Politics.be Problemen met registreren? Of een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te verzenden naar maarten@politics.be met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Onrust en terrorisme in Europa
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Onrust en terrorisme in Europa Parijs, Verviers, ... Discussies over de terreur van Islamitische Staat en Al Qaida op Europese bodem, Islamisten, Mohamedcartoons, en de opkomst van bewegingen Pegida, Vlativa, ...

Antwoord
 
Discussietools
Oud 24 augustus 2016, 22:04   #1
dewanand
Parlementslid
 
dewanand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 april 2005
Locatie: delft
Berichten: 1.972
Talking De andere oorzaak van Terrorisme

zie onder, is dit nou waar of gewoon weer even die moslim terroristen knuffelen en aai over hun uitgenaaide moslim kont geven???

is de tekst hieronder van een linkse bilmaatje van al die moslim terroristen???

demografisch heeft de islam allang gewonnen in heel veel landen, ruim 40 landen zijn nu onder sharia wetten en samen zijn dat toch al 1,5 miljard moslims op aarde. Nu is er een nieuwe trend gaande, steeds meer hindoemeiden dumpen hun hele HONDoeisme en bekeren zich tot de radicale islam, vooral nadat zij ontdekten dat islamitische seks toch lekkerder is en ruwer aanvoelt in bed.

Hindoeisme is een suicidaal geloof en ik weet het zelf ook niet meer goed wat te doen.

------------------- zie deze tekst, is het links of Blank rechts??

De andere oorzaak van Terrorisme

door Louis René Beres
24 Augustus 2016

Oorspronkelijk Engels Item: The Other Root of Terrorism
6

Voor hedendaagse terroristen, zij het in Parijs, Orlando of Nice, is de moord van ongewapende burgers een typisch bevredigende boetedoeningen, een proces van schuld afschuiven, dat doet denken aan rituele processen als bloedlaten, religieuze offers en een uitlaatklep voor sadistische seksuele opwinding. Voor jihadisten in het bijzonder, vindt terreur een schuilplaats binnen de islam, maar de aangevoerde theologie is waarschijnlijk niet veel meer dan een handige dekmantel voor het uitvoeren van verboden wensen. Het aantal aanhangers toont alleen maar aan hoe breed gedragen deze verboden wensen zijn -- maar ze hebben weinig met politiek van doen.

De mens verschilt van het dier door het feit dat het een moordenaar is; het is de enige primaat die leden van zijn eigen soort zonder reden doodt en martelt... en die hier bovendien voldoening uithaalt." — Erich Fromm, The Anatomy of Human Destructiveness.

In heel de wereld lijden mensen aan de een of andere soort psychische stoornis. Onder hen is ook een substantieel aandeel dat zich aangetrokken voelt tot verscheidene gewelddadige uitingen. Wanneer er omstandigheden ontstaan die hun niet te onderdrukken gewelddadige neigingen rechtvaardigen, onder de mantel van een of andere "hogere zaak" -- zoals een revolutie, rebellie of jihad -- dan zullen sommigen deze vrijbrief dankbaar aanpakken.

Er is een hoogst belangrijke les voor het Westen en zijn groeiende strijd tegen terrorisme. Het is dat in veel gevallen, gebeurtenissen binnen religie of politiek, niet gebeuren om de redenen die aangegeven worden. Eerder, ogenschijnlijk nobele zaken die worden aangedragen, worden na de handeling aan gedragen als rationalisatie van bepaalde barbaarse menselijke neigingen.

"Homo homini lupus,", zei Freud: "De mens is een wolf jegens de mens." In essentie ligt deze observatie ten grondslag aan alle vormen van terrorisme, alsook oorlogen, genocide, en veel alsmaar herhalende vormen van gewelddadige misdaad. Dit betekent dat als we ooit een oprechte oorlog aan het terrorisme willen verklaren, we eerst voorbij het gebruikelijke palet van militaire remedies moeten kijken. Die behalen immers meestal niet meer dan een futiel effect in de marge van wat daadwerkelijk belangrijk is.

