Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 21 mei 2020, 13:05   #1
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.428
Standaard Stoofvlees

Het gerecht der gerechten.
De moeder aller vleesschotels.
De koning onder de stoofpotten.
Het ijkpunt voor frituren.
...

Maar daar gaat het hier nu niet over.

Hoe maken jullie stoofvlees?
Eigen recept? Meus? Goossens? Extra toevoegingen? Op't vuur? In de oven? Tips?

Njamnjam (over een uur of drie toch, nu nog in het pruttel-stadium)
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:10   #2
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 75.675
Standaard

Heel simpel:
Vlees aanbakken op loeiend heet vuur. Kruiden met peper en zout.
Een trappist overgieten + bouillon
Kruidnagel, laurier en een boterham met mosterd
En dan het voornaamste: lang laten pruttelen
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322
‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:12   #3
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Dat is hier ooit al eens aan bod geweest:
Maar goed:
Stoofvlees uur op voorhand uit de frigo.
Kort aanbakken, peper & zout, lepeltje wijnazijn, uithalen en apart houden.
Iets minder dan dezelfde hoeveelheid ajuin aanbakken in dezelfde pan > hoog vuur!
Volledig begieten met Chimay Bleu.
Toevoegen: laurier, twee schepjes Luikse siroop, wit boke mosterd, stoofvleeskruiden> klein vuur.

Stoven maar!

Laatst gewijzigd door Another Jack : 21 mei 2020 om 13:13.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:13   #4
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Heel simpel:
Vlees aanbakken op loeiend heet vuur. Kruiden met peper en zout.
Een trappist overgieten + bouillon
Kruidnagel, laurier en een boterham met mosterd
En dan het voornaamste: lang laten pruttelen
Geen ajuin?
Kruidnagel vind ik niet lekker daarbij..

Maar hé, over smaak, kleur en goesting...

Laatst gewijzigd door Another Jack : 21 mei 2020 om 13:14.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:19   #5
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Dat is hier ooit al eens aan bod geweest:
Maar goed:
Stoofvlees uur op voorhand uit de frigo.
Kort aanbakken, peper & zout, lepeltje wijnazijn, uithalen en apart houden.
Iets minder dan dezelfde hoeveelheid ajuin aanbakken in dezelfde pan > hoog vuur!
Volledig begieten met Chimay Bleu.
Toevoegen: laurier, twee schepjes Luikse siroop, wit boke mosterd, stoofvleeskruiden> klein vuur.

Stoven maar!
Enkel de eerste helft van de chimay is bruikbaar. Dus twee halve flessen erin.

En maken met varkenswangen natuurlijk
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:20   #6
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 69.215
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Geen flauw idee. Ik weet dat mijn echtgenote eerst 1" kubusjes paardenvlees aanbraad in de pan, dan die rustig laat verder stoven in een grote pot, waar na een tijdje een ferme geut donker bier in gaat, en dan begint het afkruiden en inbinden van de saus, met onder andere een ferme donkere boterham dik gesmeerd met mosterd.

Dat met een kom sla en een bak frietjes. La maar komen grietje.

Als alternatief, het schep van bij De Kuiper. Nadien een Irish Coffee, da's als een kers op de slagroom dan.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:29   #7
Mambo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
Standaard

Tip ; een paar blokjes fondant chocolade er bij doen
.
__________________
Misschien heb ik me wel vergist.
Of niet ?
Mambo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:31   #8
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.428
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Dat is hier ooit al eens aan bod geweest:
Stoofvlees komt nooit te vaak aan bod.

Citaat:
Maar goed:
Stoofvlees uur op voorhand uit de frigo.
Kort aanbakken, peper & zout, lepeltje wijnazijn, uithalen en apart houden.
Iets minder dan dezelfde hoeveelheid ajuin aanbakken in dezelfde pan > hoog vuur!
Volledig begieten met Chimay Bleu.
Toevoegen: laurier, twee schepjes Luikse siroop, wit boke mosterd, stoofvleeskruiden> klein vuur.
Praktisch mijn werkwijze.
Enkele wijzigingen; ik voeg de azijn pas op't laatst toe, ik gebruik St Bernardus 12 ipv Chimay, bruin brood ipv wit, en voeg nog extra tijm en een klein takje rozemarijn toe.

Citaat:
Stoven maar!
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:31   #9
piazzolla
Minister
 
Geregistreerd: 4 november 2004
Berichten: 3.975
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Het gerecht der gerechten.
De moeder aller vleesschotels.
De koning onder de stoofpotten.
Het ijkpunt voor frituren.
...

Maar daar gaat het hier nu niet over.

Hoe maken jullie stoofvlees?
Eigen recept? Meus? Goossens? Extra toevoegingen? Op't vuur? In de oven? Tips?

Njamnjam (over een uur of drie toch, nu nog in het pruttel-stadium)
moa gow zeg, ken juust gedaan met eten, ...
en krige kik nu weeral goeste ...
binnen een uur of drie, ... ok !

kga alvast een aperitief gaan pakken in de rus zijne cafe

Laatst gewijzigd door piazzolla : 21 mei 2020 om 13:32.
piazzolla is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:33   #10
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.428
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mambo Bekijk bericht
Tip ; een paar blokjes fondant chocolade er bij doen
.
Dat heb ik al wel eens vaker gehoord maar nog nooit geprobeerd.

