PDA

View Full Version : Wat eet/drink je nu?


Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 [120] 121 122 123 124 125

Rudy
22 mei 2023, 16:50
Albeir en ik zijn gaan lunchen in de Wok-city.

Soepke, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en een ijsje.
Alles onbeperkt ( drank inbegrepen) voor de prijs van 20 euro/ pp.

Zoals altijd was het weeral héél lekker!

Moet lekker zijn. En 20 euro p/p valt best mee.

Lof der Zotheid
23 mei 2023, 07:45
Ooit gedacht aan bloedworsten ?
Ik ken een goed adres.

Ik wacht op dat adres.

Rudy
23 mei 2023, 07:59
Ik wacht op dat adres.

Voila: Deschildre (https://www.deschildre-streekproducten.be/)

Onzijdig
23 mei 2023, 08:14
Voila: Deschildre (https://www.deschildre-streekproducten.be/)

Je kunt er terplekke consumeren, heel goed.

Rudy
23 mei 2023, 08:51
Je kunt er terplekke consumeren, heel goed.
Inderdaad. Als het mooi weer is neem ik het bootje en zet mij daar op het terras met een geus en een tweetal droge worsten.

Herr Flick
23 mei 2023, 10:42
Inderdaad. Als het mooi weer is neem ik het bootje en zet mij daar op het terras met een geus en een tweetal droge worsten.

Bij ne geuze, boterham met platte kaas, peper en zout en radijsjes.

Skobelev
23 mei 2023, 10:56
Voila: Deschildre (https://www.deschildre-streekproducten.be/)

:cheer: De boudin noir is daar zeer lekker. En de droge worsten met zeewier...

Onzijdig
23 mei 2023, 12:28
Gestoofd witloof met chipolata en gekookte patatjes.

NieuwNoors
23 mei 2023, 12:40
Gestoofd witloof met chipolata en gekookte patatjes.

Lekker!!!!

Hier wordt het weeral 'kinnekes-eten' omdat de 3-jarige hier blijft eten vanavond.
Dat wordt wééral appelmoes (hij noemt het appelNoes) met frietjes en kip.
:|

Rudy
23 mei 2023, 18:16
Deze middag paella vetura (paella met groenten), wijn, en een ijsje.
Straks stokbrood met roereieren.

Rudy
23 mei 2023, 18:19
Gestoofd witloof met chipolata en gekookte patatjes.

Gestoofd witloof, de geur alleen al, neen dank u.

Rudy
23 mei 2023, 18:21
:cheer: De boudin noir is daar zeer lekker. En de droge worsten met zeewier...

Droge worsten met zeewier ? Ah, die kende ik nog nie.

maddox
23 mei 2023, 19:08
Gestoofd witloof met chipolata en gekookte patatjes.

No way.

Witloof , of rauw met een likje mayonaise, of opgerold in echt goeie hesp en een ruige, hartige kaassaus.

Oh, het moeilijker te vinden "volle grond witloof" krijgt mijn voorkeur.

Herr Flick
23 mei 2023, 22:29
No way.

Witloof , of rauw met een likje mayonaise, of opgerold in echt goeie hesp en een ruige, hartige kaassaus.

Oh, het moeilijker te vinden "volle grond witloof" krijgt mijn voorkeur.

goe fijngechopt met ne granny smith eronder eventueel .

Lof der Zotheid
24 mei 2023, 08:29
Bloedworstjeueueueueus!

Lof der Zotheid
24 mei 2023, 08:30
Voila: Deschildre (https://www.deschildre-streekproducten.be/)

Mercikes. 'k Zal proberen de eigenaar niet op te vreten, anders geen bloedworstjes voor Lof der Zotheid.

Ik bedoel: dat ziet er nog interessant uit.

NieuwNoors
24 mei 2023, 12:05
Gestoofd witloof, de geur alleen al, neen dank u.

Na het stoven de witloof bakken in een pan zodat er een bruin krokant korstje op komt.
Superlekker; probeer het eens Rudy!

NieuwNoors
24 mei 2023, 12:05
Vanavond wortelstoemp met chipolatta.

Herr Flick
24 mei 2023, 12:07
Vanavond wortelstoemp met chipolatta.

waarom eens niet chipolatta stoemp met wortelen. Doorbreek het vast patroon !

NieuwNoors
24 mei 2023, 12:18
waarom eens niet chipolatta stoemp met wortelen. Doorbreek het vast patroon !

:lol::lol:
Wie weet dat het lekker zou zijn!

jad°relen°ir
24 mei 2023, 12:21
waarom eens niet chipolatta stoemp met wortelen. Doorbreek het vast patroon !
Lijkt me niet makkelijk om die wortels spiraalsgewijs op te draaien.

Rudy
24 mei 2023, 12:29
Na het stoven de witloof bakken in een pan zodat er een bruin krokant korstje op komt.
Superlekker; probeer het eens Rudy!

Nino, dat wordt hopeloos !!
Gestoofd, met of zonder korstjes, dat gaat er gewoonweg niet in.
Idem dito als het om schorsenelen, spruiten, spinazie, bloemkool gaat.
Klaargemaakte boontjes, worteltjes, erwten, dat lukt wel
Mijn broer heeft hetzelfde probleem.
De meeste groenten eet ik rauw.

Herr Flick
24 mei 2023, 12:57
Lijkt me niet makkelijk om die wortels spiraalsgewijs op te draaien.

ik zie ze dat bij de peter Goosens wel proberen

Lof der Zotheid
25 mei 2023, 10:21
Bloedworst en tomatensaus.

NieuwNoors
25 mei 2023, 10:36
Bloedworst en tomatensaus.

't Is zeker bijna volle maan?:-D

Bloedworst ben ik niet echt voor maar een goeie, zelfbereide tomatensaus = MJAM!

Lof der Zotheid
25 mei 2023, 12:05
't Is zeker bijna volle maan?:-D

Bloedworst ben ik niet echt voor maar een goeie, zelfbereide tomatensaus = MJAM!

Volle maan over iets meer dan een week :cheer::cheer::cheer::cheer:

Skobelev
25 mei 2023, 12:47
Royco erwtensoep met sandwiches en salami... :oops:

BigF
25 mei 2023, 12:59
Bloedworst en tomatensaus.

Das een combinatie die ik nog nooit eerder probeerde...

Maar ook de meer voor de hand liggende combinatie van bloedworst en appelmoes kan me niet echt bekoren.
Voornamelijk omdat ik niet zot ben van appelmoes.

Ik eet graag bloedworst maar dan nog het liefste met gewoon een bruine boterham of (als't toch warm moet zijn) met wortelpuree.

BigF
25 mei 2023, 13:02
Lekker!!!!

Hier wordt het weeral 'kinnekes-eten' omdat de 3-jarige hier blijft eten vanavond.
Dat wordt wééral appelmoes (hij noemt het appelNoes) met frietjes en kip.
:|

Snel genoeg mee stoppen!!
Kinnekes kunnen gerust eten wat de groten ook eten.
Natuurlijk beetje uitkijken met risico's als mosselen en zelfgeplukte paddestoelen maar verder...

Ik heb vroeger thuis nooit 'kinnekes-eten' gekregen en dat is volgens mij ook de reden dat ik nu nagenoeg alles lust.

Langs de andere kant ken ik mensen die op hun 50ste nog steeds alleen maar 'kinnekes-eten' lusten...

Soit, laat het smaken en ik ga jullie niet vertellen wat je de kleinkinderen moet voorschotelen!

Pandareus
25 mei 2023, 13:06
Bloedworst en tomatensaus.

Uit de diepvries ? (want de laatste volle maan is toch al effe geleden).

Of heb je er ondertussen toch nog ene aan de vleeshaak gehangen voor hem te draineren ?

BigF
25 mei 2023, 13:07
goe fijngechopt met ne granny smith eronder eventueel .

Inderdaad de basisvereiste voor lekker, rauw witloof. Heeeeeel fijn snijden. Ik gruw soms van de dikke brokken die je in sommige restaurants in hun witloofsalade vindt...

Verder niet veel meer dan een klein beetje mayonaise, peper, zout en een klein snuifje curry.

Zuinig zijn met de curry. Het mag niet naar de curry gaan smaken maar net genoeg toevoegen om wel een verschil te proeven tussen met-curry en zonder-curry.

Wat ook kan is de curry vervangen door een scheutje curry-ketchup maar ook hier: zuinig zijn!!

Iets zoetig (als appel bv) kan ook maar daar ben ik persoonlijk geen voorstander van.

En tenslotte de grootste doodzonde ivm witloof: nooit, maar dan ook echt nooit, wat het recept ook mag zeggen, ga je witloof koken of stomen. Nee, tuttut, geen gemaar... Laat het! Ofwel rauw, ofwel gebraisseerd. Andere opties zijn er niet.

Onzijdig
25 mei 2023, 13:21
Steak a la minute, witloof salade met bieslook en kerstomaatjes. Sausje met bieslook en madrascurry, gebakken aardappelschijfjes.

NieuwNoors
25 mei 2023, 13:35
Snel genoeg mee stoppen!!
Kinnekes kunnen gerust eten wat de groten ook eten.
Natuurlijk beetje uitkijken met risico's als mosselen en zelfgeplukte paddestoelen maar verder...

Ik heb vroeger thuis nooit 'kinnekes-eten' gekregen en dat is volgens mij ook de reden dat ik nu nagenoeg alles lust.

Langs de andere kant ken ik mensen die op hun 50ste nog steeds alleen maar 'kinnekes-eten' lusten...

Soit, laat het smaken en ik ga jullie niet vertellen wat je de kleinkinderen moet voorschotelen!

Ik geef je hierin volkomen gelijk. Mijn kinderen moesten eten wat de pot schafte.

Het gaat nu om mijn kleinkind(eren).
Die eten hier echt niet elke dag mee. Dus wanneer er eens eentje of twee blijven eten maak ik met veel plezier hun lievelingseten klaar.
Als oma mag ik ze toch verwennen :-D

Mijn eigen kinderen werden vroeger ook bij hun grootouders verwend en dat mag vind ik.

Ik ga echt mijn 'kleintjes' niet dwingen om spruiten te eten; dat doen hun ouders maar.

NieuwNoors
25 mei 2023, 13:35
Snel genoeg mee stoppen!!
Kinnekes kunnen gerust eten wat de groten ook eten.
Natuurlijk beetje uitkijken met risico's als mosselen en zelfgeplukte paddestoelen maar verder...

Ik heb vroeger thuis nooit 'kinnekes-eten' gekregen en dat is volgens mij ook de reden dat ik nu nagenoeg alles lust.

Langs de andere kant ken ik mensen die op hun 50ste nog steeds alleen maar 'kinnekes-eten' lusten...

Soit, laat het smaken en ik ga jullie niet vertellen wat je de kleinkinderen moet voorschotelen!

