Politics.be Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Godsdienst en levensovertuiging
FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Godsdienst en levensovertuiging In dit forum kan je discussiëren over diverse godsdiensten en levensovertuigingen.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 26 maart 2006, 16:17   #1
Morghodius
Provinciaal Gedeputeerde
 
Morghodius's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Locatie: Nederland
Berichten: 936
Standaard De Goden Waren Kosmonauten.

De meeste mensen hebben vast wel eens van het boek 'Waren de Goden Kosmonauten' gehoord van Eric von Daniken, dit boek kwam in 1968 uit met de ''theorie'' dat de grote culturen van de wereld zoals de Sumerische beschaving, het Egyptische rijk en de Maya cultuur waren gemaakt door buitenaardse wezens die werden aangezien voor goden.

In 1976 kwam het boek 'De Twaalfde planeet uit' van Zecharia Sitchin, na 30 jaar veld en studie werk bracht hij zijn eerste boek uit, het gaat over de Sumerische beschaving en de vertaling van de kleitabletten en over de buitenaardse wezens die de mens zou hebben gemaakt, hij heeft meerdere boeken geschreven waaronder de aanrader 'Genesis Voorbij/Genesis Revisited'

Hieronder een artikel over de Annunaki de bewoners van de Twaalfde planeet ook vaak beschreven als de tiende planeet.


Citaat:
Zecharia Sitchin

Sitchin is globaal geroemd door zijn ontcijfertalent. Hij heeft de wereld reeds meerdere malen bewezen dat hij in staat is om duizenden jaren oude teksten te vertalen. Begin de jaren 70 begon Sitchin met het onderzoeken van de oude Sumerische geschriften. Tot op heden komen nog nieuwe vertalingen aan het licht. De meeste steentabletten waarop Sumerische teksten zijn gevonden zijn zo'n 6000 jaar oud. Het Sumerische tijdperk dus...

Aan de hand van de Sumerische geschrifen gaf Sitchin een geheel nieuwe kijk op onze geschiedenis en die van onze planeet.
Onze planeet zou oorspronkelijk veel groter geweest zijn. Miljarden jaren geleden kwam een gigantische planeet (de 10e planeet) ons zonnestelsel binnen en botste die tegen de aarde op. Daardoor werd de helft van de aarde vernietigd. De brokstukken hiervan zitten in de asteroìdengordel tussen Mars en Jupiter. De inslag zou zich in de Pacifische Oceaan bevinden. Het is namelijk niet normaal dat er zo´n grote gat (want dat is de Pacifische Oceaan) in onze planeet zit.

De 10e planeet wordt getoond op een stukje Sumerische kunst. In deze voorstelling hebben de Sumeriërs ALLE planeten en hun correcte verhoudingen weergegeven. Er is 1 planeet meer dan onze huidig kennis kan bevestigen. Dit is de zogeheten 10e planeet, Planet-X of Nibiru.
De Sumeriërs verwijzen vaak naar Nibiru in hun teksten. Aan het begin van de Middeleeuwen was men er nog heilig van overtuigd dat de aarde plat was en dat de aarde het centrum van het universum was. De Sumeriërs hadden veel eerder al hun kennis opgedaan want op de afbeelding zie je duidelijk de zon als centrum van dit zonnestelsel. Sitchins verdere bevindingen kun je lezen in zijn boeken of op zijn webpagina.Het was sowieso opmerkelijk dat de Sumeriërs de planeten kenden. Onze kennis verbleekt vergeleken met de superioriteit die de hunne van ons melkwegstelsel had. Door de reizen van Voyager II kon de mensheid met eigen ogen aanschouwen dat de beschrijving die de Sumeriërs van Uranus hadden gemaakt, correct was.
De Sumeriërs beschreven Uranus ook als 'de tweeling'. Op de verdere reis van Voyager II bleek dat Neptunus bijna identiek aan Uranus was qua uitzicht.
De Sumeriërs beschreven de aarde als de 7e planeet. Dat klopt, als je begint te tellen vanaf Pluto. Maar als je vanaf de zon begint te tellen, dan zijn we slechts de derde. Misschien telden de Sumeriers hun planeten omgekeerd, of misschien waren de kaarten bedoeld als los onderdeel van een grotere kaart. De ingang bij ieder onderdeel van een kaart is de buitenkant van het stelsel. vandaar de telling vanaf de rand van het zonnestelsel. De Sumeriërs hebben ons slechts de kaart van ons huidig stelsel nagelaten.
De laatste echte planeet die we ontdekten was Pluto, in 1970. Behoorlijk recent dus. Eigenlijk strekt de huidige kennis niet zover.

Toepassingen van hun DNA-kennis

De bewoners van de 10e planeet Nibiru begonnen onze aarde zo´n 450.000 jaar geleden te verkennen. 300.000 jaar geleden hebben de Anunnaki de Homo Habilis genetisch gemanipuleerd en de Homo Sapiëns gevormd. Lijkt dat onwaarschijnlijk? Tegenwoordig kan men ook mensen en dieren klonen...

In de geschriften die Sitchin las vond hij, naast de vermelding van DNA en de structuur ervan, ook het toepassingsgebied van de mens. Het zou de 'Missing Link' kunnen verklaren. De missing link is de populaire naam voor het evolutiestadium tussen de Homo Habilis en de Homo Sapiëns. In de moderne evolutietheorieën zit nog een gat tussen die twee fases. Met andere woorden: we zijn van aapachtige naar zelfstandig denkend wezen gegaan en we weten niet hoe dat kan. Het verschil tussen de Neandertaler en de Homo Sapiens is te groot, vooral genetisch en op het gebied van herseninhoud, om zomaar te hebben plaatsgevonden.

Toen de Anannuki onze planeet bezochten trippelden er Neanderthalers en andere aapachtigen rond. Volgens de Sumerische geschriften hebben de Anannuki de mens in zijn toenmalige staat genomen en er hun eigen stempel op gedrukt. Dit deden ze door genmutatie. Op de afbeelding hieronder zie je een Sumerisch tablet met daarop een voorstelling van het 'scheppingsproces'.In totaal zijn er 6 tabletten met scheppingstaferen (Enuma Elish) gevonden met daarop voorstellingen van hoe de mens is gemaakt volgens de Sumeriers. Verwijzen deze 6 tabletten naar het scheppingsverhaal uit de bijbelse Genesis?

