Politics.be Problemen met registreren? Of een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te verzenden naar maarten@politics.be met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Milieu
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Milieu Hier kunnen alle discussies woden gevoerd over milieu, kernenergie, klimaatswijziging, ....

Antwoord
 
Discussietools
Oud 8 december 2016, 15:51   #1
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 24.324
Standaard Dieselgate: EU-commissie start inbreukprocedure tegen Duitsland en 6 andere landen

Citaat:
http://www.tijd.be/ondernemen/auto/E...ign=newsteaser

De Europese Commissie wil een inbreukprocedure tegen Duitsland opstarten omdat het Volkswagen onvoldoende heeft gecontroleerd.

Dat heeft een hooggeplaatste medewerker van de commissie meegedeeld aan het Duitse persbureau DPA.

Duitsland wordt in gebreke gesteld voor de manier waarop de nationale toezichthouders functioneerden bij het uitstootschandaal bij Volkswagen.

De Duitse autofabrikant Volkswagen had in september vorig jaar toegegeven dat het de uitstoot van 11 miljoen auto's had gemanipuleerd door gebruik te maken van sjoemelsoftware. De zaak werd aan het licht gebracht door de Amerikaanse overheden.

Europa stelde zich daarop vragen bij de werking van de Duitse toezichthouders, die het concern niet op een toereikende manier gecontroleerd zouden hebben. Omdat Duitsland daarmee mogelijk de Europese regels overtrad, had de Europese Commissie de toezichthouders om bijkomende uitleg gevraagd. Maar de Duitse rapporten die daarop volgden, bleken onvolledig.

Blamage

Een inbreukprocedure, die kan uitmonden in een verwijzing naar het Europees Hof van Justitie, is de enige hefboom die de Europese Commissie heeft om de lidstaten in de pas te dwingen.

De opening van een inbreukprocedure zou dan ook een blamage zijn voor Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel (CDU), ook wel 'die 'Auto-Kanzlerin' genoemd, en de Beierse Verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU) krijgen al langer kritiek omdat ze de belangen van de Duitse autobouwers met hand en tand verdedigen. Maar ook andere regeringen hoeden zich voor kritiek op de auto-industrie, die goed is voor 12 miljoen jobs in Europa.
De officiële bevestiging van de procedure wordt donderdagmiddag verwacht. Er wordt in totaal tegen zeven landen een inbreukprocedure opgestart, melden de Duitse media nog. Naast Duitsland gaat het om het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Litouwen, Luxemburg, Griekenland en Spanje.
De gezondheidsschade door NOx-uitstoot (USA-Europa) zou al tot # 39 miljard dollar opgelopen zijn en kan verder oplopen tot 102 miljard als de autoindustrie niets onderneemt (volgens studie uit NL#)

Citaat:
http://www.sciencedirect.com/science...69749116300537

Valuing the human health damage caused by the fraud of Volkswagen

Rik Oldenkamp, , Rosalie van Zelm, Mark A.J. Huijbregts
Department of Environmental Science, Institute for Wetland and Water Research, Radboud University, P.O. Box 9010, 6500 GL Nijmegen, The Netherlands#

Highlights
• Health damages from Volkswagen's emission fraud are estimated in the USA and Europe.
• Combined health damages in the USA and Europe are estimated at 45 thousand DALYs.
• Health damages will further increase to 119 thousand DALYs if cars are not recalled.
• Combined health costs in the USA and Europe are estimated at #39 billion US dollars.
• Costs will further increase to # 102 billion US dollars if cars are not recalled.
Heeft VW-groep dan al iets ondernomen?

Een fractie (*300.000 , okt. 2016) van de 8,5 miljoen europese sjoemeldiesels zou aangepast zijn, of 8,2 miljoen moeten nog gedaan worden tegen herfst 2017 beloofde VW... *bron:
Citaat:
http://www.t-online.de/auto/news/id_...geruestet.html

24.10.2016. Der VW-Konzern hat ein gutes Jahr nach Bekanntwerden der Abgas-Affäre in Deutschland bislang rund *300.000 manipulierte Diesel-Pkw umgerüstet. Das sind zwölf Prozent aller betroffenen Wagen. Das geht aus einer Antwort der Bundesregierung auf eine Anfrage des Parlaments hervor.

Insgesamt muss das Unternehmen hierzulande rund 2,5 Millionen Fahrzeuge wegen einer unzulässigen Abschaltung der Abgasreinigung zurückrufen. VW verspricht aber weiterhin, bis Herbst 2017 alle von der Diesel-Manipulation betroffenen Fahrzeuge zu reparieren. Insgesamt sind 8,5 Millionen Fahrzeuge in Europa betroffen.

30.09.2016. Es wird bekannt, dass einige Updates Probleme machen. Das berichtet über die Hälfte von 135 Haltern, die das Update haben aufspielen lassen, in einer nicht repräsentativen Umfrage, die die WirtschaftsWoche mit der Plattform MyRight initiiert hat.
En wie gaat dat controleren? juist...

