Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 27 december 2010, 21:38   #81
Steve_M
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Steve_M's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2005
Berichten: 13.586
Standaard

Ik neem altijd de köfte of de adana bij de pita om de hoek. Bijzonder smakelijk.
Steve_M is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 21:42   #82
Trixie
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 30 november 2010
Berichten: 6.617
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Caligula Bekijk bericht
1,5 gram zout per 100 GRAM vlees vindt ik dan weer een garantie op hartziekte.
Het is de soort hoeveelheid die men ook in fastfoods en bliksoepen hanteert om het gebrek aan smaak te verbergen.

Nogmaals, mijn recepten zijn persoonlijke recepten.Aan te passen naar smaak.

(PS: ouderen VERLIEZEN hun smaak )
Wat betreft dat zout: gij moest al lang een hartziekte gekregen hebben door uw overmatig gebruik van Tabasco en aanverwanten. Amai ni! Zoals ik dus al zei: schoenmaker, blijf bij uw leest.
Trixie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 21:43   #83
Steve_M
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Steve_M's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2005
Berichten: 13.586
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Trixie Bekijk bericht
Wat betreft dat zout: gij moest al lang een hartziekte gekregen hebben door uw overmatig gebruik van Tabasco en aanverwanten. Amai ni! Zoals ik dus al zei: schoenmaker, blijf bij uw leest.
Is deze topic voorbehouden aan beenhouwers of zo?
Steve_M is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 21:47   #84
Trixie
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 30 november 2010
Berichten: 6.617
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Steve_M Bekijk bericht
Is deze topic voorbehouden aan beenhouwers of zo?
Nee hoor. Ik ben helemaal geen beenhouwer, maar heb wel kennis van de stiel. Verder zal ik er geen woorden meer aan vuilmaken: ik heb geen tijd om op 3 dagen +100 posts te verzenden zoals sommigen.
Trixie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 21:47   #85
Caligula
Banneling
 
 
Geregistreerd: 26 december 2010
Berichten: 1.967
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Trixie Bekijk bericht
Wat betreft dat zout: gij moest al lang een hartziekte gekregen hebben door uw overmatig gebruik van Tabasco en aanverwanten. Amai ni! Zoals ik dus al zei: schoenmaker, blijf bij uw leest.
Nog altijd niet begrepen dat ik weinig vlees eet(dus nog vééél minder tabasco) terwijl jij een half dorp aan een hartziekte helpt?
Durf je zeggen hoeveel er in worsten gaat? 20gram p/kg?

De oorzaak van hartziekten : thze butzers

Nee serieus, dat is veel te veel. Zout is een smaakversterker, niet een smaakverberger.
Het heeft ook een tijd geduurd voor ik was "afgekickt" van nepsmaken en prefabfood maar nu PROEF ik tenminste wat ik eet.

Laatst gewijzigd door Caligula : 27 december 2010 om 21:48.
Caligula is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 21:47   #86
Den Ardennees
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Den Ardennees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 juli 2004
Locatie: aan lager wal
Berichten: 13.860
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Steve_M Bekijk bericht
Ik neem altijd de köfte of de adana bij de pita om de hoek. Bijzonder smakelijk.
Die twee ken ik niet, wat ligt daar juist op?
__________________
Citaat:
Ivan DeVadder in "De keien vd Wetstraat"14/09/07: vindt u zichzelf 1 van de keien van de Wetstraat?
-Louis Tobback: goh, dat is niet aan mij om dat uit te maken
-Ivan De Vadder: wij vinden alvast dat u één van die keien bent
Den Ardennees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 21:49   #87
Caligula
Banneling
 
 
Geregistreerd: 26 december 2010
Berichten: 1.967
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Den Ardennees Bekijk bericht
Die twee ken ik niet, wat ligt daar juist op?
Citaat:
Adana is a city in southeastern Turkey in the middle of the fertile Cilician ( Çukurova) Plain. Its history is ancient; this was the area of the Hittite empire (c. 1800 B.C.). The cuisine of Adana has some influence from nearby Syria, but its most famous contribution to Turkish cuisine is the Adana kebab or köfte, a spicy hot mixture of ground lamb that is grilled. When you come across very spicy Turkish food in western Anatolia, it is a sure sign that it is imported from eastern Anatolia, where they enjoy hotter foods. Adana's interest in spicy foods might have a medieval origin for in the time of Marco Polo the nearby port of Ayas was an important transhipment place for Asiatic spices and wares; the Venetians, perpetually mesmerized by spices, even had a bailo (consul) there. I've changed the basic recipe so one is using ground meat instead of chunks of meat.
http://www.cliffordawright.com/caw/r...recipe_id/829/
Caligula is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 21:50   #88
Steve_M
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Steve_M's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2005
Berichten: 13.586
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Den Ardennees Bekijk bericht
Die twee ken ik niet, wat ligt daar juist op?
http://en.wikipedia.org/wiki/Kofte_kebab
http://en.wikipedia.org/wiki/Adana_kebab

Hij maakt ze wel zelf, dat scheelt.
Steve_M is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 21:56   #89
Trixie
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 30 november 2010
Berichten: 6.617
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Caligula Bekijk bericht
Nog altijd niet begrepen dat ik weinig vlees eet(dus nog vééél minder tabasco) terwijl jij een half dorp aan een hartziekte helpt?
Durf je zeggen hoeveel er in worsten gaat? 20gram p/kg?