Volgens de geschriften is er dus wel een Adam-figuur geweest. Maar in plaats van geschapen te zijn door natuurlijke evolutie is die Adam een add-on geweest van diezelfde evolutie. Een soort upgrade die onze genen hebben ondergaan waardoor we geworden zijn wie we zijn. Na de Adam kwam natuurlijk de Eva. Door het nemen van de spreekwoordelijke rib, met andere woorden het nemen van DNA van het nieuwe wezen, kan het andere geslacht gemaakt worden.

Volgens de Sumerische geschriften hebben de Anunnaki goud nodig om hun atmosfeer te beschermen. Omdat de Anunnaki het beu waren om het goud zelf op te delven kwam de Anunnakische wetenschapper Enki op het idee om een primitief wezen te scheppen wat hun arbeid kon overnemen. Toen de hoger geplaatsten aan Enki vroegen hoe hij dat kon realiseren antwoordde hij: "Het wezen wat we nodig hebben bestaat al, we moeten er enkel ons merkteken op plaatsen”.
Dit kan refereren naar een DNA-verandering. Meer gedetailleerde informatie vind je op de website van Zecharia Sitchen.
Bronnen:
http://sitchin.com/
http://www.evdaniken.com/


Ook het boek 'Gods of the new Milennium; van Alan F. Alford is aan te raden, veel wetenschappelijke bewijzen omtrend de evolutie leer en hoe de mens in elkaar zit met bewijzen van vandaag en vroeger dat we gemaakt zijn door buitenaardse wezens door hun DNA te mixen met de vroege aap-mens.

Een paar feiten:

Er zijn mappen gevonden die gekopieerd zijn van nog oudere mappen, de kopieen waren al oud en uit een tijd dat men deze mappen nog niet kon maken, maar wat ook opviel is dat hoe verder je van het middelpunt afging hoe meer de map afweek naar beneden... dit zie je ook als je van een extreem hoge hoogte of zelfs vanuit de ruimte een foto maak van een gedeelte van de aarde, wat gebeurt is dat de zijkant afbold omdat de aarde rond is! en dit was precies hetzelfde als op de mappen!

De piramides en de sfinx:
Vroeger had de Sfinx een leeuwen kop, deze is niet aangetast door hevige erosie door waterval, maar het lichaam wel, de kop is dus later uitgehakt tot een mens, en 10.500 jaar geleden keek de Sfinx precies naar het sterrenbeeld LEEUW, en de laatste periode dat het daar regende was ook 10.500 jaar geleden! toen eindigde de laatste ijstijd waarbij het landschap in een woestijn veranderde.

De oudste piramide is de Grote Piramide, hoe komt het dan dat alle piramides erna kleiner lelijker en vaak ingestort zijn ?
komt omdat de piramides erna slechte kopieen zijn, gemaakt door de mens die niet de technologie hadden van degene die de Grote Piramide had gemaakt duizenden jaren eerder.


Volgens de Sumerische teksten heeft de Annunaki 3 mensen rassen gemaakt, iets wat ook overeenkomt met de bijbel en zelfs de Noorse mythologie, eerst werd een donker ras gemaakt maar die was niet slim genoeg, daarna een 'roodharig' ras en als laatste een blank ras, de mens werd puur gemaakt om slavenarbeid te verrichten voor de Annunaki zoals mijnwerk, in Afrika zijn mijnen gevonden van 100.000 jaar oud.

Later waren er conflicten binnen de Annunaki over wat er met de mensen moest gebeuren, sommige wilden ze vernietigen, sommige wilden ze cultuur taal en wetenschap leren, en ga zo maar door.


Sodom en Gomora, vernietigd door ''god'', wat echt is gebeurt is dat men een atoombom op Sodom en Gomora gooide, de vrouw van Lott die vanachter de berg kwam waar hun zich moesten schuilen voor het gevaar werd blootgesteld aan de blast van de atoombom en de directe hoge radioactiviteit waardoor haar lichaam hard werd en de bovenste lagen verbrande en bedekt werd door de fallout waardoor het eruit zag als zout.

*in de bijbel word bescheven dat ze veranderde in een pilaar van zout*

Citaat:
Om het verder over de Annunaki te hebben kan ik nog een stad aanhalen die van belang is:
Mohenjodaro 3300 vc.
Hier hebben de goden hun ultieme wapen gebruikt.
Mohenjodaro was een opmerkelijk vroeg voorbeeld van stedenbouwkundige planning, met als een patroon van een schaakbord opgezette stad , werd gedomineerd door een ongeveer 10 m hoge precies op de vier windstreken georiënteerde citadel.
De stad moet zo’n 60.000 mensen gehuisvest hebben.
De aanleg van een buizensysteem duidde erop dat de woningen tot in alle etages van stromend water werden
voorzien, ook overdekte zwembaden en een luchtverwarmingsinstallatie ontbrak er niet.
Mohenjodaro betekent in het Sidhi dialect ‘Heuvel der Doden’.
In het centrum van de stad moet er een brand gewoed hebben met een zodanige intensiteit dat binnen een doorsnee van 50 m. de stenen verglaasd werden en in een straal van 60 m. waren alle stenen aan de buitenzijde gesmolten.
Dat kon geen gewone brand zijn!
De skeletten die men vond bleken in sterke mate radioactief besmet te zijn en zo was het ook met de ganse stad.
In de overlevering wordt gezegd, dat wie de stad weer betrad een gewisse dood tegemoet zou gaan, ook lang na dat het wapen was gebruikt.

Identiek feit “de heilige berg Djebel Barkal “ in Soedan


Het was één enkel projectiel,
Dat alle macht van het universum in zich borg.
Een gloeiende zuil van rook en vlammen,
Lichtend als tienduizend zonnen
Verhief zich in zijn glans ….
Een onbekend wapen,
En ijzeren bliksemschicht,
Een gigantische bode des doods,
Die het hele geslacht in as veranderde…
De lichamen waren zo verbrand,
Dat ze onherkenbaar waren geworden.
Hun haren en nagels vielen uit,
Aarden vaten vielen zonder begrijpelijke oorzaak uiteen,
En de vogels kregen witte veren….
Na enkele uren was alle voedsel besmet…
Om aan dat vuur te ontkomen
Wierpen de soldaten zich in de rivieren,
Om zich en hun wapenuitrusting te wassen.