Laatst gewijzigd door Micele : 8 december 2016 om 16:18.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 december 2016, 06:30   #2
kelt
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 18.791
Standaard

Nationale kontrole-instituten zijn in Europa verantwoordelijk voor het kontroleren van de dingen die in eigen land ontworpen en gebouwd worden,ook controle tegen Europese- of zelfs internationale normen......Een afgeleverd certificaat wordt dan "voor juist en waar" aangenomen door de andere naties.


De Moffen mogen inderdaad niet zomaar wegkomen met deze zaak!

Het jeukt natuurlijk nog steeds dat het Amerikanen zijn die moesten "ontdekken" dat Duitse technologie niet voldeed aan de uitstootnormen en tenslotte de kat de bel aanbonden.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2016, 12:21   #3
kelt
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 18.791
Standaard

Net vandaag deelt een onderzoekscommissie van het EP mede dat ze concludeert dat vorige Europese Commissies weet hadden van die uitstootproblematiek en dus nagelaten heeft om te handelen.
Er is sprake van collusion met de autosector.

De procedure van de huidige EU commissie jegens de Moffen en eventuele anderen kan dus nog HEEL interessant gaan worden.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2016, 12:40   #4
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 24.324
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Net vandaag deelt een onderzoekscommissie van het EP mede dat ze concludeert dat vorige Europese Commissies weet hadden van die uitstootproblematiek en dus nagelaten heeft om te handelen.
Er is sprake van collusion met de autosector.

De procedure van de huidige EU commissie jegens de Moffen en eventuele anderen kan dus nog HEEL interessant gaan worden.
De mant€l der €conomische EU-liefde zal alles bedekken...

Het gaat vermoedelijk dezelfde uitspraak woden zoals het thema ultrafijnstof van uitlaatgassen: (met de fabel roetfilter en euronormen die enkel de massa meten, en wat men niet meet niet deert..)

Citaat:
Studies wijzen uit dat er geen veilige ondergrens is bij blootstelling aan fijnstof: hoe klein de blootstelling ook is, er is een meetbaar schadelijk effect op de gezondheid.[5] De huidige normen zijn derhalve een compromis tussen gezondheidsbelangen en socio-economische belangen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fijnst..._de_gezondheid
Die zin hoeft men enkel maar aanpassen naar:
"De huidige sjoemelnormen zijn derhalve een compromis tussen gezondheidsbelangen en socio-economische belangen"

Citaat:
http://www.hln.be/hln/nl/1316/Autobe...elauto-s.dhtml

19/12/16 - 12u33 Bron: Belga

"Europa negeerde jarenlang signalen van gesjoemel met dieselauto's"

Zowel de lidstaten als de Europese Commissie wisten dat dieselwagens gebruikmaakten van sjoemelsoftware en strategieën hadden om de te hoge uitstoot van schadelijke stoffen te verbergen. Dat is de conclusie van het maandag gepubliceerde ontwerprapport van de onderzoekscommissie van het Europees Parlement die het zogenaamde Dieselgate onder de loep heeft genomen. De Europarlementsleden spreken van wanbeleid.
Volgens de bevindingen van de commissie was al sinds 2005 bekend dat Europese autobouwers sjoemelsoftware gebruikten om testprocedures te omzeilen. Dat blijkt uit brieven en mails tussen de bevoegde eurocommissarissen en hun diensten. Ook de nationale autoriteiten in Duitsland, Frankrijk, Italië en Luxemburg hadden volgens het onderzoek weet van onverklaarbare uitstootcontrolestrategieën.

De Europarlementsleden concluderen dat de lidstaten de controle van auto's nooit ernstig hebben genomen. Er is onvoldoende geïnvesteerd in onafhankelijke controles en de nationale typegoedkeuringsinstanties zijn vaak onderbemand en ondergefinancierd. De lidstaten deden ook onvoldoende om efficiënte testmethodes te ontwikkelen en tot op heden is geen enkele autobouwer gesanctioneerd. "De onderzoekscommissie spreekt van wanbeleid", stelt voorzitster Kathleen Van Brempt (sp.a). "Het is duidelijk dat de lidstaten er alles aan gedaan hebben om hun eigen auto-industrie in bescherming te nemen."

