Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 5 mei 2018, 10:58   #41
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 77.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
ic maar euh het italiaanse recept zegt 'eigeel' te gebruiken, waarom heb jij het dan over volledige eitjes?
De (kleinere) hoeveelheid eiwit helpt om een beetje binding te geven. Met enkel maar eigeel is dat een pak moeilijker. Het gaat om een evenwicht vinden, niet teveel maar ook niet te weinig.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...

Laatst gewijzigd door Pandareus : 5 mei 2018 om 10:59.
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 12:31   #42
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 77.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
mss dat je dan toch beter vr die goedkopere spaghetti gaat, moet die saus ineens niet zo smeuïg......
Neen, best niet doen. Echt industrieel gemaakte goedkope spaghetti maakt men met matrijzen van kunststof of in RVS. Dat maakt dat de pasta een zeer glad oppervlak heeft. Glad oppervlak = kan slecht saus vasthouden. Net dat aspect wil je absoluut niet in je bord voor het eindproduct. Artisanale pasta maakt men in italië nog met matrijzen in brons, dat geeft een licht korrelige buiten structuur aan de pasta, die daardoor gemakkelijker een saus kan 'vasthouden'.
Bij de klassieke bolognaise is het verschil nog veel groter dan bij een van nature 'kleverige' saus als carbonara.
Doe zelf de test : maak met dezelfde saus een spaghetti van een goedkoop industrieel merk zoals Panzani, en dan met een degelijk artisanaal merk (echt niet duur, dat scheelt een halve euro voor een pakje van 500 gram) en overtuig jezelf.
Voor een longread over dit onderwerp : http://www.azeliaskitchen.net/bronze...pasta-history/
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 12:34   #43
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 77.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Het is in ieder geval zonder de eieren ook al een caloriebom, dus spaarzaam mee omspringen!
Niet akkoord... Ervan genieten tot je het gevoel hebt van 'vol' te zijn, het leven is al zo kort, niet besparen op de betere momenten. En ja, het is een caloriebom. De dag erna een gezond slaatje eten en de balans is weer in evenwicht.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 12:37   #44
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 77.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koe de poing Bekijk bericht
Pastasaus is per definitie met tomaat, courgette, paprika en gehakt.
Afgesproken ?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 12:39   #45
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 77.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Alleen in de frituur om de hoek. En daar houdt het op.
x2
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 13:09   #46
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Voor een longread over dit onderwerp : http://www.azeliaskitchen.net/bronze...pasta-history/
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 14:01   #47
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 69.826
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koe de poing Bekijk bericht
Pastasaus is per definitie met tomaat, courgette, paprika en gehakt.
Afgesproken ?
Da's wel een zeer beperkt aantal sausen die u bij pasta wil.

http://allrecipes.nl/recepten/label-...-recepten.aspx
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 14:34   #48
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.417
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler Bekijk bericht
Cous cous kreten hoor je overal.
Walter, zijde gij dat?
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 14:57   #49
koe de poing
Eur. Commissievoorzitter
 
koe de poing's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: In koerentaine
Berichten: 8.967
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Da's wel een zeer beperkt aantal sausen die u bij pasta wil.

http://allrecipes.nl/recepten/label-...-recepten.aspx
Er kan voldoende gevarieerd worden door extra's toe te voegen aan het basisrecept: wat champignongs, een ei, spinazie, smeerkaas, ... Eindeloos varieerbaar.
__________________
r
koe de poing is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 15:02   #50
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 69.826
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koe de poing Bekijk bericht
Er kan voldoende gevarieerd worden door extra's toe te voegen aan het basisrecept: wat champignongs, een ei, spinazie, smeerkaas, ... Eindeloos varieerbaar.
Zeker, maar als u ook room/boter/whateversausen in de variatie opneemt is de eindeloze variatie nog gevarieerder.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 20:23   #51
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Neen, best niet doen. Echt industrieel gemaakte goedkope spaghetti maakt men met matrijzen van kunststof of in RVS. Dat maakt dat de pasta een zeer glad oppervlak heeft. Glad oppervlak = kan slecht saus vasthouden. Net dat aspect wil je absoluut niet in je bord voor het eindproduct. Artisanale pasta maakt men in italië nog met matrijzen in brons, dat geeft een licht korrelige buiten structuur aan de pasta, die daardoor gemakkelijker een saus kan 'vasthouden'.
Bij de klassieke bolognaise is het verschil nog veel groter dan bij een van nature 'kleverige' saus als carbonara.
Doe zelf de test : maak met dezelfde saus een spaghetti van een goedkoop industrieel merk zoals Panzani, en dan met een degelijk artisanaal merk (echt niet duur, dat scheelt een halve euro voor een pakje van 500 gram) en overtuig jezelf.
Voor een longread over dit onderwerp : http://www.azeliaskitchen.net/bronze...pasta-history/
amai pandareus dat wist ik allemaal niet, je schijnt er echt iets v te kennen (lol)
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 20:25   #52
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Niet akkoord... Ervan genieten tot je het gevoel hebt van 'vol' te zijn, het leven is al zo kort, niet besparen op de betere momenten. En ja, het is een caloriebom. De dag erna een gezond slaatje eten en de balans is weer in evenwicht.
of zoals de romeinen deden, eens lekker gaan overgeven & repeat ... geen slaatjes the next day
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 20:26   #53
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

