Politics.be Problemen met registreren? Of een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te verzenden naar maarten@politics.be met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Vakbonden
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Vakbonden Het hoekje voor de vakverenigingen, leden en afgevaardigden. Maar ook voor hen die erbuiten staan en er iets over te vertellen hebben.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 28 augustus 2017, 11:44   #7061
Drosamadaris
Minister
 
Geregistreerd: 2 februari 2014
Berichten: 3.561
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
De selectiecriteria zijn zeer strikt voor wie financiële hulp wil.
De juiste skillset hebben en niet kapitaalkrachtig genoeg zijn, dat kan je zo op de website terugvinden. Is dat strikt?
Of heb je in je fantasie er nog wat extra criteria bij verzonnen?

Citaat:
Bovendien komt het in de praktijk neer op mensen die in een stimulerende familie opgroeiden, naar een goede school gingen, etc. In de overgrote meerderheid van de gevallen wil dat zeggen dat arbeiderskinderen niet aan bod komen.
Dat is niet de fout noch het probleem van welke universiteit dan ook, dat is terug te brengen tot ouders die niet voor stimulering zorgen. Aan die ouders om het beter te doen, ipv die verantwoordelijkheid af te wentelen op anderen.

Citaat:
http://harvardmagazine.com/2017/05/harvards-class-gap

Harvard geeft zelf toe dat Amerikaanse kinderen uit een arbeidersmilieu in hun universiteit op een hand te tellen zijn.
En ze geven ook aan waarom; het is niet aan Harvard, MIT of welke universiteit dan ook het gebrek aan verantwoordelijkheidszin van de ouders te compenseren door minder selectief te worden in de skillset die ze verwachten van aspirant-studenten. Niveau hou je niet hoog door de gemiddelde niveau's naar beneden te halen, al is dat iets dat je wellicht niet zal snappen in je "iedereen moet gelijk zijn en het is altijd de fout van een ander"-visie.
Drosamadaris is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2017, 11:56   #7062
Drosamadaris
Minister
 
Geregistreerd: 2 februari 2014
Berichten: 3.561
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Ik heb hier talloze bronvermeldingen gegeven die bewijzen dat het Britse spoor duurder is voor reiziger en belastingbetaler dan de maatschappijen op het Europese vasteland.
Je hebt er geen één gegeven die aantoonde dat de NMBS effectief goedkoper is dan British Rail. En laat dat net hetgene zijn dat ik je altijd heb aangegeven: de NMBS is duurder dan British Rail voor de maatschappij.
Die claim heb je aangetoond gekregen met bronmateriaal; jij hebt die op geen enkele manier weerlegd, je hebt enkel flauwe excuses en gedraai vertoond, om toch maar niet op die essentie te moeten reageren.

En heel concreet reageer je ook hier naast de kwestie: ik heb je in de voorbije pagina's ettelijke keren gevraagd om een bronvermelding bij claims die je maakte. Jij hebt die geen enkele keer gegeven, ook nu nog niet, en je danst ook hier weer rond de hete patat, door te verwijzen naar ander "bronmateriaal" die niet gerelateerd is aan de vragen die je in de voorbije 5 pagina's zijn gevraagd.

Citaat:
Natuurlijk niet, dat past niet in uw kraam. Als blijkt dat de Fransen, Duitsers, etc. het beter doen dan de Britten, waarom zouden we dan de
Britten als voorbeeld nemen en niet onze buurlanden? Dat is een logische vraag die U steeds weigerde te beantwoorden.
Die vraag is dan ook niet relevant wanneer ik je ene vergelijking maak tussen de NMBS & British Rail.
Het is niet omdat de uitkomst daarvan je niet zint, dan je dan maar mist moet gaan spuien door er andere landen bij te sleuren, waarover ik het in de eerste plaats niet heb. En het is nog minder omdat de uitkomst van hetgeen je aangereikt wordt je niet aanstaat, dat je je dan alleen maar moet beperken tot tegenvragen, terwijl je zelf nooit vragen beantwoordt.

Op materiaal dat andere je aanreiken waarbij blijkt dat zelfs Frankrijk het niet beter doet, ga je trouwens ook vlotjes in negeer-, verdraai- en claim-modus.

Citaat:
Er bestaat geen wetenschappelijke vergelijkende studie, ook U hebt er geen kunnen vinden.
Je hebt daarentegen wel een onderbouwde berekening gekregen. Dat is meer dan jij ooit te bieden hebt gehad met je "ik geloof het niet" en "jij mag die vergelijking niet maken, enkel wetenschappers die ik juist vind mogen die vergelijking maken"-statements

Citaat:
Als je het zelf zegt...
De uitdaging begint intussen wel wat afgezaagd te worden maar: proove me wrong. Weerleg dan eens onderbouwd wat er gezegd is. Wedden dat je dat ook nu nog steeds niet zal doen?
Drosamadaris is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2017, 15:03   #7063
geertvdb
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 8 juni 2014
Berichten: 12.043
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
geertvdb