Ik geef je hierin volkomen gelijk. Mijn kinderen moesten eten wat de pot schafte.

Het gaat nu om mijn kleinkind(eren).
Die eten hier echt niet elke dag mee. Dus wanneer er eens eentje of twee blijven eten maak ik met veel plezier hun lievelingseten klaar.
Als oma mag ik ze toch verwennen :-D

Mijn eigen kinderen werden vroeger ook bij hun grootouders verwend en dat mag vind ik.

Ik ga echt mijn 'kleintjes' niet dwingen om spruiten te eten; dat doen hun ouders maar.

Skobelev
25 mei 2023, 13:52
Ik geef je hierin volkomen gelijk. Mijn kinderen moesten eten wat de pot schafte.

Het gaat nu om mijn kleinkind(eren).
Die eten hier echt niet elke dag mee. Dus wanneer er eens eentje of twee blijven eten maak ik met veel plezier hun lievelingseten klaar.
Als oma mag ik ze toch verwennen :-D

Mijn eigen kinderen werden vroeger ook bij hun grootouders verwend en dat mag vind ik.

Ik ga echt mijn 'kleintjes' niet dwingen om spruiten te eten; dat doen hun ouders maar.

8O is er nu iets lekkerder dan spruitjes? 8O

BigF
25 mei 2023, 13:57
Ik geef je hierin volkomen gelijk. Mijn kinderen moesten eten wat de pot schafte.

Het gaat nu om mijn kleinkind(eren).
Die eten hier echt niet elke dag mee. Dus wanneer er eens eentje of twee blijven eten maak ik met veel plezier hun lievelingseten klaar.
Als oma mag ik ze toch verwennen :-D

Mijn eigen kinderen werden vroeger ook bij hun grootouders verwend en dat mag vind ik.

Ik ga echt mijn 'kleintjes' niet dwingen om spruiten te eten; dat doen hun ouders maar.

Groot gelijk!!!

Ik at vroeger ook altijd graag mij mijn grootmoeder omdat daar nooit, maar dan ook echt nooit, iets op tafel kwam wat ik niet graag at.
Bij Moeke was het altijd mijn lievelingseten.
Daar dienen Moekes voor.
:thumbsup:

BigF
25 mei 2023, 13:58
8O is er nu iets lekkerder dan spruitjes? 8O

Ja, best wel.
Spruitjes zijn zeker lekker maar om nu te zeggen dat er niets lekkerder bestaat gaat wat ver vind ik...

Rudy
25 mei 2023, 14:00
Bloedworst en tomatensaus.

Dan verlies je de smaak van de bloedworst. Bloedworst moet naar bloed smaken, niet naar tomattesaus.

NieuwNoors
25 mei 2023, 14:00
Groot gelijk!!!

Ik at vroeger ook altijd graag mij mijn grootmoeder omdat daar nooit, maar dan ook echt nooit, iets op tafel kwam wat ik niet graag at.
Bij Moeke was het altijd mijn lievelingseten.
Daar dienen Moekes voor.
:thumbsup:

:cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:

NieuwNoors
25 mei 2023, 14:02
8O is er nu iets lekkerder dan spruitjes? 8O

Ik lust ze nog steeds niet. Ook mijn ruim volwassen kinderen lusten ze niet.
Waarom zou ik mijn 'kleintjes' dan dwingen om spruiten te eten?

Rudy
25 mei 2023, 14:05
Deze middag (vanaf 14 uur) werd het een serieus kippepoot met rijst, met een lekker sausje waarvan ik niet weet wat er in zit. Wijn. En nadien nougat ijs.
En nu is het siësta tijd.

Rudy
25 mei 2023, 14:08
8O is er nu iets lekkerder dan spruitjes? 8O
Klaargemaakte spruitjes gaan er bij mij niet in, behalve rauw met een klets mayonaise of cocktailsaus en een scheut porto.

Rudy
25 mei 2023, 14:10
Groot gelijk!!!

Ik at vroeger ook altijd graag mij mijn grootmoeder omdat daar nooit, maar dan ook echt nooit, iets op tafel kwam wat ik niet graag at.
Bij Moeke was het altijd mijn lievelingseten.
Daar dienen Moekes voor.
:thumbsup:

Moeder maakt altijd het beste eten.

NieuwNoors
25 mei 2023, 14:11
Deze middag (vanaf 14 uur) werd het een serieus kippepoot met rijst, met een lekker sausje waarvan ik niet weet wat er in zit. Wijn. En nadien nougat ijs.
En nu is het siësta tijd.

Groot gelijk!
Vakantie dient om lekker veel siësta's te doen.

Ik ga zodadelijk mijn kleinkind van school halen, dus rusten zit er voor mij niet in.

Skobelev
25 mei 2023, 15:59
Moeder maakt altijd het beste eten.

Dat zou ik niet durven stellen. Mijn pa en mijn madam kunnen beter koken dan mijn ma.

CUFI
25 mei 2023, 20:35
Pasta in tomatensaus met champignons, ui, paprika.
Paprikasoep met spicy meatballs.
Pizza
En een kindermelkschijfje.

Rudy
25 mei 2023, 21:23
Deze namiddag warme geitenkaas, en vermout.
Deze avond vissoep en stokbrood.

Onzijdig
26 mei 2023, 08:37
Deze avond vissoep en stokbrood.


Hedde nog een talloorke te veel Rudy? Njamie

Rudy
26 mei 2023, 08:44
Hedde nog een talloorke te veel Rudy? Njamie

Euh ja, maar dan ga je wel het vliegtuig moeten nemen :-)

Onzijdig
26 mei 2023, 09:12
Euh ja, maar dan ga je wel het vliegtuig moeten nemen :-)

Jamaa nee, da mak nie van Anuna :-)

CUFI
26 mei 2023, 14:05
Ik heb mac and cheese gemaakt die extra creamy is.
Meer saus dan macaroni pasta en oh my God, de smaak is zo subliem!

NieuwNoors
26 mei 2023, 14:44
Pasta in tomatensaus met champignons, ui, paprika.
Paprikasoep met spicy meatballs.
Pizza
En een kindermelkschijfje.

:lol::lol:
Opmerkelijk wel!

NieuwNoors
26 mei 2023, 14:46
Jamaa nee, da mak nie van Anuna :-)

En ook niet van Greta!

CUFI
26 mei 2023, 15:01
:lol::lol:
Opmerkelijk wel!

Kunt gij ze laten liggen misschien?
Het is misschien omdat ik zelden snoep. Eerst feeden ze ons al dien bazaar, dan feeden wij. Maar is wat wij feeden snoep voor ons.

NieuwNoors
26 mei 2023, 15:10
Kunt gij ze laten liggen misschien?
Het is misschien omdat ik zelden snoep. Eerst feeden ze ons al dien bazaar, dan feeden wij. Maar is wat wij feeden snoep voor ons.

Ja, want ik koop dat niet :-)

Vroeger ooit wel gekocht voor mijn kinderen. Daarom de naam: kindermelkschijfje.

CUFI
26 mei 2023, 15:31
Ja, want ik koop dat niet :-)

Vroeger ooit wel gekocht voor mijn kinderen. Daarom de naam: kindermelkschijfje.

Het is wat het is.
Nostalgie-food is toch hetzelfde als comfortfood.
En als dat binnen handbereik ligt, en ge hebt honger; dan pakt ge toch stiekem eentje (lees 5 a 10) mee zeker. Of gelijk ne Mars, Bounty, Kinder Bueno en Rolo's etc; komaan? Als er niemand kijkt en ge hebt ne boefkick, dan snoept ge stiekem mee.
Guilty pleasures zijn niet aan ons om te oordelen NN. Foei daarvoor.
Op eten staat geen leeftijd.

Koenaard Depuydt
26 mei 2023, 19:43
Beleg is charcuterie.
En in den Delhaize hebt ge sardienen in eigen nat onder den euro.

Geachte heer

U wordt voor dit weetje hartelijk bedankt. Dit is wellicht één der belangrijkste mededelingen in de laatste bladzijden van deze draad.


Op eten staat geen leeftijd.

Eten dient vooral voedzaam te zijn. De smaak is van onderschikt belang.
Echte mannen vinden alles lekker.

Hoogachtend

CUFI
26 mei 2023, 20:42
Geachte heer

U wordt voor dit weetje hartelijk bedankt. Dit is wellicht één der belangrijkste mededelingen in de laatste bladzijden van deze draad.



Eten dient vooral voedzaam te zijn. De smaak is van onderschikt belang.
Echte mannen vinden alles lekker.

Hoogachtend

Kheb daarnet 6 ansjoviskes gekocht, 2 euro 35 zeg. :shock:

Dadeemelee
26 mei 2023, 21:27
Weinig tijd gehad. Een paar sandwichen met kaas en mostaard. Was best lekker.

Onzijdig
27 mei 2023, 10:16
Aspergepunten omwikkeld met ontbijtspek in de pan , een gekruid spiegeleitje en gekookte aardappelen.

CUFI
27 mei 2023, 11:02
Vandaaag starten we met een toast, spiegelei en spiering.
Dan soep met een croque monsieur om te soppen.
Dan gebraden kip met appelmoes, slamix en frietjes.
Voor het hongerke 's avonds pizza met gehakt, hamblokjes, groene paprika, ui, mozzarella en geraspte kaas.

Skobelev
27 mei 2023, 12:11
Pannenkoeken, t brood was op

Rudy
27 mei 2023, 12:15
Sardienen in olie, uit een blik. Lekker. Gewoon bij de staart vastpakken en hopsakee, naar binnen met kop en graat. En dat met wat stokbrood.

Onzijdig
27 mei 2023, 13:14
Aspergepunten omwikkeld met ontbijtspek in de pan , een gekruid spiegeleitje en gekookte aardappelen.

CUFI
27 mei 2023, 18:07
Dang, ik had bij die currysaus wat vocht van de kip gedaan, kokosroom en mango. Lek m'n liptjen... mhhh mhmmmmmm

Skobelev
27 mei 2023, 18:49
Frietjes met tomaat-garnalen en wat andere koude schotel troep

Libro
27 mei 2023, 22:24
4,79 euro per fles, maar het is elke cent waard:

https://www.globalbeer.com/wp-content/uploads/2019/03/Featured_TreFontane.jpg

Rudy
27 mei 2023, 22:28
Echte mannen vinden alles lekker.

Hoogachtend
En gij denkt da.
Ik lust geen spruiten.

Rudy
27 mei 2023, 22:31
Deze avond toastjes met zalm en geitenkaas, toastjes met gerookte sardienen, rijst met gamba's. Vermout.

Libro
28 mei 2023, 10:49
Eten dient vooral voedzaam te zijn. De smaak is van onderschikt belang.
Echte mannen vinden alles lekker.

