Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 23 februari 2017, 15:55   #221
Eyjafjallajökull
Banneling
 
 
Geregistreerd: 17 mei 2010
Berichten: 23.526
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht

Een steak laat je rusten op een houten blok, 4 �* 5 minuutjes

Hoe zorg je dan dat je je steak onafgekoeld kan serveren ?
Eyjafjallajökull is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 15:56   #222
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Ik misken je het recht niet om te willen eten als een barbaar hoor, maar of het zinvol is dat ook over de daken uit te roepen ?
Panda jongen toch, zo arrogant over zaken waar je niets maar dan ook niets van af weet. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik zo zeggen, je niveau is bijzonder laar voor de moment.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 15:57   #223
TheFourHorsemen
Secretaris-Generaal VN
 
TheFourHorsemen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2014
Locatie: Antwerpen, De Verenigde Nederlanden
Berichten: 24.686
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DewareJakob Bekijk bericht
Gelijk heb je. De vraag is wat je lievelingseten is, en niet hoe men voorschrijft bepaalde gerechten klaar te maken en te eten. Dat blijft nog altijd de persoonlijke smaak.
Nochtans zei Hoomer:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Pasta moet altijd gespoeld worden om de koolhydraten uit het kookwater van de pasta te verwijderen en de pasta te laten blinken voor hij opgediend wordt.
Als men gaat discussiëren over hoe iets 'hoort' gegeten te worden, moet men wel juist zijn. De Italiaanse bereidingswijze van pasta als irrelevant beschouwen (het zou zijn reet roesten) in een discussie over hoe iets hoort te worden gegeten is echt wel volledig van de pot gerukt.
TheFourHorsemen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 15:57   #224
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Ja panda maar hoe men in Italië spaghetti serveert zal me aan men reet roesten.

Dat heb ik nu altijd al eens willen schrijven sé.
En idem voor hoe ze in Spanje paella maken, en goelash in Hongarije zeker?
Uw reet gaat over de grond slepen...
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:00   #225
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eyjafjallajökull Bekijk bericht
Hoe zorg je dan dat je je steak onafgekoeld kan serveren ?
Je verpakt die in zilverpapier terwijl je die laat rusten, de rusttijd is gelijk aan de baktijd. Maar normaal bak je de steak aan in de pan en dan steek je hem in de oven.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:01   #226
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
En idem voor hoe ze in Spanje paella maken, en goelash in Hongarije zeker?
Uw reet gaat over de grond slepen...
Leer lezen, serveren =/= aan maken.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:14   #227
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Leer lezen, serveren =/= aan maken.
Het niet afspoelen van pasta maakt deel uit van het bekomen van een perfect eindproduct, en dus van het maken.
Probeer nog eens!
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:14   #228
DewareJakob
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
DewareJakob's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2010
Locatie: Vlaams Brabant
Berichten: 14.928
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheFourHorsemen Bekijk bericht
Nochtans zei Hoomer:



Als men gaat discussiëren over hoe iets 'hoort' gegeten te worden, moet men wel juist zijn. De Italiaanse bereidingswijze van pasta als irrelevant beschouwen (het zou zijn reet roesten) in een discussie over hoe iets hoort te worden gegeten is echt wel volledig van de pot gerukt.
Lees mijn post volledig. Hoe iets 'hoort klaargemaakt te worden' wordt door mij in die mate gevolgd, dat het resultaat naar wens is van degenen die het gaan eten. In mijn geval, mijn gezin en eventueel de gezinnen van mijn kinderen erbij. Dat kan in overeenstemming zijn met 'het (kook)boekje' maar ook helemaal niet.
__________________
Democratieën sterven niet meer door een plotse coup. Maar wel trager, door democratisch gekozen leiders die het systeem perverteren om aan de macht te blijven.
Robert Lieberman
DewareJakob is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:16   #229
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheFourHorsemen Bekijk bericht
Nochtans zei Hoomer:



Als men gaat discussiëren over hoe iets 'hoort' gegeten te worden, moet men wel juist zijn. De Italiaanse bereidingswijze van pasta als irrelevant beschouwen (het zou zijn reet roesten) in een discussie over hoe iets hoort te worden gegeten is echt wel volledig van de pot gerukt.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Ja panda maar hoe men in Italië spaghetti serveert zal me aan men reet roesten.

