Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 18 september 2007, 09:23   #1
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard Piccalilly

Waar ik vandaan kom deed een groot aantal mensen piccalilly op hun frieten. Misschien nu nog wel. Ik zie het tegenwoordig echter niet meer. De keuze van tegenwoordig is: mayonaise, ketchup, satesaus of curry.

Is er nog iemand die piccalilly gebruikt? Is dit streekgebonden?

Laatst gewijzigd door Hertog van Gelre : 18 september 2007 om 09:26.
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 09:39   #2
Johan217
Minister
 
Johan217's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2004
Locatie: Gent
Berichten: 3.354
Standaard

Ikke! Maar soms meng ik het wel met mayonaise
In de frietkoten kan je altijd wel pickles krijgen, hier toch (Gent).

Ketchup op frieten is zonde... Satésaus kan ik me zelfs niet voorstellen.
Johan217 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 09:39   #3
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Waar ik vandaan kom deed een groot aantal mensen piccalilly op hun frieten. Misschien nu nog wel. Ik zie het tegenwoordig echter niet meer. De keuze van tegenwoordig is: mayonaise, ketchup, satesaus of curry.

Is er nog iemand die piccalilly gebruikt? Is dit streekgebonden?
Op mijn frieten komen uitsluitend pickles of tartaar. Tenminste als ze uit een frituur komen. Thuis gebruik ik wel mayonnaise, maar die minderwaardige "fritesaus" die ze tegenwoordig in frituren als mayonnaise verkopen, komt er bij mij niet in.
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 09:42   #4
filosoof
Banneling
 
 
filosoof's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 mei 2003
Locatie: Brussel
Berichten: 49.496
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Op mijn frieten komen uitsluitend pickles of tartaar. Tenminste als ze uit een frituur komen. Thuis gebruik ik wel mayonnaise, maar die minderwaardige "fritesaus" die ze tegenwoordig in frituren als mayonnaise verkopen, komt er bij mij niet in.
Hoe is 't mogelijk : je hebt GELIJK!!!
filosoof is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 09:44   #5
circe
Secretaris-Generaal VN
 
circe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2002
Locatie: Antwerpen
Berichten: 49.144
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Waar ik vandaan kom deed een groot aantal mensen piccalilly op hun frieten. Misschien nu nog wel. Ik zie het tegenwoordig echter niet meer. De keuze van tegenwoordig is: mayonaise, ketchup, satesaus of curry.

Is er nog iemand die piccalilly gebruikt? Is dit streekgebonden?
piccalilly is altijd vooral een Hollands product geweest. Ik heb het hier bij ons nooit geweten, en als we het kochten haalden we het dus uit Nederland.

Wij hebben de pickles van Devos Lemmens: niet te evenaren.
Piccalilly is te zoet.
__________________
Waarom islam"fobie"?

Betaalt U ook mee de religieuze halal taks die het terrorisme financiert? Kijk hoeveel er verdiend wordt met halal certificatie van dingen die totaal niet hoeven gecertificeerd te worden. https://www.youtube.com/watch?v=YVPngzSE94o
circe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 09:45   #6
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door filosoof Bekijk bericht
Hoe is 't mogelijk : je hebt GELIJK!!!
Meestal.

Jij ziet dat niet altijd.
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 09:46   #7
Derk de Tweede
Secretaris-Generaal VN
 
Derk de Tweede's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2005
Locatie: Ergens tussen Dollard en Duinkerken
Berichten: 37.539
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Waar ik vandaan kom deed een groot aantal mensen piccalilly op hun frieten. Misschien nu nog wel. Ik zie het tegenwoordig echter niet meer. De keuze van tegenwoordig is: mayonaise, ketchup, satesaus of curry.

Is er nog iemand die piccalilly gebruikt? Is dit streekgebonden?
Op de mart in ons dorp jaren '50: Een patatje met piccalilly 15 cent.
Die patatkraam stond om de hoek tegenover dat pand dat zondag is afgebrand.
__________________
Derk de Tweede is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 09:48   #8
lombas
Secretaris-Generaal VN
 
lombas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2005
Berichten: 42.814
Standaard

Kim en Johan naar Piccadilly, vorige week donderdag.