Zou het nu nog kunnen doen, 't vlees staat nog op't vuur en heb fondant chocolade in huis maar ben bang dat het niet in de smaak gaat vallen.

Geeft het gewoon iets extra zonder naar chocolade te proeven of zeg je na 1 hap al direct "he, daar zit precies chocolade in".

Ik heb nu 2 kg stoofvlees op't vuur staan, hoeveel chocolade zou jij daar bij doen?
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:35   #11
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Dat heb ik al wel eens vaker gehoord maar nog nooit geprobeerd.

Zou het nu nog kunnen doen, 't vlees staat nog op't vuur en heb fondant chocolade in huis maar ben bang dat het niet in de smaak gaat vallen.

Geeft het gewoon iets extra zonder naar chocolade te proeven of zeg je na 1 hap al direct "he, daar zit precies chocolade in".

Ik heb nu 2 kg stoofvlees op't vuur staan, hoeveel chocolade zou jij daar bij doen?
het zorgt ervoor dat uw saus wat mooier glanst en verzacht de smaak wat. Voor twee kg is een stuk van pakweg 3 op 2 groot genoeg
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:37   #12
piazzolla
Minister
 
Geregistreerd: 4 november 2004
Berichten: 3.975
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil Bekijk bericht
Enkel de eerste helft van de chimay is bruikbaar. Dus twee halve flessen erin.

En maken met varkenswangen natuurlijk
hijaaaa ... varkenswangetjes ...
njam njam njam
piazzolla is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:43   #13
piazzolla
Minister
 
Geregistreerd: 4 november 2004
Berichten: 3.975
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Dat heb ik al wel eens vaker gehoord maar nog nooit geprobeerd.

Zou het nu nog kunnen doen, 't vlees staat nog op't vuur en heb fondant chocolade in huis maar ben bang dat het niet in de smaak gaat vallen.

Geeft het gewoon iets extra zonder naar chocolade te proeven of zeg je na 1 hap al direct "he, daar zit precies chocolade in".

Ik heb nu 2 kg stoofvlees op't vuur staan, hoeveel chocolade zou jij daar bij doen?
neet gij, een goeie stoofvlees werkt ge af met een klein beetje schaamhaar van uw madam, 10 minuten voor opdienen toevoegen, laten meepruttelen, en opdienen ! Ook, het stutje me mostoard nooit vergeten
Super !

(wel opletten met het schaamhaar, overheerst rap, ... euhm, ... ttz ... afhankelijk natuurlijk van welk madam gij hebt)
piazzolla is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:44   #14
Mambo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Dat heb ik al wel eens vaker gehoord maar nog nooit geprobeerd.

Zou het nu nog kunnen doen, 't vlees staat nog op't vuur en heb fondant chocolade in huis maar ben bang dat het niet in de smaak gaat vallen.

Geeft het gewoon iets extra zonder naar chocolade te proeven of zeg je na 1 hap al direct "he, daar zit precies chocolade in".

Ik heb nu 2 kg stoofvlees op't vuur staan, hoeveel chocolade zou jij daar bij doen?
Mijn vrouw 2 latjes op 1 kilo.

Maakt uw saus donker en wat zoetig.
En zo wat meer gebonden.

Zeer lekker.
__________________
Misschien heb ik me wel vergist.
Of niet ?
Mambo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 13:46   #15
Jay-P.
Secretaris-Generaal VN
 
Jay-P.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.654
Standaard

THIJM: ge zijt een paar takjes thijm vergeten toevoegen.
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis,
je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg".
Jay-P. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 14:07   #16
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 75.675
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Geen ajuin?
Kruidnagel vind ik niet lekker daarbij..

Maar hé, over smaak, kleur en goesting...
Vroeger wel, nu niet meer. Is niet echt nodig vind ik.
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322
‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 14:09   #17
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 75.675
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mambo Bekijk bericht
Tip ; een paar blokjes fondant chocolade er bij doen
.
Ik moet daar niet zo van hebben, suiker in sauzen. Enkel bij tomatensaus doe ik er soms een heel klein beetje bij omdat het anders vrij bitter is met verse tomaten.
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322
‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 15:02   #18
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

2 ferme Entrecotes besteld in een hoeveslagerij.
Dik gesneden om Blue te bakken.

Dat gaat smullen zijn in het weekend.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 15:17   #19
kojak
Secretaris-Generaal VN
 
kojak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 25.641
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil Bekijk bericht
Enkel de eerste helft van de chimay is bruikbaar. Dus twee halve flessen erin.

En maken met varkenswangen natuurlijk
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
kojak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 mei 2020, 15:39   #20
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Vlees kruiden met peper en zout en aanbakken. (bij voorkeur zenuwstaek)
2 uien aanstoven en vlees toevoegen.
Met bruinbier overgieten.
Laurier, tijm en een boterham met mosterd toevoegen.
Indien gewenst een eetlepel luikse siroop.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:55.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be