Het klopt inderdaad dat sommigen heimwee hebben. Wat Noord-Korea betreft, ik heb dat niet verdedigd, enkel gezegd dat we er weinig van weten en voorzichtig moeten zijn met conclusies op basis van onvolledige informatie.
Fout! Uw bedoeling was Noord Korea verdedigen en goedpraten. Dat is ziekelijk.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Als U dat ziekelijk vindt, omdat het afwijkt van wat je in de westerse pers leest, so be it.
Ik vind niet dat uw wereldbeeld ziekelijk is omdat het afwijkt van de Westerse pers. Dat is UW excuus om uw denkbeelden goed te praten. Uw denkbeelden zijn ziekelijk omdat u psychopathische monsters verdedigt.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk berichtIk ben maar een keer in China geweest, en met Chinezen spreken is erg moeilijk omdat bijna niemand een andere taal dan Chinees spreekt. (ik vermoed dus dat U vloeiend Chinees spreekt?)
Niet vloeiend, maar genoeg om met iedereen te praten overal in China, ook diep in het binnenland waar de tentakels van de communistische partij minder machtig zijn.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Maar in alle reportages die je ziet, onder andere die van Tom Waes, zie je dat Mao verheerlijkt wordt.
Die reportage is net een voorbeeld hoe het regime angstig censuur wil opleggen. Ik denk niet dat gij ze hebt gezien.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Een van m'n vrienden is met een Chinese getrouwd, die zegt dat Chinezen weten dat Mao in het Westen bekritiseerd wordt, en er daarom niet over beginnen.
>Dit is zo racistisch! Chinezen zijn net zeer open mensen die geen probleem hebben om over alles te praten, uitgezonderd seks, de dood en psychische ziekten.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Ze zegt dat de meeste Chinezen Mao bewonderen om wat hij verwezenlijkt heeft, maar niet blind zijn voor z'n fouten. Een beetje dezelfde opstelling die je terugvindt in Rusland wat betreft Stalin,
Gij wéét gewoon niets! De houding van russen over Stalin is compleet anders dan die van de Chinezen! Veel russen hebben nog een bewonderende nostalgie naar Stalin, de Chinezen hebben mentaal de periode Mao afgesloten.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Dit is de Chinese munt, en wij in het Westen hebben ons niet te moeien met wat Chinezen op hun bankbiljetten afbeelden. De koloniale tijden zijn voorbij.
Ik moei mij daar niet mee! GIJ komt ermee af! Als een dom argument!
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Duidelijk vindt de Chinese maatschappij en staat Mao een grote leider, en wat het neokoloniale Westen daar ook van denkt, doet er absoluut niet toe.


Die laatste 3 maken geen 1% van het Chinese grondgebied of zelfs de Chinese bevolking uit.
Maakt dat uit? Het zijn toch nog vele miljoenen mensen (veel meer dan Nederland en Belgie bij mekaar) die openlijk het Chinese systeem afwijzen. Hebben zij allemaal ongelijk?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk berichtHet zijn delen van China die door het Westerse kolonialisme afgenomen werden van China. Nu komen ze terug naar het moederland. Niet alle Taiwanezen, Hong Kong ers, etc. willen trouwens onafhankelijkheid.
Maar ze willen niet! Dat is net de grap! Als het nu Tibetanen zijn, of oeigoeren, dan is het te begrijpen dat ze niet tot China mainland willen behoren ...

Maar het zijn HAN CHINEZEN! En al die miljoenen HAN CHINEZEN wijzen allemaal, van de eerste tot de laatste het regime van Beijing af.
Hebben die dan allemaal gelijk?

Wat weten zij niet dat u wel weet?
geertvdb is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2017, 16:47   #7064
Zwitser
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 17 oktober 2007
Locatie: Helvetica
Berichten: 10.459
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Het is ook een van de duurste universiteiten ter wereld, dat een groot aantal studenten financiële hulp krijgen verandert daar niets aan.
Zelfs al zou iedere student de volle pot betalen op Harvard, dan nog haalt die de top 20 van duurste universiteiten in de VS nog niet eens.


Citaat:
We begonnen deze discussie trouwens omdat Marc Zuckerberg aan Harvard studeerde.
Z'n ouders zijn van rijke komaf.

https://www.quora.com/Did-Mark-Zucke...ll-scholarship

Mark was from a well-to-do family. He graduated from Phillips Exeter Academy High School - very prestigious and very expensive.

Dus dat ondersteunt nog maar eens m'n conclusie dat de meeste rijken ook rijk geboren zijn. En alleen in het kader van deze discussie kwam Harvard ter sprake.
Maar zijn ze rijk omdat ze rijk geboren zijn, of zijn ze rijk om dat ze van hun ouders bepaalde capaciteiten geërfd hebben, capaciteiten die er toe leiden dat je makkelijker rijk wordt?
Capaciteiten zoals intelligentie of ondernemerschap?

Het feit alleen al dat Zuckerberg Harvard is binnengeraakt wil toch al zeggen dat hij niet zomaar een doorsnee student was.Citaat:
Het is geen onwaarheid dat Harvard bij de duurste ter wereld hoort.
Dat veel studenten subsidie krijgen, doet niets af aan het feit dat wie de volle pot moet betalen meer dan 65000 $ per jaar moet betalen.
Jezuietenpraat.
De vraag is gewoon wat het kost om aan Harvard te studeren. Het blijkt uiteindelijk, in tegenspraak tot wat jij beweert, dat er geen financiële drempels zijn om aan Harvard te studeren. Enkel studenten uit rijke gezinnen moeten betalen. Rijk zijn is dus geen vereiste om aan Harvard te studeren.

Maar jij als zelfverklaard socialist vindt dus dat studenten uit een steenrijk gezin ook hun universitaire opleiding op kosten van iedereen moet krijgen blijkbaar.

Citaat:
Het is de duurste van Europa, dat hebt U nog nergens kunnen ontkrachten.
Ik heb aangetoond dat de Britse spoorwegen zowel voor reizigers als belastingbetaler duurder is dan die op het vasteland. Ook de Britse pers maakt daar geen geheim van.
Je hebt dat niet aangetoond.

Lees AUB dit eens:

https://ec.europa.eu/transport/sites...nal-report.pdf

Bekijk vooral de grafiek op pag. 14. Ik was zelf ook verrast...


Dat de Britse pers het met sommige van jouw uitspraken lijkt eens te zijn is geen argument. De pers is als bron van feiten redelijk waardeloos. Dat heb jij nota bene hier al verkondigt.
__________________
step 1: Blame capitalism
step 2: Adopt some policies to "fix things".
step 3: When those policies make things worse, return to step 1.
... repeat ...
Zwitser is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2017, 18:33   #7065
Erw
Eur. Commissievoorzitter
 
Erw's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2004
Berichten: 8.175
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Zelfs onze democratie is dus verkregen door stakingen, want daarvoor konden enkel "welgestelde burgers" stemmen. (waarschijnlijk hebben veel "welstellende burgers" zoals U heimwee naar die tijd, toen het "plebs" nog niets te zeggen had)
Er is helemaal geen "onze democratie".
Dit is hier een particratie, partijbesturen zwaaien de plak en de enige "macht" die het volk heeft is het uitreiken van carte blanches voor X jaar.