Bijgevoegde miniaturen
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  PIC_0020.JPG‎
Bekeken: 155
Grootte:  714,3 KB
ID: 25559  

__________________
Born but to die, and reas'ning but to err. (Pope)

Laatst gewijzigd door lombas : 18 september 2007 om 09:48.
lombas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 09:51   #9
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door circe Bekijk bericht
piccalilly is altijd vooral een Hollands product geweest. Ik heb het hier bij ons nooit geweten, en als we het kochten haalden we het dus uit Nederland.
Ik koop al jaren piccalilly van L'Etoile (Belgisch) of Cross & Blackwell.

Ik dacht het geen Nederlands maar een Brits product was.

Citaat:
Wij hebben de pickles van Devos Lemmens: niet te evenaren.
Piccalilly is te zoet.
Ik vind die pickles van D&L net iets te zoet. Piccalilly is zuurder.
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:05   #11
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pietje Bekijk bericht
"Tu t'appelles Modeste" ?
Voor één keer dat Filosoof het licht ziet, mag ik niet falen hé.

A propos, wat is jouw mening over het draadonderwerp?
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:07   #12
Spliff
Staatssecretaris
 
Spliff's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 juni 2007
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.623
Standaard

Het toevoeven van satesaus of pindasaus op frieten zou gewoon een strafbaar feit moeten zijn. Zulke mensen verdienen een langzame en pijnlijke dood.
__________________
Spliff is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:07   #13
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Johan217 Bekijk bericht
Ikke! Maar soms meng ik het wel met mayonaise
In de frietkoten kan je altijd wel pickles krijgen, hier toch (Gent).

Ketchup op frieten is zonde... Satésaus kan ik me zelfs niet voorstellen.
Ketchup vind ik onbevredigend, curry ook. Satésaus is erg lekker maar je moet er zin in hebben.
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:08   #14
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spliff Bekijk bericht
Het toevoeven van satesaus of pindasaus op frieten zou gewoon een strafbaar feit moeten zijn. Zulke mensen verdienen een langzame en pijnlijke dood.
Dat krijgen ze ook door hun toevoeging.
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:09   #15
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 30.550
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Voor één keer dat Filosoof het licht ziet, mag ik niet falen hé.

A propos, wat is jouw mening over het draadonderwerp?
Pickles rulez . En "Cross & Blackwell" zijn idd de beste, maar ik vind die hier niet meer

Laatst gewijzigd door Pietje : 18 september 2007 om 10:10.
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:09   #16
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Satésaus is erg lekker maar je moet er zin in hebben.
Satésaus? Wat is dat voor iets?

In een Nederlandse Confederatie zal het bij wet verboden worden dit soort producten in een frituur te bewaren. Als het Noorden daar niet mee akkoord zou zijn, kiezen wij alsnog voor een onafhankelijk Vlaanderen.
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:10   #17
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pietje Bekijk bericht
En "Cross & Blackwell" zijn idd de beste.
Ik begin langzaamaan te ontdekken met welke thema's ik de linksen best aanpak!
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:11   #18
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Op mijn frieten komen uitsluitend pickles of tartaar. Tenminste als ze uit een frituur komen. Thuis gebruik ik wel mayonnaise, maar die minderwaardige "fritesaus" die ze tegenwoordig in frituren als mayonnaise verkopen, komt er bij mij niet in.
In mayonaise zit 80% olie, in frietsaus is de helft ervan vervangen door water waardoor er extra aroma's toegevoegd moeten worden. Ik hou er ook niet van, bwaaah!

Zelfgemaakte mayonaise is heerlijk. Vroeger had je Golden Wonder mayonaise maar die bestaat niet meer, ondanks erg lekker. Zaanse mayonaise komt aardig in de buurt maar dan meng ik het vaak met een beetje mosterd.
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:12   #19
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Zelfgemaakte mayonaise is heerlijk.
Deze voldoet voor mij ruimschoots:

Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:14   #20
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 30.550
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Ik begin langzaamaan te ontdekken met welke thema's ik de linksen best aanpak!
Mij verleiden met een pot pickles ? You wish
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:42.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be