Politics.be Problemen met registreren? Of een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te verzenden naar maarten@politics.be met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Maatschappij en samenleving
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Maatschappij en samenleving Dit subforum handelt over zaken die leven binnen de maatschappij en in die zin politiek relevant (geworden) zijn.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 2 februari 2006, 16:56   #1
de limburgse leeuw
Europees Commissaris
 
de limburgse leeuw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2004
Locatie: limburg
Berichten: 7.552
Standaard Psychologische behandeling van CVS en fibromyalgie één grote oplichterij !!!

Psychologische behandeling van CVS één grote oplichterij!!!Uit moe en meedogenloos deel tweeEen achttienjarige komt vol trots aan zijn opa vertellen dat hij bij de eerstkomende verkiezingen in juni op een verkiesbare plaats mag staan van een sociaal voelende politieke partij.

Opa, die in zijn leven reeds heel wat watertjes doorzwommen heeft wil kleinzoon behoeden en zijn enthousiasme wat temperen. Hij vertelt kleinzoon lief dat politiek geven en nemen is,niet mogelijk is zonder de noodzakelijke relaties, geld en steun van invloedrijke vrienden en dat men geen scrupules mag hebben.

Dat zonder deze middelen zijn populariteit onder de jeugd en zijn jeugdig enthousiasme enkel gebruikt zullen worden als stemmenronselaar voor grote heren,die deze stemmen dan gebruiken om hun beslissingen dan te motiveren met de simpele woorden dat het volk hen verkozen heeft.En opa begint zijn verhaal.Ge weet dat ik reeds jaren cvs heb en ernstig geïnvalideerd ben. Had men toen reeds ernstig wetenschappelijk onderzoek gedaan dan was het nooit zover met mij gekomen.

Maar de zeden en geplogenheden waren toen totaal anders dan nu.Onze politiekers wilden Europa. Plots hadden zij Europa en kwamen zij tot het besef dat hun politieke macht ernstig ingekort werd en dat multinationale bedrijven hun macht overgenomen hadden en de wereld regeerden. Grote ontnuchtering voor de jonge politici was ook het besef,dat oudere meer geslepen politici reeds vroeger de overstap naar deze multinationals gezet hadden ten einde hun macht en invloed niet te verliezen.Hoe beïnvloedden deze multinationals de politiek?

Door geld, lobbying en hun nieuwe leer: management strategies. De harde aanpak van Al Capone was reeds lange tijd verdwenen. Het gebruik van psychiatrische technieken was de nieuwe trend. Met deze psychologische prietpraat kon men immers alles bewijzen omdat de psychologische sector zelf hun eigenheid opgebouwd hadden.

Men kon hun technieken het best vergelijken met de bestuurstechnieken uit de oudheid. Men had toen het Orakel van Delphi, men had de priesters in de verschillende Godsdiensten die allen Goddelijke verschijningen hadden, men had de Goden over wiens wijsheid geen discussie was,de profeten,de zieners, de hogepriesters, de medicijnmannen enz…Allen mensen die theorieën verkondigden die toch niet bewezen of ontkracht konden worden omdat niets wetenschappelijk bewezen was. Dat heette toen dogma’s en axioma’s. Hun wil was wet en wat ze zegden was waarheid. Om hierover geen twijfel te laten bestaan maakten ze gebruik van allerlei trucs en leugens. Reacties ertegen waren enkel mogelijk door oorlog of revoluties.

Deze zaken moesten in ere hersteld worden en wie kon men beter aanspreken dan de psychiaters die gespecialiseerd waren in de kennis om mensen van alles in of uit het hoofd te praten.Een schitterend voorbeeld van deze techniek was de psychologische behandeling van cvs –me.

Waarom moest deze ziekte psychologisch of psychisch behandeld worden?

Niet in het belang van de patiënten maar gewoon omdat alle verzekeringsmaatschappijen in de wereld psychische,subjectieve of zenuwaandoeningen uitsloten in hun verzekeringscontracten.

Zo ontstond in de behandeling van cvs een strijd die er nooit één had mogen worden.

Hoe men het deed?Eerst toonde men bezorgdheid voor zijn medemens en richtte men gezondheidsorganisaties op om zogenoemd de zieken te helpen en te begeleiden.

De toenmalige gezondheidsorganisatie in Engeland werd opgericht in 1991 en heette de Mental Health Movement. Aan het hoofd stond een voorzitter die via een trust rechtstreekse belangen had bij de internationale verzekeringsmarkt.Aangezien verzekeringsmaatschappijen filantropen zijn stortte elk lid van de groep jaarlijks een aanzienlijke bijdrage aan het fonds van de organisatie. Voor de maatschappijen waren deze fondsen fiscaal aftrekbaar aangezien het fonds een fiscaal attest kon afleveren voor hun bijdragen.Een fonds of organisatie dat zichzelf wil respecteren dient in de eerste plaats respectabele geneesheren aan te trekken : vooral psychiaters gezien de voorgeschiedenis en liefst van een gerenommeerde universiteit zoals Oxford.Maar een psychiater die slechts les geeft, zelfs al is het in Oxford , heeft maar weinig uitstraling voor de buitenwereld, dus maakt men er best een groep van: “ a college “of een school van psychiaters.

Aangezien men wist dat Oxford o.a .jaarlijks een behoorlijk pak donnaties nodig had om te overleven, was er geen probleem om in de schoot van de universiteit “a college” op te richten met de naam van de persoon die zorgde voor de broodnodige sponsoring.( en ja geld is geen probleem voor een internationaal verzekeringsconcern).Zo ontstond in Oxford de Wesseley school die na een paar jaar van zichzelve pretendeerden dat zij de specialisten waren inzake behandeling van cvs-me.Natuurlijk wordt men zomaar niet als specialist aanvaard door de regering van een land.

