Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 24 december 2021, 15:54   #21
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.204
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Travis Bickle Bekijk bericht
Ik hanteer over het algemeen een drie kwartier per kg.
Het laatste kwartier heel even uithalen; en bestrijken met wat extra marinade.
Ik ben uiteindelijk ook overgestapt op de electronische sonde om de binnen temperatuur te meten. Voor een echt grote rosbief kun je redelijk betrouwbaar werken met tijd/gewicht maar voor een relatief klein stuk zoals 1,5 kilo is dat te weinig precies. En een rosbief die te veel gebakken is, brrr...
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 december 2021, 15:58   #22
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.204
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Het Verzet Bekijk bericht
Ik zal het wel eten, maar zo zot ben ik er feitelijk niet van.
Af en toe kan mij zo ne pistolet met schellekes rosbief wel eens smaken.
Witte pistolet, met een schel of drie dungesneden Rosbief, zwarte peper van de molen, snuifje zout, flinke lik mayonaise erop (D&L of course)

mjam-mjam...
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 december 2021, 15:59   #23
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 76.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Een goede rosbief is een van de lekkerste vleesgerechten die er zijn. En vooral niet de ultieme fout maken : te veel laten garen. Moet echt rood zijn vanbinnen. Met veeel lekkere saus erbij, dat is smullen. Belangrijk : dunne plakjes snijden.
Ik moet niet zo hebben van bloederige dingen met uitzondering van een heel sappige malse biefstuk.

Groenten ook, die moderne trend van halfgaar te serveren. Beikes.
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322
‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’

Laatst gewijzigd door Dadeemelee : 24 december 2021 om 16:00.
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 december 2021, 16:58   #24
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.204
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Ik moet niet zo hebben van bloederige dingen met uitzondering van een heel sappige malse biefstuk.

Groenten ook, die moderne trend van halfgaar te serveren. Beikes.
Maar je gaat me toch niet vertellen dat je een tot in de kern gegaarde rosbief nog kunt als eetbaar beschouwen ? Dat is gewoon vernietigd voedsel.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 december 2021, 17:09   #25
Rudy
Secretaris-Generaal VN
 
Rudy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2004
Locatie: Mechelen - Oostende
Berichten: 38.975
Standaard

De klomp rosbief mag er vanbinnen wat rood uitzien. Het bloed bij de bruine saus.
Dit met bloemaardappelen en princessebonen.
Rudy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 december 2021, 17:36   #26
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 76.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Maar je gaat me toch niet vertellen dat je een tot in de kern gegaarde rosbief nog kunt als eetbaar beschouwen ? Dat is gewoon vernietigd voedsel.
Nee, het is gewoon dat bijna ik nooit rosbief eet. Als rundvlees heb ik liefst biefstuk, américain, stoofvlees. En ik eet ook dikwijls pasta, broodjes, koude schotels en zo en daar past rosbief niet zo bij.
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322
‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 december 2021, 18:36   #27
Het Verzet
Europees Commissaris
 
Het Verzet's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 maart 2010
Berichten: 7.694
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Witte pistolet, met een schel of drie dungesneden Rosbief, zwarte peper van de molen, snuifje zout, flinke lik mayonaise erop (D&L of course)

mjam-mjam...
Versgemaakte mayo met mierikswortel is daar ook heerlijk bij, zo heb ik dat eens klaargemaakt op een kookcursus.
Wel opletten met de verhoudingen
__________________
Disclaimer: de hierboven geschreven mening strookt niet altijd met de werkelijke gedachtengang van zijn auteur. Sjans.
Het Verzet is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:08   #28
Rahowa
Europees Commissaris
 
Rahowa's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 juni 2013
Locatie: Toekomstig bewoner van de geboortegrond van Cyriel Verschaeve
Berichten: 7.410
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Ik moet niet zo hebben van bloederige dingen met uitzondering van een heel sappige malse biefstuk.

Groenten ook, die moderne trend van halfgaar te serveren. Beikes.
Je vlees 10 min. laten rusten in zilverpapier,dan loopt er geen bloed meer uit.
__________________
Economisch vluchteling afkomstig van de Rodenbachstede,binnenkort het Cyriel Verschaeve-dorp.
Rahowa is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:21   #29
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
In de oven.
Op het menu.
Morgen.

