PDA

View Full Version : Wat eet/drink je nu?


Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107

cookie monster
3 november 2015, 23:22
die heeft jou opgegeten of wat?
Euh , vermoedelijk niet , want anders kon ik dit niet meer typen :oops:
Maar ik heb het monster eerst vermoord en dan opgegeten :D

Libro
9 november 2015, 13:48
Pistolet met Ardeense pâté en bosvruchtenconfituur.

Peche
9 november 2015, 14:41
Overvloedig gember, ginkgo, avocado en ginseng

Libro
10 november 2015, 20:24
Vol-au-vent met rijst, doorgespoeld met een Petrus Blond.

Eduard Khil
10 november 2015, 20:29
zonet begonnen aan mijn zelfgemaakte wildragout met puree, erwten en worteltjes. Met een glas rode wijn erbij

groentje
13 november 2015, 23:03
Knolseldersoep met stukjes gerookt spek in. De rest is voor morgen, samen met wat brood en lookboter.

groentje
15 november 2015, 22:41
Toast en tomaat, en Chimaykaas.
Ik schonk me er een glas Benno bij. Geen slechte trappist.

ron kreike
16 november 2015, 00:14
Een mandarijntje.

AnarchoChristophe
20 november 2015, 19:28
1 volume Grand Marnier, 1 volume Havana Club 7, ijskoud serveren, sneetje limoen.

cookie monster
21 november 2015, 02:50
freeeeeeeet Eergisteren & gisteren :D

groentje
23 november 2015, 00:36
Omdat de meeste café's dicht zijn in Brussel, vandaag, heb ik thuis maar een flesje gekraakt: La Rulles Saison XIII, in 75 cl, uiteraard. My kind of beer: een goede hoppigheid, een beetje droog, en eerder licht, dit bier heeft geen hoog alcoholpercentage nodig om eventuele foutjes te camoufleren... La Rulles Estivale blijft echter mijn favoriet van deze brouwer.

S-K
23 november 2015, 14:17
Straks gebakken aardappeltjes, karbonade, komkommer salade en en pils :)

Henri1
23 november 2015, 15:31
Straks gebakken aardappeltjes, karbonade, komkommer salade en en pils :)

In de schil ?

Pandareus
23 november 2015, 16:45
In de schil ?

Dat zal het bij mij straks worden. Rode krielaardappeltjes, in twee snijden en dan de steamer in voor 4 min op 120 graden. Dan op de pan met grroooote klomp boter, fijngesnipperde ajuin, verse rozemarijn, peper, zout en wat nootmuskaat. Zachtjes laten bakken tot de ajuintjes glazig en licht bruin zijn. Een smaakbom.

groentje
23 november 2015, 21:25
Mmm, rode krieltjes. Hier worden het aardappeltjes met een omelette champignon.

Pandareus
23 november 2015, 21:32
Mmm, rode krieltjes. Hier worden het aardappeltjes met een omelette champignon.

Welke kruiding voor de champignons ?

groentje
23 november 2015, 21:51
Beetje peper, zout, verse look en koriander. Ik heb er ook wat courgette bijgestoofd, met look en za'atar.

Derk de Tweede
23 november 2015, 22:51
http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media//001355700/000/001355704_001_188492_708.jpg

S-K
24 november 2015, 09:17
In de schil ?

Nee.

groentje
29 november 2015, 02:25
Soepje, brood met goede boter, en een Préaris Belma.

Demper
29 november 2015, 03:36
bier

Libro
1 december 2015, 17:55
Gewokte kip en groenten, rijst, mangochutney, doorgespoeld met een Grimbergen Winter.

Wapper
3 december 2015, 15:30
gebakken forel, venkelpuree, sauce vierge met mini-tomaatjes.

groentje
3 december 2015, 16:20
Hier ook vis: salade met rode biet, wortels, koriander en nog wat groen, en een mootje zalm en kabeljauw.

Gipsy
3 december 2015, 20:24
vers gemaakte wonton's en stukjes kip in krokant gewokte groenten met veel look en verse pili pili pepertjes.

groentje
3 december 2015, 21:11
Fazant met kroketballetjes en gestoofd witloof, met een Brusseleir. Dagschotel, niet slecht.

Pandareus
3 december 2015, 22:02
vers gemaakte wonton's en stukjes kip in krokant gewokte groenten met veel look en verse pili pili pepertjes.

Ik ben jaloers nu... :-(

Gipsy
3 december 2015, 22:21
Ik ben jaloers nu... :-(

Ik denk dat ik een keten ga beginnen. Mijn kleine kookt bovennatuurlijk. Weet alleen niet of Europa klaar is voor echt Chinees eten. Ik krijg het eten van "Chinese" restaurants hier niet binnen. Zoet, gebrek aan kruiden en look, droog een kilometers ver van de echte Chinese keuken.

lombas
3 december 2015, 22:31
Glenkinchie 12yo

Demper
5 december 2015, 17:14
Ouzo!

BigF
5 december 2015, 17:15
pidpa

Demper
5 december 2015, 17:16
pidpa

wut?

BigF
5 december 2015, 17:20
wut?

Nee, pidpa (https://www.pidpa.be).

Demper
5 december 2015, 17:20
Nee, pidpa.

Vrouw, zwijg!

BigF
5 december 2015, 17:22
Vrouw, zwijg!

Oké, maar toch nog snel effe meegeven dat er voor zo dadelijk wel een lekkere Bush Ambrée staat te koelen.

Demper
5 december 2015, 17:27
Oké, maar toch nog snel effe meegeven dat er voor zo dadelijk wel een lekkere Bush Ambrée staat te koelen.

Echte wietsmokers drinken ouzo.

Wapper
5 december 2015, 20:01
Nee, pidpa (https://www.pidpa.be).

Hun trappist grand cuvee is 1e klas.

groentje
5 december 2015, 20:34
Kliekjesdag! Een hartige wintersoep, met prei, pastinaak, knolselder en kaas, een stuk stokbrood met omelet, ui en een beetje ketchup, knabbeltjes kaas en droge worst, wat groentjes...

Libro
10 december 2015, 21:29
Kasteelbier "rouge", perfect gekoeld.

Edit: Om één of andere reden vermoordt mijn bierglas altijd direct de col.

groentje
10 december 2015, 23:27
Glas goed ontvet? De minste onzuiverheid is moordend voor het schuim.

Gestoofd witloof met tijm en honing en gekookte aardappelen. Geen grote honger, nu wel aan de napoleonbonbons.

Boduo
12 december 2015, 20:54
After eight...

Libro
13 december 2015, 15:28
Ik leg een N-VA'er tussen mijn boterhammen:

http://www.maredsouskazen.be/wp-content/uploads/2015/10/Maredsous-kuipje-ham.jpg

Libro
13 december 2015, 20:57
Ik vier de terugkeer van de Palm Dobbel.

Wapper
13 december 2015, 21:05
Ardens varkenshaasje, gekarameliseerde spruitjes, Portosaus.

http://nutritionalwisdom.com/assets/uploads_recipes/porktenderloinbrusselssprouts.JPG

Guinevere
14 december 2015, 16:39
Mag of kan je gerookte zalm opwarmen voor in een broodje?
Blijkbaar mogen zwangeren tegenwoordig zo geen gerookte zalm meer eten...

