Politics.be Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Buitenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Buitenland Internationale onderwerpen, de politiek van de Europese lidstaten, over de werking van Europa, Europese instellingen, ... politieke en maatschappelijke discussies.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 11 maart 2003, 05:28   #1
Jean Pierre van Rossem
Vreemdeling
 
Geregistreerd: 11 maart 2003
Berichten: 80
Standaard

Van de ettelijke honderden bijdragen die op dit forum neergeschreven worden blijft straks niets bewaard als van enig historisch belang. Nochtans voltrekt zich onder onze ogen één van de meest werkwaardige, ook meest verontrustende verschijnselen.
Vrijwel geluidloos voltrok zich in minder dan één week tijd één van de belangrijkste historsche verschijnselen van de laatste 60 jaar. Een werelorde, beheerst door het UNO Handvest van 1945, een wereldorde ook waar oorlog en vrede bijna 60 jaar onder de controle stonden van een ijzeren internationaal akkoord, is tijdens de afgelopen week ter ziele gegaan en vervangen door een Nieuwe Wereldorde.
Zoiets kon alleen gebeuren in de naweeën van enerzijds de Val van de Muur van Berlijn en van anderzijds 11 september 2001.
Ik verklaar. Sedert de opkomst van de Amerikaanse power elite, kort na W.O. II, teerde de Amerikaanse economie grotendeels op de bewapeningswedloop met de Sovjet Unie. Dat een massa aan kernwapens niet zou worden gebruikt werd toen uitgelegd in termen van wederzijdse afschrikking. Maar vanaf 1990 stuikte het communistische en bureaucratische bolwerk in elkaar, vooral omdat het voortdurende offers aan de werkende bevolking vroeg zonder dat het welvaartsparadijs in zicht kwam.
Het uitbreken van de wereldvrede was voor de Amerikaanse economie niet minder dan een ramp: meer dan 25 % van de winsten waren gerelateerd aan de bewapeningswedloop.
De Amerikaanse economie wist zich nog enige tijd staande te houden dankzij Golfoorlog I en de Kosovo crisis, maar vanaf 1998 verzonk ze - als enige kapitalistische economie ter wereld - in een vierde structurele economische crisis van persisterende overproductie. Bovendien had de Amerikaanse economie géén lessen getrokken uit de voorgaande structurele crisis, de fameuze petroleumcrisis en haar nasleep (1974-1987). Uiteindelijk werd die crisis overwonnen door innovatie (vooral digitaal) waarbij ettelijke nieuwe kleine bedrijven ontstonden, met een gunstige kostenstructuur, zodat de gemiddelde bedrijfsgrootte met haar diseconomies of scale (ongunstige kostenstructuur) na veel ellende kon worden opgelost.
Waar alle westerse landen het verbruik van aardolie als aandeel in het verbruik van primaire energie ernstig verminderde, volgde de Amerikaanse economie dat niet: ze bleef zweren bij aardolie als voornaamste energiebron, en maakte daarbij de fout die Engeland één eeuw eerder de wereldhegemonie deed verliezen, toen het bleef vasthouden aan de steenkool waarop het zijn welvaart had gebouwd, in plaats van zoals de anderen over te schakelen op aardolie en elektriciteit.
Voor de VS, die bleven vasthouden aan aardolie, werd de energiebalans voor aardolie steeds nadeliger. Nog in evenwicht halverwege de eeuw vertoont die balans nu een tekort van liefst tweederden.
Geplaagd met een structurele overproductie en een falende energiebalans, ook met een nefaste handelsbalans en torenhoge staatsschulden, ondergaat de Amerikaanse samenleving dan op 11 september een serieuze psychologische schok. Aangevallen op eigen terrein door een onzichtbare vijand (fundamentalistische moslim terroristen) krijgt het Amerikaanse militaire imperialisme een geweldige deuk in zijn prestige.
Binnen de power elite - gevormd door bankiers en captains of industry (economische zuil), door wapenindustrie en ex-generaals (de militaire zuil), door politieke partijen en hun president (de politieke zuil) - gaan er onmiddellijk stemmen op het geschonden prestige weer op te knappen. Bovendien hebben twee vroegere structurele crises geleerd dat gegeneraliseerde oorlogen een middel zijn om structurele economische crises op te lossen. Er wordt dus onmiddellijk beslist dat Amerika een reeks oorlogen moet voeren om de Axle of Evil uit te schakelen.
De oorlog in Afghanistan was een maat voor niets: noch Osuma Bin Laden, noch Al Queada konden worden uitgeschakeld.
Er moest dus een Ersatz vijand worden gezocht. Onder druk van de Zionistische vleugel binnen de Amerikaanse power elite was die nieuwe vijand Irak. De Zionisten verdedigden hierbij de belangen van Israël, dat zich rechtstreeks bedreigd voelde door de mogelijke massavernietigingswapens van Saddam Hussein. Omdat de Zionisten ook een groot deel van de Amerikaanse pers controleren was het een makkie het postmoderne onzekerheidsgevoel om te buigen in een onveiligheidsgevoel. Naiëve Amerikanen werden wijsgemaakt dat Saddam Hussein hen bedreigde (i.p.v. de Joodse broeders in Israël). De eis dat Saddam Hussein onmiddellijk en onvoorwaardelijk moest ontwapenen (Uno resolutie 1441) was voor de Amerikaanse Zionisten weinig meer dan een aanleiding om de oorlog te legitimeren. Mag ik eraan herinneren dat de American