Maar geen probleem! Ook politieke partijen hebben geld nodig. En als men wil dat bepaalde maatregelen of visies wet worden,doet men best een duit in het zakje van deze partijen.

Het is ook geweten dat politieke partijen ook niet steeds zuiver op de graat zijn en daarom dienden ze bij de geschonken fondsen ook de persoon bij te nemen die de fondsen aanbrengt,zodat het geld traceerbaar blijft. De voorzitter van Mental Health Movement, wiens eerste bekommernis nog steeds is zieken in zijn land te helpen stort 17,8 miljoen euro in de kas van Labour. In ruil daarvoor moet hij dan wel minister van wetenschap worden wanneer Labour aan de macht komt. En het staat ook chic voor een politieke partij wanneer een gerenommeerd persoon uit de biotechnische voedselindustrie minister van wetenschap wordt.En ja,zoals geweten dient men op een zeker ogenblik ook verantwoording af te leggen aan het verzekeringsconcern dat sponsort. Volledig zuiver filantropisch bestaat niet maar af en toe een kleine wederdienst stemt iedereen gelukkig.Op een bepaald ogenblik wordt UNUM een verzekeringsconcern dat actief is op de markt van levens- en gezondheidsverzekeringen,arbeidsongevallen,werkver zuim geconfronteerd met een nieuwe epidemie die wereldwijd snel uitbreid : cvs.Aangezien deze nieuwe ziekte,die door deze maatschappij vergoed moet worden,in korte tijd de reserves van deze maatschappij uitdunt dient hoogdringend een oplossing gevonden te worden.En ja, in tijden van nood kent men zijn vrienden. Het is normaal wanneer men ze altijd gesteund heeft en in de toekomst als er nog fondsen overblijven nog zal steunen dat deze vrienden iets terug doen, niet alleen uit dank,maar ook uit eigenbelang omdat deze geldstroom niet zou opdrogen.

De opdracht van UNUM luidde dan ook: ”laat ons deze ziekte psychologisch maken,dan dienen wij niet te vergoeden volgens onze polisvoorwaarden.”

En ja, de vrienden zijn intussen nog een paar maal gepromoveerd, hebben titels bijgekregen, (omwille van het smeer likt de kat de kandeleer) en zijn intussen invloedrijke personen geworden in hun land. Vriendjespolitiek is van deze wereld en intussen is de echtgenote van de professor gepiloteerd in de regering als hoofdadviseur van het departement gezondheid.Niets staat de intussen tot professor gepromoveerde Dr.Wesseley nog in de weg.

Dus kan het orakel zijn werk doen. Aangezien hij zich intussen zelf gepromoveerd heeft tot specialist in cvs kan hij in eigen land uitspraken doen die aangenaam in de oren klinken van alle bewindsleden die geconfronteerd worden met uitbetalingen van allerlei werkloosheids- en invaliditeitsvergoedingen.De gepromoveerde prof die het intussen reeds tot adviseur van de regering geschopt heeft,

adviseert de regering dat cvs als ziekte niet bestaat,maar enkel bestaat in het geheugen van degenen die niet graag werken en verzekert hen dat cvs een psychiatrische kwaal is,waar personen lichamelijke klachten produceren en voorwenden om hun emotionele angst uit te drukken.(Bewijs hoeft niet,zij weten dat immers zo)

Het is dan ook een psychische ziekte die enkel kan verholpen worden met CGT.(cognitieve gedragstherapie). Men moet de patiënt doen inzien dat zijn klachten fictief zijn en hem heropvoeden teneinde terug in het arbeidscircuit te stappen.Natuurlijk,als men dit officieel beweert, moet men dit ook in zijn school onderwijzen.Het probleem van deze nieuwe theorie was, dat er intussen op wereldvlak zoiets bestond als de Werelgezondheidsorganisatie of WHO, die ook als doel had te waken over de gezondheid van de burger. De professoren van de WHO hadden intussen een tabel opgemaakt waarin alle ziektes beschreven waren:de ICD (International Classification of Deseases).Tegenslag voor de nieuwe school: cvs en me is reeds beschreven in deze tabel sedert 1969 als een neurologische ziekte (ICD.10 : G93.3).De WHO is iets groter dan de Wesseley school en weigert niettegenstaande allerlei listen en handige trucjes het woord psychisch toe te voegen aan de ziekte.Ja, er moest een oplossing gevonden worden voor de opdrachtgever !

Waarom zouden we niet van een bestaande psychische ziekte : neurasthenie of idiopatische vermoeidheid dat bij dezelfde WHO gekend is onder het nummer (ICD-10:F48.0 ) en erkend is als psychische ziekte zeggen dat dit eigenlijk hetzelfde is als cvs,dan is het probleem opgelost en blijven we in onze sector, waar wij het voor het zeggen hebben.In zijn land slaagt dit opzet omdat zijn land de gedragscode van de WHO niet geratificeerd heeft en er een eigen tabel op na houdt.Bij de WHO echter,die de listen van dit individu beu worden zet men de puntjes op de i en verklaart men zonder franjes dat cvs-me klaar en duidelijk onder de code 93.3 valt en dus een neurologische ziekte is en dat er in de psychische ziekte F48.0 de me-cvs ziekte klaar en duidelijk uitgesloten is. Meer nog : de WHO zegt dat het onaanvaardbaar is dat eenzelfde ziekte

Cvs-me onder twee nummers zou vermeld worden.Tussen de vertegenwoordigers van de beide tabellen ontstaat een wereldwijde discussie door voor en tegenstanders, afhangende van hun voor of nadeel dat ze bij deze zaak hebben.Waarheid en leugens worden door elkaar verweven zodat de gewone geneesheer die de voorafgaande discussies beschouwde als een ver van zijn bed show,door de bomen het bos niet meer zag en zich begon te distantiëren van de ziekte en haar problemen,temeer dat ook de biologische wetenschappers voor deze ziekte geen kant en klare oplossing konden aanbieden.Aangezien de doorsnee geneesheer ter zake dan ook niet geïnstrueerd was nam hij een eerder afwijzende houding aan tegenover deze ziekte.

