Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 26 juli 2011, 19:48   #21
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vlaamse Leeuwin Bekijk bericht
2
Eindelijk je echte foto.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 19:51   #22
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Selder snipperen link met saus?
Sowieso pakt ge mosselgroenten, maar toch ook kruiden?


en gelijk frieten, hoe goe ze ook gemaakt zijn, ik wil er een dipsaus bij...
Ieder het zijne zeker?
Friet is een aardappelbereiding.
Goed bereide aardappelen hebben ook geen saus nodig.
Maar inderdaad, ieder zijn meug.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 19:54   #23
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Friet is een aardappelbereiding.
Goed bereide aardappelen hebben ook geen saus nodig.
Maar inderdaad, ieder zijn meug.
Ne friet vraagt zout. En mayo.
Een mossel vraagt mosselgroenten en mosselkruiden op zijn minst.
Wilde speciaal doen ze stomen in witte wijn of dergelijke.

De saus is bijzaak, maar als ge dan toch saus maakt, maakt ge ze best met het mosselsap vers. Die dan in die kruiden gestoomd zijn.
Enfin dat vind ik he.
En dat vinden velen... het gaat hier om een restaurant he... hij moet hier zo wa iedereen zijn smaakskes aftasten.
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:13   #24
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Ne friet vraagt zout. En mayo.
Een mossel vraagt mosselgroenten en mosselkruiden op zijn minst.
Wilde speciaal doen ze stomen in witte wijn of dergelijke.

De saus is bijzaak, maar als ge dan toch saus maakt, maakt ge ze best met het mosselsap vers. Die dan in die kruiden gestoomd zijn.
Enfin dat vind ik he.
En dat vinden velen... het gaat hier om een restaurant he... hij moet hier zo wa iedereen zijn smaakskes aftasten.
Klopt, maar kruiden met knorr of Piets kruiden getuigt niet echt van kookkunst.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:13   #25
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Klopt, maar kruiden met knorr of Piets kruiden getuigt niet echt van kookkunst.
Selder is geen kruid... Dat is een mosselgroente.
Welke kruiden moet ik dan gebruiken?
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:15   #26
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Selder is geen kruid... Dat is een mosselgroente.
Welke kruiden moet ik dan gebruiken?
Dragon ?
U kunt ook op z'n Provençale maken, maar daar ben ik geen liefhebber van.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:17   #27
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Dragon ?
U kunt ook op z'n Provençale maken, maar daar ben ik geen liefhebber van.
Dus in de knor mosselkruiden zit ginne dragon?

FF serieus, welke kruiden moet ik dan wel gebruiken voor mijn mosselen?
Ik zeg hier eerlijk, ik ben al veel mosselen gaan eten, en al veel zelf gemaakt.
Maar met die knor mosselkruiden waren ze wel heel goed....

Hoe stel ik dus mijn kruiden zelf samen om tot een betere smaak te komen?
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:19   #28
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Selder. Veel selder!
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:22   #29
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Selder. Veel selder!
Selder is geen kruid, dat is een groente
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:23   #30
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Selder is geen kruid... Dat is een mosselgroente.
Welke kruiden moet ik dan gebruiken?
Naar smaak.
Voor mijn part geen indien voldoende groenten gebruikt wordt.
Hierboven zie ik alvast enkele suggesties staan.
Zelf stoof ik de groenten voor ik de mosselen toevoeg.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:25   #31
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Selder is geen kruid, dat is een groente
Heb ik ergens gezegd dat dat een kruid is???
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:26   #32
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Naar smaak.
Voor mijn part geen indien voldoende groenten gebruikt wordt.
Hierboven zie ik alvast enkele suggesties staan.
Zelf stoof ik de groenten voor ik de mosselen toevoeg.
Selder zat er altijd standaard in... Geeft enige meerwaarde ja. Maar DE meerwaarde? Komaan, in restaurants gebruiken ze ook mosselkruiden.
Ik vraag dus: hoe stel ik die kruiden zelf samen zonder zo'n zakje mosselkruiden te pakken.