Zionist Information Network de UNO en Amnesty International al jaren citeert als de voornaamste vijanden van Israël. Binnen de power elite zijn het de Zionisten geweest die aandrongen op een oorlog tegen Irak met terzijde schuiving van de beslissingen in de Veiligheidsraad. Hoeveel UNO resoluties had Israël niet straffeloos aan zijn laars kunnen lappen, dus waarom mocht de Great Protector of Isräel niet hetzelfde doen? Voor de Amerikaanse captains of industry was zo'n Irak Oorlog mooi meegenomen: het stelt hen immers in staat de olievelden die in 1973 in Irak verloren zijn gegaan na de nationalisatie van IPC (een consortium van Standard Oil, Mobil en BP) te recuperen. Iraakse olie is stukken beterkoop dan Texaanse omdat het opdelven er maar 0.97 dollar per vat kost tegen 4 dollar in Texas, kortom dat scheelt meer dan een slok op een borrel. Dus ook de captains of industry zetten de politieke zuil van de power elite onder druk om resoluut voor oorlog te kiezen. De militaire zuil en haar Civilian Militarists vroeg uiteraard niets liever. Ongeacht de marjonet die de politieke zuil mocht vertegenwoordigen - of het nu een democraat was of een republikein - was die oorlog van vitaal belang.
De Zionisten gingen echter nog een flinke stap verder. Hen was het erom te doen Amerika mee te sleuren in een HELE REEKS oorlogen. Zo zetten zij Noord-Korea, Lybië en Cuba op de agenda. Hun bedoeling was de eenvoud zelf: zolang de politieke zuil (de Bush administratie) in de draai kon worden gehouden met oorlogen was er geen ruimte de oude Road Map weer ter hand te nemen, dezelfde die de problemen in het Midden-Oosten moest oplossen door een tweede Palestijnse Staat naast Jordanië te erkennen.
Uiteindelijk zijn het de Zionisten binnen de Amerikaanse power elite geweest die de Nieuwe Wereldorde hebben afgedwongen. Superieure intelligent (dankzij eugenetische principes van Joodse endogamie en segregatie) wisten zij beter dan wie ook dat Frankrijk, Rusland en China - die inmiddels alle drie zeer zware oliecontracten met Irak hadden afgesloten - onder geen beding zouden instemmen met zo'n oorlog waarbij niet de wereld was bedreigd, enkel het lilliputterstaatje Israël. Het is altijd de bedoeling van de Zionisten geweest hun ergste vijand, de UNO, uit te schakelen. Dit is inmiddels gebeurd: de Amerikaanse power elite heeft middens haar welbespraakte marjonet, George W. Bush, de wereld kond gedaan dat ook bij een veto van Frankrijk, Rusland en China er oorlog zal worden gevoerd, dus zonder UNO mandaat.
Hiermee bereiken de Zionisten - al eeuwen lang uit op Joodse wereldoverheersing - waar ze al die tijd van droomden: een grote imperialistische oorlogsmachine die voortaan eenzijdig kan beslissen tegen wie wel en tegen wie niet er oorlog zal worden gevoerd. De Nieuwe Wereldorde is er één van toegenomen onveiligheid nu oorlog en vrede ontsnappen aan controle van de UNO.
Blauw erger ik mij aan de biefstukken socialisten van het soort van Thepiano, nu opeens Piano Forte. Zij vinden artikelen over de Nieuwe Wereldorde hooguit een speeltje voor academici, onder het voorwendsel dat we er met zijn allen niets kunnen aan doen. Dat soort defaitisme is symptomatisch voor een kliek bourgeois socialisten zonder het geringste revolutionair elan - parasieten van de welvaartsmaatschappij die moeten teren op hopen menselijke ellende. Hoezo, we kunnen er niets aan doen? Thepiano waar zijn jouw revolutionaire kloten gebleven? Europa heeft goed en wel twee middelen om het Amerikaanse militaire imperialisme van de Zionisten te boycotten.
(1) Als de VS de elementaire internationale akkoorden niet langer respecteren dan is er niet de geringste reden meer voor het "pacta sunt servanda", dan hoeven wij onze havens, onze wegen, onze luchthavens en onze spoorwegen niet langer open te stellen voor vervoer van Amerikaans oorlogsmateriaal. Van bourgeois biefstukken socialisten moet je uiteraard zulke sabotagestrategieën niet verwachten. Die houden zich liever bezig met dorpsfutiliteiten als acherhoedegevechtjes tegen het Blok.
(2) De Amerikaanse power elite heeft Europa destijds vergiftigd met kernkoppen die een wapenschild moesten vormen bij een mogelijke aanval van de Sovjet-Unie. Die kernkoppen liggen hier nog steeds. Maar wat belet er de politieke Europese leiders bij een volgende oorlog, tegen Noord-Korea, een levensgevaarlijke oorlog, niet te dreigen die hele nucleaire rommel retour Pentagon te sturen indien de Amerikaanse Zionisten hun illegale oorlogsdaden continueren. Ik wil de smoel van zo'n Bush wel eens zien als ik Verhofstadt was en ermee dreigde die kernkoppen op Amerika af te schieten als het Zionistisch militair geweld niet ophoudt? Of zullen wij, kleine Vlamingen, met een geschiedenis waarover we ons enkel kunnen schamen (welk volk wel, anders?), dan altijd dezelfde flanellen slappelingen blijven als Thepiano, altijd het juk van anderen blijven ondergaan? Waar is onze revolutionaire fierheid gebleven, waar onze revolutionaire vuist. De geschiedenis is niet aan labbekakkers als Thepiano en zijn bourgeois vriendjes, de geschiedenis hoort de revolutionairen toe, de Ernesto's Che Guevarra onder ons!