Daarnaast, in een samenleving zonder dwanginstituten (byebye "overheid") kan "welstellendheid" enkel worden bereikt door prestaties te leveren die anderen willen kopen en ook kunnen kopen, op een vrijwillige basis.
Anders gezegd: die "welstellendheid" impliceert reeds een goedkeuren door klanten/burgers. En dus heeft wat u noemt het "plebs" net zogoed zeggenschap.

Sujetten als u, zijn aanhangers van dwanginstituten. De reden ligt voor de hand: sommigen willen zich kunnen onttrekken aan tegenprestatie-eisen voor andermans prestatie. Ze willen andermans eigendom bemachtigen zonder er een klap voor te moeten doen. Dat is erg asociaal.
U hebt zeker géén heimwee naar een situatie waar "plebs" iets te zeggen heeft.
Welintegendeel, heel uw streven is om dat "plebs" onder de knoet te houden, te controleren. Door hen afhankelijk te maken van dwanginstituten als overheid.
Als u die inherente vrijwilligheid dan verwijt als "neoliberaal" (niemand noemt zich zo dus uw term is op zich al een verzinsel), dan bent u een neonazi.
Want de nazi's (en al hun voorgangers en nazaten) waren niks minder dan hele bevolkingen controleren, en beroven, ten voordele van vrindjes en meelopers.
__________________
Het problemen-makende bezigheids-kartel om te kunnen kopen zonder te moeten helpen te produceren: Overheid.
Leer wat echt kapitalisme is: www.mises.org
Hoed u voor de speculatie-fabels die pogen te verhinderen dat wat u produceerde terug kan kopen: http://forum.politics.be/showthread.php?t=190156

Atlas Shrugged
Erw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2017, 13:35   #7066
tomm
Secretaris-Generaal VN
 
tomm's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2003
Locatie: Nederland
Berichten: 28.576
Standaard

Zwitser

Citaat:
Zelfs al zou iedere student de volle pot betalen op Harvard, dan nog haalt die de top 20 van duurste universiteiten in de VS nog niet eens.
Ze liggen allemaal ongeveer in dezelfde prijscategorie.
http://uk.businessinsider.com/most-e...udd-college-20
Citaat:
Maar zijn ze rijk omdat ze rijk geboren zijn, of zijn ze rijk om dat ze van hun ouders bepaalde capaciteiten geërfd hebben, capaciteiten die er toe leiden dat je makkelijker rijk wordt?
Capaciteiten zoals intelligentie of ondernemerschap?

Dat is een boute stelling. Dus wie rijk is, heeft betere genen?
Ik ken enkele super verstandige en ondernemende Kenianen, maar die zullen het nooit maken, want ze hebben niet kunnen studeren, en hebben geen startkapitaal.
Natuurlijk speelt opvoeding een grote rol, dat klopt dan weer wel. Wie rijk is, kan z'n kinderen naar goede scholen sturen, in een gezonde en leerrijke omgeving laten opgroeien, die kinderen zullen meestal een stimulerende vriendenkring opbouwen, etc.
In België is er nog een zekere mobiliteit, door ons sociaal gecorrigeerde systeem. Wie uit een arbeidersmilieu stamt zal waarschijnlijk ook daarin blijven, echter, die heeft toch de kans naar een goede school te gaan, en naar de universiteit te gaan. Veel arbeiderskinderen hebben het ver geschopt, in de VS is die kans al heel wat kleiner, omdat het meer kapitalistisch is en minder sociaal gecorrigeerd.
Echter, laten we elkaar geen Liesbeth noemen, dat je een groot startkapitaal een troef is om succesvol te zijn in de zakenwereld zul je toch niet ontkennen?


In China stamt de hele economische en politieke elite uit het boeren- of arbeidersmilieu.
Hoewel Cuba het economisch niet zo goed doet, is het ook daar het geval, zeer uitzonderlijk voor een Latijns-Amerikaans land. De meeste academici, kunstenaars, de legertop, etc. stammen bijna allemaal af van boeren of arbeiders. (degene die na de revolutie geboren zijn toch) En ook een groot aantal van hen zijn zwart of mulat, ook dat is zeer zeldzaam in Latijns-Amerika. Ook in de VS zitten er denk ik meer zwarten in de gevangenis dan op de universiteiten.


In de meeste derde wereld landen word je geboren in de krottenwijken en sterf je er. En de meeste rechters, generaals, politici, etc. komen allemaal uit dezelfde kleine kaste.


Citaat:
Het feit alleen al dat Zuckerberg Harvard is binnengeraakt wil toch al zeggen dat hij niet zomaar een doorsnee student was.
Hij was natuurlijk intelligent, maar zou hij het ook zo ver geschopt hebben als hij uit een arme familie kwam?
Citaat:
Jezuietenpraat.
De vraag is gewoon wat het kost om aan Harvard te studeren. Het blijkt uiteindelijk, in tegenspraak tot wat jij beweert, dat er geen financiële drempels zijn om aan Harvard te studeren. Enkel studenten uit rijke gezinnen moeten betalen. Rijk zijn is dus geen vereiste om aan Harvard te studeren.
dus je beweert dat iemand die een belangrijke financiële hulp moet krijgen dezelfde kansen heeft als iemand die onmiddellijk de volle pot kan betalen?
http://www.townandcountrymag.com/soc...ege-admission/

Jared Kushner Isn't Alone: How Wealthy Families Manipulate Admissions at Elite Universities
As Kushner's acceptance to Harvard comes under renewed scrutiny, Daniel Golden, who wrote the book on preferential treatment, gives us an update on admissions at elite universities.