Gipsy
14 december 2015, 19:55
Mag of kan je gerookte zalm opwarmen voor in een broodje?
Blijkbaar mogen zwangeren tegenwoordig zo geen gerookte zalm meer eten...

Zalm (gekweekt in quasi 99%) is in ieder geval één van de meest gemanipuleerde en chemisch vervuilde voedingsbronnen.

Libro
14 december 2015, 22:50
Een wodka-orange: schol!

Supe®Staaf
14 december 2015, 23:03
Mag of kan je gerookte zalm opwarmen voor in een broodje?
Blijkbaar mogen zwangeren tegenwoordig zo geen gerookte zalm meer eten...
Dat hangt er van af...
Ga je van je kind een moslim maken?

groentje
14 december 2015, 23:16
Net gegeten, kipschnitzel met frietjes en sla, met een fijnE Engelse ale.

maddox
15 december 2015, 03:30
Mag of kan je gerookte zalm opwarmen voor in een broodje?
Blijkbaar mogen zwangeren tegenwoordig zo geen gerookte zalm meer eten...

Wat zegt je echtgenoot ervan?
En als die geen mening heeft, de iman?

Voor de rest heeft niemand hier iets nuttigs aan te brengen voor U, 't zijn toch allemaal heidenen.

Guinevere
15 december 2015, 12:58
Zalm (gekweekt in quasi 99%) is in ieder geval één van de meest gemanipuleerde en chemisch vervuilde voedingsbronnen.

Zalm over het algemeen lijkt me gezond. Je bedoelt gerookte zalm? Een man in de Lidl vond ook dat die me ervoor moest waarschuwen. "Ge weet toch dat dat gevaarlijk is. Da's geen echte zalm, zit vol antibiotica"
Waarschijnlijk bedoelde hij dat ik antibiotica nodig zou hebben na consumptie.
Enfin, ik heb het allang in water gekookt en opgegeten. Met smaakbehoud. Maar... zal het inderdaad precies niet zo gauw meer eten.

groentje
15 december 2015, 14:56
Neenee, zalm, zowel "vers" als gerookt, is meestal gekweekt, en zoals bijna altijd in de industriële vleesproductie, krijgen de dieren preventief massaal antibiotica en andere geneesmiddelen. Natuurlijk, hoe goedkoper de vis, hoe zekerder je daarvan mag zijn, maar ook de duurdere versies zijn lang niet altijd antibioticavrij. Ik zie eigenlijk niet goed hoe die vis, of dat vlees, koken, je daar veel bij helpt...
Gekweekte vissen zijn wel vatbaarder voor parasieten allerhande. En gerookt ben je iets minder zeker dat die allemaal dood zijn, dat is het enige dat ik kan verzinnen.
On topic, ik eet nu een Goaanse lamscurry. Westerlingen zijn toch vaak watjes, en ik ben geen uitzondering. Zelfs een schotel die als 'medium' staat aangegeven, doet mijn ogen tranen en het ene na het andere glas water naar binnen werken... Wel lekker.

Libro
18 december 2015, 21:43
Een shot Русский Стандарт.

http://brooklin-kafe.ru/images/stories/virtuemart/product/wsichki_produkti_ot_kategoriqta_russkij_standart_o riginal_0,5_l.__98095cd01982423d6a511153bb3f8fd1.j pg

Gamla
18 december 2015, 21:50
Libro, doe dat toch niet. Je gaat hier weer rare dingen zeggen.

Boduo
18 december 2015, 22:36
Zalm over het algemeen lijkt me gezond. Je bedoelt gerookte zalm? Een man in de Lidl vond ook dat die me ervoor moest waarschuwen. "Ge weet toch dat dat gevaarlijk is. Da's geen echte zalm, zit vol antibiotica"
Waarschijnlijk bedoelde hij dat ik antibiotica nodig zou hebben na consumptie.
Enfin, ik heb het allang in water gekookt en opgegeten. Met smaakbehoud. Maar... zal het inderdaad precies niet zo gauw meer eten.

Enige tijd geleden kwam de gerookte zalm uit de Aldi in een groot consumenten-onderzoek er als beste uit.
Dokters stellen dat zalm & heilbot de beste vissoorten zijn.

groentje
18 december 2015, 23:39
Een portie fish 'n chips, met mushy peas en een pint of ale. De Engelse keuken heeft haar reputatie niet mee, maar wat ik at, viel heel erg goed mee.

Libro
19 december 2015, 14:12
Libro, doe dat toch niet. Je gaat hier weer rare dingen zeggen.

Dat ligt aan het publiek hier, niet aan de wodka.

Boduo
20 december 2015, 21:50
Een trappist van Watou + kaas van de Normandie.

Boduo
20 december 2015, 21:53
Mag of kan je gerookte zalm opwarmen voor in een broodje?
Blijkbaar mogen zwangeren tegenwoordig zo geen gerookte zalm meer eten...

Zwangere vrouwen gaan voor hun voeding het best te rade bij Demper.

groentje
20 december 2015, 22:05
Na de nodige pints of ale, een chicken tikka massala. Ik heb me maar niet gewaagd aan haggis 'n neeps.

Demper
26 december 2015, 22:39
Koffie met een ferme slok grappa.

Guinevere
1 januari 2016, 21:45
Zwangere vrouwen gaan voor hun voeding het best te rade bij Demper.

?

on-topic: nestle quality street

groentje
3 januari 2016, 18:39
Iets bijeengeflanst met aardappelen, ajuin, okkernoten, droge worst en wat kruiden. Luiwammesvoedsel omdat ik geen goesting heb om naar de winkel te gaan.

cookie monster
5 januari 2016, 00:40
freeeeeeeet :D
Maandag:

cookie monster
6 januari 2016, 02:30
freeeeeeeet :D
Dinsdag:

Boduo
6 januari 2016, 15:15
Ik drink nu samen met mijn buurvrouw straffe koffie.
Stop. Laptop aan de kant.

Xenophon
6 januari 2016, 15:37
freeeeeeeet :D
Dinsdag:

Je kookt je 'pekes en artjes' in water en daarna doe je er ajuin bij?

cookie monster
7 januari 2016, 02:15
Je kookt je 'pekes en artjes' in water en daarna doe je er ajuin bij?
Peekes & erwtjes worden alvast verwarmd en kort daarna
wordt ajuin & knoflook er bijgevoegd en meekoken :)

cookie monster
7 januari 2016, 02:28
freeeeeeeet :D
Woensdag:

Pandareus
7 januari 2016, 15:04
freeeeeeeet :D
Dinsdag:

diepvries hamburgers... culinaire horror...

Bhairav
7 januari 2016, 15:12
Gluten vrije crackers met hummus.

Eduard Khil
7 januari 2016, 15:56
Gluten vrije crackers met hummus.

homo

Bhairav
7 januari 2016, 16:08
homo

Draai rond uw oren hebben?

Peche
7 januari 2016, 16:13
't is zover.
Ik ben mij aan't volboeffen dat het gene naam meer heeft.
Maar echt vreten om te vreten anders zou ik een sigaret roken.

Xenophon
7 januari 2016, 17:01
Peekes & erwtjes worden alvast verwarmd en kort daarna
wordt ajuin & knoflook er bijgevoegd en meekoken :)

Hm, ik zou terwijl de peekes en artjes uitlekken in een vergiet de ajuin en eventueel look stoven en daarna de peekes en artjes er bij doen en nog even laten opkomen, klaar.