De oorzaak van hartziekten : thze butzers

Nee serieus, dat is veel te veel. Zout is een smaakversterker, niet een smaakverberger.
Het heeft ook een tijd geduurd voor ik was "afgekickt" van nepsmaken en prefabfood maar nu PROEF ik tenminste wat ik eet.
Waarom zou IK een half dorp een hartziekte bezorgen? Ik bereid alleen eten voor mijn gezin. En ik kan u geruststellen: iedereen hier leeft nog! En van nepsmaken gesproken: wat is Tabasco? En cayennepeper? En Pimento???
Trixie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 22:02   #90
Den Ardennees
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Den Ardennees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 juli 2004
Locatie: aan lager wal
Berichten: 13.860
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Steve_M Bekijk bericht
Die adana ziet er wel okee uit, bij die kofte heb ik echter mijn twijfels: munt vind ik maar een rare combinatie in deze, ik vrees ook dat het te overheersend wordt. Alleszins: wanneer men er té pikante saus oplegt is het spel ook om zeep vind ik.
__________________
Citaat:
Ivan DeVadder in "De keien vd Wetstraat"14/09/07: vindt u zichzelf 1 van de keien van de Wetstraat?
-Louis Tobback: goh, dat is niet aan mij om dat uit te maken
-Ivan De Vadder: wij vinden alvast dat u één van die keien bent
Den Ardennees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 22:03   #91
Caligula
Banneling
 
 
Geregistreerd: 26 december 2010
Berichten: 1.967
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Trixie Bekijk bericht
Waarom zou IK een half dorp een hartziekte bezorgen? Ik bereid alleen eten voor mijn gezin. En ik kan u geruststellen: iedereen hier leeft nog! En van nepsmaken gesproken: wat is Tabasco? En cayennepeper? En Pimento???
Niet mijn recept, minieme hoeveel heden, zout zit overal in, ...

Begrijp ik nu dat jij 5kg hamburgers draait voor je gezin en die, letterlijk, ziekmakende hoeveelheid zout zit te verdedigen?


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Caligula Bekijk bericht
Niks is brol als je het zelf bereidt en verse ingredienten gebruikt maar rauw vlees is niet aan mij besteed.
Caligula is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 22:06   #92
Caligula
Banneling
 
 
Geregistreerd: 26 december 2010
Berichten: 1.967
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Den Ardennees Bekijk bericht
Die adana ziet er wel okee uit, bij die kofte heb ik echter mijn twijfels: munt vind ik maar een rare combinatie in deze, ik vrees ook dat het te overheersend wordt. Alleszins: wanneer men er té pikante saus oplegt is het spel ook om zeep vind ik.
zeep is hier het goede woord.
Had eens Turkse vriendin die overal munt indraaide en ik dacht steeds aan tandpasta
Caligula is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 22:23   #93
Trixie
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 30 november 2010
Berichten: 6.617
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Caligula Bekijk bericht
Niet mijn recept, minieme hoeveel heden, zout zit overal in, ...

Begrijp ik nu dat jij 5kg hamburgers draait voor je gezin en die, letterlijk, ziekmakende hoeveelheid zout zit te verdedigen?
Wel beste Caligula; hetgeen ik hier postte betreft de standaard-bereiding voor vlees dat je koopt bij uw warenhuis. Kies zelf maar: G.B., Delhaize, Renmans... Tenzij jij daar nooit één voet binnenzet, en AL uw vleesbereidingen zelf maakt, heb je idd. kans om enkele g. minder zout binnen te krijgen. Maar het zou mij verwonderen dat je al uw vlees/vleeswaren zelf bereidt: dan moet je al een hele uitrusting aan materiaal bezitten hoor. Eet je dan ook nooit vleesbeleg voor bij uw boterham? Of maak je dat ook zelf quasi zonder zout?
Trixie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 22:32   #94
Den Ardennees
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Den Ardennees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 juli 2004
Locatie: aan lager wal
Berichten: 13.860
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Caligula Bekijk bericht
zeep is hier het goede woord.
Had eens Turkse vriendin die overal munt indraaide en ik dacht steeds aan tandpasta
welja, uiteindelijk moeten ze er steeds meer op doen omdat ze het anders niet meer smaken, gevolg is natuurlijk dat je van de rest niets meer smaakt.
__________________
Citaat:
Ivan DeVadder in "De keien vd Wetstraat"14/09/07: vindt u zichzelf 1 van de keien van de Wetstraat?
-Louis Tobback: goh, dat is niet aan mij om dat uit te maken
-Ivan De Vadder: wij vinden alvast dat u één van die keien bent
Den Ardennees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 22:37   #95
Mitgard
Banneling
 