En nogmaals, selder is geen kruid, dat is een groente...
Selderijzout ?
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:27   #33
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Heb ik ergens gezegd dat dat een kruid is???
Ik vroeg achter kruiden, gij gaf selder he
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:39   #34
Vlaamse Leeuwin
Minister-President
 
Vlaamse Leeuwin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 juni 2010
Locatie: in Lalaland
Berichten: 4.298
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Dus in de knor mosselkruiden zit ginne dragon?

FF serieus, welke kruiden moet ik dan wel gebruiken voor mijn mosselen?
Ik zeg hier eerlijk, ik ben al veel mosselen gaan eten, en al veel zelf gemaakt.
Maar met die knor mosselkruiden waren ze wel heel goed....

Hoe stel ik dus mijn kruiden zelf samen om tot een betere smaak te komen?
Zwarte peper
Meer heeft dat echt niet nodig.
Ook als e ze rauw eet...een draai van de pepermolen is voldoende .
Probeer dat maar eens. Die knorr kruiden zijn op zich niet slecht ,maar je proeft de echte smaak van de mosselen niet meer
__________________
Dwarsliggers zijn nodig.....ze houden de sporen recht .

Live! Laugh! Love! If that doesn't work... ...LOAD! AIM! SHOOT! (repeat if you missed)
Vlaamse Leeuwin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:43   #35
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vlaamse Leeuwin Bekijk bericht
Zwarte peper
Meer heeft dat echt niet nodig.
Ook als e ze rauw eet...een draai van de pepermolen is voldoende .
Probeer dat maar eens. Die knorr kruiden zijn op zich niet slecht ,maar je proeft de echte smaak van de mosselen niet meer
Ik pak op 2kg mosselen zo één zakske knor en dat is echt nog goed.
Ik spoel de mosselen goed, ontdoe ze van haar, alle knobbels eraf en kook ze zonder water toe te voegen.

Al het sap dat de mosselen afgeeft is dus hetgene waarop ik stoom. Afgrijselijk voor die beesten maar ik opteer voor smaak. Ik voeg dus nix water toe.
Ik kook ze levend en laat ze het sap zelf lossen.

Ik spoel ze wel in peper zodat ze alle vuiligheid uitspeken.

Geloof me, ik heb minstens al vijfhonderd maal mosselen klaargemaakt... maar toen ik da knor zakske probeerde wast echt hééééééééééééél goed.
Niet zo goed als ik in bepaalde restaurants at, maar for at home boven het cullinaire.

Maarja da is smaken dat verschillen zeker?
Ik eet trouwens geen mosselen rauw, liever een coquille dan.
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:43   #36
Savatage
Secretaris-Generaal VN
 
Savatage's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 december 2004
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 21.732
Standaard

Liefst natuur of met (veel) curry of op pikante wijze (paprika's, pili pili, peper, ...)

Geen witte wijn, bier, provencaalse saus, look, ... dat is allemaal niet nodig. Eventueel nog een mosterdsausje met mayonaise voor de mossels.
Savatage is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:44   #37
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Wat zijn nu de mosselkruiden dat een kok op restaurant gebruikt? Ik weet het nog altijd niet he mannen/vrouwen (lastige klant, maar ik verwijt de pot niet, de pot verwijt mij)
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:45   #38
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Selder zat er altijd standaard in... Geeft enige meerwaarde ja. Maar DE meerwaarde? Komaan, in restaurants gebruiken ze ook mosselkruiden.
Ik vraag dus: hoe stel ik die kruiden zelf samen zonder zo'n zakje mosselkruiden te pakken.

En nogmaals, selder is geen kruid, dat is een groente...
Selderijzout ?
Als je het draadje gelezen hebt weet je wat men zoal als kruid gebruikt.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:48   #39
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Als je het draadje gelezen hebt weet je wat men zoal als kruid gebruikt.
met alle respect maat, ik heb da hier van in het begin liggen volgen en weet nog niet met wat te kruiden behalve met knor
Ik zal misschien de volgende maal mijn knor zakske eens nalezen
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 20:48   #40
Apocalyps
Minister
 
Apocalyps's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2005
Berichten: 3.697
Standaard

Peper en zout is voor mij al voldoende.
__________________
Het onbekende verklaren met het bekende is een logische procedure, het bekende verklaren met het onbekende is een vorm van theologische waanzin.
Apocalyps is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:27.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be