JPVR


al dat staat veel helder te lezen onder:

http://www.imca-slotracing.com/Capitalism.htm#NWO

over Golfoorlog II:

http://www.imca-slotracing.com/Capitalism.htm#war

over structureel economische crises en andere dingen:

http://www.imca-slotracing.com/Capitalism.htm


Graag wat reacties!
Jean Pierre van Rossem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 16:19   #2
Jean Pierre van Rossem
Vreemdeling
 
Geregistreerd: 11 maart 2003
Berichten: 80
Standaard

Het is zeer ontgoocheld een ernstige thread te plaatsen die noch gelezen noch bekritizeerd wordt. Ik vrees dat ik mij van forum heb vergist. Sorry en tot een andere keer.

JPVR
Jean Pierre van Rossem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 16:46   #3
alpina
Minister-President
 
alpina's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 januari 2003
Berichten: 5.523
Standaard

Een tekst met veel waarheden, dat valt niet te ontkennen. Maar met de oplossingen kan ik onmogelijk akkoord gaan! Zij zouden er immers allebei voor zorgen dat Amerika dreigt met een drooglegging van de economische transactie tussen Europa en de VS! Zijn we daar mee gediend??
alpina is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 16:49   #4
LEFTeau
Partijlid
 
LEFTeau's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 februari 2003
Locatie: Babylon
Berichten: 216
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alpina
Een tekst met veel waarheden, dat valt niet te ontkennen. Maar met de oplossingen kan ik onmogelijk akkoord gaan! Zij zouden er immers allebei voor zorgen dat Amerika dreigt met een drooglegging van de economische transactie tussen Europa en de VS! Zijn we daar mee gediend??
de gevolgen zijn gekend, maar de tijd dat europa nodig heeft om deze te overleven is kort, dus in feite zijn we ermee gediend op de langere duur.

het zijn de amerikanen die hun isolement bewerkstelligen, zij moeten dan ook de gevolgen dragen
__________________

"War doesn't determine who is right, it determines who is left"
this is war = http://www.robert-fisk.com/iraqwarvictims_mar2003.htm
LEFTeau is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 16:51   #5
TomB
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
TomB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 januari 2003
Locatie: US
Berichten: 14.572
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jean Pierre van Rossem
Het is zeer ontgoocheld een ernstige thread te plaatsen die noch gelezen noch bekritizeerd wordt. Ik vrees dat ik mij van forum heb vergist. Sorry en tot een andere keer.

JPVR
Kerel, ik ben al net drie uur wakker. Ik kan er ook niet aan doen dat je in al uw vadsigheid om vuur uur 's morgens Belgische tijd beslist hebt om uw gedachten te delen met de mensheid. Heb je dan zo'n grote nood aan aandacht dat je onmiddellijk reactie wenst.

Ik vind het trouwens nogal zielig dat je The Piano moet gaan afbreken om jezelf een beetje op te trekken. Heel Vlaanderen weet intussen al hoe pathetisch uw bestaan is, u moet er echt niet nogmaals de aandacht op vestigen door zoals een oud chagrijnig ventje te gaan uithalen naar een individu, hoe tragisch die figuur ook moge wezen.

Om het nu nog even over het inhoudelijke van uw artikel te hebben: Zelfs Jan met de pet die klakkeloos de kudde volgt weet inmiddels dat er groeperingen zijn die belang hebben bij een oorlog. De altijd aanwezige NRA, de Zionisten en andere kwistenbiebels die in uw zeepbel vermeld staan. Als je die nu allemaal op een rijtje plaats, dan kan je allerhande lijntjes en stippelijntjes gaan tekenen tussen die lobbies en zo bekom je dan een uitstekend scenario voor een film of - zoals in uw geval - een claim to fame. Met hetzelfde zekerheidsgehalte kan ik stellen dat Elvis nog leeft en aan de leiding staat van uw nieuwe wereldorde.