Citaat:
Maar jij als zelfverklaard socialist vindt dus dat studenten uit een steenrijk gezin ook hun universitaire opleiding op kosten van iedereen moet krijgen blijkbaar.
Wel als dat steenrijk gezin een belangrijke belasting bijdrage levert aan de maatschappij, in overeenstemming met hun rijkdom, waarom niet?

Citaat:
Je hebt dat niet aangetoond.

Lees AUB dit eens:

https://ec.europa.eu/transport/sites...nal-report.pdf

Bekijk vooral de grafiek op pag. 14. Ik was zelf ook verrast...
Wat staat er op bladzijde 14? heb het niet gevonden.

Het McNulty rapport, verschillende andere studies hier weergegeven, etc. allemaal bewijzen ze dat er een "efficiency gap" bestaat met Duitsland, Nederland, Frankrijk, etc. Dus dat de belastingbetaler eer betaalt. En dat de reiziger meer betaalt weet iedereen, en hebt U trouwens ook toegegeven.Citaat:
Dat de Britse pers het met sommige van jouw uitspraken lijkt eens te zijn is geen argument. De pers is als bron van feiten redelijk waardeloos. Dat heb jij nota bene hier al verkondigt.
Dat de meerderheid van de Britten en de Britse pers de privatisering afkraakt, kan toch op z'n minst een indicatie zijn dat het systeem veel minder succesvol is dan dat de voorstanders beweren. En dat we dat toch eens zeer grondig moeten onderzoeken, voor we dat systeem hier zouden toepassen. (en daar zijn jullie natuurlijk bang van, jullie willen geen publiek debat, maar vinden privatisering "een evidentie", dat zonder dat het grote publiek, de pers, etc. daar inspraak over hebben, liefst geniepig moet ingevoerd worden, onder luide weeklagen als "het moet van Europa")
tomm is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2017, 13:50   #7067
tomm
Secretaris-Generaal VN
 
tomm's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2003
Locatie: Nederland
Berichten: 28.576
Standaard

Drosamadaris
Citaat:
Dat is niet de fout noch het probleem van welke universiteit dan ook, dat is terug te brengen tot ouders die niet voor stimulering zorgen. Aan die ouders om het beter te doen, ipv die verantwoordelijkheid af te wentelen op anderen.
Mensen die verschillende jobs moeten doen om rond te komen, en geen geld hebben om hun kinderen naar een goede school te sturen, of om in een goede buurt te wonen, kunnen daar niets aan doen. Die hebben geen keuze.Citaat:
En ze geven ook aan waarom; het is niet aan Harvard, MIT of welke universiteit dan ook het gebrek aan verantwoordelijkheidszin van de ouders te compenseren door minder selectief te worden in de skillset die ze verwachten van aspirant-studenten. Niveau hou je niet hoog door de gemiddelde niveau's naar beneden te halen, al is dat iets dat je wellicht niet zal snappen in je "iedereen moet gelijk zijn en het is altijd de fout van een ander"-visie.

Dat snap ik. Maar wie van een minder goede school komt, en uit een minder goed milieu, maakt dus al veel minder kans.

Laten we de cijfers erbij nemen:

Roughly 77 percent of surveyed seniors reported coming from households with combined family incomes of more than $80,000; 15 percent said their family incomes total $500,000 or more, while 12 percent reported coming from households with combined incomes of less than $40,000.

About 68 percent of students who said they receive full financial aid from Harvard reported feeling marginalized here because of their socioeconomic status.


http://features.thecrimson.com/2016/...ics-narrative/
tomm is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2017, 14:07   #7068
tomm
Secretaris-Generaal VN
 
tomm's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2003
Locatie: Nederland
Berichten: 28.576
Standaard

Drosamadaris

Citaat:
Je hebt er geen één gegeven die aantoonde dat de NMBS effectief goedkoper is dan British Rail. En laat dat net hetgene zijn dat ik je altijd heb aangegeven: de NMBS is duurder dan British Rail voor de maatschappij.
Die claim heb je aangetoond gekregen met bronmateriaal; jij hebt die op geen enkele manier weerlegd, je hebt enkel flauwe excuses en gedraai vertoond, om toch maar niet op die essentie te moeten reageren.
Je hebt dat natuurlijk nergens aangetoond, je hebt 2 willekeurige cijfers naast elkaar gelegd, zonder te weten wat die cijfers inhouden, wat er in inbegrepen is of net niet, etc. Waarom denk je dat zulke vergelijkingen gemaakt worden door middel van universitaire studies, als iedereen dat zomaar zou kunnen?

Stel dat de NMBS duurder is dan de Britten, dan zou de nMBS VEEL duurder zijn dan de Fransen, Nederlanders, Duitsers, etc. (er is niets dat dat zou aantonen maar goed ik volg uw redenering). DUS waarom zouden we dan het voorbeeld van de Britten nemen? Die vraag negeert U pertinent.Citaat:
En heel concreet reageer je ook hier naast de kwestie: ik heb je in de voorbije pagina's ettelijke keren gevraagd om een bronvermelding bij claims die je maakte. Jij hebt die geen enkele keer gegeven, ook nu nog niet, en je danst ook hier weer rond de hete patat, door te verwijzen naar ander "bronmateriaal" die niet gerelateerd is aan de vragen die je in de voorbije 5 pagina's zijn gevraagd.
De meeste van mijn beweringen zijn gestaafd met betrouwbaar bronmateriaal, en iedereen die deze draad leest kan uw leugen gemakkelijk doorprikken.Citaat:
Die vraag is dan ook niet relevant wanneer ik je ene vergelijking maak tussen de NMBS & British Rail.
Maar waarom zou de vergelijking tussen de NMBS en BR (waar geen wetenschappelijke studie van bestaat) relevanter zijn dan de vergelijking tussen de NMBS en de Franse, Nederlandse, Duitse etc. spoorwegen, of tussen BR en die spoorwegen, waar wel wetenschappelijke studies van bestaan?


