Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Mobiliteit & verkeersveiligheid
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Mobiliteit & verkeersveiligheid Een nieuw themaforum!

Antwoord
 
Discussietools
Oud 18 januari 2020, 13:45   #1
Erw
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Erw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2004
Berichten: 15.297
Standaard Mobiliteitsplan ter voorkomen van filevorming.

1. Rechttrekken van bestaande banen.
Net als vroeger en ook conform het rechttrekken van kanalen indertijd.
Momenteel is er quasi overal daartoe de nodige ruimte beschikbaar - er staan paaltjes, struiken, zitbanken en andere zaken van minder of generlei nut. Opeenvolgingen als kort rechtsaf > kort linksaf binnen een bestek meters zijn hinderlijk en ronduit gevaarlijk door de nodige maneuvres en elkaar in de weg zitten.

2. Verbreding van bestaande banen.
Eveneens als vroeger, toen men begon met een smalle baan, daarna enige verharding (keien, takken) links / rechts en tenslotte verbreding in iets duurzamer als asfalt, beton, tegels). De huidige smalle doorgangen met dan nog schade-aanrichtende obstakels die voor dat smalle karakter zorgen, zijn ronduit gevaarlijk voor de veiligheid.

3. Vereenvoudiging van de verkeersbewegingen.
Zoals het nu is zijn er teveel ingewikkelde situaties. De ene baan 2 richtingsfietspad links, de andere keer rechts, nog een andere keer 1 richting links en rechts, en nog een andere keer 2 richtingen links en rechts, met alle mixen daartussen, tot het zotte dat er al waarschuwingsborden moesten worden geplaatst dat verkeer van andere (alle) richtingen komt.
Autochauffeurs moeten op fietspaden gaan staan om te kunnen zien of ze kunnen oprijden / tussenvoegen.
Ook fietsers moeten bij maneuvres links rechts voor en achterkijken, dan nog gehinderd door drempels palen en andere objecten.
Dat is allemaal eveneens ronduit gevaarlijk.

4. Egaliseren van de banen.
Er zijn verhoogde stukken midden op de baan, verhoogde fietspaden, struiken en andere zaken tussen baansegmenten, die de algemene mobiliteit ofwel reduceren tot die van de traagste deelnemer, ofwel leiden tot gevaarlijke situaties als forenzfietsers die vakantiefietsers enkel kunnen inhalen door voor een huisoprit tussen de struikenrijen drempels af en op de autobaan te schieten.
Zie ook 5.

5. Uitbreiding van de bestaande baanruimte, analoog aan "inbreiding" bij verkavelingen.
Wat ooit baanruimte was werd afgebroken en vervangen door aarde. Gevolg werd dat fietsers en auto's elkaar onderling niet meer kunnen inhalen zonder dat ze in elkaars weg komen te zitten / met elkaar in conflict te komen.
Zelfs elkaar niet meer kunnen kruisen, genoopt tot wachten op de ander.
Gevolg is ook dat weggebruikers worden opgejaagd wegens keuze tussen risico en steeds langer wachten, en almaar tot optrekken en afremmen genoopt zijn, wat de mechaniek meer doet slijten en verbruiken, energie verspilt en de baan meer doet slijten. Kijk maar naar de talloze putten op de ergste plaatsen. Zie ook 4.

6. Blokkades die nu gebieden als Berlijnse Muren scheiden, dienen zodanig verbouwd te worden dat ze de wegen die ze blokkeerden terug vrijmaken.
Spoorwegen die kruisen zonder te blokkeren, het brug concept bij wegen onderling. Bvb op pilaren. En enkel na afwegen globale pro en cons. Bvb spoorwegmaatschappijen die feitelijk jaar na jaar en decennium na decennium verlieslatend blijven dient hun bestaan te heroverwogen te worden. In geval kunnen ze indien nodig plaats maken voor individueel verkeer als auto's.
Ook kanalen - scheepvaart - het kan niet zijn dat vaarten met ondermaatse scheepvaart en onnodige afwateringsfunctie blijven bestaan, en net zoals ze ooit werden uitgegraven, dienen ze terug te worden gedempt, om plaats te maken voor wegen die andere ontlasten / routes korter maken en zo voor dezelfde welvaart energieverbruik reduceren.
De wegen die autostrades indertijd doorsneden, bruggen werden geblokkeerd/gesaboteerd voor autoverkeer, deze moeten terug opengesteld worden.

