![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Gouverneur
Geregistreerd: 7 juni 2010
Berichten: 1.203
|
![]() voor 4 personen
* 2 jonge eenden (van ca. 1,4 kg per stuk) * 20 kruidnagels * 100 g honing (vloeibaar) * sap van 1/2 citroen * 1 eetlepel olijfolie (extra vierge) * 1 theelepel koekkruiden (gember-kruidnagel-kaneel-steranijs) * 150 g uien (fijngehakt) * 150 g wortelen (in stukjes) * 2 takjes tijm * 3 dl kippenbouillon * peper * zout Verwarm de oven voor op 200°C. Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook en blancheer de eenden 3 minuten (gebruik jonge opgebonden eenden waarbij de vorkbenen en uiteinden van de pennen verwijderd zijn). Schep ze in een kom koud water met ijsblokjes, laat ze 5 minuten afkoelen, uitlekken en dep ze droog. Prik de kruidnageltjes op gelijkmatige afstanden in de eendenborsten. Roer de honing, het citroensap, de olijfolie en de koekkruiden door elkaar. Leg de eenden in een braadslee, bestrijk ze royaal met het honingmengsel en schuif ze meteen in de hete oven. Laat ze 5 minuten braden. Bestrijk de eenden met het vocht uit de braadslee. Verdeel de ui, de wortel en de tijm rond de eenden en laat ze nog 20 minuten braden als ze rosé moeten zijn en bestrijk ze na 10 minuten. Wie ze medium tot gaar wil hebben, laat ze nog 10 minuten braden. Snijd de boutjes van de eenden, verpak de rest losjes in aluminiumfolie en houd het warm. Rooster de boutjes 10 minuten, bij voorkeur in een grillpan en draai ze na 2-3 minuten een kwartslag voor een mooi ruitjespatroon, keer ze om en behandel de onderkant op dezelfde manier. Blus voor de saus de pan met de gekarameliseerde groenten af met de bouillon of water. Zet op halfhoog vuur en laat het vocht tot een derde van het oorspronkelijke volume inkoken tot het een siroopachtige saus is. Giet het door een fijne puntzeef. Breng op smaak met wat zout en peper en houd warm. Snijd voor het serveren de borstfilets van de eenden. Snijd ze twee keer schuin door, eerst in de ene en dan in de andere richting, zodat elke filet in 6 stukjes is verdeeld. Leg de stukjes eendenborst door elkaar op de borden en leg er een boutje naast. Schep het bovendrijvende vet van de saus en druppel wat saus over de borden. Serveer de rest apart in een sauskom. Tip: Vergeet uw gasten niet te waarschuwen dat ze de kruidnageltjes met hun vork moeten verwijderen omdat de smaak nogal agressief is. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 28 maart 2003
Berichten: 53.640
|
![]() ![]() Nota aan zelf: NOOIT ingaan op een uitnodiging voor een etentje bij mevrouw Fluytenzuiger...
__________________
Stuyckisme 1: "Positieve discriminatie is immers ook racisme" ![]() Stuyckisme 2: "Iemand op mijn werk probeerde me wijs te maken dat onze prins in Wallonië altijd al als prince Philippe door het leven ging." ![]() De langverwachte outing van duveltje382 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gouverneur
Geregistreerd: 7 juni 2010
Berichten: 1.203
|
![]() Een ouwe taaie eend als deze? Eerder voor de soep denk ik zo..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Secretaris-Generaal VN
|
![]() Kwakje , ben je zeker dat je niet een dubbeltje van Magnificat bent?
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Locatie: Stiekem toch weer bovenbuur
Berichten: 15.425
|
![]() Citaat:
Ik verdenk een andere nieuweling trouwens sterker van dubbelnickisme...
