Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Binnenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Binnenland Onderwerpen omtrent de binnenlandse politiek kunnen hier terecht. Let er wel op dat dit subforum enkel over dergelijk algemene zaken gaat die niet thuishoren in de themafora.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 11 april 2006, 16:10   #101
solidarnosc
Secretaris-Generaal VN
 
solidarnosc's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 november 2002
Berichten: 20.910
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door job Bekijk bericht
Er zijn helemaal géén smaakverschillen ! De smaak van het bier zit 'm in de ingredienten, niet in het water. Want dit water passeert eerst het 'labo' om het 'neutraal' te maken. En men ziet er sterk op toe dat overal de ingredienten hetzelfde zijn en dat men 'bijstuurt' tot men de vooropgestelde eenheidssmaak heeft.
Inbev past het bier aan aan regionale smaakverschillen.
solidarnosc is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 16:41   #102
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door job Bekijk bericht
Neen, Champagne wordt alléén in Champagne gemaakt. Net zoals Trappist alléén bij Trappisten gebrouwen wordt.
Wel is het zo dat er op andere plaatsen ook net dezelfde methode toegepast wordt om tot hetzelfde brouwsel te komen. Je mag het géén champagne noemen, je mag het zelfs geen 'methode champenoise' noemen !
En vele van deze 'schuimwijnen' (bvb spaanse Cava) zijn zelfs beter dan sommige échte Champagnes. De naam Champagne garandeert je géén kwaliteit, het garandeert je alleen de herkomst !
Dacht al zoiets; net zoals het dictaat dat enkel Hoegaarden uit Hoegaarden goed kan smaken geen steek houdt. Afkomst garandeert geen kwaliteit; proceskwaliteit wel.
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 16:43   #103
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door solidarnosc Bekijk bericht
Inbev past het bier aan aan regionale smaakverschillen.
Een Stella hier is een Stella in Brazilie hoor; probeer maar eens uit.
Alle brouwers passen hun bieren wel aan aan de marktvraag, dat is zo; bieren vandaag zijn mimder bitter dan vroeger.
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 16:45   #104
Turkje
Eur. Commissievoorzitter
 
Turkje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 juli 2003
Berichten: 9.858
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sfax Bekijk bericht
Als je eens een brouwerij bezoekt, dan zal je zien dat ze quasi allemaal bronwater gebruiken en dat ze juist achter hun pompen die het bronwater oppompen allemaal een waterbehandelingsinstallatie hebben staan.
En dan? Enkel volledig gedeïoniseerd water smaakt hetzelfde. Maar het wordt niet echt aangeraden om dat te drinken...
__________________
Out of the blue, into the black
Turkje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 17:55   #105
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Turkje Bekijk bericht
En dan? Enkel volledig gedeïoniseerd water smaakt hetzelfde. Maar het wordt niet echt aangeraden om dat te drinken...
Wie zegt dat er geen ionenwisselaars in die waterinstallatie zitten?
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 18:00   #106
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 178.701
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sfax Bekijk bericht
Alle brouwers passen hun bieren wel aan aan de marktvraag, dat is zo; bieren vandaag zijn mimder bitter dan vroeger.
Dat is niet zo! Niet alle brouwers behandelen het water voor het in het brouwproces terecht komt. Bij bepaalde bieren wordt onbehandeld bronwater gebruikt.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 18:01   #107
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 178.701
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sfax Bekijk bericht
Alle brouwers passen hun bieren wel aan aan de marktvraag, dat is zo; bieren vandaag zijn mimder bitter dan vroeger.
Dat laatste is correct. De enige pils in Vlaanderen die nog steeds z'n oude smaak heeft bewaard, is de pils van de brouwerij Roman in Oudenaarde.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 18:07   #108
Tantist
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 12 januari 2003
Locatie: Derde bol rond de zon
Berichten: 18.546
Stuur een bericht via MSN naar Tantist
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door barney Bekijk bericht
Weldra wordt een pintje 10 cent duurder en dit is niet de eerste keer, binnenkort worden prijzen als 1,70 euro normaal en dat niet enkel in de bocca. Die gasten van inbev produceren in Brazilië en ontslaan gasten in België, dus is een prijsstijging totaal niet nodig, het zou eigenlijk goedkoper moeten.

Met wiens voeten spelen ze eigenlijk?




Betoging iemand?
Ik herinner mij voor de invoering van de €: 50 BEF. Om ons te laten wennen aan die nieuwe munt, werden vaak prijzen gepubliceerd, o.a. van de pintjes: 1,24€. Uiteraard zou er niets verduren ( ), maar na de invoering van de euro werd het direct 1,5€. En nu zitten we al aan 1,7€ op een 4-tal jaar. Die inflatie toch he...
__________________
Ik distantieer me van al wat ik vroeger heb geschreven
Tantist is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 18:20   #109
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan van den Berghe Bekijk bericht
Dat is niet zo! Niet alle brouwers behandelen het water voor het in het brouwproces terecht komt. Bij bepaalde bieren wordt onbehandeld bronwater gebruikt.
Goed, vertel me eens welke grote brouwers onbehandeld bronwater gebruiken? En met groot bedoel ik niet schaalgrootte Inbev; Duvel, Alken-Maes, Primus zijn ook allen grote brouwers.