Wapper
7 januari 2016, 17:15
Hm, ik zou terwijl de peekes en artjes uitlekken in een vergiet de ajuin en eventueel look stoven en daarna de peekes en artjes er bij doen en nog even laten opkomen, klaar.

Of nog lekkerder (want de vitamienen en de smaak worden niet weggesmeten met het kookwater) is eerst ajuin aanstoven, peekes toevoegen en een klein scheutje water, peper en zout. 15..20 min zachtjes stoven, de laatste 5 minuten de artjes toevoegen.

edit: diepvries artjes zijn OK, diepvries peekes = bazaar

Xenophon
7 januari 2016, 17:44
Of nog lekkerder (want de vitamienen en de smaak worden niet weggesmeten met het kookwater) is eerst ajuin aanstoven, peekes toevoegen en een klein scheutje water, peper en zout. 15..20 min zachtjes stoven, de laatste 5 minuten de artjes toevoegen.

edit: diepvries artjes zijn OK, diepvries peekes = bazaar

Bij mij thuis heb ik die van ons nu zo ver dat ze enkel artjes in dozen meebrengt en de wortelen gewoon vers om te stoven met ajuin.
Dan de artjes erbij.

Supe®Staaf
7 januari 2016, 21:59
Gluten vrije crackers met hummus.
Als ge daarop een hele dag moet werken....
:twisted::twisted::twisted:

Demper
7 januari 2016, 22:02
Als ge daarop een hele dag moet werken....
:twisted::twisted::twisted:

Liever wat foie gras.

Libro
7 januari 2016, 22:20
Gluten vrije crackers met hummus.

Glutenintolerant of trendgevoelig?

Bhairav
8 januari 2016, 02:13
Glutenintolerant of trendgevoelig?

Intolerant. Maar niet zo erg als bij soja en lactose.
'n Koekje kan er nog in, maar dan 1.

Bhairav
8 januari 2016, 02:14
Liever wat foie gras.

Smakeloos vet.

cookie monster
14 januari 2016, 02:35
diepvries hamburgers... culinaire horror...
Heb jij pech , ze waren wel ingevroren , maar pas toen ik thuis kwam :thumbsup:
Tja , ik kan ze geen 4 weken zo op de kast laten liggen ,
alhoewel .... , er komt dan wel vanzelf vers vlees uitgekropen :icecream:

groentje
19 januari 2016, 00:33
Frieten met stoofvleessaus. Vieze goestingen nadat ik een glas of 2 Zinnebir op had. Nu nog een Kuemmerling als digestief.

Bhairav
19 januari 2016, 01:08
Gember-ginseng drank.

groentje
21 januari 2016, 00:27
Mootje zalm, rijst, gestoofd witloof en champignons, doorgespoeld met een Malheur 8.

groentje
21 januari 2016, 00:28
Nog een stuk kaastaart als toetje.

groentje
21 januari 2016, 22:11
Omelet met champignons en veldsla.

Libro
27 januari 2016, 12:22
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/07/e5/14/07e514e049c2698d6d87ac35be661a40.jpg

Libro
27 januari 2016, 12:22
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/07/e5/14/07e514e049c2698d6d87ac35be661a40.jpg

Marie van de koster
27 januari 2016, 16:51
Ik heb honger en ik moet nog 40 minuten wachten voor ik mag gaan eten. Stom van mij om deze draad open te doen :evil:

Libro
27 januari 2016, 21:30
Kopje Russian earl grey op de klanken van de tweede symfonie van Borodin. Welterusten allemaal.

Boduo
27 januari 2016, 22:02
After 8.

Wapper
27 januari 2016, 22:23
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/07/e5/14/07e514e049c2698d6d87ac35be661a40.jpg

Nigella nu...

http://vignette1.wikia.nocookie.net/fatworld/images/e/ea/Fatnigellalawson2.jpg/revision/latest?cb=20130511183533

Eduard Khil
27 januari 2016, 23:08
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/07/e5/14/07e514e049c2698d6d87ac35be661a40.jpg

:cheer: tijd voor een glas wijn

Wapper
28 januari 2016, 00:38
Sneetje volkorenbrood , schijfjes kip van restjes lunch, likje mayonaise, flinke snuif cayennepeper. Slok witte wijn. Slaap ze.

Libro
28 januari 2016, 01:49
Nigella nu...

http://vignette1.wikia.nocookie.net/fatworld/images/e/ea/Fatnigellalawson2.jpg/revision/latest?cb=20130511183533

Toch nog liever een dubbele kin en borsten ter grootte van mijn hoofdkussen dan zo'n wereldverbeteraarster.

Pandareus
28 januari 2016, 12:53
:cheer: tijd voor een glas wijn

Zo een lardass ? Zijn jullie russen dan chubby chasers ?

Wapper
28 januari 2016, 20:11
Toch nog liever een dubbele kin en borsten ter grootte van mijn hoofdkussen dan zo'n wereldverbeteraarster.

:lol: Ik schat dat je vlotjes 25 kilo petatten in de BH van Nigella kunt laden.

Libro
28 januari 2016, 20:14
:lol: Ik schat dat je vlotjes 25 kilo petatten in de BH van Nigella kunt laden.

Nog gemakkelijk als je boodschappen gaat doen.

Guinevere
6 februari 2016, 22:03
Baklava, yum yum.

bembem
7 februari 2016, 22:27
op dit moment: een pak chips xd

bembem
7 februari 2016, 22:28
Baklava, yum yum.

heb het nog nooit gegeten, is erg zoet, lol

Wapper
8 februari 2016, 00:20
op dit moment: een pak chips xd


xd

http://1.bp.blogspot.com/-8ebF4WlIYAk/TyQ7U_fu00I/AAAAAAAAAao/2E25rHwgow4/s1600/woman-eating-potato-chips.jpg

groentje
12 februari 2016, 10:02
Cooked English breakfast. Worstjes, black pudding, bacon, gegrild tpmaatje, en toast.

Libro
18 februari 2016, 19:29
Biefstuk-friet, Argentijnse saus en een Palm.

Wapper
18 februari 2016, 20:57
Prei-risotto met kip cordon bleu.

Another Jack
18 februari 2016, 21:05
Een glas barbera.

Eduard Khil
18 februari 2016, 21:23
lagavulin 16yr

Gipsy
18 februari 2016, 21:29
Een goede dikke schijf foie gras. Stond in afprijzing aan minder dan de helft van de prijs. Van de eerste keer 3 blokken gekocht.

Another Jack
18 februari 2016, 21:44
Een fles van €6....

Amaaaaai

Eduard Khil
18 februari 2016, 21:48
Een fles van €6....

