PDA

View Full Version : Wat eet/drink je nu?


Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 [113] 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125

NieuwNoors
13 mei 2022, 16:04
Asperges zijn nochtans de beste detox ter wereld ;-)

Het schijnt ja, maar ik krijg het niet naar binnen :-)

NieuwNoors
13 mei 2022, 16:06
Vandaag witloofpuree met geraspte kaas en chipolatta's.

Dat recept van witloofpuree hebben we jaren geleden eens gezien bij SOS Piet.
Wat is dat lekker!

Rudy
13 mei 2022, 16:08
Vandaag witloofpuree met geraspte kaas en chipolatta's.

Dat recept van witloofpuree hebben we jaren geleden eens gezien bij SOS Piet.
Wat is dat lekker!
Ik wist niet dat Piet een sos is.

NieuwNoors
13 mei 2022, 16:12
Ik wist niet dat Piet een sos is.

:lol::lol::lol:

NieuwNoors
13 mei 2022, 16:14
Ik wist niet dat Piet een sos is.

En Rudy, wat hebben we geleerd vandaag?
Punt 1:---------------------------------------------------------
Punt 2:---------------------------------------------------------
Punt 3----------------------------------------------------------

:-D

Rudy
13 mei 2022, 18:47
Het wordt tomat crevette en groenten.
Geen kroketten vandaag.
Het is uiteindelijk vrijdag, en dan wordt er geen vlees gegeten.

Rudy
13 mei 2022, 18:57
En Rudy, wat hebben we geleerd vandaag?
Punt 1:---------------------------------------------------------
Punt 2:---------------------------------------------------------
Punt 3----------------------------------------------------------

:-D

Wel Nino, ik moest efkes nadenken.
Ik heb geleerd dat zelfs een sos een rijke keukenpiet kan worden.

Terzijde. Daarjuist heb ik vastgesteld dat er bij ons in de keuken een friteuse van Piet staat. Z'n foto is er opgeplakt. Volgens mij zijn de frieten daarom niet beter.

Rudy
18 mei 2022, 12:07
Croissants met kaas en goeie boter.
Vanavond bloedworsten met appelmoes.

NieuwNoors
18 mei 2022, 12:27
Vanwege veel te warm om te koken eten we vandaag ne koude visschotel.
- heilbot
- zalm
- roze en grijze garnalen
- aardappelsalade uit een bakske :oops:
- trostomaten
- rucola

NieuwNoors
18 mei 2022, 12:28
Croissants met kaas en goeie boter.
Vanavond bloedworsten met appelmoes.

Lekker! Met van die goeie hoeveboter = mjam.

Rudy
19 mei 2022, 11:34
Croky gezouten chips en porto.
Sebiet aspergesoep (nogmaals).

Dadeemelee
19 mei 2022, 16:34
De verse patatjes zijn er!
Krielaardappeltjes met lookboter en salade ‘maison’.

Jay-P.
21 mei 2022, 04:44
Ik ben opnieuw verliefd. (https://www.louise.hk/)
Laat het de hele zomer duren en wie weet... langer?

https://static.wixstatic.com/media/3dc0c0_a3c05fc474c2430393cf82441cb7ed10~mv2.jpg/v1/fill/w_1000,h_750,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01/3dc0c0_a3c05fc474c2430393cf82441cb7ed10~mv2.jpg

CUFI
21 mei 2022, 17:14
Voor het eerst hangcultuur mosselen gegeten.
Zeer aangenaam verrast, toch behoorlijk groot. Schelp doet anders vermoeden.

De mosselgroenten gestoomd in Tripel Karmeliet. Maar ik heb dat niet zo uitgesproken geproefd.

Onzijdig
22 mei 2022, 10:27
Subietekes een meeneenchinnees, madame moet nog kiezen.
Ik heb goesting in gamba's.

NieuwNoors
22 mei 2022, 12:24
Deze avond op vraag van oudste kleinkind dat hier logeert: vol-au-vent met frietjes. Ik ga ook een slaatje maken voor erbij: trostomaten, rucola, kropsla en
komkommerschijfjes in vinaigrette.
Al verwacht ik dat alleen Albeir en ik van het slaatje zullen eten :lol:

NieuwNoors
22 mei 2022, 12:25
Subietekes een meeneenchinnees, madame moet nog kiezen.
Ik heb goesting in gamba's.

Ocharme die man! :-(

Rudy
22 mei 2022, 12:35
Ocharme die man! :-(

:-)

NieuwNoors
22 mei 2022, 12:43
Subietekes een meeneenchinnees, madame moet nog kiezen.
Ik heb goesting in gamba's.

Heeft ze intussen haar keuze al gemaakt?
Uit hoeveel Chinezen kan ze kiezen?
Vertel!

Rudy
22 mei 2022, 12:56
Ik zou kiezen voor de gamba's met nazigöring.

NieuwNoors
22 mei 2022, 13:11
Ik zou kiezen voor de gamba's met nazigöring.

Je bedoelt zeker NaSi. ;-)
Eén fout lettertje kan een heel andere betekenis geven. :-)

Rudy
22 mei 2022, 13:20
Verse gerookte haring, gekocht op "Oostende voor anker".

Rudy
22 mei 2022, 13:21
Je bedoelt zeker NaSi. ;-)
Eén fout lettertje kan een heel andere betekenis geven. :-)

Tuurlijk Nino.
Maar ik kon het niet laten ;-)

siegfried1648
23 mei 2022, 08:55
Kop koffie met een croissant

Rudy
24 mei 2022, 10:20
Gisterenavond was het bij de chinees in Bredene.
Het heeft wel tot 4 uur deze morgen geduurd.
Vandaag wordt het vasten.

Skobelev
24 mei 2022, 10:33
Gisterenavond was het bij de chinees in Bredene.
Het heeft wel tot 4 uur deze morgen geduurd.
Vandaag wordt het vasten.

China Town?

Jay-P.
24 mei 2022, 10:37
China Town?De Ramadan op zijn 'Vloms Zeitsches', eerder.
Met de Vlams in de waterpijp...:-P

Rudy
24 mei 2022, 10:43
China Town?

Golden Palace.
De sake was er te veel aan.

Jay-P.
24 mei 2022, 11:10
Golden Palace.
De sake was er te veel aan.:cheer: tijd dan voor een streepje muziek van Motörhead met versterker op max.

NieuwNoors
25 mei 2022, 13:28
Vandaag wordt er niet gekookt hier :-D
Albeir en ik zijn gaan lunchen en het was super-mjammie!

Rudy
26 mei 2022, 11:54
We gaan eerst in 't straat een aperitiefje gaan pakken, in de zon uit de wind.
Straks wordt het waarschijnlijk stokbrood met paté, kaas, preparé.

NieuwNoors
26 mei 2022, 12:13
We gaan eerst in 't straat een aperitiefje gaan pakken, in de zon uit de wind.
Straks wordt het waarschijnlijk stokbrood met paté, kaas, preparé.

Smakelijk!

NieuwNoors
26 mei 2022, 12:15
Vanavond eten we aardappelpuree met rode kool en chipolatta.

Rudy
26 mei 2022, 18:32
Het werd uiteindelijk steak tartare en bloemkoolsoep en met een paar glazen Vedett wegens te lui om naar huis te gaan. Voor Albertine met wat witte wijn. Het was nogal warm in de zon en uit de wind. Dus werd het nadien een lange siësta.

Rudy
26 mei 2022, 18:34
Vanavond eten we aardappelpuree met rode kool en chipolatta.

Smakelijk.
Kool heb ik nog nooit gelust behalve in de soep.

Rudy
26 mei 2022, 18:37
Smakelijk!

Merci. Het werd uiteindelijk wat anders wegens het mooie weer.

Libro
26 mei 2022, 19:56
Chernigivske is best lekker bier.

cookie monster
26 mei 2022, 23:30
Gisterenmiddag
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116271&stc=1&d=1653603941

Gisterenavond
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116272&stc=1&d=1653603941

NieuwNoors
27 mei 2022, 10:21
Gisterenmiddag
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116271&stc=1&d=1653603941

Gisterenavond
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116272&stc=1&d=1653603941

Fréééééééééééééééééééééééé ééééééééééét! ;-)
Ik vind het altijd tof om uw frèèèètjes te zien!

NieuwNoors
27 mei 2022, 10:24
Vanavond komt kleinkind weer logeren, dus het wordt spaghetti. Albeir is al bezig in de keuken om de saus klaar te maken.
Het begint hier al goed te ruiken :-D

Rudy
27 mei 2022, 18:49
In de strandbar: bitterballen met mosterd, loempia's met zoetzure saus.
En een paar glazen rode wijn.

NieuwNoors
27 mei 2022, 19:01
In de strandbar: bitterballen met mosterd, loempia's met zoetzure saus.
En een paar glazen rode wijn.