Om deze maatregelen uit te voeren, stel ik voor beroep te doen op hetzelfde personeel dat indertijd de hinderlijke zaken plaatsten. Het is immers gemakkelijker en dus efficienter om een eigen werk ongedaan te maken, dan dat van een ander.
__________________
SAMEN TEGEN OVERHEID.
Het problemen-makende bezigheids-kartel om te kunnen kopen zonder te moeten helpen produceren.
Lees dit:
http://achterdesamenleving.nl/wp-con...jgeloof-11.pdf
Voor spaarders: buy when negativism, and sell when positivism rules the propaganda. Niet omgekeerd.

Atlas Shrugged, by Ayn Rand

Laatst gewijzigd door Erw : 18 januari 2020 om 13:48.
Erw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 januari 2020, 13:59   #2
brother paul
Secretaris-Generaal VN
 
brother paul's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 mei 2007
Berichten: 32.266
Standaard

ik denk dat je gewoon zoals netwerk moet werken met 'zigzag bewegingen' elke snelweg E17, E5 moet zizaggend driehoekjes moet maken...
dus je maakt een netwerk over Belgie en als bvb Gent - Aalst afgesloten is, rij je over een driehoek naar aalst, telkens 10/20 km omrijden maar je blijft rijden en loopt nooit vast...
__________________
Een zelfstandige die hetzelfde gemiddelde pensioen wilt als een ambtenaar van 2650euro moet 1miljoen bijeensparen we leven in een ambtelijke dictatuur

Laatst gewijzigd door brother paul : 18 januari 2020 om 14:12.
brother paul is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 21 januari 2020, 07:13   #3
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
reservespeler's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 64.602
Standaard

Der kan een vraag gesteld worden bij de logica van onze snelwegen.
Zeker over het aantal op- en afritten.
__________________
Niet ieder kieken komt uit een ei!

Geen Waals blok aan ons been, Vlaanderen verdient beter!
reservespeler is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 9 oktober 2021, 10:52   #4
Erw
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Erw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2004
Berichten: 15.297
Standaard

Naar aanleiding van het trieste https://www.hln.be/antwerpen/336-kil...teld~a11abf58/

Waar ik woon, was de dorpsstraat tot voor 20 jaar gewoon een stuk baan zonder markeringen. De toen "normale" baan, waar auto's elkaar konden kruisen zonder in elkaars weg te zitten. Het was er vaak druk, maar er was enkel file als de slagbomen van de overgang over de staatstreinsporen neer waren en er van beide richtingen een trein kwam zodanig kort opeen dat de slagbomen ofwel niet omhoog ofwel te kort en onvolledig omhoog gingen.

Dat was zolang ik wist toen al zo, pakweg 30 jaar. De rij voertuigen werd nooit veel langer, omdat chauffeurs een andere overweg en nog een spoorwegbrug, binnen een paar km als alternatieven hadden, en zo de momentane drukte pieken verdeeld raakten.

Maar toen moeiden de nazi's zich.
In de dorpstraat, spijts er enige inhammen waren tussen huizen, waar klanten van de winkels aldaar konden parkeren, en spijts winkels en zelfs cafés grotere toch kleinere eigen terrein(tjes) hadden naast of achter hen, schilderden ze een handvol parkeerplaatsen. Die werden gebruikt door enkele lokale bewoners, gewoon omdat ze er toch waren.

Wat werd de situatie: gemiddeld 3 geparkeerde auto's, op een 6-7 totaal parkeerplaatsen, kwamen in de weg te staan van de verkeersstroom doorheen het dorp.
Plots, moest de ene richting wachten voor de andere, vaak zelfs door 1 enkele geparkeerde auto. Die ene, die dagelijks honderden chauffeurs tijdverlies en voorheen niet bestaand risico (uitwijken nodig) opsolferde.

Aan die ene file voor de treinslagbomen, voegde door die flessenhals een tweede file zich toe. Beide lagen een paar honderd meter uit elkaar. Resultaat: dagelijks terugkerende infarcten. 2 ook drukke kruispunten, 1 vlak na de overweg, 1 op 200 meter, aan dezelfde kant, OOK versperd.

Dik geholpen door een rond dezelfde tijd ingevoerde bijkomende "maatregel" van de overheid: bij een stoptrein, eerder gingen de slagbomen open zodra die de overweg was gepasseerd. Dat veranderde plots naar pas open nadat de stoptrein OOK terug vertrok na uitstappen reizigers. De schakelaar, verplaatst naar voorbij de halte, ipv tussen halte en overweg.

Door de nazi's behaalde resultaten: de chauffeurs moesten NUTTELOOS blijven wachten tot de passagiers uitgestapt waren, en de trein terug vertrok, EN, een wachtende drom uitgestapte passagiers, voegde zich bij de file aan de slagbomen, de drukte nog verder verergerende.