De onderzoekscommissie werd begin dit jaar in de steigers gezet nadat de Amerikaanse autoriteiten vorig jaar ontdekt hadden dat Volkswagen software had gebruikt om de uitstoot van NoX kunstmatig te verminderen tijdens tests.
1.1.2005 is trouwens de invoerdatum van euronorm 4 waar bij de zwaardere dieselauto´s (> 2 liter) een roetfilter verplicht werd. (alhoewel sommige het helemaal niet nodig hadden wegens de zeer lakse norm toen, enkel metingen van massa...: https://de.wikipedia.org/wiki/Abgasn...it_Dieselmotor )

Laatst gewijzigd door Micele : 19 december 2016 om 13:09.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2016, 22:51   #5
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 24.324
Standaard

De Standaard enkele details meer...

http://www.standaard.be/cnt/dmf20161219_02634307

‘Europa stelde belang van de industrie boven de luchtkwaliteit’

Vandaag om 12:23 door mg

De EU-landen en de Europese Commissie wisten dat dieselauto’s te veel schadelijke stoffen uitstootten en hebben niet genoeg maatregelen genomen om dat te voorkomen. Dat is de bikkelharde conclusie die de onderzoekscommissie van het Europees Parlement trekt over het dieselschandaal.

Dieselgate begon in de zomer van 2015. Toen kwam aan het licht dat Volkswagen sjoemelsoftware gebruikte, die moest verdoezelen dat wagens te veel vervuilende stoffen uitstootten. Later bleek dat ook andere autofabrikanten niet vrij waren van fraude.

Onderzoekscommissie

Er werd een onderzoekscommissie in het leven geroepen om in naam van het Europees Parlement het schandaal te onderzoeken. Hieruit blijkt een grote verantwoordelijkheid voor zowel de lidstaten als de Europese Commissie.

‘Dieselgate had nooit kunnen plaatsvinden als de lidstaten en de Europese Commissie gewoon hadden gedaan wat ze volgens de wet moeten doen’, zegt Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy (D66), die het rapport schreef, aan NOS. Individuele landen behoedden eigen automerken voor strenge regels, uit vrees voor schade aan de bedrijven.

Vooral Spanje, Frankrijk en Italië lobbyden actief tegen strengere regels. Maar ook de Europese Commissie zelf beschermde de auto-industrie. ‘Er is uitgebreide discussie binnen de Europese Commissie geweest. Er zijn zelfs brieven uitgewisseld tussen de commissaris van Milieu en die van Industrie. Maar uiteindelijk is er heel bewust voor gekozen om niets te doen’, aldus Gerbrandy.

Volgens Kathleen Van Brempt (SP.A), voorzitter van de onderzoekscommissie, is het bestaan van sjoemelsoftware al sinds de jaren ‘90 bekend in de Verenigde Staten. ‘Uiteraard wist de Commissie niet dat zo’n sjoemelsoftware gebruikt werd bij Volkswagen, maar ze wist wel degelijk van het verschil tussen de uitstoot op de weg en in de laboratoriumtesten’, zegt Van Brempt aan VRT.

Sancties

Het Europees Parlement kan geen straffen opleggen, in tegenstelling tot de Europese Commissie. Deze is al procedures opgestart tegen zes landen met mogelijk boetes tot gevolg.
- - - - - -
Zes landen én Duitsland natuurlijk volgens De Tijd:
http://www.tijd.be/ondernemen/auto/E...ign=newsteaser
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 december 2016, 04:53   #6
subocaj
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
subocaj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2010
Berichten: 14.687
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Net vandaag deelt een onderzoekscommissie van het EP mede dat ze concludeert dat vorige Europese Commissies weet hadden van die uitstootproblematiek en dus nagelaten heeft om te handelen.
Er is sprake van collusion met de autosector.

De procedure van de huidige EU commissie jegens de Moffen en eventuele anderen kan dus nog HEEL interessant gaan worden.
Gelukkig vragen ze de eco premies van 1250 € om de auto industrie te steunen aan de kopers niet terug. Of.......?
subocaj is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 december 2016, 14:00   #7
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 24.324
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door subocaj Bekijk bericht
Gelukkig vragen ze de eco premies van 1250 € om de auto industrie te steunen aan de kopers niet terug. Of.......?
1250 € ?

Bij mijn weten wat dat veel meer dan 1250 € voor die diesels die - op papier - minder dan 105 g/km CO2 hadden, namelijk 15 % van de aankoopprijs... met een niet.geindexeerd maximum van 4350 €, vele diesels tem de Golfklasse, Volvo V50 enz... haalden die <105:
https://www.groenlicht.be/2010/04/02...cokorting-eco/
Ik tel 5 auto´s van de VW groep met sjoemelsoftware, zou VW die miljoenen aan de Belgische staat terugbetalen? Natuurlijk niet, to big to pay...

Dus een goed uitgeruste Golf, Audi A3 of Volvo V50 van 29.000 € kostte voor de particulier maar 24.650 €...

Of hoe de regeing zich liet bedotten door de bedrieglijke autoindustrie die natuurlijk die auto´s wat prepareerde om op de testbank-homologatie die <105 te halen. Een start-stop optie (ideaal voor die flut-normtest) en smalle standaardbanden met lage rolweerstand waren meestal al voldoende.