Santé! :-D

Ik drink nooit rode wijn; dat lokt bij mij een zware migraine-aanval uit.
Zelfs al na 3 slokken....

Als ik al wijn drink is het witte of rosé.

Rudy
27 mei 2022, 19:10
Vanavond komt kleinkind weer logeren, dus het wordt spaghetti. Albeir is al bezig in de keuken om de saus klaar te maken.
Het begint hier al goed te ruiken :-D

Daar heb ik ook wel zin in. Morgen misschien.
Ik val voor spaghetti met goeie saus.

Straks na Terzake wordt het nog een koud schoteltje met charcuterie, rosbief en wat groentjes.

Rudy
27 mei 2022, 19:17
Santé! :-D

Ik drink nooit rode wijn; dat lokt bij mij een zware migraine-aanval uit.
Zelfs al na 3 slokken....

Als ik al wijn drink is het witte of rosé.

Mijn ervaring is dat vrouwen doorgaans witte wijn drinken. Liefst niet van die droge. Demi-sec of zoete.

Migraine van rode wijn ? Ik kan er al eens koppijn van krijgen maar dan is dat te wijten aan iets te veel. Vooral tijdens de day after.

IJsboer
27 mei 2022, 19:25
Santé! :-D

Ik drink nooit rode wijn; dat lokt bij mij een zware migraine-aanval uit.
Zelfs al na 3 slokken....

Als ik al wijn drink is het witte of rosé.

En ik krijg last van mijn linker kleine teen als ik bloemkool eet op een vrijdag. :roll:

NieuwNoors
27 mei 2022, 20:12
En ik krijg last van mijn linker kleine teen als ik bloemkool eet op een vrijdag. :roll:

Ik lust geeneens bloemkool. Bweurk! ;-)

cookie monster
27 mei 2022, 23:12
Fréééééééééééééééééééééééé ééééééééééét! ;-)
Ik vind het altijd tof om uw frèèèètjes te zien!
:-)

Freeeeeeeet :-D

Gisterennamiddag:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116278&stc=1&d=1653689402
Gisteren late namiddag:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116279&stc=1&d=1653689402
Gisterenavond:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116280&stc=1&d=1653689402

Universalia
28 mei 2022, 05:19
Santé! :-D

Ik drink nooit rode wijn; dat lokt bij mij een zware migraine-aanval uit.
Zelfs al na 3 slokken....

Als ik al wijn drink is het witte of rosé.

Ik drink al jaren géén alcohol (meer)

Tegen rode wijn kan ik niet tegen.

Deze dan maar...

https://static.delhaize.be/medias/sys_master/hab/h37/11263672057886.jpg

Was dat 'vroeger' niet...

https://gisterennogvandaag.files.wordpress.com/2019/09/40-jaar-geleden-reclame-voor-wijn-van-zuster-godelieve-oktober-1979.jpg?w=325

NieuwNoors
28 mei 2022, 08:00
Zuster Godelieve herken ik van in mijn kindertijd. Mijn grootouders hadden altijd zo'n fles op tafel staan :-)
Ik heb het echter nog nooit gedronken.

NieuwNoors
28 mei 2022, 08:01
Vandaag een gemengd slaatje met gefrituurde scampi.

Jay-P.
29 mei 2022, 03:28
Ik vond hem wel goed in den tijd van die 1000 seconden. Ook z'n droge humor kon ik wel smaken.
Van Whisky ken ik niets.Wij koken onze soep zelf.Er een soepke van maken, dan maar.
Limburgs georiënteerde dorpspolitiek zekers? ;-)

Vlad
29 mei 2022, 06:11
muntthee

maddox
29 mei 2022, 10:14
En ik krijg last van mijn linker kleine teen als ik bloemkool eet op een vrijdag. :roll:

Het is nochtans goed mogelijk. Hoofdpijn van rode wijn.
Sommige mensen kunnen niet tegen de sulfieten die soms wel royaal in rode wijn zitten.

Uw specifieke combinatie van bloemkool, vrijdag en kleine linkerteen...
Dat lijkt me dan eerder jicht omdat u op donderdag goed doorzakt, en vrijdagochtend doorkatert, om dan na het eten van uw bloemkool 's avonds de ellende van de kater vergeet en die jichtige kleine teen voelt.

Jay-P.
29 mei 2022, 11:29
Het is nochtans goed mogelijk. Hoofdpijn van rode wijn. Sommige mensen kunnen niet tegen de sulfieten die soms wel royaal in rode wijn zitten.
Uw specifieke combinatie van bloemkool, vrijdag en kleine linkerteen...
Dat lijkt me dan eerder jicht omdat u op donderdag goed doorzakt, en vrijdagochtend doorkatert, om dan na het eten van uw bloemkool 's avonds de ellende van de kater vergeet en die jichtige kleine teen voelt.Ik denk dat ge iets op 't spoor zijt: ik heb dat probleem ook maar nooit bloemkool als excuustruus gebruikt voor die aanvallen van "la goutte".


(Trouwens: jonge mechelse bloemkooltjes zijn yummie, but I digress.)

Libro
29 mei 2022, 11:49
Zelfgemaakte tomatensoep: een kilo juliennegroenten stoven met grof zout en zwarte peper van de molen, oregano, rozemarijn en teentje knoflook; een pot water met twee bouillonblokjes opwarmen en als de groenten glazig zien, de pot bouillon er bij; 500 gr. tomatenconcentraat (bio); mixen; balletjes en lettertjes erbij.

EDIT: bodempje sweet chilli in de soepkom maakt het af.

maddox
29 mei 2022, 14:21
Kreeftbisque

Ui, wortel, selder, pastinaak. Grof gesneden.
Hoopje "zeevruchten". Scampi, krabbenpoten, etc. Bol knoflook ruw gehalveerd.
Kippenvleugels.
(als basis, mij lijkt een basis van kippemaagjes bouillion ook bruikbaar)
Goed besprenkelen met een leuke "bakolie".
Roosteren op een bakplaat in een 200°C oven voor 20 minuten (tot een gouden kleur primeert, zwarte randjes zijn prima).
De geroosterde basis in een grote kookpot, en fond van de bakplaat "deglazen" met een scheutje cognac en water en mee erin.
Water erover en kruiderij naar believen. Peperbolletjes, zout, peterselie en wat safraan. Laurierblaadjes niet vergeten. Paar uur rustig laten stoven en dan afgieten door een zeef. Dit is de bouillion. Zet opzij, gekoeld.
Bak 4 fijn gesnipperde sjalotjes, een groffer gesnipperde wortel en selderstengel in plantaardige olie. Begin te bakken, en voeg 250 gram krabbenvlees bij. Een potje tomatenpasta, 2 teentjes geplette knoflook en sinaasappel"zest"
Dit bakken tot het een egale brij vormt, en een laag fond ontwikkeld. Deglaze met droge witte wijn. Voeg een deel van de bouillion toe.
Leuke schep Rode Miso paste voor een umami booster. Half kopje witte rijst voor een non creme creamyness. Een geroosterde rode paprika. En 2 laurierblaadjes.
Rustig laten koken tot de rijst gaar is. Laurierblaadjes eruit nemen en mixen tot het een egale smeuige soep is. Indien te dik, voeg meer bouillion toe.
Met de juiste smeuige zacht vloeibare bisque textuur, naar believen 2 eetlepels dikke room per portie, en afwerken met zout en witte peper (om geen zwarte spikkels te krijgen)

Om de romigheid en smeuigheid te versterken kan men de soep in de/het opdienkom/bord gieten door een fijne zeef om alle laatste stukjes eruit te halen. (dit is niet noodzakelijk

Opdienen in een kommetje met een hoopje gestoomde kreeft om het thuis te brengen. Afwerken met een dilletakje en een creatief straaltje room.

Skobelev
29 mei 2022, 19:14
Pasta vongole

Rudy
29 mei 2022, 19:22
Koude schotel met rosbief.

NieuwNoors
29 mei 2022, 20:23
Het is nochtans goed mogelijk. Hoofdpijn van rode wijn.
Sommige mensen kunnen niet tegen de sulfieten die soms wel royaal in rode wijn zitten.

Uw specifieke combinatie van bloemkool, vrijdag en kleine linkerteen...
Dat lijkt me dan eerder jicht omdat u op donderdag goed doorzakt, en vrijdagochtend doorkatert, om dan na het eten van uw bloemkool 's avonds de ellende van de kater vergeet en die jichtige kleine teen voelt.

Merci, toch iemand die mij gelooft :-D

cookie monster
29 mei 2022, 22:25
Freeeeeeeet :-D

vanmiddag:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116287&stc=1&d=1653859413

vanavond:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116288&stc=1&d=1653859413
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116289&stc=1&d=1653859413

jad°relen°ir
29 mei 2022, 22:51
Het is nochtans goed mogelijk. Hoofdpijn van rode wijn.
Sommige mensen kunnen niet tegen de sulfieten die soms wel royaal in rode wijn zitten.