oops bestond pasta toen reeds al? o_0
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 20:47   #54
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.325
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
oops bestond pasta toen reeds al? o_0
Natuurlijk.

Eén van de favoriete gerechten van Augustus zelf was spaggeroni Belgica.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 mei 2018, 20:50   #55
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Natuurlijk.

Eén van de favoriete gerechten van Augustus zelf was spaggeroni Belgica.
olala
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 mei 2018, 09:35   #56
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 76.051
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Natuurlijk.

Eén van de favoriete gerechten van Augustus zelf was spaggeroni Belgica.
En pastaragus a la Flamande.
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322
‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 mei 2018, 09:43   #57
Bovenbuur
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Bovenbuur's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Locatie: Stiekem toch weer bovenbuur
Berichten: 15.411
Standaard

Ik zweer toch bij farfalle carbonara di mama. Boter, kaas, ham (in dunne plakjes, verspreid meer smaak dan in blokjes), en bloem om de saus te binden. Meer hoeft dat niet te zijn.
__________________
Waarschuwing:
Dit onderschrift is pretentieus en kan (soms) bekend overkomen!
Bovenbuur is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 mei 2018, 10:12   #58
Gipsy
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 26 november 2013
Berichten: 20.585
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
oops bestond pasta toen reeds al? o_0
Zeker al drieduizend jaar terug in China.
Gipsy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 mei 2018, 10:35   #59
Bovenbuur
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Bovenbuur's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Locatie: Stiekem toch weer bovenbuur
Berichten: 15.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
of zoals de romeinen deden, eens lekker gaan overgeven & repeat ... geen slaatjes the next day
Dat is overigens (in ieder geval voor het grootste deel) een mythe. Het was gebaseerd op het feit dat gebouwen als theaters waar je een goed feest kan bouwen een ruimte hadden genaamd het vomitorium, maar dit bleek na een goede inspectie de uitgang te zijn, zo'n grote stadiumpoort zeg maar.

Geschiedschrijving over de Romeinen is interessant op die manier, mensen zijn al eeuwen zo geobsedeerd door hen dat we elk schrammetje bewijs opblazen tot "dit is hoe de Romeinen leefden". Vooral rondom de altijd interessante gladiatorengevechten is speculatie altijd welkom. De uitspraak "zij die gaan sterven groeten u"? We weten dat het een keer gezegd is, bij een specifiek gladiatoren event. Het hele "duim omlaag is dood" verhaal? Uit de duim gezogen. We hebben een enkele bron die iets zegt over dat mensen "met gedraaide duimen" om de dood van een strijder vroegen. Dat kan vanalles betekenen (bijvoorbeeld dat de duim naar de eigen keel wees als in "steek een dolk in zijn keel"), en dan nog is er geen bewijs dat het vaker dan een keer gebeurd is. Het is een beetje alsof mensen over 1000 jaar denken dat als het publiek bij een voetbalwedstrijd de scheids een hondenlul vindt dat ze "Hamas, Hamas, joden aan het gas" roepen.
__________________
Waarschuwing:
Dit onderschrift is pretentieus en kan (soms) bekend overkomen!
Bovenbuur is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 mei 2018, 10:40   #60
Universalia
Secretaris-Generaal VN
 
Universalia's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 december 2012
Locatie: Nieverans Les Bains
Berichten: 45.289
Standaard



Smakelijk!
__________________
Ik citeer Confucius: Als straffen niet op de juiste wijze worden opgelegd, weten de mensen niet waar ze aan toe zijn.
Ook citeer ik A. Einstein met graagte: Bidden verandert de wereld niet, maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld.
Universalia is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:40.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be