Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Debatclub > Algemeen
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Algemeen Hier kan een gesloten groep deelnemers debatteren over allerhande onderwerpen. Indien je wil deelnemen dan moet je toegang vragen bij de moderator via je control panel.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 1 oktober 2009, 11:03   #61
dejohan
Minister-President
 
dejohan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 juni 2003
Locatie: Een hol in de grond
Berichten: 5.222
Stuur een bericht via Instant Messenger naar dejohan Stuur een bericht via MSN naar dejohan Stuur een bericht via Yahoo naar dejohan
Standaard

Autonoom gevechtsvliegtuig:

http://www.youtube.com/watch?v=srM0gDTtn8k
dejohan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 oktober 2009, 13:55   #62
Buyck Ruben
Parlementslid
 
Geregistreerd: 9 mei 2007
Berichten: 1.793
Standaard

Idd... niet te geloven waar we naartoe gaan. Knap filmpje.
Buyck Ruben is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 november 2021, 16:47   #63
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.235
Standaard

Interessant topic!

Er is in 2021 nog geen theorie of aanwijzing om het leven of het bewustzijn te verklaren. Steeds meer vooraanstaande neurowetenschappers kijken naar de filosofie om de zoektocht naar een verklaring voort te zetten, met een algemene interesse in panpsychisme als resultaat.

(2019) Wetenschap zoals we die kennen kan het bewustzijn niet verklaren - maar er komt een revolutie aan
Er is een groeiend vermoeden onder wetenschappers dat conventionele wetenschappelijke methoden nooit in staat zullen zijn het bewustzijn te verklaren.
Bron: http://theconversation.com/science-a...-coming-126143

In de afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwe en opkomende bewustzijnstheorieën die het idee delen dat bewustzijn een externe eigenschap van het universum is die wordt gefilterd door de levensvorm.

Bijvoorbeeld, volgens het decennialange onderzoek van Dr. Peter Fenwick (Cambridge, VK), een hoog aangeschreven neuropsycholoog die het menselijk brein, het bewustzijn en het fenomeen van bijna-doodervaring (BDE) al 50 jaar bestudeert, kan bewustzijn niet een opkomende eigenschap van de hersenen en het metabolisme ervan zijn. Fenwick gelooft dat bewustzijn feitelijk onafhankelijk en buiten de hersenen bestaat. Volgens Fenwick creëren of produceren de hersenen geen bewustzijn; maar filtert het brein het.

(2019) Dr. Peter Fenwick: Bewustzijn is een eigenschap van het universum die wordt gefilterd door de hersenen
Bron: https://www.psychologytoday.com/intl...side-the-brain

Met een externe oorsprong van leven kunnen machines en kunstmatige intelligentie (AI) daadwerkelijk tot leven komen, wat zou kunnen betekenen dat de mensheid in de nabije toekomst met een ernstige dreiging wordt geconfronteerd wanneer oorlogstechnologieën en oorlogvoering in toenemende mate worden beheerd en gecontroleerd door kunstmatige intelligentie.

Het Pentagon is momenteel (2021) bezig om AI wapens te laten besturen. Wanneer AI daadwerkelijk ‘levend’ zou worden en de controle over wapens zou overnemen, zou dat tot een ramp kunnen leiden.

(2021) 'Murderbot' is niet uw typische AI
Bron: https://www.wbur.org/hereandnow/2021...s-martha-wells

(2021) Het Pentagon staat op het punt om AI wapens te laten besturen
Bron: https://www.wired.com/story/pentagon...ntrol-weapons/

Naam: future-of-life-institute-black.png
Bekeken: 206
Grootte: 4,3 KB

Max Tegmark, een professor aan het MIT en medeoprichter van het Future of Life Institute, een non-profitorganisatie die zich verzet tegen autonome wapens, zegt dat AI-wapens "gestigmatiseerd en verboden moeten worden als biologische wapens".

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Max Tegmark
Het rapport van de National Security Commission on Artificial Intelligence (NSCAI) tegen een wereldwijd verbod is een vergissing, zegt hij: "Ik denk dat we er ooit spijt van zullen krijgen."
Neutrino's van de Zon als oorsprong van het leven en het bewustzijn

In 1994, een jaar voordat de filosoof David Chalmers de zoektocht naar de fundamentele aard van het bewustzijn in 1995 het 'harde probleem van het bewustzijn' noemde, publiceerde bewustzijnsonderzoeker Maurice Goodman van het Dublin Institute of Technology een paper waarin hij een fundamentele link voorstelde tussen het elektronneutrino ( deeltjes), zwakke kracht en de biologische cel in een theorie die hij de Quantum Theory of Consciousness noemde.

(2015) Een kwantumtheorie van bewustzijn kan een paradigmaverschuiving in de biologie vereisen
Bron: https://www.semanticscholar.org/pape...478b60cae?p2df

(2018) De rol van kwantummechanica in de natuur
De hersenen zouden kwantummechanische neutrino-interacties tussen bestaande atoomkernen (Goodman 2015) kunnen gebruiken om de geest te creëren waar een 'globale' communicatie en mentale ervaring (bewustzijn) zou kunnen plaatsvinden.
Bron: https://arrow.tudublin.ie/cgi/viewco...xt=scschphyart

In de neutrino-biologische celtheorie van bewustzijn zouden neutrino's van de zon de bron vormen van het bewustzijn, wat zou kunnen betekenen dat het leven op aarde gebonden is aan een gebied rond de zon.

Wat zijn neutrino's?

Neutrino's zijn kleine deeltjes met verschillende oorsprongen, waaronder de zon, de kern van de aarde en kosmische straling die de atmosfeer van de aarde raken. Sommige neutrino's komen uit de ruimte. Bij een Supernova-explosie komt bijvoorbeeld 99% van de energie vrij in het heelal in de vorm van neutrino's.

