Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 23 februari 2017, 07:06   #181
IJsboer
Europees Commissaris
 
IJsboer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2009
Berichten: 7.778
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door de vuile muilekoek Bekijk bericht
Maar welke stad ? hier in de Vlaanders zeggen ze wortelen..
Dat lijken mij toch nogal veel klinkers voor een woord uit de vleunders. Ik dacht dat ze daar weuttln zeiden.

Da zijn toch raar mannen daar aan de linkeroever
__________________
vBulletin software 4.2.2 en 4.2.3 had een data breach in 2015. Er wordt aanbevolen een hogere versie te gebruiken om zo e-mails en wachtwoorden te beschermen.
Dit forum draait versie 3.6.8 uit 2007, gebruik dus een uniek en veilig (lang) paswoord.
IJsboer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 07:09   #182
Peche
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
Standaard

Een eitje met spek
Peche is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 08:07   #183
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
wat is het nu? gestoomd in eigen nat zeker......
Leer koken en je weet dat allemaal zelf.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 08:59   #184
Universalia
Secretaris-Generaal VN
 
Universalia's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 december 2012
Locatie: Nieverans Les Bains
Berichten: 45.197
Standaard

Eten wat de pot schaft meer moet dat niet zijn.
__________________
Ik citeer Confucius: Als straffen niet op de juiste wijze worden opgelegd, weten de mensen niet waar ze aan toe zijn.
Ook citeer ik A. Einstein met graagte: Bidden verandert de wereld niet, maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld.
Universalia is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 09:10   #185
de vuile muilekoek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 30 juni 2014
Berichten: 14.019
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Uw pasta moet onmiddellijk in de saus.
Niks spoelen...
Toch wel !! geleerd aan mijn vroeger chef kok ... toen ik nog werkte in de keuken...en de saus moet over de pasta t'is wel omgekeerd !!
de vuile muilekoek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 09:15   #186
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Uw pasta moet onmiddellijk in de saus.
Niks spoelen...
Pasta moet altijd gespoeld worden om de koolhydraten uit het kookwater van de pasta te verwijderen en de pasta te laten blinken voor hij opgediend wordt.

Laatst gewijzigd door Hoomer : 23 februari 2017 om 09:16.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 09:16   #187
de vuile muilekoek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 30 juni 2014
Berichten: 14.019
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Ik denk dat ons Muyle in de leer mag gaan bij ons Marie. In water gekookte mossels met afgespoelde pasta...
Mijn kookkunsten niet onderschatten mijn vroeger chef was een die op het Panamakanaal op de grote schepen wereld zeeën had gewerkt ...die man kon koken !! een fijne chef heb véél geleerd over koken en de keuken...17 jaar bij hem gewerkt trouwens.
de vuile muilekoek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 09:48   #188
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 42.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Een steak die nog een "ietsje rozig" is, is enkel nog goed om in de trog voor de varkens te gooien. En de kok die een stuk vlees zo verkloot moet beroepsverbod krijgen. Zeer vermoedelijk is dat weer een stuk onbenul die zijn 'diploma' haalde in Brakel.
Dan zou ik u aanraden om voortaan met uw steak van het fornuis weg te blijven. Eet het gewoon helemaal rauw, dat past beter bij uw culinaire ingesteldheid. Maar hou dan ook op met het trollen van anderen die er een mening op nahouden die niet helemaal dezelfde is als de uwe.
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 09:51   #189
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 42.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Pasta moet altijd gespoeld worden om de koolhydraten uit het kookwater van de pasta te verwijderen en de pasta te laten blinken voor hij opgediend wordt.
Pasta "spoelen" ???
Als de pasta per se moet "blinken", ga er dan doodeenvoudig met een streepje van de beste olijfolie over.
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 09:54   #190
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 42.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Dat indianenverhaal slaat alles!
Zilverpapier... vocht uit het vlees laten...

Een steak laat je rusten op een houten blok, 4 �* 5 minuutjes, daar moet helemaal niks vocht uit! Integendeel, dat moet rustig verder één worden met het vlees!
Om Quercus zijn bloedplas te vermijden.
Dank u voor de begripvolle visie.
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 10:00   #191
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Pasta "spoelen" ???
Als de pasta per se moet "blinken", ga er dan doodeenvoudig met een streepje van de beste olijfolie over.
Waarom krijg ik nu een beeld voor me dat u pasta afgiet, bij de saus kwakt alles onder elkaar roert, op een diep bord gooit en klaar is kees.

Koolhydraten uit het kookwater zijn het plakkerige spul dat als het beetje afkoelt van uw pasta een kleverige boel maakt, wil je een mooie dot pasta op een gegarneerd bord plaatsen zal je moeten spoelen.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 10:05   #192
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Waarom krijg ik nu een beeld voor me dat u pasta afgiet, bij de saus kwakt alles onder elkaar roert, op een diep bord gooit en klaar is kees.

Koolhydraten uit het kookwater zijn het plakkerige spul dat als het beetje afkoelt van uw pasta een kleverige boel maakt, wil je een mooie dot pasta op een gegarneerd bord plaatsen zal je moeten spoelen.
Zo wordt pasta gegeten in Italië.
Pasta wordt daar nooit "apart" opgediend.

