PDA

View Full Version : Wat eet/drink je nu?


Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 [99] 100 101 102

quercus
27 april 2016, 20:09
Zou je niet beter bij saucissen met patatten & ajuinsaus blijven ? Zeer waarschijnlijk ken je dat ietsje beter...

Als het "goei marsjandies" is valt daar niets op te zeggen. Een goeie "sossis" is veel smakelijker dan de "sauce" fantasie-tekeningetjes die ze in veel dikkenek-resto's tegenwoordig op je bord smeren. Als er dan nog bij het opdienen een jong trutje of een knaap zijn les staat af te haspelen zeg ik in stiltje een schietgebedje dat het toch niet al te lang zou duren.

Gipsy
27 april 2016, 20:10
:cheer: Lin Lin :cheer: btw

On topic : Thaise groene curry met kip :-D

Ik zal het haar vragen en voor ik het binnenspeel stuur ik de foto door.

Peche
27 april 2016, 20:12
Bitterballen en garnaalkroketten

Gipsy
27 april 2016, 20:26
Bitterballen en garnaalkroketten

Vroeger ging ik soms bij James in Oostende zijn zelfgemaakte garnaalkroketten met zelf gepelde garnalen gaan eten in Oostende. Een paar jaar terug ben ik nog eens geweest maar het was hetzelfde niet meer. Nog veel duurder dat wel maar een klein beetje lager van niveau.

Eduard Khil
27 april 2016, 20:37
Ik ben net begonnen aan mijn vierde trapist. Maar ik ga dan stoppen, binnen een half uur wat rondrijden met den oto

Haha, ik ben terug thuis. Geen accidenten gereden, maar wel bijna een voetganger gepast

Eyjafjallajökull
27 april 2016, 20:40
Haha, ik ben terug thuis. Geen accidenten gereden, maar wel bijna een voetganger gepast

Als beloning een vijfde trappist ! :lol:

Eduard Khil
27 april 2016, 20:42
Als beloning een vijfde trappist ! :lol:

Ge moet trainen om in vorm te geraken

Pandareus
27 april 2016, 20:42
Als beloning een vijfde trappist ! :lol:


En om terug nuchter te worden : dat hij een sos tussen zijn boereboterham legt met wat mosterd en dat binnen speelt. Lekker bij de trappist trouwens.

Another Jack
27 april 2016, 20:44
En om terug nuchter te worden : dat hij een sos tussen zijn boereboterham legt met wat mosterd en dat binnen speelt. Lekker bij de trappist trouwens.

Vervang die sos door hoofdkaas...
Lekker...

Eduard Khil
27 april 2016, 20:48
Vervang die sos door hoofdkaas...
Lekker...

In de vrede in Westvleteren: boerebrood met pate en wvl XII

Pandareus
27 april 2016, 20:51
In de vrede in Westvleteren: boerebrood met pate en wvl XII

Is dat die grote gelagzaal aan de brouwerij ? Ben daar ooit eens buiten gekomen met drie van die XII in mijn botten, weet nog altijd niet hoe ik thuis geraakt ben.

Wapper
27 april 2016, 20:54
Als het "goei marsjandies" is valt daar niets op te zeggen. Een goeie "sossis" is veel smakelijker dan de "sauce" fantasie-tekeningetjes die ze in veel dikkenek-resto's tegenwoordig op je bord smeren. Als er dan nog bij het opdienen een jong trutje of een knaap zijn les staat af te haspelen zeg ik in stiltje een schietgebedje dat het toch niet al te lang zou duren.

Ik herken de menustijl: Een traag gegaarde filet de huppelepup vergezeld van een zalfje van ganzelever met oude porto, zijn espuma van citrustoetsen en een espresso van schimmelkaas. :lol:

Eduard Khil
27 april 2016, 20:55
Is dat die grote gelagzaal aan de brouwerij ? Ben daar ooit eens buiten gekomen met drie van die XII in mijn botten, weet nog altijd niet hoe ik thuis geraakt ben.

Ja idd. De enige plaats waar je legaal in een horecazaak w-vl kan drinken

Pandareus
27 april 2016, 20:59
Ja idd. De enige plaats waar je legaal in een horecazaak w-vl kan drinken

Ik zat daar met een klant. De dag daarna hebben we moeten bellen met elkaar om na te vragen wat we nu eigenlijk afgesproken hadden...
Godendrank, maar extreem gevaarlijk...

bembem
27 april 2016, 21:08
Inderdaad, en ik quote hemzelf daar rechtstreeks mee... Iets mis mee ?


Dat ik cookie zelf quote ? :lol::lol::lol:



Klopt. Meer nog : het is totaal niet interessant. Dus stop je flair emo show maar... :roll:



Wat weet jij nu over iemand te zeggen die dagelijks diepvriesgroentes met wat gesnipperde ajuin in een pot zwiert, patatten kookt en voorverpakte supermarkt-hamburgers bakt ?




oesters en kaviaar vergezeld van een champagnesaus ? Vreemde fantasietjes over eten heb jij. Zou je niet beter bij saucissen met patatten & ajuinsaus blijven ? Zeer waarschijnlijk ken je dat ietsje beter...

:roll::roll::roll: wat is er mis met saucissen, patatten en ajuinsaus? like quercus said: als dat goeie zijn = goed

en euh diepvriesgroente hebben evenveel vitaminen als gewone groenten ...

bembem
27 april 2016, 21:09
Ik zat daar met een klant. De dag daarna hebben we moeten bellen met elkaar om na te vragen wat we nu eigenlijk afgesproken hadden...
Godendrank, maar extreem gevaarlijk...

nee stop, jij hebt geen klant, of het is er een van politics zeker (je zit hier dagelijks net als de mislukte leraar) LOL

NieuwNoors
27 april 2016, 21:28
Vroeger ging ik soms bij James in Oostende zijn zelfgemaakte garnaalkroketten met zelf gepelde garnalen gaan eten in Oostende. Een paar jaar terug ben ik nog eens geweest maar het was hetzelfde niet meer. Nog veel duurder dat wel maar een klein beetje lager van niveau.

Heel vreemd....bij James in Oostende IN Oostende? Het is bijna niet te geloven!

NieuwNoors
27 april 2016, 21:28
[QUOTE=Gipsy;8083846]Vroeger ging ik soms bij James in Oostende zijn zelfgemaakte garnaalkroketten met zelf gepelde garnalen gaan eten in Oostende. Een paar jaar terug ben ik nog eens geweest maar het was hetzelfde niet meer. Nog veel duurder dat wel maar een klein beetje lager van niveau.[/QUOTE

Sorry, dubbel

NieuwNoors
27 april 2016, 21:31
:roll::roll::roll: wat is er mis met saucissen, patatten en ajuinsaus? like quercus said: als dat goeie zijn = goed

en euh diepvriesgroente hebben evenveel vitaminen als gewone groenten ...

Dat is mijn lievelingsgerecht! :-D

Gipsy
27 april 2016, 21:41
Heel vreemd....bij James in Oostende IN Oostende? Het is bijna niet te geloven!

Shit heeft uwen Albeir u nog nooit proberen wurgen? Moest de mijne zo een trut zijn had ik al lang een paar Roemenen een paar honderd Euro gegeven om het vuil werk te doen. Ik hoop dat ge een goede kutbrommer met veel versnellingen hebt want ik denk niet dat uwen Albeir nog veel goesting heeft.

Supe®Staaf
27 april 2016, 21:45
Als het "goei marsjandies" is valt daar niets op te zeggen. Een goeie "sossis" is veel smakelijker dan de "sauce" fantasie-tekeningetjes die ze in veel dikkenek-resto's tegenwoordig op je bord smeren. Als er dan nog bij het opdienen een jong trutje of een knaap zijn les staat af te haspelen zeg ik in stiltje een schietgebedje dat het toch niet al te lang zou duren.Ik hoor het al.
Ge zijt naar zo een would be ballentent gaan vreten, waar ze denken een klasse-resto te imiteren door een rist bessen een halve aardbei en een schelle sterfruit op een bord sla met gerookte pakskeszalm te pleuren en alles te verzuipen door er een ontieglijke massa nep-balsamico op te dretsen uit een fancy knijpfleske.
Dan zijt ge inderdaad beter thuis met een witte trip, mosterd en een dikke bruine boterham met smout.

Gipsy
27 april 2016, 21:52
Ik hoor het al.
Ge zijt naar zo een would be ballentent gaan vreten, waar ze denken een klasse-resto te imiteren door een rist bessen een halve aardbei en een schelle sterfruit op een bord sla met gerookte pakskeszalm te pleuren en alles te verzuipen door er een ontieglijke massa nep-balsamico op te dretsen uit een fancy knijpfleske.
Dan zijt ge inderdaad beter thuis met een witte trip, mosterd en een dikke bruine boterham met smout.

Ik moet ook niet weten van pseudo sterren restaurants waar 4 koks met hun poten tekeninkjes maken op het bord. Ik hou van een echte ouwe trouwe bourgeois keuken met eerlijke produkten geen kloterij waar je 4 uur op een zeer gat zit om dan met honger buiten te gaan na slechte fret te hebben gegeten die "mooi" gepresenteerd is.

bembem
27 april 2016, 22:52
Shit heeft uwen Albeir u nog nooit proberen wurgen? Moest de mijne zo een trut zijn had ik al lang een paar Roemenen een paar honderd Euro gegeven om het vuil werk te doen. Ik hoop dat ge een goede kutbrommer met veel versnellingen hebt want ik denk niet dat uwen Albeir nog veel goesting heeft.