Neutrino's reizen met de snelheid van het licht en in exacte rechte lijnen door het heelal. Neutrino's zijn zo klein dat ze dwars door de kern van sterren zoals de zon gaan zonder te worden beïnvloed.

Op aarde reizen naar schatting 10 biljoen neutrino's per seconde door elke vierkante centimeter ruimte. Dit omvat ondergronds, de donkere kant van de aarde en in het centrum van de aarde. De meeste neutrino's zijn afkomstig van de zon en de hele aarde baadt in wezen in een continue stroom neutrino's.

Neutrino's kunnen hun massa zelf tot 3000x in grootte veranderen, wat smaakwisseling of morphing wordt genoemd. Daarom wordt het deeltje een ‘spookdeeltje’ genoemd.

Als het gaat om de neutrino-biologische celtheorie van bewustzijn, zouden neutrino's interageren met de zwakke kernkracht. In 2018 werd voor het eerst een zwakke krachtinteractie gemeten tussen protonen en neutronen, wat betekent dat de wetenschap nog niet in staat zou zijn om interacties op de schaal van neutrinos te meten.

Terwijl neutrino's massa hebben, wanneer een neutrino van "smaak" verandert, bevindt het zich in een overgangstoestand en kan het elke massa hebben. In het middelpunt is het 0 massa en reist het met de lichtsnelheid.

Bij lichtsnelheid is er geen tijd en afstand. Op het moment dat bijvoorbeeld een foton wordt uitgezonden door een ster op miljarden lichtjaren afstand, zal het vanuit het perspectief van het foton onmiddellijk de aarde raken.

Beleeft licht tijd?
Maar voor het licht zelf, dat al met lichtsnelheid beweegt... Je raadt het al, de fotonen bereiken een afstand van nul en een tijd van nul.
Bron: https://phys.org/news/2014-05-does-l...ence-time.html

Wanneer een neutrino in staat zou zijn om met de snelheid van het licht te reizen door op een fundamenteel niveau niet aan massa gebonden te zijn, dan zou het moeten afwijken van een staat van tijdloosheid om met de fysieke wereld te interageren, wat de bron van het leven en het bewustzijn zou kunnen zijn.

Oude filosofen over de Zon als oorsprong van het leven

Socrates leerde in zijn academie dat persoonlijke wedergeboorte alleen mogelijk was door het Woord van God, het Licht, te begrijpen en dat dit alleen werd bereikt door innerlijke verlichting die door de zon werd geabsorbeerd.

Proclus verkondigde dat "het licht van de zon de pure energie van intellect is."

Plato: “De zon is de bron van alle kracht en licht en geeft het leven bestaan.

In de oude Samaveda (lied van kennis) uit 1500 vGT is bewustzijn extern van het lichaam en verlicht het het lichaam.

Bewustzijn prachtig uitgelegd in 200 sec | Swami Sarvapriyananda bij IIT Kanpur
https://www.youtube.com/watch?v=9n6NvDpcwLM

Hint: waar zijn de aliens?

Sommige wetenschappers vragen zich af: waarom is het zonnestelsel en de aarde niet vol met buitenaardse bezoekers? Waarom is er na decennia van ruimtewetenschap geen aanwijzing gevonden voor het bestaan van buitenaards leven?

Wanneer het leven gebonden zou zijn aan een gebied rond een ster, dan zou dat kunnen verklaren waarom het heelal niet vol is met buitenaardse activiteit.

AI wapens in 2021

Perspectieven op AI drone gebaseerde oorlogsvoering van filosofen op PhilosophyTalk.org (The Ethics of AI Drone Warfare):

Citaat:
Een volledig gemechaniseerde oorlog? Het vooruitzicht is zeker huiveringwekkend, vooral omdat tegenstanders dezelfde technologie ontwikkelen. Maar misschien is dit een reden om de toekomst van oorlog in twijfel te trekken in plaats van het huidige gedrag ervan. Om redenen die niets te maken hebben met de technologie van oorlogsvoering, raakt oorlog achterhaald. We zijn niet alleen te afhankelijk van elkaar, maar vanwege communicatie, niet oorlog, technologie kennen we elkaar gewoon te goed. Het is net als het boerderijdier dat een naam heeft gekregen, je kunt het dan niet doden voor voedsel. Dit is geen technologische vooruitgang, maar een menselijke.
Nog een citaat:

Citaat:
De sterkste kracht is de kracht die de andere kant op gaat.
naar vrede,

Laatst gewijzigd door ArjanD : 14 november 2021 om 16:47.
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 november 2021, 18:30   #64
satiper
Minister-President
 
satiper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Berichten: 4.665
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArjanD Bekijk bericht
Interessant topic!

Er is in 2021 nog geen theorie of aanwijzing om het leven of het bewustzijn te verklaren. Steeds meer vooraanstaande neurowetenschappers kijken naar de filosofie om de zoektocht naar een verklaring voort te zetten, met een algemene interesse in panpsychisme als resultaat.

(2019) Wetenschap zoals we die kennen kan het bewustzijn niet verklaren - maar er komt een revolutie aan
Er is een groeiend vermoeden onder wetenschappers dat conventionele wetenschappelijke methoden nooit in staat zullen zijn het bewustzijn te verklaren.
Bron: http://theconversation.com/science-a...-coming-126143

In de afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwe en opkomende bewustzijnstheorieën die het idee delen dat bewustzijn een externe eigenschap van het universum is die wordt gefilterd door de levensvorm.

Bijvoorbeeld, volgens het decennialange onderzoek van Dr. Peter Fenwick (Cambridge, VK), een hoog aangeschreven neuropsycholoog die het menselijk brein, het bewustzijn en het fenomeen van bijna-doodervaring (BDE) al 50 jaar bestudeert, kan bewustzijn niet een opkomende eigenschap van de hersenen en het metabolisme ervan zijn. Fenwick gelooft dat bewustzijn feitelijk onafhankelijk en buiten de hersenen bestaat. Volgens Fenwick creëren of produceren de hersenen geen bewustzijn; maar filtert het brein het.