__________________
Waarschuwing:
Dit onderschrift is pretentieus en kan (soms) bekend overkomen! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.370
|
![]() Eend met whiskey
* Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie. * De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper. * De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten. * Een longdrink glas voor de helft vullen met whiskey. * De whiskey opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. * De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey uitschenken. * Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven plaatsen. * Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whiskey. * De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen. * Nog een aalff klas insjenke en opdlinke. * Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. * Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen. * Denove nesjot geve. * Twi glose insjenke ven de twie glose biski tmiddelste glas opsoepe. * De nove opedoen na dieste bles bieske leegis, en de sjotel vastpakke. * De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape. * Dander glasse bisski oepdrinke. * Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondzalf van deent vege. * Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf kier oeprape. * Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zitte. * Deent oprape en den ove opedoen. * De twiede fles biski opedoen en oeprape van de keukenbloor. * Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege. * Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blieve zitte. * De bles op de grond sette. * Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. * Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht ronke. * De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. * De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen. * De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banneling
Geregistreerd: 12 november 2010
Berichten: 58
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Locatie: Stiekem toch weer bovenbuur
Berichten: 15.425
|
![]() Vlug, snel nog kwikje aanmaken ook, voordat iemand anders het doet.
__________________
Waarschuwing:
Dit onderschrift is pretentieus en kan (soms) bekend overkomen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Locatie: Stiekem toch weer bovenbuur
Berichten: 15.425
|
![]() Nog nooit een eend gezien die kwik zei trouwens, maar dat terzijde...
__________________
Waarschuwing:
Dit onderschrift is pretentieus en kan (soms) bekend overkomen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Staatssecretaris
Geregistreerd: 3 augustus 2008
Locatie: Hasselt
Berichten: 2.527
|
![]() Ik ben niet zo'n keukenprins, maar heeft iemand een suggestie voor het bereiden van papegaaien?
__________________
No safe treshold for radiation; Review over medische gevolgen van de ramp in Tsjernobyl. Nuclear Controversies (2004) ![]() ![]() ![]() Goede updates over de ramp in Fukushima en dito duiding in ex-skf-blogspot, Arthur Hu, Washingtonsblog, Fairewinds, Energy News. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gouverneur
Geregistreerd: 7 juni 2010
Berichten: 1.203
|
![]() Only one way to find out...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Locatie: Stiekem toch weer bovenbuur
Berichten: 15.425
|
![]() Dat ligt eraan, heb je er genoeg om ons uit te nodigen voor het eten?
__________________
Waarschuwing:
Dit onderschrift is pretentieus en kan (soms) bekend overkomen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Locatie: Stiekem toch weer bovenbuur
Berichten: 15.425
|
![]() Zou Barbara Streisand trouwens weleens eend met duck sauce eten?
__________________
Waarschuwing:
Dit onderschrift is pretentieus en kan (soms) bekend overkomen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.370
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Locatie: Stiekem toch weer bovenbuur
Berichten: 15.425
|
![]() Als je een jong dier neemt zal dat toch wel meevallen met die taaiheid? Is wel heel mager vlees...
__________________
Waarschuwing:
Dit onderschrift is pretentieus en kan (soms) bekend overkomen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banneling
Geregistreerd: 21 april 2008
Berichten: 12.832
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banneling
Geregistreerd: 21 april 2008
Berichten: 12.832
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Locatie: Stiekem toch weer bovenbuur
Berichten: 15.425
|
![]() *Maakt "Gijs Gansje" aan, gaat in een hoekje liggen niksen.* [/en nu ga ik me schamen dat ik dat allemaal ken]
__________________
Waarschuwing:
Dit onderschrift is pretentieus en kan (soms) bekend overkomen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 14 april 2007
Locatie: overal en nergens
Berichten: 13.555
|
![]() Madame Joséphine Fluytensuyghers, je gedrag is onaanvaardbaar en beneden alle peil!! Ik hoop dat u zich dat realiseert?
__________________
Voorlopig wordt mijn idool niet meer weergegeven, wegens altoos wederkerende spot tegenover Haar. Mijn excuses aan Haar. Ik had dit nooit zo lang mogen laten duren!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 14 april 2007
Locatie: overal en nergens
Berichten: 13.555
|
![]() Het is iemand die mij belachelijk wilt maken.
__________________
Voorlopig wordt mijn idool niet meer weergegeven, wegens altoos wederkerende spot tegenover Haar. Mijn excuses aan Haar. Ik had dit nooit zo lang mogen laten duren!! |
![]() |
![]() |