Amaaaaai

https://memecrunch.com/meme/5XS0W/trololo/image.gif?w=400&c=1

Another Jack
18 februari 2016, 21:50
https://memecrunch.com/meme/5XS0W/trololo/image.gif?w=400&c=1

"Het is nooit feest voor onze kleine is langs geweest!"
;-)

Libro
26 februari 2016, 20:48
Balletjes in mostersaus, wortelstoemp en een Draver tripel: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-keerbergen/keerbergenaars-lanceren-paardenbier-a2536872/

Het grote aantal paardenliefhebbers in de regio heeft Keerbergenaars Hans Verhoeven en Bruno Stiers ertoe aangezet het eigen 'paardenbier' Draver te lanceren. De plaatselijke bakker Stany Steeman sprong mee op de kar, en ontwikkelde op basis van het tripelbier een eigen pistolet: het Draver-hoefijzer en - eveneens toepasselijk - het Draver-karrenwiel.
SVEN PONSAERTS
"Themabieren zijn in", weet Keerbergs specialist Bruno Steurs. "Zelf lanceerde ik er, onder meer met de Cyclist, al een aantal die hun weg vonden in het wielergebeuren. Dat bracht mijn kameraad Hans, die zelf zeer actief is in de paardenwereld, op ideeën", vertelt de man. "Binnen de paardenwereld bestond een eigen themabier eigenlijk nog niet", weet Hans Verhoeven. "Navraag bij liefhebbers, bevriende ruiters en maneges leerde echter dat er wel degelijk interesse voor bestaat: als degustatiebier in de manegecafetaria of tijdens recepties. Maar ook als wedstrijdprijs, of relatiegeschenk. En dus lieten we Brouwerij Boelens een eigen bier brouwen, speciaal voor de paardenvriend."

De heren vonden het belangrijk om zelf mee de smaak te bepalen. "Draver werd een vrij hoppig, blond tripelbier van 8,5 graden met een fruitige afdronk dat hergist op fles. Naast de 33cl-flesjes zijn er ook mooie grote 75cl-flessen voor in de catering, of om cadeau te doen", klinkt het.

Ondertussen is het bier al te koop bij verschillende zaken in onze regio. Sommige eetgelegenheden verwerken het tripelbier ook al in gerechten. Maar Bakkerij Steeman uit Keerbergen deed nog een tikkeltje meer. "In navolging van mijn Tongerlo-brood, een brood op basis van het Haachtse bier dat tot het beste van de wereld werd verkozen, wou ik ook met dit Draver-bier wel eens iets speciaals doen", zegt bakker Stany Steeman. "Met onder meer gist, gerst en graan hebben bier en brood immers heel wat gemeenschappelijk. Na wat experimenteren met het recept kwam ik tot een nieuw broodje, type pistolet. Een deel van het water erin wordt vervangen door het Draver tripelbier. Dat levert een ietwat zoetere lichtgrijze pistolet met een lichte fruitsmaak. Sommigen herkennen er een perziksmaak in."


Draver Wiel en Hoefijzer
Een aaneenschakeling van Draver-pistoletjes in de vorm van een karrenwiel vormt het 'Draver Wiel'. En ook de hoefijzervorm waarin het broodje tijdens de weekends verkrijgbaar zal zijn, past mooi in het thema. "De nieuwe producten zijn perfect verenigbaar met bijvoorbeeld een lekkere kaasschotel, of als toffe suggestie bij het feest. En nee, alcoholcontroles hoeven mijn klanten niet te vrezen: van het Draver Wiel of Hoefijzer alleen wordt men echt niet dronken", lacht de Keerbergse bakker.

Komende zondag lanceren de drie initiatiefnemers hun producten officieel, met tussen 9.30 en 13.30 uur een kennismakingsstand aan de bakkerij op de hoek van de Nieuwstraat met de Oude Dijkstraat. Daar zullen zowel paardenliefhebbers als andere geïnteresseerden de nieuwe Keerbergse producten uitgebreid kunnen proeven. Meer info over het bier via www.draver.be.

Eduard Khil
26 februari 2016, 20:50
paardenbier! hmmmm paard

Libro
26 februari 2016, 20:57
paardenbier! hmmmm paard

Een stevige knol van 8.5%:http://www.belgische-bieren.be/bier/draver-tripel

groentje
28 februari 2016, 18:41
Daar had op zijn minst toch wat haver in gemoeten...
Bon, ik ga eens kijken wat ik ga eten.

Gipsy
28 februari 2016, 20:42
Een stevige knol van 8.5%:http://www.belgische-bieren.be/bier/draver-tripel

8,15€ voor een fles van 0,75 liter! Er zijn veel goedkopere en betere opties. Ze moeten het nog kunnen verkopen ook tenzij aan enkele paarden dikke nekken.

Libro
5 maart 2016, 13:19
Een meergranenbroodje met coppa, sla en tomaat en een tas koffie.

NieuwNoors
5 maart 2016, 13:26
Twee volkorenboterhammen met Gouda-kaas, soep.

Boduo
5 maart 2016, 15:26
Een Dafalgan

Demper
5 maart 2016, 15:55
Trollenvoeding

Xenophon
5 maart 2016, 16:35
Een handvol pillen.

Demper
5 maart 2016, 16:36
Een handvol pillen.

Bollenslikker!

Wapper
5 maart 2016, 20:47
schelvis, wortelpuree, gepocheerd ei.

groentje
5 maart 2016, 23:23
Een slaatje van gekookt ei, veldsla, aardappelen, paprika, een sjalotje en een tomaat.

Xenophon
6 maart 2016, 00:33
Bollenslikker!

Dat is tegenwoordig alles wat er uit uw mond komt, bollen dit bollen dat.

bembem
6 maart 2016, 00:48
een stukje brie

cookie monster
6 maart 2016, 04:45
freeeeeeeet :D

Gisterenmiddag: 5 maart 2016

Xenophon
6 maart 2016, 14:07
freeeeeeeet :D

Gisterenmiddag: 5 maart 2016

Ik maak die snijbonen gewoonlijk met ajuin, azijn en gepelde en ontpitte verse tomaten. Die tomaten gaan er de laatste tien minuten bij, anders zijn ze verschwunden.

groentje
6 maart 2016, 15:44
zijn dat geen prinsessenbonen? En azijn zou ik laten, de tomaten zijn ook al zuur, en maken de boontjes normaal taaier. Maar dat, gecombineerd met bijvoorbeeld wat spek, en geserveerd met wat aardappelpuree, is inderdaad een zaligheid.
Snijbonen is traditioneel inderdaad met azijn, niet mijn favoriet, maar ook niet zo slecht.

Reverberation
6 maart 2016, 15:48
zijn dat geen prinsessenbonen? En azijn zou ik laten, de tomaten zijn ook al zuur, en maken de boontjes normaal taaier. Maar dat, gecombineerd met bijvoorbeeld wat spek, en geserveerd met wat aardappelpuree, is inderdaad een zaligheid.
Snijbonen is traditioneel inderdaad met azijn, niet mijn favoriet, maar ook niet zo slecht.

mmmh, spek...

http://us.123rf.com/400wm/400/400/milzo/milzo0507/milzo050700003/215694-gebakken-spek-rashers.jpg

groentje
6 maart 2016, 15:50
Beetje opgebakken dik spek, en dan laten meesudderen in die boontjes en tomaten... Mmm.
Ik eet vaak vegetarisch, maar dat wil ik nog wel eens klaarmaken, het is lang geleden...

Boduo
6 maart 2016, 16:10
Een stuk Côte d'Or.

bembem
6 maart 2016, 17:41
koffie & melk

straks olijfjes + paprikanootjes :-):-)

Libro
6 maart 2016, 19:11
Spaghetti bolognaise, maar ik ben de wijn vergeten gggrrrr.

