Politics.be Problemen met registreren? Of een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te verzenden naar maarten@politics.be met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Europa
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Europa In dit forum kun je debatteren over de politiek van de Europese lidstaten, over de werking van Europa, Europese instellingen, ...

Antwoord
 
Discussietools
Oud 12 juni 2011, 09:27   #1
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.048
Standaard Minister Edith Schippers neemt maatregelen tegen groei psychiatrie in NederlandHet kabinet heeft ingestemd met een voorstel van minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om 593 miljoen euro te korten op psychiatrische zorg. De minister presenteerde het pakket aan maatregelen tijdens een persconferentie in Nieuwspoort.

De branche organisaties van de psychiatrie waaronder GGZ Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en Landelijk Platform GGz (LPGGz) schreeuwen inmiddels moord en brand. Ze werpen de patiënten in pers publicaties op als gedupeerden van “onmenselijke” en “stigmatiserende” maatregelen van de overheid.

Citaat:
“Deze discriminatoire bezuinigingsvoorstellen schieten ons in het verkeerde keelgat en we zullen hier dan ook krachtig tegen protesteren. Waarom moeten patiënten met een ernstige of chronische psychiatrische stoornis wel een eigen bijdrage betalen en patiënten met een ernstige of chronische somatische aandoening niet? Bovendien mag en hoeft besparen in de GGz niet ten koste van de patiënt; het alternatief ligt bij structurele ingrepen die meer bezuinigingswinst kunnen opleveren, zoals de ontschotting en stroomlijning van de financiering van de zorg”, aldus Rutger Jan van der Gaag, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).
De korting treft echter enkel overschrijding van toegestane groei en het zorgt juist voor verbetering van de zorg.

Er is een gezegde “wie betaalt bepaalt“. De eigen bijdrage die als maatregel wordt ingevoerd zorgt er in het algemeen voor dat (ernstige) misstanden worden voorkomen en het leidt wellicht tot effectieve alternatieven voor de psychiatrie die nu geen voet aan de grond kunnen krijgen. De patiënt wordt ten dele de broodheer en krijgt daardoor meer inspraak in zijn behandeling.

Reeds in 2009 kondigde de toenmalige minister van Volksgezondheid Ab Klink een korting van 120 miljoen euro aan en ook toen kwamen de psychiatrische beroepsgroepen in opstand. Zij klaagden de minister toenmalig aan in een rechtszaak die zij verloren hebben.

In de rechtszaak voerden de beroepsgroepen aan dat de maatregel ten koste zou gaan van de kwaliteit van zorg voor patiënten en dat zij er “niets aan konden doen” dat er steeds meer psychiatrisch patiënten zijn.

Citaat:
“De vraag [naar psychiatrische zorg] is gestegen en daarom wordt er meer uitgegeven aan zorg. Maar dat is toch niet onze fout? Wij vinden bovendien dat de minister er helemaal niets mee te maken heeft. Dit is iets tussen ons, de zorgautoriteit en de zorgverzekeraars”, zegt voorzitter Marleen Barth van GGZ Nederland. “Wij volgen de aangekondigde maatregel van de minister kritisch. Het heeft namelijk geen effect op zijn eigen begroting”, bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Zorgautoriteit.“Het is nog helemaal niet mogelijk om de overschrijding te kunnen becijferen. De instellingen zijn momenteel nog bezig de rekeningen op te maken”, aldus een verontwaardigde Barth. “Bovendien, mensen krijgen alleen bij ons hulp als ze zijn doorverwezen door een huisarts bijvoorbeeld. Het is niet zo dat we die vraag zelf creëren.
Nog geen drie maanden na de rechtszaak startte GGZ Nederland een miljoenen kostende nationale propaganda campagne met de naam “1 op de 4” om de drempel voor psychiatrische zorg te verlagen (www.1opde4.nl) Deze campagne werd korte tijd later verboden door de Reclame Code Commissie omdat het misleidend zou zijn en onwaarheden zou verkondigen.