Dat was het verhaal uit de Indische Mahabharata en ik vermoed dat het iedereen wel doet denken aan
Hiroshima in een recenter verleden.
Dat was niet het enige feit dat zo’n dergelijk destructief wapen werd gebruikt.
In Sodom en Gomora gelegen aan de Dode zee wordt nu nog een verhoogde radioactiviteit gemeten net als
op een plek in het Sinaï gebergte (verglaasd en zwartgeblakerd gesmolten gesteente), idem voor de heilige
berg Djebel Barkal in Soedan.
De bijbel verteld vaak over vuurwagens met lichtpunten in verschillende kleuren, draaiende wielen en al die uit de hemel komen, waarbij je dan denkt ''als god en de engelen echt almachtig en niet lichamelijk zijn waarom hebben ze dan voertuigen nodig om naar de aarde te reizen ?''
Ook bij de Hindoestaanse religie is dit terug te vinden.


Deze 'theorie' is voor mij eigenlijk al een tijdje een feit gezien de bewijzen die ik de afgelopen jaren heb gelezen (er is nog zoveel meer kwa bewijzen niet normaal meer hoeveel), het brengt religie en de evolutie leer samen, JA er bestaan Goden alleen zijn ze lichamelijk en gewoon mensachtige wezens van een andere planeet, en JA! de evolutie bestaat maar de Annunaki heeft de mens een voorsprong gegeven door zijn DNA te geven waar door men nu al verder ontwikkeld is, want de ontwikkeling van de hersenen van de mens in de evolutie ging ineens zomaar met 1 piek recht omhoog! iets wat onmogelijk is, als de Annunaki niet met ons hadden bemoeid en de evolutie zijn gang liet gaan dan waren wij nu nog allen apen.

Er word wel vaak gezegd dat het maken van de mens niet op 1 plek was, er zijn bewijzen dat het in Afrika was en in het oude Sumerie, gezien de verschillende oer religies en dat er 3 kern rassen zijn gemaakt klopt dit wel, Genesis van het oude testament komt ook precies overeen met de Sumerische geschiften, duizenden jaren later is dit opgenomen in de Joodse religie en veranderd omdat men de wetenschap niet kende en het opdeed als een spiritueel iets in plaats van wetenschappelijke teksten, de god van de Joden en christenen is niet 1 god maar meerdere goden van vlees en bloed, elk land stuk en ras heeft zijn eigen goden en dus ook zijn eigen maker, misschien bestaan Shivah en Wodan echt maar dan niet zoals de meeste mensen dachten.

Deze dagen manipuleren we al de genen van dieren en mensen, we hebben zelfs al de eerste dieren gekloond en de eerste mensen zullen ook al in het geheim gekloond zijn, wij zullen nog meemaken dat we mensen kunnen maken door alle rotzooi uit het DNA te halen waar door men geen ziektes meer heeft, en men kan bepalen hoe lang iemand word, welke haar kleur en zelfs dat men niet kan sterven door ouderdom door het ouderdom gen te veranderen.


Stel dus dat wij over een aantal tientallen of 100 jaar ver gaan reizen in het heelal, wij komen een planeet tegen waar aapachtige leven, wij mixen onze DNA met de aap zoals de Annunaki ook deed en maken een nieuw ras.


De enigste vraag die men nu nog kan stellen is niet of het kan, want het kan, wij kunnen het ook al bijna en veel dingen kunnen wij al, waar het nu het alleen nog maar om gaat is of het ook is gebeurt, bij religies is er geen bewijs dat er spirituele goden bestaan en geesten en demonen en een hemel en een hel, de wetenschappelijke feiten van deze ''theorie'' bestaan wel, het is alleen nog de vraag of het vroeger gebeurt is.


Nog meer bronnen:
http://xfacts.com/ancient/index.html
http://xfacts.com/
http://www.marsearthconnection.com/ancientart.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Zecharia_Sitchin
__________________
55% van de gevangenen zijn NIET in Nederland geboren!

En dan tellen we de gevangenen die ook buitenlands zijn en wel hier zijn geboren nog niet eens mee!
http://www.speed.planet.nl/planet/sh...3091/sc=92e720
Morghodius is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 17:02   #2
lombas
Secretaris-Generaal VN
 
lombas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2005
Berichten: 42.814
Standaard

Even een bedenking over Gizah: de piramides daar komen van opvolgende farao's.

Er zitten dus helemaal geen duizenden jaren tussen. De kwaliteit is trouwens net dezelfde.

Voor de rest is dit al te bespottelijk om nog maar te overdenken. Ik heb dat boek van Gardner gelezen. Leuke fictie, ware het niet dat de brave man zelfs door zijn eigen kringen werd uitgelachen en verstoten, terecht.
lombas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 19:57   #3
alberto
Minister-President
 
alberto's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 december 2005
Locatie: Planeet Mars
Berichten: 4.510
Standaard

Wat die piramiden betreft zit men toch nog wel met grote vraagtekens

1. Er zijn nooit bouwtekeningen gevonden.
2. Niemand weet wie de grote piramide gebouwd heeft.
3. Hoe kreeg men 2 miljoen ton steen omhoog zonder het wiel te kennen?
4. Waarom zou men zoiets groots bouwen als er toch geen farao in begraven werd?
5. Sommige stenen wogen wel 70 ton! (=gewicht van 70 auto's bij elkaar). Hoe deed men dat?
6. Waarom waren de latere piramiden veel minder goed gebouwd als deze?

De 4 grondlijnen zijn ongeveer even groot. Een enorme prestatie! (230,25 m, 230,44 m, 230,38 m en 230,35 m). Een verschil tussen de langste en kortste zijde van nog geen 0,08 %. Zelfs voor hedendaagse architecten (bouwkundigen) zou dit moeilijk na te maken zijn.

Dus kan je stellen, hebben ze buitenaardse hulp gehad, iemand moet het toch gebouwd hebben, of is er iets gebeurt in de geschiedenis waar wij geen weet van hebben omdat de sporen uitgewist zijn, stonden ze toen technologisch hoger dan nu?????