Hoogachtend

Dit is Sparta niet. Smaak is even belangrijk als de nutriscore. Echte mannen zijn kritisch over hun eten.

Rudy
29 mei 2023, 09:13
Gisterenmiddag nog eens verse paella marisco gegeten.
Gisterenavond werd het zo'n beetje van alles fastfood met vermout tijdens het rock concert.
Ik denk dat 'k vandaag een beetje ga vasten en mij zal beperken tot een paar SanMiguel.

Rudy
29 mei 2023, 14:07
Het werden een soort noedels met bolonaisesaus. Wijn. Een nougat ijs. En dan een sterke koffie petito.

Onzijdig
29 mei 2023, 17:50
Rozijnenbrood met goede boter. Njamie

Koenaard Depuydt
29 mei 2023, 18:45
Dit is Sparta niet. Smaak is even belangrijk als de nutriscore. Echte mannen zijn kritisch over hun eten.

Geacht Boekje

Het besproken voedingskeurmerk is niet volledig betrouwbaar. Zo wordt bv. vers vlees en zuivel ten onrechte ongezonder dan spruiten beschouwd. Wij weten drommels goed wie hier achter zit.

Goede vaders treden op indien hun kinderen over de smaak zeuren zodat men later niet met bedorven ventjes opgescheept zitten.

Met lezende groeten

Lof der Zotheid
29 mei 2023, 22:13
Dan verlies je de smaak van de bloedworst. Bloedworst moet naar bloed smaken, niet naar tomattesaus.

De tomatensaus is niet voor mij.

Lof der Zotheid
29 mei 2023, 22:15
Jamaa nee, da mak nie van Anuna :-)

't Zeilschip?

pajoske
29 mei 2023, 22:16
Okkernoten uit eigen tuin en een maes 0%.

Lof der Zotheid
29 mei 2023, 22:17
Eten dient vooral voedzaam te zijn. De smaak is van onderschikt belang.
Echte mannen vinden alles lekker.

Hoogachtend

Geachte Heer,

Dan stel ik voor dat ge voortaan van hout en schors leeft. Uiterst voedzaam naar ik vernomen heb.

Met gedegouteerde groeten,

Lof der Zotheid

Rudy
29 mei 2023, 22:23
Zojuist een paar pizakkes en enkele gin tonics, op een terraske. In goed gezelschap, Zweedse en Slovaakse studentes. Eega Albertine heeft er een paar vriendinnen bij. Halleluja.

Lof der Zotheid
30 mei 2023, 09:04
Mijn voorraad bloedworst is soldaat. Maar 'k begin precies weer van die kriebels te voelen.

NieuwNoors
30 mei 2023, 10:37
Zojuist een paar pizakkes en enkele gin tonics, op een terraske. In goed gezelschap, Zweedse en Slovaakse studentes. Eega Albertine heeft er een paar vriendinnen bij. Halleluja.

TOF zeg!

NieuwNoors
30 mei 2023, 10:41
Vanavond kipschnitzels cordon bleu met patatten en spinazie in roomsaus.

Onzijdig
30 mei 2023, 10:51
Kippensatekes op BBQ, rauwkostsalade met gebakken aardappelschijfjes.

Rudy
30 mei 2023, 12:09
Het zal zwarte rijst worden.

NieuwNoors
30 mei 2023, 12:14
Rozijnenbrood met goede boter. Njamie

Lekker! Wij noemen dat hier 'kramiek'.
En ja, met zo'n dikke laag boerenboter erop is dat zaaaaaalig lekker :-D

Rudy
30 mei 2023, 12:24
Lekker! Wij noemen dat hier 'kramiek'.
En ja, met zo'n dikke laag boerenboter erop is dat zaaaaaalig lekker :-D

Kramiek of koekebrood is zalig.
Een millimeter boter volstaat, geen beleg nodig. Eventueel een sneetje kaas of gekookte hesp.
Maar ... de chocolademelk mag niet ontbreken :-)

NieuwNoors
30 mei 2023, 12:58
Kramiek of koekebrood is zalig.
Een millimeter boter volstaat, geen beleg nodig. Eventueel een sneetje kaas of gekookte hesp.
Maar ... de chocolademelk mag niet ontbreken :-)

Nee, die mag zeker niet ontbreken!
Zelfbereide chocomelk = MJAM!

NieuwNoors
30 mei 2023, 13:00
Kramiek of koekebrood is zalig.
Een millimeter boter volstaat, geen beleg nodig. Eventueel een sneetje kaas of gekookte hesp.
Maar ... de chocolademelk mag niet ontbreken :-)

Hier eerder een halve centimeter lekkere boerenboter :oops:

Rudy
30 mei 2023, 14:19
Hier eerder een halve centimeter lekkere boerenboter :oops:

Een halve centimeter boerenboter. Das van het goeie te veel :-)
Het mag gezegd, het brood smaakt als koek. Zoet, maar dan niet zoals een suikerbroodje. Je kan er blijven van eten tot je omver valt.

En dan die chocomelk. Hier hebben we Valenciaanse chocoladepoeder gevonden. We doen er jaarlijks een paar potten van mee naar huis. Die smaakt tenminste naar chocolade. Niet naar suiker zoals Nesquick en konsoorten.

NieuwNoors
30 mei 2023, 18:07
Ik heb hierjuist een fruitsalade klaargemaakt van
appel- witte druiven- watermeloen- aardbeien- frambozen.
Er moet alleen nog wat (véél) opgeklopte room op.

Het ziet er mjam uit!

Rudy
30 mei 2023, 18:09
Ik begin honger te krijgen.

Lof der Zotheid
31 mei 2023, 10:35
Ik begin honger te krijgen.

Praat me er niet van.

NieuwNoors
1 juni 2023, 14:51
Straks tagliatelle met verse champignons in roomsaus.

Hierjuist aardbeien gegeten met opgeklopte room.

NieuwNoors
1 juni 2023, 14:51
Praat me er niet van.

Is' zo erg? Oei zeg....

Rudy
1 juni 2023, 15:51
Hierjuist aardbeien gegeten met opgeklopte room.
Lekker. Geen betere aardbeien dan de Belgische.
'k Heb hier onlangs nog eens de Spaanse aardbeien geprobeerd. Echt, ze zien er lekker uit maar smaken naar water.

Rudy
1 juni 2023, 15:53
Deze middag werd het een soort noedels met bolognaisesaus en geraspte kaas, wijn, ijs met nougat, en een sterke koffie.

Lof der Zotheid
1 juni 2023, 21:10
Is' zo erg? Oei zeg....

Maan... bijna... vol... AAGRGRRRR

NieuwNoors
1 juni 2023, 22:01
Maan... bijna... vol... AAGRGRRRR

CREEPY!

maddox
1 juni 2023, 22:49
CREEPY!

Niet echt. Niet voor mij.

Wat me er aan doet denken, ik moet nog een koe gaan halen.

Onzijdig
1 juni 2023, 23:28
De nijlganzen uit het boeckenberg park zijn agressief. De filet van die beesten is mals en super lekker.

Het zijn ongewenste exoten. Knallen als ge kunt. Lekker!!!

maddox
1 juni 2023, 23:31
De nijlganzen uit het boeckenberg park zijn agressief. De filet van die beesten is mals en super lekker.

Het zijn ongewenste exoten. Knallen als ge kunt. Lekker!!!

De nijlganzen bij ons op't werk zijn best schappelijk, zelfs met hun 3 kuikens. Langs de andere kant, ik heb er meer voeling mee dan met de hele hoop tapijtkoppers die "op hun werk zijn om een loon te krijgen".

Lof der Zotheid
2 juni 2023, 09:03
Niet echt. Niet voor mij.

Wat me er aan doet denken, ik moet nog een koe gaan halen.

V...Vr...VRETEN!!!!!!

Koenaard Depuydt
2 juni 2023, 19:12
Geachte Heer,

Dan stel ik voor dat ge voortaan van hout en schors leeft. Uiterst voedzaam naar ik vernomen heb.

Met gedegouteerde groeten,

Lof der Zotheid

Geachte heer

De bast kan mogelijk uiterst voedzaam zijn. De menselijke maag kan echter geen houtvezels verteren. Wij zijn er dus VET mee.

Met smakelijke groeten

Onzijdig
2 juni 2023, 20:21
Hamburger en een cola.

Dadeemelee
2 juni 2023, 20:36
In het voorjaar wat kruiden geplant. Basilicum, tijm, oregano, munt,…
Is lekker gemengd met gesnipperde ui op sandwich met americain.

Onzijdig
3 juni 2023, 09:49
Cordon bleu, pekes en erwtjes, puree, vleessaus.

Rudy
3 juni 2023, 10:25
Gisterenavond nogmaals paella marisco en veel reuzegarnalen.

NieuwNoors
3 juni 2023, 12:13
Deze avond staat hier een koude schotel op 't menu.

Koude patatjes, koude sperzieboontjes, tomaat, kropsla, veldsla, geraspte worteltjes, sneetjes zalm en heilbot en roze garnalen.

NieuwNoors
3 juni 2023, 12:13
Gisterenavond nogmaals paella marisco en veel reuzegarnalen.

Lekker!

Koenaard Depuydt
3 juni 2023, 15:49
Hamburger en een cola.

Geachte heren

Zou hier het broodje vlees bedoeld worden of enkel het stuk gemalen rundsvlees?

Het woord "Hamburger" is in strijd met het Nederlands taaleigen, beter ware: "Hamburgs(e)".
Het is een bijvoegelijke afleiding van de stadsnaam Hamburg op zijn Duits vgl. Berlijn-se bollen en Berlin-er Bollen.

Is lekker gemengd met gesnipperde ui op sandwich met americain.

Wat wordt er met "Zandwijk" bedoeld? Een zoet broodje of zoals bij de Walen een "belegd stokbroodje"?

Hoogachtend

Lof der Zotheid
5 juni 2023, 08:46
Geachte heer

De bast kan mogelijk uiterst voedzaam zijn. De menselijke maag kan echter geen houtvezels verteren. Wij zijn er dus VET mee.

Met smakelijke groeten

Geachte Heer,

Dan kan ik enkel concluderen dat u in een lastig parket zit.

Met volgevreten groeten

Lof der Zotheid
5 juni 2023, 08:48
O, waar te beginnen? Bontkraagjes, premierkes met hunnen kleinen, langharig janhagel, synthetische wezens die niet weten wat ze zijn. Wat een weekeinde vol feest en vertier.

'k Bedoel: 'k ga maar weer eens bloedworst gaan halen, zeker?

Onzijdig
5 juni 2023, 09:54
Spaghetti bolognaise met kaas en een fris pintje

Herr Flick
5 juni 2023, 10:06
Spaghetti bolognaise met kaas en een fris pintje

Dat is goed om de morgen mee te beginnen.