Er zijn genoeg conspiracy theorien in de wereld, en dit is er zo nog maar eentje.
__________________
In het begin was er niets, wat ontplofte.
TomB is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 17:15   #6
Mustapha
Gouverneur
 
Mustapha's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 augustus 2002
Locatie: Antwerpen
Berichten: 1.248
Standaard

Ik heb het altijd gezegd, de Joden zijn de enigste gevaar voor "het westen".
De Joden mogen alles, durf niet tegenspreken!
De Joden zijn dé uitverkorene volk. (Torah).
De Joden zijn te vies om in de westerse winkels te gaan winkelen.
Joden, zelfs de meest moderne Joden zijn de gevaarlijkste. Uiterlijk lijken ze modern, maar innerlijk voelen zij zich het meest verbonden met de fictieve staat Israel.
Per jaar gaan er honderden jonge joden naar Israel om mee te doen aan de bezetting van Palestina.
Joodse vrouwen zijn de meest onderdrukte in alle religies.
Torah's bestaan niet in Nederlandse vertalingen (bang voor de waarheid?).
.....

Mijn conclusie is dat de Joden de gevaarlijkste zijn op dit moment.
Stille waters hebben diepe gronden, zegt m'n is af en toe.

De cruciale vraag is waarom Israel nooit op de vingers is getikt vanwege hun njet aan de VN-resoluties?
Waarom zijn er nooit vragen gesteld aan de VS omwille dat ze +/-30 keer hun veto hebben gebruikt als het over een beetje strenge VN-resolutie gaat ivm israel.
Waarom dreigen Bush en zijn stront Blair de andere permanente leden als ze hun veto gebruiken.
Ik zou al te graag willen dat de "atlantische" relaties een deuk krijgt.
Wat heeft Amerika ons te bieden? Een marginaal land met geen enkele vorm van cultuur.

De tijd dat we afhangen van de Amerikanen is voorbij. De tij begint te keren.
De € nadert de $. Sommige Arabische landen beginnen de $ al vaarwel te zeggen. Sommige Arabische landen beginnen miljardencontracten te sluiten met Europa en Azie.
Amerika heeft geen toekomst meer!
Laat ze vallen en keer het gezicht naar het Oosten.
Mustapha is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 18:03   #7
barry
Vreemdeling
 
Geregistreerd: 10 maart 2003
Berichten: 27
Standaard

Mustapha Torah = Oude testament ,het bestaat al honderden jaren in het Nederlands.
barry is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 18:09   #8
barry
Vreemdeling
 
Geregistreerd: 10 maart 2003
Berichten: 27
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jean Pierre van Rossem
Het is zeer ontgoocheld een ernstige thread te plaatsen die noch gelezen noch bekritizeerd wordt. Ik vrees dat ik mij van forum heb vergist. Sorry en tot een andere keer.

JPVR
Wat stelt U voor om dit probleem op te lossen.
barry is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 18:16   #9
barry
Vreemdeling
 
Geregistreerd: 10 maart 2003
Berichten: 27
Standaard

De Joden zijn te vies om in de westerse winkels te gaan winkelen.

Joodse vrouwen zijn de meest onderdrukte in alle religies.
Over welke westerse winkels heb je het?

Ik heb nog nooit gehoord dat een Joodse vrouw in stukken werd gesneden of dat ze zwavelzuur op haar gezicht kreeg omdat ze de eer van haar famillie geschonden heeft.

Je zal natuurlijk zeggen dat he bij Joden nog meer gebeurt dan bij Moslems maar dat ze het beter kunnen verbergen.
barry is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 18:25   #10
Darwin
Banneling
 
 
Darwin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 augustus 2002
Berichten: 5.668
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jean Pierre van Rossem
Uiteindelijk zijn het de Zionisten binnen de Amerikaanse power elite geweest die de Nieuwe Wereldorde hebben afgedwongen. Superieure intelligent (dankzij eugenetische principes van Joodse endogamie en segregatie) wisten zij beter dan wie ook dat Frankrijk, Rusland en China - die inmiddels alle drie zeer zware oliecontracten met Irak hadden afgesloten - onder geen beding zouden instemmen met zo'n oorlog waarbij niet de wereld was bedreigd, enkel het lilliputterstaatje Israël.

Graag wat reacties!
En daar heeft Hitler ook in niet geringe mate toe bijgedragen!!!Door een hoge selectiedruk op de joden uit te oefenen onder het nazi-regime, bleven voornamelijk de rijkste, sluwste, verstandigste en sterkste Joden over. De armste, naïefste, domste, zwakste Joden verdwenen in de werkkampen en eindigden in de gaskamers...

Darwin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 18:29   #11
Darwin
Banneling
 
 
Darwin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 augustus 2002
Berichten: 5.668
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mustapha
Ik heb het altijd gezegd, de Joden zijn de enigste gevaar voor "het westen".
De Joden mogen alles, durf niet tegenspreken!
De Joden zijn dé uitverkorene volk. (Torah).

De Joden zijn te vies om in de westerse winkels te gaan winkelen.

Joden, zelfs de meest moderne Joden zijn de gevaarlijkste. Uiterlijk lijken ze modern, maar innerlijk voelen zij zich het meest verbonden met de fictieve staat Israel.
Per jaar gaan er honderden jonge joden naar Israel om mee te doen aan de bezetting van Palestina.
Joodse vrouwen zijn de meest onderdrukte in alle religies.
Torah's bestaan niet in Nederlandse vertalingen (bang voor de waarheid?).
.....