Sterker nog, zelfs kleine brouwers hebben een waterbehandeling wanneer zij bronwater oppompen, anders kunnen ze geen microbiologische zuiverheid garanderen en kunnen ze hun ketels binnen de kortste keren opdoeken. Alleen zullen de kleintjes geen geavanceerde waterbehandeling hebben staan.
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 18:21   #110
Turkje
Eur. Commissievoorzitter
 
Turkje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 juli 2003
Berichten: 9.858
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sfax Bekijk bericht
Wie zegt dat er geen ionenwisselaars in die waterinstallatie zitten?
Ge hebt ionenwisselaars en ionenwisselaars. Echt gedeïoniseerd water heeft een elektrische weerstand van 18 Mohm/cm. Gewoon gedeïoniseerd water, waaronder drinkwater van de kraan, heeft een veel hogere geleidbaarheid. Het zou me ook verbazen moest men eerst zouten en mineralen uit dat bronwater halen, om het daarna er weer aan toe te voegen... Moest dat zo zijn, dan zouden zelfs de bierspecialisten geen verschil proeven, zie je...
__________________
Out of the blue, into the black
Turkje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 18:34   #111
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 178.701
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sfax Bekijk bericht
Goed, vertel me eens welke grote brouwers onbehandeld bronwater gebruiken? En met groot bedoel ik niet schaalgrootte Inbev; Duvel, Alken-Maes, Primus zijn ook allen grote brouwers.

Sterker nog, zelfs kleine brouwers hebben een waterbehandeling wanneer zij bronwater oppompen, anders kunnen ze geen microbiologische zuiverheid garanderen en kunnen ze hun ketels binnen de kortste keren opdoeken. Alleen zullen de kleintjes geen geavanceerde waterbehandeling hebben staan.
Ik heb nergens gesteld dat het gaat om "grote" brouwers. U begint daar plotseling over. Voor "la Chouffe" wordt zuiver bronwater gebruikt bijvoorbeeld. Dat is dan een klein brouwerijtje. Een grote brouwerij die de Urquell pilsner brouwt, gebruikt onbehandeld bronwater. Juist omdat het een wezenlijk element vormt van de smaak van die pilsner.

Ongetwijfeld gebruikt men behandeld water voor de productie van Maes en Jupiler. Ik vind die pilssoorten trouwens niet smakelijk, zeker niet in vergelijking met de "oude" smaak van de Romy-pils en de zachte, afgeronde smaak van Urquell of Warsteiner.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 18:52   #112
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan van den Berghe Bekijk bericht
Ik heb nergens gesteld dat het gaat om "grote" brouwers. U begint daar plotseling over. Voor "la Chouffe" wordt zuiver bronwater gebruikt bijvoorbeeld. Dat is dan een klein brouwerijtje. Een grote brouwerij die de Urquell pilsner brouwt, gebruikt onbehandeld bronwater. Juist omdat het een wezenlijk element vormt van de smaak van die pilsner.

Ongetwijfeld gebruikt men behandeld water voor de productie van Maes en Jupiler. Ik vind die pilssoorten trouwens niet smakelijk, zeker niet in vergelijking met de "oude" smaak van de Romy-pils en de zachte, afgeronde smaak van Urquell of Warsteiner.
Dat LaChouffe gewoon bronwater gebruiken had ik zelf ook al aangehaald ja. En zelfs zij doen aan waterbehandeling om microbiologisch in orde te zijn en om hun ketels te vrijwaren voor ketelsteen. Zelfs Urquell kan niet zonder die stappen dus ook zij doen dat (tenzij ze zin hebben om de zoveel jaar hun ketels te veranderen.)
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 18:54   #113
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Turkje Bekijk bericht
Ge hebt ionenwisselaars en ionenwisselaars. Echt gedeïoniseerd water heeft een elektrische weerstand van 18 Mohm/cm. Gewoon gedeïoniseerd water, waaronder drinkwater van de kraan, heeft een veel hogere geleidbaarheid. Het zou me ook verbazen moest men eerst zouten en mineralen uit dat bronwater halen, om het daarna er weer aan toe te voegen... Moest dat zo zijn, dan zouden zelfs de bierspecialisten geen verschil proeven, zie je...
Weet ik; geleidsbaarheidmetingen zijn dan ook veelvuldig gebruikt om waterkwaliteit te beoordelen in een brouwerij.
Dat je niet voor 100% alle zouten en mineralen uit je bronwater kan halen spreekt voor zich, maar de minimale verschillen die je daarop zou kunnen merken, zijn enkel voor getrainde personen merkbaar.
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 19:20   #114
keiko
Burger
 