Laatst gewijzigd door Another Jack : 23 februari 2017 om 10:07.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 10:15   #193
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Zo wordt pasta gegeten in Italië.
Pasta wordt daar nooit "apart" opgediend.
Ben je zeker dat je niet over je schoolkantine praat?
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 10:30   #194
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Ben je zeker dat je niet over je schoolkantine praat?
Zeker.
Ik heb het over hoe Italianen pasta eten, en wat wij daarvan kunnen leren.
Uw brasserie-spaghetti (en dan druk ik me zeer beleefd uit...) is niet de norm.

Laatst gewijzigd door Another Jack : 23 februari 2017 om 10:31.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 10:38   #195
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door de vuile muilekoek Bekijk bericht
Toch wel !! geleerd aan mijn vroeger chef kok ... toen ik nog werkte in de keuken...en de saus moet over de pasta t'is wel omgekeerd !!
Ja, ik ken die spaghetti bolognese van het café toestanden wel hoor...
Afspoelen moest omdat de afgekookte pasta koud werd bewaard in een emmer in de koelkast...
Koude pasta in een kommeke, koude saus erover en huppakee de microgolf in!

Smakelijk! Voor wie niet beter weet...

Laatst gewijzigd door Another Jack : 23 februari 2017 om 10:44.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 11:39   #196
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Ja, ik ken die spaghetti bolognese van het café toestanden wel hoor...
Afspoelen moest omdat de afgekookte pasta koud werd bewaard in een emmer in de koelkast...
Koude pasta in een kommeke, koude saus erover en huppakee de microgolf in!

Smakelijk! Voor wie niet beter weet...
Je bent je nu toch echt wel aan het zeveren hoor, pasta die in een emmer koud water bewaard word is gespoeld, je koelt die spaghetti zo snel als mogelijk af om te kunnen bewaren. Maar zoals je verondersteld gebeurt dat alleen in de mindere zaken dat bewaren in koud water.

Kijk ik zal ff de Piet aan het woord laten zodat je eindelijk kan stoppen met je onkunde aangaande tentoon te spreiden:

Pasta carbonara
Bereiding
Zet water op en kook de spaghetti al dente.
Doe olie in een pan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui en de look toe.
Giet de spaghetti af en spoel hem onder koud water. Doe hem terug in de pot en warm op.
Meng eieren met de room en klop goed. Meng het eiermengsel goed door de spaghetti.
Zet de bordjes klaar, doe er de pasta in. Strooi de spekblokjes en de parmezaanse kaas erover. Versier eventueel met een eigeel in de schelp.

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept...asta-carbonara

Indien u wenst zal ik nog enkele chefs aan het woord laten.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 11:45   #197
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Pasta moet altijd gespoeld worden om de koolhydraten uit het kookwater van de pasta te verwijderen en de pasta te laten blinken voor hij opgediend wordt.
Onzin opgepikt in de Dag Allemaal kookrubriek?. De ultieme bedoeling is dat de saus goed aan de pasta kleeft, en het vocht - de smaak dus - van de saus opneemt. Met natte pasta gaat dat niet zo goed lukken.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 12:21   #198
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 42.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Zo wordt pasta gegeten in Italië.
Pasta wordt daar nooit "apart" opgediend.
Inderdaad. In Italië wordt pasta opgediend als een eerste gerecht, een soort voorgerecht, in een maaltijd. En bovendien helemaal niet in de grote hoeveelheden die bij ons gebruikelijk zijn.
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 12:51   #199
Zeus
Europees Commissaris
 
Zeus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 oktober 2012
Locatie: het beloftevolle land
Berichten: 6.875
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Je bent je nu toch echt wel aan het zeveren hoor, pasta die in een emmer koud water bewaard word is gespoeld, je koelt die spaghetti zo snel als mogelijk af om te kunnen bewaren. Maar zoals je verondersteld gebeurt dat alleen in de mindere zaken dat bewaren in koud water.

Kijk ik zal ff de Piet aan het woord laten zodat je eindelijk kan stoppen met je onkunde aangaande tentoon te spreiden:

Pasta carbonara
Bereiding
Zet water op en kook de spaghetti al dente.
Doe olie in een pan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui en de look toe.
Giet de spaghetti af en spoel hem onder koud water. Doe hem terug in de pot en warm op.
Meng eieren met de room en klop goed. Meng het eiermengsel goed door de spaghetti.
Zet de bordjes klaar, doe er de pasta in. Strooi de spekblokjes en de parmezaanse kaas erover. Versier eventueel met een eigeel in de schelp.

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept...asta-carbonara

Indien u wenst zal ik nog enkele chefs aan het woord laten.
Ajuin? Room? Look? Carbonara alla flamande.

Een echte carbonara is het simpelste dat er is: guanciale, eieren, zwarte peper, pecorino en/of parmesan. Basta!
__________________
Bart De Wever: "De enige bijdrage die de Vlaamse Beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan"
Jan Jambon: "Les transferts Nord-Sud, ça nous aide juste pour le marketing. Mais en fait, ça ne nous intéresse pas"
Bourgeois: "onafhankelijkheid is iets uit de 19de eeuw"

Laatst gewijzigd door Zeus : 23 februari 2017 om 12:53.
Zeus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2017, 12:58   #200
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 42.922
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Ja, ik ken die spaghetti bolognese van het café toestanden wel hoor...
Afspoelen moest omdat de afgekookte pasta koud werd bewaard in een emmer in de koelkast...
Koude pasta in een kommeke, koude saus erover en huppakee de microgolf in!

Smakelijk! Voor wie niet beter weet...
En bovendien met zulk een enorme massa "saus" dat je bij het opdienen eerst de pasta moet zoeken. Ergens onder de saus...
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:37.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be