Geen enkele dieselrijder klaagde toen... of hoe men toen de veel meer vervuilende dieselwagens beloonde... en zich blind staarde op de CO2 (die vooral door de gasvoet bepaald wordt)

De 3% ecopremie of max 810 € kregen zelfs middenklassediesels van 2000 cc die soms 230 kmh halen, bvb BMW 320d ED:
https://www.groenlicht.be/2011/02/26...amics-edition/

Hier zo´n linkje uit die happy-dieseltijd...
Citaat:
http://www.ronse.be/algemeen/wonen/m...jke-voertuigen

Een duwtje in de rug

De Vlaamse overheid en de federale overheid willen het gebruik van milieuvriendelijke wagens stimuleren. Ze doen dat onder meer door belastingvoordelen of een korting te geven als je kiest voor een milieuvriendelijk voertuig.

Maatregelen voor particulieren
Als je als particulier een wagen met lage CO2-uitstoot koopt, dan krijg je van de federale overheid een korting. Dat wordt geregeld via de verkoper van de wagen.

- stoot je wagen minder dan 105 g CO2 per km uit, dan bedraagt de korting op factuur 15% van de aankoopprijs inclusief BTW (met een niet-geïndexeerd maximum van 4.350 euro)

- stoot je wagen tussen 105 en 115 g CO2 per km uit, dan bedraagt de korting op factuur 3% van de aankoopprijs inclusief BTW (met een niet-geïndexeerd maximum van 810 euro)

De Federale overheid verleent ook een korting van 150 euro (niet-geïndexeerd) op factuur voor de aankoop van een dieselwagen die standaard uitgerust is met een roetfilter. De korting wordt verleend wanneer de wagen minder dan 130 g CO2/km en maximaal 5 mg deeltjes/km uitstoot. De kortingen worden toegekend door tussenkomst van de verkoper van nieuwe personenwagens en worden jaarlijks geïndexeerd.
Informeer je dus goed als je op zoek gaat naar een nieuwe wagen en hou zeker de CO2-uitstoot op het etiket in de gaten, het kan je heel wat centen besparen!
Citaat:
http://www.duurzame-mobiliteit.be/ar...zine-en-diesel

CO2-premie contraproductief

De CO2-premie die vooral op kleine dieselwagens van toepassing is, blijkt contraproductief gezien gebruikers van kleine stadswagentjes massaal overstappen op diesel. Daarmee stijgt de uitstoot van het schadelijke roet en NOx in onze leefomgeving en neemt het aantal ontevreden dieselrijders toe o.a. vanwege problemen met roetfilter waarmee ze geconfronteerd worden. In feite zou een eco-premie ook rekening moeten houden met de uitstoot van schadelijke gassen waardoor zuinige benzinewagens aan belang zouden winnen en die onverantwoorde overstap wordt vermeden.
Wie zegt het...

Laatst gewijzigd door Micele : 20 december 2016 om 14:23.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 december 2016, 15:22   #8
kelt
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 18.791
Standaard

Ik zou liever zien dat de verschillende overheden,per onmiddelijk,stoppen met hun verstoringen van de automarkt en al die premies etc stopzetten.

Alles vervangen door 1 maatregel:

Bij de verkoop van een wagen moet,verplicht,een tabel afgeleverd worden met kosten en uitstootgegevens over 10 jaar en gerelateerd aan kilometerstand.Deze tabel zal bij de auto moeten blijven.Afwijkingen zullen door de fabrikant terugbetaald dienen te worden.

Door computerisering is ondertussen verdomd goed te weten hoe er omgegaan is met een wagen,hoeveel brandstof er doorheen gejaagd is (en dus,hoeveel er uitgestoten is!!) etc.....

gedaan met spelen.....

Dat de Moffen en de EC ondertussen hun leugens steken waar het zonlicht niet schijnt...

Laatst gewijzigd door kelt : 31 december 2016 om 15:23.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 januari 2017, 20:27   #9
kelt
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 18.791
Standaard Zuid-Korea toont hoe het moet....

Want de eerste van een reeksje VW-managers voor Zuid-Korea is zopas effectief veroordeeld tot een jaar brommen en een boete.Verschillende van zijn collega's zullen hem volgen.

Ik neem aan dat Duitse VW-managers zich al maanden geleden veiligheidshalve uit de voeten gemaakt hebben hoewel Audi-Korea-chef J.Thammer voorwerp uitmaakt van een gerechtelijke procedure.
Ik weet niet of Duitsland het desgevallend zal aandurven hem uit te leveren....

http://www.insurancejournal.com/news.../06/437370.htm

Veroordeling is wegens het opstellen van leugenachtige documenten , en inbreuken op de milieuwetgeving omtrent emissies.

Vergeten we niet dat in Zuid-Korea een half jaar geleden de verkoop van een 80-tal modellen verboden werd (en nog steeds niet toegestaan)...