Pandareus
6 maart 2016, 19:22
zijn dat geen prinsessenbonen? En azijn zou ik laten, de tomaten zijn ook al zuur, en maken de boontjes normaal taaier. Maar dat, gecombineerd met bijvoorbeeld wat spek, en geserveerd met wat aardappelpuree, is inderdaad een zaligheid.
Snijbonen is traditioneel inderdaad met azijn, niet mijn favoriet, maar ook niet zo slecht.

Hier volg ik xeno in : een lepel azijn past daar echt bij en geeft het gerecht een extra. Wel een goede azijn gebruiken.

Libro
6 maart 2016, 20:50
Hier volg ik xeno in : een lepel azijn past daar echt bij en geeft het gerecht een extra. Wel een goede azijn gebruiken.

Gehaktballen bakken. Uien bruinen in de bakjus van de gehaktballen en daar een gebonden sausje met azijn over en daar dan de boontjes doordraaien.

Pandareus
6 maart 2016, 21:34
Gehaktballen bakken. Uien bruinen in de bakjus van de gehaktballen en daar een gebonden sausje met azijn over en daar dan de boontjes doordraaien.

:thumbsup:

groentje
7 maart 2016, 00:00
Een glaasje Suze. Dient eerder als aperitief, maar ik merk dat het ook werkt na het eten.

bembem
7 maart 2016, 01:02
een paaseitje (wit)

cookie monster
7 maart 2016, 04:11
Dat kip-boontjes-patat-schoteltje heb ik niet zelf gemaakt :oops:

Ik maak die snijbonen gewoonlijk met ajuin, azijn en gepelde en ontpitte verse tomaten. Die tomaten gaan er de laatste tien minuten bij, anders zijn ze verschwunden.
Tomaten moet je inderdaad mee uitkijken !!
Boontjes met gestoofde ajuin = mmmm :icecream:
Ook spruitjes met ajuin opgestoofd = mmmm :icecream:

freeeeeeeet :D
Gisterenavond: 7 maart 2016

cookie monster
8 maart 2016, 04:30
freeeeeeeet :D
Gisterenmiddag: 7 maart 2016

Pandareus
8 maart 2016, 10:42
Dat kip-boontjes-patat-schoteltje heb ik niet zelf gemaakt :oops:


Tomaten moet je inderdaad mee uitkijken !!
Boontjes met gestoofde ajuin = mmmm :icecream:
Ook spruitjes met ajuin opgestoofd = mmmm :icecream:

freeeeeeeet :D
Gisterenavond: 7 maart 2016

ziet eruit als een wormenbak... :?

cookie monster
9 maart 2016, 05:55
ziet eruit als een wormenbak... :?
https://www.google.be/search?q=wormen+recepten&hl=nl&btnG=Goegel+zuuke&meta=&gws_rd=ssl
Smakelijk :)
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140110_00922638

cookie monster
9 maart 2016, 05:55
freeeeeeeet :D

Gisterenmiddag: 8 maart 2016

cookie monster
9 maart 2016, 16:35
freeeeeeeet :D

vanmiddag: 9 maart 2016

NieuwNoors
9 maart 2016, 17:20
Ik wil bij Cookie gaan eten! Mjam zeg....ik krijg steeds honger van die frèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèè èèèt-foto's.
Ik eet NU een kommetje rauwkost...bweek.
Maar ben de laatste 3 maanden heel veel bijgekomen (4kg)!!! en dat MOET eraf!!!
Vanavond zal ik NOG een bordje rauwkost eten, uit noodzaak dus. :cry:

cookie monster
9 maart 2016, 17:30
Ik , i , ich , moi = 86kg :oops:

NieuwNoors
9 maart 2016, 17:37
Ik , i , ich , moi = 86kg :oops:

Maar Cookie, een man is meestal groter en mag meer eten dan een vrouw. Niet eerlijk!
Ik heb 3 maanden thuisgezeten met een gebroken voet, niks van beweging gehad en uit verveling at ik de hele dag door.....pffffff.
Nu ben ik nog lang niet aan 86 kg, maar mijn "mooi" BMI van 22,5 is serieus gestegen. WHEI zeg.

cookie monster
9 maart 2016, 17:40
Ik probeer te minderen , maar:
http://i.imgur.com/QrTjtY9.gif
da's ook dan weer een beteke TE ;)

Gipsy
10 maart 2016, 16:16
Deze middag slangensoep. Ongelofelijk lekker en krachtig.

NieuwNoors
10 maart 2016, 19:10
Deze middag slangensoep. Ongelofelijk lekker en krachtig.

Slangensoep? Waar koop je dat?

groentje
10 maart 2016, 19:57
Weißbier met Currywurst.

NieuwNoors
10 maart 2016, 20:08
2 beschuitjes met smeerkaas. Kommetje soep.

Pandareus
10 maart 2016, 21:25
Weißbier met Currywurst.

Ik heb dat nog op een zonovergoten terrasje in Berlijn zitten naar binnen hevelen, in redelijk grote hoeveelheden zelfs, en dat is mjam !!!

groentje
10 maart 2016, 21:49
Yep, vaste prik wanneer ik de grens over ben...

cookie monster
11 maart 2016, 02:30
freeeeeeeet :D

vanmiddag: 10 maart 2016

Libro
11 maart 2016, 12:31
Een grote martino en een groot blik Red Bull.

Pandareus
11 maart 2016, 13:07
freeeeeeeet :D

vanmiddag: 10 maart 2016

Wat op foto nummer 8 staat lijkt wel

https://i.ytimg.com/vi/En5dtvK7Q6I/hqdefault.jpg

groentje
11 maart 2016, 14:09
De Boheemse versie van Vlaamse stoverij, "flamendr". Lijkt meer op goulash.

Gipsy
11 maart 2016, 15:30
Slangensoep? Waar koop je dat?

Mijn vaste stek hier in Sham Shui Po in Kowloon in Hong Kong.

Libro
11 maart 2016, 18:45
Biefstuk-friet met peperroomsaus en een glas bruine Leffe.

Pandareus
11 maart 2016, 20:59
Thuis gekomen met de boodschappen, en tot de vaststelling gekomen dat ik één ding vergeten was : mijn vlees voor vanavond. :roll: In plaats van te panikeren, beetje improvisatie : "ik heb zin in een lekkere tortilla" :-D en heb met 4 ajuinen, wat patatten, kruiden en wat eitjes + de nodige kruiding een lekkere maaltijd op tafel gezet. Iedereen tevreden :-D

Pandareus
11 maart 2016, 21:00
Biefstuk-friet met peperroomsaus en een glas bruine Leffe.

Peperroomsaus... ik zit nu te kwijlen...

cookie monster
14 maart 2016, 02:25
Wat op foto nummer 8 staat lijkt wel

https://i.ytimg.com/vi/En5dtvK7Q6I/hqdefault.jpg
Oh , verkeerd merk :oops: , check foto 1 :D

cookie monster
14 maart 2016, 02:25
freeeeeeeet :D

Zaterdagmiddag: 12 maart 2016

cookie monster
14 maart 2016, 02:25
freeeeeeeet :D

Zaterdagavond: 12 maart 2016

cookie monster
14 maart 2016, 02:26
freeeeeeeet :D

Zondag: 13 maart 2016

Marie van de koster
14 maart 2016, 11:02
Als ik zou eten als Cookie, dan was ik zo vet als een varken :-( Het leven is niet eerlijk ...