AMAI

Another Jack
28 april 2016, 18:01
Spaghetti bolognaise, grana padano en een Chileense carignan.

Pandareus
28 april 2016, 18:05
Spaghetti bolognaise, grana padano en een Chileense carignan.

Spaghetti Bolognaise is een gerecht waar de italianen uuuuren kunnen over palaveren hoe je dat nu 'juist' moet maken. Wat is het recept van jouw keuze ?

Another Jack
28 april 2016, 18:09
Spaghetti Bolognaise is een gerecht waar de italianen uuuuren kunnen over palaveren hoe je dat nu 'juist' moet maken. Wat is het recept van jouw keuze ?

Brunoise van wortel, ui en witte selder aanbakken, 2 teentjes look, zelfde hoeveelheid gemengd gehakt toevoegen en 2 twee verse gepelde tomaten in stukjes.
Na 10 min. passata toevoegen, kruiden naar keuze (ik kies voor laurier, peper, zout, provençaalse kruiden, ras el hanout en harissa)
Minimum een uurtje rustig laten pruttelen...

Italianen eten raar genoeg nooit spaghetti met bolognaise saus, ze eten dat met tagliatelle.

Pandareus
28 april 2016, 18:29
Brunoise van wortel, ui en witte selder aanbakken, 2 teentjes look, zelfde hoeveelheid gemengd gehakt toevoegen en 2 twee verse gepelde tomaten in stukjes.
Na 10 min. passata toevoegen, kruiden naar keuze (ik kies voor laurier, peper, zout, provençaalse kruiden, ras el hanout en harissa)
Minimum een uurtje rustig laten pruttelen...

Italianen eten raar genoeg nooit spaghetti met bolognaise saus, ze eten dat met tagliatelle.

Klinkt bijzonder goed, de ras el hanout verrast me. Ga ik zeker eens proberen gewoon uit interesse.

Another Jack
28 april 2016, 18:34
Klinkt bijzonder goed, de ras el hanout verrast me. Ga ik zeker eens proberen gewoon uit interesse.

Doen!
Wat superlekker is, maar sinds ik in de Kempen woon vind ik het nergens meer: kefta!
Vervang uw gemengd gehakt door kefta (bereid schapengehakt), wees echter spaarzaam met kruiden!

Eduard Khil
28 april 2016, 18:41
en natuurlijk overgieten met twee flessen rode wijn en een fles tabasco

Wapper
28 april 2016, 18:44
Brunoise van wortel, ui en witte selder aanbakken, 2 teentjes look, zelfde hoeveelheid gemengd gehakt toevoegen en 2 twee verse gepelde tomaten in stukjes.
Na 10 min. passata toevoegen, kruiden naar keuze (ik kies voor laurier, peper, zout, provençaalse kruiden, ras el hanout en harissa)
Minimum een uurtje rustig laten pruttelen...

Italianen eten raar genoeg nooit spaghetti met bolognaise saus, ze eten dat met tagliatelle.

Klinkt perfect. Ik doe er nog aangebakken reepjes gerookt spek bij (maar dan geen zout) ongeveer 200 g spek per 500 g gehakt. En een kleine steranijs; de sterke anijsgeur gaat weg bij het koken en alleen een heerlijk parfum blijft over. (trucje van Charlton Heston)

maddox
28 april 2016, 18:45
Een chocomelkje met rum. Met liefde gemaakt door mijn schoonmoeder.

Wapper
28 april 2016, 18:46
en natuurlijk overgieten met twee flessen rode wijn en een fles tabasco

trololooo en gerookt gehakt van gepensioneerde paarden :lol:

Eyjafjallajökull
28 april 2016, 18:46
Italianen eten raar genoeg nooit spaghetti met bolognaise saus, ze eten dat met tagliatelle.

Voor Italianen is het dan ook heiligschennis de juiste saus niet bij de juiste pasta te eten. Ze kunnen daar echt een drama van maken :lol:

bembem
28 april 2016, 18:46
Brunoise van wortel, ui en witte selder aanbakken, 2 teentjes look, zelfde hoeveelheid gemengd gehakt toevoegen en 2 twee verse gepelde tomaten in stukjes.
Na 10 min. passata toevoegen, kruiden naar keuze (ik kies voor laurier, peper, zout, provençaalse kruiden, ras el hanout en harissa)
Minimum een uurtje rustig laten pruttelen...

Italianen eten raar genoeg nooit spaghetti met bolognaise saus, ze eten dat met tagliatelle.

hmm dat verwondert me, toen ik in Italië was heb ik daar toch weinig van gemerkt, ze aten daar hun bolognaisesaus met spaghetti, ben je wel zeker Jules .. lol

bembem
28 april 2016, 18:48
Doen!
Wat superlekker is, maar sinds ik in de Kempen woon vind ik het nergens meer: kefta!
Vervang uw gemengd gehakt door kefta (bereid schapengehakt), wees echter spaarzaam met kruiden!

bolognaisesaus met schapengehakt kan het nog gekker, lol

Eduard Khil
28 april 2016, 18:48
hmm dat verwondert me, toen ik in Italië was heb ik daar toch weinig van gemerkt, ze aten daar hun bolognaisesaus met spaghetti, ben je wel zeker Jules .. lol

9/10 was dat ragout en gene bolognaise

bembem
28 april 2016, 18:49
Spaghetti Bolognaise is een gerecht waar de italianen uuuuren kunnen over palaveren hoe je dat nu 'juist' moet maken. Wat is het recept van jouw keuze ?

werkloze Italianen zeker, net als jij en Jules :evil::evil:

Eyjafjallajökull
28 april 2016, 18:51
werkloze Italianen zeker, net als jij en Jules :evil::evil:

Frauderende Italianen zou ook kunnen :lol:

bembem
28 april 2016, 18:51
Klinkt bijzonder goed, de ras el hanout verrast me. Ga ik zeker eens proberen gewoon uit interesse.

Jules maakt er spaghetti couscous van, nog een aubergine en een courgette erbij en t'is compleet lol

Eduard Khil
28 april 2016, 18:55
Frauderende Italianen zou ook kunnen :lol:

zichzelf valselijk gehandicapt laten verklarende Italianen?

Eyjafjallajökull
28 april 2016, 18:57
zichzelf valselijk gehandicapt laten verklarende Italianen?

Naar het schijnt zijn Aziatische Italianen daar meesters in...

bembem
28 april 2016, 19:00
on topic: ik ben aan het borrelen met gehaktballetjes, en straks een stuk kaastaart mjam mjam :-D

Eduard Khil
28 april 2016, 19:02
Naar het schijnt zijn Aziatische Italianen daar meesters in...

trolololo

Wapper
28 april 2016, 19:04
hmm dat verwondert me, toen ik in Italië was heb ik daar toch weinig van gemerkt, ze aten daar hun bolognaisesaus met spaghetti, ben je wel zeker Jules .. lol

Heiligschennis! Bolognaise is geen saus maar een RAGU.

Ragu Bolognese

http://staging.italianfoodforever.com/wp-content/uploads/2010/01/ragu8.jpg

Wapper
28 april 2016, 19:05
on topic: ik ben aan het borrelen met gehaktballetjes, en straks een stuk kaastaart mjam mjam :-D

Ideaal voor uw cholesterol wiiiiii!

Gipsy
28 april 2016, 19:14
Heiligschennis! Bolognaise is geen saus maar een RAGU.

Ragu Bolognese

http://staging.italianfoodforever.com/wp-content/uploads/2010/01/ragu8.jpg

Persoonlijk heb ik de spaghetti of tagliatelle liever met een saus van roquefort en room.

Another Jack
28 april 2016, 19:14
hmm dat verwondert me, toen ik in Italië was heb ik daar toch weinig van gemerkt, ze aten daar hun bolognaisesaus met spaghetti, ben je wel zeker Jules .. lol

Ja...
Waar ergens was je in Italië?

Another Jack
28 april 2016, 19:15
9/10 was dat ragout en gene bolognaise

Ragù.

Another Jack
28 april 2016, 19:16
Jules maakt er spaghetti couscous van, nog een aubergine en een courgette erbij en t'is compleet lol

Ook van koken heb je geen kaas gegeten...

bembem
28 april 2016, 19:16
Ja...
Waar ergens was je in Italië?

Firenze, Rome en Bologna ...

Another Jack
28 april 2016, 19:17
zichzelf valselijk gehandicapt laten verklarende Italianen?

Puur op het zicht zou ik geneigd zijn mee te stappen in het verhaal...

bembem
28 april 2016, 19:18
Heiligschennis! Bolognaise is geen saus maar een RAGU.

Ragu Bolognese

http://staging.italianfoodforever.com/wp-content/uploads/2010/01/ragu8.jpg

is de 1ste keer dat er van hoor, bizar want Italianen eten echt wel bolognaisesaus met spaghetti, lol

Another Jack
28 april 2016, 19:21
Firenze, Rome en Bologna ...