Dat heb ik nu altijd al eens willen schrijven sé.
Je bent hier in België met Belgische gewoontes, wij eten nu eenmaal niet zoals italianen.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:18   #230
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Het niet afspoelen van pasta maakt deel uit van het bekomen van een perfect eindproduct, en dus van het maken.
Probeer nog eens!
Wat jij beschouwd als perfect kan voor mij rommel zijn, probeer nog eens.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:24   #231
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eyjafjallajökull Bekijk bericht
Hoe zorg je dan dat je je steak onafgekoeld kan serveren ?
Goed gegrilde steak koelt niet af op 4 minuten.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:27   #232
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Wat jij beschouwd als perfect kan voor mij rommel zijn, probeer nog eens.
Beschouwt, Hoomer.
Niemand vraagt perfectie, gewoon uw foute technieken herbekijken zou al een stap in de goede richting zijn.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:29   #233
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Panda jongen toch, zo arrogant over zaken waar je niets maar dan ook niets van af weet. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik zo zeggen, je niveau is bijzonder laar voor de moment.
Ik zou eerder bij hem eten dan bij jou...
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:30   #234
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Je bent hier in België met Belgische gewoontes, wij eten nu eenmaal niet zoals italianen.
Heb je ooit al pasta gegeten zoals de Italianen dat doen?
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:31   #235
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Beschouwt, Hoomer.
Niemand vraagt perfectie, gewoon uw foute technieken herbekijken zou al een stap in de goede richting zijn.
Ik heb van u zeker en vast geen lessen te leren goede man, het is niet omdat je 1 of andere kookshow eens op tv gevolgd hebt dat je kok bent hoor.
Over pasta, de meeste chefs spoelen de gekookte paste, die staan niet bij u thuis aan het fornuis hoor en dat ze spoelen is gewoon omdat er geen kleverig boeltje zou ontstaan als de pasta moet wachten op de service en omdat hij mooier blinkt. pffffff Jongens toch
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:47   #236
Elio di Supo
Banneling
 
 
Geregistreerd: 13 november 2007
Locatie: The Swamp
Berichten: 28.231
Standaard

Food fight!
Elio di Supo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:49   #237
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 43.553
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Lees en leer bij :

A well-done steak isn't a food choice: it's a crime

bron : https://www.theguardian.com/lifeands...nimals-cooking
Ik neem uit dat artikel één zin die mij geweldig ergert:
Citaat:
Why would anyone want to take a good piece of meat and cook it until it has the texture of shoe leather, but none of the utility?
Dit is een uitspraak die er op neerkomt dat iemand die zijn steak niet klaarmaakt zoals Jay Rayner het vooropstelt die maakt er een schoenzool van. Daar ben ik het volstrekt niet mee eens. Gisterenavond heb ik voor mijn vrouw en mijzelf het avondeten klaargemaakt. Het was een steak van "Scotch aged meat". Ik heb er grote zorg aan besteed en het resultaat was: binnenin rozig. Het was absoluut niet "zool-achtig", integendeel, het was heel "kauw-vriendelijk" en de smaak was uitstekend.
Daarentegen: een paar weken geleden was ik op een etentje met een groep oud-collega's (speciaal voor Demonen: gepensioneerde statutaire ambtenaren). Het vlees op het hoofdmenu was binnenin merkelijk meer rood en rauw dan ik voor mijzelf gewoon ben. Ik heb het gegeten, en Panda, het was behoorlijk taai. Zo zie je maar. Ik geef er mij rekenschap van dat die taaiheid meer dan één oorzaak kan hebben. Misschien was het niet lang genoeg "gerijpt" na het slachten.

Laatst gewijzigd door quercus : 23 februari 2017 om 16:50.
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:51   #238
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.762
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Ik heb van u zeker en vast geen lessen te leren goede man, het is niet omdat je 1 of andere kookshow eens op tv gevolgd hebt dat je kok bent hoor.
Over pasta, de meeste chefs spoelen de gekookte paste, die staan niet bij u thuis aan het fornuis hoor en dat ze spoelen is gewoon omdat er geen kleverig boeltje zou ontstaan als de pasta moet wachten op de service en omdat hij mooier blinkt. pffffff Jongens toch
Dat concept bestaat in de italiaanse keuken gewoon niet : pasta koken zij altijd �* la minute.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:54   #239
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 43.553
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Heb je ooit al pasta gegeten zoals de Italianen dat doen?
Man man... de zaaaaaligheid!!! De beste pasta die ik ooit gegeten heb was in een restaurant in Bologna, waar ze hun pasta zelf maakten. Het was pasta ripieno die ricotta e spinacci, con panna.
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 16:56   #240
Eyjafjallajökull
Banneling
 
 
Geregistreerd: 17 mei 2010
Berichten: 23.526
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Goed gegrilde steak koelt niet af op 4 minuten.
Dat waag ik te betwijfelen...
Eyjafjallajökull is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:21.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be