Pagina grote advertenties in kranten

Het ging de psychiaters duidelijk om andere belangen dan die van de patiënten. Ze probeerden de problemen te doen escaleren om zo hun toekomst veilig te stellen. Want hoe kun je verantwoorden dat je in een rechtszaak aanvoert dat een aangekondigde financiële korting leidt tot verslechtering van de kwaliteit zorg voor patiënten als je vervolgens met dure propaganda door bedrijf “Maximum Recruitment Advertising” (zie domeinhouder 1opde4.nl) meer patiënten gaat werven of althans de drempel tot psychiatrische zorg tracht te verlagen, zodat er dus meer patiënten binnenstromen?

In werkelijkheid is het juist de politiek die het beste voor heeft met de patiënten. Het waren zij die jaren lang hebben gevochten om ernstige misstanden - zoals jaren achtereen opsluiting in een isoleercel - aan banden te krijgen. Het waren zij die er publiekelijk schande van sprake en het waren zij die zochten naar oplossingen en deze ook zo nodig geforceerd hebben bij de beroepsgroepen.

Ook minister Klink heeft meerdere malen zijn ongenoegen uitgesproken over de gang van zaken in de psychiatrie en aangekondigd dat er maatregelen moesten komen.

VVD kamerlid Van Miltenburg: http://www.youtube.com/watch?v=evF3K9D52fo

De maatregelen dienen in een juiste context te worden gezien en het is belangrijk om te beseffen dat de politiek al jaren lang op eigen ideologische basis strijdt tegen wanpraktijken in de psychiatrie.

Hieronder nog enkele referenties:

Bron: Skipr

Laatst gewijzigd door ArjanD : 12 juni 2011 om 09:31.
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2011, 10:52   #2
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.048
Standaard

Dit is de bron: http://www.skipr.nl/actueel/id7838-k...gen-terug.html
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2011, 11:12   #3
Cynara Cardunculus
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 februari 2011
Locatie: Marrakech aan 't Scheldt
Berichten: 9.999
Standaard

Ze zouden beter maatregelen nemen tegen inteelt-huwelijken (neef-nicht huwelijken).
Daar blijken 30% meer psychiatrische patienten uit voort te komen.
Cynara Cardunculus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2011, 11:28   #4
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.223
Standaard

goed op weg om consultaties bij de psychiater onbetaalbaar te maken voor bescheiden budgetten, zoals in België
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2011, 20:15   #5
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.048
Standaard

Psychiatrie is extreem duur, en door het chronische karakter van psychiatrische diagnosen zoals ADHD (+ bijbehorende behandeling) kost het de samenleving vele miljarden. Als bijvoorbeeld specifieke opvoedkunde uitkomst kan bieden voor een grote groep kinderen, of bijvoorbeeld een strikt voedingsschema, dan bespaart het miljarden aan kosten terwijl de mensen die het betreft er beter mee geholpen zijn.

Daarbij maakt het de samenleving ook sterker, niet alleen individueel maar ook qua mentaliteit v.w.b. het aanpakken van problemen.

60% van de kosten in de psychiatrie gaat op aan overhead, dit zijn kosten voor hoge psychiaters die geen patiënt meer zien en marketing.

De korting leidt mogelijk tot innovatie in de markt waardoor oplossingen worden gevonden die zowel voor de betrokkenen (mensen met problemen) effectiever zijn alsmede enorm veel kosten besparen. En dan wordt het vanzelf door de verzekering vergoed als blijkt dat het een voordeel oplevert voor de samenleving.

Blijven hangen in de almaar escalerende situatie zoals het nu is lijkt me iig. geen optie.