Allez, je bent op schoolreis geweest en hebt tomatensaus en pasta gekregen in een goedkoop hotel...

jad°relen°ir
28 april 2016, 19:23
Aubergine in lengte gesneden in schijven van ongeveer halve cm dikte.. bestrooid met zout en een half uur later afgespoeld.. drooggedept en ingesmeerd met een gevijzelde mengeling van olijfolie, verse tijm, oregano, peper en zout.. goed laten grillen aan beide kanten en daarna in oven tot de aubergine lekker smeuïg & vochtig uitzag. Voorzichtig elke lap opgerold met een mengeling van uitgelekte yoghurt, verzadigd met beetje limoen en verse munt.

Pasta-saus: gele en rode paprika laten zwart blakeren in oven om makkelijk te pellen.. gele opzij gehouden, louter ter decoratie nadien.. Ondertussen ui, look, oregano en tijm in olijfolie aangestoofd.. bijgekruid met nepalees chili poeder en pikante gerookte paprika.. in blokjes fijngesneden wortel en courgette toegevoegd.. geblust met rode wijn.. olijven, tomaten en uiteindelijk de gepelde rode paprika erbij. Tijdje laten pruttelen.. en het geheel door een passe-vite.. beetje room toegevoegd omdat het mij een goed idee leek.

Lamskroon aangebakken met look en rozemarijn, peper en zout.

Penne gekookt en onder de saus gespateld.
Geserveerd met grof geraspte parmezaan en sliertjes gele paprika.

Opgediend met nog enkele warme kerstomaten en een fris groen slaatje.

't Smaakte naar meer..


Dadelijk een mango-sorbetje drijvend in een cocktail van pompelmoes, limoen & wodka.

bembem
28 april 2016, 19:25
Allez, je bent op schoolreis geweest en hebt tomatensaus en pasta gekregen...

niks van schoolreis .. ik heb met authentieke Italianen spaghetti gegeten, yep

Wapper
28 april 2016, 19:25
is de 1ste keer dat er van hoor, bizar want Italianen eten echt wel bolognaisesaus met spaghetti, lol

Jezus Christus, maske... het is niet omdat het rood ziet dat het bolognaisesaus is... :-(

bembem
28 april 2016, 19:28
Jezus Christus, maske... het is niet omdat het rood ziet dat het bolognaisesaus is... :-(

euh het leek er nochtans op ..

Another Jack
28 april 2016, 19:28
niks van schoolreis .. ik heb met authentieke Italianen spaghetti gegeten, yep

In Vilvoorde misschien...
In Italië kennen ze het gerecht niet.

bembem
28 april 2016, 19:29
In Vilvoorde misschien...

ik kan niet meer volgen ..

Eduard Khil
28 april 2016, 19:30
is de 1ste keer dat er van hoor, bizar want Italianen eten echt wel bolognaisesaus met spaghetti, lol

neen. En feit dat jij niets weet is niet zo erg, dat komt waarschijnlijk door jou mentale handicap

Another Jack
28 april 2016, 19:30
euh het leek er nochtans op ..

Uw boek lijkt op het eerste zicht ook op een boek...

Wapper
28 april 2016, 19:30
Persoonlijk heb ik de spaghetti of tagliatelle liever met een saus van roquefort en room.

Qua smaak gaat dat zeker lukken, maar calorisch is het nogal indringend :wink:
Dan liever een Carbonara.

Eduard Khil
28 april 2016, 19:31
euh het leek er nochtans op ..

wat jij (en velen hier) bolognaisesaus noemen, is geen bolognaisesaus voor een Italiaan.

Another Jack
28 april 2016, 19:31
Qua smaak gaat dat zeker lukken, maar calorisch is het nogal indringend :wink:
Dan liever een Carbonara.

Maak ik wanneer ik alleen met de kinderen ben...
Mijn vrouw lust geen gesmolten kaas....

Eduard Khil
28 april 2016, 19:31
Uw boek lijkt op het eerste zicht ook op een boek...

en daar stopt het dan ook :lol:

bembem
28 april 2016, 19:32
Uw boek lijkt op het eerste zicht ook op een boek...

Jules je bent weer ruzie aan het zoeken hé :twisted::twisted:

Another Jack
28 april 2016, 19:33
Jules je bent weer ruzie aan het zoeken hé :twisted::twisted:

Neen, moest ik dat willen, ik zou wel een tegenstander van formaat uitkiezen...

bembem
28 april 2016, 19:34
wat jij (en velen hier) bolognaisesaus noemen, is geen bolognaisesaus voor een Italiaan.

ok ok

Another Jack
28 april 2016, 19:34
ik kan niet meer volgen ..

Sinds jij brunoise van wortel, ui en selder als basis voor couscous ziet, ben ik ook gestopt...

bembem
28 april 2016, 19:35
Neen, moest ik dat willen, ik zou wel een tegenstander van formaat uitkiezen...

et tout va de mal en pire

bembem
28 april 2016, 19:36
Sinds jij brunoise van wortel, ui en selder als basis voor couscous ziet, ben ik ook gestopt...

nee hoor, die couscous sloeg op dat schapengehakt en de ras el hanout, nice try but fail! hehehehe

Another Jack
28 april 2016, 19:36
et tout va de mal en pire

Ja, laten we taalfouten optellen.
Kwestie dat je weer met je puisterige bek in het zand bijt.

Another Jack
28 april 2016, 19:37
nee hoor, die couscous sloeg op dat schapengehakt en de ras el hanout, nice try but fail! hehehehe

Gehakt in couscous...
Het lijkt wel coukies receptenboek.

maddox
28 april 2016, 19:39
In Vilvoorde misschien...
In Italië kennen ze het gerecht niet.

Bitter weinig Italianen in Vilvoorde.
Vooral Spanjaarden als het aankomt op eerste generatie gastarbeiders.

Maar ja, de Bolognaise saus die we hier kennen is langs geen meter Italiaans.

Another Jack
28 april 2016, 19:40
Bitter weinig Italianen in Vilvoorde.
Vooral Spanjaarden als het aankomt op eerste generatie gastarbeiders.

Maar ja, de Bolognaise saus die we hier kennen is bitter weinig Italiaans.

edit

Another Jack
28 april 2016, 19:40
Bitter weinig Italianen in Vilvoorde.
Vooral Spanjaarden als het aankomt op eerste generatie gastarbeiders.

Maar ja, de Bolognaise saus die we hier kennen is bitter weinig Italiaans.

Vandaar misschien....

Wapper
28 april 2016, 19:41
euh het leek er nochtans op ..

Ik tip op sugo/pasta al pommodori = simpele tomatensaus.

http://www.diskgourmet.com.br/wp-content/uploads/2012/07/Spaghetti-ao-Sugo.jpg

bembem
28 april 2016, 19:41
Gehakt in couscous...
Het lijkt wel coukies receptenboek.

ras el hanout en schapenvlees in bolognaisesaus, erg Italiaans indeed .. re-gotcha!

Another Jack
28 april 2016, 19:43
ras en hanout en schapenvlees in bolognaisesaus, erg Italiaans indeed .. re-gotcha!

Ras en hanout?
:lol:

Dat ken ik niet....

Ik beweer bovendien nergens dat ik het originele (als dat al bestaat) recept volg.
"Creativiteit" heet dat, een begrip dat je misschien wel eens zou kunnen van pas komen in je zoveelste flopverhaal...

bembem
28 april 2016, 19:43
Ik tip op sugo/pasta al pommodori = simpele tomatensaus.

http://www.diskgourmet.com.br/wp-content/uploads/2012/07/Spaghetti-ao-Sugo.jpg

er zat gehakt in ..

bembem
28 april 2016, 19:45
Ras en hanout?
:lol:

Dat ken ik niet....

was een typo Jules, HOLALA!!!

Another Jack
28 april 2016, 19:46
was een typo Jules, HOLALA!!!

Jouw typo dan toch...

Eduard Khil
28 april 2016, 19:46
was een typo Jules, HOLALA!!!

uw boek staat er vol van zeker? :rofl:

groentje
28 april 2016, 19:46
Off topic: Waar is hier die negeerknop?
On topic: iets met toast. Toast met gebakken champignons, deze namiddag (moesten op, en ik had er nog net genoeg tijd voor om ze klaar te maken). En daarnet toast met gesnipperde rode ui, gerookte zalm en een slaatje van witloof en appel, alles op voorhand gesnipperd. En een glas water, bij gebrek aan iets beters in de automaat op het werk. Het is nu iets kalmer...

bembem
28 april 2016, 19:46
Ras en hanout?
:lol:

Dat ken ik niet....

Ik beweer nergens dat ik het originele (als dat al bestaat) recept volg.
"Creativiteit" heet dat, een begrip dat je misschien wel eens zou kunnen van pas komen in je zoveelste flopverhaal...

weet ik wel hoor, was grapje omdat je zo serieus zei dat Italianen er tagliatelli bij eten en geen spaghetti, lol

Another Jack
28 april 2016, 19:47
uw boek staat er vol van zeker? :rofl:

Haar boek is gekruid met over en out.

Wapper
28 april 2016, 20:03
er zat gehakt in ..