Mijn conclusie is dat de Joden de gevaarlijkste zijn op dit moment.
Stille waters hebben diepe gronden, zegt m'n is af en toe.

De cruciale vraag is waarom Israel nooit op de vingers is getikt vanwege hun njet aan de VN-resoluties?
Waarom zijn er nooit vragen gesteld aan de VS omwille dat ze +/-30 keer hun veto hebben gebruikt als het over een beetje strenge VN-resolutie gaat ivm israel.
Waarom dreigen Bush en zijn stront Blair de andere permanente leden als ze hun veto gebruiken.
Ik zou al te graag willen dat de "atlantische" relaties een deuk krijgt.
Wat heeft Amerika ons te bieden? Een marginaal land met geen enkele vorm van cultuur.

De tijd dat we afhangen van de Amerikanen is voorbij. De tij begint te keren.
De € nadert de $. Sommige Arabische landen beginnen de $ al vaarwel te zeggen. Sommige Arabische landen beginnen miljardencontracten te sluiten met Europa en Azie.
Amerika heeft geen toekomst meer!
Laat ze vallen en keer het gezicht naar het Oosten.
Hoezo?

Komt gij dan nooit in den Aldi?

Nog nooit Joden met een overbomvolle kar zien rondzeulen?

Zal dat bruiswater er wel koosjer zijn zeker?

Darwin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 18:42   #12
Darwin
Banneling
 