De moderne geneesheer heeft immers geen tijd om naar zijn patiënten te luisteren en gaat bij voorkeur af op laboratoriumresultaten. Dus deze zijn dringend nodig vooral om aan hun gemakzucht te voldoen. Inderdaad een patiënt krijgt gemiddeld 7 minuten : klacht – bloedstaal-labonderzoek – pilletje- gedaan.Dat psychiaters constant aan hersenspoeling doen is eigenlijk onderdeel van hun beroep.

Ofwel moeten ze de patiënt doen inzien dat hij heeft wat zij denken,ofwel dat de patiënt niet heeft wat de patiënt denkt.( bv als patiënt klaagt over hoofdpijn ,pijnlijke keel,pijn over het ganse lichaam,ontwaakt door krampen enz..zijn dat allemaal zaken die niet bestaan en die de patiënt zich inbeeldt)

De psychiaters vinden zichzelf immers revisionair genoeg met het ontkennen van alle bestaande evidenties. Hoeft het nog gezegd dat deze mensen aartsgevaarlijk zijn en bruikbaar bij alle zaken die het daglicht eerder schuwen. Heeft men immers hun tactieken niet proberen aan te wenden voor het ontkennen van de Holocaust: manipulatie,vervorming van de feiten,de dingen anders voorstellen dan wat ze zijn,vervalsing van de feiten,zaken uitvinden,de zaken onjuist aanhalen,onderdrukking,onwettelijke interpretaties,politiek opnieuw modelleren,uitbuiting van de publieke onwetendheid en intimidatie.Door deze tactieken te blijven aanwenden zijn ze in staat om nog jaren discussies over cvs gaande te houden en tikt de klok verder voor de zieke patiënten die dringend nood hebben aan degelijke verzorging.Intussen ging het leven echter voort.De filantroop UNUM die het ganse zaakje opgestart had om zijn belangen te verdedigen had intussen een strijdplan opgemaakt gebaseerd op de Wesseley theorie:

Het cvs management plan.Wat is CVS voor Unum:- Neurose onder een nieuwe naam

- Wij verliezen miljoenen indien we niet dringend ingrijpen in dit groeiend probleem.

- Onze geneesheren moeten dringend onze Unum revalidatie normen aanbevelen en er mee

werken, om te pogen de patiënt te bewegen tot een maximaal functioneren in het

arbeidscircuit,met of zonder symptomen.(mens ondergeschikt aan winstnormen)Het probleem verbonden aan UNUM is dat UNUM niet alleen verzekeraar is in eigen land,maar het prototype is van een multinational met wereldwijde vertakkingen.Tweede probleem is:dat UNUM ook herverzekeraar is van wereldwijd verspreide verzekeringsmaatschappijen.UNUM geeft dan ook de opdracht dat verzekeringen niet mogen uitbetalen zolang de patiënt het revalidatieprogramma(CGT) niet gevolgd heeft.Prof.Sharpe,Wesseley’s rechterhand had intussen vlug berekend dat deze manier van handelen hen toch vlug een winst van 4,2miljoen euro kon opleveren.Vanzelfsprekend dat Wesseley zijn systeem mocht uitbreiden en in Duitsland een identieke gezondheidsorganisatie op poten mocht zetten: PRISMA. Prisma richt dus eveneens revalidatieprogramma’s in voor cvs patiënten. Voor bewezen diensten wordt hij ook hier beheerder in het beheerscomité.

De zelfvoldaanheid slaat nu nog meer toe en hij benoemt zichzelf tot wereldexpert op het gebied van medisch onverklaarbare ziekten met inbegrip van Cvs.Aangezien de theorie van Wesseley voor regeringen en groot kapitaal van zo een kapitaal belang is, om bezuinigingen te verwezenlijken op de rug van doodzieke patiënten, krijgen de gezondheidsorganisaties van Wesseley in 2002 nog een dotatie van 13,7 miljoen euro om hun veroveringstocht op wereldniveau voort te zetten.Wie heeft er ooit eens gezegd dat de geschiedenis zich herhaalt?

Krijgen we actueel niet hetzelfde profiel als in de jaren dertig?

Werkloosheid,zieken en invaliden uitrangeren,kapitaal dat de macht naar zich toe trekt,opkomst van rechts,experimenten met zieken,leugens,massa stil houden met beloftes en slogan’s?

Alleen heet de kleine korporaal met het snorretje nu “Multinational.Dat de gedachtengang van Wesseley zich wereldwijd verspreid mochten we ook reeds ondervinden in onze contreien.In Nederland ging de echte ME-stichting teniet onder invloed van de school van Nijmegen en Utrecht,trouwe aanhangers van Wesseley en Sharpe.

