om 20:47.
Zeikstraal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 20:47   #4
Vendetta
Vreemdeling
 
Vendetta's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 september 2008
Berichten: 85
Standaard

Et alors?


Vendetta
Vendetta is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 20:52   #5
Zeikstraal
Banneling
 
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Berichten: 2.798
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vendetta Bekijk bericht
Et alors?


Vendetta
Bend over?
Zeikstraal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 20:55   #6
Derk de Tweede
Secretaris-Generaal VN
 
Derk de Tweede's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2005
Locatie: Ergens tussen Dollard en Duinkerken
Berichten: 37.779
Standaard

Stalin is waarschijnlijk vermoord door Beria.

En het 4-de Rijk is een elektronisch rijk, het rijk waar alles en iedereen wordt gevolgd.
Van bankgegevens, tot OV-chipkaart!
Derk de Tweede is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 21:00   #7
Nestor Burma
Banneling
 
 
Geregistreerd: 26 april 2009
Berichten: 4.914
Standaard

Vergeet vooral ook de plaatselijke Reichsbank AG niet, en haar voorzitter Ben Bernanke.
Nestor Burma is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 21:06   #8
Antoon
Secretaris-Generaal VN
 
Antoon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 september 2002
Berichten: 34.185
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeikstraal Bekijk bericht
IMPERIALISME

De ene natie die zich verrijkt met de grond, de arbeid, de grondstoffen en de markten van een ander volk. Groei van het kapitaal is een eerste vereiste voor allen die geld hebben (veel geld) daarvoor zijn alle middelen goed, dus ook oorlog of enorme financiële steun aan groepen of leiders (presidenten, koningen, partijbonzen) die openlijk de belangen van de rijken (klasse) willen in stand houden.

Tussen 1985 en 1990 investeerden VS bedrijven 85% meer in landen zoals Zuid-Korea, Taiwan, Spanje en Singapore. Hierdoor liggen de winsten van deze VS-bedrijven in de derde wereld 50% hoger dan in de geïndustrialiseerde landen. City Bank haalt 75% van zijn winst uit overzeese operaties (dus buiten de VS).

Zo ontstonden de zogeheten transnationale ondernemingen, één vb: General Motors produceert auto's, vrachtwagens en allerlei onderdelen in Canada, Brazilië, Venezuela, Spanje, België, Joegoslavië, Nigeria, Singapore, de Filippijnen, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en nog een dozijn andere landen. Deze GESPREIDE productie geeft G.M. de kans stakingen in het ene land op te vangen door de PRODUCTIE op te voeren in het andere land en de arbeiders in verschillende landen tegen elkaar op te zetten. Het antwoord van de leider van de Sp.a in België was: " Wij zijn machteloos" maar laat ons de expansiesteun (geld) aan Ford nog opdrijven ..!

Investeerders vallen een land niet binnen om het te verheffen, maar om zich zelf te verrijken. Landen die de kapitalistische logica trachten te doorbreken worden geconfronteerd met economische sancties en militaire dreiging.

IMPERIALISME VANDAAG..

Derdewereldlanden worden onderbetaald voor hun export en moeten regelmatig te veel betalen voor wat zij uit de geïndustrialiseerde wereld importeren. Zo moeten zij hun koffie, katoen, vlees, tin, koper en olie goedkoop ter beschikking stellen van buitenlandse vennootschappen om tegen pijnlijk hoge prijzen afgewerkte producten, machines en vervangstukken in te voeren.

DE BUITENLANDSE HULP ALS WAPEN

Het nettoresultaat van de buitenlandse hulp is, net als bij de meeste overzeese investeringen, dat de rijkdom zich alsmaar meer concentreert bij alsmaar minder mensen en dat de armoede van de overgrote meerderheid toeneemt.