(...)
Weinig waarschijnlijk dat die hoofdpijn van sulfieten komt.. dan zou ze ook hoofdpijn krijgen van witte wijn, want daar zit vaak meer sulfiet in. Ook gedroogd fruit en verwerkt voedsel bevatten meer sulfieten dan rode wijn en geven geen hoofdpijn.

Het Verzet
1 juni 2022, 15:34
Beer can chicken :D :cheer:

Onzijdig
1 juni 2022, 16:14
Woensdag. Stoofvlees met friet en sla. Heeft goed gesmaakt.

Libro
1 juni 2022, 16:47
Vandaag eens een junkfooddag met worstenbroodjes, cheeseburger en noedelsoep.

Libro
4 juni 2022, 12:25
Fastfoodontdekking van de dag: https://www.vegeez.com/ Ik heb net een potje Indian Vegetable Masala op. Yummie.

Onzijdig
4 juni 2022, 19:19
Ne goeie paardesteak, het beste van het beste. Niet goedkoop maar superlekker.

cookie monster
4 juni 2022, 20:51
Freeeeeeeet :-D

vanmiddag:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116307&stc=1&d=1654372253

vanavond:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116308&stc=1&d=1654372253

Rudy
4 juni 2022, 22:43
Het werd pizza in de Moretti.

Rudy
8 juni 2022, 11:46
In zo'n schoteltje Griekse salade heb ik wel eens zin.

116316

Sebiet, pistolets en kaas van de Spar, en chocomelk.

siegfried1648
9 juni 2022, 13:16
ik pak nu een beugel Grolsch :)

Ja vroeg, misschien, lol...maar ben morgen toch vrij en mijn devies is als je dorst hebt, moet je gewoon drinken, ongeacht de tijd :)

Over Grolsch gesproken...

Slecht bier in Enschede bracht Grolsch eeuw geleden naar Twente

Als het bier van de Enschedese Bierbrouwerij (EBB) niet zo belabberd had gesmaakt, was Grolsch waarschijnlijk nu nog in Groenlo gevestigd geweest. Maar vanwege die slechte smaak en dito verkopen, verkochten de EBB-eigenaren hun bedrijf in 1922 aan Theo de Groen sr.

https://www.tubantia.nl/enschede/slecht-bier-in-enschede-bracht-grolsch-eeuw-geleden-naar-twente~a2d9f8a0/

Zo maakte Grolsch honderd jaar geleden de sprong naar Enschede. De overname van EBB door brouwerij De Klok uit Groenlo - het bedrijf van De Groen dat Grolsch produceerde - werd dus uit nood geboren. De reden waarom EBB in 1895 door een clubje Enschedese textielfabrikanten en bankiers werd opgericht, was trouwens curieus: bier zou de arbeiders van hun fabrieken van sterke drank - met een hoger alcoholpercentage - afhouden. Maar ze kwamen er gaandeweg achter dat bier brouwen echt een vak is.

Rudy
9 juni 2022, 21:36
Grolsch vind ik best ok. En goeiekoop.

Skobelev
9 juni 2022, 23:41
Zure tutters, een pak gekocht bij een "make a wish" standje.

NieuwNoors
10 juni 2022, 16:58
Witloof in hesp gerold met een bechamel/kaassaus in de oven. + Patattenpuree.

Rudy
10 juni 2022, 19:29
Couscous met lam op het Foodtruck festival.

NieuwNoors
10 juni 2022, 19:41
Couscous met lam op het Foodtruck festival.

Wauw, lekker! :-)

maddox
10 juni 2022, 20:46
Couscous met lam op het Foodtruck festival.

Niet mijn ding.

NieuwNoors
11 juni 2022, 09:54
Niet mijn ding.

Vandaag zijn het croque-monsieurs. In de pan gebakken want ik vind dat veel lekkerder als in het croque-ijzer.
Als bijgerecht kropsla, geraspte wortelen, tomaatjes en gekookt ei.

Rudy
11 juni 2022, 10:53
Het wordt Mc Donald op vraag van de kleinkindjes.

siegfried1648
11 juni 2022, 11:15
Het wordt Mc Donald op vraag van de kleinkindjes.

Bij de mac kom ik al jaren niet meer...

NieuwNoors
11 juni 2022, 14:15
Het wordt Mc Donald op vraag van de kleinkindjes.

Haha ja, dat herken ik van mijn kleinkinderen ook :-D

Gipsy
11 juni 2022, 14:34
Niet mijn ding.

Hangt er van af hoe die gemaakt is. Had vroeger een Tunesische kuisvrouw en die maakte de beste couscous ooit. Alles met verse producten en groenten en volgens de regels van de kunst.

Rudy
11 juni 2022, 14:54
Hangt er van af hoe die gemaakt is. Had vroeger een Tunesische kuisvrouw en die maakte de beste couscous ooit. Alles met verse producten en groenten en volgens de regels van de kunst.

Het enige wat ik er niet bij wil zijn die zoetigheden: rozijntjes, abrikoos, honing ..
Couscous is fantastisch lekker, vooral met veel saus. Enkel met lam.
Gisteren had ik mij gewaagd aan een beetje harissa bij de couscous, op aandringen van de verkoper. Dat doe ik nooit meer.

Rudy
11 juni 2022, 15:02
Haha ja, dat herken ik van mijn kleinkinderen ook :-D

:-)
De volwassenen zijn er ook niet vies van.
Maja, als de kindjes vragende partij zijn dan is dat een excuus om niet te moeten koken :-)

Het Verzet
11 juni 2022, 15:35
Stoofvlees voor morgen

Pol Dolf
12 juni 2022, 11:37
Duvel 6.66 , kan beter

Rudy
12 juni 2022, 12:09
Blauwe Chimay, porto, kaasblokjes, toastjes, cavaillon met gerookte hesp, wegens verjaardag.

Universalia
12 juni 2022, 15:05
Vaderdag vandaag (12/06/2022) en er stond kreeft op het menu.

Ik ben dat anders al ferm beu gegeten maar kom...

maddox
12 juni 2022, 16:55
Vandaag zijn het croque-monsieurs. In de pan gebakken want ik vind dat veel lekkerder als in het croque-ijzer.
Als bijgerecht kropsla, geraspte wortelen, tomaatjes en gekookt ei.

In de pan gebakken is veel lekkerder, dat is zeker.

NieuwNoors
13 juni 2022, 17:40
In de pan gebakken is veel lekkerder, dat is zeker.

Dit is zowat voor het eerst dat jij en ik het eens zijn :-D:-D
Tof!

NieuwNoors
13 juni 2022, 17:43
Vandaag was een luie dag; we hebben ( Albeir heeft) niet gekookt.
Het werd boterhammen met tomatensoep.

Libro
13 juni 2022, 20:13
Balletjes in tomatensaus met friet en een Kasteelbier tripel.

Skobelev
13 juni 2022, 20:23
kersen, recht van de boom

Dadeemelee
13 juni 2022, 20:36
kersen, recht van de boom

Tiens, ik heb hier een wilde kersenboom staan met van die kleine kersen (vergeten om te kappen toen hij klein was, nu is hij groot :|) zijn die eetbaar?

Skobelev
13 juni 2022, 20:42
Tiens, ik heb hier een wilde kersenboom staan met van die kleine kersen (vergeten om te kappen toen hij klein was, nu is hij groot :|) zijn die eetbaar?

zeker, maar of ze ook lekker zijn is wat anders.
Proeven is weten. :-P

Dadeemelee
13 juni 2022, 20:47
zeker, maar of ze ook lekker zijn is wat anders.
Proeven is weten. :-P

Ik durfde niet tot nu toe. Ze zullen wel zuur smaken vrees ik.

NieuwNoors
13 juni 2022, 21:17
Tiens, ik heb hier een wilde kersenboom staan met van die kleine kersen (vergeten om te kappen toen hij klein was, nu is hij groot :|) zijn die eetbaar?

Ik heb 1 keer van die wilde, kleine kersen gegeten, enkele jaren geleden.
Gevolg: na enkele minuten branderig gevoel van mijn lippen, tong, gehemelte en keel.

Ik raad je dus echt af om daarvan te eten!

Skobelev
13 juni 2022, 21:18
Ik durfde niet tot nu toe. Ze zullen wel zuur smaken vrees ik.

of bitter

Libro
13 juni 2022, 21:24
Aan het balen dat ik geen pak friet in Berchem ben gaan eten: https://www.youtube.com/watch?v=QzmMB8dTwGs

Dadeemelee
13 juni 2022, 21:27
Ik heb 1 keer van die wilde, kleine kersen gegeten, enkele jaren geleden.
Gevolg: na enkele minuten branderig gevoel van mijn lippen, tong, gehemelte en keel.

Ik raad je dus echt af om daarvan te eten!