En dat schiet je nu plots te binnen... :rofl:

http://i.gr-assets.com/images/S/photo.goodreads.com/hostedimages/1456114817i/18190822.jpg

Another Jack
28 april 2016, 20:09
En dat schiet je nu plots te binnen... :rofl:

http://i.gr-assets.com/images/S/photo.goodreads.com/hostedimages/1456114817i/18190822.jpg

Och wapper, zwijg over sigaren...
Daar heb ik vroeger pas geld aan uitgegeven...

quercus
28 april 2016, 20:13
Spaghetti Bolognaise is een gerecht waar de italianen uuuuren kunnen over palaveren hoe je dat nu 'juist' moet maken. Wat is het recept van jouw keuze ?
Spaghetti putanesca.

Gipsy
28 april 2016, 20:15
In feite zou de oorsprong van de Italiaanse pasta's in China liggen. Een know how die door Marco Polo zou geimporteerd zijn. Chinezen zijn trouwens meesters in pasta bereidingen. Ze beginnen met een bol deeg en eindigen met een gordijn van soms honderden draden, alles met de hand.

Mijn vrouw maakt soorten "ravioli's" en nonnenkapjes met de hand rapper dan ge ze kunt opeten.

http://i.imgur.com/qf2tt3i.jpg

De Italianen zouden dus de Chinezen gecopieerd hebben.

Another Jack
28 april 2016, 20:17
Spaghetti putanesca.

Héél lekker ook...
Helaas te weinig bekend.

Gipsy
28 april 2016, 20:54
https://www.youtube.com/watch?v=hQWQrgZOPgU

https://www.youtube.com/watch?v=PTIg46DmV54

Chinezen en spaghetti.

Wapper
28 april 2016, 21:10
https://www.youtube.com/watch?v=hQWQrgZOPgU

https://www.youtube.com/watch?v=PTIg46DmV54

Chinezen en spaghetti.

Dat zijn wel rijstnoedels... (maar ook lekker)

Guinevere
28 april 2016, 21:11
Ik tip op sugo/pasta al pommodori = simpele tomatensaus.

http://www.diskgourmet.com.br/wp-content/uploads/2012/07/Spaghetti-ao-Sugo.jpg

Ooohh om dat nogeens zelf te maken, komen we morgen een uurtje vroeger uit bed. Spaghetti met tomatensaus (en geraspte kaas). Ik hou van eenvoudig en lekker. *kwijl*

Ontopic: net rode bonensalade met stukjes gekookte aardappel, tomaat, mais, rucola, ijsbergsla en spirelli. Dressing: wat mayo, yoghurt, citroensap, olijfolie, zout, peper, beetje kurkuma voor wat kleur.

Wapper
28 april 2016, 21:12
Héél lekker ook...
Helaas te weinig bekend.

Of alla carrettiera: tonijn/pancetta/tomaten, in vele lokale varianten.

Gipsy
28 april 2016, 21:19
Dat zijn wel rijstnoedels... (maar ook lekker)

Ik denk het niet (meer doorschijnend) maar ze maken even goed op dezelfde manier rijstnoedels.
Ik zie het in ieder geval niet teveel Italianen doen

Ondertussen mijn expert bijgeroepen en ze bevestigd dat het flour noodles zijn.

jad°relen°ir
28 april 2016, 21:23
Ik denk het niet (meer doorschijnend) maar ze maken even goed op dezelfde manier rijstnoedels.
Ik zie het in ieder geval niet teveel Italianen doen
't Is de eerste keer dat ik het zie..
Best indrukwekkend..

Heb mezelf voorgenomen het ook eens te proberen, ben benieuwd hoeveel slierten ik kan maken. Maar wel pas als het buiten wat warmer wordt.. 't lijkt me niets om binnenshuis te doen zonder ervaring.. :-D

Demper
28 april 2016, 21:26
De keuken van Lin Lin

http://i.imgur.com/BJC5NQp.jpg
Zelfgemaakte sushis

http://i.imgur.com/qf2tt3i.jpg
Zelfgemaakte nonnenkapjes met scampis en verse kruidengehakt

http://i.imgur.com/9HeIjql.jpg
Zelfgemaakte Chinese en Vietnamese koude rolletjes opgevuld met krokante groentjes vlees en garnalen. Samen met kip met bambou en Chinese champignons.

http://i.imgur.com/aGOu7fN.jpg
Pikante scampis met gember, pijpajuin en look

http://i.imgur.com/AK1XPNI.jpg
Reepjes kip met verschillende verse groenten en kruiden

http://i.imgur.com/nuzKofe.jpg
Gekarameliseerde kip met honing en verse citroensaus
.

Dat ze heerlijk kan neuken wist ik al, maar dat ze ook nog eens lekker kan koken!

Gipsy
28 april 2016, 21:33
't Is de eerste keer dat ik het zie..
Best indrukwekkend..

Heb mezelf voorgenomen het ook eens te proberen, ben benieuwd hoeveel slierten ik kan maken. Maar wel pas als het buiten wat warmer wordt.. 't lijkt me niets om binnenshuis te doen zonder ervaring.. :-D


Hier nog één om het proces beter te volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=vOX-3YDr5Us

Hij is ongelofelijk nonchalant en voor hem ziet het er doodnormaal uit. Een beetje oefening en het moet lukken.

Gipsy
28 april 2016, 21:35
Dat ze heerlijk kan neuken wist ik al, maar dat ze ook nog eens lekker kan koken!

Als ik haar foto plaats gaat ge er in blijven. Op de koop toe is ze super knap.

Demper
28 april 2016, 21:37
Als ik haar foto plaats gaat ge er in blijven. Op de koop toe is ze super knap.

Ik zal de foto afdrukken, volspuiten, en er een foto van pakken en hier plaatsen.

Daar zou je wel op kicken he?

Gipsy
28 april 2016, 21:39
Ik zal de foto afdrukken, volspuiten, en er een foto van pakken en hier plaatsen.

Daar zou je wel op kicken he?

Zolang ge uw vuile lul niet insteekt mag alles.

Demper
28 april 2016, 21:41
Zolang ge uw vuile lul niet insteekt mag alles.

Kom maar op met die foto.

Gipsy
28 april 2016, 21:45
Kom maar op met die foto.

Morgen als ge braaf zijt. Die staan allemaal op haar grote Samsung. Ze zal vragen waarom ik dat wil hebben. Ik zal liegen dat het voor een goede vriend is.

Demper
28 april 2016, 21:46
Morgen als ge braaf zijt. Die staan allemaal op haar grote Samsung. Ze zal vragen waarom ik dat wil hebben. Ik zal liegen dat het voor een goede vriend is.

Mijn eikel begint al te kriebelen.

groentje
28 april 2016, 22:00
In Brussel kan je het proces ook laaif volgen in bijvoorbeeld Le Bon Bol, bburt van de Beurs, de straat tussen McDonald's en Pizza Hut. Elders kan je het wellicht ook wel zien.

Another Jack
28 april 2016, 22:40
Mijn eikel begint al te kriebelen.

Dat is gewoon ontsteking, in het beste geval...

Wapper
28 april 2016, 23:29
Ik denk het niet (meer doorschijnend) maar ze maken even goed op dezelfde manier rijstnoedels.
Ik zie het in ieder geval niet teveel Italianen doen

Ondertussen mijn expert bijgeroepen en ze bevestigd dat het flour noodles zijn.

Flour = meel, bloem. Kan van alles zijn.
Rice flour noodles?

bembem
28 april 2016, 23:30
Dat ze heerlijk kan neuken wist ik al, maar dat ze ook nog eens lekker kan koken!

Mijn eikel begint al te kriebelen.

hallo?? ik dacht dat jij VB'er was ..
jij mag enkel:

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQzwVZUNNdZknNxt9LPTz3CgGYvnRTiz e6Zk-W3bIzPcLlFpfJR

betrayer!!! :evil::evil::evil::evil::evil:

Wapper
28 april 2016, 23:33
Dat is gewoon ontsteking, in het beste geval...

Of hoogstens een druiperke. Van negerinnen kan dat geen kwaad.

Pandareus
29 april 2016, 06:07
Klinkt perfect. Ik doe er nog aangebakken reepjes gerookt spek bij (maar dan geen zout) ongeveer 200 g spek per 500 g gehakt. En een kleine steranijs; de sterke anijsgeur gaat weg bij het koken en alleen een heerlijk parfum blijft over. (trucje van Charlton Heston)

van Heston Blumenthal ;-)
http://www.dailymotion.com/video/xndufc_in-search-of-perfection-s1e7-spaghetti-bolognese_lifestyle

Pandareus
29 april 2016, 06:12
Uw boek lijkt op het eerste zicht ook op een boek...

:lol:

Wapper
29 april 2016, 08:32
van Heston Blumenthal ;-)
http://www.dailymotion.com/video/xndufc_in-search-of-perfection-s1e7-spaghetti-bolognese_lifestyle

O boy... da's eentje om in te kaderen.... :?

Eyjafjallajökull
29 april 2016, 10:46
Uw boek lijkt op het eerste zicht ook op een boek...

lol

Eduard Khil
29 april 2016, 10:56
O boy... da's eentje om in te kaderen.... :?

http://i.imgur.com/3VavD50.png

Wapper
29 april 2016, 14:15
Shepherd's Pie ala Marco Pierre White.
Het weer is er ideaal kil voor...

https://i.ytimg.com/vi/TkK7BbBNPaY/maxresdefault.jpg

Eduard Khil
29 april 2016, 14:16
Het weer is er ideaal Khil voor...



excuseer?