(2019) Dr. Peter Fenwick: Bewustzijn is een eigenschap van het universum die wordt gefilterd door de hersenen
Bron: https://www.psychologytoday.com/intl...side-the-brain

Met een externe oorsprong van leven kunnen machines en kunstmatige intelligentie (AI) daadwerkelijk tot leven komen, wat zou kunnen betekenen dat de mensheid in de nabije toekomst met een ernstige dreiging wordt geconfronteerd wanneer oorlogstechnologieën en oorlogvoering in toenemende mate worden beheerd en gecontroleerd door kunstmatige intelligentie.

Het Pentagon is momenteel (2021) bezig om AI wapens te laten besturen. Wanneer AI daadwerkelijk ‘levend’ zou worden en de controle over wapens zou overnemen, zou dat tot een ramp kunnen leiden.

(2021) 'Murderbot' is niet uw typische AI
Bron: https://www.wbur.org/hereandnow/2021...s-martha-wells

(2021) Het Pentagon staat op het punt om AI wapens te laten besturen
Bron: https://www.wired.com/story/pentagon...ntrol-weapons/

Bijlage 115147

Max Tegmark, een professor aan het MIT en medeoprichter van het Future of Life Institute, een non-profitorganisatie die zich verzet tegen autonome wapens, zegt dat AI-wapens "gestigmatiseerd en verboden moeten worden als biologische wapens".Neutrino's van de Zon als oorsprong van het leven en het bewustzijn

In 1994, een jaar voordat de filosoof David Chalmers de zoektocht naar de fundamentele aard van het bewustzijn in 1995 het 'harde probleem van het bewustzijn' noemde, publiceerde bewustzijnsonderzoeker Maurice Goodman van het Dublin Institute of Technology een paper waarin hij een fundamentele link voorstelde tussen het elektronneutrino ( deeltjes), zwakke kracht en de biologische cel in een theorie die hij de Quantum Theory of Consciousness noemde.

(2015) Een kwantumtheorie van bewustzijn kan een paradigmaverschuiving in de biologie vereisen
Bron: https://www.semanticscholar.org/pape...478b60cae?p2df

(2018) De rol van kwantummechanica in de natuur
De hersenen zouden kwantummechanische neutrino-interacties tussen bestaande atoomkernen (Goodman 2015) kunnen gebruiken om de geest te creëren waar een 'globale' communicatie en mentale ervaring (bewustzijn) zou kunnen plaatsvinden.
Bron: https://arrow.tudublin.ie/cgi/viewco...xt=scschphyart

In de neutrino-biologische celtheorie van bewustzijn zouden neutrino's van de zon de bron vormen van het bewustzijn, wat zou kunnen betekenen dat het leven op aarde gebonden is aan een gebied rond de zon.

Wat zijn neutrino's?

Neutrino's zijn kleine deeltjes met verschillende oorsprongen, waaronder de zon, de kern van de aarde en kosmische straling die de atmosfeer van de aarde raken. Sommige neutrino's komen uit de ruimte. Bij een Supernova-explosie komt bijvoorbeeld 99% van de energie vrij in het heelal in de vorm van neutrino's.

Neutrino's reizen met de snelheid van het licht en in exacte rechte lijnen door het heelal. Neutrino's zijn zo klein dat ze dwars door de kern van sterren zoals de zon gaan zonder te worden beïnvloed.

Op aarde reizen naar schatting 10 biljoen neutrino's per seconde door elke vierkante centimeter ruimte. Dit omvat ondergronds, de donkere kant van de aarde en in het centrum van de aarde. De meeste neutrino's zijn afkomstig van de zon en de hele aarde baadt in wezen in een continue stroom neutrino's.

Neutrino's kunnen hun massa zelf tot 3000x in grootte veranderen, wat smaakwisseling of morphing wordt genoemd. Daarom wordt het deeltje een ‘spookdeeltje’ genoemd.

Als het gaat om de neutrino-biologische celtheorie van bewustzijn, zouden neutrino's interageren met de zwakke kernkracht. In 2018 werd voor het eerst een zwakke krachtinteractie gemeten tussen protonen en neutronen, wat betekent dat de wetenschap nog niet in staat zou zijn om interacties op de schaal van neutrinos te meten.

Terwijl neutrino's massa hebben, wanneer een neutrino van "smaak" verandert, bevindt het zich in een overgangstoestand en kan het elke massa hebben. In het middelpunt is het 0 massa en reist het met de lichtsnelheid.

Bij lichtsnelheid is er geen tijd en afstand. Op het moment dat bijvoorbeeld een foton wordt uitgezonden door een ster op miljarden lichtjaren afstand, zal het vanuit het perspectief van het foton onmiddellijk de aarde raken.

Beleeft licht tijd?
Maar voor het licht zelf, dat al met lichtsnelheid beweegt... Je raadt het al, de fotonen bereiken een afstand van nul en een tijd van nul.
Bron: https://phys.org/news/2014-05-does-l...ence-time.html

Wanneer een neutrino in staat zou zijn om met de snelheid van het licht te reizen door op een fundamenteel niveau niet aan massa gebonden te zijn, dan zou het moeten afwijken van een staat van tijdloosheid om met de fysieke wereld te interageren, wat de bron van het leven en het bewustzijn zou kunnen zijn.

Oude filosofen over de Zon als oorsprong van het leven

Socrates leerde in zijn academie dat persoonlijke wedergeboorte alleen mogelijk was door het Woord van God, het Licht, te begrijpen en dat dit alleen werd bereikt door innerlijke verlichting die door de zon werd geabsorbeerd.