Ai, ik zal er maar afblijven. :|

Dadeemelee
13 juni 2022, 21:31
of bitter

Ik zie dat de vogels ze wel eten, maar niet echt massaal.
En ik zie ook hier in de buurt er bijna niemand nog van die ‘geteelde’ kersenbomen heeft. Met die kersen waren de vogels wel rap mee weg.

Herr Flick
13 juni 2022, 21:42
Ik zie dat de vogels ze wel eten, maar niet echt massaal.
En ik zie ook hier in de buurt er bijna niemand nog van die ‘geteelde’ kersenbomen heeft. Met die kersen waren de vogels wel rap mee weg.

ik heb ne kriekenboom gezet, kan beter tegen de droogte en bloesem komt later dus minder kans op kapotvriezen, maar... ze zullen wel saur zijn, (Ja t zijn duitse krieken) Maar ideaal om in ne pot met alcohool te laten liggen.

Dadeemelee
13 juni 2022, 21:49
ik heb ne kriekenboom gezet, kan beter tegen de droogte en bloesem komt later dus minder kans op kapotvriezen, maar... ze zullen wel saur zijn, (Ja t zijn duitse krieken) Maar ideaal om in ne pot met alcohool te laten liggen.

Krieken op alcool. Lang geleden dat ik dat nog at.
Maar die zoete kersen. De buren die dat hadden hebben ze allemaal gekapt. Teveel last van vogels, alles tegelijk rijp en hoogstam dus miserie om te plukken.

Herr Flick
13 juni 2022, 21:51
Krieken op alcool. Lang geleden dat ik dat nog at.
Maar die zoete kersen. De buren die dat hadden hebben ze allemaal gekapt. Teveel last van vogels, alles tegelijk rijp en hoogstam dus miserie om te plukken.

ge geeft toch een deel van de oogst aan de vogels, ...

En voor de rest zet ge witte bessen , die eten ze niet. (of toch veel minder)

Ik heb nu iets wreed cool nen Moerbei, maar in struikvorm... zou heel de zomer bessen geven, ik wacht af, momenteel staan er al kleine zoete moerbeien op.

Dadeemelee
13 juni 2022, 22:03
ge geeft toch een deel van de oogst aan de vogels, ...

En voor de rest zet ge witte bessen , die eten ze niet. (of toch veel minder)

Ik heb nu iets wreed cool nen Moerbei, maar in struikvorm... zou heel de zomer bessen geven, ik wacht af, momenteel staan er al kleine zoete moerbeien op.

Ik ben een groot voorstander van ‘rood’ fruit (wat niet altijd rood is), maar zelf kweken is niks voor mij.
Momenteel is het aardbeien, drie bakskes gekocht bij den Delhaize. :thumbsup:

Herr Flick
13 juni 2022, 22:23
Ik ben een groot voorstander van ‘rood’ fruit (wat niet altijd rood is), maar zelf kweken is niks voor mij.
Momenteel is het aardbeien, drie bakskes gekocht bij den Delhaize. :thumbsup:

ik heb hier in de buurt zo nen automaat van den boer staan, ... heel goei maar die in den Delhaize waren ook goed.

Dadeemelee
13 juni 2022, 22:30
ik heb hier in de buurt zo nen automaat van den boer staan, ... heel goei maar die in den Delhaize waren ook goed.

Aardbeien van Hoogstraten. Belgisch/Vlaamse trots. :thumbsup:

cookie monster
13 juni 2022, 23:05
Freeeeeeeet :-D

gisteren vroege namiddag:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116341&stc=1&d=1655157802

gisteren , late namiddag , hele vroege vanavond:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116342&stc=1&d=1655157804[/QUOTE]

kersen, recht van de boom
Dat deed ik destijds thuis ook , letterlijk :-D
Wij hadden o.a. 2 kersenbomen staan !!

In zo'n schoteltje Griekse salade heb ik wel eens zin.

116316
Fetakaas :icecream:

NieuwNoors
14 juni 2022, 19:07
Ai, ik zal er maar afblijven. :|

Beter het zekere voor het onzekere pakken Dadee!
Ik zelf zal ze nooit meer eten.

siegfried1648
14 juni 2022, 19:08
Lekker Indische nasi gegeten vandaag

NieuwNoors
14 juni 2022, 19:13
Albeir en ik hebben een koude schotel gegeten.

Het was lekker!

Pol Dolf
14 juni 2022, 19:14
https://img.static-rmg.be/a/food/image/q75/w480/h360/1075980/gebakken-zeewolf-met-waterkerspuree.png
Gebakken zeewolf met waterkerspuree

Universalia
14 juni 2022, 19:26
Er stond een lekker pannetje klaar...

http://www.lussomag.it/wp-content/uploads/2021/06/lescargot-e1624958294722.jpg

NieuwNoors
14 juni 2022, 19:47
Er stond een lekker pannetje klaar...

http://www.lussomag.it/wp-content/uploads/2021/06/lescargot-e1624958294722.jpg

Het schijnt een delicatesse te zijn en ik geloof dat zeker maar:
Ik gruwel alleen al bij de aanblik ervan. Brrrrr!
Ik kan me niet voorstellen dat iemand zulke slijmerige dingen KAN eten.
Gruwel!

NieuwNoors
14 juni 2022, 19:48
https://img.static-rmg.be/a/food/image/q75/w480/h360/1075980/gebakken-zeewolf-met-waterkerspuree.png
Gebakken zeewolf met waterkerspuree

Hmm, dat ziet er heerlijk uit!

Pandareus
14 juni 2022, 19:53
In de pan gebakken is veel lekkerder, dat is zeker.

Absoluut. Zo doe ik het ook. croque-ijzer al jaren geleden weggesmeten.

Pandareus
14 juni 2022, 19:58
Krieken op alcool. Lang geleden dat ik dat nog at.
Maar die zoete kersen. De buren die dat hadden hebben ze allemaal gekapt. Teveel last van vogels, alles tegelijk rijp en hoogstam dus miserie om te plukken.

Mijn grootmoeder maakte dat nog zelf. Lekker ! Zijn dingen die nu zo goed als volledig uitgestorven zijn.
Voor fruitteelt is er ook een revolutie geweest : hoogstam is totaal 'fini' en de fruitsector draait op laagstam. Logisch, als je het economisch wil winstgevend doen.

Gipsy
14 juni 2022, 20:00
Het schijnt een delicatesse te zijn en ik geloof dat zeker maar:
Ik gruwel alleen al bij de aanblik ervan. Brrrrr!
Ik kan me niet voorstellen dat iemand zulke slijmerige dingen KAN eten.
Gruwel!

Ze zijn feitelijk niet slijmerig als men ze correct klaarmaakt. Men kan ze zichzelf laten zuiveren door hen te laten "vasten" en na enkele dagen hen in een kom water leggen en er enkele eetlepels zout op strooien. Daar sterven ze van en lossen al hun slijm. Verder maakt men ze klaar zoals men goesting heeft .

Pandareus
14 juni 2022, 20:07
Het schijnt een delicatesse te zijn en ik geloof dat zeker maar:
Ik gruwel alleen al bij de aanblik ervan. Brrrrr!
Ik kan me niet voorstellen dat iemand zulke slijmerige dingen KAN eten.
Gruwel!

Daar is dan ook niets slijmerig aan, in tegendeel. Door de verhitting is het vlees trouwens echt beetvast te noemen.
Een mossel moet je toch ook niet beoordelen op het uitzicht als je die rauw open doet ? Beoordeel het eindproduct, als het klaargemaakt op je bordje ligt.

Een langoustine, gamba of kreeft gaan we toch ook beoordelen op het eindproduct, zonder bijbedenkingen dat het eigenlijk in de natuur aaseters en opruimers zijn in hun biotoop en dus naar onze beleving 'vies' ?

NieuwNoors
14 juni 2022, 20:10
Ze zijn feitelijk niet slijmerig als men ze correct klaarmaakt. Men kan ze zichzelf laten zuiveren door hen te laten "vasten" en na enkele dagen hen in een kom water leggen en er enkele eetlepels zout op strooien. Daar sterven ze van en lossen al hun slijm. Verder maakt men ze klaar zoals men goesting heeft .

Dat zal wel allemaal zo zijn wat je vertelt maar ik vind het echt smerig.
Evenals kikkerbillen. Degoutant brrrrrrrrrrrrrr

Gipsy
14 juni 2022, 20:22
Dat zal wel allemaal zo zijn wat je vertelt maar ik vind het echt smerig.
Evenals kikkerbillen. Degoutant brrrrrrrrrrrrrr

In de boter gebakken met verse look en peterselie en met "Frans" brood om in de botersaus te dippen is het nochtans een echte delicatesse. Alles is kwestie om op de seconde na bruin te bakken en sappig van binnen te houden.