Eerst effe aankorsten in de pan.
Daarna met wat groentes (ui, wortelen, knoflook, rozemarijn,...) errond in de oven.
Garen tot de juiste kerntemperatuur.
Kwartiertje laten rusten.
Smikkelen.

Aanvullingen, tips, verbeteringen, to do's en to don't's,... laat maar komen!!
Mijn varkensgebraad werd volledig klaargemaakt in de gietijzeren ketelel.
Eerst dichtschroeien en dan op een laag vuurtje, gedurende 45 minuten laten garen.

Was heerlijk gaar!


Daar een heel lekker sausje bijgemaakt, we hebben heeeeel lekker gegeten.

Koken is één van m'n hobby's.

Laatst gewijzigd door reservespeler : 1 januari 2022 om 12:21.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:22   #30
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Boduo Bekijk bericht
geen varkensgebraad voor mij.
Ge weet niet wat lekker is.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:23   #31
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rahowa Bekijk bericht
En kroketten natuurlijk.
Zo van die heerlijke zelfgekochte kroketten.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:23   #32
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Idem, koud varkensgebraad met stokbrood daarentegen.
Lekkerrrrrrr
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:24   #33
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Travis Bickle Bekijk bericht
Hier in de streek bij ons, is rond deze dagen allerhande seafood heel populair. Mensen staan in de ochtend van 24 december in lange rijen aan te schuiven aan de viswinkels om massaal seafood af te halen, dat veelal vooraf besteld is.
Een typische kalkoen moet het stellen met een verdienstelijke tweede plaats.
Voor mij geen vis of iets dergelijks.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:25   #34
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Een uur of drie vier moet zo'n rosbief toch wel koken.
Ge zijt zot zeker?
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:27   #35
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Travis Bickle Bekijk bericht
Ik hanteer over het algemeen een drie kwartier per kg.
Het laatste kwartier heel even uithalen; en bestrijken met wat extra marinade.
Dat lijkt er al beter op, ik hanteer, na het dichtschroeien, een gaartijd van 1/2 uur (ik controleer wel de kerntemperatuur).
Ik doe wel het delksel op de ketel.

Mooi rood vanbinnen en ... en lekker mals.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:31   #36
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Witte pistolet, met een schel of drie dungesneden Rosbief, zwarte peper van de molen, snuifje zout, flinke lik mayonaise erop (D&L of course)

mjam-mjam...
Voor mij geen witte pistolets of sandwiches.

Lever een sneetje Waldkornbrood met zelf klaargemaakte rosbief, en ik doe er geen mayonaise op (zeker niet die van D&L) lekkerrrrr.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:32   #37
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Ik moet niet zo hebben van bloederige dingen met uitzondering van een heel sappige malse biefstuk.

Groenten ook, die moderne trend van halfgaar te serveren. Beikes.
Rosbief die rood is vanbinnen, is wel degelijk gaar hoor.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:39   #38
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 35.636
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Travis Bickle Bekijk bericht
Hier in de streek bij ons, is rond deze dagen allerhande seafood heel populair. Mensen staan in de ochtend van 24 december in lange rijen aan te schuiven aan de viswinkels om massaal seafood af te halen, dat veelal vooraf besteld is.
Een typische kalkoen moet het stellen met een verdienstelijke tweede plaats.



Dat stelt me heel erg teleur van de Aussies hoor.....

Ik zou verwachten dat dezen aan het water zich een krokodil of een witte haai gaan vangen ,(en dat dan "seafood" noemen) en dezen van het binnenland een versgejaagde kangoeroe eten,eventueel met een voorafje van gevulde walibi????
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:55   #39
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.426
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler Bekijk bericht
Ge zijt zot zeker?
"Ge zijt kok zeker" is de juiste versie.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 januari 2022, 12:57   #40
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.426
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Witte pistolet, met een schel of drie dungesneden Rosbief, zwarte peper van de molen, snuifje zout, flinke lik mayonaise erop (D&L of course)

mjam-mjam...
Zo is het gemakkelijk hé, met D&L mayo is alles lekker.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:34.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be