Laatst gewijzigd door alberto : 26 maart 2006 om 20:01.
alberto is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 20:06   #4
lombas
Secretaris-Generaal VN
 
lombas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2005
Berichten: 42.814
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alberto Bekijk bericht
Wat die piramiden betreft zit men toch nog wel met grote vraagtekens

1. Er zijn nooit bouwtekeningen gevonden.
2. Niemand weet wie de grote piramide gebouwd heeft.
3. Hoe kreeg men 2 miljoen ton steen omhoog zonder het wiel te kennen?
4. Waarom zou men zoiets groots bouwen als er toch geen farao in begraven werd?
5. Sommige stenen wogen wel 70 ton! (=gewicht van 70 auto's bij elkaar). Hoe deed men dat?
6. Waarom waren de latere piramiden veel minder goed gebouwd als deze?

De 4 grondlijnen zijn ongeveer even groot. Een enorme prestatie! (230,25 m, 230,44 m, 230,38 m en 230,35 m). Een verschil tussen de langste en kortste zijde van nog geen 0,08 %. Zelfs voor hedendaagse architecten (bouwkundigen) zou dit moeilijk na te maken zijn.

Dus kan je stellen, hebben ze buitenaardse hulp gehad, iemand moet het toch gebouwd hebben, of is er iets gebeurt in de geschiedenis waar wij geen weet van hebben omdat de sporen uitgewist zijn, stonden ze toen technologisch hoger dan nu?????
Neen, zij hadden een sterke boerenbevolking die een half jaar lang, tijdens de inundaties, niets kon uitvoeren, en een sterke elite.

Ook traditie was zeer belangrijk. In plaats van internet hielden zij gewoon door de jaren alles bij van sterrenkunde &c.

Bedenk dit maar eens: dat hun stijl in 3000 jaar tijd nauwelijks veranderd is.

Dat was de kracht van de Egyptische beschaving: traditie, en dat is haar ondergang geworden.
__________________
Born but to die, and reas'ning but to err. (Pope)
lombas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 20:10   #5
alberto
Minister-President
 
alberto's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 december 2005
Locatie: Planeet Mars
Berichten: 4.510
Standaard

Dat kan zijn wat je zegt, maar dan moet je nog 70 ton naar omhoog krijgen, wetenschappers zitten met vragen daaromtrent, ik denk niet dat dit zo simpel op te lossen is met te zeggen dat enkel kon gebeuren met tijd en mankracht.
alberto is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 20:13   #6
lombas
Secretaris-Generaal VN
 
lombas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2005
Berichten: 42.814
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alberto Bekijk bericht
Dat kan zijn wat je zegt, maar dan moet je nog 70 ton naar omhoog krijgen, wetenschappers zitten met vragen daaromtrent, ik denk niet dat dit zo simpel op te lossen is met te zeggen dat enkel kon gebeuren met tijd en mankracht.
Bouwprojectjes toen liepen niet zoals de werken aan de Leien van Antwerpen, met drie man en een paardekop.

Er is berekend dat vaak een half miljoen mensen deelnamen aan die werken.

Dat de marginale kost hoog was, zie je trouwens doordat na een tijd men bescheidener en eenvoudiger graven is gaan bouwen.
__________________
Born but to die, and reas'ning but to err. (Pope)
lombas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 20:15   #7
alberto
Minister-President
 
alberto's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 december 2005
Locatie: Planeet Mars
Berichten: 4.510
Standaard

Stelt zich dan de volgende vraag, hoe konden ze zo precies en juist werken?
alberto is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 20:29   #8
Apocalyps
Minister
 
Apocalyps's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2005
Berichten: 3.697
Standaard De Goden Waren Kosmonauten.

De ware goden zijn verzonnen door de mens.
Fictie is het oudste genre in de geschiedenis van de verhalen vertellende mens.
__________________
Het onbekende verklaren met het bekende is een logische procedure, het bekende verklaren met het onbekende is een vorm van theologische waanzin.
Apocalyps is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 20:50   #9
slegie
Staatssecretaris
 
slegie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 oktober 2004
Berichten: 2.783
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lombas Bekijk bericht
Bouwprojectjes toen liepen niet zoals de werken aan de Leien van Antwerpen, met drie man en een paardekop.

Er is berekend dat vaak een half miljoen mensen deelnamen aan die werken.

Dat de marginale kost hoog was, zie je trouwens doordat na een tijd men bescheidener en eenvoudiger graven is gaan bouwen.

1) indien er 500.000 mensen aan de piramides zouden gewerkt hebben zou dit een bouwproject geweest zijn met een zeer complexe logistiek waar moderne aannemers het als onmogelijk zouden beschouwen.
en waarom zou men zo enorme dure en complexe logitstiek problemen aangaan als het kleiner ook kon?

2) latere piramides die gebouwd zijn zijn van een mindere kwaliteit als de grote piramides. indien het budget minder is kan de grootte van een bouwmethode veranderen en dus kleiner worden maar de kwaliteit van het bouwen zou toch moeten verbeteren of tenminste gelijk blijven.
dit zou hetzelfde zijn als we nu ineens opnieuw het oude T-model van henri ford zouden maken in genk

3) om deze tonnen zware stenen naar boven te sleuren zou men duizenden arbeiders nodig gehad hebben en dit is niet het grootste probleem maar hoe bracht men deze stenen naar boven??
archeologen opperen 2 methodes maar beide methode blijken volgens bouwexperten zo goed als onmogelijk omdat men ofwel niet de scherpe bochten kon maken of dat de ondersteunende stelling door het gewicht van de stenen en mensen zou bezwijken.
slegie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 20:55   #10
lombas
Secretaris-Generaal VN
 
lombas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2005
Berichten: 42.814
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door slegie Bekijk bericht
1) indien er 500.000 mensen aan de piramides zouden gewerkt hebben zou dit een bouwproject geweest zijn met een zeer complexe logistiek waar moderne aannemers het als onmogelijk zouden beschouwen.
en waarom zou men zo enorme dure en complexe logitstiek problemen aangaan als het kleiner ook kon?
Dat moet je aan de Egyptenaren vragen. Weet ik veel waarom de WTC-torens in tweevoud en zo hoog waren...
__________________
Born but to die, and reas'ning but to err. (Pope)
lombas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 21:08   #11
Leviathan
Provinciaal Statenlid
 
Leviathan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 juli 2003
Berichten: 677
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alberto Bekijk bericht
Wat die piramiden betreft zit men toch nog wel met grote vraagtekens

