Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 26 juli 2011, 20:49   #41
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Apocalyps Bekijk bericht
Peper en zout is voor mij al voldoende.
nooit een mossel met zout bestrooien maat
Die zijn van de zee al zout genoeg...
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 21:38   #42
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
nooit een mossel met zout bestrooien maat
Die zijn van de zee al zout genoeg...
Er bestaat zoiets nie als "teveel zout"

Tenzij ge 300 gram puur spul naar binnen kapt natuurlijk
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army
Bietan Jarrai
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:08   #43
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
met alle respect maat, ik heb da hier van in het begin liggen volgen en weet nog niet met wat te kruiden behalve met knor
Ik zal misschien de volgende maal mijn knor zakske eens nalezen
Ik las hier anders al een paar maal peper en zout.
Ook look of is dat ook een groente volgens u ?
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:10   #44
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
nooit een mossel met zout bestrooien maat
Die zijn van de zee al zout genoeg...
Is juist.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:12   #45
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Ik las hier anders al een paar maal peper en zout.
Ook look of is dat ook een groente volgens u ?
Peper doet ge sowieso al, bij het spoelen.
Zout bij mosselen? Is de zee niet zout genoeg misschien?
Spreken we nog wel over natuur als we zout gaan toevoegen? Ieder zijn menig zeker.
Ik ga hier geen discussie voeren over mosselen, ieder zijn recept zeker.
Ieder zijn smaak. Maar sorry, betreft mosselkruiden ben ik veeleisend en heb ik hier nog niet echt de voldoening gevonden.
Al de vernoemde producten (op zout na) zijn hier gebruikt en ik krijg die intense smaak niet zoals ik op sommige restaurants krijg.

Sorry dat ik een beetje te doortastend ben, ik kan het echt niet laten.
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:22   #46
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Peper doet ge sowieso al, bij het spoelen.
Zout bij mosselen? Is de zee niet zout genoeg misschien?
Spreken we nog wel over natuur als we zout gaan toevoegen? Ieder zijn menig zeker.
Ik ga hier geen discussie voeren over mosselen, ieder zijn recept zeker.
Ieder zijn smaak. Maar sorry, betreft mosselkruiden ben ik veeleisend en heb ik hier nog niet echt de voldoening gevonden.
Al de vernoemde producten (op zout na) zijn hier gebruikt en ik krijg die intense smaak niet zoals ik op sommige restaurants krijg.

Sorry dat ik een beetje te doortastend ben, ik kan het echt niet laten.
Blijkbaar las je het draadje niet zo goed.
Anders zou je weten dat ik kruiden niet noodzakelijk vind en al zeker geen zout, behalve voor het spoelen.
Moet ik nu begrijpen dat ze in Philipine "knorr" kruiden gebruiken?
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:23   #47
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Die intense smaak zal wel komen door een geconcentreerde bouillon...
En een perfecte afkruiding met peper en eventueel nog een snuifje zout.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:25   #48
From_Vlaanderen
Secretaris-Generaal VN
 
From_Vlaanderen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Die intense smaak zal wel komen door een geconcentreerde bouillon...
En een perfecte afkruiding met peper en eventueel nog een snuifje zout.
Bedoelt ge die grote budons rund bouillon van de Makro van knorr?
__________________
From_Vlaanderen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:25   #49
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Blijkbaar las je het draadje niet zo goed.
Anders zou je weten dat ik kruiden niet noodzakelijk vind en al zeker geen zout, behalve voor het spoelen.
Moet ik nu begrijpen dat ze in Philipine "knorr" kruiden gebruiken?
Als ge mosselen altijd zo natuur moet eten.
En zeker in het begin toen ze uitkwamen, zo'n kleintjes...