Geen gelul meer daarginds,wie liegt tegen de overheid krijgt van de knoet!

Laatst gewijzigd door kelt : 6 januari 2017 om 20:31.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 januari 2017, 20:34   #10
Dadeemelee
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 17.183
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Want de eerste van een reeksje VW-managers voor Zuid-Korea is zopas effectief veroordeeld tot een jaar brommen en een boete.Verschillende van zijn collega's zullen hem volgen.

Ik neem aan dat Duitse VW-managers zich al maanden geleden veiligheidshalve uit de voeten gemaakt hebben hoewel Audi-Korea-chef J.Thammer voorwerp uitmaakt van een gerechtelijke procedure.
Ik weet niet of Duitsland het desgevallend zal aandurven hem uit te leveren....

http://www.insurancejournal.com/news.../06/437370.htm

Veroordeling is wegens het opstellen van leugenachtige documenten , en inbreuken op de milieuwetgeving omtrent emissies.

Vergeten we niet dat in Zuid-Korea een half jaar geleden de verkoop van een 80-tal modellen verboden werd (en nog steeds niet toegestaan)...

Geen gelul meer daarginds,wie liegt tegen de overheid krijgt van de knoet!
De eerste sancties zijn al getroffen. Grote baas Winterkorn is op pensioen gestuurd met een jaarpensioen van 3100 euro.


Oeps foutje: dagpensioen
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 januari 2017, 20:38   #11
Dadeemelee
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 17.183
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Net vandaag deelt een onderzoekscommissie van het EP mede dat ze concludeert dat vorige Europese Commissies weet hadden van die uitstootproblematiek en dus nagelaten heeft om te handelen.
Er is sprake van collusion met de autosector.

De procedure van de huidige EU commissie jegens de Moffen en eventuele anderen kan dus nog HEEL interessant gaan worden.
15 jaar geleden zelf nog zijdelings te maken gehad met testprocedures voor auto's om meer realistische testen te ontwikkelen. Iedereen wist toen al dat het boerenbedrog was maar niemand had zin om iets te doen.
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 januari 2017, 04:08   #12
daiwa
Secretaris-Generaal VN
 
daiwa's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 augustus 2004
Berichten: 31.634
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Want de eerste van een reeksje VW-managers voor Zuid-Korea is zopas effectief veroordeeld tot een jaar brommen en een boete.Verschillende van zijn collega's zullen hem volgen.

Ik neem aan dat Duitse VW-managers zich al maanden geleden veiligheidshalve uit de voeten gemaakt hebben hoewel Audi-Korea-chef J.Thammer voorwerp uitmaakt van een gerechtelijke procedure.
Ik weet niet of Duitsland het desgevallend zal aandurven hem uit te leveren....

http://www.insurancejournal.com/news.../06/437370.htm

Veroordeling is wegens het opstellen van leugenachtige documenten , en inbreuken op de milieuwetgeving omtrent emissies.

Vergeten we niet dat in Zuid-Korea een half jaar geleden de verkoop van een 80-tal modellen verboden werd (en nog steeds niet toegestaan)...

Geen gelul meer daarginds,wie liegt tegen de overheid krijgt van de knoet!
En hier zitten we Peeters, minister van consumentenzaken, die weigert op te komen voor de belangen van de bedrogen VW klanten.
daiwa is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 januari 2017, 08:01   #13
kelt
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 18.791
Standaard Ook in de VS

......is het arresteren begonnen.

Een zekere Oliver Schmidt, hoge pief bij VW USA is blijkbaar gearresteerd door de FBI en verschijnt straks voor een rechter.
Hij was verantwoordelijk voor de papieren omtrent uitstootgegevens die,zoals we nu wel weten,leugenachtig waren.

Anderen zullen hem volgen de komende dagen....

Nu is het misschien een goed moment voor Duitse VW managers om de VS te verlaten.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 januari 2017, 15:45   #14
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 24.324
Standaard

VW gaat wslk akkoord met 4,1 miljard € (4,3 mrd $) extra boete aan de USA-Justitie (VW wil het financieel rap achter zich brengen is ook de tenor op het Duitse nieuws, VW zal het moeten spreiden op 10 jaar wslk... met forse besparingen... waar het gaat...)

Met de $ 16 mrd schadevergoeding, maakt tesamen 20,3 mrd $ enkel in de USA voor ca. 495.000 sjoemeldiesels...
In Canada hadden ze eerder al 2,1 mrd + 15 mj Can $ (>1,5 mrd €) betaald voor ca. 105.000 sjoemeldiesels.

Bron Reuters/De tijd
Citaat:
http://www.tijd.be/ondernemen/auto/V...50219-3100.art
© REUTERS

De Duitse autobouwer heeft een akkoord gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie, na het schandaal met uitstootnormen.