Dadeemelee
14 juni 2022, 20:45
Het schijnt een delicatesse te zijn en ik geloof dat zeker maar:
Ik gruwel alleen al bij de aanblik ervan. Brrrrr!
Ik kan me niet voorstellen dat iemand zulke slijmerige dingen KAN eten.
Gruwel!

Het is lekker, mazr dat is vooral omwille van de kruidenlookboter.
Wat ik niet binnenkrijg zijn karakollen/wulken. Pure caoutchou.

Dadeemelee
14 juni 2022, 20:46
Mijn grootmoeder maakte dat nog zelf. Lekker ! Zijn dingen die nu zo goed als volledig uitgestorven zijn.
Voor fruitteelt is er ook een revolutie geweest : hoogstam is totaal 'fini' en de fruitsector draait op laagstam. Logisch, als je het economisch wil winstgevend doen.

En ook het ‘sap’ was te smaken. :drinking:

Rudy
14 juni 2022, 21:59
Albeir en ik hebben een koude schotel gegeten.

Het was lekker!

Het werd deze middag ook koude schotel.
Met dit warme weer is dit het beste, denk ik.
Wat charcuterie en rosbief tussen de salade, fijngesneden.
Gewoon lekker fris.
En een glas wijn mag niet ontbreken.

NieuwNoors
14 juni 2022, 22:48
Het werd deze middag ook koude schotel.
Met dit warme weer is dit het beste, denk ik.
Wat charcuterie en rosbief tussen de salade, fijngesneden.
Gewoon lekker fris.
En een glas wijn mag niet ontbreken.

Er zijn veel varianten van koude schotels natuurlijk.
De charcuterie eet Albeir op :-D
Ik heb dat niet nodig in een koude schotel.
Ik eet liever héél veel groenten en koude aardappels.:-)

CUFI
15 juni 2022, 07:33
Het gros van mijn eten is nu koud gewoon. Ik maak meestal ene keer warm voor een ganse week.

Gisteren scampi opgerold in rijstpapier met kropsla, komkommer en witte kool. Gedipt in rode currypasta met soyasaus, ketchup en chilipoeder.

Gewoon fingerfood of soep. Maximum 10 euro per dag aan eten en dat is al veel.

Pol Dolf
15 juni 2022, 07:40
hier wordt het spagetti pallazo

Skobelev
15 juni 2022, 09:27
Ik zie dat de vogels ze wel eten, maar niet echt massaal.
En ik zie ook hier in de buurt er bijna niemand nog van die ‘geteelde’ kersenbomen heeft. Met die kersen waren de vogels wel rap mee weg.

Dat hangt van de soort af.
Twee huizen verder staat er een vroege soort, die eten de vogels op. Die van mij is een late soort, daar kunnen we zelf van genieten. ;-)

Skobelev
15 juni 2022, 09:29
Mijn grootmoeder maakte dat nog zelf. Lekker ! Zijn dingen die nu zo goed als volledig uitgestorven zijn.
Voor fruitteelt is er ook een revolutie geweest : hoogstam is totaal 'fini' en de fruitsector draait op laagstam. Logisch, als je het economisch wil winstgevend doen.

Ik heb enkel hoogstam staan.....appels, peren, kersen, krieken, pruimen, perzik....;-) Behalve de aardbeien, frambozen, kiwi, rode besjes, Japanse kruisbes....

NieuwNoors
15 juni 2022, 10:01
Ik eet deze middag 2 volkoren boterhammen met Philadelphia en schijfjes komkommer.

Vanavond wordt het frieten met balletjes in tomatensaus.

CUFI
15 juni 2022, 10:49
Chinese eggdrop soup met suikermaïs en bamboescheuten.
Hemelslekker en eenvoudig,

Pol Dolf
15 juni 2022, 22:19
grote pitta schotel met looksaus en een fanta : ik was 500 fr kwijt

Rudy
15 juni 2022, 22:26
Het werd croque madame.

siegfried1648
16 juni 2022, 10:44
grote pitta schotel met looksaus en een fanta : ik was 500 fr kwijt

500fr?

U heeft dus met een tijdmachine gereist? :lol:

Skobelev
16 juni 2022, 11:10
500fr?

U heeft dus met een tijdmachine gereist? :lol:

DE Polle rekent nog terug om voeling te hebben wat het nu werkelijk kost. ;-)

(ik doe dat soms ook nog, maar eerder voor grote getallen.);-)

Rudy
16 juni 2022, 11:21
Een blauwe Chimay
sebiet pannenkoeken met bruine suiker

vanavond waarschijnlijk maatjes. Het is te warm om warm te eten.

Pandareus
16 juni 2022, 12:37
Garnalen, tomaat en advocado in blokjes gesneden, verse peterselie erbij, cocktailsaus. Met een bruine boterham.

NieuwNoors
16 juni 2022, 13:39
Het werd croque madame.

Dat is héél lekker idd!

NieuwNoors
16 juni 2022, 13:39
Het werd croque madame.

Dat is héél lekker idd!

NieuwNoors
16 juni 2022, 13:40
Albeir en ik zijn gaan lunchen. Geen warm eten koken meer vanavond. YESS!

bembem
16 juni 2022, 13:52
Great ^^ What did you have?
Hier straks kroepoek....

vd AH (van die lange) :-):-)

https://i.ibb.co/93bP2Nn/20220616-144834.jpg

Straks de rest van takeaway van gisteren (Chinese food!) <3!

NieuwNoors
16 juni 2022, 14:38
Great ^^ What did you have?
Hier straks kroepoek....

vd AH (van die lange) :-):-)

https://i.ibb.co/93bP2Nn/20220616-144834.jpg

Straks de rest van takeaway van gisteren (Chinese food!) <3!

Die kroepoek wordt hier "couenne de cochon genoemd" :-D Zelf lust ik dat niet.

Pandareus
16 juni 2022, 15:39
Die kroepoek wordt hier "couenne de cochon genoemd" :-D Zelf lust ik dat niet.

Couenne de cochon is toch gemaakt van gebakken varkensvel ? Dat is totaal iets anders dan kroepoek hoor.

CUFI
17 juni 2022, 14:05
https://m.youtube.com/watch?v=H6AmxI5tRGE
Soy sauce chicken

CUFI
17 juni 2022, 14:19
Ahja, kheb nogal last van zuur in de maag.
Maar sedert ik ‘s ochtends een volledige bio citroen met schel in water mix en opdrink, is het weg.

Dadeemelee
17 juni 2022, 17:39
Nieuwe teppanyaki bakplaat uitgeprobeert. Lekker, maar spettert enorm.

Rudy
17 juni 2022, 18:26
Koude schotel met rosbief.

Dadeemelee
17 juni 2022, 18:28
Oei dt vout. :lol:

Libro
17 juni 2022, 18:56
Chilli sin carne en een Rochefort 6.

DIBO
17 juni 2022, 20:53
Ahja, kheb nogal last van zuur in de maag.
Maar sedert ik ‘s ochtends een volledige bio citroen met schel in water mix en opdrink, is het weg.Nee, je hebt last van te weinig zuur in de maag maar gelukkig pas je (één van) de juiste remedie toe. Doorsnee mens krijgt van den dokteur maagzuurremmers als em last heeft van 'zuur in de maag', wat voor 2/3e van de mensen nefast is...

Om on topic te blijven, net een beker citroenkefir met een aantal schijven citroen erin, gedronken/gegeten.

Mambo
17 juni 2022, 21:18
Ahja, kheb nogal last van zuur in de maag.
Maar sedert ik ‘s ochtends een volledige bio citroen met schel in water mix en opdrink, is het weg.

Stukjes droog brood eten.
Werkt je maagklepje beter van.

CUFI
18 juni 2022, 14:42
Stukjes droog brood eten.
Werkt je maagklepje beter van.

Thx

Ik volg ne dokter op youtube die veel invloed uitoefent op mijn eetgewoontes.
https://m.youtube.com/watch?v=PvWz5cNTmLE

Beste voorschriftjes die ge kunt krijgen.

Dadeemelee
18 juni 2022, 17:46
Fles rode wijn opengedaan. Heb er ijsblokjes in moeten doen, niet te zuipen anders. :|

CUFI
18 juni 2022, 18:03
Nee, je hebt last van te weinig zuur in de maag maar gelukkig pas je (één van) de juiste remedie toe. Doorsnee mens krijgt van den dokteur maagzuurremmers als em last heeft van 'zuur in de maag', wat voor 2/3e van de mensen nefast is...

Om on topic te blijven, net een beker citroenkefir met een aantal schijven citroen erin, gedronken/gegeten.

Ja het helpt echt, de ganse citroen inclusief de pitjes.
Ik doe er gelijk diepvries granaatappelpitjes bij voor de prostaat.

DIBO
18 juni 2022, 20:32
Ik volg ne dokter op youtube die veel invloed uitoefent op mijn eetgewoontes.