Henri1
14 maart 2016, 12:44
Er zijn er hier die kut-puree eten.

http://forum.politics.be/showthread.php?t=229808

cookie monster
17 maart 2016, 05:15
Als ik zou eten als Cookie, dan was ik zo vet als een varken :-( Het leven is niet eerlijk ...
:oops:

Nochtans mogen er bij mij ook 5kg af , 10kg nog beter ,
dan zit ik weer goed op mijn gewicht , dus ....
IS wel MOEILIJK verdomme !!!!

cookie monster
17 maart 2016, 05:50
freeeeeeeet :D

Maandag: 14 maart 2016

cookie monster
17 maart 2016, 05:50
freeeeeeeet :D

dinsdag: 15 maart 2016

cookie monster
17 maart 2016, 05:50
freeeeeeeet :D

woensdag: 16 maart 2016

NieuwNoors
17 maart 2016, 10:04
Ik vind altijd dat tafelkleedje (of is het een place-matje) van Cookie zo mooi!!! En kleurrijk. :-D

Marie van de koster
17 maart 2016, 10:54
't Wordt tijd om mijn soep op te zetten :-)

cookie monster
17 maart 2016, 16:35
Marie , welke soep ??

btw: Soep opzetten 8O :lol:

Ik vind altijd dat tafelkleedje (of is het een place-matje) van Cookie zo mooi!!! En kleurrijk. :-D
tafelkleed , gekregen van mama :)

freeeeeeeet :D

donderdag: 17 maart 2016

Wapper
17 maart 2016, 16:48
Witloof/hesp in de oven, dat was weer lang geleden...MMmmm

http://blog.volume12.net/d/2007/20070204_food02.jpg

NieuwNoors
17 maart 2016, 19:53
't Wordt tijd om mijn soep op te zetten :-)
Hmmm, soep. Ik drink er dagelijks. Tijdens de week gratis op mijn werk haha en in't weekend maak ik er zelf. Zalig!

NieuwNoors
17 maart 2016, 19:57
Witloof/hesp in de oven, dat was weer lang geleden...MMmmm

http://blog.volume12.net/d/2007/20070204_food02.jpg

Amai Wapper, je hebt wel goede smaak zenne!
Mjammie die "chicon gratin". Ik maak dat toch minstens 2x/maand klaar. Met puree (zelfgemaakte, niet uit een pakske).
Ps: meestal is het mijnen Albeir die dat klaarmaakt. :lol:

NieuwNoors
17 maart 2016, 19:59
Marie , welke soep ??

btw: Soep opzetten 8O :lol:


tafelkleed , gekregen van mama :)

freeeeeeeet :D

donderdag: 17 maart 2016

Leve de Cookie-mama :cheer::cheer:

NieuwNoors
17 maart 2016, 20:16
Ik eet nu de restjes van mijn avondmaal, dat wegens bezoek onderbroken werd :evil:
Spek, gebakken patatjes en ajuinsaus. Lekker!

Wapper
17 maart 2016, 20:24
Ik eet nu de restjes van mijn avondmaal, dat wegens bezoek onderbroken werd :evil:
Spek, gebakken patatjes en ajuinsaus. Lekker!

Wij noemden ajuinsaus vroeger paraplusaus. :lol:
Ook lekker met gebakken lever, en blussen met een scheut madeira.

Libro
17 maart 2016, 21:00
Een glas Waase Wolf (http://www.brouwerijboelens.be/waasewolf.html). De naam is gebaseerd op de Waasland Wolf.

NieuwNoors
17 maart 2016, 21:54
Wij noemden ajuinsaus vroeger paraplusaus. :lol:
Ook lekker met gebakken lever, en blussen met een scheut madeira.

Wij noemen dat ook "parapluukes-saus" :-D

Libro
18 maart 2016, 12:29
Boterhammen met een salade van kip, honing en mosterd, streaky bacon en een koffie.

Gipsy
19 maart 2016, 15:33
Witloof/hesp in de oven, dat was weer lang geleden...MMmmm

http://blog.volume12.net/d/2007/20070204_food02.jpg


Mijn vrouw is er na een paar keer in geslaagd de gegratineerde witloofrolletjes in kaassaus perfect te copieren maar ik heb toch liever dat ze chinees kookt.(niets te maken met de gesuikerde vuiligheid zonder kruiden die je hier bij de doorsnee Chinees krijgt)

Peche
19 maart 2016, 17:07
Nu zal ik toch blij zijn wanneer het eten gereed is, eet vroeger als anders.
Maar fak ik verscheur het in stukken en prop mij ervan vol.
Zelfgemaakte pizza met emmental en schimmelkaas, kalkoenreepjes, overschotje pittavlees, zwarte olijven en sambal oelek.

NieuwNoors
19 maart 2016, 17:48
Nu zal ik toch blij zijn wanneer het eten gereed is, eet vroeger als anders.
Maar fak ik verscheur het in stukken en prop mij ervan vol.
Zelfgemaakte pizza met emmental en schimmelkaas, kalkoenreepjes, overschotje pittavlees, zwarte olijven en sambal oelek.

Zelf koken! :lol:

Supe®Staaf
19 maart 2016, 17:55
Een niet nader te noemen forumlid inspireerde mij om voor vanavond een supe®creatie als dessert te componeren: La Nouvelle Omelette Norvégienne
http://www.hermandenblijker.nl/uploads/images/omelette_siberienne_6_ad_column_herman_den_blijker .jpg

Peche
19 maart 2016, 18:14
Zelf koken! :lol:

Ik heb geholpen hoor, mijn helft opgevuld met dingens naar mijn smaak. ;)

NieuwNoors
19 maart 2016, 18:27
Een niet nader te noemen forumlid inspireerde mij om voor vanavond een supe®creatie als dessert te componeren: La Nouvelle Omelette Norvégienne
http://www.hermandenblijker.nl/uploads/images/omelette_siberienne_6_ad_column_herman_den_blijker .jpg

Geen dank Staaf, :-D:-D

Supe®Staaf
19 maart 2016, 18:30
Geen dank Staaf, :-D:-DAls ze lukt, waarom niet?

Libro
19 maart 2016, 19:46
Vanavond wordt het kip met patatjes en rode kool, afgesloten met een Kasteelbier "rood".

NieuwNoors
19 maart 2016, 22:03
Als ze lukt, waarom niet?

Nooit gedacht dat ik een inspirerende invloed heb op dit forum, :-D
Daaaaaaaaaaaaaaankuuuuwel !

cookie monster
20 maart 2016, 05:25
freeeeeeeet :D

vrijdag: 18 maart 2016

cookie monster
20 maart 2016, 05:25
freeeeeeeet :D

zaterdag: 19 maart 2016
Voormiddag & avond :p

cookie monster
21 maart 2016, 03:10
freeeeeeeet :D

zondag: 20 maart 2016
middag & avond :)

cookie monster
22 maart 2016, 00:51
freeeeeeeet :D

maandag: 21 maart 2016

NieuwNoors
22 maart 2016, 10:10
En ik hier NU nen drogen boterham met salami eten....pfffffffffffffffff.

groentje
22 maart 2016, 12:45
Comfort food. Een chocomousse en een crème brûlée.