Een grote som geld kan onmogelijk op een klasseneutrale manier worden geïnjecteerd in een klassenmaatschappij, het gaat ofwel naar de rijken ofwel naar de armen. Altijd naar de rijken dus.Toen de in 1970 democratisch verkozen Chileense president Allende hervormingen aankondigde ten voordele van de arbeidersklasse en hij de privileges van rijke investeerders wilde afbouwen werd alle VS hulp meteen stopgezet op één na: de steun aan het Chileense leger werd opgevoerd.

MET WELDOORDACHT GEWELD.

De geschiedenis van het imperialisme heeft weinig of geen vreedzame kolonisators gekend. Alleen door een verpletterende en vaak brutale militaire overmacht waren de indringers in staat het land van andere volkeren af te pakken, belastingen af te persen, hun cultuur te ondermijnen, hun dorpen te vernietigen, hun ambachten en nijverheid te liquideren en ze als slaven of contractarbeiders aan het werk te zetten. De Spanjaarden deden het in Zuid- en Centraal-Amerika, de Portugezen in Angola, Mozambique en Brazilië, de Belgen in Kongo, de Duitsers in Zuid-West-Afrika, de Italianen in Libië, Ethiopië en Somalië, de Nederlanders in Oost-Indië, de Fransen in Noord-Afrika, Madagaskar en Indochina, de Britten in Ierland, Mandsjoerije en China en de Amerikanen in Noord-Amerika, de Filippijnen, Centraal-Amerika, de Caraiben en Indochina .. En de lijst is verre van volledig.

De geschiedenis van het imperialisme is de geschiedenis van de slavernij en van de afslachting van miljoenen onschuldigen; een geschiedenis die niet minder gruwelijk is omdat men er in onze scholen gemakshalve over zwijgt. De socialistische partijen zwijgen ook… zoals gewoonlijk.

De globalisering is ontworpen om het lot van de wereldeconomie over te laten aan de genade van bankiers en multinationals, en dus een logisch verlengstuk van het imperialisme. De globalisering is de overwinning van het imperium op de republiek, de overwinning van het internationale financieringswezen op de democratie.

Een wereldwijd Militair IMPERIUM

De wereldoverheersing kost handen vol geld. Vandaag spendeert de VS meer aan bewapening en andere vormen van "Nationale veiligheid" dan alle andere landen ter wereld samen. De VS kunnen naar eigen goeddunken, ongestraft toeslaan, zoals de moorddadige afrekening met Irak (1990, 2003) aantoont.

Sedert de tweede wereldoorlog heeft de VS-regering voor meer dan 200 miljard dollar (8000 miljard fr) militaire hulp gespendeerd om meer dan 2,3 miljoen soldaten en binnenlandse veiligheidstroepen in een achttal landen te trainen en te subsidiëren. De bedoeling was niet die landen te vrijwaren voor een buitenlandse invasie, maar de rijke machthebbers en multinationale investeerders te beschermen tegen de gevaren van binnenlandse antikapitalistische oproer.

VS-leiders hebben de mond altijd vol van democratie. Toch hebben zij gedurende de laatste vijftig jaar democratisch verkozen, hervormingsgezinde regeringen omver geworpen ( met geweld) in Guatemala, Guyana, de Dominicaanse republiek, Brazilië, Chili, Uruguay, Syrië, Indonesië, Griekenland, Argentinië, Bolivia, Haïti, en talloze andere landen. Deze regeringen werden omver geworpen met financiële steun van de nationale veiligheidsmachine van de VS.

De gemeenschap plunderen

Het imperium plundert de gemeenschap.De operationele kosten van het wereldomvattend militair netwerk

zijn zodanig toegenomen dat ze de gemeenschap ondermijnen. Tussen 1948 en 1994 spendeerde de federale regering bijna 11 triljoen dollar aan het leger. Armoede bestaat zowel in de rijke, geïndustrialiseerde wereld als in de Derde Wereld. In het rijkste land ter wereld de VS, is het aantal mensen dat beneden de armoedegrens leeft tussen 1985 en 1995 gestegen van 24 miljoen tot 35 miljoen.

