Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 18 september 2007, 10:15   #21
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Satésaus? Wat is dat voor iets?

In een Nederlandse Confederatie zal het bij wet verboden worden dit soort producten in een frituur te bewaren. Als het Noorden daar niet mee akkoord zou zijn, kiezen wij alsnog voor een onafhankelijk Vlaanderen.
Satésaus is een saus die is gebaseerd op gemalen pinda's, zoals pindakaas. Het is een overblijfsel uit ons koloniale verleden want geïmporteerd uit Indonesië. Saté is geroosterd vlees aan een stokje waarbij verschillende sauzen horen. De pinda-satésaus is de bekendste.

De duitsers zijn overigens erg gecharmeerd van satésaus.
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:15   #22
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pietje Bekijk bericht
Mij verleiden met een pot pickles ? You wish
Ik was gewoon verbaasd van de bijval die ik plots uit diverse linkse hoeken kreeg...
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:16   #23
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 30.550
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Satésaus is een saus die is gebaseerd op gemalen pinda's, zoals pindakaas. Het is een overblijfsel uit ons koloniale verleden want geïmporteerd uit Indonesië. Saté is geroosterd vlees aan een stokje waarbij verschillende sauzen horen. De pinda-satésaus is de bekendste.

De duitsers zijn overigens erg gecharmeerd van satésaus.
Wij zeggen daar brochetten tegen
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:17   #24
Spliff
Staatssecretaris
 
Spliff's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 juni 2007
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.623
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Satésaus is een saus die is gebaseerd op gemalen pinda's, zoals pindakaas. Het is een overblijfsel uit ons koloniale verleden want geïmporteerd uit Indonesië. Saté is geroosterd vlees aan een stokje waarbij verschillende sauzen horen. De pinda-satésaus is de bekendste.

De duitsers zijn overigens erg gecharmeerd van satésaus.
Duitsers hebben dan ook geen smaak.
__________________
Spliff is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:17   #25
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Satésaus is een saus die is gebaseerd op gemalen pinda's, zoals pindakaas. Het is een overblijfsel uit ons koloniale verleden want geïmporteerd uit Indonesië. Saté is geroosterd vlees aan een stokje waarbij verschillende sauzen horen. De pinda-satésaus is de bekendste.
Je vermijd een politieke stellingname?

Citaat:
De duitsers zijn overigens erg gecharmeerd van satésaus.
Bedoel je dat je, ingeval het met Vlaanderen niet lukt, een confederatie met Duitsland op het oog hebt?
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:17   #26
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Waar ik vandaan kom deed een groot aantal mensen piccalilly op hun frieten. Misschien nu nog wel. Ik zie het tegenwoordig echter niet meer. De keuze van tegenwoordig is: mayonaise, ketchup, satesaus of curry.

Is er nog iemand die piccalilly gebruikt? Is dit streekgebonden?
bij ons verkoopt devos lemmens dat als 'belgian pickels'

ik krijg het als vlaams nationalist niet over mijn hart om dat in huis te halen
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:20   #27
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard

Voor Kortaf en Pietje:
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:21   #28
Spliff
Staatssecretaris
 
Spliff's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 juni 2007
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.623
Standaard

Verkopen ze eigenlijk nog ergens Koetjesreep?
__________________
Spliff is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:22   #29
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Je vermijd een politieke stellingname?
Ja, ik wil satésaus niet missen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Bedoel je dat je, ingeval het met Vlaanderen niet lukt, een confederatie met Duitsland op het oog hebt?
Nou, Nordrhein Westfalen staat anders te popelen, en z�*j kunnen satésaus wél waarderen. Wie zou jij kiezen?
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:23   #30
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 30.550
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Voor Kortaf en Pietje:
Heb het al "googlend" ook gezien, "Cross & Blackwell" zou zijn overgenomen door Branston. Heb dat merk "hier" toch ook nog niet gezien
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:26   #31
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pietje Bekijk bericht
Wij zeggen daar brochetten tegen
Het zal ook weer niet Frans zijn...
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:27   #32
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 30.550
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Het zal ook weer niet Frans zijn...
Zelfs vl.nationalisten zeggen brochettes
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:30   #33
circe
Secretaris-Generaal VN
 
circe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2002
Locatie: Antwerpen
Berichten: 49.144
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Ik koop al jaren piccalilly van L'Etoile (Belgisch) of Cross & Blackwell.