Jaren terug, beschreef de bekende Amerikaanse politieke wetenschapper Harold Lasswell, politici als figuren die "hun persoonlijke motieven naar publieke objecten verplaatsen, en rationaliseren zij deze verplaatsing in termen van publieke vooruitgang." Wat hij met deze psychologische verklaring bedoelde, is dat de kern van politieke motieven vaak ten diepste persoonlijk zijn, primair overeenkomen met de angst voor verlies van status en aanzien, en zich willen laten reinigen door hun eigenaren in naam van een soort verheven motief. Geen enkele Amerikaanse presidentskandidaat zal ooit erkennen dat hij of zij zich kandidaat stelt om de eigen persoonlijke behoeften te vervullen, maar alle kandidaten zullen stellen dat zij zich op een of andere manier "geroepen" voelden om een land in gevaar te redden van een "usual suspect".

Vandaag de dag zien we dat dergelijke publieke rationaliseringen en verplaatsingen niet beperkt zijn tot gewone politiek. In tegendeel, we kunnen erkennen dat deze dynamiek reeds van toepassingen is op een aantal moderne terroristen, met name ISIS en andersoortige jihadisten.

Voor de zekerheid, er is geen wetenschappelijke manier om overtuigingen of motieven op bruikbare wijze voorspeld of gediagnosticeerd kunnen worden.

Heden worden terroristische eenlingen meestal "Lone wolfs" genoemd, maar als we deze anderszins prima analogie willen behouden, is het van essentieel belang dat we eerst iets anders begrijpen: de emotionele dynamiek die terroristen drijft is mogelijk helemaal niet de oprechte toewijding aan een zaak, maar een handige manier om de eigen criminele impulsen te rechtvaardigen.

In de afwezigheid van zo'n handige rechtvaardiging is zulk crimineel gedrag simpelweg niet goed te praten. Maar met een zichzelf dienende rechtvaardiging, kan het een "heroïsche" revolutionaire daad of zelfs "martelaarschap" betekenen. Voor de dader -- en de mentale stoornis sluit een hoge intelligentie absoluut niet uit -- is een de metamorphose van crimineel geweld tot een toegestane, gevierde, of zelfs verplichte vorm, natuurlijk zeer welkom.

Immers, zo'n transformatie levert niets minder dan de conversie van kwaad naar goed; inderdaad, soms zelfs in iets heiligs.

Voor hedendaagse terroristen, zij het in Parijs, Orlando of Nice, is de moord van ongewapende burgers een typisch bevredigende boetedoeningen, een proces van schuld afschuiven dat doet denken aan rituele processen als bloedlaten, religieuze offers en een uitlaatklep voor sadistische seksuele opwinding. Voor jihadisten in het bijzonder, vindt terreur een schuilplaats binnen de islam, maar de aangevoerde theologie is waarschijnlijk niet veel meer dan een handige dekmantel voor het uitvoeren van verboden wensen. Het aantal aanhangers toont alleen maar aan hoe breed gedragen deze verboden wensen zijn -- maar ze hebben weinig met politiek van doen.

"De mens hunkert naar drama en opwinding," schreef Erich Fromm, "maar wanneer hij geen bevrediging van een hoger niveau kan halen, creëert hij voor zichzelf het drama van vernietiging." Wat het offeren van onschuldigen betreft, zoals in Florida, Frankrijk, of elders, het bloedvergiet voorziet de terrorist in (1) een niet te vergelijken uitlaatklep voor de gruwelijke gewelddadige impulsen die anderszins in bedwang gehouden hadden moeten worden; en (2) een mogelijkheid om deze daden te maskeren als groteske vormen van "geloof".

Uiteindelijk lijken terrorisme als antwoord op psychische wensen niet van elkaar te onderscheiden. Maar hoe kan men deze aanname omzetten in het bedenken van een meer effectieve strategie voor contraterreur? Als er wereldwijd letterlijk miljoenen genadeloze en diep getroubleerde individuen zijn, die hunkeren naar het "drama van destructie", en vervolgens een rechtvaardiging of andere "hoge" motief vinden, wat kan er dan gedaan worden hen te identificeren en neutraliseren? De simpele getallen zijn amper voor te stellen.