1. Er zijn nooit bouwtekeningen gevonden.
2. Niemand weet wie de grote piramide gebouwd heeft.
3. Hoe kreeg men 2 miljoen ton steen omhoog zonder het wiel te kennen?
4. Waarom zou men zoiets groots bouwen als er toch geen farao in begraven werd?
5. Sommige stenen wogen wel 70 ton! (=gewicht van 70 auto's bij elkaar). Hoe deed men dat?
6. Waarom waren de latere piramiden veel minder goed gebouwd als deze?
Om uw vragen te beantwoorden:

1. Papyrus is niet bepaald duizenden jaren houdbaar
2. Was dat niet farao Cheops?
3. De Egyptenaren kenden het wiel wel degelijk, het waren de Azteken en aanverwanten die het wiel niet zouden gekend hebben (waar ik eerlijk gezegd geen kloten van geloof)
4. De echte grafkamer is waarschijnlijk nog niet gevonden ofwel is alles leeggeplunderd
5. Met veel slaven
6. Later concentreerde men zich meer op andere bouwsels dan piramiden. Sommige tempels die in latere perioden gebouwd zijn zijn stukken indrukwekkender dan de piramiden.

Ik moet u dus teleurstellen, er kwamen echt geen aliens aan te pas!
__________________

Leviathan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 21:11   #12
lombas
Secretaris-Generaal VN
 
lombas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2005
Berichten: 42.814
Standaard

Ik heb er nochtans één zien rondlopen in de tempel van Karnak, en eigenlijk ook op verscheidene andere plaatsen... Hij droeg een raar, quasi-linnen hoofdeksel, dat soms zelfs zijn kin mee bedekte, en een korte broek met daarover een raar kleed. In hun Martiaanse taal noemden ze dat "Dzjél-la-ba", wat duidt op een zekere vorm van beschaving...
lombas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 21:27   #13
alberto
Minister-President
 
alberto's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 december 2005
Locatie: Planeet Mars
Berichten: 4.510
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Leviathan Bekijk bericht
Om uw vragen te beantwoorden:

1. Papyrus is niet bepaald duizenden jaren houdbaar
2. Was dat niet farao Cheops?
3. De Egyptenaren kenden het wiel wel degelijk, het waren de Azteken en aanverwanten die het wiel niet zouden gekend hebben (waar ik eerlijk gezegd geen kloten van geloof)
4. De echte grafkamer is waarschijnlijk nog niet gevonden ofwel is alles leeggeplunderd
5. Met veel slaven
6. Later concentreerde men zich meer op andere bouwsels dan piramiden. Sommige tempels die in latere perioden gebouwd zijn zijn stukken indrukwekkender dan de piramiden.

Ik moet u dus teleurstellen, er kwamen echt geen aliens aan te pas!
Waarom weten de wetenschappers dat dan niet, terwijl hier op het forum alles klaar en duidelijk is?

Ik blijf het toch ook een raadsel vinden hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben.
Aliens, ben je zeker dat die niet bestaan, mijne avatar nog niet bekeken.
alberto is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 21:33   #14
slegie
Staatssecretaris
 
slegie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 oktober 2004
Berichten: 2.783
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Morghodius Bekijk bericht
De meeste mensen hebben vast wel eens van het boek 'Waren de Goden Kosmonauten' gehoord van Eric von Daniken, dit boek kwam in 1968 uit met de ''theorie'' dat de grote culturen van de wereld zoals de Sumerische beschaving, het Egyptische rijk en de Maya cultuur waren gemaakt door buitenaardse wezens die werden aangezien voor goden.

In 1976 kwam het boek 'De Twaalfde planeet uit' van Zecharia Sitchin, na 30 jaar veld en studie werk bracht hij zijn eerste boek uit, het gaat over de Sumerische beschaving en de vertaling van de kleitabletten en over de buitenaardse wezens die de mens zou hebben gemaakt, hij heeft meerdere boeken geschreven waaronder de aanrader 'Genesis Voorbij/Genesis Revisited'

Hieronder een artikel over de Annunaki de bewoners van de Twaalfde planeet ook vaak beschreven als de tiende planeet.Bronnen:
http://sitchin.com/
http://www.evdaniken.com/


Ook het boek 'Gods of the new Milennium; van Alan F. Alford is aan te raden, veel wetenschappelijke bewijzen omtrend de evolutie leer en hoe de mens in elkaar zit met bewijzen van vandaag en vroeger dat we gemaakt zijn door buitenaardse wezens door hun DNA te mixen met de vroege aap-mens.

Een paar feiten:

Er zijn mappen gevonden die gekopieerd zijn van nog oudere mappen, de kopieen waren al oud en uit een tijd dat men deze mappen nog niet kon maken, maar wat ook opviel is dat hoe verder je van het middelpunt afging hoe meer de map afweek naar beneden... dit zie je ook als je van een extreem hoge hoogte of zelfs vanuit de ruimte een foto maak van een gedeelte van de aarde, wat gebeurt is dat de zijkant afbold omdat de aarde rond is! en dit was precies hetzelfde als op de mappen!

De piramides en de sfinx:
Vroeger had de Sfinx een leeuwen kop, deze is niet aangetast door hevige erosie door waterval, maar het lichaam wel, de kop is dus later uitgehakt tot een mens, en 10.500 jaar geleden keek de Sfinx precies naar het sterrenbeeld LEEUW, en de laatste periode dat het daar regende was ook 10.500 jaar geleden! toen eindigde de laatste ijstijd waarbij het landschap in een woestijn veranderde.

De oudste piramide is de Grote Piramide, hoe komt het dan dat alle piramides erna kleiner lelijker en vaak ingestort zijn ?
komt omdat de piramides erna slechte kopieen zijn, gemaakt door de mens die niet de technologie hadden van degene die de Grote Piramide had gemaakt duizenden jaren eerder.


Volgens de Sumerische teksten heeft de Annunaki 3 mensen rassen gemaakt, iets wat ook overeenkomt met de bijbel en zelfs de Noorse mythologie, eerst werd een donker ras gemaakt maar die was niet slim genoeg, daarna een 'roodharig' ras en als laatste een blank ras, de mens werd puur gemaakt om slavenarbeid te verrichten voor de Annunaki zoals mijnwerk, in Afrika zijn mijnen gevonden van 100.000 jaar oud.

Later waren er conflicten binnen de Annunaki over wat er met de mensen moest gebeuren, sommige wilden ze vernietigen, sommige wilden ze cultuur taal en wetenschap leren, en ga zo maar door.