Onzijdig
5 juni 2023, 10:07
Dat is goed om de morgen mee te beginnen.

Das voor deze noen zulle.

Herr Flick
5 juni 2023, 10:25
Das voor deze noen zulle.

Ah, nu ja als ge al eens Haggis gegeten hebt om uw ochtend te beginnen, dan verschiet ge van niks meer. Maar een pintje voor 10 uur, dat is gelijk vloeken in de kerk he,... ;-)

NieuwNoors
5 juni 2023, 11:25
Geachte Heer,

Dan kan ik enkel concluderen dat u in een lastig parket zit.

Met volgevreten groeten

:lol::lol:

NieuwNoors
5 juni 2023, 11:29
Hierjuist een baguette gegeten met preparé, sla, tomatenschijfjes en mayonaise.

Vanavond: gemarineerde kippenbrochetten met gemengde sla.

Gipsy
5 juni 2023, 19:25
De laatste weken terug in een zware stressperiode. Kan met moeite eten binnenkrijgen. Smaakt me gewoon niet.

Rudy
5 juni 2023, 19:29
scampi's in roze saus en stokbrood, en wat viskes.

Rudy
5 juni 2023, 19:31
De laatste weken terug in een zware stressperiode. Kan met moeite eten binnenkrijgen. Smaakt me gewoon niet.

Ik ken dat gevoel. Stress werkt bij mij op de maag en dan krijg ik niets binnen.

NieuwNoors
5 juni 2023, 19:42
De laatste weken terug in een zware stressperiode. Kan met moeite eten binnenkrijgen. Smaakt me gewoon niet.

Oei, dat is niet ok.:cry: Kunt ge er met iemand over praten Gipsy?

Gipsy
5 juni 2023, 19:52
Oei, dat is niet ok.:cry: Kunt ge er met iemand over praten Gipsy?

Morgen vroeg heb ik mijn Qatar vlucht naar Doha en vandaar naar Bangkok om terug shit op te lossen. Vrijdagavond neem ik reeds de vlucht terug. Er wordt van mij niet verwacht dat ik zwak ben. Dat is de andere kant.
Ik wist reeds heel jong dat ik ging doorgaan tot de finish.

Herr Flick
5 juni 2023, 22:44
Morgen vroeg heb ik mijn Qatar vlucht naar Doha en vandaar naar Bangkok om terug shit op te lossen. Vrijdagavond neem ik reeds de vlucht terug. Er wordt van mij niet verwacht dat ik zwak ben. Dat is de andere kant.
Ik wist reeds heel jong dat ik ging doorgaan tot de finish.

Allee success , maar misschien dat zo een zallige vliegtuigmaaltijd en zo een zakske nootjes wel soelaas brengt. ;-)

Ne goeie single malt is goed voor t maagske.

Lof der Zotheid
6 juni 2023, 08:31
Bloedworst.

Koenaard Depuydt
6 juni 2023, 22:12
Geachte Heer,

Dan kan ik enkel concluderen dat u in een lastig parket zit.

Met volgevreten groeten

Geachte heer

Waaruit kan u dit besluiten? Zijn er bewijzen?
Of berust deze uitspraak op uw verbeelding?

Met vastende groeten

Koenaard Depuydt
6 juni 2023, 22:15
Bloedworst.

Geachte heren

Hoe hebt u uw bloedworst graag?

1. in een mossel (vanuit het latijn musculus = "muisje"),
2. op een koeientong,
3. in een varkensdarm

Het wit vleesnat verkregen uit de bloedworst kan bij dit laatste bruin uitslaan door de achtergebleven "vulling" van de varkensdarm.

Hoogachtend

Rudy
7 juni 2023, 01:00
Geachte heren

Hoe hebt u uw bloedworst graag?

1. in een mossel (vanuit het latijn musculus = "muisje"),
2. op een koeientong,
3. in een varkensdarm

Het wit vleesnat verkregen uit de bloedworst kan bij dit laatste bruin uitslaan door de achtergebleven "vulling" van de varkensdarm.

Hoogachtend

Spreek eens voor jezelf.
Ieder zal wel weten wat hij of zij lekker vindt.
De beste bloedworsten, vind ik, zijn die in varkensdarmen. Bakken tot de darm splijt.
Daar mag wat appelmoes bij.

Rudy
7 juni 2023, 19:44
Het zal groentesoep worden met stokbrood.

NieuwNoors
8 juni 2023, 09:59
Spreek eens voor jezelf.
Ieder zal wel weten wat hij of zij lekker vindt.
De beste bloedworsten, vind ik, zijn die in varkensdarmen. Bakken tot de darm splijt.
Daar mag wat appelmoes bij.

:thumbsup:

Ik vermoed dat de koene mevrouw alleen kikkerbillen eet...

NieuwNoors
8 juni 2023, 10:01
Straks naar de Wok-city.
Lekker eten en drinken a volonté!

Vanavond wss nog een broodje preparé met rauwkost erop.

maddox
9 juni 2023, 23:37
Net dit deel van een volledig ontbijt uitgewerkt....

Dikke kilo ossestaart.
Grote ui.
1 deftige Selder (pas op, schat)
1 enorme wortel (of 2 normale)

Hak de groenten in ruwe hompen en leg ze samen met de ossenstaart op een bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Als je ze kan laten roken op hoge temperatuur voor 30-60minuten, prima.
Maar in de oven kan het ook, aan 220°C, maar dan is een dikke pollepel tomatenpuree en een strooisel zout goed verdeeld over de stukken wel aan te raden voor het de oven in gaat.

Deze geroosterde heerlijkheid , samen met de fond -van de bakplaat afgeweekt met een geut rode wijn- gaat in een kookpot om langzaam samen te komen met een bol aan geplette knoflookteentjes.
Let wel, alle vaste delen "net" onder te zetten met water*.
Dit gaat een hele tijd kosten op een houtvuur (2u in een moderne snelkookpot)
Maar na dit kookprocess, giet de hele bubs door een zeef.
De brokkenvrije vloeistof mag afkoelen, en zo veel mogelijk vet dat boven komt drijven aflepelen.(heeft ander nut)
Ook dit vraagt tijd (of techniek in de vorm van koelkast)
Als de hoofdmoot van het vet is afgenomen, en de temperatuur laag genoeg, is het resultaat herkenbaar. Een blok donkere gelatine.

Om het een "echte jus" te maken. Maak een beetje Roux, boter (of smout) en meel samen in een pan op het vuur, en zorg voor een klontervrij mengsel door er wat melk door te roeren. Hier voeg je dan de ossestaart gelatine bij naar believen. De dikvloeibare heerlijkheid bijkruiden naar believen, en deze dikke jus gaat ieder naar de hemel brengen.

Dadeemelee
10 juni 2023, 00:01
Net dit deel van een volledig ontbijt uitgewerkt....

Dikke kilo ossestaart.
Grote ui.
1 deftige Selder (pas op, schat)
1 enorme wortel (of 2 normale)

Hak de groenten in ruwe hompen en leg ze samen met de ossenstaart op een bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Als je ze kan laten roken op hoge temperatuur voor 30-60minuten, prima.
Maar in de oven kan het ook, aan 220°C, maar dan is een dikke pollepel tomatenpuree en een strooisel zout goed verdeeld over de stukken wel aan te raden voor het de oven in gaat.

Deze geroosterde heerlijkheid , samen met de fond -van de bakplaat afgeweekt met een geut rode wijn- gaat in een kookpot om langzaam samen te komen met een bol aan geplette knoflookteentjes.
Let wel, alle vaste delen "net" onder te zetten met water*.
Dit gaat een hele tijd kosten op een houtvuur (2u in een moderne snelkookpot)
Maar na dit kookprocess, giet de hele bubs door een zeef.
De brokkenvrije vloeistof mag afkoelen, en zo veel mogelijk vet dat boven komt drijven aflepelen.(heeft ander nut)
Ook dit vraagt tijd (of techniek in de vorm van koelkast)
Als de hoofdmoot van het vet is afgenomen, en de temperatuur laag genoeg, is het resultaat herkenbaar. Een blok donkere gelatine.

Om het een "echte jus" te maken. Maak een beetje Roux, boter (of smout) en meel samen in een pan op het vuur, en zorg voor een klontervrij mengsel door er wat melk door te roeren. Hier voeg je dan de ossestaart gelatine bij naar believen. De dikvloeibare heerlijkheid bijkruiden naar believen, en deze dikke jus gaat ieder naar de hemel brengen.

Na middernacht Maddox. ;-)

Een Grimbergen Dubbel is beter.

maddox
10 juni 2023, 00:04
Na middernacht Maddox. ;-)

Een Grimbergen Dubbel is beter.

Ontbijt is maar 5u weg.

Ik ga nu aan de slag voor de andere delen.

En natuurlijk, mijn geprefereerd kasteelbiertje donker staat hier naast me.

Onzijdig
10 juni 2023, 07:12
Water, water en nog eens water.

maddox
10 juni 2023, 07:16
Water, water en nog eens water.

Heel veel water in de waterzuivering hier.

Rudy
10 juni 2023, 18:47
Het zal straks bij een Italiaan zijn. Wat er op het bord komt weet ik nog niet.

Lof der Zotheid
11 juni 2023, 10:32
Bloedworst in bloed.

Pandareus
11 juni 2023, 10:37
Net dit deel van een volledig ontbijt uitgewerkt....

Dikke kilo ossestaart.
Grote ui.
1 deftige Selder (pas op, schat)
1 enorme wortel (of 2 normale)

Hak de groenten in ruwe hompen en leg ze samen met de ossenstaart op een bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Als je ze kan laten roken op hoge temperatuur voor 30-60minuten, prima.
Maar in de oven kan het ook, aan 220°C, maar dan is een dikke pollepel tomatenpuree en een strooisel zout goed verdeeld over de stukken wel aan te raden voor het de oven in gaat.

Deze geroosterde heerlijkheid , samen met de fond -van de bakplaat afgeweekt met een geut rode wijn- gaat in een kookpot om langzaam samen te komen met een bol aan geplette knoflookteentjes.
Let wel, alle vaste delen "net" onder te zetten met water*.
Dit gaat een hele tijd kosten op een houtvuur (2u in een moderne snelkookpot)
Maar na dit kookprocess, giet de hele bubs door een zeef.
De brokkenvrije vloeistof mag afkoelen, en zo veel mogelijk vet dat boven komt drijven aflepelen.(heeft ander nut)
Ook dit vraagt tijd (of techniek in de vorm van koelkast)
Als de hoofdmoot van het vet is afgenomen, en de temperatuur laag genoeg, is het resultaat herkenbaar. Een blok donkere gelatine.

Om het een "echte jus" te maken. Maak een beetje Roux, boter (of smout) en meel samen in een pan op het vuur, en zorg voor een klontervrij mengsel door er wat melk door te roeren. Hier voeg je dan de ossestaart gelatine bij naar believen. De dikvloeibare heerlijkheid bijkruiden naar believen, en deze dikke jus gaat ieder naar de hemel brengen.