 
Darwin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 augustus 2002
Berichten: 5.668
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jean Pierre van Rossem
Van de ettelijke honderden bijdragen die op dit forum neergeschreven worden blijft straks niets bewaard als van enig historisch belang. Nochtans voltrekt zich onder onze ogen één van de meest werkwaardige, ook meest verontrustende verschijnselen.
Vrijwel geluidloos voltrok zich in minder dan één week tijd één van de belangrijkste historsche verschijnselen van de laatste 60 jaar. Een werelorde, beheerst door het UNO Handvest van 1945, een wereldorde ook waar oorlog en vrede bijna 60 jaar onder de controle stonden van een ijzeren internationaal akkoord, is tijdens de afgelopen week ter ziele gegaan en vervangen door een Nieuwe Wereldorde.
Zoiets kon alleen gebeuren in de naweeën van enerzijds de Val van de Muur van Berlijn en van anderzijds 11 september 2001.
Ik verklaar. Sedert de opkomst van de Amerikaanse power elite, kort na W.O. II, teerde de Amerikaanse economie grotendeels op de bewapeningswedloop met de Sovjet Unie. Dat een massa aan kernwapens niet zou worden gebruikt werd toen uitgelegd in termen van wederzijdse afschrikking. Maar vanaf 1990 stuikte het communistische en bureaucratische bolwerk in elkaar, vooral omdat het voortdurende offers aan de werkende bevolking vroeg zonder dat het welvaartsparadijs in zicht kwam.
Het uitbreken van de wereldvrede was voor de Amerikaanse economie niet minder dan een ramp: meer dan 25 % van de winsten waren gerelateerd aan de bewapeningswedloop.
De Amerikaanse economie wist zich nog enige tijd staande te houden dankzij Golfoorlog I en de Kosovo crisis, maar vanaf 1998 verzonk ze - als enige kapitalistische economie ter wereld - in een vierde structurele economische crisis van persisterende overproductie. Bovendien had de Amerikaanse economie géén lessen getrokken uit de voorgaande structurele crisis, de fameuze petroleumcrisis en haar nasleep (1974-1987). Uiteindelijk werd die crisis overwonnen door innovatie (vooral digitaal) waarbij ettelijke nieuwe kleine bedrijven ontstonden, met een gunstige kostenstructuur, zodat de gemiddelde bedrijfsgrootte met haar diseconomies of scale (ongunstige kostenstructuur) na veel ellende kon worden opgelost.
Waar alle westerse landen het verbruik van aardolie als aandeel in het verbruik van primaire energie ernstig verminderde, volgde de Amerikaanse economie dat niet: ze bleef zweren bij aardolie als voornaamste energiebron, en maakte daarbij de fout die Engeland één eeuw eerder de wereldhegemonie deed verliezen, toen het bleef vasthouden aan de steenkool waarop het zijn welvaart had gebouwd, in plaats van zoals de anderen over te schakelen op aardolie en elektriciteit.
Voor de VS, die bleven vasthouden aan aardolie, werd de energiebalans voor aardolie steeds nadeliger. Nog in evenwicht halverwege de eeuw vertoont die balans nu een tekort van liefst tweederden.
Geplaagd met een structurele overproductie en een falende energiebalans, ook met een nefaste handelsbalans en torenhoge staatsschulden, ondergaat de Amerikaanse samenleving dan op 11 september een serieuze psychologische schok. Aangevallen op eigen terrein door een onzichtbare vijand (fundamentalistische moslim terroristen) krijgt het Amerikaanse militaire imperialisme een geweldige deuk in zijn prestige.
Binnen de power elite - gevormd door bankiers en captains of industry (economische zuil), door wapenindustrie en ex-generaals (de militaire zuil), door politieke partijen en hun president (de politieke zuil) - gaan er onmiddellijk stemmen op het geschonden prestige weer op te knappen. Bovendien hebben twee vroegere structurele crises geleerd dat gegeneraliseerde oorlogen een middel zijn om structurele economische crises op te lossen. Er wordt dus onmiddellijk beslist dat Amerika een reeks oorlogen moet voeren om de Axle of Evil uit te schakelen.
De oorlog in Afghanistan was een maat voor niets: noch Osuma Bin Laden, noch Al Queada konden worden uitgeschakeld.
Er moest dus een Ersatz vijand worden gezocht. Onder druk van de Zionistische vleugel binnen de Amerikaanse power elite was die nieuwe vijand Irak. De Zionisten verdedigden hierbij de belangen van Israël, dat zich rechtstreeks bedreigd voelde door de mogelijke massavernietigingswapens van Saddam Hussein. Omdat de Zionisten ook een groot deel van de Amerikaanse pers controleren was het een makkie het postmoderne onzekerheidsgevoel om te buigen in een onveiligheidsgevoel. Naiëve Amerikanen werden wijsgemaakt dat Saddam Hussein hen bedreigde (i.p.v. de Joodse broeders in Israël). De eis dat Saddam Hussein onmiddellijk en onvoorwaardelijk moest ontwapenen (Uno resolutie 1441) was voor de Amerikaanse Zionisten weinig meer dan een aanleiding om de oorlog te legitimeren. Mag ik eraan herinneren dat de American Zionist Information Network de UNO en Amnesty International al jaren citeert als de voornaamste vijanden van Israël. Binnen de power elite zijn het de Zionisten geweest die aandrongen op een oorlog tegen Irak met terzijde schuiving van de beslissingen in de Veiligheidsraad. Hoeveel UNO resoluties had Israël niet straffeloos aan zijn laars kunnen lappen, dus waarom mocht de Great Protector of Isräel niet hetzelfde doen? Voor de Amerikaanse captains of industry was zo'n Irak Oorlog mooi meegenomen: het stelt hen immers in staat de olievelden die in 1973 in Irak verloren zijn gegaan na de nationalisatie van IPC (een consortium van Standard Oil, Mobil en BP) te recuperen. Iraakse olie is stukken beterkoop dan Texaanse omdat het opdelven er maar 0.97 dollar per vat kost tegen 4 dollar in Texas, kortom dat scheelt meer dan een slok op een borrel. Dus ook de captains of industry zetten de politieke zuil van de power elite onder druk om resoluut voor oorlog te kiezen. De militaire zuil en haar Civilian Militarists vroeg uiteraard niets liever. Ongeacht de marjonet die de politieke zuil mocht vertegenwoordigen - of het nu een democraat was of een republikein - was die oorlog van vitaal belang.
De Zionisten gingen echter nog een flinke stap verder. Hen was het erom te doen Amerika mee te sleuren in een HELE REEKS oorlogen. Zo zetten zij Noord-Korea, Lybië en Cuba op de agenda. Hun bedoeling was de eenvoud zelf: zolang de politieke zuil (de Bush administratie) in de draai kon worden gehouden met oorlogen was er geen ruimte de oude Road Map weer ter hand te nemen, dezelfde die de problemen in het Midden-Oosten moest oplossen door een tweede Palestijnse Staat naast Jordanië te erkennen.
Uiteindelijk zijn het de Zionisten binnen de Amerikaanse power elite geweest die de Nieuwe Wereldorde hebben afgedwongen. Superieure intelligent (dankzij eugenetische principes van Joodse endogamie en segregatie) wisten zij beter dan wie ook dat Frankrijk, Rusland en China - die inmiddels alle drie zeer zware oliecontracten met Irak hadden afgesloten - onder geen beding zouden instemmen met zo'n oorlog waarbij niet de wereld was bedreigd, enkel het lilliputterstaatje Israël. Het is altijd de bedoeling van de Zionisten geweest hun ergste vijand, de UNO, uit te schakelen. Dit is inmiddels gebeurd: de Amerikaanse power elite heeft middens haar welbespraakte marjonet, George W. Bush, de wereld kond gedaan dat ook bij een veto van Frankrijk, Rusland en China er oorlog zal worden gevoerd, dus zonder UNO mandaat.
Hiermee bereiken de Zionisten - al eeuwen lang uit op Joodse wereldoverheersing - waar ze al die tijd van droomden: een grote imperialistische oorlogsmachine die voortaan eenzijdig kan beslissen tegen wie wel en tegen wie niet er oorlog zal worden gevoerd. De Nieuwe Wereldorde is er één van toegenomen onveiligheid nu oorlog en vrede ontsnappen aan controle van de UNO.
Blauw erger ik mij aan de biefstukken socialisten van het soort van Thepiano, nu opeens Piano Forte. Zij vinden artikelen over de Nieuwe Wereldorde hooguit een speeltje voor academici, onder het voorwendsel dat we er met zijn allen niets kunnen aan doen. Dat soort defaitisme is symptomatisch voor een kliek bourgeois socialisten zonder het geringste revolutionair elan - parasieten van de welvaartsmaatschappij die moeten teren op hopen menselijke ellende. Hoezo, we kunnen er niets aan doen? Thepiano waar zijn jouw revolutionaire kloten gebleven? Europa heeft goed en wel twee middelen om het Amerikaanse militaire imperialisme van de Zionisten te boycotten.
(1) Als de VS de elementaire internationale akkoorden niet langer respecteren dan is er niet de geringste reden meer voor het "pacta sunt servanda", dan hoeven wij onze havens, onze wegen, onze luchthavens en onze spoorwegen niet langer open te stellen voor vervoer van Amerikaans oorlogsmateriaal. Van bourgeois biefstukken socialisten moet je uiteraard zulke sabotagestrategieën niet verwachten. Die houden zich liever bezig met dorpsfutiliteiten als acherhoedegevechtjes tegen het Blok.
(2) De Amerikaanse power elite heeft Europa destijds vergiftigd met kernkoppen die een wapenschild moesten vormen bij een mogelijke aanval van de Sovjet-Unie. Die kernkoppen liggen hier nog steeds. Maar wat belet er de politieke Europese leiders bij een volgende oorlog, tegen Noord-Korea, een levensgevaarlijke oorlog, niet te dreigen die hele nucleaire rommel retour Pentagon te sturen indien de Amerikaanse Zionisten hun illegale oorlogsdaden continueren. Ik wil de smoel van zo'n Bush wel eens zien als ik Verhofstadt was en ermee dreigde die kernkoppen op Amerika af te schieten als het Zionistisch militair geweld niet ophoudt? Of zullen wij, kleine Vlamingen, met een geschiedenis waarover we ons enkel kunnen schamen (welk volk wel, anders?), dan altijd dezelfde flanellen slappelingen blijven als Thepiano, altijd het juk van anderen blijven ondergaan? Waar is onze revolutionaire fierheid gebleven, waar onze revolutionaire vuist. De geschiedenis is niet aan labbekakkers als Thepiano en zijn bourgeois vriendjes, de geschiedenis hoort de revolutionairen toe, de Ernesto's Che Guevarra onder ons!