Laatst gewijzigd door ArjanD : 12 juni 2011 om 20:17.
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2011, 20:28   #6
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.223
Standaard

hoge psychiaters

Ik vraag me af waarom een willekeurige specialist consulteren netto 10€
moet kosten en een psychiater 90€ in het omnio/statuut

zijn dat heel speciale specialisten misschien
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 juni 2011, 21:27   #7
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.048
Standaard

De minister zei het volgende tijdens de presentatie van de maatregelen:

Citaat:
"moet je niet een aantal dingen die bij het leven horen veel meer in je eigen sociale kring zien uit te vogelen en zul je niet een beroep op de gezondheidszorg moeten doen als je echt last hebt van ziekte?"
http://nos.nl/video/247432-forse-kri...heidszorg.html

De bedoelingen van deze maatregelen zijn overduidelijk niet puur financieel. De validiteit van psychiatrische diagnosen wordt ter sprake gesteld.

De beroepsgroepen worden voor blok gezet. Ofwel ze negeren de stelling dat bij de patiënten die behandeld worden geen sprake is van een echte ziekte of ze zullen met bewijs boven tafel moeten komen.

Ik denk persoonlijk dat dit erg goed is. De psychiatrie heeft namelijk geen bewijs voor de hersenziekten die behandeld worden en de theorie waarmee ze werken is volgens menigeen achterlijk. Bij ADHD bleek recent dat een dieet de problemen bij 75% van de kinderen in zijn geheel kan verhelpen. Die onderzoeken werden jaren lang verdrukt en konden pas met privé-geld worden bekostigd. Het verschil in kosten tussen een effectief voedingsschema en 5x daags hersenpillen voor de rest van iemands leven + bijbehorende check-ups is enorm (dit gaat om miljarden).

Indien de beroepsgroepen zich niet kunnen verantwoorden is het in zekere zin afgelopen v.w.b. hun autoriteit en krijgen alternatieven die mogelijk miljarden besparen en daarbij ook effectiever zijn een kans.

Laatst gewijzigd door ArjanD : 14 juni 2011 om 21:45.
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juni 2011, 08:37   #8
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.048
Standaard

Patiënten worden de straat op gestuurd als protest tegen de bezuinigingen... Bezuinigingen die "kwetsbare patiënten" zouden treffen... En dus gebruiken ze de patiënten als breekijzer in de onderhandelingen.

http://www.skipr.nl/actueel/id7917-g...e-staking.html

Dit deden ze vorig jaar ook al, toen schreef een richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) de beroepsgroep voor om patiënten met een nadrukkelijke zelfmoordwens de straat op te sturen zodat ze daar zelf een einde aan hun leven konden maken. Dit deden ze uit protest tegen het feit dat psychiaters niet mogen helpen bij zelfdoding.

Citaat:
APELDOORN - Psychiaters krijgen van hun beroepsgroep het advies patiënten met een zelfmoordwens de straat op te sturen zodat ze daar zelf een einde aan hun leven kunnen maken.

Dat blijkt uit een nieuwe richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Psychiaters hebben nauwelijks mogelijkheden om patiënten te helpen bij zelfdoding, zeker als die onvrijwillig zijn opgenomen, en moeten veelal terugvallen op omstreden behandelmethoden zoals meerdere jaren isoleercel of elektroshock.

Wim Eilert, bestuurder van de vakbond voor rijdend personeel VVMC, reageert verbaasd en geschokt op deze richtlijn. Hij gaat het in het bestuur aan de orde stellen.Dit is een fout signaal. Jaarlijks springen 200 mensen in Nederland voor de trein. Dat zijn gruwelijke ervaringen voor machinisten en ook voor conducteurs. Sommigen komen nooit meer aan het werk. Daarom moet zelfmoord op het spoor zoveel mogelijk worden teruggedrongen. Als instellingen patiënten laten gaan om buiten zelfmoord te plegen, eindigt er altijd een aantal voor de trein omdat dit nu eenmaal een zekere weg naar de dood is.
http://www.destentor.nl/algemeen/bin...-zelfmoord.ece

Laatst gewijzigd door ArjanD : 22 juni 2011 om 08:49.
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juni 2011, 15:02   #9
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.223
Standaard

Psychiaters zijn biezonder succesvol in om-tuning van patiënten die voor hun leven vrezen in patiënten die zich het leven willen benemen - ik weet niet waarom ze aan die laatste vorm van ziekte de voorkeur geven.