Citaat:
Op materiaal dat andere je aanreiken waarbij blijkt dat zelfs Frankrijk het niet beter doet, ga je trouwens ook vlotjes in negeer-, verdraai- en claim-modus.
Frankrijk is goedkoper voor reiziger en belastingbetaler dan BR, dat is hier al vele malen aangetoond. http://www.telegraph.co.uk/expat/exp...-railways.html

De Britse kwaliteitspers stelt zelfs gewoon voor Frankrijk als grote voorbeeld te nemen.Let France run Britain's railways
Paris to Bordeaux – 308 miles – from £78 return in first class – £35 return in standard
Paris to Nice – 578 miles – from £152 return in first or £117 return in standard
London to Penzance 307 miles – from £264 return in first or £88.80 return in standard
London to Inverness 560 miles – from £182 return in first or £157 return in standard


Citaat:
Je hebt daarentegen wel een onderbouwde berekening gekregen. Dat is meer dan jij ooit te bieden hebt gehad met je "ik geloof het niet" en "jij mag die vergelijking niet maken, enkel wetenschappers die ik juist vind mogen die vergelijking maken"-statements
Welke onderbouwde berekening? Welke wetenschappelijke studie?Citaat:
De uitdaging begint intussen wel wat afgezaagd te worden maar: proove me wrong. Weerleg dan eens onderbouwd wat er gezegd is. Wedden dat je dat ook nu nog steeds niet zal doen?
Dat heb ik al genoeg gedaan hier.
McNulty rapport, verschillende vergelijkingen gemaakt door de Britse kwaliteitspers (guardian, independant, telegraph, etc.), universitaire studies uitgevoerd door de universiteit van Manchester, etc.

Rail privatisation is ‘great train robbery’, finds CRESC report

http://www.manchester.ac.uk/discover...-cresc-report/

Naar welke universitaire studies kunt U verwijzen?
tomm is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2017, 14:22   #7069
tomm
Secretaris-Generaal VN
 
tomm's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2003
Locatie: Nederland
Berichten: 28.576
Standaard

geertvdb

Citaat:
Fout! Uw bedoeling was Noord Korea verdedigen en goedpraten. Dat is ziekelijk.
Nee, ik vind dat we er te weinig over kennen om sluitende uitspraken te doen.


Citaat:
Ik vind niet dat uw wereldbeeld ziekelijk is omdat het afwijkt van de Westerse pers. Dat is UW excuus om uw denkbeelden goed te praten. Uw denkbeelden zijn ziekelijk omdat u psychopathische monsters verdedigt.
Dus de hele westerse elite is ziek want die verdedigen monsters als Churchill.


Citaat:
Niet vloeiend, maar genoeg om met iedereen te praten overal in China, ook diep in het binnenland waar de tentakels van de communistische partij minder machtig zijn.
Dus U spreekt zeer goed Mandarijns EN Cantonees, en kent ook alle andere lokale dialecten, zodat U met iedereen in China kan praten. Petje af...
Ik ken iemand die sinologie gestudeerd heeft, al jaren in China woont en nog steeds het lokale dialect in het grootste deel van China niet verstaat.Citaat:
Die reportage is net een voorbeeld hoe het regime angstig censuur wil opleggen. Ik denk niet dat gij ze hebt gezien.
Ik heb ze wel gezien. Onder andere die Mao vertolker. Hij sprak zeer lovend over Mao en veel mensen wilden met hem op de foto. Die mensen werden niet gedwongen om met hem op de foto te gaan, integendeel het kost hen geld.
Citaat:
>Dit is zo racistisch! Chinezen zijn net zeer open mensen die geen probleem hebben om over alles te praten, uitgezonderd seks, de dood en psychische ziekten.
De Chinezen die ik gesproken heb, spreken liever niet over Mao, omdat ze weten dat men daar in het Westen anders over denkt dan in China.


Citaat:
Gij wéét gewoon niets!
Gij spreekt alle Chinese dialecten, inderdaad in vergelijking met U ben ik een dikke nul.


Citaat:
Ik moei mij daar niet mee! GIJ komt ermee af! Als een dom argument!
Maakt dat uit? Het zijn toch nog vele miljoenen mensen (veel meer dan Nederland en Belgie bij mekaar) die openlijk het Chinese systeem afwijzen. Hebben zij allemaal ongelijk?
Laat Mao over aan de Chinezen, laat hen beslissen of die goed of slecht was.
HongKong, Taiwan, dat is minder dan 1% van de Chinese bevolking.

Citaat:
Maar ze willen niet! Dat is net de grap! Als het nu Tibetanen zijn, of oeigoeren, dan is het te begrijpen dat ze niet tot China mainland willen behoren ...
Wie zegt dat Oeigoeren of Tibetanen onafhankelijk willen zijn? sommige wel(met name de moslimfundamentalisten gefinancierd door het Westen en de Golflanden), maar ik denk dat de meeste inzien dat ze economisch veel beter af zijn binnen China.