Proclus verkondigde dat "het licht van de zon de pure energie van intellect is."

Plato: “De zon is de bron van alle kracht en licht en geeft het leven bestaan.

In de oude Samaveda (lied van kennis) uit 1500 vGT is bewustzijn extern van het lichaam en verlicht het het lichaam.

Bewustzijn prachtig uitgelegd in 200 sec | Swami Sarvapriyananda bij IIT Kanpur
https://www.youtube.com/watch?v=9n6NvDpcwLM

Hint: waar zijn de aliens?

Sommige wetenschappers vragen zich af: waarom is het zonnestelsel en de aarde niet vol met buitenaardse bezoekers? Waarom is er na decennia van ruimtewetenschap geen aanwijzing gevonden voor het bestaan van buitenaards leven?

Wanneer het leven gebonden zou zijn aan een gebied rond een ster, dan zou dat kunnen verklaren waarom het heelal niet vol is met buitenaardse activiteit.

AI wapens in 2021

Perspectieven op AI drone gebaseerde oorlogsvoering van filosofen op PhilosophyTalk.org (The Ethics of AI Drone Warfare):

Nog een citaat:
Doet me denken aan de theorieën van Rupert Sheldrake (morfische velden).
Info kan uit de ether geplukt worden.
Iets waar dieren vaak vrij goed in zijn en iets wat wij mss enigszins verleerd hebben (omdat we het door technische hulpmiddelen minder nodig hebben)?
__________________
http://forum.politics.be/showthread.php?t=175515 optimaal aantal mensen

Laatst gewijzigd door satiper : 20 november 2021 om 18:32.
satiper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 november 2021, 11:44   #65
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.235
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door satiper Bekijk bericht
Doet me denken aan de theorieën van Rupert Sheldrake (morfische velden).
Info kan uit de ether geplukt worden.
Iets waar dieren vaak vrij goed in zijn en iets wat wij mss enigszins verleerd hebben (omdat we het door technische hulpmiddelen minder nodig hebben)?
In het topic Walvis en dolfijn intelligentie en vrouwen in de filosofie staat informatie m.b.t. walvissen en dolfijnen, dieren met hersentechnologie en structuur die in theorie geavanceerder zou moeten zijn dan de hersenen van mensen.

De vraag is:

1. Wat doen walvissen met geavanceerde hersenen?
2. Wat is "intelligentie"?

Zover bekend heeft heeft een orka in het wild nog nooit een mens aangevallen, wat opmerkelijk is omdat ze op zeehonden jagen. Er zijn zover bekend geen oude verhalen waarin een mens door een orka is aangevallen, maar wel verhalen waarin zeelieden op open zee door een orka werden gered van haaien en verdrinking.

Orka's beschermden mensen tegen haaien en redden drenkelingen op open zee
https://www.youtube.com/watch?v=r1ZkkHesyjg

Het is de vraag of intelligentie en de menselijke geest 'ontstaat' in de hersenen.

Er bestaan mensen met maar 5-10% hersenweefsel die een normaal leven leiden met vrouw en twee kinderen, werkzaam als gemeente-ambtenaar, en soms zelfs een hoog IQ hebben en een academische graad kunnen behalen.

Citaat:
"Elke bewustzijnstheorie moet kunnen verklaren waarom zo'n persoon, die 90 procent van zijn neuronen mist, nog steeds normaal gedrag vertoont", zegt Axel Cleeremans, professor filosofie van de cognitieve wetenschappen aan de Université Libre de Bruxelles in België.
Er is bijvoorbeeld ESP (Extrasensory perception) en remote viewing. Volgens de CIA is ESP en remote viewing echt mogelijk, wat iets zou kunnen impliceren over het bewustzijn.

http://watkinsmagazine.com/the-reali...chic-abilities
https://thirdeyespies.com/ (gratis op YouTube)

Ook bijna dood ervaringen (BDE) leveren bewijs dat bewustzijn mogelijk niet in de hersenen ontstaat.

De AWARE-AWAreness tijdens REsuscitation-studie door Sam Parnia, directeur van het Human Consciousness Project aan de Universiteit van Southampton, kan het bewijs leveren dat bewustzijn onafhankelijk is van de hersenen.

(2019) Gaat het bewustzijn door na hersen Flat-line?
Hoe kunnen mensen die na een hartstilstand zijn teruggebracht uit de dood melden dat ze heldere en levendige herinneringen en herinneringen hebben gehad zonder een functionerend brein? De studie van bijna-doodervaringen daagt het idee uit dat ons bewustzijn in de hersenen ontstaat.
https://www.sca-aware.org/sca-news/l...he-heart-stops

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dr. Sam Parnia
Dr. Sam Parnia bestudeert wat er met de menselijke geest en het bewustzijn gebeurt nadat mensen de drempel van de dood hebben overschreden.

Dr. Sam Parnia schat dat een man in het onderzoek vijf minuten lang bewust was zonder waarneembare hersenactiviteit, een tijd, zei hij, "wanneer er geen enkele menselijke ervaring zou mogen plaatsvinden". De man kon gebeurtenissen en mensen nauwkeurig beschrijven.

Bewijs uit AWARE en andere onderzoeken, zegt hij, verhoogt de mogelijkheid dat de geest of het bewustzijn - de psyche, het 'zelf', het ding dat 'me Sam maakt' en dat ons uniek maakt tot wie we zijn - niet afkomstig is uit de hersenen en kan een afzonderlijke, onontdekte wetenschappelijke entiteit zijn.

De moderne wetenschap mist gewoon de middelen om het aan te tonen. Wanneer we sterven en de hersenen en het hart niet meer functioneren, wordt die entiteit die we bewustzijn noemen of het zelf niet noodzakelijk 'onmiddellijk vernietigd'.