En ik weet ook niet waarom de omgekeerde truuk niet meer toegepast wordt...
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juni 2011, 15:20   #10
roger verhiest
Eur. Commissievoorzitter
 
roger verhiest's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 november 2007
Locatie: 2100 Meneghem
Berichten: 9.307
Standaard

Als ik het goed begrijp is de officiële stelling dat psychiaters psychiatrische storingen veroorzaken om hun inkomen veilig te stellen of te verhogen en grijpt de huidige nederlandse regering gelukkig tijdig in om aan deze geldverkwisting een einde te stellen.

Ik stel u voor wat kontakt te nemen met de vereniging opvang Tekort in België die zich inzet om grotere budgetten in Vlaanderen om opvangplaatsen te scheppen voor hun geeselijk gehandicapte kinderen.

Geestelijke zorg is geen luxe - ik weerk zelf als vrijwilliger (zonder loon!) in de opvang van
zware autisten . In België is de opvang van deze mensen zodanig probllematisch dat sommigen (zelfs minderjarigen) in de gevangenis opgevangen worden.instellingen hebben vanuit Vlaanderen en Nederland best wel kontakt met elkaar en inderdaad in Nederland is er ook privé iniitiatief om opvang gespecializeerd naar de aard van de storingen te organizeren. Voor zover ik het kan overzien zal het geld door ramen en deuren buitensmijten voor vele "malades imaginaires" nog wel meevallen.

De huidige nederlandse regering verbaast me steeds meer door haar onverbiddelijke voortvarendheid in het korten "met de botte bijl". Er zijn inderdaad evoluties die men moet korrigeren en zaken die men kostengunstiger kan regelen. Een beetje bedachtzamer te werk gaan hoeft niet gelijk te staan met alles naar een "griekse kalender" te zenden.
__________________


Tempo toleras
sed vero aperas
roger verhiest is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juni 2011, 22:32   #11
Groentje-18
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 26 februari 2004
Berichten: 18.631
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
goed op weg om consultaties bij de psychiater onbetaalbaar te maken voor bescheiden budgetten, zoals in België
Consultaties bij psychiaters (=artsen) worden in België terugbetaald, op het remgeld na.

Voor consultaties bij psychologen is dat helaas anders.
__________________
Bedankt!
Groentje-18 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juni 2011, 22:36   #12
Groentje-18
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 26 februari 2004
Berichten: 18.631
Standaard

Nog een weetje, als je op wereldniveau kijkt naar de ziekte die zorgt voor het meeste jaren dat men leeft met een "disability", scoort een depressie het beste ...

Depressie prijkt niet bovenaan de statistieken van ziektes en overlijdens omdat het niet dadelijk voor een gestegen mortaliteit zorgt. Maar een depressie gaat ontegensprekelijk niet samen met een goede levenskwaliteit op het moment van de depressie. Als je dat in rekening brengt, is depressie de ziekte van de 21e eeuw.


Ik vraag me overigens af of het wel allemaal echt is gezien ik me nog enkele andere posts van Arjan herinner ... of het zou ook kunnen dat ik hem verwar met een mede forummer. In dat geval mijn excuses!
__________________
Bedankt!
Groentje-18 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juni 2011, 22:40   #13
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.223
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Groentje-18 Bekijk bericht
Consultaties bij psychiaters (=artsen) worden in België terugbetaald, op het remgeld na.

Voor consultaties bij psychologen is dat helaas anders.
Dat i s niet wat ze me verteld hebben op de mutualiteit toen ik naar het remgeld voor een consultatie psychiater informeerde

Dat moest 90€ kosten

Als je gelijk hebt, hebben ze mij slecht geïnformeerd (ik ben niet in behandeling)
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juni 2011, 22:47   #14
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.223
Standaard

[quote]
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Groentje-18 Bekijk bericht
Nog een weetje, als je op wereldniveau kijkt naar de ziekte die zorgt voor het meeste jaren dat men leeft met een "disability", scoort een depressie het beste ...
pfff... wie zegt dat?