Als we het dus over "rijke naties" en "arme naties" hebben mogen we niet vergeten dat er miljoenen armen zijn in de rijke naties en duizenden rijke in de arme.

3rd REICH?

Prescott Bush samen met de Dupont familie, de Remmington familie en J.P. Morgan hebben geprobeerd de VS-regering omver te werpen, president Roosevelt te vermoorden en een regime in de stijl van Hitler te installeren in 1934.

Diezelfde heeft de nazis gefinancieerd en zou dus moeten veroordeeld zijn wegens landverraad en oorlogsmisdaden. Na het einde van de 2de wereldoorlog zijn vele nazi wetenschappers en militairen gerecruteerd in dienst van de us en kregen postjes in defensie.

Later kwam zijn zoon aan de macht en wat later ook zen kleinzoon, die niet verkozen werd. Net zoals Swarzenegger zen vader nazi was, werd deze gouverneur in Californie. Appels vallen niet ver van de boom?

Gedeelte uit toespraak van Schwarzenegger tijdens de Republikeinse Conventie in 2004: "Hij is een leider die nooit twijfelt, die nooit wijkt en voor niemand uit de weg gaat."

Dit zijn precies de woorden die Hitler in zijn rede gebruikte vlak na de Reichstagsbrand. Terrorisme en het thuisland onder vuur zijn precies de redenen die Hitler aangreep om alles naar zijn hand te zetten. Binnen het Duitse regeringsmodel spreken we hier over een criminele regering. Ze kopiëren niet alleen Hitler, hun ideeën komen van Hitler.

Is er een onderscheid tussen Hitlers invasie van Polen in 1939 en de Reichstagsbrand en de wens om de wereld te domineren en de illegale invasie van George W. Bush in Irak en het ontmantelen van de grondwet door de Patriot Act, die vice-president Dick Cheney al 20 jaar geleden wou, na de aanslagen van 9/11. Was dit zijn Reichstagsbrand?

Karl Rove en zijn dienaars zijn net zulke propagandameesters als Joseph Goebbels was. Ze namen letterlijk de methoden over van Goebbels en Göring hoe je briljante propaganda moet fabriceren. Hoe onwerkelijkheid werkelijk wordt. En hoe werkelijkheid veranderd kan worden in fantasie. Politieke misleiding recht voor je neus. Het is als een gebroken plaat die constant hetzelfde speelt en nu zijn deuntje speelt in ons huidige tijdperk.

De Bush Administration is schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden en wou immuniniteit onder het mom, *kuch* 'als grootste leverancier van globale veiligheid', hun militairen niet kunnen onderwerpen aan een internationale rechtbank. De rechten van Amerikaanse militairen zouden daar onvoldoende gewaarborgd zijn, vreesde de regering-Bush.SCHAAKSPELZoals we wel weten zijn alle oorlogen georchestreerd door de us. Ze financieren Hitler, Sovjet Unie, bewapenen Afghanistan wat uiteindelijk leidde tot de val ervan omdat Stalin te veel macht kreeg. En al de andere illegale oorlogen, ze houden toch met niemand rekening. Obama beloofde verandering en de oorlog zou stoppen, integendeel dus, er worden meer troepen verzonden en Afghanistan zou nog heel lang kunnen duren. Niets anders dan de voortzetting Van Bush'es legacy dus.

Who's next?
U hebt uw naam niet gestolen.
__________________
Antoon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 21:13   #9
Zeikstraal
Banneling
 
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Berichten: 2.798
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Antoon Bekijk bericht
U hebt uw naam niet gestolen.
Origineel, totaal niet voorspelbaar. Iets zinnig te melden?
Zeikstraal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 21:14   #10
Antoon
Secretaris-Generaal VN
 
Antoon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 september 2002
Berichten: 34.185
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeikstraal Bekijk bericht
Origineel, totaal niet voorspelbaar. Iets zinnig te melden?
Als antwoord op jouw verhaal hierboven? Niet echt.
__________________
Antoon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 21:15   #11
Antoon
Secretaris-Generaal VN
 