JPVR


al dat staat veel helder te lezen onder:

http://www.imca-slotracing.com/Capitalism.htm#NWO

over Golfoorlog II:

http://www.imca-slotracing.com/Capitalism.htm#war

over structureel economische crises en andere dingen:

http://www.imca-slotracing.com/Capitalism.htm


Graag wat reacties!
Niets belet ons om in Europa nog sluwer te zijn dan de Joden in Israël en elders.


"Americani sunt servandi"

Ik denk dat het veel wijzer is om de Amerikanen goed te vriend te houden dan er boel mee te zoeken. We moeten zeker nog eerst zien dat we heel Europa verenigd hebben, Rusland incluis.

Het is trouwens toch veel goedkoper om een zelfbedruipende politieman in te schakelen, dan zelf voor alle kosten te moeten opdraaien? Dat die politieman af en toe nog al eens eigengereid tewerk gaat moeten we er dan maar bij nemen.

Voor mij in ieder geval liever een westerse politieman, dan een communistische of nog erger, islamitische.

Althans totdat de UNO in staat is om zelf orde op zaken te stellen op aarde.
Darwin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 18:55   #13
Moi
Provinciaal Gedeputeerde
 
Moi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2002
Berichten: 827
Standaard

Een tekst die vele waarheden bevat (op het belang van de UNO na), maar waarin één zeer belangrijke premisse ontbreekt om tot deze vervaarlijke slotsom te komen:

Waarom zou Europa het Amerikaanse-zionistische imperialisme moeten tegegaan?

Er bestaat hier namelijk geen enkele reden voor (behalve dan de haat ten opzichte van Amerikanen en joden die er onder bepaalde Belgische bevolkingsgroepen leeft).

De conclusies zijn dan ook nonsense, Europa moet zich hier helemaal niet egen verzetten, het moet ervan deelmaken, dat zou ons namelijk veel meer welvaart verschaffen.

If you can't beat them, join them
__________________
Ik ben Limburger, Belg en Europeaan, maar ik woon in Vlaanderen.
Moi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 21:39   #14
barry
Vreemdeling
 
Geregistreerd: 10 maart 2003
Berichten: 27
Standaard

Er zijn genoeg conspiracy theorien in de wereld, en dit is er zo nog maar eentje


Het is geen nieuwe theory ,in de geschiedenis zijn er al altijd mensen geweest die hebben beweerd dat Joden willen heersen over de wereld.(Dit voorwendsel heeft ook veel bloedvergieten goedgekeurd)
Om politisch correct te zijn gebruikt men nu de term Zionist maar het principe blijft hetzelfde.
barry is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 maart 2003, 23:00   #15
George
Staatssecretaris
 
George's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 februari 2003
Locatie: huis
Berichten: 2.982
Stuur een bericht via MSN naar George
Standaard

Beste JPVR, van veel uit het bericht dat je plaatste was ik al enigzins overtuigd. Niet dat ik op de hoogte ben van van details maar met enige logica is het niet moeilijk om dezelfde conclusie te trekken.

Om echter tegen die "elite-power" in de vs in te gaan moet je op de verschillende gebieden sterk genoeg staan en zoals hier reeds aangehaald is Europa door zijn verdeeldheid, die op zich dan weer met de belangen van elk afzonderlijk land te maken hebben, niet sterk genoeg. De "elite-power" is immers overal aanwezig ook al is het nergens zo grootschalig en dominant als in amerika en word die ook niet altijd geleid door de joden.