depressie leidt vaak tot zelfmoord heb ik eigenhandig ondervonden
en ook bij vrienden en kennissen gezien

Citaat:
Maar een depressie gaat ontegensprekelijk niet samen met een goede levenskwaliteit op het moment van de depressie. Als je dat in rekening brengt, is depressie de ziekte van de 21e eeuw.

zeg wel

je moet een beetje geduld hebben

soms begint het na een of twee lustrums beter te gaan, of nooit, als je tegenslag hebt]
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juni 2011, 22:53   #15
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.223
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door roger verhiest Bekijk bericht
Als ik het goed begrijp is de officiële stelling dat psychiaters psychiatrische storingen veroorzaken om hun inkomen veilig te stellen of te verhogen en grijpt de huidige nederlandse regering gelukkig tijdig in om aan deze geldverkwisting een einde te stellen.

Ik stel u voor wat kontakt te nemen met de vereniging opvang Tekort in België die zich inzet om grotere budgetten in Vlaanderen om opvangplaatsen te scheppen voor hun geeselijk gehandicapte kinderen.

Geestelijke zorg is geen luxe - ik weerk zelf als vrijwilliger (zonder loon!) in de opvang van
zware autisten . In België is de opvang van deze mensen zodanig probllematisch dat sommigen (zelfs minderjarigen) in de gevangenis opgevangen worden.instellingen hebben vanuit Vlaanderen en Nederland best wel kontakt met elkaar en inderdaad in Nederland is er ook privé iniitiatief om opvang gespecializeerd naar de aard van de storingen te organizeren. Voor zover ik het kan overzien zal het geld door ramen en deuren buitensmijten voor vele "malades imaginaires" nog wel meevallen.

De huidige nederlandse regering verbaast me steeds meer door haar onverbiddelijke voortvarendheid in het korten "met de botte bijl". Er zijn inderdaad evoluties die men moet korrigeren en zaken die men kostengunstiger kan regelen. Een beetje bedachtzamer te werk gaan hoeft niet gelijk te staan met alles naar een "griekse kalender" te zenden.
id

goeie post
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 juni 2011, 01:26   #16
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.801
Standaard

Citaat:
Het ging de psychiaters duidelijk om andere belangen dan die van de patiënten. Ze probeerden de problemen te doen escaleren om zo hun toekomst veilig te stellen. Want hoe kun je verantwoorden dat je in een rechtszaak aanvoert dat een aangekondigde financiële korting leidt tot verslechtering van de kwaliteit zorg voor patiënten als je vervolgens met dure propaganda door bedrijf “Maximum Recruitment Advertising” (zie domeinhouder 1opde4.nl) meer patiënten gaat werven of althans de drempel tot psychiatrische zorg tracht te verlagen, zodat er dus meer patiënten binnenstromen?
Een gelijkaardig probleem heb je met privegevangenissen. De gevangene kost minder in de prive (zo wordt dat idee verkocht), maar er komt meer druk op het systeem te staan om meer gevangenen te produceren omwille van de inkomsten van die private gevangenissen. Uiteindelijk kost het systeem alzo meer want er blijken plots steeds meer gevangenissen nodig te zijn.

Als men begint openbare campagnes te voeren om mensen naar de psychiatrie te krijgen vermoed ik daar dezelfde soort logica achter. Voornamelijk de psychiaters zelf en waarschijnlijk de farmaceutische industrie worden daar beter van. De druk op de sociale zekerheid wordt er onnodig door verhoogd.

In beide gevallen gaat het om een vervorming in de besteding van belastingsgeld waardoor het geld niet meer vloeit waarnaar het dient te vloeien, de behoeftigen (naar de opvang van autistische kinderen bijvoorbeeld). Het systeem wordt te duur alzo en besparingen dringen zich op, maar het tragische is dat die besparingen dikwijls ten nadele zijn van degenen die de zorg juist echt nodig hebben, maar niet weerbaar genoeg zijn om ervoor op te komen of geen lobbygroepen hebben. Ondertussen worden de psychiaters en de aandeelhouders van farmaceutische bedrijven er meestal niet armer op. Daar zou men wat meer mogen besparen door er minder belastingsgeld naar toe te laten vloeien.