Antoon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 september 2002
Berichten: 34.185
Standaard

Sorry hoor, het is niet persoonlijk.
__________________
Antoon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 21:19   #12
Zeikstraal
Banneling
 
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Berichten: 2.798
Standaard

Ik neem het u ook niet kwalijk dat ge als Amerikaan? uw eigen geschiedenis niet kent of weet wat er gaande is. Spijtig genoeg is dat de zoveelste indicatie dat ze goed bezig zijn.
Zeikstraal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 21:25   #13
Antoon
Secretaris-Generaal VN
 
Antoon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 september 2002
Berichten: 34.185
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeikstraal Bekijk bericht
Ik neem het u ook niet kwalijk dat ge als Amerikaan? uw eigen geschiedenis niet kent of weet wat er gaande is. Spijtig genoeg is dat de zoveelste indicatie dat ze goed bezig zijn.
Ik ben geen Amerikaan, maar ik weet meer over de geschiedenis van de V.S. dan je zou kunnen vermoeden.

Alleen zie ik dit niet zoals jij.

Er bestaat sinds het ontstaan van de mensheid een machtsstrijd, dat is eigen aan de mens en aan de volkeren/naties. Ook de vijanden van de V.S. (jouw vrienden?) doen er gretig aan mee.

Mijn voorkeur gaat naar een Amerikaanse leiderschap. Het heeft ons in Europa in ieder geval geen windeieren gelegd, zowel op het gebied van vrijheid als op het gebied van voorspoed, toch?
__________________
Antoon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 21:45   #14
Zeikstraal
Banneling
 
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Berichten: 2.798
StandaardJa, wat een voorbeeld! Laat uw eigen volk wat rotten, maar breid het leger nog meer uit.

Vrijheid, kunt daar kiezen uit 2 partijen, die hetzelfde zijn.

Bush : oliemagnaat, lid van skull & bones, zelfde post war ideen

Kerry: oliemagnaat, lid van skull & bones, zelde post war ideen

De grondwet is herschreven zodat de gewone burger ze niet meer eens begrijpt. Daarbij werd ze dan ook nog eens geraped zodat ze u op "verdenking" van terreur, wanneer ze willen dus, u kunnen vasthouden. Als ge naar de bibliotheek gaat, kunnen ze alles opvragen wat ge ontleend hebt en als die van de bibliotheek u daarover informeren, kan die daarvoor de bak indraaien.

En ze leggen elke democratie om, in de naam van vrijheid. Chavez is wss de volgende.

De regering word geregeerd door de bedrijven, zij kiezen de president.

U wilt dus naar coorporatism? Puur facisme.

Misschien wa minder naar vtm nieuws kijken ofzo

Laatst gewijzigd door Zeikstraal : 26 augustus 2009 om 21:46.
Zeikstraal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 21:49   #15
Infowarrior
Gouverneur
 
Geregistreerd: 21 maart 2008
Locatie: Thuis
Berichten: 1.493
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeikstraal Bekijk bericht


Ja, wat een voorbeeld! Laat uw eigen volk wat rotten, maar breid het leger nog meer uit.

Vrijheid, kunt daar kiezen uit 2 partijen, die hetzelfde zijn.

Bush : oliemagnaat, lid van skull & bones, zelfde post war ideen

Kerry: oliemagnaat, lid van skull & bones, zelde post war ideen

De grondwet is herschreven zodat de gewone burger ze niet meer eens begrijpt. Daarbij werd ze dan ook nog eens geraped zodat ze u op "verdenking" van terreur, wanneer ze willen dus, u kunnen vasthouden. Als ge naar de bibliotheek gaat, kunnen ze alles opvragen wat ge ontleend hebt en als die van de bibliotheek u daarover informeren, kan die daarvoor de bak indraaien.

En ze leggen elke democratie om, in de naam van vrijheid. Chavez is wss de volgende.