Klinkt fantastisch.

Rudy
11 juni 2023, 10:42
Gisteren werd het een spaghetti bolognaise.

Straks een koude schotel. Het is te warm om warm te eten.
Eerst een limoncello.

Onzijdig
11 juni 2023, 11:05
Deze noen koude schotel met hesp

Vanavond koude schotel met kip

Onzijdig
11 juni 2023, 11:31
Bloedworst in bloed.

Als lupus moet je continue bezig zijn met uw fysieke toestand en steeds alert zijn.

Een pan gebakken hersenen is een gezonde lekkernij. Njamie.

Koenaard Depuydt
11 juni 2023, 11:38
Net dit deel van een volledig ontbijt uitgewerkt....

Dikke kilo ossestaart.
Grote ui.
1 deftige Selder (pas op, schat)
1 enorme wortel (of 2 normale)

Hak de groenten in ruwe hompen en leg ze samen met de ossenstaart op een bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Als je ze kan laten roken op hoge temperatuur voor 30-60minuten, prima.
Maar in de oven kan het ook, aan 220°C, maar dan is een dikke pollepel tomatenpuree en een strooisel zout goed verdeeld over de stukken wel aan te raden voor het de oven in gaat.

Deze geroosterde heerlijkheid , samen met de fond -van de bakplaat afgeweekt met een geut rode wijn- gaat in een kookpot om langzaam samen te komen met een bol aan geplette knoflookteentjes.
Let wel, alle vaste delen "net" onder te zetten met water*.
Dit gaat een hele tijd kosten op een houtvuur (2u in een moderne snelkookpot)
Maar na dit kookprocess, giet de hele bubs door een zeef.
De brokkenvrije vloeistof mag afkoelen, en zo veel mogelijk vet dat boven komt drijven aflepelen.(heeft ander nut)
Ook dit vraagt tijd (of techniek in de vorm van koelkast)
Als de hoofdmoot van het vet is afgenomen, en de temperatuur laag genoeg, is het resultaat herkenbaar. Een blok donkere gelatine.

Om het een "echte jus" te maken. Maak een beetje Roux, boter (of smout) en meel samen in een pan op het vuur, en zorg voor een klontervrij mengsel door er wat melk door te roeren. Hier voeg je dan de ossestaart gelatine bij naar believen. De dikvloeibare heerlijkheid bijkruiden naar believen, en deze dikke jus gaat ieder naar de hemel brengen.

Geachte Vilvoordenaar

U wordt voor uw bereidingswijze van dit ontbijt hartelijk bedankt.

De meeste mannen hebben echter geen halve dag tijd of willen geen halve dag vrijmaken om één maaltijd te kunnen bereiden.

Hoogachtend

Koenaard Depuydt
11 juni 2023, 11:41
Bloedworst in bloed.

Geachte heer

U bent erin geslaagd om iets te berichten dat zelfs voor Demper te gortig zou zijn. Het is ook iets.

Hoogachtend

Lof der Zotheid
12 juni 2023, 13:21
Als lupus moet je continue bezig zijn met uw fysieke toestand en steeds alert zijn.

Een pan gebakken hersenen is een gezonde lekkernij. Njamie.

't Probleem is dat ik enkel bij volle maan aan die hersenen geraak, en dan heb ik ze 't liefst rauw en bloederig, geen tijd om die in de pan te gaan bakken. Bovendien behouden ze zo het best hun aroma en smaak, evenals voedingswaarde.

Ik bedoel: dat krijgt ge niet bij de slager.

CUFI
12 juni 2023, 13:34
Tijd om nog eens schijtezat te zijn...
We beginnen met Omer.

NieuwNoors
12 juni 2023, 13:36
Bij 30° is het hier veel te heet om te koken.

Straks dus een koude schotel.

Lof der Zotheid
12 juni 2023, 13:45
Geachte heer

U bent erin geslaagd om iets te berichten dat zelfs voor Demper te gortig zou zijn. Het is ook iets.

Hoogachtend

Geachte Puit,

U kunt uw mening gaarne steken waar het zonnetje niet schijnt.

Minachtend

Lof der Zotheid
12 juni 2023, 13:47
Tijd om nog eens schijtezat te zijn...
We beginnen met Omer.

Woar, woar is da fiestje?

NieuwNoors
12 juni 2023, 13:54
Geachte Puit,

U kunt uw mening gaarne steken waar het zonnetje niet schijnt.

Minachtend

:thumbsup:

Gipsy
12 juni 2023, 15:11
't Probleem is dat ik enkel bij volle maan aan die hersenen geraak, en dan heb ik ze 't liefst rauw en bloederig, geen tijd om die in de pan te gaan bakken. Bovendien behouden ze zo het best hun aroma en smaak, evenals voedingswaarde.

Ik bedoel: dat krijgt ge niet bij de slager.

Ik hou van hersenen maar dan moet ik ze wel crocant in de boter bakken of gekookt en dan koud met een zelfgemaakte tartare saus. Helaas vind men dit nog hoog uitzonderlijk(of nooit) op restaurant. Als ik tiener was vond ik het een lekkernij met mijn ouders in Les Armes de Bruxelles. Helaas zijn zelf de chique restaurants nu overgeschakeld naar oneetbare fret die ge met een beetje handigheid beter thuis klaarmaakt.

Ik wil dat koks met hun poten van mijn bord blijven om tekeningetjes te maken. Ze moeten basic lekkere schotels brengen, dat zit er doorgaans niet meer in.

On cache la médiocrité avec des pièges a cons. Waar gastronomische idioten graag in vallen.

CUFI
12 juni 2023, 16:00
Woar, woar is da fiestje?

Kzou het geen feestje noemen :)
Tis gewoon zuipen om te zuipen...
Intussen zitten we al aan halve liters en ne dikke toeter.

Gezegend is de vrucht.

CUFI
12 juni 2023, 16:01
Bij 30° is het hier veel te heet om te koken.

Straks dus een koude schotel.

Kei lekker met wat asperges (uit nen bokaal) tussen een schelleke hesp en een goeie klot mayonaise...

maddox
12 juni 2023, 16:37
Geachte Vilvoordenaar

U wordt voor uw bereidingswijze van dit ontbijt hartelijk bedankt.
Het is alleen maar de jus... De runderlappen en de aardappelpuree moeten nog komen...


De meeste mannen hebben echter geen halve dag tijd of willen geen halve dag vrijmaken om één maaltijd te kunnen bereiden.

Hoogachtend

Daarvoor ben ik getrouwd. Ik bedenk het alleen maar.

Maar voor u, het snelste ontbijt ter wereld. Een set rauwe eieren en een appel.
Om het echt snel te laten gaan, kauw het hele ei.

maddox
12 juni 2023, 16:41
I
Ik wil dat koks met hun poten van mijn bord blijven om tekeningetjes te maken. Ze moeten basic lekkere schotels brengen, dat zit er doorgaans niet meer in.


De Kuiper levert nog steeds exact dat.
Zelfs de nieuwe generatie doet het prima.

Vlad
12 juni 2023, 18:35
bevroren fruit

Koenaard Depuydt
12 juni 2023, 19:21
Het is alleen maar de jus... De runderlappen en de aardappelpuree moeten nog komen...

Geachte Vilvoordenaar

Dit is een hele bedoening voor wat vleesnat. Aardappelbrij bereiden is ook zo'n tijdrovende bezigheid en het is stukken minder voedzaam dan runderlapjes. De heer Koenaard Depuydt bedankt voor dit alles heel vriendelijk.

Daarvoor ben ik getrouwd. Ik bedenk het alleen maar.

U bent dus met een cock getrouwd zodoende u hem niet rechtstreeks meer hoeft te betalen. Dit is geen hoogstaande zaak maar u doet maar.

Maar voor u, het snelste ontbijt ter wereld. Een set rauwe eieren en een appel.
Om het echt snel te laten gaan, kauw het hele ei.

Het nuttigen van rauwe eieren schijnt niet de beste keuze te zijn omdat de eiwitten veel minder goed opgenomen worden. Het ware beter om de eieren te bakken of te zieden.
Om het nog sneller te laten gaan:
Is ontbijt, vooral tijdens de zomer, echt nodig?
Wij zwijgen dan nog over de mensen die het grootste stuk van hun dag al zittend of liggend doorbrengen.

Met Vilvoordse groeten

Koenaard Depuydt
12 juni 2023, 19:23
Tijd om nog eens schijtezat te zijn...
We beginnen met Omer.

Geachte heer

De heilige Omaar zegt: "Dappere mannen zijn steeds nuchter."

Met nuchtere groeten

Koenaard Depuydt
12 juni 2023, 19:35
Geachte Puit,

U kunt uw mening gaarne steken waar het zonnetje niet schijnt.

Minachtend

Geachte heer

De bloedworst lijkt tijdens het sabbelen, uitgaande van bovenstaande berichtgeving althans, de diep in uw keel geraak te zijn. Dit is de enige wijze hoe uw opmerking verhelderd kan worden.

De zon schijnt trouwens overal bij de heer Koenaard Depuydt.
Voel u dus vrij om uw opmerking te samen met andermans bloedworst in uw donker plekje met zijn wit vleesnat te vermengen.

Met vlezige groeten

maddox
12 juni 2023, 19:41
Geachte Vilvoordenaar

Dit is een hele bedoening voor wat vleesnat.
En dan, het is heerlijk.
Aardappelbrij bereiden is ook zo'n tijdrovende bezigheid en het is stukken minder voedzaam dan runderlapjes.
De heer Koenaard Depuydt bedankt voor dit alles heel vriendelijk.
U mag uw aardappelen rauw uit de grond getrokken eten. Alswel uw carpaccio.
U bent dus met een cock getrouwd zodoende u hem niet rechtstreeks meer hoeft te betalen. Dit is geen hoogstaande zaak maar u doet maar.
Uw woordspeling is misschien grappig bedoeld. Maar mijn partner en ik delen het leven. Dat u geen volwaardige partner kan vinden... mijn medeleven, het is echt een gemis in het leven.
Het nuttigen van rauwe eieren schijnt niet de beste keuze te zijn omdat de eiwitten veel minder goed opgenomen worden. Het ware beter om de eieren te bakken of te zieden.
Onzin, het enige voordeel van gekookte, gepelde eitjes voor normale mensen is een veel minder grote kans op bacteriële besmetting.
Is ontbijt, vooral tijdens de zomer, echt nodig?
Ontbijt als een koning, middagmaal als een koning, avondeten als een bedelaar.
Wij zwijgen dan nog over de mensen die het grootste stuk van hun dag al zittend of liggend doorbrengen.
Daar hoor ik niet bij. Die mogen rotten in hun eigen zweet.