Intussen, na 1 miljard euro andermans geld toegestopt te hebben aan de spoorwegen, het heden, het (vootlopig?) eindresultaat, de "sabotage-score" van de nazi's.

Wat hebben ze gedaan:
- de hierboven-alternatieve spoorwegovergang afgesloten, en een tunneltje enkel voor fietsers en voetgangers
- de centrum spoorwegovergang afgesloten, dito.
- de 2 drukkere kruispunten, 1 bot geschrapt (2 doodlopende straten), van de andere een T gemaakt, 1 kant doodlopend naar de voormalige spoorwegovergang, en doodlopend in de voorheen drukke richting.

Hoe: door een autotunnel te graven als omweg rond het dorp.
Op enkele na zijn ze erin geslaagd om de restant winkels en cafés in het dorp finaal ook de nek om te draaien.
De werken zijn nog steeds bezig, de vervangende fietserstunnel is nog niet af.
Het voorheen drukke levendige dorp, ziet eruit als een verlaten mijndorp. Een dode wijk in een spookstad.

Lokale bewoners moeten nu een 2 tot 3 km omrijden, om aan de andere kant van de spoorweg te raken.
En, ze zijn bezig een hoge geluidsBerlijnmuur te plaatsen, precies zoals ik omschreef in dit onderwerp. Er is daartegen verzet door de bewoners, overal huizen met een plakkaat met 2 overlappende verrekijker-gaten erin met de tekst "wij zien elkaar graag", als een poging om de Muur nog zichtdoorlatend te krijgen.
Gewoon dat je van de ene helft van het dorp, de andere helft nog kan zien...

Heb je nog die graffiti gezien op straat: "Kilroy was here"?
Wel, in het hier en het nu is Kilroy de NV overheid.

Bovenstaande moet heel herkenbaar zijn voor leeftijdsgenoten.
__________________
SAMEN TEGEN OVERHEID.
Het problemen-makende bezigheids-kartel om te kunnen kopen zonder te moeten helpen produceren.
Lees dit:
http://achterdesamenleving.nl/wp-con...jgeloof-11.pdf
Voor spaarders: buy when negativism, and sell when positivism rules the propaganda. Niet omgekeerd.

Atlas Shrugged, by Ayn Rand

Laatst gewijzigd door Erw : 9 oktober 2021 om 10:56.
Erw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 oktober 2021, 11:07   #5
Erw
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Erw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2004
Berichten: 15.297
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door brother paul Bekijk bericht
ik denk dat je gewoon zoals netwerk moet werken met 'zigzag bewegingen' elke snelweg E17, E5 moet zizaggend driehoekjes moet maken...
dus je maakt een netwerk over Belgie en als bvb Gent - Aalst afgesloten is, rij je over een driehoek naar aalst, telkens 10/20 km omrijden maar je blijft rijden en loopt nooit vast...
Gisteren heb ik als fietser de gevolgen gezien van een E40 file. Voor de zoveelste keer.
De nazi's hebben zoiets als "calamiteitenparcoursen". Zijnde als de snelweg (E5, nu E40, leeftijdsgenoot) dichtgeslibt is. Ze hebben daar oa K borden voor.
Langsheen landelijke slingerende wegen, gaat het snelwegverkeer dan.
Ja, die op alle mogelijke wijzen (zie mijn post van daarnet) gesaboteerde wegen.
In mijn contrei, de dorpen rond mij, nu 3-4 km langer geworden, door hun met de geschrapte spoorwegovergang mee-verkochte intergemeentelijke sabotage acties.
Eindeloze stromen auto's en vrachtwagens, langsheen banen die ze zodanig gesaboteerd hebben dat de ene richting moet wachten op de andere, met daartussen dan nog fietsers (ik incluis) die in hun weg zitten. Of van die links op straat lopende voetgangers/joggers, gewoon levensgevaarlijk. Hoe dat ooit hun regel is kunnen worden kan ik niet vatten.
Ik ga dan telkens het te zot is geworden gewoon langs de kant staan wachten. Ik hou het mentaal niet uit, om 50 auto's zonder inhaalkans een kwartier achter me aan te laten sukkelen. Ik stop dan nog liever, mijn tijd verklooiende, maar ietwat goedgemaakt door chauffeurs die hun appreciatie kenbaar maken. Dat doe ik in stad in fietsstraten ook, in dergelijke numerieke situaties.
__________________
SAMEN TEGEN OVERHEID.
Het problemen-makende bezigheids-kartel om te kunnen kopen zonder te moeten helpen produceren.
Lees dit:
http://achterdesamenleving.nl/wp-con...jgeloof-11.pdf
Voor spaarders: buy when negativism, and sell when positivism rules the propaganda. Niet omgekeerd.