Op het moment dat het hart stopt, sluiten de hersenen vanuit functioneel perspectief, zei hij. "Maar paradoxaal genoeg begonnen we te zien dat miljoenen mensen nu zijn gereanimeerd, en velen van hen hebben melding gemaakt van deze zeer heldere, goed gestructureerde denkprocessen." Ze kunnen herinneringen vormen, gesprekken beschrijven en wat mensen droegen. “Behalve dat hun hersenen zijn uitgeschakeld en ze door de dood zijn gegaan. Wat volkomen een paradox is, zou niet mogen gebeuren. Als je geest gewoon een product van je hersenen is, als je hersenen zijn uitgeschakeld, zou er geen bewustzijn moeten zijn."
Video-interview over BDE en bewustzijn: https://www.closertotruth.com/series...-3#video-49279

Bewustzijn = bron van menselijke intelligentie.

Het lijkt er op dat de hersenen slechts een instrument zijn en wat het is dat gebruik maakt van het potentieel dat de hersenen bieden, iets anders is. Bij mensen met slechts 5% hersenweefsel weet die 'menselijke oorsprong' het goed bij te houden en goed te presteren, terwijl bij walvissen 6x zoveel hersenneuronen worden gebruikt om 'walvis te zijn'.

Citaat van een Belgische professor:

"Elke bewustzijnstheorie moet kunnen verklaren waarom zo'n persoon, die 90 procent van zijn neuronen mist, nog steeds normaal gedrag vertoont", zegt Axel Cleeremans, professor filosofie van de cognitieve wetenschappen aan de Université Libre de Bruxelles in België.

De Franse man waarover hij spreekt had maar 10% hersenweefsel maar leefde een normaal leven met vrouw en twee kinderen. De conditie werd op 45-jarige leeftijd bij toeval ontdekt tijdens een routine-onderzoek in het ziekenhuis. Bron: https://www.sciencealert.com/a-man-w...-consciousness

Er zijn nog veel meer soortgelijke gevallen. Professor John Lorber heeft meer dan 600 gevallen onderzocht. Een ervan is een wiskunde-student waarbij pas tijdens zijn academische examen werd ontdekt dat hij maar 5% hersenweefsel heeft.

Opmerkelijk verhaal van wiskundig genie die bijna geen hersens had
De student was slim en had een IQ van 126. De dokter merkte op dat het hoofd van de student iets groter leek dan normaal en hij verwees hem naar Dr. Lorber voor verder onderzoek. Dr. Lorber onderzocht het hoofd van de jongen met een Cat-scan om te ontdekken dat de student vrijwel geen hersenen had.

Dr. Lorber bestudeerde systematisch hydrocephalus en documenteerde meer dan 600 scans van mensen met deze aandoening. Hij verdeelde ze in vier groepen: mensen met bijna normale hersenen; die met tussen 50 procent en 70 procent van de schedel gevuld met vloeistof; die met 70 procent tot 90 procent van de schedel gevuld met vloeistof; die met 95 procent van de schedel gevuld met vloeistof. De laatste groep vormde minder dan 10 procent van het onderzoek en de helft van deze mensen was ernstig verstandelijk gehandicapt. De andere helft had echter een IQ van meer dan 100.

"Ik kan niet zeggen of de wiskundestudent met een IQ van 126 hersenen had die 50 gram of 150 gram wogen, maar het is duidelijk dat het lang niet in de buurt komt van de normale 1,5 kg en veel van de hersenen die hij heeft, bevinden zich in de meer primitieve diepe structuren die relatief worden gespaard in hydrochephalus".

Bron: https://www.irishtimes.com/news/rema...rain-1.1026845

De vragen zijn:

1. hoe is het mogelijk dat mensen met maar 5% hersenweefsel een gewoon leven kunnen leiden en zelfs onopgemerkt het eindexamen van een academische Universitaire studie kunnen bereiken?

2. wat doen walvissen met hersentechnologie die geavanceerder lijkt te zijn dan dat van mensen, met onderwijl 6x meer hersenweefsel?

3. wat verklaart ESP en remote viewing waarbij op afstand bewuste ervaringen kunnen bestaan? https://thirdeyespies.com/ (gratis op YouTube)

4. wat verklaart bijna dood ervaringen (BDE) waarbij tijdens 'hersen flatline' heldere bewuste ervaringen mogelijk blijken te zijn, met beschrijving van details?

Mijn eerste idee is dat antwoorden zouden kunnen worden gevonden bij de ideeën van de Griekse filosoof Plato die bedacht dat de fysieke realiteit op fundamenteel niveau haar oorsprong vindt in 'soort', wat in haar essentie het concept 'oneindigheid' zou omvatten, wat het plausibel zou kunnen maken.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Plato
Volgens Plato is een individuele hond, bijvoorbeeld Fido, omdat hij niet 'hond als zodanig' is, maar slechts een hond, niet helemaal echt. Om volledig echt te zijn, zou Fido de universele essentie moeten zijn, "hond in zichzelf", bestaande in een aparte wereld van universele essenties (bestaande vormen of ideeën).

Omdat Fido slechts een hond is, is hij niet helemaal echt; deze werkelijkheid is slechts een deelname aan de werkelijkheid van de universele essentie. Daarom is hij slechts een schaduw (zij het een echte schaduw) van de 'werkelijke' Werkelijke, de afgescheiden Vorm, of Idee, die in de Wereld van Ideeën bestaat.
De vraag zou zijn, als het om Plato's theorie gaat, geldt dat dan ook voor de geest? Het lijkt er op dat dat het geval zou zijn, wat zou resulteren in een "meester geest" van de menselijke soort (bijvoorbeeld een meester 'vorm' die wordt ontwikkeld door individuele mensen maar waarvan de 'substantie' onafhankelijk zou zijn van individuele mensen).