Rudy
12 juni 2023, 19:49
Couscous met lam als verjaardagsmenu.

Lof der Zotheid
12 juni 2023, 21:03
Ik hou van hersenen maar dan moet ik ze wel crocant in de boter bakken of gekookt en dan koud met een zelfgemaakte tartare saus. Helaas vind men dit nog hoog uitzonderlijk(of nooit) op restaurant. Als ik tiener was vond ik het een lekkernij met mijn ouders in Les Armes de Bruxelles. Helaas zijn zelf de chique restaurants nu overgeschakeld naar oneetbare fret die ge met een beetje handigheid beter thuis klaarmaakt.

Ik wil dat koks met hun poten van mijn bord blijven om tekeningetjes te maken. Ze moeten basic lekkere schotels brengen, dat zit er doorgaans niet meer in.

On cache la médiocrité avec des pièges a cons. Waar gastronomische idioten graag in vallen.

Daar kan ik absoluut mee inkomen. Simpele en hartige huiskost smaakt nog altijd het beste.

Lof der Zotheid
12 juni 2023, 21:04
Kzou het geen feestje noemen :)
Tis gewoon zuipen om te zuipen...
Intussen zitten we al aan halve liters en ne dikke toeter.

Gezegend is de vrucht.

Schollekes. Misschien zou 'k ook mijn honger moeten proberen te verzuipen tot aan de volle maan.

CUFI
13 juni 2023, 03:32
Geachte heer

De heilige Omaar zegt: "Dappere mannen zijn steeds nuchter."

Met nuchtere groeten

Gelukkig da ik dan laf ben en veel mag en kan gebruiken.

CUFI
13 juni 2023, 03:34
Schollekes. Misschien zou 'k ook mijn honger moeten proberen te verzuipen tot aan de volle maan.

Het is maar ene keer volle maan per maand.
Dat zijn 12 hoogtepunten per jaar.
En de overige 353 dagen gewoon wachten?
Geef mij dan maar seks, drugs en alcohol lol.

Lof der Zotheid
13 juni 2023, 07:44
Het is maar ene keer volle maan per maand.
Dat zijn 12 hoogtepunten per jaar.
En de overige 353 dagen gewoon wachten?
Geef mij dan maar seks, drugs en alcohol lol.

Gij zijt dan geen weerwolf, hee.

Ik bedoel: 365 hoogtepunten per jaar, dan wordt het nogal saai...

'k Heb HONGER!

CUFI
13 juni 2023, 08:18
Gij zijt dan geen weerwolf, hee.

Ik bedoel: 365 hoogtepunten per jaar, dan wordt het nogal saai...

'k Heb HONGER!

Elke dag lekker en goed eten gaat nooit vervelen.
Ik kan zo blij worden van koken en eten. Maar ik ben dan een feeder en geen weerwolf.
https://sm.askmen.com/askmen_in/article/i/is-the-fee/is-the-feeder-gainer-fetish-the-most-dangerous-eve_2vwn.jpg

Onzijdig
13 juni 2023, 08:24
Deze noen koude schotel met garnalen en tomaat

NieuwNoors
13 juni 2023, 09:24
Couscous met lam als verjaardagsmenu.

Mjam, een lekker lamskroontje!!!!!!!!!!!:-D
Couscous heb ik nog nooit gegeten.

NieuwNoors
13 juni 2023, 09:27
bevroren fruit

Lekker fris idd.
Ik heb hier nog frambozen en blauwe bessen in de vriezer liggen.
Deze namiddag ga ik ervan eten met een bolletje lekker vanille-ijs erbij. :-)

NieuwNoors
13 juni 2023, 09:27
Gelukkig da ik dan laf ben en veel mag en kan gebruiken.

:lol::lol:

NieuwNoors
13 juni 2023, 09:29
Elke dag lekker en goed eten gaat nooit vervelen.
Ik kan zo blij worden van koken en eten. Maar ik ben dan een feeder en geen weerwolf.
https://sm.askmen.com/askmen_in/article/i/is-the-fee/is-the-feeder-gainer-fetish-the-most-dangerous-eve_2vwn.jpg

Ah, da zijde gij dus op die foto.

NieuwNoors
13 juni 2023, 09:32
Deze noen koude schotel met garnalen en tomaat

Hier ook voor de zoveelste dag ne koude schotel wegens te heet om te koken.
Ik probeer wel elke keer wat te variëren.

Lof der Zotheid
13 juni 2023, 09:40
Bloedworst en gebakken nieren.

CUFI
13 juni 2023, 09:47
Ah, da zijde gij dus op die foto.

Spijtig genoeg niet neen...
Maar ik blijf wel proberen.

NieuwNoors
13 juni 2023, 10:05
Spijtig genoeg niet neen...
Maar ik blijf wel proberen.

Die arme vrouw te feeden? :x

NieuwNoors
13 juni 2023, 10:11
Bloedworst en gebakken nieren.

Gebakken niertjes, hhhhmmmmmmmmmm!

Toen ik nog een hond had kookte ik 2- dagelijks kippenlevertjes, kippenhartjes, niertjes met rijst erbij.

Voordat de hond zijn eerste portie kreeg had ik al een heel bord leeggegeten..:oops::oops:

Lekker!!!!!!!

CUFI
13 juni 2023, 10:16
Die arme vrouw te feeden? :x

Het is sterker dan mezelf.
Ik zou dan zelfs een logboekje bijhouden waarin ik den omtrek van haar buik in opvolg.

NieuwNoors
13 juni 2023, 10:35
Het is sterker dan mezelf.
Ik zou dan zelfs een logboekje bijhouden waarin ik den omtrek van haar buik in opvolg.

Euh....een gewoon meetlint is slechts 1,5m lang.
Aan de mevrouw te zien is dat niet voldoende. Denk ik.

Onzijdig
13 juni 2023, 10:39
Bloedworst en gebakken nieren.

Gebakken niertjes, dat zal wel zijn, superlekker. Spijtig genoeg kun je het enkel nog op bestelling krijgen. Minstens 3 dagen op voorhand.
Juist het zelfde voor een stukje lever.

Leverworst waar van alle brol tussen gedraaid is kun je genoeg vinden.

Een echte volksbeenhouwer vindt ge bijna niet meer.

CUFI
13 juni 2023, 10:42
Euh....een gewoon meetlint is slechts 1,5m lang.
Aan de mevrouw te zien is dat niet voldoende. Denk ik.

Dan kunt ge er 2 en hopelijk dan ooit 3 aan elkaar nieten he :)
Maar ze moeten wel mooi dik zijn he. Ge hebt ook lelijk dik...
Als feeder ben je daar dan zelf verantwoordelijk voor.

Waar oh waar vinden wij, feeders, een vrouw die onze vettige vingers wilt aflikken?

NieuwNoors
13 juni 2023, 10:48
Gebakken niertjes, dat zal wel zijn, superlekker. Spijtig genoeg kun je het enkel nog op bestelling krijgen. Minstens 3 dagen op voorhand.
Juist het zelfde voor een stukje lever.

Leverworst waar van alle brol tussen gedraaid is kun je genoeg vinden.

Een echte volksbeenhouwer vindt ge bijna niet meer.

Wijlen mijn vader had een 'geheim' recept om niertjes te bereiden. Met een 'geheime' saus die hij zelf bedacht had.
1 Keer per maand maakte hij een grote pan klaar en dan nodigde hij ons uit om mee te komen smullen.

Dat was echt om duimen en vingers af te likken!
Spijtig genoeg heb ik nooit het recept van zijn 'niertjessaus' kunnen achterhalen. :cry:

Herr Flick
13 juni 2023, 10:50
Hier ook voor de zoveelste dag ne koude schotel wegens te heet om te koken.
Ik probeer wel elke keer wat te variëren.

ik heb mijn worstjes van den BBQ van den dag ervoor koud opgegeten, dan is dat ook een soort koude schotel he.

NieuwNoors
13 juni 2023, 10:52
Dan kunt ge er 2 en hopelijk dan ooit 3 aan elkaar nieten he :)
Maar ze moeten wel mooi dik zijn he. Ge hebt ook lelijk dik...
Als feeder ben je daar dan zelf verantwoordelijk voor.

Waar oh waar vinden wij, feeders, een vrouw die onze vettige vingers wilt aflikken?

Elke maandagavond op TLC; the 1000 pound sisters, Amy en Tammy Slaton.

Tammy woog op haar zwaarst 325 kg.

Stuur haar een mailtje!

CUFI
13 juni 2023, 10:57
Elke maandagavond op TLC; the 1000 pound sisters, Amy en Tammy Slaton.

Tammy woog op haar zwaarst 325 kg.

Stuur haar een mailtje!

Ik ken ze. Helemaal mijn type niet.
Dit dan weer wel:

https://i.pinimg.com/736x/fb/a0/5d/fba05d8e3de326837589fae9150f36f6.jpg

Geef nu toe, dat is een landschap om in te verdwalen...

NieuwNoors
13 juni 2023, 11:07
ik heb mijn worstjes van den BBQ van den dag ervoor koud opgegeten, dan is dat ook een soort koude schotel he.

Natuurlijk is dat een koude schotel :-):-)

Ik heb hierjuist eens in mijn frigo gekeken wat er nog instaat, behalve vleeswaren.
Daarvan stel ik straks een koude schotel samen.

- 4 tomaten
- 5 gekookte eieren
- ong. 500 g koude patatten
- 1 kropsla
- Overschotje rucolasla
-overschotje geraspte wortelen
- 2 Pakjes zalmsneetjes
- Roze garnalen
- vissla 'Noordzee'
- staafjes Surimi
-mozarella

Lof der Zotheid
13 juni 2023, 11:16
Gebakken niertjes, hhhhmmmmmmmmmm!

Toen ik nog een hond had kookte ik 2- dagelijks kippenlevertjes, kippenhartjes, niertjes met rijst erbij.

Voordat de hond zijn eerste portie kreeg had ik al een heel bord leeggegeten..:oops::oops:

Lekker!!!!!!!

Ik ken dat. Dan zegt ge zo terloops "'k zen iet gaan halen voor (vul zelf maar in)" of "'k ga eens iets lekkers koken voor (vul zelf maar in)", en natuurlijk moet ge "proeven", en voor ge 't weet, hebde twee borden "geproefd".

Niet dat daar ooit schuldgevoelens bij komen kijken, natuurlijk :mrgreen:.

Lof der Zotheid
13 juni 2023, 11:18
Gebakken niertjes, dat zal wel zijn, superlekker. Spijtig genoeg kun je het enkel nog op bestelling krijgen. Minstens 3 dagen op voorhand.
Juist het zelfde voor een stukje lever.

Leverworst waar van alle brol tussen gedraaid is kun je genoeg vinden.

Een echte volksbeenhouwer vindt ge bijna niet meer.