Atlas Shrugged, by Ayn Rand
Erw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 februari 2023, 20:37   #6
Erw
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Erw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2004
Berichten: 15.297
Standaard

Vandaag met mijn velo traject dat jaren geleden was, langs Brugse vaart ergens rond Sint Joris deelgemeente van Beernem.
Dat was toen ik daar bestek een paar jaar laatst passeerde, nog een stuk rechttoe rechtaan brede asfaltbaan, met huizen aan kant weg van de Vaart/
Aan de huizen kon je nog zien dat het diezelfde baan was.
Aan de baan, niet. Compleet mesjogge, die bende nazi's. Het midden van die brede asfaltbaan was een meter of zo verwijderd, aarde in gekapt, en een soort rondhouten balustrade over de hele weglengte. De ene minder dan de helft voor fietsers om met 6 naast elkaar te rijden, de andere minder dan de helft voor auto's, allicht enkel nog voor diegenen die daar wonen in die huizen, anders raken ze niet meer weg met hun auto. Ze moeten nu elkaars opritten op om langs elkaar te kunnen.

Ik vraag me af of er nog niemand, of een organisatie, de moeite heeft gedaan om de evolutie van het wegennet sinds pakweg begin jaren zeventig, eens chronologisch in kaarten te zetten, die aanduiden waar auto's in de opeenvolgende tijden konden rijden
We zouden waarschijnlijk een wurgende boa constrictor zien in een doorheen de tijd reis animatie.
Zo een reis doorheen de tijd als op Geopunt, waar je over enkele eeuwen het land ziet veranderen, eerst met handgetekende kaarten, dan met luchtfoto's, en steeds korter in de tijd op elkaar. Zoiets, maar dus voorzien van pijlen of zoiets waar auto's mogen rijden gelijk waarheen. Jaar na jaar wurgen de nazi's de mobiliteit van burgers verder, je ziet zo hoe de wereld totalitair gemaakt wordt, nauwe doorgangskes, vergunningen pasjes, en camera's op de zo gemaakte knelpunten.
__________________
SAMEN TEGEN OVERHEID.
Het problemen-makende bezigheids-kartel om te kunnen kopen zonder te moeten helpen produceren.
Lees dit:
http://achterdesamenleving.nl/wp-con...jgeloof-11.pdf
Voor spaarders: buy when negativism, and sell when positivism rules the propaganda. Niet omgekeerd.

Atlas Shrugged, by Ayn Rand
Erw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 februari 2023, 22:34   #7
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 48.517
Standaard

Citaat:
Mobiliteitsplan ter voorkomen van filevorming.
7. Files door ongevallen lees ik nergens.
8. En de factor bestuurder vergeet men. (ook kijkfiles aan de overkant)

9. En-of door slecht weer (sneeuw, ijzel).

10. Allemaal daarheen op dezelfde tijden.

Filevorming *voorkomen* kan men dus niet.
Filevorming of filedruk verminderen wel.

Citaat:
* 2. voorkomen - VOORKOMEN - (voorkwam, heeft voorkomen), beletten, verhinderen, afweren: eene ziekte, een kwaad voorkomen is beter dan herstellen; iemands plannen voorkomen. VOORKOMING, v. het voorkomen, beletten.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM

Laatst gewijzigd door Micele : 4 februari 2023 om 22:41.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2023, 03:43   #8
Vlad
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Vlad's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2012
Locatie: hondenkennel
Berichten: 15.318
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Erw Bekijk bericht
1. Rechttrekken van bestaande banen.
Net als vroeger en ook conform het rechttrekken van kanalen indertijd.
Momenteel is er quasi overal daartoe de nodige ruimte beschikbaar - er staan paaltjes, struiken, zitbanken en andere zaken van minder of generlei nut. Opeenvolgingen als kort rechtsaf > kort linksaf binnen een bestek meters zijn hinderlijk en ronduit gevaarlijk door de nodige maneuvres en elkaar in de weg zitten.

2. Verbreding van bestaande banen.
Eveneens als vroeger, toen men begon met een smalle baan, daarna enige verharding (keien, takken) links / rechts en tenslotte verbreding in iets duurzamer als asfalt, beton, tegels). De huidige smalle doorgangen met dan nog schade-aanrichtende obstakels die voor dat smalle karakter zorgen, zijn ronduit gevaarlijk voor de veiligheid.