De Duitse autobouwer Volkswagen gaat het Amerikaanse ministerie van Justitie nog eens 4,3 miljard dollar (4,1 miljard euro) betalen, kondigde het concern dinsdagavond aan. Dat bedrag komt bovenop de 16 miljard dollar die de autobouwer eerder al had opzij gezet om wagens te herstellen, schadevergoedingen te betalen en geld te geven aan de Amerikaanse milieuautoriteiten.
In september 2015 raakte bekend dat de bouwer van auto's van de merken Volkswagen, Audi, Skoda en Seat op grote schaal heeft geknoeid met de uitstoot van zijn wagens. Daardoor stoten dieselwagens van de Volkswagenmerken meer schadelijke gassen uit dan officieel is toegelaten.
Volkswagen komt niet alleen met geld over de brug, maar erkent ook dat het de wet heeft overtreden. Volgens Volkswagen is het nog niet duidelijk welke impact de schikking heeft op de winst van zijn huidige boekjaar.
De schikking moet ook nog worden goedgekeurd door de directie van het bedrijf en door zijn raad van bestuur. Wellicht zal Volkswagen woensdag zijn definitieve fiat geven.
Bron Canada:
Citaat:
http://www.dw.com/de/vw-einigung-mit...usa/a-36837123
In Kanada sollen VW und seine Konzerntochter Audi für die Beilegung eines Rechtsstreits um manipulierte Abgastests bis zu 2,1 Milliarden kanadische Dollar (1,5 Milliarden Euro) an kanadische Autokäufer zahlen, wie die Wettbewerbsbehörde des Landes in Ottawa mitteilte.
Das Geld ist für den Rückkauf und Entschädigungszahlungen für rund 105.000 Autos mit 2,0-Liter-Dieselmotoren gedacht. Der Vergleich muss noch von einem Gericht bestätigt werden. Zusätzlich sollen VW und Audi 15 Millionen kanadische Dollar Buße zahlen.


Wat met de justitie in andere landen, of vooral de schaapjes in Europa? To Big to fail?
VW heeft wereldwijd ca. 11 miljoen sjoemeldiesels verkocht, indien men dat zou extrapoleren op de US-milieuboetes is dat pakweg 447 mrd $... of meer dan de dubbele jaaromzet van de VW AG... Amen...


Commentaar van Elon Musk, Tesla: "Wie in de toekomst niet op electrische auto´s inzet zal niet overleven"
Citaat:
http://www.autoexpress.co.uk/tesla/9...was-running-vw

Musk also said that car companies should go electric, or die. “All car companies will go electric eventually,” he said. “Any car company that doesn’t go electric will be out of business.”

Speaking specifically about the VW scandal, Musk commented: “With hydrocarbon combustion we’ve hit the limits of physics – improvements are very tiny. There must have been lots of VW engineers under pressure – they’ve run into a physical wall of what might be possible so trickery was the only option.”
Citaat:
Johan Cruijff -
Elk nadeel heb z'n voordeel.

Laatst gewijzigd door Micele : 11 januari 2017 om 15:50.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 februari 2017, 06:57   #15
kelt
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 18.791
Standaard en Italie dan?

Het is al enkele weken wat op de achtergrond bezig,maar ook het Fiat-Chrysler concern begint in het vizier te komen.Gezien Fiat de sterkste partner is in deze autogroep is het in de eerste plaats de verantwoordleijkheid van de Italiaanse overheid om de wet op te leggen.

Totnogtoe echter zou de Italiaanse overheid erg.....euhm....zachtaardig omgesprongen zijn met Fiat.Nochtans,na het VW-dieselschandaal was het de bedoeling dat de Europese overheden elk over hun "eigen" autobouwers zouden rapporteren en desnoods aanklagen en beboeten.

Vooral windstilte horen we.De typisch Europese aanpak van knuffelen,pappen en nathouden is weer bezig vrees ik.

We wachten dus,uiteindelijk,alweer,op de Amerikaanse overheid om "The Law" op te leggen......

Laatst gewijzigd door kelt : 9 februari 2017 om 06:59.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 februari 2017, 11:11   #16
Voltian
Europees Commissaris
 
Voltian's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 januari 2007
Berichten: 7.577
Standaard

Ik blijf echt met open mond kijken naar dit etterend schandaal.

Kijk hier:

http://www.theicct.org/sites/default...g_06012017.pdf

Factor 6-7 overschrijding tov de norm. Euro VI trucks stoten nu minder NOx uit dan Euro VI personenwagens. Halucinant.

Wat erger is, sommige types vertonen bij de KBA test zelfs flagrante overschijdingen volgens de gecertifieerde NEDC test. Dat impliceert dat sommige testing agencies actief frauderen bij certificatie. (?!)

Wat te denken van de beoordeling van alle beleidsmaatregelen, die een veel lagere conformity factor aannemen in de berekeningen. Ik kijk uit naar de eerste bijgestelde projecties van emissies.