Sodom en Gomora, vernietigd door ''god'', wat echt is gebeurt is dat men een atoombom op Sodom en Gomora gooide, de vrouw van Lott die vanachter de berg kwam waar hun zich moesten schuilen voor het gevaar werd blootgesteld aan de blast van de atoombom en de directe hoge radioactiviteit waardoor haar lichaam hard werd en de bovenste lagen verbrande en bedekt werd door de fallout waardoor het eruit zag als zout.

*in de bijbel word bescheven dat ze veranderde in een pilaar van zout*De bijbel verteld vaak over vuurwagens met lichtpunten in verschillende kleuren, draaiende wielen en al die uit de hemel komen, waarbij je dan denkt ''als god en de engelen echt almachtig en niet lichamelijk zijn waarom hebben ze dan voertuigen nodig om naar de aarde te reizen ?''
Ook bij de Hindoestaanse religie is dit terug te vinden.


Deze 'theorie' is voor mij eigenlijk al een tijdje een feit gezien de bewijzen die ik de afgelopen jaren heb gelezen (er is nog zoveel meer kwa bewijzen niet normaal meer hoeveel), het brengt religie en de evolutie leer samen, JA er bestaan Goden alleen zijn ze lichamelijk en gewoon mensachtige wezens van een andere planeet, en JA! de evolutie bestaat maar de Annunaki heeft de mens een voorsprong gegeven door zijn DNA te geven waar door men nu al verder ontwikkeld is, want de ontwikkeling van de hersenen van de mens in de evolutie ging ineens zomaar met 1 piek recht omhoog! iets wat onmogelijk is, als de Annunaki niet met ons hadden bemoeid en de evolutie zijn gang liet gaan dan waren wij nu nog allen apen.

Er word wel vaak gezegd dat het maken van de mens niet op 1 plek was, er zijn bewijzen dat het in Afrika was en in het oude Sumerie, gezien de verschillende oer religies en dat er 3 kern rassen zijn gemaakt klopt dit wel, Genesis van het oude testament komt ook precies overeen met de Sumerische geschiften, duizenden jaren later is dit opgenomen in de Joodse religie en veranderd omdat men de wetenschap niet kende en het opdeed als een spiritueel iets in plaats van wetenschappelijke teksten, de god van de Joden en christenen is niet 1 god maar meerdere goden van vlees en bloed, elk land stuk en ras heeft zijn eigen goden en dus ook zijn eigen maker, misschien bestaan Shivah en Wodan echt maar dan niet zoals de meeste mensen dachten.

Deze dagen manipuleren we al de genen van dieren en mensen, we hebben zelfs al de eerste dieren gekloond en de eerste mensen zullen ook al in het geheim gekloond zijn, wij zullen nog meemaken dat we mensen kunnen maken door alle rotzooi uit het DNA te halen waar door men geen ziektes meer heeft, en men kan bepalen hoe lang iemand word, welke haar kleur en zelfs dat men niet kan sterven door ouderdom door het ouderdom gen te veranderen.


Stel dus dat wij over een aantal tientallen of 100 jaar ver gaan reizen in het heelal, wij komen een planeet tegen waar aapachtige leven, wij mixen onze DNA met de aap zoals de Annunaki ook deed en maken een nieuw ras.


De enigste vraag die men nu nog kan stellen is niet of het kan, want het kan, wij kunnen het ook al bijna en veel dingen kunnen wij al, waar het nu het alleen nog maar om gaat is of het ook is gebeurt, bij religies is er geen bewijs dat er spirituele goden bestaan en geesten en demonen en een hemel en een hel, de wetenschappelijke feiten van deze ''theorie'' bestaan wel, het is alleen nog de vraag of het vroeger gebeurt is.


Nog meer bronnen:
http://xfacts.com/ancient/index.html
http://xfacts.com/
http://www.marsearthconnection.com/ancientart.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Zecharia_Sitchin

- bedoelt u de piri reis kaart?? en het feit dat bepaalde mensen suggereren dat het mythische atlantis feitelijk antartica is?

- Zelf heb ik al vele boeken gelezen omtrent dit genre en de auteurs graham hancock, robert bauval en maurice cotterell klinken u waarschijnlijk niet onbekend?
zelf ben ik nu het mysterie van de rode planeet aan het lezen van graham hancock en mars heeft een geweldadig verleden gehad met 3 mega grote inslagen, ook hancock suggereerd het bestaan van een bijkomende planeet in ons zonnestelsel maar integenstelling tot jou versie is deze gebotst op mars en daardoor is mars verwoest geweest, ook zijn er een aantal mysteries aan mars zoals het gezicht van cydonia en de vijhoekige piramide en de plaats die ze de stad noemen.

-tegenwoordig zijn er vele onderwerpen die gaan over het ontstaan van leven op planeet. en we weten dat leven op zeer extreme plaatsen kan overleven en dus is het vermoeden erg groot dat leven veelvuldig voorkomt in het heelal en als men zoals men vermoed dat kometen brengers zijn van leven is het niet onwaarschijnlijk dat er meer planeten zijn in ons zonnestelsel waar er leven is of leven bestond. en als dit zo is dan kan het ook zijn dat er ooit intelligent leven is geweest op één van onze planeten van ons zonnestelsel en zoals we bijna met zekerheid weten is mars ooit een leefbare planeet geweest met een atmosfeer lijkende op de onze en water.
dus het vermoeden dat er ooit leven is geweest op mars en een eventuele onbekende bijkomende planeet is goed mogelijk.
en als dit ooit bewezen zou worden dan zou ons beeld van het heelal drastisch veranderen.