Laatst gewijzigd door Johan Bollen : 23 juni 2011 om 01:31.
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 juni 2011, 03:34   #17
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.223
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Johan Bollen Bekijk bericht
Een gelijkaardig probleem heb je met privegevangenissen. De gevangene kost minder in de prive (zo wordt dat idee verkocht), maar er komt meer druk op het systeem te staan om meer gevangenen te produceren omwille van de inkomsten van die private gevangenissen. Uiteindelijk kost het systeem alzo meer want er blijken plots steeds meer gevangenissen nodig te zijn.

Als men begint openbare campagnes te voeren om mensen naar de psychiatrie te krijgen vermoed ik daar dezelfde soort logica achter. Voornamelijk de psychiaters zelf en waarschijnlijk de farmaceutische industrie worden daar beter van. De druk op de sociale zekerheid wordt er onnodig door verhoogd.

In beide gevallen gaat het om een vervorming in de besteding van belastingsgeld waardoor het geld niet meer vloeit waarnaar het dient te vloeien, de behoeftigen (naar de opvang van autistische kinderen bijvoorbeeld). Het systeem wordt te duur alzo en besparingen dringen zich op, maar het tragische is dat die besparingen dikwijls ten nadele zijn van degenen die de zorg juist echt nodig hebben, maar niet weerbaar genoeg zijn om ervoor op te komen of geen lobbygroepen hebben. Ondertussen worden de psychiaters en de aandeelhouders van farmaceutische bedrijven er meestal niet armer op. Daar zou men wat meer mogen besparen door er minder belastingsgeld naar toe te laten vloeien.
draai en keer hoe je wil, ik zie echt niet in waarom een headshrinker meer zou moeten kosten dan een andere specialist
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juni 2011, 09:10   #18
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Groentje-18 Bekijk bericht
Nog een weetje, als je op wereldniveau kijkt naar de ziekte die zorgt voor het meeste jaren dat men leeft met een "disability", scoort een depressie het beste ...

Depressie prijkt niet bovenaan de statistieken van ziektes en overlijdens omdat het niet dadelijk voor een gestegen mortaliteit zorgt. Maar een depressie gaat ontegensprekelijk niet samen met een goede levenskwaliteit op het moment van de depressie. Als je dat in rekening brengt, is depressie de ziekte van de 21e eeuw.
`

Volgens verschillende geleerden is de psychiatrische kijk op de problemen de reden dat er sprake is van een depressie epidemie in de wereld. In Nederland slikt nu bijna 1 miljoen mensen dagelijks antidepressiva.

In België was recent een artikel over het feit dat geleerden stellen dat psychiaters de boel bedriegen en dat depressie eigenlijk bij het leven hoort en juist gezond is als je er op een goed manier mee omgaat.

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/630/D...-voor-je.dhtml

Mensen worden in feite een ziekte-religie aangepraat (bewijs voor de ziekte is er namelijk niet) terwijl ze met een andere mentale instelling de depressie kunnen aanwenden voor 'nodige' verbeteringen in hun leven waar de emotie soms voor bedoeld kan zijn.

Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een onderliggende ziekte die verholpen moet worden. Of iemand kan last hebben van een voedingsdeficiënt of complexe psychische problemen gerelateerd aan werk of het sociale leven.

Het is zeer slecht om zomaar te geloven in een hersenziekte en onderdrukkende antidepressiva te slikken. Dat de psychiatrie dit ondanks alle heftige kritiek heeft laten gebeuren c.q. bewerkstelligd toont hoe de psychiatrie funktioneert. Er zijn telkens harde politieke ingrepen nodig om verandering te forceren, de motivatie hiervoor ontbreekt in de psychiatrie. Dat blijkt telkens weer.

