![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#41 |
Minister
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
|
![]() nooit een mossel met zout bestrooien maat
Die zijn van de zee al zout genoeg... |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
|
![]() Citaat:
![]() Tenzij ge 300 gram puur spul naar binnen kapt natuurlijk
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army Bietan Jarrai |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
|
![]() Citaat:
Ook look of is dat ook een groente volgens u ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Minister
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
|
![]() Citaat:
Zout bij mosselen? Is de zee niet zout genoeg misschien? Spreken we nog wel over natuur als we zout gaan toevoegen? Ieder zijn menig zeker. Ik ga hier geen discussie voeren over mosselen, ieder zijn recept zeker. Ieder zijn smaak. Maar sorry, betreft mosselkruiden ben ik veeleisend en heb ik hier nog niet echt de voldoening gevonden. Al de vernoemde producten (op zout na) zijn hier gebruikt en ik krijg die intense smaak niet zoals ik op sommige restaurants krijg. Sorry dat ik een beetje te doortastend ben, ik kan het echt niet laten. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
|
![]() Citaat:
Anders zou je weten dat ik kruiden niet noodzakelijk vind en al zeker geen zout, behalve voor het spoelen. Moet ik nu begrijpen dat ze in Philipine "knorr" kruiden gebruiken? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Die intense smaak zal wel komen door een geconcentreerde bouillon...
En een perfecte afkruiding met peper en eventueel nog een snuifje zout. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
|
![]() Bedoelt ge die grote budons rund bouillon van de Makro van knorr?
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Minister
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
|
![]() Citaat:
En zeker in het begin toen ze uitkwamen, zo'n kleintjes... Ik ben nogal voor een kruiding. En mogen ze zeggen van dien piet huysentruit gedoe wat ze willen he. Maar pakt die zijn viskruiden eens, of die zijn wokkruiden. Die zen nog goe zenne mannekes ![]() Ge moet nix gebruiken, ik zeg maar dat ik ze zeer smakelijk vond met die knor kruiden. Djeeses, waarom voelt een mens zich zo rap verplicht als hem iets zwart op wit leest ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Ja, gij zijt goed, rundsbouillon bij mosselen...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
|
![]() Zout, peper, prei, selder, ajuin, knoflook. Ik flikker het er allemaal in.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Zo maak je de perfecte mosselen
En zoals ik al dacht... Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
|
![]() Citaat:
Maar doe niet alsof "knorkruiden" deel van een recept is. Het is en blijft een gemakkelijksoplossing. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Wij hadden hier thuis eens mosselkruiden van Delhaize bij ons mosselen gesmeten. Heel de kom verpest door die gedroogde rommel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 14 april 2008
Berichten: 29.283
|
![]() Mosselen vragen peper , het geheel moet branden , in die mate zelfs dat ge ervan gaat zweten.
En dan roquefort erin laten smelten en het vocht volledig uitlepelen als een soep. Hemels. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 4 mei 2010
Locatie: België
Berichten: 16.649
|
![]() Zie de mannen toch discussiëren over hoe je een mossel klaar maakt. Ik vraag me af wie van hen ook echt de handen uit de mouwen steekt om in de keuken te staan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Citaat:
![]() Ik mevrouw! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 14 april 2008
Berichten: 29.283
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Eur. Commissievoorzitter
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Berichten: 9.593
|
![]() Met Korrie Jander natuurlijk...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 4 mei 2010
Locatie: België
Berichten: 16.649
|
![]() |
![]() |
![]() |