Nadat het beheer van de ME-stichting een dotatie kreeg van één van Wessley’s gezondheidsorganisaties, om hun inzichten af te stellen op de theorieën van de Wesseley school

ontstond een kloof tussen bestuur en achterban,zodanig dat de ME-stichting na ± 15 jaar uitéénviel. Het bestuursorgaan geeft nu advies aan de Nederlandse regering en de achterban probeert een nieuwe vereniging op poten te zetten,wat enorm moeilijk is zonder financies.In Belgie had leenheer Van Houdenhove niet zoveel succes , omdat in Belgie nogal wat wetenschappelijk onderzoek gedaan werd volgens de normen van de WHO naar de echte oorzaken van Cvs. Bepaalde van deze onderzoekers hadden intussen wereldvermaardheid gekregen op gebied van onderzoek en behandeling van CVS. Tot zolang Belgie een klein landje was,dat men op de kaart moest zoeken,was dit landje niet belangrijk voor Unum en werd in de strijd tussen de twee strekkingen het laken stilaan binnengehaald door de wetenschappelijk-biologische zijde van de twee strekkingen. Maar deze mensen,alhoewel heel goed bezig hadden tegenslag dat de fusiegolf in de bank en verzekeringssector op de Europese markten Belgie overspoelde.

Via Fortis en ING kreeg Unum ook voet aan de grond in Belgie. De gedachtengang van Wessely moest ook hier ingang vinden en Van Houdehove,aanhanger van de Wesseleytheorie,die reeds een paar nederlagen opgelopen had moest dringend gesteund worden.Over deze steun doen veel verhalen en geruchten de ronde. Mensen die het kunnen weten worden het zwijgen opgelegd door “De orde der geneesheren” die er over waakt dat collega’ elkaar met respect behandelen en over elkaar geen kwaad mogen zeggen;Hiervoor bedienen ze zich van een tuchtreglement dat gaat van blaam tot schorsing. Dit reglement wordt natuurlijk ook gebruikt voor het al dan niet beteugelen van medische fouten en inbreuken tegenover de deontologie.Waar rook is, is vuur. Wie bij een hond slaapt,betrapt zijn vlooien. In ieder verhaal zit een kern van waarheid. Al gaat de leugen nog zo snel ,de waarheid achterhaalt ze wel Dit zijn oude Vlaamse spreekwoorden met veel wijsheid. De waarheid achterhalen zal nooit iemand doen gezien de geheimhouding en de omerta in de hogere kringen.Kan dit nog toeval zijn gezien de voorgeschiedenis?Een door schandaal geteisterd politicus met een verzekeringsverleden (PS = Prevoyance social) nu actueel P&V en behorend tot de groep UNUM,wordt opgevist,krijgt rehabilitatie en wordt gerevalideerd door hem twee jaar naar Oxford te sturen voor bijscholing sociale zekerheid en recht.

Bij zijn terugkeer in Belgie wordt hij minister van sociale zekerheid en dient hij de sector te saneren. Als minister met oog voor de problemen van zieken en gehandicapten,bekommert hij zich ook, na 10jaar actie voeren van cvs verenigingen voor erkenning van hun probleem ,over dit probleem.

De minister neemt eindelijk initiatief terzake. Hij mobiliseert de pers en kondigt de oprichting aan van 5 Vlaamse referentiecentra en één Franstalig Brussels centrum. De pers in feite onbekend met de problematiek en historiek van de ziekte,bloklettert dat CVS eindelijk erkend is in Belgie en het probleem kortelings zal opgelost zijn. Patiënten die sedert jaren ziek zijn koesteren opnieuw hoop en hopen dat hun problemen eindelijk zouden opgelost worden. Maar!!! Eén zaak is zeker:hoop of vertrouw nooit op een politicus. Zij zijn in de leer geweest bij psychiaters en sommige politiekers hebben er zelfs één in dienst voor constante begeleiding van hun politieke loopbaan.Wat blijkt bij de bekendmaking van de referentiecentra?

Ø De specialisten die jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan hebben op gebied van cvs volgens de normen van de WHO(die Belgie wel geratificeerd heeft) en wereldvermaard zijn worden opzij geschoven. Men treft er niet één aan in de referentiecentra.

Ø Van een twintigtal cvs specialisten (of behandelaars bekend met het probleem) die in een cel zaten van de HGR (Hoge gezondheidsraad v. Belgie die advies aan de minister geven over medische problemen), en aangesteld door een vorig minister van sociale zekerheid, om tot een consensus te komen inzake behandeling,onderzoek,bepalen van arbeidsongeschiktheid,inkomen enz…en daar na twee jaar zelfs in geslaagd waren en het op papier gekregen hadden,vindt men er amper twee terug in de referentiecentra. De rest wordt met verlof gestuurd en de vergaderingen van cel cvs in de HGR worden opgeheven.

Ø Een totaal onbekend geneesheer,onbekend met cvs, wordt aan de minister toegevoegd als adviseur.

Ø Aan het Riziv wordt een deel van haar bevoegdheid ontnomen en toegekend aan de referentiecentra,waaraan niemand zich houdt,omdat het wettelijk onwettig is,zodat de patiënt nu al tweemaal een advies moet krijgen om arbeidsongeschikt te zijn, nl hij moet cvs goedgekeurd zijn door het referentiecentrum,maar de controlegeneesheer van het riziv stoort zich niet aan dit besluit en hebben hun eigen oordeel.

Ø Op de websites van de cvs referentiecentra is vol trots gepresenteerd dat men de richtlijnen van Wessely en Sharpe volgt en dat CGT “de”behandelingsmethode is.

Ø Deze referentiecentra krijgen de volledige steun van de minister en binnen de drie jaar moet een evaluatierapport opgemaakt worden met de resultaten.

Ø Het geld voor wetenschappelijk onderzoek gaat naar deze centra. De echte vorsers blijven in de kou staan.