Wapper
29 april 2016, 14:41
excuseer?

Helaba, FIFY = RD! :lol:

Eduard Khil
29 april 2016, 14:45
Helaba, FIFY = RD! :lol:

trolololo

cookie monster
3 mei 2016, 05:01
freeeeeeeet :D

maandag , 2 mei 2016:

cookie monster
3 mei 2016, 05:02
De andere "vergeten" dagen , post ik straks :)

NieuwNoors
3 mei 2016, 08:17
De andere "vergeten" dagen , post ik straks :)

:cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:

cookie monster
4 mei 2016, 02:35
freeeeeeeet :D

woensdag , 27 april 2016:

cookie monster
4 mei 2016, 02:35
freeeeeeeet :D

donderdag , 28 april 2016:

cookie monster
4 mei 2016, 02:35
freeeeeeeet :D

vrijdag , 29 april 2016:

cookie monster
4 mei 2016, 02:35
freeeeeeeet :D

zaterdag , 30 april 2016:

cookie monster
4 mei 2016, 02:35
freeeeeeeet :D

zondag , 1 mei 2016:

cookie monster
4 mei 2016, 02:35
freeeeeeeet :D

dinsdag , 3 mei 2016:

Pandareus
4 mei 2016, 05:22
freeeeeeeet :D

donderdag , 28 april 2016:

Er staat een blik kattevoedsel tussen je freeeeet... :-o

Supe®Staaf
4 mei 2016, 06:36
Er staat een blik kattevoedsel tussen je freeeeet... :-o
Hij moest van zijn dokter af en toe ook iets gezonds eten.
8-)8-)8-)

Eyjafjallajökull
4 mei 2016, 09:10
Hij moest van zijn dokter af en toe ook iets gezonds eten.
8-)8-)8-)

In vgl met al die croques zal dat inderdaad wel het gezondste zijn...

NieuwNoors
4 mei 2016, 09:17
Hij moest van zijn dokter af en toe ook iets gezonds eten.
8-)8-)8-)

Ik zie iets anders dan jij? Afgezien van dat blikje kattenvoer (beestje moet toch ook eten):ik zie verschillende soorten groenten, zalm, aardappelen, brood, kaas, eieren enz. Als dat ongezond is: wat eet jij dan?

NieuwNoors
4 mei 2016, 09:18
In vgl met al die croques zal dat inderdaad wel het gezondste zijn...

Croques zijn ongezond? Tiens! :roll:

groentje
4 mei 2016, 09:22
Alleen maar croques wel, ja. Vettig, zeker ook als je er nog eens een dikke schel kaas bij laat smelten, charcuterie zoals salami is ook niet zo gezond... Akkoord, er liggen wat blaadjes sla bij, maar dat is niet voldoende om van een evenwichtige voeding te spreken. Het zal wel lekker zijn, maar echt gezond? Nee. Daarvoor is het iets teveel studentenkost. En ik kan het weten, bij mij is het ook te vaak van dat.

Supe®Staaf
4 mei 2016, 19:58
Ik zie iets anders dan jij?Klopt.
Jij zag het mopje niet.

Afgezien van dat blikje kattenvoer (beestje moet toch ook eten)
Ik hoop van harte dat het voor de kat gekocht is.
Maar als je de ratatouille bekijkt in dezelfde fotoreeks, dan is daar toch een ondefinieerbare vleesbrij in aanwezig...

ik zie verschillende soorten groenten, zalm, aardappelen, brood, kaas, eieren enz. Als dat ongezond is: wat eet jij dan?
Wat ik eet kan je niet uitspreken, en zeker niet betalen.
8-)8-)8-)

cookie monster
5 mei 2016, 02:35
freeeeeeeet :D

woensdag , 4 mei 2016:
De laatste foto is 's avonds , want 's middags kreeg niet alles op :oops:

cookie monster
6 mei 2016, 02:50
freeeeeeeet :D

donderdag , 5 mei 2016:

Cola , friet , warme pindasaus & satekroket :cheer:

NieuwNoors
6 mei 2016, 11:54
Ik word altijd vrolijk na het zien van de Frèèèèèèèèèèèèèèèèèèt van Cookie!

Pandareus
6 mei 2016, 11:56
Ik word altijd vrolijk na het zien van de Frèèèèèèèèèèèèèèèèèèt van Cookie!

8O vrolijk van vieze pindasaus, een kroket, frieten en cola ?

NieuwNoors
6 mei 2016, 12:02
Alleen maar croques wel, ja. Vettig, zeker ook als je er nog eens een dikke schel kaas bij laat smelten, charcuterie zoals salami is ook niet zo gezond... Akkoord, er liggen wat blaadjes sla bij, maar dat is niet voldoende om van een evenwichtige voeding te spreken. Het zal wel lekker zijn, maar echt gezond? Nee. Daarvoor is het iets teveel studentenkost. En ik kan het weten, bij mij is het ook te vaak van dat.

Wanneer ik een croque-monsieur klaarmaak is daar niks vettig aan. 2 Sneetjes brood, een schel hesp, een schel kaas in de croque-machine.

NieuwNoors
6 mei 2016, 12:09
8O vrolijk van vieze pindasaus, een kroket, frieten en cola ?

Jij gaat nooooooooooooooooooooooooit eens naar 't frituur. Ok. :roll:

NieuwNoors
6 mei 2016, 12:13
8O vrolijk van vieze pindasaus, een kroket, frieten en cola ?
Kijk ook eens naar de andere gerechten! Ik zie aardappelen, verschillende soorten groenten, verschillende soorten vis, verder vlees, eieren, brood, etc.
Maar ja; da's allemaal vreselijk ongezond he!

Demper
6 mei 2016, 15:46
panini met ham

NieuwNoors
6 mei 2016, 16:04
panini met ham

Je verbaast mij Dempie!
Waar blijft je paardenbiefstuk? :lol:

Demper
6 mei 2016, 16:07
Je verbaast mij Dempie!
Waar blijft je paardenbiefstuk? :lol:

jij eet graag worst he

Pandareus
6 mei 2016, 17:11
Jij gaat nooooooooooooooooooooooooit eens naar 't frituur. Ok. :roll:

Zeker wel, als goeie Belg doe ik dat zelfs met veel plezier. Maar nooit, never, onder geen enkel beding en zelfs niet moest men me de loop van een geweer tegen het hoofd zetten of dreigen met waterboarding ga ik pindasaus vreten. Dat is het smerigste van alle rotzooi, alleen mutanten en nederlanders krijgen zoiets binnen. Chemisch afval, stinkende bruine brei die lijkt alsof ze reeds 1 x het normale traject van mond tot kont heeft afgelegd.

Pandareus
6 mei 2016, 17:15
jij eet graag worst he

Lokerse paardeworst ! mjam !

http://adviesvandirk.nl/wp-content/uploads/2013/02/paardenworst.jpg

bembem
6 mei 2016, 22:07
8O vrolijk van vieze pindasaus, een kroket, frieten en cola ?

12:56 toevallig tijdens de middagpauze neem ik aan? of wacht je doet de brug, of course :-P:-P

bembem
6 mei 2016, 22:09
Kijk ook eens naar de andere gerechten! Ik zie aardappelen, verschillende soorten groenten, verschillende soorten vis, verder vlees, eieren, brood, etc.
Maar ja; da's allemaal vreselijk ongezond he!

well said! 2!!!

groentje
7 mei 2016, 00:52
Wanneer ik een croque-monsieur klaarmaak is daar niks vettig aan. 2 Sneetjes brood, een schel hesp, een schel kaas in de croque-machine.

Ik had het over cookie's croques. En afgaande op de foto's, maakt cookie een croque in de pan, dus wellicht met een klad boter. En wat te denken van de gesmolten kaas? Tot 40% vet, jawel. Meer nog dan in de salami. Bon, mij niet gelaten, hoe vettiger hoe prettiger, soms, ik zit hier ook een lekkere, maar oh zo vettige st-nectairekaas te eten, maar het wordt een beetje problematisch als het altijd vettig en prettig is.

cookie monster
7 mei 2016, 03:40
freeeeeeeet :D

vrijdag , 6 mei 2016:

Ze per ongeluk al samoerai bovenop de pindasaus toegevoegd :oops:
Ach , shit happens , heb het opgegeten :)
Volgende keer iets minder samoerai natuurlijk !! :oops:
Het potje samoerai heb ik laten staan !!
De pepersaus wel gebruikt om de friet er in te soppen :thumbsup:
De groentes zonder saus :)

cookie monster
8 mei 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

zaterdagmiddag , 7 mei 2016:

cookie monster
8 mei 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

zondagnacht , 8 mei 2016:

cookie monster
8 mei 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

zaterdagmiddag , 7 mei 2016:

cookie monster
8 mei 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

zondagnacht , 8 mei 2016:

cookie monster
8 mei 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

zaterdagmiddag , 7 mei 2016:

cookie monster
8 mei 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

zondagnacht , 8 mei 2016:

Gipsy
8 mei 2016, 17:20
freeeeeeeet :D

vrijdag , 6 mei 2016:

Ze per ongeluk al samoerai bovenop de pindasaus toegevoegd :oops:
Ach , shit happens , heb het opgegeten :)
Volgende keer iets minder samoerai natuurlijk !! :oops:
Het potje samoerai heb ik laten staan !!
De pepersaus wel gebruikt om de friet er in te soppen :thumbsup:
De groentes zonder saus :)

Niet te geloven wat gij in uw kas draait. Die rauwe groenten eronder zijn zeker om uw geweten te sussen?