Nee, dit is nog lang niet gedaan.
__________________
We sit together, the mountain and I, until only the mountain remains
Voltian is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 februari 2017, 12:04   #17
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 24.324
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Voltian Bekijk bericht
Ik blijf echt met open mond kijken naar dit etterend schandaal.

Kijk hier:

http://www.theicct.org/sites/default...g_06012017.pdf

Factor 6-7 overschrijding tov de norm. Euro VI trucks stoten nu minder NOx uit dan Euro VI personenwagens. Halucinant.

Wat erger is, sommige types vertonen bij de KBA test zelfs flagrante overschijdingen volgens de gecertifieerde NEDC test. Dat impliceert dat sommige testing agencies actief frauderen bij certificatie. (?!)

Wat te denken van de beoordeling van alle beleidsmaatregelen, die een veel lagere conformity factor aannemen in de berekeningen. Ik kijk uit naar de eerste bijgestelde projecties van emissies.

Nee, dit is nog lang niet gedaan.
Nochtans kunnen de autoconstructeurs het als ze willen (ze moeten dan een grotere ad blue pot aan hun dieselbakken hangen). En ze mogen verder niet sjoemelen met software <-> (f) temperatuursensoren.

Probleem is wel dat hun dieselbakken duurder worden (ook in onderhoud voor de consument) en minder goed kunnen concurreren met de concurrentie die wel blijft sjoemelen...

De DUH testte eens onlangs 36 dieselwagens zogezegd euro 6, amper 3 haalden (nipt) de NOx-norm, en dit nog bij zeer voordelige temperaturen.

Ook benzines werden grondig getest, daar is helemaal geen probleem, die liggen zelfs ver onder de grensnorm.

Citaat:
http://www.presseportal.de/pm/22521/3423267

Die Deutsche Umwelthilfe (DUH) stellt ihre bisher umfangreichste Abgasuntersuchung im realen Straßenbetrieb von 36 Diesel- sowie drei Benzin- bzw. Benzinhybridfahrzeugen der Abgasstufe Euro 6 vor. Obwohl die Messungen zwischen Mai und September bei überwiegend sommerlichen Temperaturen erfolgten, überschreiten 33 der 36 Fahrzeuge die Stickoxid-Grenzwerte um das bis zu 9,2-fache. Die Tatsache, dass drei Fahrzeuge die Grenzwerte unterschreiten, zeigt die grundsätzliche Machbarkeit einer wirksamen Abgasreinigung. Mit den nun sinkenden Außentemperaturen überprüft die DUH nun auch das Abgasverhalten im Winterhalbjahr. Von mehreren Herstellern ist bekannt, dass sie unterhalb von +19 Grad (Fiat), +17 Grad (Opel, Porsche, Renault) bzw. +10 Grad (Mercedes) die Abgasreinigung massiv reduzieren, obwohl die Zulassungsvorschriften die Funktionstüchtigkeit der Abgasreinigung auch für niedrige Außentemperaturen vorschreiben und zwei Tests bei -7 bzw. -15 Grad Celsius vorsehen.

Die heute vorgestellten Messungen wurden im Rahmen des in diesem Frühjahr neu eingerichteten "Emissions-Kontroll-Instituts" (EKI) der DUH durchgeführt. Die fachliche Leitung hat Dr. Axel Friedrich, international tätiger Verkehrsexperte und ehemaliger Leiter der Abteilung Verkehr, Lärm des Umweltbundesamtes. Getestet wurden zwischen Mai und September Fahrzeuge der Euronorm 6, die aktuell verkauft werden. Ein Schwerpunkt der Auswahl lag auf Fahrzeugen der Top 30 der meistverkauften Diesel-Modelle in Deutschland.

Unter den sieben Fahrzeugen mit den schlechtesten Abgaswerten finden sich gleich drei Fahrzeuge der Herstellers Ford. Diesel-Pkw der Hersteller Ford, Opel(GM) und Renault/Nissan zeigten durchgehend hohe Stickoxidwerte (NOx). Der Ford Mondeo erreicht die höchsten NOx-Emissionen mit durchschnittlich 739 mg NOx/km, das entspricht einer Überschreitung des Grenzwertes um den Faktor 9,2. Aber auch weitere Ford Modelle wie der Ford Kuga 2.0 TDCi oder der Ford Focus 1.5 TDCi liegen mit 614 mg/km bzw. 554 mg/km weit oberhalb des erlaubten Emissionswertes. Die mit einem Renault Motor ausgestattete Mercedes A-Klasse überschreitet den Grenzwert um den Faktor 6,1. Der BMW 520d Touring, Volvo XC60 2.0D und Jeep Renegate 1.6 Multijet zeigen Überschreitungen um den Faktor 4,8 bis 6,3.