't Is inderdaad droevig... Enne die leverworst: daar is meer worst dan lever bij...

Lof der Zotheid
13 juni 2023, 11:20
Wijlen mijn vader had een 'geheim' recept om niertjes te bereiden. Met een 'geheime' saus die hij zelf bedacht had.
1 Keer per maand maakte hij een grote pan klaar en dan nodigde hij ons uit om mee te komen smullen.

Dat was echt om duimen en vingers af te likken!
Spijtig genoeg heb ik nooit het recept van zijn 'niertjessaus' kunnen achterhalen. :cry:

Een waar gemis, en dat in meerdere zinnen... :-(

Langs den anderen kant: schone herinneringen, zowel culinair alsook aan uw vader, papa's of bompa's geheime saus is iets dat kinderen van hun leven niet vergeten...

Lof der Zotheid
13 juni 2023, 11:21
ik heb mijn worstjes van den BBQ van den dag ervoor koud opgegeten, dan is dat ook een soort koude schotel he.

Maar da's qua smaak bijlange niet in de buurt van worstjes vers van den BBQ, hee.

Lof der Zotheid
13 juni 2023, 11:22
Elke maandagavond op TLC; the 1000 pound sisters, Amy en Tammy Slaton.

Tammy woog op haar zwaarst 325 kg.

Stuur haar een mailtje!

Zelfs haar voorhoofd puilt uit van 't vet. Da's niet normaal meer.

NieuwNoors
13 juni 2023, 11:29
Een waar gemis, en dat in meerdere zinnen... :-(

Langs den anderen kant: schone herinneringen, zowel culinair alsook aan uw vader, papa's of bompa's geheime saus is iets dat kinderen van hun leven niet vergeten...

Idd!
Ook mijn kinderen praten nog vaak over hun bompa's geheim recept:-):-)

NieuwNoors
13 juni 2023, 11:29
Een waar gemis, en dat in meerdere zinnen... :-(

Langs den anderen kant: schone herinneringen, zowel culinair alsook aan uw vader, papa's of bompa's geheime saus is iets dat kinderen van hun leven niet vergeten...

Idd!
Ook mijn kinderen praten nog vaak over hun bompa's geheim recept:-):-)

NieuwNoors
13 juni 2023, 11:31
Zelfs haar voorhoofd puilt uit van 't vet. Da's niet normaal meer.

Heden is ze wel al zo'n 125 kg afgevallen.
Haar voorhoofd begint er terug een beetje normaler uit te zien.

Herr Flick
13 juni 2023, 11:39
Maar da's qua smaak bijlange niet in de buurt van worstjes vers van den BBQ, hee.

Nee maar dat had ik den dag ervoor al gehad.

Herr Flick
13 juni 2023, 11:44
Idd!
Ook mijn kinderen praten nog vaak over hun bompa's geheim recept:-):-)

Als het lekker was, zal er wel A goei boter/echte room in gezeten hebben, B alcool .

en eerst alles goed bruin bakken in beure noisette . blussen met iets van drank.

en dan kruiden he, daar zit dikwijls ook het geheim.

Weyland
13 juni 2023, 13:46
Elke dag lekker en goed eten gaat nooit vervelen.
Ik kan zo blij worden van koken en eten. Maar ik ben dan een feeder en geen weerwolf.
https://sm.askmen.com/askmen_in/article/i/is-the-fee/is-the-feeder-gainer-fetish-the-most-dangerous-eve_2vwn.jpg

Lijkt heel hard op Mark Verstraete ofte Jef Liefooghe. :lol:

fox
13 juni 2023, 14:17
Rundsgehakt met kikkererwten, spinazie, labneh en granaatappel. Dat in een pitabroodje. Hemels lekker.

NieuwNoors
13 juni 2023, 14:56
Lijkt heel hard op Mark Verstraete ofte Jef Liefooghe. :lol:

Maar nee, dat is gewoon de Cufi.
Hij gaf zelf toe dat hij een feeder is. :-D:-D

Herr Flick
13 juni 2023, 14:58
Maar nee, dat is gewoon de Cufi.
Hij gaf zelf toe dat hij een feeder is. :-D:-D

dat is toch ook weer een rare mode, uw vriendin vet mesten, ...

t zal wel aan mij liggen dat ik dat niet snap.

kijk als dat meiske wil eten, moet ze dat zelf weten, ik ga daar niet naast gaan zitten met een taljoor fruitpap of wat dan ook en het er dan inlepelen.

NieuwNoors
13 juni 2023, 15:03
Ik ken ze. Helemaal mijn type niet.
Dit dan weer wel:

https://i.pinimg.com/736x/fb/a0/5d/fba05d8e3de326837589fae9150f36f6.jpg

Geef nu toe, dat is een landschap om in te verdwalen...

1. Ik ben geen man, ik ben ook blij dat ik er geen ben. OEF.
2. Ik heb ook een maatje meer ( den overgang+ niet meer werken)
3. Toch kan ik me voorstellen dat ge als man in zo'n landschap kunt verdwalen.

Pandareus
13 juni 2023, 16:31
Deze middag : koude schotel van asperges, hesp en hardgekookte eitjes.

Straks : gegrilde steak, koude aardappelen en prinsessenbonen met vinaigrette.

CUFI
13 juni 2023, 16:59
1. Ik ben geen man, ik ben ook blij dat ik er geen ben. OEF.
2. Ik heb ook een maatje meer ( den overgang+ niet meer werken)
3. Toch kan ik me voorstellen dat ge als man in zo'n landschap kunt verdwalen.

Ja die is echt mooi dik he?
Ik zou er wel raad mee weten. Maar is heel moeilijk te vinden....
Mijn lief is constant met haar figuur bezig, ze is maatje 36 denk ik. Maar ik heb toch liever dat ze ietske meer zou bijkomen omdat ze dan veel mooiere vormen heeft.
I love BBW.

Rudy
13 juni 2023, 20:23
Pizakkes en gin tonic.

Rudy
13 juni 2023, 20:26
Ja die is echt mooi dik he?
Ik zou er wel raad mee weten. Maar is heel moeilijk te vinden....
Mijn lief is constant met haar figuur bezig, ze is maatje 36 denk ik. Maar ik heb toch liever dat ze ietske meer zou bijkomen omdat ze dan veel mooiere vormen heeft.
I love BBW.

Ik ben altijd een fan geweest van Rubens.
Die vent had er tenminste verstand van, maar ik kan niet schilderen.

CUFI
13 juni 2023, 22:39
Ik ben altijd een fan geweest van Rubens.
Die vent had er tenminste verstand van, maar ik kan niet schilderen.

Ja Rubens is nice. Hebt ge ooit een schilderij gezien waar ze schaamhaar hadden of kijk ik verkeerd?

Rudy
13 juni 2023, 23:09
Ja Rubens is nice. Hebt ge ooit een schilderij gezien waar ze schaamhaar hadden of kijk ik verkeerd?

Nooit gezien.

CUFI
13 juni 2023, 23:35
Nooit gezien.

Dus ik heb goed gekeken? Die man was dan echt voor op zijn tijd of vrouwen deden toen hun schaamhaar weg...

maddox
14 juni 2023, 04:37
Dus ik heb goed gekeken? Die man was dan echt voor op zijn tijd of vrouwen deden toen hun schaamhaar weg...

Voor zover ik weet was het niet ongebruikelijk zonder schaamluis door het leven te willen gaan.

Weyland
14 juni 2023, 05:10
Vroeger werden amper vrouwen met schaamhaar uitgebeeld en niet per se omdat ze het wegdeden. Zeker in die beeldende christelijk-geïnspireerde kunst. Rembrandt schilderde meer mensen zoals ze waren, al heeft hij die stijl evenmin uitgevonden. De ietwat bravere, doch niet minder imposante Jan Van Eyck had ook wel oog voor detail en realisme, alleen geen naaktportretten he.

Nu, de reden van die afwezigheid van schaamhaar of de erg subtiele depictie ervan bij zijn tijdgenoten heeft alles te maken met preutsheid. Het draaide om 'niet provoceren'.

Onzijdig
14 juni 2023, 06:36
Koude schotel met sneetjes zelf gebakken fricandon.

Lof der Zotheid
14 juni 2023, 14:08
Heden is ze wel al zo'n 125 kg afgevallen.
Haar voorhoofd begint er terug een beetje normaler uit te zien.

Dat zijn dan nog steeds 200 kg...

CUFI
16 juni 2023, 09:13
Kheb al 2 dagen nix gegeten maar wel tiental liter gezopen...
Iemand lachte mij uit met mijn buik toen we vapeten.

NieuwNoors
16 juni 2023, 09:32
Kheb al 2 dagen nix gegeten maar wel tiental liter gezopen...
Iemand lachte mij uit met mijn buik toen we vapeten.

8O8O8O8O

Wat precies hebt ge dan gezopen?

NieuwNoors
16 juni 2023, 09:32
Kheb al 2 dagen nix gegeten maar wel tiental liter gezopen...
Iemand lachte mij uit met mijn buik toen we vapeten.

8O8O8O8O

Wat precies hebt ge dan gezopen?

CUFI
16 juni 2023, 09:37
8O8O8O8O

Wat precies hebt ge dan gezopen?

Bier enzo ... das wrsl het enige voedsel dak nog koop. :)

NieuwNoors
16 juni 2023, 09:49
Bier enzo ... das wrsl het enige voedsel dak nog koop. :)

10-Tal liter bier tijdens het weekend.....klinkt ni goed.
En nog slechter zonder eten erbij.

NieuwNoors
16 juni 2023, 09:51
Ik eet nu een kommetje aardbeien.

Deze middag volkorenbrood met Philadelphia en schijfjes komkommer.

Vanavond weer ne koude schotel.
Zolang die stomme hitte aanhoudt wordt er hier niet warm gegeten.

Herr Flick
16 juni 2023, 09:52
10-Tal liter bier tijdens het weekend.....klinkt ni goed.
En nog slechter zonder eten erbij.

dat is eten en drinken he, ;-)

CUFI
16 juni 2023, 09:55
10-Tal liter bier tijdens het weekend.....klinkt ni goed.
En nog slechter zonder eten erbij.

Tjah het is wat het is.
Maar ik zit al aan 17 sigaretten per dag ipv 30. Dus het is niet allemaal slecht.

De stomste keuze die ik maakte was mijn selectie opgeven omdat ik wou cheapskaten op ellentriek. Normaal drink ik niet, of toch ni zoveel. Kzou liever een coffeeshop hebben om terug normaal te leven, maar tis mij niet gegund.

Ik woon hier echt nimeer graag en kan nergens anders heen dus....

NieuwNoors
16 juni 2023, 09:58
dat is eten en drinken he, ;-)

Vind je?
Ik drink ook graag eens een glas witte wijn of Limoncella en in de winter Hasseltse koffie met slagroom maar echt geen liters.