Geregistreerd: 20 maart 2006
Berichten: 143
Standaard inbev

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door solidarnosc Bekijk bericht
Het is gewoon een (beursgenoteerde)onderneming als een ander. Waarom zou een brouwer haar winst niet mogen proberen te maximaliseren en een bank wel?
INBEV is al lang geen brouwer meer hoor. INBEV wordt geleid door een hoop managers die al lang niet meer weten hoe bier wordt gemaakt. Ze hebben geen liefde voor hun product. Het is gewoon een mannier als een ander om VEEEELL geld te verdienen. Ze gaan van ons fantanstisch bierlandje een 'Heinekenkloon' maken, smaakloos en allemaal hetzelfde, BWAAA.
keiko is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 19:30   #115
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 178.701
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sfax Bekijk bericht
Dat LaChouffe gewoon bronwater gebruiken had ik zelf ook al aangehaald ja. En zelfs zij doen aan waterbehandeling om microbiologisch in orde te zijn en om hun ketels te vrijwaren voor ketelsteen. Zelfs Urquell kan niet zonder die stappen dus ook zij doen dat (tenzij ze zin hebben om de zoveel jaar hun ketels te veranderen.)
Die "waterbehandeling" is te verwaarlozen in vergelijking met wat men in Leuven bijvoorbeeld doet.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 19:32   #116
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 178.701
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door keiko Bekijk bericht
INBEV is al lang geen brouwer meer hoor. INBEV wordt geleid door een hoop managers die al lang niet meer weten hoe bier wordt gemaakt. Ze hebben geen liefde voor hun product. Het is gewoon een mannier als een ander om VEEEELL geld te verdienen. Ze gaan van ons fantanstisch bierlandje een 'Heinekenkloon' maken, smaakloos en allemaal hetzelfde, BWAAA.
Als consument moet je dit gewoon weten en ook overeenkomstig handelen. Jupiler of Maes komt nooit bij mij nooit op tafel en in een kroeg of restaurant zal ik nooit een pils bestellen als ik weet dat ze Jupiler of Maes serveren.

Voor het overige zijn er nog genoeg uitwijkmogelijkheden. Met veel lekkerder en aangenamer bieren trouwens. Ook op gebied van de pils.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 19:34   #117
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan van den Berghe Bekijk bericht
Die "waterbehandeling" is te verwaarlozen in vergelijking met wat men in Leuven bijvoorbeeld doet.
Weet je uberhaupt wel wat ze in Leuven doen?
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 19:37   #118
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door keiko Bekijk bericht
INBEV is al lang geen brouwer meer hoor. INBEV wordt geleid door een hoop managers die al lang niet meer weten hoe bier wordt gemaakt. Ze hebben geen liefde voor hun product. Het is gewoon een mannier als een ander om VEEEELL geld te verdienen. Ze gaan van ons fantanstisch bierlandje een 'Heinekenkloon' maken, smaakloos en allemaal hetzelfde, BWAAA.
't Is natuurlijk dat die managers in de brouwzalen staan om het bier te maken eej 8)

Ach ja, daarmee dat Inbev ervoor kiest om alleen al als global brands meer verschillende soorten te hebben dan Heineken in heel zijn gamma 8)

Maar as said, hoge bomen vangen veel wind. Wedden dat geen mens moord en brand gaat schreeuwen wanneer de rest hun prijzen ook omhoog haalt 8)
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 19:51   #119
solidarnosc
Secretaris-Generaal VN
 
solidarnosc's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 november 2002
Berichten: 20.910
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sfax Bekijk bericht
'

Ach ja, daarmee dat Inbev ervoor kiest om alleen al als global brands meer verschillende soorten te hebben dan Heineken in heel zijn gamma 8)
In beurskringen wordt dit gezien als een nadeel. Ik zou dan ook niet verschieten moesten ze hun aandacht verleggen van "legacy brands" naar een beperkt aantal toppers. Enfin, dit doen ze nu al een beetje. Aan de andere kant blijft bier een sterk regionaal gekleurd produkt. Enfin dat waren hamburgers in de VS in zeker zin ook maar bon.




Only in America. Dit terzijde.

Laatst gewijzigd door solidarnosc : 11 april 2006 om 20:02.
solidarnosc is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2006, 20:00   #120
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door solidarnosc Bekijk bericht
In beurskringen wordt dit gezien als een nadeel.
Fout; in beurskringen werd het toenmalige Interbrew-bedrijfsmodel als een nadeel gezien. Een gediversifiëerd merkenportfolio is alleen een nadeel wanneer je merken in leven houdt die niet meer levensvatbaar zijn.

Citaat:
Ik zou dan ook niet verschieten moesten ze hun aandacht verleggen van "legacy brands" naar een beperkt aantal toppers. Enfin, dit doen ze nu al een beetje. Aan de andere kant blijft bier een sterk regionaal gekleurd produkt. Enfin dat waren hamburgers in de VS in zeker zin ook maar bon.
Gaan ze dus niet doen (dit jaar alleen al hebben ze er alleen In België al twee bieren bij en in Luxemburg ééntje)
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:29.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be