Zwei Diesel-Pkw halten den Euro 6 Grenzwert für Diesel-Pkw von 80mg NOx/km auch im realen Betrieb ein: ein Audi Q3 sowie ein Mercedes E 220d der neuen Motorengeneration, der dem EKI vom Hersteller zur Verfügung gestellt wurde. Auch ein leichtes Nutzfahrzeug von VW, der T6, hielt den für dieses Fahrzeug geltenden Euro 6 Grenzwert von 125 mg NOx/km auf der Straße ein.

Zu Vergleichszwecken wurden drei Benzin- bzw. Benzinhybridfahrzeuge gemessen. Ein vom Hersteller bereitgestellter Toyota Prius 1.8 Hybrid erreichte mit 5 mg/km mit Abstand die geringsten Emissionen aller getesteten Fahrzeuge. Ein weiterer Prius 4 aus dem Feld erreichte 15 mg/km. Sehr geringe NOx Werte mit nur 11 mg/km zeigte auch ein Opel Mokka 1.4 ecoFlex.

"Selbst bei sommerlichen Temperaturen verpesten die aktuell verkauften Euro 6 Diesel-Pkw die Luft in unseren Städten 70-mal mehr als moderne Benzin- bzw. Benzin-Hybrid Fahrzeuge. Es fehlt allerdings der politische Wille, die Autokonzerne zu zwingen, alle ausgelieferten Euro 5 und Euro 6 Dieselfahrzeuge so nachzubessern, dass sie die Grenzwerte für das Dieselabgasgift NOx auf der Straße auch einhalten. Unsere Untersuchung zeigt, dass es technisch möglich ist. Wenn jedoch der politische Wille fehlt, die Einhaltung der Grenzwerte im Fahrbetrieb durchzusetzen, bleibt nur ein Fahrverbot für alle Diesel in den Innenstädten. Bislang weigert sich das verantwortliche Bundesverkehrsministerium ganz offensichtlich, die Hersteller hier in die Pflicht zu nehmen und so die Gesundheit der Bürgerinnen und Bürger zu schützen", so Jürgen Resch, Bundesgeschäftsführer der DUH. "Nachdem nun Verkehrsminister Dobrindt, das Recht beugend, dem Sportwagenhersteller Porsche zugestanden hat, eine funktionierende Abgaseinigung nur bei Temperaturen oberhalb von 5 Grad Celsius einhalten zu müssen, werden sich andere Hersteller auch darauf berufen," so Resch weiter.


Of handhaving milieumaatregelen in Europa = nog altijd NUL.

Laatst gewijzigd door Micele : 16 februari 2017 om 12:12.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 februari 2017, 12:09   #18
Voltian
Europees Commissaris
 
Voltian's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 januari 2007
Berichten: 7.577
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Nochtans kunnen de autoconstructeurs het als ze willen (ze moeten dan een grotere ad blue pot aan hun dieselbakken hangen). En ze mogen verder niet sjoemelen met software <-> (f) temperatuursensoren.

Probleem is wel dat hun dieselbakken duurder worden (ook in onderhoud voor de consument) en minder goed kunnen concurreren met de concurrentie die wel blijft sjoemelen...

De DUH testte eens onlangs 36 dieselwagens zogezegd euro 6, amper 3 haalden nipt de norm, en dit nog bij zeer voordelige zomertemperaturen.

http://www.presseportal.de/pm/22521/3423267

Of handhaving milieumaatregelen in Europa = NUL.
Ja, als het voor trucks kan, dan ook voor personenwagens.

Inderdaad, genante loopholes in de handhaving. Hopelijk worden die nu gedicht.
__________________
We sit together, the mountain and I, until only the mountain remains
Voltian is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 maart 2017, 08:04   #19
kelt
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 18.791
Standaard

Die onderzoekscommissie, onder leiding van mevrouw Vanbrempt heeft haar rapport afgescheiden.

Er wordt voorgesteld een Europees agentschap op te richten dat toezicht moet houden op de toepassing van dit soort uitstootnormen.


Werkgelegenheid gegarandeerd


Kelt zou eerder voorstellen dat iedere nieuwe wagen eerst in de VS gekeurd moet worden tegen de beweerde cijfers.Dan zullen we het weten.

Hij gelooft de Europese en Nationale kwakzalvers niet meer.

Laatst gewijzigd door kelt : 1 maart 2017 om 08:05.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 mei 2017, 05:21   #20
kelt
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 18.791
Standaard geen nieuwe diesels meer...

Volvo zal geen nieuwe dieselmotoren meer ontwikkelen.

Aan de horizon verschijnen namelijk ook strengere NOX uitstootnormen en de constructeur heeft beslist de handdoek te gooien.

Voor Volvo wordt de toekomst "electrischer"....

Laatst gewijzigd door kelt : 19 mei 2017 om 05:23.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:54.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2016, Politics.be