Ø Na twee jaar en heel povere resultaten begint de roep dat er onvoldoende geld is voor uitgebreider onderzoek.(Voor wanneer de eerstvolgende dotatie)

Ø Het probleem is opgelost voor de verzekeringsmaatschappijen. Enkel een referentiecentrum kan nog bepalen wie cvs heeft. De totale capaciteit van deze centra bedraagt 400 personen op jaarbasis op een totaal van ± 25.000 geschatte patiënten .

Ø ook wordt reeds gedacht aan de toekomst,indien de referentiecentra onvoldoende rendement zouden hebben. De minister,steeds bezorgd om bezuinigingen ,heeft erin toegestemd dat ING (Groep Unum)dotaties gaat verstrekken aan de opleiding medische expertises van de universiteit van Leuven. Men mag er dus zeker van zijn dat toekomstig afgestudeerden zeker de theorie Wesseley zullen kennen.

Ø Wat de minister vergeten schijnt te hebben is dat Belgie de WHO normen geratificeerd heeft en dus totaal verkeerd of onwettelijk??? bezig is.In dit alles wordt gehoopt dat Belgische rechtbanken zich bij hun vonnissen zullen laten leiden door de vonnissen van de Amerikaanse en Canadese rechtbanken die hun vonnissen baseren op basis van de richtlijnen van de WHO.Ziet ge jongen ,mijn verhaal heeft lang geduurd,maar besef waaraan ge begint. Politiek is niet geschikt voor gewone eerlijke mensen. Wie eraan deelneemt verliest willens nillens zijn integriteit en zoals ze zelf zo mooi zeggen: wie aan politiek doet,moet compromissen sluiten!Nog één zaak wil ik U zeggen: “dit verhaal was niet zomaar een verhaal” Indertijd is er heel wat kabaal over geweest en ik geloof dat ik nog wat informatie staan heb op mijn pc. Ik zal ze U meegeven,dan kunt ge ze ook nog effen inkijken.

Kritikaster

Dinsdag 11/11/2003 11h 11’ Het karnaval kan beginnen.

Lof der Zotheid (Erasmus)

Bronnen: zie websitehttp://www.meactionuk.org.uk/Further_
Articles.htm
Artikelenreeks(e) over verschil

http://www.meactionuk.org.uk/Mar_Szmukler
_Correspondence.htm
De verkeerde classificatie van ME(e)

http://www.meactionuk.org.uk/ladyman_v2.htm
Notes on recent research in ME/ICD-CFS and the Government’s policy of denialent research

http://www.meactionuk.org.uk/SELECT_CTTEE
_FINAL_VERSION.htm
No progress will be made unless everyone helps to publicise the facts contained in this document to all health professionals, to Members of Parliament and to the media"

http://www.meactionuk.org.uk/statement2.htm
The committee for justice and recognition of ME 8 december 2003

http://www.btinternet.com/~severeme.group/
papers/difference_ME_CFS.htm
Differences between cfs and me

http://listserv.nodak.edu/scripts/wa.exe?
A2=ind0311a&L=co-cure&F=&S=&P=2995
The Guide’s misclassification of CFS

http://www.meactionuk.org.uk/UNUMProvident
_Sharpe_and_CBT.htm
Dr Mike Sharpe and Cognitive Behavioural Therapy: information which the MRC might wish to consider

http://www.meactionuk.org.uk/Further_
Articles.htm
Artikelenreeks die visie van Prof.Wesseley en strekking Nijmegen weerlegt


UNUM groephttp://health.groups.yahoo.com/group/
MEActionUK/message/16127
Following the 1988 US criteria for "CFS", in 1991 UK psychiatrists Michael Sharpe, Simon Wessely and Peter White were instrumental in the formulation of new "guidelines" (known as the "Oxford" case definition) in which they deliberately widened the case definition so that it expressly included psychiatric disorders (specifically depressive disorders and anxiety disorders).

http://www.disability.com/aboutus/ourcompanies
/upcompanies.aspx
Maatschappijen Groep Unum over ganse wereld

http://www.disability.com/aboutus/ourcompanies/
Welcome to the Unum Provident Website

http://www.unum.co.uk/default.asp?nm=1&wc=1
Unum Provident signs deal with Swiss Life

http://www.unum.co.uk/default.asp?nm=32&wc=23
The importance of cognitive behaviour theory in influencing outcomes in cases of depression, chronic fatigue syndrome and chronic pain. Chronic back pain is psychological

http://www.fundum.nl/MenuShow.aspx?Sitemap=Y
Unum is Fundum in Nederland

http://www.state.me.us/pfr/ins/2001UNUM
_MCReport.htm
The corporate structure of UnumProvident includes the following companies

http://www.state.me.us/pfr/ins/1999
UnumReport.htm#affiliated
The following is an organizational chart of the UnumProvident Corporation:In 1999, UnumProvident Corporation began a comprehensive strategic review of its reinsurance operations to determine the appropriateness of this segment of the business within the context of the Unum/Provident group.

http://www.corporatecrimefighters.com/html/
order051500.html
This is one of two cases filed in this Court by Dr. Judy Morris ('Morris') against Unum Life Insurance Company of America ('Unum') seeking to recover long-term insurance benefits for the time period Chronic Fatigue Syndrome ('CFS') purportedly rendered her disabled

http://personal.riverusers.com/~searcher/
help/cases.html
Case law and standard of proof for Cfs FM, Chronic pain and other “subjective” disabilities

http://personal.riverusers.com/~searcher/
help/casefile.html
Case law for cfs, fms, mcs, and other invisible disabilities

http://graham.main.nc.us/~bhammel/INS/
merger.html
THE UNUM PROVIDENT MERGER, and how EVERYBODY is about to get screwed. Don't buy their policies.