Ik ben nogal voor een kruiding.
En mogen ze zeggen van dien piet huysentruit gedoe wat ze willen he.
Maar pakt die zijn viskruiden eens, of die zijn wokkruiden.
Die zen nog goe zenne mannekes

Ge moet nix gebruiken, ik zeg maar dat ik ze zeer smakelijk vond met die knor kruiden. Djeeses, waarom voelt een mens zich zo rap verplicht als hem iets zwart op wit leest
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:26   #50
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door From_Vlaanderen Bekijk bericht
Bedoelt ge die grote budons rund bouillon van de Makro van knorr?
Ja, gij zijt goed, rundsbouillon bij mosselen...
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:27   #51
From_Vlaanderen
Secretaris-Generaal VN
 
From_Vlaanderen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Ja, gij zijt goed, rundsbouillon bij mosselen...
Zout, peper, prei, selder, ajuin, knoflook. Ik flikker het er allemaal in.
__________________
From_Vlaanderen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:29   #52
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Zo maak je de perfecte mosselen

En zoals ik al dacht...
Citaat:
8'Heel belangrijk, maar het wordt vaak vergeten. Kruid de mosselen en de groenten stevig met peper. En neem het woord stevig maar letterlijk, schrik hebben van de pepermolen is echt niet nodig, mosselen hebben veel peper nodig.'
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:36   #53
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Als ge mosselen altijd zo natuur moet eten.
En zeker in het begin toen ze uitkwamen, zo'n kleintjes...

Ik ben nogal voor een kruiding.
En mogen ze zeggen van dien piet huysentruit gedoe wat ze willen he.
Maar pakt die zijn viskruiden eens, of die zijn wokkruiden.
Die zen nog goe zenne mannekes

Ge moet nix gebruiken, ik zeg maar dat ik ze zeer smakelijk vond met die knor kruiden. Djeeses, waarom voelt een mens zich zo rap verplicht als hem iets zwart op wit leest
Ge moogt ze maken zoals ge wilt als je ze zo lekker vindt.
Maar doe niet alsof "knorkruiden" deel van een recept is.
Het is en blijft een gemakkelijksoplossing.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:40   #54
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Ge moogt ze maken zoals ge wilt als je ze zo lekker vindt.
Maar doe niet alsof "knorkruiden" deel van een recept is.
Het is en blijft een gemakkelijksoplossing.
Wij hadden hier thuis eens mosselkruiden van Delhaize bij ons mosselen gesmeten. Heel de kom verpest door die gedroogde rommel.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:55   #55
Pericles
Secretaris-Generaal VN
 
Pericles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 april 2008
Berichten: 29.283
Standaard

Mosselen vragen peper , het geheel moet branden , in die mate zelfs dat ge ervan gaat zweten.
En dan roquefort erin laten smelten en het vocht volledig uitlepelen als een soep.
Hemels.
Pericles is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:57   #56
suqar_7loe
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
suqar_7loe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 mei 2010
Locatie: België
Berichten: 16.649
Standaard

Zie de mannen toch discussiëren over hoe je een mossel klaar maakt. Ik vraag me af wie van hen ook echt de handen uit de mouwen steekt om in de keuken te staan.
suqar_7loe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:59   #57
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door suqar_7loe Bekijk bericht
Zie de mannen toch discussiëren over hoe je een mossel klaar maakt. Ik vraag me af wie van hen ook echt de handen uit de mouwen steekt om in de keuken te staan.


Ik mevrouw!
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:59   #58
Pericles
Secretaris-Generaal VN
 
Pericles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 april 2008
Berichten: 29.283
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door suqar_7loe Bekijk bericht
Zie de mannen toch discussiëren over hoe je een mossel klaar maakt. Ik vraag me af wie van hen ook echt de handen uit de mouwen steekt om in de keuken te staan.
Ikke.
Ik doe ni liever.
Ik zit dan ook met ne kilo of tien overgewicht.
Pericles is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 23:59   #59
lantjes
Eur. Commissievoorzitter
 
lantjes's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Berichten: 9.593
Standaard

Met Korrie Jander natuurlijk...
lantjes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 juli 2011, 00:02   #60
suqar_7loe
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
suqar_7loe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 mei 2010
Locatie: België
Berichten: 16.649
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht


Ik mevrouw!
Ja, dat verbaast me niet. Ik had wel al door dat jij graag achter het fornuis staat

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pericles Bekijk bericht
Ikke.
Ik doe ni liever.
Ik zit dan ook met ne kilo of tien overgewicht.
Hier nog één. Wat kook je zoal?
suqar_7loe is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:48.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be