Citaat:
Maar het zijn HAN CHINEZEN! En al die miljoenen HAN CHINEZEN wijzen allemaal, van de eerste tot de laatste het regime van Beijing af.
Hebben die dan allemaal gelijk?
Sommige voelen zich beter dan de andere Chinezen, omdat ze meer westerse invloed hebben. (een typische HK'er of Taiwanees heeft een Amerikaanse voornaam) Anderen steunen China, zoals het bestuur van Hong Kong.
tomm is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2017, 19:30   #7070
Drosamadaris
Minister
 
Geregistreerd: 2 februari 2014
Berichten: 3.561
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Mensen die verschillende jobs moeten doen om rond te komen, en geen geld hebben om hun kinderen naar een goede school te sturen, of om in een goede buurt te wonen, kunnen daar niets aan doen. Die hebben geen keuze.
Die hebben nog steeds de keuze.
Je kiest er voor om je kind te stimuleren, of je kiest er voor dat niet te doen en voor de gemaksoplossingen te gaan. It's as simple as that. Je kiest er voor belang te hechten aan de schoolresultaten van je kind en daar ook consequent naar te handelen, of je kiest er voor om dat niet te doen. Je kiest er voor hen bezig te houden met speelgoed/attributen die hun ontwikkeling bevorderen (en die op de koop toch nog goedkoop zijn ook, maar die wel wat meer moeite vereisen als ouder), of je kiest voor de gemaksoplossing door hen voor tv/tablet te laten bivakkeren.

Het is een goedkoop uitvlucht te stellen dat ze geen keuze hebben, en het is domweg wegvluchten van de eigen verantwoordelijkheid.

Citaat:
Dat snap ik. Maar wie van een minder goede school komt, en uit een minder goed milieu, maakt dus al veel minder kans.
Dat zijn opnieuw excuses.
Scholen hebben eindtermen, die zijn dezelfde voor iedereen. Intellect ontwikkel je niet alleen door school noch door uit een gegoed gezin te komen, intellect ontwikkel je in de eerste plaats door aanleg en in de tweede plaats door stimulatie. Dat eerste is een biologisch gegeven, dat tweede is de verdomde plicht van ouders en omgeving. Enkel mensen die een afkeer hebben van zelfverantwoordelijkheid, wijzen naar anderen daarvoor of gaan excuses zoeken * la "geen tijd". Begin dan in de eerste plaats niet aan kinderen.

Citaat:
Laten we de cijfers erbij nemen:

Roughly 77 percent of surveyed seniors reported coming from households with combined family incomes of more than $80,000; 15 percent said their family incomes total $500,000 or more, while 12 percent reported coming from households with combined incomes of less than $40,000.

About 68 percent of students who said they receive full financial aid from Harvard reported feeling marginalized here because of their socioeconomic status.


http://features.thecrimson.com/2016/...ics-narrative/
Leuke cijfers; vergeet je de causaliteit ook niet even aan te tonen? Ik kan die cijfers immers net zozeer gebruiken om aan te tonen dat succesvolle mensen begaan zijn met hun kinderen, ze meer stimuleren en ze aldus voorbereiden voor succes, terwij niet-succesvolle ouders amper met hun kinderen inzitten en de boel maar de boel laten, met alle gevolgen vandien.
Drosamadaris is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2017, 19:47   #7071
Drosamadaris
Minister
 
Geregistreerd: 2 februari 2014
Berichten: 3.561
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Je hebt dat natuurlijk nergens aangetoond, je hebt 2 willekeurige cijfers naast elkaar gelegd, zonder te weten wat die cijfers inhouden, wat er in inbegrepen is of net niet, etc. Waarom denk je dat zulke vergelijkingen gemaakt worden door middel van universitaire studies, als iedereen dat zomaar zou kunnen?
Flauwe excuses
Als ik werkelijk twee willekeurige cijfers heb genomen, en niet eens weet wat er achter zit, dan is het een eitje om met één of twee simpele en onderlegde bronnen hetgeen ik postte te weerleggen.

Aantal keer dat je dat gedaan hebt: 0

You fail

Citaat:
Stel dat de NMBS duurder is dan de Britten, dan zou de nMBS VEEL duurder zijn dan de Fransen, Nederlanders, Duitsers, etc. (er is niets dat dat zou aantonen maar goed ik volg uw redenering). DUS waarom zouden we dan het voorbeeld van de Britten nemen? Die vraag negeert U pertinent.
En die vraag ga ik blijven negeren, totdat ik het effectief over de vergelijking UK versus GE, FR of NL heb.
Het is niet omdat jij het niet leuk vindt dat de vergelijking NMBS vs UK slecht uitvalt voor de NMBS, dat ik dan maar moet meegaan in jouw oeverloos geleuter over andere landen. Je kan dat in de politiek proberen, maar ik ben geen politieker dus ik heb er geen probleem mee jou bij de les te houden.

Jij bent in oorsprong diegene die ook de vergelijking BE vs UK hebt gemaakt in het nadeel van UK, zonder dat daar studies over bestaan - jouw woorden - ik spring daar op in. Aan jou om je claims te onderbouwen met alle bronnen die je naar eigen zeggen constant aanlevert . Iedereen weet dat je dat nooit zal doen omdat je dat domweg niet kan maar bon.

Of je mag ook domweg toegeven dat je vierkant uit je nek staat te kletsen in de vergelijking UK vs BE. We both know that will not happen either.

Citaat:
De meeste van mijn beweringen zijn gestaafd met betrouwbaar bronmateriaal, en iedereen die deze draad leest kan uw leugen gemakkelijk doorprikken.
Daarmee dat je tot hiertoe in de voorbije bladzijden, door mij alleen al, intussen een keer of 6-7 is gevraagd je bronnen bij je claims aan te geven, maar dat die vraag onbeantwoord was, is en zal blijven .

Maar goed, amuse me: doorprik mijn stellingen eens. Als het werkelijk zo eenvoudig is, waarom doe je dat niet gewoon ipv steeds maar te herhalen dat dat zo gebeurd zou zijn.

Citaat:
Maar waarom zou de vergelijking tussen de NMBS en BR (waar geen wetenschappelijke studie van bestaat) relevanter zijn dan de vergelijking tussen de NMBS en de Franse, Nederlandse, Duitse etc. spoorwegen, of tussen BR en die spoorwegen, waar wel wetenschappelijke studies van bestaan?
Die vraag zal je zelf beter kunnen beantwoorden dan ik, aangezien dat alles jou er niet van weerhoudt om wel degelijk de NMBS en British Rail met elkaar te vergelijken. Zeg dus maar, waarom doe je dat?