De regering word geregeerd door de bedrijven, zij kiezen de president.

U wilt dus naar coorporatism? Puur facisme.

Misschien wa minder naar vtm nieuws kijken ofzo
Krak erop! Chapeau!
Infowarrior is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2009, 22:03   #16
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.801
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Antoon Bekijk bericht
Mijn voorkeur gaat naar een Amerikaanse leiderschap. Het heeft ons in Europa in ieder geval geen windeieren gelegd, zowel op het gebied van vrijheid als op het gebied van voorspoed, toch?
Dat was de koude oorlog. Waarom zou Europa (nu nog, als het al ooit nodig geweest zou zijn) een buitenEuropees leider nodig hebben? Dat is voor parasieten en onderkruipers.

We weten trouwens niet hoe Europa er nu voorgestaan zou hebben zonder naoorloogs niet verkozen 'leiderschap', maar meestal gebeurt ontwikkeling als volkeren hun eigen beslissingen zelfstandig kunnen nemen.

Laatst gewijzigd door Johan Bollen : 26 augustus 2009 om 22:07.
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 augustus 2009, 00:02   #17
Antoon
Secretaris-Generaal VN
 
Antoon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 september 2002
Berichten: 34.185
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeikstraal Bekijk bericht
[Vrijheid, kunt daar kiezen uit 2 partijen, die hetzelfde zijn.

Bush : lid van skull & bones,

Blablabla

De grondwet is herschreven zodat de gewone burger ze niet meer eens begrijpt.... blablabla....

En ze leggen elke democratie om, in de naam van vrijheid. Chavez is wss de volgende.

...blabla ... Puur facisme.
De Amerikaan is niet vrij en leeft in een fascistische dictatuur, en Chavez is een democraat.

Nu begrijp ik waar je onzin vandaan komt. Niet eens de moeite.
__________________
Antoon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 augustus 2009, 00:22   #18
Zeikstraal
Banneling
 
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Berichten: 2.798
Standaard

Ik geef u allemaal feiten, doe de research maar. Gij zijt degene die onzin komt spuien, nice debunking

Of whatever uw bedoeling is, aandacht zoeken? Ja,dag,he!
Zeikstraal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 augustus 2009, 00:25   #19
roodhaar
Parlementsvoorzitter
 
Geregistreerd: 28 december 2008
Berichten: 2.357
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Johan Bollen Bekijk bericht
Waarom zou Europa (nu nog, als het al ooit nodig geweest zou zijn) een buitenEuropees leider nodig hebben? Dat is voor parasieten en onderkruipers..

terecht gesproken !
__________________
Citaat:
ZIONISME ; woorden schieten tekort...PollyCorrect :
Ik ga even naar Canvas terzake kijken, en zien hoe Zielig ze het daar wel vinden, van die 2 arme Palestijnse kindertjes en het lijden van hun gezinnen
.
roodhaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 augustus 2009, 00:38   #20
Antoon
Secretaris-Generaal VN
 
Antoon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 september 2002
Berichten: 34.185
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeikstraal Bekijk bericht
Ik geef u allemaal feiten, doe de research maar. Gij zijt degene die onzin komt spuien, nice debunking

Of whatever uw bedoeling is, aandacht zoeken? Ja,dag,he!
Sorry hoor, beweren dat Chavez een democraat is en dat de Amerikaan niet vrij is, dat lijkt meer op een eigen interpretatie dan echte feiten.

Al kun je bepaalde wetten in de V.S. bediscutteren, het is en blijft het land met de meeste individuele vrijheid ter wereld, met een serieuze voorsprong op de volgers.
Laat staan de vergelijking met Chavez, die tegenstanders opsluit, wetten maakt om voor het leven te kunnen worden herverkozen, bedrijven nationalizeert of militair bezet, en gewoon elke wens in een micro brult en dan uitvoert, zoals onlangs golfterreinen op eigen houtje laat vernietigen.
__________________
Antoon is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:29.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be