http://graham.main.nc.us/~bhammel/
INS/jm05.txt
Unum weigert CFS als ziekte

http://www.kscourts.org/ca10/cases/
2003/04/02-4042.htm
Cdc criteria cfs voor rechtbank erkend

http://www.in.nl/sites/me-cvs/E1996/WL250796.TXT
A growing number of disability insurers are
limiting benefits in cases of chronic fatigue
syndrome, back and muscle pain and other conditions
that can't be diagnosed through conventional
medical tests.

http://www.indymedia.org.uk/en/2003/10/
278508.html
AXA will take over the UK based insurance company «Guardian Royal Exchange» (GRE) by way of a public tender offer for the ordinary shares in GRE.(Onderzoek Europese commissie)

http://europa.eu.int/comm/competition/
mergers/cases/decisions/m1453_en.pdf
Sample Letters to State Legislators regarding the need for special state legislation to ban discrimination against persons with CFIDS in the sale of disability insurance products

http://www.cfids-me.org/disinissues/massleg.htm
Most LTD policies contain a two-year limitation for benefits paid due to mental or nervous conditions, and insurance company employees have learned how to steer our claims into
__________________
http://www.socialisme.be/lsp/
de limburgse leeuw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2006, 17:02   #2
nidor
Burger
 
Geregistreerd: 26 januari 2006
Berichten: 134
Standaard

geld is macht en macht is geld... hoe hou je de politiek eerlijk?
nidor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2006, 17:06   #3
de limburgse leeuw
Europees Commissaris
 
de limburgse leeuw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2004
Locatie: limburg
Berichten: 7.552
Standaard

Ik zag dat de oude thread hierover al veel te ver weggezakt was en ook niet meer te lezen is ???

Daarom hier een schoon verhaal over de problematiek en de nodig links voor de geïnteresseerden.

Wie is er trouwens geïnteresseerd om deel te nemen aan een actie op 12 mei ?
__________________
http://www.socialisme.be/lsp/
de limburgse leeuw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2006, 17:15   #4
de limburgse leeuw
Europees Commissaris
 
de limburgse leeuw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2004
Locatie: limburg
Berichten: 7.552
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nidor Bekijk bericht
geld is macht en macht is geld... hoe hou je de politiek eerlijk?
Dat politici evenzeer dieven kunnen zijn als alle anderen weten we allang, maar in het geval van de CVS en fibromyalgiepatiënten is het extra schrijnend.
Veel van die mensen belanden in armoede omdat ze chronisch ziek zijn en de nodige behandelingen niet kunnen betalen (omdat het RIZIV hen schorst en ook weigert aanvullende behandelingen te betalen).

Dit is wel een maatschappelijke problematiek met enige diepgang, aangezien het in België over zo'n 30.000 tot 40.000 patiënten zou gaan. Zoveel chronisch zieke mensen die veroordeeld worden tot chronische armoede !!!

[size=5]WRAAKROEPEND IS HET[/size]
__________________
http://www.socialisme.be/lsp/
de limburgse leeuw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2006, 17:30   #5
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 31.945
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door de limburgse leeuw Bekijk bericht
Ik zag dat de oude thread hierover al veel te ver weggezakt was en ook niet meer te lezen is ???

Daarom hier een schoon verhaal over de problematiek en de nodig links voor de geïnteresseerden.

Wie is er trouwens geïnteresseerd om deel te nemen aan een actie op 12 mei ?
Wat voor actie ??

Een goede vriendin van me is reeds 11 jaar CVS-patient, de ziekte is min of meer "gestabiliseerd", maar ze kan alleszins (nog steeds) niet gaan werken, ook al is ze licentiaat wiskunde van vorming.

hier nog een forum betreft CVS, maar blijkbaar is er een tijdelijke "ledenstop".

http://november.messageboard.nl/6630/

8)
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2006, 17:38   #6
de limburgse leeuw
Europees Commissaris
 
de limburgse leeuw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2004
Locatie: limburg
Berichten: 7.552
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pietje Bekijk bericht
Wat voor actie ??

Een goede vriendin van me is reeds 11 jaar CVS-patient, de ziekte is min of meer "gestabiliseerd", maar ze kan alleszins (nog steeds) niet gaan werken, ook al is ze licentiaat wiskunde van vorming.

hier nog een forum betreft CVS, maar blijkbaar is er een tijdelijke "ledenstop".

http://november.messageboard.nl/6630/

8)
Ja, op dat forum hebben we ook al tevergeefs geprobeerd om in te loggen.

Indien je vriendin een discussieforum nodig hebt, wil ik je de link wel privé doorsturen. Laat het dan even weten. Ze houden het daar graag een beetje discreet, maar staan natuurlijk wel open voor alle patiënten. Gewoon om niet teveel last te hebben van nieuwsgierigen en spammers.
__________________
http://www.socialisme.be/lsp/
de limburgse leeuw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2006, 17:44   #7
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 31.945
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door de limburgse leeuw Bekijk bericht
Ja, op dat forum hebben we ook al tevergeefs geprobeerd om in te loggen.