Citaat:
Frankrijk is goedkoper voor reiziger en belastingbetaler dan BR, dat is hier al vele malen aangetoond. http://www.telegraph.co.uk/expat/exp...-railways.html

De Britse kwaliteitspers stelt zelfs gewoon voor Frankrijk als grote voorbeeld te nemen.Let France run Britain's railways
Paris to Bordeaux – 308 miles – from £78 return in first class – £35 return in standard
Paris to Nice – 578 miles – from £152 return in first or £117 return in standard
London to Penzance 307 miles – from £264 return in first or £88.80 return in standard
London to Inverness 560 miles – from £182 return in first or £157 return in standard
Zwitser gaf je de quote en de grafiek uit een studie, jij antwoordt met een opinie-artikel. Ja hoor, very convincing

Citaat:
Welke onderbouwde berekening? Welke wetenschappelijke studie?
Zie boven, om één van je favoriete quotes te gebruiken. Je weet goed genoeg waarover ik het heb en wat de cijfers waren, je zal die nooit of te nimmer weerleggen aangezien je dat domweg niet kan.
Je zal dus voor altijd een eeuwig blijven vervallen in simplistische "die data vertrouw ik niet", "zo mag je niet vergelijken" of, de meest favoriete van allemaal "dat was geen wetenschappelijke studie", waarna je zonder diezelfde studies wel het tegenovergestelde gaat claimen .

Citaat:
Dat heb ik al genoeg gedaan hier.
McNulty rapport, verschillende vergelijkingen gemaakt door de Britse kwaliteitspers (guardian, independant, telegraph, etc.), universitaire studies uitgevoerd door de universiteit van Manchester, etc.
Ahja, juist, McNulty als de verdediging voor de NMBS terwijl België niet eens voorkomt in dat rapport .
As said, tot zover jouw "onderbouw".

Citaat:
Rail privatisation is ‘great train robbery’, finds CRESC report

http://www.manchester.ac.uk/discover...-cresc-report/

Naar welke universitaire studies kunt U verwijzen?
Zie boven; je weet het heus wel te vinden.
Weerleg die data op onderbouwde manier, en je krijgt wel eens een antwoord op de vergelijking UK versus non-BE landen; tot zolang ga je willes nillens met je neus op de feiten geduwd blijven.
Drosamadaris is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2017, 22:30   #7072
tomm
Secretaris-Generaal VN
 
tomm's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2003
Locatie: Nederland
Berichten: 28.576
Standaard

Drosamadaris

Citaat:
Die hebben nog steeds de keuze.
Je kiest er voor om je kind te stimuleren, of je kiest er voor dat niet te doen en voor de gemaksoplossingen te gaan. It's as simple as that. Je kiest er voor belang te hechten aan de schoolresultaten van je kind en daar ook consequent naar te handelen, of je kiest er voor om dat niet te doen. Je kiest er voor hen bezig te houden met speelgoed/attributen die hun ontwikkeling bevorderen (en die op de koop toch nog goedkoop zijn ook, maar die wel wat meer moeite vereisen als ouder), of je kiest voor de gemaksoplossing door hen voor tv/tablet te laten bivakkeren.
België kun je niet vergelijken met de VS, maar toch veel ouders moeten ook hier hard werken om rond te komen, en hebben niet altijd tijd om met hun kinderen bezig te zijn. Rijke ouders kunnen hun kinderen uitbesteden, en doen dat ook massaal.
Citaat:
Dat zijn opnieuw excuses.
Scholen hebben eindtermen, die zijn dezelfde voor iedereen. Intellect ontwikkel je niet alleen door school noch door uit een gegoed gezin te komen, intellect ontwikkel je in de eerste plaats door aanleg en in de tweede plaats door stimulatie. Dat eerste is een biologisch gegeven, dat tweede is de verdomde plicht van ouders en omgeving. Enkel mensen die een afkeer hebben van zelfverantwoordelijkheid, wijzen naar anderen daarvoor of gaan excuses zoeken * la "geen tijd". Begin dan in de eerste plaats niet aan kinderen.
Ouders uit armere milieus kiezen door een samenloop van omstandigheden (de buurt, vriendenkring, opvoeding, het feit dat beide ouders moeten werken, etc.) niet echt, ook dat wijzen alle wetenschappelijke studies uit.
Stimulatie kan, behalve de school enkel gebeuren door ouders of vrienden, en als die al kansarm zijn gebeurt er weinig stimulatie. Ook daarover zijn alle wetenschappers het eens. Maar U weet het ongetwijfeld beter...
tomm is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 augustus 2017, 15:12   #7073
Boduo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 9 augustus 2005
Berichten: 32.940
Standaard

Geen hete herfst bij de NMBS ?
Het ABVV heeft een 24 u. staking aangekondigd voor begin oktober.
Deze staking is in de eerste plaats gericht tegen de plannen om de NMBS te privatiseren.
Boduo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 augustus 2017, 15:18   #7074
DewareJakob
Eur. Commissievoorzitter
 
DewareJakob's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2010
Locatie: Vlaams Brabant
Berichten: 9.284
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Boduo Bekijk bericht
Geen hete herfst bij de NMBS ?
Het ABVV heeft een 24 u. staking aangekondigd voor begin oktober.
Deze staking is in de eerste plaats gericht tegen de plannen om de NMBS te privatiseren.
Weer eens een politieke staking, prematuur als het echt over een eventuele privatisatie gaat.
Weeral eens vanuit het rode kamp.
Ik walg van die vorm van machtsmisbruik en reizigerspesterij.
__________________
Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik nog niet heel zeker.
Albert Einstein
DewareJakob is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 augustus 2017, 19:01   #7075
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Henri1's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 43.292
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Boduo Bekijk bericht
Geen hete herfst bij de NMBS ?
Het ABVV heeft een 24 u. staking aangekondigd voor begin oktober.
Deze staking is in de eerste plaats gericht tegen de plannen om de NMBS te privatiseren.
Er begint zich inderdaad wat te roeren.