Uiteindelijk zouden operationele plannen voor contraterreur zorgvuldiger gestructureerd moeten worden rondom zowel de cumulatieve wijsheid van Sigmund Freud, Erich Fromm en Sun Tzu of Clausewitz.

https://nl.gatestoneinstitute.org/87...orisme-oorzaak
__________________
Kritisch Podium Dewanand

http://www.dewanand.com

Laatst gewijzigd door dewanand : 24 augustus 2016 om 22:05. Reden: mijn eigen wetenschappelijk onderzoek delen met gelijk gestemden en data zoeken
dewanand is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2016, 22:24   #2
geertvdb
Eur. Commissievoorzitter
 
Geregistreerd: 8 juni 2014
Berichten: 9.543
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dewanand Bekijk bericht
zie onder, is dit nou waar of gewoon weer even die moslim terroristen knuffelen en aai over hun uitgenaaide moslim kont geven???De mens verschilt van het dier door het feit dat het een moordenaar is; het is de enige primaat die leden van zijn eigen soort zonder reden doodt en martelt... en die hier bovendien voldoening uithaalt." — Erich Fromm, The Anatomy of Human Destructiveness.
e-]
Wel, dit is in elk geval niet waar. Chimpansees doen namelijk net hetzelfde. Bovendien is een chimpansee ook nog een kanibaal.
Voor alle duidelijkheid, het neefje van de chimpansee, de bonobo, is veel vredelievender.

De rest van de tekst is van de hak op de tak, terwijl het zo simpel is.

De mens doodt andere mensen om zijn eigen DNA meer kans te geven.
En het principe van de frontsoldaat speelt ook bij terroristen. Het zich opofferen om de eigen soort te beschermen.

Want over 1 ding kunnen we het eens zijn. Een zelfmoord terrorist offert zich niet op omdat Allah dat vraagt. Allah bestaat namelijk niet. Opperwezens bestaan niet. Hij/zij maakt zich dat wijs.
geertvdb is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 25 augustus 2016, 10:40   #3
dewanand
Parlementslid
 
dewanand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 april 2005
Locatie: delft
Berichten: 1.972
Talking 2200: blanken zijn uitgeroeid op onze apen planeet

ja ziehier, in de natuur doden mannelijke tijgers de welpen van andere mannetjes om de wijfjes dan zelf te bevruchten met hun zaad.

de natuur is meedogenloos, en the weak will perish and die.

ook voor mij geld dit nu, ik ben een van de zwakste, fysiek minderwaardige, korte en kleinste koelie aapjes en andere hogere koelie apen trapten mij altijd samen dood in. dus mijn leven is ahw lijden als lagere kaste koelieaapje en de dood is daarom toch welkom nu.

de natuur kent alleen een wet:

'Survival of the fittest, en the weak will have to die and perish.'

ja daarom moet men de zelfmoordpil maar legaliseren en vrij verkopen in supermarkten of via internet sites van de overheid. Zo neemt de kans toe dat de zwakkeren sneller kiezen voor zelfmoord en geen last meer zijn voor de maatschappij.

nog een week geleden mailde een hogere kaste hindoeman mij om zelfmoord te plegen door van de 16de verdieping te springen. In het Hindoeisme is zelfmoord mijn enige hoop in feite en dat maakten veel hogere kaste hindoes (M/V) mij toch keihard duidelijk.

ja hierom is hindoeisme echt een totaal waardeloos geloof voor BBB Arisch Arctisch Nederland en men moet dit geloof en alle hindoe halfapen toch totaal uitroeien via speciale anti hindoe wetten. dat is dan ook het karma van al die vieszwarte hindoe halfapen zelf.

-------------zie dit citaat uit site over tijgers:

De grootste gevaren voor de welpen zijn kleinere roofdieren en mannelijke tijgers die niet hun vader zijn. Deze laatste zullen de jongen zo snel mogelijk doden omdat de moeder sneller terug bronstig wordt wanneer er geen jongen in de buurt zijn. Hiervoor is de aanwezigheid van de vader in de buurt van de moeder zoals boven vermeld dus heel belangrijk; wanneer deze zich kan bezig houden met het verjagen van andere mannetjes in zijn territorium, neemt dit een deel van de stress voor de moeder weg (en kan deze ook niet verwond geraken).


http://www.tijgeritorium.net/general...tplanting.html
__________________
Kritisch Podium Dewanand

http://www.dewanand.com

Laatst gewijzigd door dewanand : 25 augustus 2016 om 10:41.
dewanand is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:11.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2016, Politics.be