- de huidige mens in zijn huidige vorm bestaat al van zo ongeveer 50000 v.chr.
maar pas in 3500 v.chr. zouden de eerste beschavingen zijn ontstaan. en van 3500 v.chr. tot nu (= 5506 jaar) zijn we serieus gevorderd en eigenlijk is dit pas de laatste paar honderd jaar gebeurd. maar wat ik wil zeggen is dat van de 52006 jaren dat onze soort bestaat zijn we 46500 jaar niet verder gekomen dan een leven als holbewoner??
zo ja, wat is er dan gebeurt waardoor er bijna gelijktijdig ter wereld de eerste beschavingen onststaan???

is het niet zo dat de zogezegde eerste beschavingen hun kennis hebben gehaald bij een oudere nog onbekende beschaving? is het mythische altantis dan toch misschien waarheid?

inieder geval denk ik dat onze eigen geschiedenis niet juist is en dat er inderdaad een oudere beschaving heeft bestaan waaruit de vele legende en mythes zijn ontstaan ofwel het ontstaan van de goden want u kunt zich voorstellen dat in de tijd vanwaar de mens nog holbewoners waren dat wezens die een dergelijke kennis bezaten zouden worden aanzien als goden net zoals de azteken de spanjaarden als goden zagen en de vervulling van een profetie en de terugkeer van de god quetalcoatl

en het is geweten dat het einde van de laatste ijstijd een zeer turbulente tijd was voor alle wezens op aarde. de zeespiegel steeg met het smelten van de ijskappen, vele aardbevingen overal ter wereld, en massa's vulkanische activiteit. zelfse de moderne mens zou dit de apocalyps noemen wat zou dit dan niet geweest zijn voor de toenmalige mens die leefde in holen?? en wat als er 1 mensensoort of beschaving was die een deel van deze holbewoners redde van de zondvloed zouden zij dan niet worden aanzien als goden??
kortom er zijn feiten genoeg die aantonen dat er meer is dan dat we tot nu toe weten of willen weten.
en zoals vele beschavingen in het verleden lagen de grote steden dicht bij de kust en met het stijge nvan de zeespiegel met zeker 100 meter zouden veel van deze kuststeden onder meters zeewater liggen, onbereikbaar voor de gewone mens en bijna niet onderzocht door te dure exploratie kosten maar niettemin liggen hier waarschijnlijk de bewijzen van het bestaan van een oudere beschaving maar wanneer gaan we alles kunnen onderzoeken en zal elke informatie ook bekend worden gemaakt?? of zullen er weer mysterieuse verdwijningen zijn zoals het houtstukje dat gevonden is geweest in één van de schachten van de grote piramide in egypte en dat gewoon spoorloos is verdwenen, of dat grantenbrink zijn werk niet meer mag afmaken in de piramide? of dat geologische projecten zijn stilgelegd en voor onbepaalde duur zijn verboden aan de sfinx?
het is jammer dat de spanjaarden zoveel hebben vernietigd van zuid-amerika en dus ook de stemmen van het verleden hiermee hebben doen zwijgen


de vraag is of we het ooit zullen te weten komen maar het is een goede zaak dat niet iedereen zomaar de geschiedenis slikken van de gewone archeologen en dat er steeds meer en meer mensen over dit toch wel belangrijk onderwerp zelf gaan nadenken en meer tot een visie komen dat er toch echt wel meer is dan dat we tot nu toe weten en het succes van schrijvers zoals graham hancock of stitchin en gardner en vele andere is volgens mij het overduidelijke bewijs dat de mens wel degelijk nieuwsgierig is naar het ware ontstaan van de mensheid en onze beschavingen.

en stel je eens een wereld voor waar er bewijs zou zijn dat er een oudere nog onbekende en intelligent beschaving voor ons is geweest?zou dit ons eigenbeeld niet veranderen wetende dat we niet de 1ste beschaving waren en wat als deze oude beschaving op zijn beurt roots heeft vanop andere planeten zoals mars of de vernietigde 10de planeet?

voor vele lijkt dit allemaal fictie maar was de aarde ook niet ooit plat voor de toenmalige mensheid? denken wij nu echt dat onze technologie zoals wij die kennen de enige manier is om de ruimte te exploreren?

we zijn niet uniek, dat is mijn mening
slegie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 21:53   #15
redwasp
Staatssecretaris
 
redwasp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 november 2005
Berichten: 2.691
Standaard

assalaam alaikum,

vroeger was het de gewoonte om woordjes als 'mysterie', 'god' of 'tovenarij' te plakken op natuurverschijnselen die we nog niet snapten. de bliksem was een god, ziektes waren een gevolg van tovenarij... maar de wetenschap heeft generatie na generatie meer principes van de natuur ontdekt. onze natuurwetten beschrijven de dag van vandaag heel veel van wat drie eeuwen geleden nog een magisch mysterie was. we kunnen dit alles nu aan de hand van proposities (uitspraken die een feit beschrijven) vrij naukeurig schetsen.

ondertussen hebben we door dat het geen zin heeft om de woorden 'god' of 'tovenarij' te gebruiken om dat te bespreken wat (naar zijn vorm) propositioneel beschrijfbaar is. die woorden hebben een nieuwere betekenis gekregen in niet-proportionele disours waarin over het niet feitelijke gesproken wordt.

er zijn natuurlijk nog een heel aantal feitelijke zaken die we nog niet goed snappen. we weten inderdaad niet alle details van de maier waarop een paar duizend jaar geleden de piramides gebouwd werden. het meest eerlijke zou gewoon zijn dat we dit duidelijk stellen. we weten het nog niet, maar we zijn er vast van overtuigd (als we niet aan het filosoferen zijn, kunnen we daar niet aan twijfelen) dat het uiteindelijk mogelijk is.

veel mensen zijn eigenlijk niet blij met dit soort vaststelling. het zou leuker zijn als we het wel snapten. zij komen liever met een nieuwe deus ex machina stelling af. aangezien woordjes als 'god', 'mysterie' en 'tovenarij' niet meer echt populair zijn voor dit soort toveroplossingen, komen er nieuwe bovennatuurlijke superhelden als verklaring voor het nog niet verklaarbare. het is niet meer (de een of andere) god die de piramides gebouwd heeft, het is ook geen toverkracht, maar het zijn buitenaardse wezens geweest.

deze oplossing heeft op zijn minst het voordeel dat ze lijkt op een propositie. god is geen voorwerp en kan dus ook geen deel uit maken van een feit, maar aliens zijn dat in zekere zin wel. erover spreken en hen in die rol duwen die vroeger door goden, elfen, heksen en geesten werd ingenomen (de verklarende rol) lijkt een stap vooruit. heksen bestaan niet, elfen en geesten ook niet. ze bestaan in elk geval niet op dezelfde manier als bijvoorbeeld guy verhafstoodt bestaat. van aliens kunnen we dat niet zeker weten. toch is de uitspraak "de aliens hebben de piramides gebouwd" eigenlijk geen propositie. "de aliens" verwijst namelijk nergens naar. het is een stukje taal waarvan we lijken te weten waar het naar wijst, maar we kunnen het niet aanwijzen. het maakt als het ware geen deel uit van onze wereld.