Genoeg is genoeg hé ?

http://www.standaard.be/cnt/dmf20161006_02505045

http://www.abvv.be
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ernst Niessen Bekijk bericht
Ik heb in Duitsland een aantal Walen ontmoet. Geen van hen kon zich verstaanbaar maken in een andere Europese taal dan alleen het Frans. Echte 'Belgen', behept met een sociaal gebrek en met een onbegrepen, aandoenlijke idee dat de hele wereld Frans spreekt.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 augustus 2017, 23:54   #7076
tomm
Secretaris-Generaal VN
 
tomm's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2003
Locatie: Nederland
Berichten: 28.576
Standaard

Privatisering hier kan er enkel komen als de politiek dat beslist zonder enig debat in het parlement of de media. Die stakingen zijn een teken voor de boeg dat de vakbonden dit niet zullen pikken. Maar nog belangrijker natuurlijk is dat politici en de media het debat openen, en het Engelse voorbeeld, alles dat hier de revu gepasseerd is, moet aan bod komen. Daar zijn jullie, mijn rechtse, vrienden, het meest bang van.
Crombez, de leiders van groen, PVDA, CDenV, en de voornaamste media moeten deze informatie krijgen, om dit te kunnen gebruiken tegen de voorstanders van privatisering als dodelijk wapen.
Waarschijnlijk zal men "het moet van Europa" aangrijpen als excuus om het toch door te voeren. Dan moeten de oppositieleiders, vakbondsleiders en de media alert genoeg zijn om dat te doorprikken. Men beweert steeds dat Europa dicht bij de mensen staat maar zo'n beslissing zou blijk geven van het tegendeel.
tomm is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 augustus 2017, 04:33   #7077
Vlad
Minister-President
 
Vlad's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2012
Locatie: hondenkennel
Berichten: 5.495
Standaard

De Wever zegt dat hij wil snoeien in de pensioenen. Gaat hij echt nog meer snoeien in de pensioenen van diegenen die nog niet op pensioen zijn of gaat hij eindelijk de pensioenen aan pakken van de babyboom-ambtenaren die een pak meer pensioen trekken dan de mensen na hen gaan hebben want in die laatste pensioenen is al bespaard enkele jaren geleden.

Politici noch vakbondsleiders laten ooit het achterste van hun tong zien. We zullen nooit weten waarover de stakingen echt gaan. Volgens mij liggen de babyboomerambtenaren op tafel. Althans, dat hoop ik en ik zou het ronduit crimineel vinden mocht dat niet zo zijn. Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt te staken.

Er zijn amper politici te vinden voor privatisering van het spoor. Dat is een schijnmanoeuvre.
__________________
.
"Let us admit, without lying to ourselves, that we, the Muslims, are time bombs."
"Let us admit something else. The majority of us Muslims hate the Christians ..."
"What have you [muslims] contributed to human civilization? Nothing!"
"I am ashamed of the rotten and despicable conduct of the Muslims."
(Tareq Youssef al-Masri)
Vlad is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 augustus 2017, 04:56   #7078
Karel Martel B
Europees Commissaris
 
Karel Martel B's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 mei 2010
Berichten: 7.400
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomm Bekijk bericht
Maar nog belangrijker natuurlijk is dat politici en de media het debat openen, en het Engelse voorbeeld, alles dat hier de revu gepasseerd is, moet aan bod komen. Daar zijn jullie, mijn rechtse, vrienden, het meest bang van.
Voor elk voorbeeld van mislukte privatisering kunnen wij "rechtse vrienden" er twee successvolle opnoemen.

De mensen die de RTT hebben gekend zijn nog niet allemaal dood.
__________________
Een indicatie dat je een religie niet voor de allerslimsten aanhangt... is als je God regels moet maken voor het afvegen van je reet.
Karel Martel B is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 augustus 2017, 05:12   #7079
Vlad
Minister-President
 
Vlad's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2012
Locatie: hondenkennel
Berichten: 5.495
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Karel Martel B Bekijk bericht
Voor elk voorbeeld van mislukte privatisering kunnen wij "rechtse vrienden" er twee successvolle opnoemen.

De mensen die de RTT hebben gekend zijn nog niet allemaal dood.
Want Proximus is nu een toonvoorbeeld van efficiëntie, klantvriendelijkheid, kunde, ... het weet door die aanpak te concurreren in een concurrentiële vrije marktomgeving ...

hahahaha
__________________
.
"Let us admit, without lying to ourselves, that we, the Muslims, are time bombs."
"Let us admit something else. The majority of us Muslims hate the Christians ..."
"What have you [muslims] contributed to human civilization? Nothing!"
"I am ashamed of the rotten and despicable conduct of the Muslims."
(Tareq Youssef al-Masri)
Vlad is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 augustus 2017, 05:41   #7080
Vlad
Minister-President
 
Vlad's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2012
Locatie: hondenkennel
Berichten: 5.495
Standaard

De reacties van ministers Bellot en De Croo slaan echt wel op niets : ze zeggen dat ze juist investeren in het spoor want dat ze 5 % meer treinen gaan laten rijden. 5% meer treinen met 600 miljoen minder budget per jaar ... dat is niet investeren, dat is de werknemers uitknijpen. Vooral omdat er binnen de organisatie weinig of niets veranderd buiten wat hoofddingen op officiële papieren, er niets gedaan wordt aan de overhead en alles dus in de nek van het uitvoerend personeel wordt geduwd.
__________________
.
"Let us admit, without lying to ourselves, that we, the Muslims, are time bombs."
"Let us admit something else. The majority of us Muslims hate the Christians ..."
"What have you [muslims] contributed to human civilization? Nothing!"
"I am ashamed of the rotten and despicable conduct of the Muslims."
(Tareq Youssef al-Masri)
Vlad is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:49.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2016, Politics.be