Libro
22 maart 2016, 21:07
Troostvoer: vleesbrood met mosterd en een "Verboden Vrucht"

EDIT:

Comfort food. Een chocomousse en een crème brûlée.

Jij ook al?

Libro
22 maart 2016, 21:11
En ik hier NU nen drogen boterham met salami eten....pfffffffffffffffff.

Ook al kan je mij niet verdragen wil ik je toch goede raad geven: stop met dat flutdieet en ga naar een diëtist om een deftig weekmenu op te stellen zodat je lekker kan eten en toch kunt afvallen.

groentje
22 maart 2016, 23:30
@Libro: velen, denk ik. Ofwel zit je maag in een knoop, ofwel wil je een leeg gevoel wegeten...
Ik heb nog een lasagne. Ik denk dat het voor morgen zal zijn...

From_Vlaanderen
23 maart 2016, 02:41
freeeeeeeet :D

maandag: 21 maart 2016

Das niet meer die ongure scanner?

groentje
23 maart 2016, 20:53
Chipolata met preistoemp. Ik moet nog zien wat ik erbij drink.

Gipsy
23 maart 2016, 21:16
Ik heb vanavond een wonton soep gegeten. De wontons vers met de hand gemaakt.

NieuwNoors
23 maart 2016, 22:37
Ook al kan je mij niet verdragen wil ik je toch goede raad geven: stop met dat flutdieet en ga naar een diëtist om een deftig weekmenu op te stellen zodat je lekker kan eten en toch kunt afvallen.
Welk flutdieet?
Het is wel zo dat ik wegens langdurig ziekteverlof 4 kg bijgekomen was, maar daar zijn inmiddels weer 2 kg af. (YES!!)
Denk je nu echt dat ik voor die 2 kilootjes "teveel" een diëtist ga raadplegen?
Binnen dit en 2-3 weken zit ik terug op mijn gewicht. Jaloers?:roll:

S-K
25 maart 2016, 09:16
Boerenomelet met een glas melk :)

Gipsy
25 maart 2016, 21:04
Vanavond foie gras maar het heeft me niet gesmaakt, ziek van Azië terug gekomen. De zware middelen, antibiotica etc.

NieuwNoors
25 maart 2016, 22:56
Overschotje spaghetti met geraspte kaas.

From_Vlaanderen
26 maart 2016, 00:50
Ne pita bij bij nen turk maar ik heb geen schrik dattem me opblaast want ik moet em nog 5,50eur

Marie van de koster
26 maart 2016, 11:13
Op 't moment niks, maar ik heb wel honger.

Gipsy
26 maart 2016, 11:43
Een soep met coquilles st Jacques, scampis en mosselen. Met ajuin, pijpajuin en gember.

Libro
26 maart 2016, 18:56
Vanavond Chez Libro: shoarma van varkensvlees, Hollandse wokgroenten, roerbakrijst en een Brooklyn Lager.

http://www.therealalecompany.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/r/brooklyn_lager_4.jpg

Libro
26 maart 2016, 18:58
Een soep met coquilles st Jacques, scampis en mosselen. Met ajuin, pijpajuin en gember.

Smaksmaksmakelijk ;-)

Rahowa
26 maart 2016, 20:41
8 cl appelsiensap(vers),8 cl ananassap(fles),sap van een limoen,6 cl rhum agricole van la mauny(50°) en enkele druppels angustaura bitters.Mijn versie van een planters punch(extra veel limoen).Zalig.

Libro
29 maart 2016, 20:37
Hotdog met zuurkool en een bolleke De Koninck.

Eduard Khil
29 maart 2016, 20:40
Hotdog met zuurkool en een bolleke De Koninck.

aha, echt eten dat de moslims zouden moeten eten om minder haatdragend te zijn. Zou moeten worden opgenomen in de eindtermen van de integratiecursus

Libro
30 maart 2016, 01:55
aha, echt eten dat de moslims zouden moeten eten om minder haatdragend te zijn. Zou moeten worden opgenomen in de eindtermen van de integratiecursus

Volgende keer een broodje met een echte braadworst, ajuin en barbecuesaus, doorgespoeld met een Straffe Hendrik (doekje voor het kwijlen graag).

http://i658.photobucket.com/albums/uu305/Weberperformer/07may2011/8.jpg

http://www.biergaarde.nl/media/catalog/product/cache/1/image/650x650/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/t/staffe-hendrik.jpg

groentje
30 maart 2016, 13:45
Broodje rundstartaar met rucola, balsamico en parmezaan.

groentje
30 maart 2016, 20:59
En deze avond: zelfbelegde pistolets met spek, mosterd, ei en tomaat. Het moet niet altijd hote kwiezien zijn. Een goed biertje hoort er wel bij, terwijl ik wacht tot mijn krieltjes gekookt zijn voor mijn aardappelsla, morgen.

Gipsy
30 maart 2016, 21:10
Volgende keer een broodje met een echte braadworst, ajuin en barbecuesaus, doorgespoeld met een Straffe Hendrik (doekje voor het kwijlen graag).

http://i658.photobucket.com/albums/uu305/Weberperformer/07may2011/8.jpg

http://www.biergaarde.nl/media/catalog/product/cache/1/image/650x650/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/t/staffe-hendrik.jpg

Dat is iets dat ik echt niet zou binnenkrijgen. De reuk al om te beginnen en dan dat in mijn mond steken, nee echt niet.

groentje
30 maart 2016, 21:29
Wat staat je tegen? De geur van gebakken ajuin? De worst? Ben je glutenintolerant en word je al ongemakkelijk bij het zien van een broodje? De BBQ-saus?

cookie monster
31 maart 2016, 04:05
Das niet meer die ongure scanner?
Nope , zelfs al een hele tijd niet meer :)

cookie monster
31 maart 2016, 05:25
freeeeeeeet :D

Woensdag: 30 maart 2016
middag :)

cookie monster
31 maart 2016, 05:25
freeeeeeeet :D

Woensdag: 30 maart 2016
avond :)

Gipsy
31 maart 2016, 11:41
Wat staat je tegen? De geur van gebakken ajuin? De worst? Ben je glutenintolerant en word je al ongemakkelijk bij het zien van een broodje? De BBQ-saus?

Ik heb geen enkel probleem met gebakken ajuin maar ik weet niet hoe sommigen doen om hem zo te doen stinken. Op de markt kan je ook zo kraampjes hebben, echt om te walgen. Ik ben feitelijk geen worstenman (misschien is het de combinatie van die 2 geuren) en heb geen enkele allergie. De BBQ saus moet ik zeker niet. Doorgaans sauzen met een extreem hoge suikergehalte. Dan liever zelf sauzen maken.

Pandareus
31 maart 2016, 12:28
Ik heb geen enkel probleem met gebakken ajuin maar ik weet niet hoe sommigen doen om hem zo te doen stinken. Op de markt kan je ook zo kraampjes hebben, echt om te walgen. Ik ben feitelijk geen worstenman (misschien is het de combinatie van die 2 geuren) en heb geen enkele allergie. De BBQ saus moet ik zeker niet. Doorgaans sauzen met een extreem hoge suikergehalte. Dan liever zelf sauzen maken.

