![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.428
|
![]() Het gerecht der gerechten.
De moeder aller vleesschotels. De koning onder de stoofpotten. Het ijkpunt voor frituren. ... Maar daar gaat het hier nu niet over. Hoe maken jullie stoofvlees? Eigen recept? Meus? Goossens? Extra toevoegingen? Op't vuur? In de oven? Tips? Njamnjam (over een uur of drie toch, nu nog in het pruttel-stadium)
__________________
It's just a ride. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 75.675
|
![]() Heel simpel:
Vlees aanbakken op loeiend heet vuur. Kruiden met peper en zout. Een trappist overgieten + bouillon Kruidnagel, laurier en een boterham met mosterd En dan het voornaamste: lang laten pruttelen
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322 ‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banneling
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
|
![]() Dat is hier ooit al eens aan bod geweest:
Maar goed: Stoofvlees uur op voorhand uit de frigo. Kort aanbakken, peper & zout, lepeltje wijnazijn, uithalen en apart houden. Iets minder dan dezelfde hoeveelheid ajuin aanbakken in dezelfde pan > hoog vuur! Volledig begieten met Chimay Bleu. Toevoegen: laurier, twee schepjes Luikse siroop, wit boke mosterd, stoofvleeskruiden> klein vuur. Stoven maar! Laatst gewijzigd door Another Jack : 21 mei 2020 om 13:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banneling
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
|
![]() Citaat:
Kruidnagel vind ik niet lekker daarbij.. Maar hé, over smaak, kleur en goesting... Laatst gewijzigd door Another Jack : 21 mei 2020 om 13:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
|
![]() Citaat:
En maken met varkenswangen natuurlijk
__________________
Hitler was een socialist. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Secretaris-Generaal VN
|
![]() Geen flauw idee. Ik weet dat mijn echtgenote eerst 1" kubusjes paardenvlees aanbraad in de pan, dan die rustig laat verder stoven in een grote pot, waar na een tijdje een ferme geut donker bier in gaat, en dan begint het afkruiden en inbinden van de saus, met onder andere een ferme donkere boterham dik gesmeerd met mosterd.
Dat met een kom sla en een bak frietjes. La maar komen grietje. Als alternatief, het schep van bij De Kuiper. Nadien een Irish Coffee, da's als een kers op de slagroom dan.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
|
![]() Tip ; een paar blokjes fondant chocolade er bij doen
.
__________________
Misschien heb ik me wel vergist. Of niet ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.428
|
![]() Stoofvlees komt nooit te vaak aan bod.
Citaat:
Enkele wijzigingen; ik voeg de azijn pas op't laatst toe, ik gebruik St Bernardus 12 ipv Chimay, bruin brood ipv wit, en voeg nog extra tijm en een klein takje rozemarijn toe. Citaat:
![]()
__________________
It's just a ride. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Minister
Geregistreerd: 4 november 2004
Berichten: 3.975
|
![]() Citaat:
en krige kik nu weeral goeste ... binnen een uur of drie, ... ok ! ![]() kga alvast een aperitief gaan pakken in de rus zijne cafe Laatst gewijzigd door piazzolla : 21 mei 2020 om 13:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.428
|
![]() Dat heb ik al wel eens vaker gehoord maar nog nooit geprobeerd.
Zou het nu nog kunnen doen, 't vlees staat nog op't vuur en heb fondant chocolade in huis maar ben bang dat het niet in de smaak gaat vallen. Geeft het gewoon iets extra zonder naar chocolade te proeven of zeg je na 1 hap al direct "he, daar zit precies chocolade in". Ik heb nu 2 kg stoofvlees op't vuur staan, hoeveel chocolade zou jij daar bij doen?
__________________
It's just a ride. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
|
![]() Citaat:
__________________
Hitler was een socialist. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Minister
Geregistreerd: 4 november 2004
Berichten: 3.975
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Minister
Geregistreerd: 4 november 2004
Berichten: 3.975
|
![]() Citaat:
Super ! (wel opletten met het schaamhaar, overheerst rap, ... euhm, ... ttz ... afhankelijk natuurlijk van welk madam gij hebt) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
|
![]() Citaat:
Maakt uw saus donker en wat zoetig. En zo wat meer gebonden. Zeer lekker.
__________________
Misschien heb ik me wel vergist. Of niet ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.654
|
![]() THIJM: ge zijt een paar takjes thijm vergeten toevoegen.
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis, je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg". |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 75.675
|
![]() Vroeger wel, nu niet meer. Is niet echt nodig vind ik.
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322 ‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 75.675
|
![]() Ik moet daar niet zo van hebben, suiker in sauzen. Enkel bij tomatensaus doe ik er soms een heel klein beetje bij omdat het anders vrij bitter is met verse tomaten.
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322 ‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
|
![]() 2 ferme Entrecotes besteld in een hoeveslagerij.
Dik gesneden om Blue te bakken. Dat gaat smullen zijn in het weekend. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 25.641
|
![]() Citaat:
![]() ![]()
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
|
![]() Vlees kruiden met peper en zout en aanbakken. (bij voorkeur zenuwstaek)
2 uien aanstoven en vlees toevoegen. Met bruinbier overgieten. Laurier, tijm en een boterham met mosterd toevoegen. Indien gewenst een eetlepel luikse siroop. |
![]() |
![]() |