--

Het meest belangrijk is misschien de vraag: wat is echt belangrijk? Is technologische vooruitgang het meest belangrijk? Of zijn er nog andere belangen die wellicht over het hoofd worden gezien?

Dolfijnen en walvissen kunnen wellicht antwoorden bieden.

"wat is intelligentie?"

Logischerwijs, wanneer mensen de term 'intelligentie' willen gebruiken als een vergelijkend middel, zullen ze dat doen in het licht van het duidelijke primaire belang van alle levensvormen, overleven, gecombineerd met het idee dat het vermogen om uit te blinken in wetenschap en filosofie, dwz technologische vooruitgang, de enige mogelijke significante indicator is van 'intelligentie'.

Vanuit zo'n perspectief is het gemakkelijk om walvissen te beschouwen als laagintelligente levensvormen die een paar miljoen jaar een beetje in de oceaan rond zwemmen en verder behoorlijk waardeloos zijn.

Kan men zeggen dat het anders is? Is het mogelijk om een intelligentie voor te stellen en te beschrijven die van groter belang is dan het vermogen om uit te blinken in wetenschap en filosofie, d.w.z. het vermogen om technologische vooruitgang te boeken?

Het volgende artikel is mogelijk interessant:

(2021) Dolfijnintelligentie en de toekomst van de mensheid
We zien geen bewijs van superbeschavingen in de melkweg, omdat de enigen die blijven bestaan degenen zijn die het riskante pad van technologie opgeven en in plaats daarvan onderdompeling in de natuur nastreven.
Verouderde beschavingen vernietigen zichzelf of veranderen in een soort walvis.

Bron: https://aeon.co/essays/dolphin-intel...-cosmic-future
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 november 2021, 13:10   #66
satiper
Minister-President
 
satiper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Berichten: 4.665
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArjanD Bekijk bericht
In het topic Walvis en dolfijn intelligentie en vrouwen in de filosofie staat informatie m.b.t. walvissen en dolfijnen, dieren met hersentechnologie en structuur die in theorie geavanceerder zou moeten zijn dan de hersenen van mensen.

De vraag is:

1. Wat doen walvissen met geavanceerde hersenen?
2. Wat is "intelligentie"?

Zover bekend heeft heeft een orka in het wild nog nooit een mens aangevallen, wat opmerkelijk is omdat ze op zeehonden jagen. Er zijn zover bekend geen oude verhalen waarin een mens door een orka is aangevallen, maar wel verhalen waarin zeelieden op open zee door een orka werden gered van haaien en verdrinking.

Orka's beschermden mensen tegen haaien en redden drenkelingen op open zee
https://www.youtube.com/watch?v=r1ZkkHesyjg

Het is de vraag of intelligentie en de menselijke geest 'ontstaat' in de hersenen.

Er bestaan mensen met maar 5-10% hersenweefsel die een normaal leven leiden met vrouw en twee kinderen, werkzaam als gemeente-ambtenaar, en soms zelfs een hoog IQ hebben en een academische graad kunnen behalen.Er is bijvoorbeeld ESP (Extrasensory perception) en remote viewing. Volgens de CIA is ESP en remote viewing echt mogelijk, wat iets zou kunnen impliceren over het bewustzijn.

http://watkinsmagazine.com/the-reali...chic-abilities
https://thirdeyespies.com/ (gratis op YouTube)

Ook bijna dood ervaringen (BDE) leveren bewijs dat bewustzijn mogelijk niet in de hersenen ontstaat.

De AWARE-AWAreness tijdens REsuscitation-studie door Sam Parnia, directeur van het Human Consciousness Project aan de Universiteit van Southampton, kan het bewijs leveren dat bewustzijn onafhankelijk is van de hersenen.

(2019) Gaat het bewustzijn door na hersen Flat-line?
Hoe kunnen mensen die na een hartstilstand zijn teruggebracht uit de dood melden dat ze heldere en levendige herinneringen en herinneringen hebben gehad zonder een functionerend brein? De studie van bijna-doodervaringen daagt het idee uit dat ons bewustzijn in de hersenen ontstaat.
https://www.sca-aware.org/sca-news/l...he-heart-stopsVideo-interview over BDE en bewustzijn: https://www.closertotruth.com/series...-3#video-49279

Bewustzijn = bron van menselijke intelligentie.

Het lijkt er op dat de hersenen slechts een instrument zijn en wat het is dat gebruik maakt van het potentieel dat de hersenen bieden, iets anders is. Bij mensen met slechts 5% hersenweefsel weet die 'menselijke oorsprong' het goed bij te houden en goed te presteren, terwijl bij walvissen 6x zoveel hersenneuronen worden gebruikt om 'walvis te zijn'.

Citaat van een Belgische professor:

"Elke bewustzijnstheorie moet kunnen verklaren waarom zo'n persoon, die 90 procent van zijn neuronen mist, nog steeds normaal gedrag vertoont", zegt Axel Cleeremans, professor filosofie van de cognitieve wetenschappen aan de Université Libre de Bruxelles in België.

De Franse man waarover hij spreekt had maar 10% hersenweefsel maar leefde een normaal leven met vrouw en twee kinderen. De conditie werd op 45-jarige leeftijd bij toeval ontdekt tijdens een routine-onderzoek in het ziekenhuis. Bron: https://www.sciencealert.com/a-man-w...-consciousness

Er zijn nog veel meer soortgelijke gevallen. Professor John Lorber heeft meer dan 600 gevallen onderzocht. Een ervan is een wiskunde-student waarbij pas tijdens zijn academische examen werd ontdekt dat hij maar 5% hersenweefsel heeft.

Opmerkelijk verhaal van wiskundig genie die bijna geen hersens had
De student was slim en had een IQ van 126. De dokter merkte op dat het hoofd van de student iets groter leek dan normaal en hij verwees hem naar Dr. Lorber voor verder onderzoek. Dr. Lorber onderzocht het hoofd van de jongen met een Cat-scan om te ontdekken dat de student vrijwel geen hersenen had.