Ik dacht het geen Nederlands maar een Brits product was.



Ik vind die pickles van D&L net iets te zoet. Piccalilly is zuurder.
Wees gerust, we hebben het over twee totaal verschillende producten.

De Piccalilly van de Hertog is een pak ZOETER dan de hier gebruikte 'belgian pickles' of ze nu engels zijn of vlaams.
__________________
Waarom islam"fobie"?

Betaalt U ook mee de religieuze halal taks die het terrorisme financiert? Kijk hoeveel er verdiend wordt met halal certificatie van dingen die totaal niet hoeven gecertificeerd te worden. https://www.youtube.com/watch?v=YVPngzSE94o

Laatst gewijzigd door circe : 18 september 2007 om 10:32.
circe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:31   #34
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Ja, ik wil satésaus niet missen.
Je hoeft ze niet te missen, net als Koetjesreep en Rita Verdonk. Maar niet op je frieten.

Citaat:
Nou, Nordrhein Westfalen staat anders te popelen, en z�*j kunnen satésaus wél waarderen. Wie zou jij kiezen?
Je bedoelt als ik moet kiezen tussen een confederatie met Nederland of een met Noordrijn-Westfalen ?
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:33   #35
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Voor Kortaf en Pietje:
Tot nu toe ging deze draad enkel over de gele, zure piccalilly in potjes.

Maar het thema is natuurlijk veel ruimer, en boeit me uitermate. Als Anglofiel ben ik verzot op de echte Engelse pickles, zoals je die tegen lunchtime in de pubs aldaar kan krijgen.
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:43   #36
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Je hoeft ze niet te missen, net als Koetjesreep en Rita Verdonk. Maar niet op je frieten.
Koetjesreep mis ik niet, te dun en te plat. Verdonk zal ik zeker niet missen en is ook te plat. Maar van satésaus blijf je af.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Je bedoelt als ik moet kiezen tussen een confederatie met Nederland of een met Noordrijn-Westfalen ?
Nee, als �*k moet kiezen tussen Vlaanderen en NRW. NRW heeft zich bereid verklaard satésaus toe te laten in het kader van diversiteit.
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:43   #37
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 30.550
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Tot nu toe ging deze draad enkel over de gele, zure piccalilly in potjes.

Maar het thema is natuurlijk veel ruimer, en boeit me uitermate. Als Anglofiel ben ik verzot op de echte Engelse pickles, zoals je die tegen lunchtime in de pubs aldaar kan krijgen.
Is ook veruit het enige Engelse product dat een beetje "eetbaar" is
Pietje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:45   #38
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kortaf Bekijk bericht
Tot nu toe ging deze draad enkel over de gele, zure piccalilly in potjes.

Maar het thema is natuurlijk veel ruimer, en boeit me uitermate. Als Anglofiel ben ik verzot op de echte Engelse pickles, zoals je die tegen lunchtime in de pubs aldaar kan krijgen.
Hmm ja. Op één of andere manier kan ik het ook waarderen dat ze overal mosterd bij geven als ze vlees serveren. Alleen die ketchup vind ik niks.
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:46   #39
Hertog van Gelre
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hertog van Gelre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: De Nederlanden
Berichten: 16.099
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pietje Bekijk bericht
Is ook veruit het enige Engelse product dat een beetje "eetbaar" is
Neen hoor, er is veel eetbaar en erg lekker. Je moet alleen zorgen dat ze er geen tandpasta in stoppen, zoals velen. het gebruik van mint loopt daar de spuigaten uit.
Hertog van Gelre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 september 2007, 10:47   #40
Kortaf
Europees Commissaris
 
Kortaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Locatie: Op tijd weg
Berichten: 7.588
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog van Gelre Bekijk bericht
Nee, als �*k moet kiezen tussen Vlaanderen en NRW. NRW heeft zich bereid verklaard satésaus toe te laten in het kader van diversiteit.
Ja, dat wordt voor jou dan een traumatiserend dilemma dat je misschien nooit te boven komt...

Ik zou niet graag in je schoenen staan.

Om zeker te zijn dat je kiest op basis van de juiste feiten: Vlaanderen wil satésaus an sich niet verbieden, enkel de barbarij die er in bestaat ze op frieten te deponeren.
Kortaf is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:42.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be