Beste voorschriftjes die ge kunt krijgen.
Effe nuanceren, is een doctor maar geen dokter. En de laatste tijd meer bezig met YouTube populariteit en hits, dan een degelijk wetenschappelijk onderbouwde boodschap. Maar toch kijk ik zelf ook nog af en toe naar 'den Eric', nen aangename pee en verkoopt minder onzin dan onze viroLOGEN.

On topic: mosselen gevolgd door nen dikke frisko

Rudy
22 juni 2022, 21:00
Tongfilets met patatten en botersaus.

Herr Flick
22 juni 2022, 22:17
Fles rode wijn opengedaan. Heb er ijsblokjes in moeten doen, niet te zuipen anders. :|

The horror !

maddox
22 juni 2022, 22:33
The horror !

Dat komt ervan, die Chateau Migraine vandenaldi recht uit de in de zon staande auto in en colaglas te kieperen.

Dadeemelee
22 juni 2022, 22:55
Dat komt ervan, die Chateau Migraine vandenaldi recht uit de in de zon staande auto in en colaglas te kieperen.

Ik drink als rode wijn meestal Lindemans, liefst de Shiraz. 8-)

https://c.tenor.com/tSQBbe_jNPEAAAAC/the-office-michael-scott.gif

maddox
22 juni 2022, 23:02
Ik drink als rode wijn meestal Lindemans, liefst de Shiraz. 8-)

https://c.tenor.com/tSQBbe_jNPEAAAAC/the-office-michael-scott.gif

Ok, ik zal het herfrazeren.

Dat komt ervan, die Lindemans Shiraz recht uit de in de zon staande auto in en colaglas te kieperen.

Dadeemelee
22 juni 2022, 23:06
Ok, ik zal het herfrazeren.

Mijn wijnklimaatkast was nog altijd niet toegekomen. :| ;-)

Herr Flick
22 juni 2022, 23:19
Ik drink als rode wijn meestal Lindemans, liefst de Shiraz. 8-)

https://c.tenor.com/tSQBbe_jNPEAAAAC/the-office-michael-scott.gif

Ah, dat is een goeie keuze. maar dat met ijs, allee allee, ...

Dat ge ne Lambrusco nog fris zet, dat kan ik nog geloven maar toch gene Shiraz, hooguit zo ne keer even in de frigo dat m niet gloeiend heet is, het is geen gluh wein he.

maddox
22 juni 2022, 23:27
Mijn wijnklimaatkast was nog altijd niet toegekomen. :| ;-)

Dan kieper je nog steeds geen ijs in de wijn. In het ergste geval laat je die chambreren in een ijsemmer, maar wel met een goeie temperatuursmeting.

Onzijdig
23 juni 2022, 10:50
Gerookte makreel, aardappel sla, tomatensla.

Pandareus
23 juni 2022, 11:23
Fles rode wijn opengedaan. Heb er ijsblokjes in moeten doen, niet te zuipen anders. :|

Nie goe bezig, Dadee...

We wisten al dat je witte sokken draagt onder een short, nu nog de aberratie van ijs te kappen in rode wijn... 8O8O8O

Pol Dolf
24 juni 2022, 06:42
(gistern) stoofvlees met friet : 17 euro in de cafetaria van zwembad Brigitte Becu

Rudy
24 juni 2022, 12:50
Koekebrood met brie, ananas, en groentesoep.

Rudy
24 juni 2022, 21:11
Kaaskroketten.

Dadeemelee
24 juni 2022, 21:15
Nie goe bezig, Dadee...

We wisten al dat je witte sokken draagt onder een short, nu nog de aberratie van ijs te kappen in rode wijn... 8O8O8O

?* la guerre comme ?* la guerre. :lol:

NieuwNoors
25 juni 2022, 09:27
Nu: blauwe druiven.
Deze middag: 2 sneden volkorenbrood met philadelphia en komkommerschijfjes.
Deze avond: spaghetti bolognese want kleinkind komt logeren.

CUFI
25 juni 2022, 10:36
een heel kom muesli moeten weggooien omdat de volle melk bijna doorschijnend was. Ik dacht, ik schud eens goed, neen nog altijd zeer waterig.
Als het wel water is.

Dat vind ik nu het toppunt van afpersing, nooit koop ik nog van dat merk.

Rudy
26 juni 2022, 02:47
De Russen dreigen met nucleaire wapens.
Ik vind het voorlopig zot te zeggen wat ik eet en of drink.
Bij deze.

NieuwNoors
27 juni 2022, 16:33
Frieten met vol-au-vent.

Rudy
27 juni 2022, 23:27
Spaghetti.

Libro
1 juli 2022, 20:16
Een blonde Val Dieu.

Universalia
3 juli 2022, 09:33
Ik kan naast brood seffens ook de kreeften gaan halen.

Ik ben dat anders al ferm beu gegeten (kreeft bedoel ik) maar om mijn ouders te plezieren zal ik het 'fretten'.

Gisteren op restaurant een zalige Ribeye steak peper saus/Jack Daniel's saus en dat was pas lekker.

reservespeler
3 juli 2022, 10:03
Momenteel een lekker taske koffie.

NieuwNoors
3 juli 2022, 12:47
Maatjes met gesnipperde ajuin gegeten. Mjam!
Deze avond: brood met tomatensoep.

Pol Dolf
3 juli 2022, 14:22
kip met gyroskruiden

Rudy
6 juli 2022, 19:28
De kleinkindjes wilden pizza. Dus.

maddox
6 juli 2022, 19:31
De kleinkindjes wilden pizza. Dus.

Nekschot?

Rudy
6 juli 2022, 19:59
Nekschot?

Maar neen gij. Het werd pizza prosciutto e funghi van de Moretti (https://www.facebook.com/Moretti-ostende-794244040677195/).

maddox
6 juli 2022, 20:23
Maar neen gij. Het werd pizza prosciutto e funghi van de Moretti (https://www.facebook.com/Moretti-ostende-794244040677195/).

Meh, da's zo verwacht.

Rudy
6 juli 2022, 20:50
Meh, da's zo verwacht.

Ik vond het een goed idee van de kindjes.
Best lekker, met wat rode wijn. ;-)

NieuwNoors
7 juli 2022, 13:02
Deze middag maatjes gegeten met gesnipperde ajuin en tomaten.

Vanavond eten we croque-monsieur in de pan gebakken.

Rudy
7 juli 2022, 18:50
Picolo's met frankfurter worsten en mosterd.
Om te drinken wordt het zoals gewoonlijk.

NieuwNoors
7 juli 2022, 18:58
Picolo's met frankfurter worsten en mosterd.
Om te drinken wordt het zoals gewoonlijk.

Oh, da's hier lang geleden die Picolo's met Frankfurter. MJAM zeg.

Rudy
8 juli 2022, 10:13
Straks stokbrood met kaas en charcuterie, en soep.
Welke soep het wordt moet de chef kok nog bepalen.

Rudy
8 juli 2022, 10:19
Oh, da's hier lang geleden die Picolo's met Frankfurter. MJAM zeg.

Das lekker. 'k Weet het, die worsten hebben niet veel voedingswaarde, maar er zijn zo van die momenten met een "vieze goesting" zoals ze dat hier zeggen.
Weense worsten vind ik eigenlijk nog lekkerder. Een stuk of twee tussen stokbrood en een klets mosterd, meer moet dat niet zijn. :-)

NieuwNoors
8 juli 2022, 10:29
Deze middag een 'kramikske'. Dat is al minstens 1j geleden dat we dat nog aten. Met véél roomboter erop! (weer een halve kilo erbij :cry::cry:)

Deze avond koude aardappelen, koude sperziebonen en tomaten in mayonaise en maatjes erbij.

NieuwNoors
8 juli 2022, 10:32
Das lekker. 'k Weet het, die worsten hebben niet veel voedingswaarde, maar er zijn zo van die momenten met een "vieze goesting" zoals ze dat hier zeggen.
Weense worsten vind ik eigenlijk nog lekkerder. Een stuk of twee tussen stokbrood en een klets mosterd, meer moet dat niet zijn. :-)

Ik eet ze even graag; de Frankfurter of de Weense worsten.
In de winter het liefst met zuurkool tussen de broodjes. En ja, een klets mosterd of ketchup ertussen. Zalig!

Pandareus
8 juli 2022, 12:51
Picolo's met frankfurter worsten en mosterd.
Om te drinken wordt het zoals gewoonlijk.

Geen choucroute erbij ?

Pandareus
8 juli 2022, 12:52
Ik eet ze even graag; de Frankfurter of de Weense worsten.
In de winter het liefst met zuurkool tussen de broodjes. En ja, een klets mosterd of ketchup ertussen. Zalig!

Yes ! :-D

en mosterd én ketchup. Mjam...

NieuwNoors
8 juli 2022, 14:10
Yes ! :-D

en mosterd én ketchup. Mjam...