Dr. Lorber bestudeerde systematisch hydrocephalus en documenteerde meer dan 600 scans van mensen met deze aandoening. Hij verdeelde ze in vier groepen: mensen met bijna normale hersenen; die met tussen 50 procent en 70 procent van de schedel gevuld met vloeistof; die met 70 procent tot 90 procent van de schedel gevuld met vloeistof; die met 95 procent van de schedel gevuld met vloeistof. De laatste groep vormde minder dan 10 procent van het onderzoek en de helft van deze mensen was ernstig verstandelijk gehandicapt. De andere helft had echter een IQ van meer dan 100.

"Ik kan niet zeggen of de wiskundestudent met een IQ van 126 hersenen had die 50 gram of 150 gram wogen, maar het is duidelijk dat het lang niet in de buurt komt van de normale 1,5 kg en veel van de hersenen die hij heeft, bevinden zich in de meer primitieve diepe structuren die relatief worden gespaard in hydrochephalus".

Bron: https://www.irishtimes.com/news/rema...rain-1.1026845

De vragen zijn:

1. hoe is het mogelijk dat mensen met maar 5% hersenweefsel een gewoon leven kunnen leiden en zelfs onopgemerkt het eindexamen van een academische Universitaire studie kunnen bereiken?

2. wat doen walvissen met hersentechnologie die geavanceerder lijkt te zijn dan dat van mensen, met onderwijl 6x meer hersenweefsel?

3. wat verklaart ESP en remote viewing waarbij op afstand bewuste ervaringen kunnen bestaan? https://thirdeyespies.com/ (gratis op YouTube)

4. wat verklaart bijna dood ervaringen (BDE) waarbij tijdens 'hersen flatline' heldere bewuste ervaringen mogelijk blijken te zijn, met beschrijving van details?

Mijn eerste idee is dat antwoorden zouden kunnen worden gevonden bij de ideeën van de Griekse filosoof Plato die bedacht dat de fysieke realiteit op fundamenteel niveau haar oorsprong vindt in 'soort', wat in haar essentie het concept 'oneindigheid' zou omvatten, wat het plausibel zou kunnen maken.De vraag zou zijn, als het om Plato's theorie gaat, geldt dat dan ook voor de geest? Het lijkt er op dat dat het geval zou zijn, wat zou resulteren in een "meester geest" van de menselijke soort (bijvoorbeeld een meester 'vorm' die wordt ontwikkeld door individuele mensen maar waarvan de 'substantie' onafhankelijk zou zijn van individuele mensen).

--

Het meest belangrijk is misschien de vraag: wat is echt belangrijk? Is technologische vooruitgang het meest belangrijk? Of zijn er nog andere belangen die wellicht over het hoofd worden gezien?

Dolfijnen en walvissen kunnen wellicht antwoorden bieden.

"wat is intelligentie?"

Logischerwijs, wanneer mensen de term 'intelligentie' willen gebruiken als een vergelijkend middel, zullen ze dat doen in het licht van het duidelijke primaire belang van alle levensvormen, overleven, gecombineerd met het idee dat het vermogen om uit te blinken in wetenschap en filosofie, dwz technologische vooruitgang, de enige mogelijke significante indicator is van 'intelligentie'.

Vanuit zo'n perspectief is het gemakkelijk om walvissen te beschouwen als laagintelligente levensvormen die een paar miljoen jaar een beetje in de oceaan rond zwemmen en verder behoorlijk waardeloos zijn.

Kan men zeggen dat het anders is? Is het mogelijk om een intelligentie voor te stellen en te beschrijven die van groter belang is dan het vermogen om uit te blinken in wetenschap en filosofie, d.w.z. het vermogen om technologische vooruitgang te boeken?

Het volgende artikel is mogelijk interessant:

(2021) Dolfijnintelligentie en de toekomst van de mensheid
We zien geen bewijs van superbeschavingen in de melkweg, omdat de enigen die blijven bestaan degenen zijn die het riskante pad van technologie opgeven en in plaats daarvan onderdompeling in de natuur nastreven.
Verouderde beschavingen vernietigen zichzelf of veranderen in een soort walvis.

Bron: https://aeon.co/essays/dolphin-intel...-cosmic-future
Beste Arjan,
ik heb je links niet nagelezen bij gebrek aan tijd (sorry daarvoor).
Toch een korte reactie.
Het verhaal van de neutrino's (uit je vorige post) doet me denken aan aan de ruimtewezens van Harry.
Anderzijds is er ook de eeuwige vraag van wie alles geschapen heeft, en wie dan de schepper van deze schepper is, en wie dan de schepper van …. en ga zo maar door.

Een gedachte die (in dat verband) wel eens bij me opkomt is de volgende.
De schepper = het (multi)/universum.
Het universum = niet echt dode materie
Het (multi)/universum is niet onbewust maar bewust en is een blauwdruk waaruit alles wat gevormd wordt en ontstaat, zijn inspiratie/info in vindt.
(Veel componisten hoor je bvb verklaren dat composities geschenken zijn die hen aangeleverd worden.)
Het onderscheid dat wij (mensen) maken tussen dode materie en levende organismen is mogelijks niet helemaal terecht.
__________________
http://forum.politics.be/showthread.php?t=175515 optimaal aantal mensen
satiper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 november 2021, 06:24   #67
ArjanD
Gouverneur
 
ArjanD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Maastricht (NL)
Berichten: 1.235
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door satiper Bekijk bericht
Beste Arjan,
ik heb je links niet nagelezen bij gebrek aan tijd (sorry daarvoor).
Toch een korte reactie.
Het verhaal van de neutrino's (uit je vorige post) doet me denken aan aan de ruimtewezens van Harry.
Het betreffen microwezentjes https://forum.politics.be/showthread.php?t=260136

M.b.t. het vergelijk met neutrino's. Het feit is dat de aarde als het ware in een continu stroom van neutrino's baadt, ook midden in de aarde en op het donkere gedeelte van de aarde. Dat feit is pas sinds recent bekend.