+ Ik eet mijn maaltijden en enkele tussendoortjes.
Dat is heel anders dan uitsluitend van alcohol leven.

NieuwNoors
16 juni 2023, 10:02
Tjah het is wat het is.
Maar ik zit al aan 17 sigaretten per dag ipv 30. Dus het is niet allemaal slecht.

De stomste keuze die ik maakte was mijn selectie opgeven omdat ik wou cheapskaten op ellentriek. Normaal drink ik niet, of toch ni zoveel. Kzou liever een coffeeshop hebben om terug normaal te leven, maar tis mij niet gegund.

Ik woon hier echt nimeer graag en kan nergens anders heen dus....

Dat mag geen reden zijn om je te laten gaan he Cufi.
Iedereen kan elders terecht.
Woon je in een eigen huis of huur je?

NieuwNoors
16 juni 2023, 10:04
Tjah het is wat het is.
Maar ik zit al aan 17 sigaretten per dag ipv 30. Dus het is niet allemaal slecht.

De stomste keuze die ik maakte was mijn selectie opgeven omdat ik wou cheapskaten op ellentriek. Normaal drink ik niet, of toch ni zoveel. Kzou liever een coffeeshop hebben om terug normaal te leven, maar tis mij niet gegund.

Ik woon hier echt nimeer graag en kan nergens anders heen dus....

Hetgeen je gecheapskate hebt geeft ge nu uit aan al dat bier. Je spreekt van 10-tal liter alleen al in het weekend. Dat kost toch veel geld! En dan heb nog niks gegeten.

Onzijdig
16 juni 2023, 10:07
Watermeloen en ijsthee met munt.

CUFI
16 juni 2023, 10:09
Dat mag geen reden zijn om je te laten gaan he Cufi.
Iedereen kan elders terecht.
Woon je in een eigen huis of huur je?

Het gaat over het algemeen, dit land. Er is geen plaats of thuis voor mij.
En laat geweten zijn, wat ik er ook heel dik zal inwrijven, is dat mijn leven er veel beter aan toe had geweest als ik gewoon kon doen waar ik mij goed bij voelde.
Die corona en vaccins afdwingen heeft er ook geen goed aan gedaan.

CUFI
16 juni 2023, 10:11
Hetgeen je gecheapskate hebt geeft ge nu uit aan al dat bier. Je spreekt van 10-tal liter alleen al in het weekend. Dat kost toch veel geld! En dan heb nog niks gegeten.

Goh zo duur is bier niet he.
Ik betaal 50 cent voor ne halve liter. Af en toe een Omerke of Karmeliet.

TV-verslaafde
16 juni 2023, 10:36
Het gaat over het algemeen, dit land. Er is geen plaats of thuis voor mij.
En laat geweten zijn, wat ik er ook heel dik zal inwrijven, is dat mijn leven er veel beter aan toe had geweest als ik gewoon kon doen waar ik mij goed bij voelde.
Die corona en vaccins afdwingen heeft er ook geen goed aan gedaan.

Een hut in het bos?

Fuck the world.

Neen, je moet ook af en toe je boodschappen doen en bezoekjes.

Neen, hier wordt nooit over politiek of zaken gesproken. Over wat kan je dan nog spreken?

Er schiet niet veel meer over. Kan je even goed wat met jezelf praten? Even interessant.

:-)

TV-verslaafde
16 juni 2023, 10:42
Maandag ga ik altijd vissen.
Dinsdag ga ik altijd naar het park met die kinderen.
Woensdag ga ik naar de winkel.
Donderdag rij ik 2 keer over mijn vrouw.
Vrijdag sleutel ik wat aan mijn auto.

Neen, aan mijn weekend komen ze niet aan. Heilig.

Ze zouden beter wat meer mensen een spuitje geven. Ik moet het ook zo niet hebben van die beesten. Dat komt niet in mijn huis.

Kijk, de bus met idioten komt langs....

:-)

Herr Flick
16 juni 2023, 10:53
Vind je?
Ik drink ook graag eens een glas witte wijn of Limoncella en in de winter Hasseltse koffie met slagroom maar echt geen liters.

+ Ik eet mijn maaltijden en enkele tussendoortjes.
Dat is heel anders dan uitsluitend van alcohol leven.

dat was wel voor te lachen he, maar los daarvan, zitten daar wel veel callorien in. alleen wat weinig vezelkes en vitamientjes.

NieuwNoors
16 juni 2023, 11:03
Goh zo duur is bier niet he.
Ik betaal 50 cent voor ne halve liter. Af en toe een Omerke of Karmeliet.

50 cent voor een halve liter = 10 euro voor 10 liter. + nog die Omerkes of/ en Karmelieten; dat komt algauw op 30 euro/ weekend.

Tel daarbij op wat je op weekdagen drinkt en dat kan zomaar in totaal 70 Euro/ week zijn.

Maandelijks meer dan 280 Euro!
Van dat bedrag kunt ge gemakkelijk 3 gezonde maaltijden per dag betalen Cufi.

Maar ok; het is mijne portemonee niet. ;-)

Skobelev
16 juni 2023, 11:47
Boterhammen met mangalica-gehakt.

Lof der Zotheid
16 juni 2023, 11:56
Bloedworst, extra bloederig.

TV-verslaafde
16 juni 2023, 11:57
Levertraan moet ik eens proberen.

Dat zit vol Elektrolyten. :-D

TV-verslaafde
16 juni 2023, 12:00
betrokken bij de regulering van de bloeddruk, de vochtbalans en zuurgraad van je lichaam. Ook helpen elektrolyten bij het samentrekken van je spieren (ook je hart!)

Elektrolyten is de verzamelnaam voor allerlei zouten, waaronder het bekende natriumchloride (keukenzout).

Aah, een lepel zout per dag houdt de dokter weg.

:roll:

CUFI
16 juni 2023, 12:15
50 cent voor een halve liter = 10 euro voor 10 liter. + nog die Omerkes of/ en Karmelieten; dat komt algauw op 30 euro/ weekend.

Tel daarbij op wat je op weekdagen drinkt en dat kan zomaar in totaal 70 Euro/ week zijn.

Maandelijks meer dan 280 Euro!
Van dat bedrag kunt ge gemakkelijk 3 gezonde maaltijden per dag betalen Cufi.

Maar ok; het is mijne portemonee niet. ;-)

Dat heeft geen financiële reden dat ik niet eet hoor.
De passie is uitgedoofd vrees ik...
Winkelen, koken, afwassen, ...
Nu maak ik 1 tas per dag vuil.

CUFI
16 juni 2023, 12:18
Een hut in het bos?

Fuck the world.

Neen, je moet ook af en toe je boodschappen doen en bezoekjes.

Neen, hier wordt nooit over politiek of zaken gesproken. Over wat kan je dan nog spreken?

Er schiet niet veel meer over. Kan je even goed wat met jezelf praten? Even interessant.

:-)

Je mag dat niet, in een bos wonen.

NieuwNoors
16 juni 2023, 13:57
Dat heeft geen financiële reden dat ik niet eet hoor.
De passie is uitgedoofd vrees ik...
Winkelen, koken, afwassen, ...
Nu maak ik 1 tas per dag vuil.

1 glas dus.

Rudy
16 juni 2023, 14:30
Roereieren met spek, en stokbrood. En vermout casero.

Onzijdig
16 juni 2023, 14:43
Boterhammen met mangalica-gehakt.

Dat heb ik moeten opzoeken. Is heel speciaal.

Pandareus
16 juni 2023, 14:43
Tjah het is wat het is.
Maar ik zit al aan 17 sigaretten per dag ipv 30. Dus het is niet allemaal slecht.

De stomste keuze die ik maakte was mijn selectie opgeven omdat ik wou cheapskaten op ellentriek. Normaal drink ik niet, of toch ni zoveel. Kzou liever een coffeeshop hebben om terug normaal te leven, maar tis mij niet gegund.

Ik woon hier echt nimeer graag en kan nergens anders heen dus....

Niet opgeven ! gewoon blijven doorzuipen.

https://www.google.com/search?q=katastroof+zuipen&bshm=ncc/1#fpstate=ive&vld=cid:4f0749a0,vid:9uOzpi0rdBM

CUFI
16 juni 2023, 14:46
1 glas dus.

Neen een tas koffie. Ik drink uit het blik of fleske, zelfs de Karmeliet.

NieuwNoors
16 juni 2023, 14:48
Roereieren met spek, en stokbrood. En vermout casero.

Ik eet dat ook graag. Lekker!

Doch nu véél te warm.
Ik krijg al zo'n 10 dagen geen warm eten binnen wegens die stomme hitte.
Hoe het eruit ziet zal ik de komende 10-14 dagen ook moeten overleven op koud eten.

CUFI
16 juni 2023, 14:48
Niet opgeven ! gewoon blijven doorzuipen.

https://www.google.com/search?q=katastroof+zuipen&bshm=ncc/1#fpstate=ive&vld=cid:4f0749a0,vid:9uOzpi0rdBM

Waarschijnlijk... :)
Maar ik wou wel dat het anders was :D

NieuwNoors
16 juni 2023, 14:54
Neen een tas koffie. Ik drink uit het blik of fleske, zelfs de Karmeliet.

Ah ok. Ik had het misbegrepen. Sorry.

Skobelev
16 juni 2023, 15:14
Dat heb ik moeten opzoeken. Is heel speciaal.;-)

Gisteren bij hof ter meulen in de haan geweest. ;-)

NieuwNoors
16 juni 2023, 15:48
Levertraan moet ik eens proberen.

Dat zit vol Elektrolyten. :-D

Succes!

Ik zat vroeger in een nonnenschool. Vanaf mijn 2,5j.

In de winter moesten alle kleuters verplicht elke dag een soeplepel levertraan
innemen. We moesten in de rij staan bij de non die de levertraan hardhandig in onze mond stopte.

Ik deed nooit mijn mond open maar dan werd er een tweede non bijgehaald die mijn mond 'openwrikte' en die grote soeplepel in mijn keel goot.

Ik heb er een soort trauma aan overgehouden.

NieuwNoors
16 juni 2023, 15:49
;-)

Gisteren bij hof ter meulen in de haan geweest. ;-)

Mag ik vragen wat er geserveerd werd?

Onzijdig
16 juni 2023, 15:49
;-)

Gisteren bij hof ter meulen in de haan geweest. ;-)

Ferme zaak, wolvarkens en Limousin runderen. Echt de moeite.

Skobelev
16 juni 2023, 15:51
Mag ik vragen wat er geserveerd werd?

Dat is een boerderijwinkel….

Skobelev
16 juni 2023, 15:52
Ferme zaak, wolvarkens en Limousin runderen. Echt de moeite.

En alpaca’s maar niet om op te eten