Ik heb de mosterd en de ketchup nog niet samen geprobeerd. Meestal eet ik éen broodje van elk.

Rudy
9 juli 2022, 17:46
Kaaskroketten en wat salade en tonijn.

Rudy
9 juli 2022, 17:47
Geen choucroute erbij ?

Ik lust geen choucroute.

Rudy
9 juli 2022, 17:53
Deze middag een 'kramikske'. Dat is al minstens 1j geleden dat we dat nog aten. Met véél roomboter erop! (weer een halve kilo erbij :cry::cry:)

Deze avond koude aardappelen, koude sperziebonen en tomaten in mayonaise en maatjes erbij.

Een halve kilo ? Da's nogal veel voor een kramiekske.

De maatjes, die heb ik nog niet geproefd.

Rudy
10 juli 2022, 11:56
Croky chips en Martini.

Libro
10 juli 2022, 18:41
Een Maredsous tripel. Heftig.

Rudy
10 juli 2022, 20:37
Een Maredsous tripel. Heftig.

Das goe bier. En met wat Maredsous kaas en een beetje mosterd is dat optimaal.

Libro
11 juli 2022, 18:42
Maredret Triplus, blond bier met kruiden (o.a. koriander en salie).

Rudy
11 juli 2022, 18:58
paella marisco uit de supermarkt

Rudy
14 juli 2022, 20:48
Dagschotel. Een steak seignant met pepersaus en goeie kroketten.

NieuwNoors
15 juli 2022, 15:47
Mosselen met frieten.

NieuwNoors
15 juli 2022, 15:48
Dagschotel. Een steak seignant met pepersaus en goeie kroketten.

Kan niet slecht zijn!
Alleen: ik lust geen pepersaus.
Liever een archiduc- of een champignonsaus voor mij :-)

Dadeemelee
15 juli 2022, 16:45
Mosselen zonder frieten. Ze waren niet bijzonder goed gevuld, maar is niet erg, ik krijg mijn 1kg toch al moeilijk binnen.

Rudy
15 juli 2022, 17:01
Mosselen met frieten.

Moet lekker zijn.
Ik eet de mosselen nog enkel zonder frieten. Sedert een kleine twee jaar zit ik met een geur- en smaakprobleem, en frieten eet ik niet meer.
Idem voor gebakken vlees. Nog enkel bleu of steak tartaar.

Rudy
15 juli 2022, 17:02
Champignonsoep met brood.

NieuwNoors
16 juli 2022, 09:28
Straks gaan we uit lunchen.
Morgen idem maar dan s avonds. Dineren dus.
Voila. Geen zin om te koken en Albeir ook niet.

NieuwNoors
16 juli 2022, 09:44
Moet lekker zijn.
Ik eet de mosselen nog enkel zonder frieten. Sedert een kleine twee jaar zit ik met een geur- en smaakprobleem, en frieten eet ik niet meer.
Idem voor gebakken vlees. Nog enkel bleu of steak tartaar.

Mijnen Albeir heeft dat ook!
Heel vreemd.
Ook al ruim 2 jaar.
Smaken doet hij nog wel maar ook minder en hij ruikt echt niks meer!
Telkens als hij iets uit de frigo haalt vraagt hij mij: NN, wilt gij eens even ruiken of dat nog goed is?

Ook dit: zo'n 2j geleden was de buurkater in onze berging geglipt. Hoe? Dat weten we niet.
Feit is dat we daar echt niet elke dag naar binnen gaan. Het beestje zal daar vermoedelijk 1-2 dagen opgesloten gezeten hebben.

Op een dag werd ik 's ochtends wakker en ik rook een degoutante, penetrante, amoniak katerpis-geur. Bwerk!
Boven in de slaapkamer, 2 verdiepingen hoger dan onze berging.
Toen Albeir wakker werd rook hij dat niet. Echt ni!

Enfin, hij is toch maar in de berging gaan kijken en ja hoor: het katertje zat helemaal achter onze diepvriezer verstopt.

Dat moet dus echt ni plezant zijn voor u Rudy om niks meer te ruiken.

Rudy
16 juli 2022, 10:08
Mijnen Albeir heeft dat ook!
Heel vreemd.
Ook al ruim 2 jaar.
Smaken doet hij nog wel maar ook minder en hij ruikt echt niks meer!
Telkens als hij iets uit de frigo haalt vraagt hij mij: NN, wilt gij eens even ruiken of dat nog goed is?

Ook dit: zo'n 2j geleden was de buurkater in onze berging geglipt. Hoe? Dat weten we niet.
Feit is dat we daar echt niet elke dag naar binnen gaan. Het beestje zal daar vermoedelijk 1-2 dagen opgesloten gezeten hebben.

Op een dag werd ik 's ochtends wakker en ik rook een degoutante, penetrante, amoniak katerpis-geur. Bwerk!
Boven in de slaapkamer, 2 verdiepingen hoger dan onze berging.
Toen Albeir wakker werd rook hij dat niet. Echt ni!

Enfin, hij is toch maar in de berging gaan kijken en ja hoor: het katertje zat helemaal achter onze diepvriezer verstopt.

Dat moet dus echt ni plezant zijn voor u Rudy om niks meer te ruiken.

Ja, het is raar, en het zou kunnen dat het al langer dan 2 jaar is. Een tijd geleden gingen we naar het lichtfestival in Gent. In het hotel aangekomen kreeg ik plots goesting in een goei pakje friet. Albertine ging aanschuiven, drie kwartier, voor ons frieten. Ik kreeg twee frieten door m'n keelgat. Er was pertanks niets mis met de frieten, volgens Albertine toch. Toen had ik al een vermoeden dat er iets mis was.
Ik weet dat er nog zijn met dergelijk probleem, bij mensen die corona hebben gehad. Ik ben de laatste drie jaar nog niet ziek geweest, maar hoogstwaarschijnlijk al enkele keren besmet.
Soit, het zij zo.

Rudy
16 juli 2022, 10:18
Straks gaan we uit lunchen.
Morgen idem maar dan s avonds. Dineren dus.
Voila. Geen zin om te koken en Albeir ook niet.

Smakelijk Nino. Geniet er van.

Pol Dolf
17 juli 2022, 10:04
rijst met Buasqaisesaus

Rudy
17 juli 2022, 10:14
Deze middag aperitief en hapjes op een verjaardagsfeest.

Pandareus
17 juli 2022, 11:46
Belfurn-Angus beef steak met peperroomsaus en verse frietjes. Saignant. Puur genieten.

Rudy
20 juli 2022, 12:49
Perziken met tonijnsalade, en wat stokbrood.
Echt lekker.

NieuwNoors
20 juli 2022, 13:14
Niks.
Ik ben nog steeds kotsmisselijk van de afgelopen 2 dagen.
Vandaag was regen beloofd maar ik heb er nog niks van gezien :cry:
Ik drink wel veel water en fruitsap.

Pol Dolf
20 juli 2022, 15:11
gistern gedronken:
Cola large
2 jupilers
3 cola
2 river agrum
1 Hoegaarden
1 river agrum
2 fanta

NieuwNoors
20 juli 2022, 19:10
Met veel moeite 1 sandwich en een yoghurt gegeten.
Ik voel me nog steeds misselijk door de 2 afgelopen dagen.
Wel heel veel water, fruitsap en tomatensap gedronken.

Rudy
20 juli 2022, 19:18
Een beetje hetzelfde als deze middag.
Pasta met tonijnsalade. Cavaillon en gerookte hesp.

Rudy
20 juli 2022, 19:19
gistern gedronken:
Cola large
2 jupilers
3 cola
2 river agrum
1 Hoegaarden
1 river agrum
2 fanta

Daarjuist op een terras. Drie glazen rode wijn, met een dikke sigaar.

Libro
21 juli 2022, 19:45
Ik ga goed slapen vannacht:

https://thysshop.be/10685-thickbox_default/Kasteelbier-Donker-33-cl-Fles.jpg

Pandareus
21 juli 2022, 20:11
Daarjuist op een terras. Drie glazen rode wijn, met een dikke sigaar.

:lol:

Heb net hetzelfde gedronken als apero daarnet.

Dan een slaatje gemaakt van op kleine blokjes gesneden Roma tomaten, ontpitte komkommer, rode paprika, zoete ajuin, veeel grof gehakte platte peterselie en verse basilicum. Zout, zwarte peper en het sap van een citroen.
Met kalkoenbrochettes erbij.

Libro
27 juli 2022, 22:46
Vloeibaar goud:

http://s3.amazonaws.com/beertourprod/beers/pictures/000/000/138/original/St-Feuillien_Grand_Cru_900.jpg?1434608868

Pol Dolf
29 juli 2022, 06:58
https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AA104aDL.img?w=768&h=432&m=6

cookie monster
29 juli 2022, 23:30
Freeeeeeeet :-D

Gisterenvanmiddag: rien de knots !!