Per seconde reizen er 10 triljard neutrino's door elke vierkante centimeter ruimte in het gedeelte rond de zon waarin de aarde zich begeeft.

Als het gaat om de vraag: wat is de bron van het leven, dan is een continu stroom energie vanuit de zon een factor die van waarde is om mogelijke opties voor een verklaring in kaart te brengen.

M.b.t. mijn vorige post. De volgende film is interessant om te bekijken.

Naam: third-eye-spies.jpg
Bekeken: 163
Grootte: 25,6 KB

https://thirdeyespies.com/ (gratis op YouTube)

CIA-programmadirecteur van Stanford Research Institute:

In mijn ervaring en volgens de meeste andere onderzoekers, lijkt het erop dat een ervaren paranormaal begaafde elke vraag kan beantwoorden die een antwoord heeft. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst in petto heeft als we de deuren van onze waarneming volledig openen! Het is tijd om de gave van paranormale gaven te accepteren. De hardware is prima; het is de software die moet worden geüpgraded - en snel.

http://watkinsmagazine.com/the-reali...chic-abilities

De vragen zijn:

1. hoe is het mogelijk dat mensen met maar 5% hersenweefsel een gewoon leven kunnen leiden en zelfs onopgemerkt het eindexamen van een academische Universitaire studie kunnen bereiken?

Belgische filosofie professor Axel Cleeremans: "Elke bewustzijnstheorie moet kunnen verklaren waarom zo'n persoon, die 90 procent van zijn neuronen mist, nog steeds normaal gedrag vertoont", zegt Axel Cleeremans, professor filosofie van de cognitieve wetenschappen aan de Université Libre de Bruxelles in België.

2. wat doen walvissen met hersentechnologie die geavanceerder lijkt te zijn dan dat van mensen, met onderwijl 6x meer hersenweefsel?

3. wat verklaart ESP en remote viewing waarbij op afstand bewuste ervaringen kunnen bestaan? https://thirdeyespies.com/ (gratis op YouTube)

4. wat verklaart bijna dood ervaringen (BDE) waarbij tijdens 'hersen flat-line' heldere bewuste ervaringen mogelijk blijken te zijn, met beschrijving van details?

Laatst gewijzigd door ArjanD : 27 november 2021 om 06:25.
ArjanD is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 december 2021, 16:59   #68
satiper
Minister-President
 
satiper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Berichten: 4.665
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArjanD Bekijk bericht
Het betreffen microwezentjes https://forum.politics.be/showthread.php?t=260136

M.b.t. het vergelijk met neutrino's. Het feit is dat de aarde als het ware in een continu stroom van neutrino's baadt, ook midden in de aarde en op het donkere gedeelte van de aarde. Dat feit is pas sinds recent bekend.

Per seconde reizen er 10 triljard neutrino's door elke vierkante centimeter ruimte in het gedeelte rond de zon waarin de aarde zich begeeft.

Als het gaat om de vraag: wat is de bron van het leven, dan is een continu stroom energie vanuit de zon een factor die van waarde is om mogelijke opties voor een verklaring in kaart te brengen.

M.b.t. mijn vorige post. De volgende film is interessant om te bekijken.

Bijlage 115310

https://thirdeyespies.com/ (gratis op YouTube)

CIA-programmadirecteur van Stanford Research Institute:

In mijn ervaring en volgens de meeste andere onderzoekers, lijkt het erop dat een ervaren paranormaal begaafde elke vraag kan beantwoorden die een antwoord heeft. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst in petto heeft als we de deuren van onze waarneming volledig openen! Het is tijd om de gave van paranormale gaven te accepteren. De hardware is prima; het is de software die moet worden geüpgraded - en snel.

http://watkinsmagazine.com/the-reali...chic-abilities

De vragen zijn:

1. hoe is het mogelijk dat mensen met maar 5% hersenweefsel een gewoon leven kunnen leiden en zelfs onopgemerkt het eindexamen van een academische Universitaire studie kunnen bereiken?

Belgische filosofie professor Axel Cleeremans: "Elke bewustzijnstheorie moet kunnen verklaren waarom zo'n persoon, die 90 procent van zijn neuronen mist, nog steeds normaal gedrag vertoont", zegt Axel Cleeremans, professor filosofie van de cognitieve wetenschappen aan de Université Libre de Bruxelles in België.

2. wat doen walvissen met hersentechnologie die geavanceerder lijkt te zijn dan dat van mensen, met onderwijl 6x meer hersenweefsel?

3. wat verklaart ESP en remote viewing waarbij op afstand bewuste ervaringen kunnen bestaan? https://thirdeyespies.com/ (gratis op YouTube)

4. wat verklaart bijna dood ervaringen (BDE) waarbij tijdens 'hersen flat-line' heldere bewuste ervaringen mogelijk blijken te zijn, met beschrijving van details?
Vandaag in Interne Keuken een interessant item over natuurlijke intelligentie waar onder meer ook sprake van Walvissen en hun (net als bvb wolven) impact op het grote geheel (redelijk optimistische boodschap - al lijkt de mens nog wat te moeten (af?)leren)
Hier kan je het geheel beluisteren als je zin zou hebben.
https://radio1.be/luister/select/int...t-ze-kaka-doen
__________________
http://forum.politics.be/showthread.php?t=175515 optimaal aantal mensen

Laatst gewijzigd door satiper : 11 december 2021 om 17:00.
satiper is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:38.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be