Demper
8 mei 2016, 18:55
Niet te geloven wat gij in uw kas draait. Die rauwe groenten eronder zijn zeker om uw geweten te sussen?

Het is inderdaad wel straf te noemen hoeveel saus hij naar binnen werkt met zo een klein bakje frieten.

cookie monster
9 mei 2016, 03:30
freeeeeeeet :D

zondagavond , 8 mei 2016:

Boduo
9 mei 2016, 13:30
Een koele Bernardus trappist

NieuwNoors
9 mei 2016, 23:09
Het is inderdaad wel straf te noemen hoeveel saus hij naar binnen werkt met zo een klein bakje frieten.

Jij werkt wel andere dingen naar binnen :lol:

cookie monster
10 mei 2016, 03:35
freeeeeeeet :D

maandagavond , 9 mei 2016:
krok met pepersaucisse + oud-brugge + pindakaas

cookie monster
11 mei 2016, 02:50
freeeeeeeet :D

dinsdag , 10 mei 2016:

cookie monster
13 mei 2016, 00:40
freeeeeeeet :D

woensdag , 11 mei 2016:

cookie monster
13 mei 2016, 00:40
freeeeeeeet :D

donderdag , 12 mei 2016:

NieuwNoors
13 mei 2016, 22:42
Een overschotje koude schotel.

cookie monster
14 mei 2016, 01:10
freeeeeeeet :D

vrijdag , 13 mei 2016:

NieuwNoors
14 mei 2016, 11:31
freeeeeeeet :D

vrijdag , 13 mei 2016:

Crockie-monster! :-D:-D

Gipsy
14 mei 2016, 11:48
http://i.imgur.com/9iA0ufv.jpg

Deze middag, opgevulde pepertjes en gebakken krielaardappeltjes.

cookie monster
14 mei 2016, 12:20
Een overschotje koude schotel.
Zo'n stuk koude schotel , ligt dat niet zwaar op de maag ?? :? :lol:

cookie monster
14 mei 2016, 12:20
Een overschotje koude schotel.
Zo'n stuk koude schotel , ligt dat niet zwaar op de maag ?? :? :lol:

cookie monster
14 mei 2016, 12:23
Een overschotje koude schotel.
Zo'n stuk koude schotel , ligt dat niet zwaar op de maag ?? :? :lol:

cookie monster
14 mei 2016, 12:30
Crockie-monster! :-D:-D
:thumbsup: :cheer:

Pandareus
14 mei 2016, 12:54
http://i.imgur.com/9iA0ufv.jpg

Deze middag, opgevulde pepertjes en gebakken krielaardappeltjes.

Ziet er fantastisch uit. Krielaardappeltjes zijn bijzonder lekker, en er wat gesnipperde ui of pijpajuin bij doen bij het bakken maakt van een doodgewone aardappel een smaakbom.

Voor krielaardappeltjes doe ik die 7 min op 120 graden in de stoomoven, daarna pas halveren, en bakken in goeie boter met zout, zwarte peper van de molen, wat verse oregano en een gesnipperde ajuin.
Gewoon zalig.

Je opgevulde paprika's/pepertjes zien er heerlijk uit !

Gipsy
14 mei 2016, 13:04
Ziet er fantastisch uit. Krielaardappeltjes zijn bijzonder lekker, en er wat gesnipperde ui of pijpajuin bij doen bij het bakken maakt van een doodgewone aardappel een smaakbom.

Voor krielaardappeltjes doe ik die 7 min op 120 graden in de stoomoven, daarna pas halveren, en bakken in goeie boter met zout, zwarte peper van de molen, wat verse oregano en een gesnipperde ajuin.
Gewoon zalig.

Je opgevulde paprika's/pepertjes zien er heerlijk uit !

Het is wel mijn vrouw die het gemaakt heeft. Ik maak te veel vuil zegt ze.

cookie monster
14 mei 2016, 14:05
freeeeeeeet :D

zaterdag , 14 mei 2016:

NieuwNoors
14 mei 2016, 14:34
Het is wel mijn vrouw die het gemaakt heeft. Ik maak te veel vuil zegt ze.

Zegt ze.
Maar ik ben ook een vrouw, en volgens mij DENKT ze: "Gipsy, jij kunt niet koken"...;-)

Supe®Staaf
14 mei 2016, 14:51
Maar ik ben ook een vrouw
We vermoedden het al.
Wat vreselijk


Maar de kans was 1/2.
Je bent dus niet alleen.
Miljarden mensen kennen dat probleem.

We hopen dat je de miserie voor jezelf én je omgeving kan beperken.
We leven met je mee.
Sterkte.

Supe®staaf (m)

Marie van de koster
14 mei 2016, 14:52
Het is wel mijn vrouw die het gemaakt heeft. Ik maak te veel vuil zegt ze.

Ze zal wel gelijk hebben ;-)
Mijn ex kon beter koken dan ik. Ik geef dat graag toe. Maar na zijn cuisinerijtjes zag mijn keuken er altijd uit als een slagveld! Het beetje tijd dat ik gewonnen had door niet te moeten koken, verloor ik weer aan opruimen en afwassen.
Mannen ... :roll:

NieuwNoors
14 mei 2016, 14:57
We vermoedden het al.
Wat vreselijk


Maar de kans was 1/2.
Je bent dus niet alleen.
Miljarden mensen kennen dat probleem.

We hopen dat je de miserie voor jezelf én je omgeving kan beperken.
We leven met je mee.
Sterkte.

Supe®staaf (m)

Vreselijk? Heerlijk!!!! Ik zou echt nooit een man willen zijn, no way.

Supe®Staaf
14 mei 2016, 14:59
Ik zou echt nooit een man willen zijn, no way.
Ons leven loopt ook niet van een leien dakje, dat geef ik toe.
Maar dat komt vaak precies vanwege vrouwenhistories.
Géén in je leven is een te weinig, één is een teveel.
Desondanks toch liever een vent.
Wij hebben meer ballen (om ons well-being af te dwingen!)

NieuwNoors
14 mei 2016, 15:05
Ons leven loopt ook niet van een leien dakje, dat geef ik toe.
Maar dat komt vaak precies vanwege vrouwenhistories.
Géén in je leven is een te weinig, één is een teveel.
Desondanks toch liever een vent.
Wij hebben meer ballen (om ons well-being af te dwingen!)

Euh.......is dit een "uit-de kast-komen-bekentenis Staaf?

NieuwNoors
14 mei 2016, 15:06
Ze zal wel gelijk hebben ;-)
Mijn ex kon beter koken dan ik. Ik geef dat graag toe. Maar na zijn cuisinerijtjes zag mijn keuken er altijd uit als een slagveld! Het beetje tijd dat ik gewonnen had door niet te moeten koken, verloor ik weer aan opruimen en afwassen.
Mannen ... :roll:

Herken ik! Mijnen Albeir kookt 5 dagen/7. Altijd superlekker trouwens! Maar het slagveld achteraf......:cry:

Marie van de koster
14 mei 2016, 15:09
Euh.......is dit een "uit-de kast-komen-bekentenis Staaf?

:rofl:

Gipsy
14 mei 2016, 15:11
Zegt ze.
Maar ik ben ook een vrouw, en volgens mij DENKT ze: "Gipsy, jij kunt niet koken"...;-)

Ik ken mijn Franse klassiekers, de echte bourgeois keuken maar ze kookt exceptioneel en ik kom alleen maar sporadisch in de weekends achter het fornuis.

Supe®Staaf
14 mei 2016, 15:14
Euh.......is dit een "uit-de kast-komen-bekentenis Staaf?
Neen.
Een ongelukkige zinscontructie.
"Desondanks bén ik toch liever een vent."

Eyjafjallajökull
14 mei 2016, 15:34
Zelfgemaakte aspergesoep.
Yummie :)

Gipsy
14 mei 2016, 15:50
Zelfgemaakte aspergesoep.
Yummie :)

Ik heb ze graag gekookt en dan gesmolten echte boter erover met een fijn geplet hard gekookt ei en peterselie. Asperges * la Flamande trouwens.

Pandareus
14 mei 2016, 16:19
Ze zal wel gelijk hebben ;-)
Mijn ex kon beter koken dan ik. Ik geef dat graag toe. Maar na zijn cuisinerijtjes zag mijn keuken er altijd uit als een slagveld! Het beetje tijd dat ik gewonnen had door niet te moeten koken, verloor ik weer aan opruimen en afwassen.
Mannen ... :roll:

Ik kook heel graag, maar ik moet toegeven dat als ik gedaan heb heel de keuken vol staat. Mijn vrouw daarentegen heeft 9/10 van de rommel al in de afwasmachine gezet vooraleer we aan tafel gaan. Ik hecht daar niet alleen geen enkel belang aan, meer nog : ik zie het zelfs niet en begrijp niet waarover ze klaagt.