Indien je vriendin een discussieforum nodig hebt, wil ik je de link wel privé doorsturen. Laat het dan even weten. Ze houden het daar graag een beetje discreet, maar staan natuurlijk wel open voor alle patiënten. Gewoon om niet teveel last te hebben van nieuwsgierigen en spammers.
Ik weet niet of ze alle fora afdweilt, maar je mag me de link altijd via een PM bezorgen. Bedankt alleszins.
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2006, 17:58   #8
1handclapping
Europees Commissaris
 
1handclapping's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 juli 2003
Locatie: Antwerpen-Deurne
Berichten: 7.132
Standaard

Gelijke kansen voor iedereen is wat wij, weldenkende mensen willen. Helaas is het niet zo dat de medische wetenschap alle ziektes kan genezen : het tegendeel is eerder waar. Een goede vriendin van mij zakt weg in de psychiatrie - moeten we daarom stellen dat psychiaters klungels zijn ?
Het zou inderdaad leuk zijn moestenwe van -tig aandoeningen kunnen vinden dat ze op een neurologisch verschijnsel berusten dat we op een eenvoudige wijze via medicatie kunnen genezen. Maar zover zijn we nog niet.

Veel wetenschappelijk onderzoek is hiervoor vereist. Dat is kostelijk en moeilijk te dragen door kleine entiteiten. De recente volksaversie voor "Europa" is ook hier niet behulpzaam om de problemen op te lossen-
men streeft er nu naar de europese budgetten voor wetenschappelijk onderzoek te verminderen en dus blijven de 40.000 chronische patiënten in België in de kou. Vaststellen dat er een probleem is, is een eerste stap
maar men moet ook een volgende durven/kunnen zetten.
1handclapping is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2006, 18:38   #9
de limburgse leeuw
Europees Commissaris
 
de limburgse leeuw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2004
Locatie: limburg
Berichten: 7.552
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door 1handclapping Bekijk bericht
Gelijke kansen voor iedereen is wat wij, weldenkende mensen willen. Helaas is het niet zo dat de medische wetenschap alle ziektes kan genezen : het tegendeel is eerder waar. Een goede vriendin van mij zakt weg in de psychiatrie - moeten we daarom stellen dat psychiaters klungels zijn ?
Het zou inderdaad leuk zijn moestenwe van -tig aandoeningen kunnen vinden dat ze op een neurologisch verschijnsel berusten dat we op een eenvoudige wijze via medicatie kunnen genezen. Maar zover zijn we nog niet.

Veel wetenschappelijk onderzoek is hiervoor vereist. Dat is kostelijk en moeilijk te dragen door kleine entiteiten. De recente volksaversie voor "Europa" is ook hier niet behulpzaam om de problemen op te lossen-
men streeft er nu naar de europese budgetten voor wetenschappelijk onderzoek te verminderen en dus blijven de 40.000 chronische patiënten in België in de kou. Vaststellen dat er een probleem is, is een eerste stap
maar men moet ook een volgende durven/kunnen zetten.
Ik ga binnenkort overleggen met iemand die deel uitmaakt van een raadgevend bio-ethisch comité dat advies verstrekt aan de Europese Commissie. Ik zal proberen daarbij de specifieke problematiek van de CVS-patiënten aan te kaarten. Uiteindelijk is het gedrag van die verzekeringsmaatschappijen onethisch te noemen.

Ik ben zeker niet tegen wetenschappelijk onderzoek om een remedie te zoeken voor die mensen, maar het probleem situeert zich ook elders: de machtsconstellatie van de grote maatschappijen die een erkenning van de ziekte wereldwijd proberen te verhinderen.

Maar veel meer kan ik ook niet doen.

Heb jij nog een tip voor een moegepiekerde Limburgse Leeuw ?
__________________
http://www.socialisme.be/lsp/
de limburgse leeuw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 februari 2006, 21:20   #10
limburgs beerke
Vreemdeling
 
limburgs beerke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2005
Berichten: 59
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pietje Bekijk bericht
Wat voor actie ??

Een goede vriendin van me is reeds 11 jaar CVS-patient, de ziekte is min of meer "gestabiliseerd", maar ze kan alleszins (nog steeds) niet gaan werken, ook al is ze licentiaat wiskunde van vorming.

hier nog een forum betreft CVS, maar blijkbaar is er een tijdelijke "ledenstop".

http://november.messageboard.nl/6630/

8)
ik heb ook fibromyalgie dat hebben ze bij mij 10 maanden geleden vast gesteld,maar ik loop er ook al 18 jaar mee voor ze het konden vaststellen en er is ook niks aan te doen zeggen ze.
ik heb ook geprobeerd om op die site te geraken maar kom er ook niet binnen.
__________________

http://www.cap-limburg.be
limburgs beerke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 februari 2006, 21:40   #11
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 31.945
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door limburgs beerke Bekijk bericht
ik heb ook fibromyalgie dat hebben ze bij mij 10 maanden geleden vast gesteld,maar ik loop er ook al 18 jaar mee voor ze het konden vaststellen en er is ook niks aan te doen zeggen ze.
ik heb ook geprobeerd om op die site te geraken maar kom er ook niet binnen.
Ik weet dat je door "de hel" gaat.Fibromyalgie is verschrikkelijk, en gaat dikwijls dan nog gepaard met Chronische Vermoeidheid. Veel sterkte, en toch ook hoop op beterschap. 8)
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 februari 2006, 22:04   #12
limburgs beerke
Vreemdeling
 
limburgs beerke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2005
Berichten: 59
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pietje Bekijk bericht
Ik weet dat je door "de hel" gaat.Fibromyalgie is verschrikkelijk, en gaat dikwijls dan nog gepaard met Chronische Vermoeidheid. Veel sterkte, en toch ook hoop op beterschap. 8)

ja dat klopt pietje ik heb ook chronische vermoeidheid erbij en dat is idd niet erg fijn vooral als je nog redelijk jonge kinderen hebt die hebben je toch nodig ze moeten eten en verzorgt worden en daar krijg je geen hulp bij.ja je kunt hulp krijgen maar dat kost veel geld en dat heb ik niet
__________________

http://www.cap-limburg.be
limburgs beerke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 februari 2006, 01:06   #13
de limburgse leeuw
Europees Commissaris
 
de limburgse leeuw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2004
Locatie: limburg
Berichten: 7.552
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pietje Bekijk bericht
Ik weet dat je door "de hel" gaat.Fibromyalgie is verschrikkelijk, en gaat dikwijls dan nog gepaard met Chronische Vermoeidheid. Veel sterkte, en toch ook hoop op beterschap. 8)
Juist. Maar wat nog veel verschrikkelijker is, is dat die mensen lijden aan een Chronische Vermindering van Steun (CVS).