3. Vereenvoudiging van de verkeersbewegingen.
Zoals het nu is zijn er teveel ingewikkelde situaties. De ene baan 2 richtingsfietspad links, de andere keer rechts, nog een andere keer 1 richting links en rechts, en nog een andere keer 2 richtingen links en rechts, met alle mixen daartussen, tot het zotte dat er al waarschuwingsborden moesten worden geplaatst dat verkeer van andere (alle) richtingen komt.
Autochauffeurs moeten op fietspaden gaan staan om te kunnen zien of ze kunnen oprijden / tussenvoegen.
Ook fietsers moeten bij maneuvres links rechts voor en achterkijken, dan nog gehinderd door drempels palen en andere objecten.
Dat is allemaal eveneens ronduit gevaarlijk.

4. Egaliseren van de banen.
Er zijn verhoogde stukken midden op de baan, verhoogde fietspaden, struiken en andere zaken tussen baansegmenten, die de algemene mobiliteit ofwel reduceren tot die van de traagste deelnemer, ofwel leiden tot gevaarlijke situaties als forenzfietsers die vakantiefietsers enkel kunnen inhalen door voor een huisoprit tussen de struikenrijen drempels af en op de autobaan te schieten.
Zie ook 5.

5. Uitbreiding van de bestaande baanruimte, analoog aan "inbreiding" bij verkavelingen.
Wat ooit baanruimte was werd afgebroken en vervangen door aarde. Gevolg werd dat fietsers en auto's elkaar onderling niet meer kunnen inhalen zonder dat ze in elkaars weg komen te zitten / met elkaar in conflict te komen.
Zelfs elkaar niet meer kunnen kruisen, genoopt tot wachten op de ander.
Gevolg is ook dat weggebruikers worden opgejaagd wegens keuze tussen risico en steeds langer wachten, en almaar tot optrekken en afremmen genoopt zijn, wat de mechaniek meer doet slijten en verbruiken, energie verspilt en de baan meer doet slijten. Kijk maar naar de talloze putten op de ergste plaatsen. Zie ook 4.

6. Blokkades die nu gebieden als Berlijnse Muren scheiden, dienen zodanig verbouwd te worden dat ze de wegen die ze blokkeerden terug vrijmaken.
Spoorwegen die kruisen zonder te blokkeren, het brug concept bij wegen onderling. Bvb op pilaren. En enkel na afwegen globale pro en cons. Bvb spoorwegmaatschappijen die feitelijk jaar na jaar en decennium na decennium verlieslatend blijven dient hun bestaan te heroverwogen te worden. In geval kunnen ze indien nodig plaats maken voor individueel verkeer als auto's.
Ook kanalen - scheepvaart - het kan niet zijn dat vaarten met ondermaatse scheepvaart en onnodige afwateringsfunctie blijven bestaan, en net zoals ze ooit werden uitgegraven, dienen ze terug te worden gedempt, om plaats te maken voor wegen die andere ontlasten / routes korter maken en zo voor dezelfde welvaart energieverbruik reduceren.
De wegen die autostrades indertijd doorsneden, bruggen werden geblokkeerd/gesaboteerd voor autoverkeer, deze moeten terug opengesteld worden.

Om deze maatregelen uit te voeren, stel ik voor beroep te doen op hetzelfde personeel dat indertijd de hinderlijke zaken plaatsten. Het is immers gemakkelijker en dus efficienter om een eigen werk ongedaan te maken, dan dat van een ander.
Niet vergeten, vrije wapendracht en -gebruik toelaten om de aanranders, verkrachters en moordenaars in hun stinkende lawaaierige kankerverwekkende moordende blikken op wielen te beletten je te stalken en aanranden met hun lawaai, te beletten je ongewenst te penetreren met hun chemisch smakende uitlaatgassen, te beletten je te vergiftigen met hun kankerverwekkende stoffen. Jouw hele plan is goed voor mij als ik mag reageren zoals ik het wens, met een bazooka, zonder dat 'de nazi's' me dat beletten of me er voor straffen.
__________________
Vlaanderen: een grote grijsbruine industriezone met windmolens, bovengrondse hoogspanningskabels, zonnepanelen- en batterij'parken' alom. Nooit meer Groen!

Activisten: 'linksen' die zich rijkelijk laten betalen door de rijken om het volk te verdelen of zeer winstgevende markten voor hen te creëren.

Woke = virtuele deken vol bacillen ter verdelging van de oorspronkelijke bevolking

Laatst gewijzigd door Vlad : 5 februari 2023 om 03:55.
Vlad is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:51.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be