Pandareus
14 mei 2016, 16:20
dubbel

Pandareus
14 mei 2016, 16:29
Ik heb ze graag gekookt en dan gesmolten echte boter erover met een fijn geplet hard gekookt ei en peterselie. Asperges * la Flamande trouwens.

Alleen al voor asperges zou je moeten een stoomoven kopen. Twee minuten op 120 graden, klaar. En geen enkel smaakverlies wat bij koken in water onvermijdelijk is.
Duur speelgoed, maar als je het hebt gebruik je het 7 op 7

NieuwNoors
14 mei 2016, 16:39
Neen.
Een ongelukkige zinscontructie.
"Desondanks bén ik toch liever een vent."

Uit Gent?

Scherven A. Mok
14 mei 2016, 16:42
Yoghurt voor homo's.



(griekse stijl yoghurt)

Gipsy
14 mei 2016, 16:48
Alleen al voor asperges zou je moeten een stoomoven kopen. Twee minuten op 120 graden, klaar. En geen enkel smaakverlies wat bij koken in water onvermijdelijk is.
Duur speelgoed, maar als je het hebt gebruik je het 7 op 7

Ik ben toe aan een nieuwe keuken, misschien wel een goed idee. Anderzijds maak je wel lekkere soep van het kookvocht en ook de schillen van de asperges koken voor de soep. Ik gooi het in ieder geval nooit weg.
Er was hier vroeger iemand in de buurt die zelf asperges kweekt en verkocht. Gewoon hem bellen en hij stak ze uit. Soms de zondag uitgestoken om 11 uur en om 12 uur op tafel. Dit schilt ook een pak op de smaak.

Peche
15 mei 2016, 18:35
Ik heb ongelooflijk veel zin in komkommer. Maar het is niet te vinden, zondagavond.

Supe®Staaf
15 mei 2016, 18:40
Uit Gent?
Door iedereen gekend.
:thumbsup:

Supe®Staaf
15 mei 2016, 18:41
Alleen al voor asperges zou je moeten een stoomoven kopen. Twee minuten op 120 graden, klaar. En geen enkel smaakverlies wat bij koken in water onvermijdelijk is.
Duur speelgoed, maar als je het hebt gebruik je het 7 op 7Jepjep!
Idem voor boontjes, worteltjes, spruitjes, etc.
Het worden echte smaakbommen.
Zelfs aardappelen worden er min of meer eetbaar in.

Gipsy
15 mei 2016, 18:48
Jepjep!
Idem voor boontjes, worteltjes, spruitjes, etc.
Het worden echte smaakbommen.
Zelfs aardappelen worden er min of meer eetbaar in.

In feite koken westerlingen hun eten teveel door. Chinezen bakken hun groenten fijngesneden aan hoge temperatuur in de wok (ook asperges maar groene). Door de dichtschroeiing blijven de smaken ook intacter en bovendien krokanter.

Supe®Staaf
15 mei 2016, 19:06
In feite koken westerlingen hun eten teveel door. Chinezen bakken hun groenten fijngesneden aan hoge temperatuur in de wok (ook asperges maar groene). Door de dichtschroeiing blijven de smaken ook intacter en bovendien krokanter.
Heel juist.
En dan zijn ze hier verbaasd dat kinderen geen groenten lusten en er bijgevolg te weinig eten.
Geen wonder als je ze zompige derrie voorschotelt of in half aangebrande ajuintjes platgestoofde meuk.
Sinds ik stoom of wok, wordt hier thuis het driedubbele van groenten gegeten, meer zelfs er wordt naar gevraagd!

Gipsy
15 mei 2016, 19:17
Ik heb ongelooflijk veel zin in komkommer. Maar het is niet te vinden, zondagavond.

Probeer een banaan of een grote wortel. In grote nood kan het ook blussen.

cookie monster
16 mei 2016, 14:24
freeeeeeeet :D

zondag , 15 mei 2016:

Demper
16 mei 2016, 16:39
Ons leven loopt ook niet van een leien dakje, dat geef ik toe.
Maar dat komt vaak precies vanwege vrouwenhistories.
Géén in je leven is een te weinig, één is een teveel.


:clapping:

Het slimste wat ik je ooit heb weten verkondigen...

Gipsy
16 mei 2016, 19:53
freeeeeeeet :D

zondag , 15 mei 2016:

Die 3 ondersten zien er schotels uit een typisch Belgisch-Chinees restaurant. Niet zeer vers en overkookt zonder veel kruiden.

bembem
16 mei 2016, 20:49
Probeer een banaan of een grote wortel. In grote nood kan het ook blussen.

LOL

bembem
16 mei 2016, 20:51
http://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=102635&stc=1&thumb=1&d=1463404717

mjam mjam :-)

groentje
16 mei 2016, 20:53
Ben naar de markt geweest, wat dim sum e.d. ter plaatse genuttigd, een piadina met scamorza, paprika en pikante salami, en een pannenkoek met appel en karamel.
Deze avond dan de gebraden kip met champignons, wat witloof bijgestoofd, goed brood en een Saisonneke (http://www.belgoobeer.be/site/toppage.php?topid=9&topopennivid=2&topopenid=5&topnivpla=5&meth=gt).
Voor morgen heb ik dan asperges.

bembem
16 mei 2016, 20:55
http://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=102573&stc=1&thumb=1&d=1463094780

ik zie dat je een nieuwe pan hebt Cookie, lol

bembem
16 mei 2016, 21:00
http://i.imgur.com/9iA0ufv.jpg

Deze middag, opgevulde pepertjes en gebakken krielaardappeltjes.

OMG *drool drool* lol

bembem
16 mei 2016, 21:00
Ben naar de markt geweest, wat dim sum e.d. ter plaatse genuttigd, een piadina met scamorza, paprika en pikante salami, en een pannenkoek met appel en karamel.
Deze avond dan de gebraden kip met champignons, wat witloof bijgestoofd, goed brood en een Saisonneke (http://www.belgoobeer.be/site/toppage.php?topid=9&topopennivid=2&topopenid=5&topnivpla=5&meth=gt).
Voor morgen heb ik dan asperges.

?

groentje
16 mei 2016, 21:10
Soort Italiaanse pannenkoek (heeft iets weg van een dürüm, maar iets stijver), typisch streetfood uit de omgeving van Bologna. En scamorza is een Italiaanse gerookte kaas. Best lekker, ze hebben echter ook andere soorten. De meest traditionele is met mascarpone of mozarella, parmaham, rucola en eventueel wat tomaat, maar eigenlijk gaat zowat alles erop.

bembem
16 mei 2016, 21:13
Soort Italiaanse pannenkoek (heeft iets weg van een dürüm, maar iets stijver), typisch streetfood uit de omgeving van Bologna. En scamorza is een Italiaanse gerookte kaas. Best lekker, ze hebben echter ook andere soorten. De meest traditionele is met mascarpone of mozarella, parmaham, rucola en eventueel wat tomaat, maar eigenlijk gaat zowat alles erop.

i see thx :-) klinkt goed :-)

groentje
16 mei 2016, 21:17
Het is ook niet slecht, vind ik. En de dames die het bereiden zijn enorm sympathiek, dat maakt het des te smakelijker :D

cookie monster
17 mei 2016, 01:00
ik zie dat je een nieuwe pan hebt Cookie, lol
Stond al in de kast , weinig gebruikt :oops:

cookie monster
17 mei 2016, 01:00
freeeeeeeet :D

maandag , 16 mei 2016:

Pandareus
17 mei 2016, 09:58
In feite koken westerlingen hun eten teveel door. Chinezen bakken hun groenten fijngesneden aan hoge temperatuur in de wok (ook asperges maar groene). Door de dichtschroeiing blijven de smaken ook intacter en bovendien krokanter.

Voor te wokken ben ik nog maar een beginnertje, zowat alles wat ik intuitief probeerde overkook ik, blijkt dat zelfs de pan die ik heb ongeschikt is. (in RVS terwijl echte aziatische koks traditionele pannen in ijzer gebruiken).

Gipsy
17 mei 2016, 11:48
Voor te wokken ben ik nog maar een beginnertje, zowat alles wat ik intuitief probeerde overkook ik, blijkt dat zelfs de pan die ik heb ongeschikt is. (in RVS terwijl echte aziatische koks traditionele pannen in ijzer gebruiken).

Op gas is noodzakelijk en liefst rechtstreeks op een butagaz volle kracht.

NieuwNoors
17 mei 2016, 17:36
freeeeeeeet :D

maandag , 16 mei 2016:

Oei Cookie, dat blikske Cola is serieus overtijd: oppassen zenne!
Sinds 1886..........als dat maar goed komt.
:lol:

Libro
17 mei 2016, 19:42
Kip archiduc en een Bourgogne de Flandres.

Pandareus
17 mei 2016, 19:52
Bij ons : côte * l'os, van bij de marokkaanse slager. Een dik stuk, op hoog vuur toeschroeien en dan saignant bakken. Peper en zout, niks meer. Met een lekkere sla met een rood ajuintje ertussen en vinaigrette en knapperige frietjes.