Groetjes
George is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 maart 2003, 08:01   #16
Supe®Staaf
Secretaris-Generaal VN
 
Supe®Staaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 juni 2002
Berichten: 43.129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jean Pierre van Rossem
Of zullen wij, kleine Vlamingen, met een geschiedenis waarover we ons enkel kunnen schamen (welk volk wel, anders?), dan altijd dezelfde flanellen slappelingen blijven als Thepiano, altijd het juk van anderen blijven ondergaan? Waar is onze revolutionaire fierheid gebleven, waar onze revolutionaire vuist. De geschiedenis is niet aan labbekakkers als Thepiano en zijn bourgeois vriendjes, de geschiedenis hoort de revolutionairen toe, de Ernesto's Che Guevarra onder ons!
Deze conclusie staat lijnrecht tegenover de volledige inhoud van je artikel erboven.
Je toont éérst aan dat de geschiedenis bepaald wordt door de economisch-financiële wapenlobby in de VS, en dan verwijt je één (salon)socialist dat hij deze niet met harde hand en ontblote borst aanpakt.
__________________
Voor Vorstelijke salarissen..Voor Vrijheid van meningsuiting En Voor Rechtstreekse democratie
Supe®Staaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 maart 2003, 09:26   #17
Antoon
Secretaris-Generaal VN
 
Antoon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 september 2002
Berichten: 34.185
Standaard

De fabulatie van Jean Pierre is ontgoochelend. Ik wist wel dat hij niet genoeg in zijn mars had om te worden aanvaard als intellectueel (at hij graag zou willen) maar dit getuigt gewoon van domheid.

mustafa pent hier natuurlijk een gretig potje antisemitisme neer, wat verwacht je van de vijand van de joden.

Ik kan akkoord gaan met de gemodereerde forumleden alhier, die gaan voor een nuchtere kijk. Wij staan aan de kant van Amerika, met of zonder joods invloed.

Laten wij het zo maar houden, voor ons eigen toekomst.

Wat niet betekent dat wij ons niet kritisch mogen opstellen, uiteraard.
Antoon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 maart 2003, 13:34   #18
Jean Pierre van Rossem
Vreemdeling
 
Geregistreerd: 11 maart 2003
Berichten: 80
Standaard

Ik heb de verschillende reacties hier gelezen en kan moeilijk anders dan besluiten dat ze afkomstig zijn van mensen die de originele Engelse tekst niet gelezen hebben. De dwaze reactie dat ik zou hunkeren erkend te worden als intellectueel schuif ik als non-redundant terzijde. Waarom zou ik trouwens meer of minder intellectueel zijn dan iemand anders. Ik weet alleen dat mijn Engelse tekst een heel preciese analyse is van Golfoorlog II, economisch en econometrisch goed onderbouwd. Op andere (internationale) fora verwijt men mij dat mijn tekst te academisch is. Jier moet ik horen dat hij de stompzin zelve is. Ik heb geen zin om mij te blijven verdedigen tegen een reeks persoonlijke aanvallen. Wat ik vroeg was de originele tekst te bekritiseren, niet de auteur.

De tekst bevindt zich op http://www.imca-slotracing.com/Capitalism.htm

De delen relevant voor Golfoorlog II bevinden zich in de paragrafen 6, 7 en 8.

JPVR
Jean Pierre van Rossem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 maart 2003, 13:38   #19
Supe®Staaf
Secretaris-Generaal VN
 
Supe®Staaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 juni 2002
Berichten: 43.129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jean Pierre van Rossem
Ik heb de verschillende reacties hier gelezen en kan moeilijk anders dan besluiten dat ze afkomstig zijn van mensen die de originele Engelse tekst niet gelezen hebben.
Ik vermoed dat je meerdere van je artikels doorheenhusselt.
Deze thread start met een nederlandse tekst.
De analyse is correct, maar jouw conclusie (i.v.m. thePiano) lijkt mij onzinnig, zoals ik hierboven schreef.
__________________
Voor Vorstelijke salarissen..Voor Vrijheid van meningsuiting En Voor Rechtstreekse democratie
Supe®Staaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 maart 2003, 13:52   #20
Jean Pierre van Rossem
Vreemdeling
 
Geregistreerd: 11 maart 2003
Berichten: 80
Standaard

Ach neen, deze thread verwijst naar een 40 bladzijden lange tekst, in het Engels, waar niets dooreengehaspeld wordt. Ik heb geprobeerd die tekst hier op de web site te plaatsen (omdat de server van mijn tekst 24 uren onbeschikbaar is) maar als ik de tekst hier plaats vallen de 101 voetnoten weg, worden de wiskundige formules onleesbaar, worden de 7 tabellen een echte puzzle, verdwijnt de grafiek, etc. Ik heb een word-versie en een html versie van de tekst. Als iemand weet hoe ik die tekst hier in leesbare vorm kan presenteren, laat hij of zij het mij weten.

S.
Jean Pierre van Rossem is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:49.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be