![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Maatschappij en samenleving Dit subforum handelt over zaken die leven binnen de maatschappij en in die zin politiek relevant (geworden) zijn. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 26.294
|
![]() In Frankrijk is dit dagelijkse kost maar hier is het nieuws, een jong meisje sterft aan de e-collie bacterie. Het HLN laat een expert aan het woord en die zegt eerlijk dat rauw vlees daar de bron van kan zijn maar vergeet uiteraard te melden dat dit vooral komt door het halal slachten.
Door het halal slachten komen er meer uitwerpselen op het vlees terecht waardoor die besmet wordt met oa het e-collie bacterie die zo dodelijk is. Goed, zou je denken, dat moeten die moslims dan maar zelf weten. Probleem is dat die maar een stukje van het beest eten, de rest moeten ze niet hebben. Wegens economische redenen wordt bijna alles tegenwoordig halal geslacht en de stukken vlees dat moslims niet willen komen gewoon op de markt terecht maar dan zonder halal label, het moet niet vermeld worden omdat de mensen het anders niet willen kopen. Rauw gehakt is dus het best van varken omdat die logischerwijs niet halal geslacht wordt maar al de rest moet je goed bakken om de bacterie te doden, ook goed opletten zodat je keukengerei of groenten niet besmet worden. Vooral schaap en gevogelte worden halal geslacht en zijn dus gevaarlijk te noemen. Vooral op BBQ’s durft dat al eens verkeerd lopen. Dit is een waarschuwing voor iedereen die vlees eet en ook een oproep om eindelijk het halal-geslacht label te verplichten zodat we weten wat we kopen. https://www.hln.be/gezondheid/nadat-...echt~a204fef2/ Een typische vorm van besmetting is via voedsel. Het gaat dan om ‘rauwe’ dingen zoals slecht verhit rundgehakt of bladgroenten. Een tiental jaar geleden was er nog een grote uitbraak in Europa via scheuten in een salade. Ook mest kan soms de bacterie overdragen. E. coli kan immers zonder problemen overleven in het darmstelsel van koeien. Soms lopen mensen de bacterie ook op als ze op reis zijn in zuiderse landen. 80% van gevogelte besmet met e-collie en andere darm bacteriën. https://www.mednet.nl/congres-nieuws...itieve-e-coli/ Vlees van onverdoofd geslachte dieren op ieders bord https://vilt.be/nl/nieuws/vlees-van-...op-ieders-bord De krant baseert zich daarvoor op een bevraging van Vlaamse slachthuizen die in 2015 aangaven dat 94 procent van de schapen, 48 procent van de kalveren en 21 procent van de runderen zonder verdoving geslacht wordt. “Als een rund 450 kilo weegt, dan is 50 kilo daarvan bestemd voor de moslimmarkt want zij prefereren specifieke delen van het karkas. Maar voor die 50 kilo halal-vlees moeten we wel het hele rund onverdoofd slachten en dus komt de rest van het dier op de reguliere markt terecht”, legt een veearts in de krant uit. |
![]() |
![]() |