 
Mitgard's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2004
Berichten: 23.890
Standaard

Laat ons zeggen dat de halfpikante saus veel goed maakt.
Mitgard is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 22:40   #96
Den Ardennees
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Den Ardennees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 juli 2004
Locatie: aan lager wal
Berichten: 13.860
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mitgard Bekijk bericht
Laat ons zeggen dat de halfpikante saus veel goed maakt.
De pikante saus is geen optie. Je mond staat gewoon in brand.
__________________
Citaat:
Ivan DeVadder in "De keien vd Wetstraat"14/09/07: vindt u zichzelf 1 van de keien van de Wetstraat?
-Louis Tobback: goh, dat is niet aan mij om dat uit te maken
-Ivan De Vadder: wij vinden alvast dat u één van die keien bent

Laatst gewijzigd door Den Ardennees : 27 december 2010 om 22:40.
Den Ardennees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 22:44   #97
Mitgard
Banneling
 
 
Mitgard's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2004
Berichten: 23.890
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Den Ardennees Bekijk bericht
De pikante saus is geen optie. Je mond staat gewoon in brand.
Met die halfpikante heb ik ook al veel last van m'n darmen.
De laatste tijd kies ik vaker voor cocktail.
Niet dat ik vaak kebab eet.
2 �* 3 keer per maand ofzo.
Mitgard is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 22:57   #98
Groentje-18
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 26 februari 2004
Berichten: 18.625
Standaard

Heb ik al lang geleden een videootje over gezien. Ze voegen meestal bij "het vlees" ook yoghurt en uien toe, voor de typische smaak.
Het enige wat me aan die video verbaasd, is het ontbreken van handschoenen en haarnetjes. Iets wat volgens mij verplicht is in een voedingsbedrijf?

De "biefstuk" wordt artisinaler bereid. Dat wil zeggen: vreemde stukken vlees (met hopen vet, pees, ...) worden over die spies gedrapeerd, hiertussen worden kalkoenhuiden gelegd, die zorgen voor een betere smaak, textuur en het aan mekaar blijven van het gehele spul.

Smakelijk.


Doch... ik moet toegeven. Ik kan ervan genieten. Zeker van de vegetarische variant met fêta.
__________________
Bedankt!

Laatst gewijzigd door Groentje-18 : 27 december 2010 om 22:58.
Groentje-18 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 23:03   #99
Steve_M
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Steve_M's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2005
Berichten: 13.586
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Groentje-18 Bekijk bericht
Heb ik al lang geleden een videootje over gezien. Ze voegen meestal bij "het vlees" ook yoghurt en uien toe, voor de typische smaak.
Het enige wat me aan die video verbaasd, is het ontbreken van handschoenen en haarnetjes. Iets wat volgens mij verplicht is in een voedingsbedrijf?

De "biefstuk" wordt artisinaler bereid. Dat wil zeggen: vreemde stukken vlees (met hopen vet, pees, ...) worden over die spies gedrapeerd, hiertussen worden kalkoenhuiden gelegd, die zorgen voor een betere smaak, textuur en het aan mekaar blijven van het gehele spul.

Smakelijk.


Doch... ik moet toegeven. Ik kan ervan genieten. Zeker van de vegetarische variant met fêta.
Dan is het geen kebab, maar een broodje met feta.

Steve_M is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 december 2010, 23:04   #100
Caligula
Banneling
 
 
Geregistreerd: 26 december 2010
Berichten: 1.967
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Trixie Bekijk bericht
Wel beste Caligula; hetgeen ik hier postte betreft de standaard-bereiding voor vlees dat je koopt bij uw warenhuis. Kies zelf maar: G.B., Delhaize, Renmans... Tenzij jij daar nooit één voet binnenzet, en AL uw vleesbereidingen zelf maakt, heb je idd. kans om enkele g. minder zout binnen te krijgen. Maar het zou mij verwonderen dat je al uw vlees/vleeswaren zelf bereidt: dan moet je al een hele uitrusting aan materiaal bezitten hoor. Eet je dan ook nooit vleesbeleg voor bij uw boterham? Of maak je dat ook zelf quasi zonder zout?
Laat dat nu net de reden zijn waarom ik (bijna)GEEN bereide vleeswaren eet.
Trouwens dat zijn dfe ingredienten van een RUNDShamburger. In de "gewone" zit nog ei,varken en MELK(lees het zelf)

Ka(zen)as, Chorizo, beenham verder zelfgemaakte tonijn en garnaalsla en steeds gegeten met dikke snee bruin (volgranen, soms zelfgebakken) brood.
Citaat:
enkele g. minder zout binnen te krijgen.
PER DAG welteverstaan.

Misschien weet je het niet maar je bent NIET verplicht je thuis aan dat recept te houden.
Dus de helft zout, beetje vervangen door paprika/lookpoeder. EXPERIMENT maar zorg voor een goede basis en mijn motto is meer kwaliteit, minder vlees.

Laatst gewijzigd door Caligula : 27 december 2010 om 23:10.
Caligula is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:23.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be