Gisterenvanavond:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116485&stc=1&d=1659133668

Pol Dolf
1 augustus 2022, 15:42
Schweppes russchian tonic ( wild berries)

Pol Dolf
4 augustus 2022, 11:25
https://pnws.be/wp-content/gallery/watermelon-2/IMG_3105-2.jpg

Rudy
4 augustus 2022, 11:29
Meloen is lekker, als het warm is.

Rudy
4 augustus 2022, 11:32
Sebiet brood met Chimay kaas, en champignonsoep.
Vanavond spaghetti met saus a la Albertine.

Weyland
4 augustus 2022, 11:38
Freeeeeeeet :-D

Gisterenvanmiddag: rien de knots !!

Gisterenvanavond:
https://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=116485&stc=1&d=1659133668

Eten bij het cookie monster is altijd een feest.

Herr Flick
4 augustus 2022, 12:27
https://pnws.be/wp-content/gallery/watermelon-2/IMG_3105-2.jpg

er zitten wel veel pitjes in he.

Pol Dolf
8 augustus 2022, 10:41
Waarom zwarte olijven zonder pit uit de supermarkt volledig nep zijn
Olijven bij een zomers aperitiefje of door een Griekse salade lusten we allemaal wel, maar hoe komt het eigenlijk dat sommige olijven wel of geen pit hebben? En wat is het verschil tussen groene en zwarte olijven? Als je er zélf het verschil niet tussen proeft, ben je zeker niet alleen. We passeerden bij olijfexpert Ramo Goktepe, zaakvoerder van Taris in Gent om te weten te komen hoe dat kan.
https://www.hln.be/eten/waarom-zwarte-olijven-zonder-pit-uit-de-supermarkt-volledig-nep-zijn~a2a4ef2b/

Zwarte olijven die geen pit hebben, bestaan eigenlijk niet. Ze krijgen alleen die kleur door de toevoeging van E597.

Rudy
8 augustus 2022, 11:23
Waarom zwarte olijven zonder pit uit de supermarkt volledig nep zijn
Olijven bij een zomers aperitiefje of door een Griekse salade lusten we allemaal wel, maar hoe komt het eigenlijk dat sommige olijven wel of geen pit hebben? En wat is het verschil tussen groene en zwarte olijven? Als je er zélf het verschil niet tussen proeft, ben je zeker niet alleen. We passeerden bij olijfexpert Ramo Goktepe, zaakvoerder van Taris in Gent om te weten te komen hoe dat kan.
https://www.hln.be/eten/waarom-zwarte-olijven-zonder-pit-uit-de-supermarkt-volledig-nep-zijn~a2a4ef2b/

Zwarte olijven die geen pit hebben, bestaan eigenlijk niet. Ze krijgen alleen die kleur door de toevoeging van E597.

Interessant, goed om weten.
Vanaf nu koop ik nog enkel zwarte olijven met pitten.

Libro
8 augustus 2022, 18:10
Rijst met quorn in Provençaalse saus en een abdijbier uit Averbode.

CUFI
19 augustus 2022, 09:22
Al een week geen enkel sneetje brood gegeten.
Het zelf bakken vereist stroom, het aankopen is niet meer smakelijk.

Al een week rauwkost met aardappelsla.

Dadeemelee
19 augustus 2022, 09:52
Al een week geen enkel sneetje brood gegeten.
Het zelf bakken vereist stroom, het aankopen is niet meer smakelijk.

Al een week rauwkost met aardappelsla.

Rauwe aardappel? :-D

CUFI
19 augustus 2022, 09:54
Rauwe aardappel? :-D

Nee dat is al gemaakt.
Die van de witte producten van de Carrerour, gelijkaardig aan de duurdere van Delhaize.
De sla koop ik in de Delhaize omdat die van de witte producten daar beter is. :D

Vandaag bananen en diepvriesfruit als eten. Normaal at ik vis, maar ik begin bij mezelf om de overvissing te beperken.

siegfried1648
19 augustus 2022, 11:11
Tomatensoep

NieuwNoors
19 augustus 2022, 11:13
Middag: broodje zelf belegd. Met jonge Goudakaas, hesp, wat kropsla, schijfjes tomaat, schijfjes gekookt ei + mayonaise.

Vanavond: mini-BBQ-pensen, gebakken patatten (den overschot van gisteren opbakken) en rode kool. Mijn lievelingsgroente!

NieuwNoors
19 augustus 2022, 11:15
Tomatensoep

MJAMMIE! 't Is dat het de laatste weken te warm was maar vanaf volgende maand begin ik weer soepen te maken en in te vriezen in porties.
Ik ben zot van soep :-D

Ps: in tomatensoep voeg ik altijd balletjes bij, zelfgerold en niet van uit blik (aaarrggghhhh) + vermicelli.

NieuwNoors
19 augustus 2022, 11:19
Nee dat is al gemaakt.
Die van de witte producten van de Carrerour, gelijkaardig aan de duurdere van Delhaize.
De sla koop ik in de Delhaize omdat die van de witte producten daar beter is. :D

Vandaag bananen en diepvriesfruit als eten. Normaal at ik vis, maar ik begin bij mezelf om de overvissing te beperken.

Koopt gij aardappelsla?
Veel lekkerder zelfbereide. Enkele patatten schillen, snijden, wassen en koken kost niet veel tijd! In de frigo blijft dat zeker 3 dagen goed, gemengd met mayo en wat peterselie of iets anders.

Rudy
19 augustus 2022, 11:20
Tapioca in de soep is ook lekker.

Rudy
19 augustus 2022, 11:22
Rijst met quorn in Provençaalse saus en een abdijbier uit Averbode.
Ik heb nog nooit quorn gegeten. Zo te lezen is het nogal smaakloos en moet je het vooral van de saus hebben.

CUFI
19 augustus 2022, 11:31
Koopt gij aardappelsla?
Veel lekkerder zelfbereide. Enkele patatten schillen, snijden, wassen en koken kost niet veel tijd! In de frigo blijft dat zeker 3 dagen goed, gemengd met mayo en wat peterselie of iets anders.

Ik kan tamelijk koken hoor. Ik wil er echter geen energie aan verspillen.

NieuwNoors
19 augustus 2022, 11:39
Tapioca in de soep is ook lekker.

Oh ja! Alleen; ik vergeet dat altijd te kopen....:cry:

NieuwNoors
19 augustus 2022, 11:44
Ik kan tamelijk koken hoor. Ik wil er echter geen energie aan verspillen.

Ik betwijfel uw kookkunsten niet :-)
Het is welgeldverspilling die gekochte aardappelsla.
Ik (Albeir dus:-D) snijd 3 grote aardappelen in kleine stukjes en dan hebben we voor 2 dagen aardappelsla.
Wat kosten nu 3 patatten? Enkele eurocenten. + Het is véél lekkerder dan gekochte.

NieuwNoors
19 augustus 2022, 11:47
Ik heb nog nooit quorn gegeten. Zo te lezen is het nogal smaakloos en moet je het vooral van de saus hebben.

Ik heb ooit eens quorn gegeten, dat was midden jaren '80.
Inderdaad heel flauw, smaakloos.
Nooit meer gekocht.
Het kan natuurlijk wel zijn dat de smaak verbeterd werd na meer dan 30 jaar.

CUFI
19 augustus 2022, 11:52
Ik betwijfel uw kookkunsten niet :-)
Het is welgeldverspilling die gekochte aardappelsla.
Ik (Albeir dus:-D) snijd 3 grote aardappelen in kleine stukjes en dan hebben we voor 2 dagen aardappelsla.
Wat kosten nu 3 patatten? Enkele eurocenten. + Het is véél lekkerder dan gekochte.

Maar dan moet je water koken. Ik had nu al een factuur om u tegen te zeggen. Het wordt nog duurder volgend jaar.

NieuwNoors
19 augustus 2022, 12:35
Maar dan moet je water koken. Ik had nu al een factuur om u tegen te zeggen. Het wordt nog duurder volgend jaar.

Om 2-3 patatten te koken- ongeveer 15 minuutjes als je ze in kleine stukjes snijdt- is 2,5l water voldoende.
Het water koken kost je mss 2 eurocent. De patatten zelf mss 80 eurocent. Maar dan kun je daar 2 dagen van eten ipv 3 euro uit te geven in de winkel aan die patattensla.

Pandareus
19 augustus 2022, 12:45
Om 2-3 patatten te koken- ongeveer 15 minuutjes als je ze in kleine stukjes snijdt- is 2,5l water voldoende.
Het water koken kost je mss 2 eurocent. De patatten zelf mss 80 eurocent. Maar dan kun je daar 2 dagen van eten ipv 3 euro uit te geven in de winkel aan die patattensla.

Die patattensla van Delhaize is trouwens niet te vreten...