Volgens mij komt dat door die bakplaat die ze gebruiken : totaal ongeschikt om ajuin op te bakken. Veel te veel zwartverbrande rommel als gevolg, verbranding in plaats van karamelisering van de in de ajuin aanwezige suikers. Stinkboel. Kombineer dat dan met braadworsten van inferieure kwaliteit, op voorhand gebakken en dan huppekee op die vuile bakplaat...
En om het geheel nog wat extra te parfumeren verkoopt dezelfde kraam ook nog hotdogs met zuurkool...
De kombinatie van die geuren zou zelfs de duivel uit de hel jagen.

Another Jack
31 maart 2016, 13:20
freeeeeeeet :D

Woensdag: 30 maart 2016
avond :)

Rook je adem niet een beetje naar stront erna?

NieuwNoors
31 maart 2016, 21:06
Rook je adem niet een beetje naar stront erna?

.....vraagt de leraar....
:roll:

NieuwNoors
31 maart 2016, 21:09
Rook je adem niet een beetje naar stront erna?

Stop er nu eens mee zeg! Waarom moet jij altijd Cookie beledigen/kleineren? Behoort dat nu ook tot het takenpakket van (zelfverklaarde) leraars?
Zorg dat je zelf fatsoenlijk voedsel op je bord krijgt en laat anderen in hun waarde. Dank.

Eduard Khil
31 maart 2016, 21:14
Rook je adem niet een beetje naar stront erna?

precies een drol :lol:

NieuwNoors
31 maart 2016, 21:16
precies een drol :lol:

Zelfkennis......:lol:

Pandareus
31 maart 2016, 21:20
Stop er nu eens mee zeg! Waarom moet jij altijd Cookie beledigen/kleineren? Behoort dat nu ook tot het takenpakket van (zelfverklaarde) leraars?
Zorg dat je zelf fatsoenlijk voedsel op je bord krijgt en laat anderen in hun waarde. Dank.

Heb je de foto in #2430 eigenlijk wel bekeken ? denk je nu echt dat er één persoon is die niet aan een drol denkt als hij dat te zien krijgt ? De mensen waren nog aan het bekomen van de schellschock na het bekijken van die gruwelijk mishandelde ersatz-burgers met kattespuwsel uit de diepvries en ja, dan krijg je al wel eens een emotionele reactie. Walging is nu eenmaal een heel intense emotie.

NieuwNoors
31 maart 2016, 21:21
Heb je de foto in #2430 eigenlijk wel bekeken ? denk je nu echt dat er één persoon is die niet aan een drol denkt als hij dat te zien krijgt ? De mensen waren nog aan het bekomen van de schellschock na het bekijken van die gruwelijk mishandelde ersatz-burgers met kattespuwsel uit de diepvries en ja, dan krijg je al wel eens een emotionele reactie. Walging is nu eenmaal een heel intense emotie.

Ja. Ik dus.

NieuwNoors
31 maart 2016, 21:22
Heb je de foto in #2430 eigenlijk wel bekeken ? denk je nu echt dat er één persoon is die niet aan een drol denkt als hij dat te zien krijgt ? De mensen waren nog aan het bekomen van de schellschock na het bekijken van die gruwelijk mishandelde ersatz-burgers met kattespuwsel uit de diepvries en ja, dan krijg je al wel eens een emotionele reactie. Walging is nu eenmaal een heel intense emotie.

Heb jij nog nooit een boterkoek gezien?

Gipsy
31 maart 2016, 21:27
Heb jij nog nooit een boterkoek gezien?
Zo leg ik er ene elke morgen. Dampend vers.

NieuwNoors
31 maart 2016, 21:29
Zo leg ik er ene elke morgen. Dampend vers.

Allez, proficiat :lol:

Pandareus
31 maart 2016, 21:33
Heb jij nog nooit een boterkoek gezien?

Ik begin extreem medelijden te voelen met Albeir, die mens moet afzien als de paarden als hij dergelijke rotzooi op zijn bord krijgt...

groentje
31 maart 2016, 21:34
Het was ook mijn eerste idee, hoor, en ik kan mij zelfs inbeelden dat het een grapje van cookie was. Doet-ie nog wel eens. Maar ja, bij een tweede blik bleek het om een boterkoek te gaan. Voedselfotografie is een kunst, reden waarom ik er mij niet aan waag.

Libro
31 maart 2016, 21:35
Heb jij nog nooit een boterkoek gezien?

Al duizenden maar geen enkele die op een drol leek.

@Cookie: BTW, heeft die drollige boterkoek gesmaakt? ;-)

Libro
31 maart 2016, 21:36
Het was ook mijn eerste idee, hoor, en ik kan mij zelfs inbeelden dat het een grapje van cookie was. Doet-ie nog wel eens. Maar ja, bij een tweede blik bleek het om een boterkoek te gaan. Voedselfotografie is een kunst, reden waarom ik er mij niet aan waag.

"Doet ze" ;-)

groentje
31 maart 2016, 21:43
Ah, dat wist ik niet. Ach, maakt ook niet veel uit. De afbeelding zag er niet uit, maar de koek zal wel gesmaakt hebben. Nu wil ik een boterkoek, morgen bij 't ontbijt...

Supe®Staaf
31 maart 2016, 21:52
Een jong traag gegaard duifje op een spiegel van gereduceerde gevogelte-fond met een fikse brok foie gras ingesmolten en licht gearomatiseerd met oude porto.
De billetjes geglaceerd in een troop van zoete sojasaus.
Daarbij een risotto van bosschampignons, een rustieke lauwe linzensalade en een kroketje van erwten.
Ik drink er een Château Pibran 2010 bij.
Er zijn ergere zaken...

NieuwNoors
31 maart 2016, 22:01
Een jong traag gegaard duifje op een spiegel van gereduceerde gevogelte-fond met een fikse brok foie gras ingesmolten en licht gearomatiseerd met oude porto.
De billetjes geglaceerd in een troop van zoete sojasaus.
Daarbij een risotto van bosschampignons, een rustieke lauwe linzensalade en een kroketje van erwten.
Ik drink er een Château Pibran 2010 bij.
Er zijn ergere zaken...

Maar wie maakt dat klaar Gustave? Vrouw zeker.................:lol:

NieuwNoors
31 maart 2016, 22:02
"Doet ze" ;-)

Jij vindt jezelf echt heel grappig! :evil:

groentje
31 maart 2016, 22:02
Klinkt goed, Staaf, al zou ik de foie gras uit ethische overwegingen laten staan. En ik weet niet zeker of ik het allemaal zou eten, de risotto lijkt me al een maaltijd waard op zich. De Italianen catalogeren champignons niet voor niets bij het vlees...
Ik kan niet slapen, door oververmoeidheid en een verstopte neus. Ben dus een muntthee met honing aan het drinken...

Gipsy
31 maart 2016, 22:04
Een jong traag gegaard duifje op een spiegel van gereduceerde gevogelte-fond met een fikse brok foie gras ingesmolten en licht gearomatiseerd met oude porto.
De billetjes geglaceerd in een troop van zoete sojasaus.
Daarbij een risotto van bosschampignons, een rustieke lauwe linzensalade en een kroketje van erwten.
Ik drink er een Château Pibran 2010 bij.
Er zijn ergere zaken...

We beginnen er al dicht bij te komen. Alhoewel die zoete sojasaus. Ik heb ook liever nog het vel krokant zoals een Bejing duck. Die broos kraakt als ge uw tanden er in zet.