Als voorbeeld: 4 jaar felle kritiek en harde politieke maatregelen waren er nodig om psychiaters te bewegen een einde te maken aan langdurige isoleercelopsluiting of althans de erbarmelijke omstandigheden ervan. Patiënten moeten poepen op een kartonnen hoedje en er lopen kakkerlakken over de vloer, anno 2010. Als het aan de psychiatrische beroepsgroep ligt laten ze de 'machteloze situatie' voortduren. Waarom? Omdat het de enige manier is om antipsychotica (c.q. medische behandeling) als 'noodzakelijk kwaad' te verantwoorden. Oprechte initiatieven worden verdrukt en hoogleraren nemen hierom ontslag:

http://www.moshersoteria.com/article...tion-from-apa/ (voormalig directeur schizofrenie onderzoek aan de NIMH in Amerika)

Er gebeuren natuurlijk ook veel goede dingen binnen het kader "GGZ" maar dat wil niet zeggen dat je je ogen gesloten zou mogen houden voor de malafide praktijken die eveneens onder het kader GGZ gebezigd worden.

Als psychotherapeut, opvoeddeskundige of sociaal hulpverlener wil je toch niet horen bij een groep die mensen jaren achtereen in een stinkende isoleercel opsluit, die mensen met fysieke ziekten diagnosticeert zonder enige vorm van objectief bewijs en die mensen verslaafd maakt aan gevaarlijke hersenmedicijnen waarvoor een gedegen medische verantwoording ontbreekt? Een een groep die bovendien te maken heeft met hoogleraren die stellen dat er sprake is van fraude?

Ik zou zeggen, kom dan op voor uzelf en ontdoe u van het schandelijke predikaat "psychiatrie". De geldstromen zullen dan gebaseerd zijn op uw eigen funktioneren en zullen dan waarschijnlijk niet onderhevig zijn van dit soort harde ingrepen.

Laatst gewijzigd door ArjanD : 26 juni 2011 om 09:29.
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juni 2011, 09:40   #19
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
depressie leidt vaak tot zelfmoord heb ik eigenhandig ondervonden
en ook bij vrienden en kennissen gezien
Slikten zij toevallig antidepressiva?

http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gez...jongeren.dhtml (antidepressiva verdubbelen kans op zelfmoord)

Antidepressiva verdubbelen tot vertienvoudigen de kans op zelfmoord, ook bij volwassenen:

http://www.sciencedaily.com/releases...1014193213.htm

Dit is verschrikkelijk, maar het is wel de werkelijkheid. Psychiatrie doet de problemen escaleren, het is een parasiet.

Laatst gewijzigd door ArjanD : 26 juni 2011 om 09:44.
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juni 2011, 10:06   #20
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.223
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArjanD Bekijk bericht
Slikten zij toevallig antidepressiva?

http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gez...jongeren.dhtml (antidepressiva verdubbelen kans op zelfmoord)

Antidepressiva verdubbelen tot vertienvoudigen de kans op zelfmoord, ook bij volwassenen:

http://www.sciencedaily.com/releases...1014193213.htm

Dit is verschrikkelijk, maar het is wel de werkelijkheid. Psychiatrie doet de problemen escaleren, het is een parasiet.
Mijn collega Alain, 23, pleegde in één keer succesvol zelfmoord, maar ik weet niets af van zijn behandeling op het einde. Hij haalde allerlei rare stoten uit op het werk en werd ontslagen. Dat was de laatste duw.

De zelfmoord-orgie die kan volgen bij het slikken van anti-depressiva heb ik zelf aan den lijve mogen ondervinden.

Met jouw algemene conclusie ben ik het evenwel helemaal oneens.

veel te grof

Je moet hun resultaten ook zien.

Hoewel ik ook vind, dat de opvolging op termijn dikwijls NUL is om duidelijke redenen van besparing ziekte-uitkeringen

Ik ben dan ook geen dag aan de ziekteverzekering geweest, terwijl ik jaren nauwelijks kon functioneren en toch werkte (met verantwoordelijkheid over mensen)
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:24.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2016, Politics.be