Demper
17 mei 2016, 19:56
Bij ons : côte * l'os, van bij de marokkaanse slager. Een dik stuk, op hoog vuur toeschroeien en dan saignant bakken. Peper en zout, niks meer. Met een lekkere sla met een rood ajuintje ertussen en vinaigrette en knapperige frietjes.

Enkel sossen eten halal!

Pandareus
17 mei 2016, 20:02
Enkel sossen eten halal!

Ik veeg er mijn kloten aan of dat halal is of niet ! :-D Die kerel verkoopt fantastisch lekker rundsvlees en dat is het enige wat mij interesseert.

Gipsy
17 mei 2016, 20:03
Bij ons : côte * l'os, van bij de marokkaanse slager. Een dik stuk, op hoog vuur toeschroeien en dan saignant bakken. Peper en zout, niks meer. Met een lekkere sla met een rood ajuintje ertussen en vinaigrette en knapperige frietjes.

Het blijft een edel stuk. Ik steek dan ook nooit een typische rosbief in de oven maar eerder een stuk van een kilo of meer entrecôte. Heeft veel meer smaak.

Filet pur vind ik juist goed om in de vuilbak te gooien of aan de honden te geven tenzij ge hem versmoort onder een saus om toch maar iets van smaak trachten te geven.

Pandareus
17 mei 2016, 21:17
Het blijft een edel stuk. Ik steek dan ook nooit een typische rosbief in de oven maar eerder een stuk van een kilo of meer entrecôte. Heeft veel meer smaak.

Groot gelijk !

Filet pur vind ik juist goed om in de vuilbak te gooien of aan de honden te geven tenzij ge hem versmoort onder een saus om toch maar iets van smaak trachten te geven.

En wil je een betere kwaliteit in de zin van presentatie op het bord met minder vet aan, maar toch meer vergelijkbaar met een gewone steak, dan is dunne lende een goed alternatief. Veel meer smaak dan een filet pur of chateaubriand. Jammer genoeg maken de meeste slagers de fout die veel te dun te snijden, een centimeter of anderhalve cm dik. Dat is te dun om optimaal te kunnen toeschroeien en braden.

SDX
17 mei 2016, 21:21
Gelukkig hebt ge die marokkaan in de buurt die vlees verkoopt van gemartelde dieren die nog minstens 'n kwartier hebben hangen spartelen, naar lucht happend, verstikkend in hun eigen bloed, kotsend over hun hele gemartelde lijf.
:cry:

NieuwNoors
17 mei 2016, 22:13
Gelukkig hebt ge die marokkaan in de buurt die vlees verkoopt van gemartelde dieren die nog minstens 'n kwartier hebben hangen spartelen, naar lucht happend, verstikkend in hun eigen bloed, kotsend over hun hele gemartelde lijf.
:cry:

Pfff, :cry::cry: Je hebt gelijk SDX!

cookie monster
18 mei 2016, 03:40
freeeeeeeet :D

dinsdagnamiddag , 17 mei 2016:

cookie monster
18 mei 2016, 03:40
Oei Cookie, dat blikske Cola is serieus overtijd: oppassen zenne!
Sinds 1886..........als dat maar goed komt.
:lol:
Oei , TE laat 8O :(

:lol: ▂▃▄▅▆▇█▓▒░ΓOΓ░▒▓█▇▆▅▄▃▂ :lol:
:lol: ▂▃▄▅▆▇█▓▒░⅃O⅃░▒▓█▇▆▅▄▃▂ :lol:

cookie monster
19 mei 2016, 04:05
freeeeeeeet :D

woensdag , 18 mei 2016:

bembem
19 mei 2016, 04:11
smakelijk :-)))))

ps leuke presentatie :lol::lol:

cookie monster
19 mei 2016, 04:20
http://web.archive.org/web/20040701092945fw_/http://www.click-smilies.de/sammlung0304/sehrgrosse/large-smiley-056.gif

cookie monster
20 mei 2016, 00:45
freeeeeeeet :D

donderdag , 19 mei 2016:

groentje
22 mei 2016, 19:17
Gisteren op restaurant, met een vissoep, een rogvleugeltje met puree en een crème brûlée, vandaag iets meer low key, mijn koelkast eens uitgekuist, en een omelet met koolrabi (eventjes geblancheerd vooraf), prei, ajuin, en wat teriyakisaus klaargemaakt, geserveerd met rijst.

Pandareus
22 mei 2016, 21:01
Gisteren een snelle paella valenciana gemaakt. In een ovenschaal twee kopjes rijst, saffraan + kurkuma voor de mooie kleur te bekomen, een fijn gesnipperde ui + paprika, 150 gram op reepjes gesneden chorizo, kipfilets bakken, op blokjes snijden en toevoegen, kippebouillon toevoegen, een groot glas noilly prat bijgieten, flink wat peper van de molen, wat verse oregano die we zelf groeien hier, 40 minuten in de oven op 180 graden. Daarna totaal vergeten er nog wat tomaten passata bij te voegen :-( en dan na controle of het vochtgehalte goed was (eventueel water of bouillon toevoegen) twee kopjes diepvrieserwtjes toevoegen en nog tien minuutjes op 180 graden . Klaar. Poepsimpel, en doodlekker. Had er geen look bij gedaan, wat mijn madam niet kon waarderen.

Vandaag heeft mijn schatje heeerlijke scampi's gebakken, met heel fijn gesnipperde sjalotjes , afgewerkt met passata, ongelooflijk veel look (compensatie voor gisteren 8-) ) glas rode martini als smaakmaker, verse basilicum en peterselie van eigen kweek en wat chili peper voor de pit.
Met lekkere tagliatelle die al dente is gekookt. Om duimen en vingers van af te likken. En een slaatje van twee soorten paprika als bijgerecht.

Gipsy
22 mei 2016, 21:10
Deze middag in het terugkomen van Parijs (had deze morgen een afspraak met een klant daar) bij een routier gaan eten op km 100 (Roye). Het was vroeger beter maar voor 17 Euro drank inbegrepen, een lekkere entrecôte en buffet zoals scampis * volonté een koopje.

Na een half uur rijden ben ik in duigen gevallen heb moeten stoppen om een uiltje te vangen.

cookie monster
25 mei 2016, 00:13
freeeeeeeet :D

dinsdag , 24 mei 2016:

NieuwNoors
25 mei 2016, 15:38
freeeeeeeet :D

donderdag , 19 mei 2016:

Ziet er heel lekker uit! MJAM

NieuwNoors
25 mei 2016, 15:40
Ik ben vandaag uitgenodigd voor een barbecue. Heb er wel zin in.

cookie monster
26 mei 2016, 23:40
freeeeeeeet :D

woensdag , 25 mei 2016:

cookie monster
26 mei 2016, 23:40
freeeeeeeet :D

donderdag , 26 mei 2016:

Van groenten & patatten (25 mei) was er nog wat over , dus ....

SDX
26 mei 2016, 23:45
de 'Gourmet' is voor de poes Koekie?

Doe eens 'n foto van 'm, ja? :)

cookie monster
27 mei 2016, 01:15
Die Gourmet is natuurlijk voor mij :D :lol:
Vers extra fijn stoofvlees , jammie :p :cheer:
Wat anders ?? :? :crazyeye: :cheer:

Maar goed , mijn , euh .... , poezen:

SDX
27 mei 2016, 01:43
Die Gourmet is natuurlijk voor mij :D :lol:
Vers extra fijn stoofvlees , jammie :p :cheer:
Wat anders ?? :? :crazyeye: :cheer:

Maar goed , mijn , euh .... , poezen:

Oooh schatjes! 😊🤗❤

NieuwNoors
27 mei 2016, 08:55
Die Gourmet is natuurlijk voor mij :D :lol:
Vers extra fijn stoofvlees , jammie :p :cheer:
Wat anders ?? :? :crazyeye: :cheer:

Maar goed , mijn , euh .... , poezen:

Wauw, schattige diertjes :-D
Zo'n pikzwarte heb ik ook ooit gehad!

Peche
28 mei 2016, 18:21
Ik ga ne keer iets goed eten, en passend bij het weer.
Rabarber :)

cookie monster
29 mei 2016, 03:00
freeeeeeeet :D

vrijdag , 27 mei 2016:

cookie monster
29 mei 2016, 03:00
freeeeeeeet :D

zaterdag , 28 mei 2016:

Gipsy
29 mei 2016, 08:10
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/2718032/2016/05/28/Hit-in-Nederland-curryworsttaart.dhtml

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/0/11/20160528172647/media_xll_8702096.jpg

Om te kotsen, hoe diep kan me vallen?

Gamla
29 mei 2016, 08:42
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/2718032/2016/05/28/Hit-in-Nederland-curryworsttaart.dhtml

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/0/11/20160528172647/media_xll_8702096.jpg

Om te kotsen, hoe diep kan me vallen?

Voeder voor supporters van de Pelgische Rode Duivels.

Gamla
29 mei 2016, 09:46
Ik ben vandaag uitgenodigd voor een barbecue. Heb er wel zin in.

Je kent het wel. Ineens zeg je iets over joden en er is meteen een genante stilte.
Het is ook een manier om de woonkamer leeg te maken.