net dat maakt dat de aliens-theorieën eigenlijk niets anders zijn dan nieuwe vormen voor oude truukjes. weten we geen verklaring (doordat we (nog) niet alle feiten kennen) dan verzinnen we een verhaal waarin een deus ex machina alle dirty work voor os opknapt.

moeten we dan maar stoppen met woorden als "god", "mysterie" of "aliens" te gebruiken? nee, we moeten alleen leren dat die woorden geen echte betekenis hebben wanneer we ze gebuiken om feiten te beschrijven. deze woorden krijgen maar betekenis wanneer ze deel worden van een verhaal dat iets van het onuitspreekbare aanwijst. "god is groot" betekent niet dat er een voorwerp (of persoon, of ding of...) bestaat dat ik god noem en dat groot is. het is een zin die geen feitelijke betekenis heeft. wie echter een spiritueel pad bewandelt kan aan de hand van die uitspraak inzichten verwerven die op zich niet uitspreekbaar zijn. "god is groot" wordt een uitspraak die hem de weg wijst op een deel van dat pad.

een en ander doet me ineens denken aan dat grapje van die radioreporter die zei: "voetbalnieuws. er is weinig tijd dus beperken we ons tot de uitslagen. 1-0, 3-2, 1-1, 0-3, 2-2 en dit was een hele spannende 2-1."

assalaam alaikum wa rahmat'ullah wa barakta

redwasp
redwasp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 21:56   #16
redwasp
Staatssecretaris
 
redwasp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 november 2005
Berichten: 2.691
Standaard

assalaam alaikum,

>> het maakt als het ware geen deel uit van onze wereld.

of misschien kunnen we zeggen dat het er op dezelfde maniet deel van uitmaakt als een heks, een elf of een bestaande, persoonlijke god.

tis maar een gedacht,

slm

redwasp
redwasp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 22:52   #17
Darwin
Banneling
 
 
Darwin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 augustus 2002
Berichten: 5.668
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lombas Bekijk bericht
Bouwprojectjes toen liepen niet zoals de werken aan de Leien van Antwerpen, met drie man en een paardekop.

Er is berekend dat vaak een half miljoen mensen deelnamen aan die werken.

Dat de marginale kost hoog was, zie je trouwens doordat na een tijd men bescheidener en eenvoudiger graven is gaan bouwen.
Aan de pyramiden werkten naar het schijnt slechts enkele duizenden mensen. Niet moeilijk. In GEHEEL Egypte woonde in die tijd nog geen 2 miljoen mensen.

Nog sterker dan het in korte tijd vervaardigen en omhoog stapelen van die blokken steen, was de fenomenale precisie waarmee stenen objecten werden gepolierd. Zelfs vandaag kan men nog niet de precisie waarmee de sarcofagen van farao's en heilige stieren mee werden vervaardigd op zo'n grote stenen evenaren. En minstens even wonderbaar zijn de onderaardse gangen van de grote pyramide: de wanden van die gangen die zijn uitgehakt in de steengrond zijn zo kaarsrecht gelijnd dat het nog altijd een mysterie is hoe ze een dergelijke precisie in zulke moeilijke omstandigheden, zonder lasers en zonder elektrische verlichting en verluchting hebben kunnen verwezenlijken.

Maar toch geloof ik niet in de groene kosmonauten van de NWO.
Darwin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2006, 22:56   #18
lombas
Secretaris-Generaal VN
 
lombas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2005
Berichten: 42.814
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Darwin Bekijk bericht
Aan de pyramiden werkten naar het schijnt slechts enkele duizenden mensen. Niet moeilijk. In GEHEEL Egypte woonde in die tijd nog geen 2 miljoen mensen.
Inderdaad, de hoogste schattingen voor het aantal werknemers ligt op 30 000, maar dan heb je nog voedselbedelingen, steenhouwers, transporteurs (schepen), "schilders"/tekenaars, herstellers, schoenlappers, wevers, opzichters, soldaten, koks, toiletmadammen, één farao één, één vizier één, wat priesters, misdienaartjes, rioolspecialisten en IT-engeneers nodig!
__________________
Born but to die, and reas'ning but to err. (Pope)
lombas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 maart 2006, 11:03   #19
TheBlackadder
Schepen
 
Geregistreerd: 6 oktober 2005
Berichten: 496
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alberto Bekijk bericht
De 4 grondlijnen zijn ongeveer even groot. Een enorme prestatie! (230,25 m, 230,44 m, 230,38 m en 230,35 m). Een verschil tussen de langste en kortste zijde van nog geen 0,08 %. Zelfs voor hedendaagse architecten (bouwkundigen) zou dit moeilijk na te maken zijn.
Moeilijk? Dit kan ik zelfs. Enige wat ge nodig hebt: 1 rechte hoek en 1 lang touw. (op dezelfde manier als we hier een perfect rechthoekig voetbalveld hebben aangelegd van 100 op 50 meter).

Want weet u wat het zo eenvoudig maakt? Je moet je niet bezighouden met allerlei tussenruimten waarop elke keer een beetje speling op kan zitten, je moet gewoon uw vierkant aanduiden en volstapelen met blokken.
TheBlackadder is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 maart 2006, 13:32   #20
slegie
Staatssecretaris
 
slegie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 oktober 2004
Berichten: 2.783
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lombas Bekijk bericht
Dat moet je aan de Egyptenaren vragen. Weet ik veel waarom de WTC-torens in tweevoud en zo hoog waren...
ik denk dat we nog heel veel aan de egyptenaren zouden mogen vragen want het is duidelijk dat de vele egyptologen de geschiedenis van egypte beter eens zouden herschrijven en zich enkel baseren op feiten in plaats van veronderstellingen.
Het is niet omdat ik mijn naam op de eiffeltoren kras dat daarom de eiffeltoren door mij gebouwd is! maar toch doen egyptologen dit de hele tijd en dan komlt er nog eens bij dat bepaalde krabbels die zijn gevonden in de kamers boven de koningskamers in de grote piramide feitelijk zo goed als zeker vervalsingen zijn van de zogenaamde ontdekker.
het zou beter zijn als we compleet vanaf nul zouden beginnen en nu vanaf het begin rekening houden met de astronomie en wiskunde.
maar ik denk dat de egyptische archeologie meer een politieke en morale kwestie is.
slegie is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:59.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be