Ze worden massaal geschorst van het RIZIV, zijn veelal niet meer in staat om te werken, lijden pijn en worden BOVENDIEN NIET ERKEND ALS ZIJNDE ZIEKEN.

En dat is een pijnlijke vernedering, om verwijten te krijgen dat het 'alleen maar tussen je oren zit', dat je maar naar de 'cognitieve gedragstherapie' moet gaan, enz...

Een gebrek aan erkenning, dat erkende zelfs een neoconservatief als Fukuyama, is de bron van alle kwaad in deze wereld.
__________________
http://www.socialisme.be/lsp/
de limburgse leeuw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 februari 2006, 12:48   #14
limburgs beerke
Vreemdeling
 
limburgs beerke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2005
Berichten: 59
Standaard

ik ken ook mensen die fibromyalgie en cvs hebben die door het riziv gezond zijn verklaard.omdat de ziekte niet erkent is.het probleem is dat we niet precies weten om hoeveel mensen het gaat met de ziekte om eens tot een aktie over te gaan.(de schatting is tussen de 30.000 en 40.000 mensen)
het probleem is dat die mensen niet bereikbaar zijn omdat de ziekte niet erkent is en dat die mensen in een vergeetput terecht komen.
omdat er geen statustieken zijn met hun gegevens
limburgs beerke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 februari 2006, 13:06   #15
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 31.945
Standaard

Het komt er idd op aan om als CVS-patiënt erkend te worden. Die vriendin waarover ik het enkele posts terug had, is dat duidelijk dus wel, vermits zij nog steeds steuntrekker is. Ik zal eens navragen op welke manier zij behandeld word, maar ik denk dat het door Dr. De Meirleir is (AZ-VUB Jette).8)

Laatst gewijzigd door Pietje : 4 februari 2006 om 13:06.
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 februari 2006, 19:21   #16
omaplop
Minister-President
 
omaplop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2003
Locatie: Ardennen
Berichten: 5.253
Standaard

Ik ken ook iemand uit Wallonië die fybromyalgie heeft.

Ik dacht dat ze door stout door te spreken toch verder als werkonbekwaam werd gezien, en niet aan de dop moest.

Wat betreft terugbetalingen, weet ik er niets van, maar misschien is het in Wallonië anders.
omaplop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 februari 2006, 20:35   #17
de limburgse leeuw
Europees Commissaris
 
de limburgse leeuw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2004
Locatie: limburg
Berichten: 7.552
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door omaplop Bekijk bericht
Ik ken ook iemand uit Wallonië die fybromyalgie heeft.

Ik dacht dat ze door stout door te spreken toch verder als werkonbekwaam werd gezien, en niet aan de dop moest.

Wat betreft terugbetalingen, weet ik er niets van, maar misschien is het in Wallonië anders.
Als het klopt wat je zegt, dan is een gezonde dosis assertiviteit zeker niet uit den boze.

Ik weet zelf ook niet hoe de situatie in Wallonië is, maar wel dat de strijd om erkenning van CVS/ME-patiënten een mondiale strijd is, ik heb zelfs websites gezien uit Australië enzomeer waar hetzelfde aan de hand is.

De grote verzekeraars proberen immers mondiaal de erkenning tegen te werken.

De situatie in Engeland en in andere landen verschilt dus niet zoveel van die in België. Het probleem in ons land is natuurlijk dat men alles weer gecommunautariseerd heeft, maar als ik het goed voorheb, is de erkenning van de ziekte vooral een federale materie. Dat kregen de mensen toch te horen toen ze zich wendden tot het Vlaams parlement.
__________________
http://www.socialisme.be/lsp/
de limburgse leeuw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2006, 01:38   #18
Karma
Europees Commissaris
 
Karma's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 april 2005
Berichten: 6.611
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door omaplop Bekijk bericht
Ik ken ook iemand uit Wallonië die fybromyalgie heeft.

Ik dacht dat ze door stout door te spreken toch verder als werkonbekwaam werd gezien, en niet aan de dop moest.

Wat betreft terugbetalingen, weet ik er niets van, maar misschien is het in Wallonië anders.
Als dit klopt is er eigenlijk een precedent waar alle andere patienten zouden kunnen worden op afgestemd. De kans is echter groot dat het in omgekeerde richting werkt.
Karma is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2006, 04:12   #19
Friedrich Nietzsche
Partijlid
 
Friedrich Nietzsche's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 februari 2005
Berichten: 293
Standaard

[/quote]
Wie aan politiek doet,moet compromissen sluiten!

Correctie: in een DEMOCRATIE moet je constant compromissen sluiten;
Meestal krijg je op deze wijze enkele halve oplossingen.

Democratie: werkt niet.

Democratie werkt niet. Het is een anomalie. Waar ze ook opduikt in de geschiedenis, democratie luidt steeds het verval in van de staat!

De democratie gaat verdwijnen.
Friedrich Nietzsche is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2006, 07:03   #20
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 39.705
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Simpele vraag, welke van onze politici kent iets van geneeskunde op professioneel niveau?
maddox is nu online   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:25.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2016, Politics.be