PDA

View Full Version : Wat eet/drink je nu?


Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125

Supe®Staaf
18 januari 2015, 00:37
Maar, kom, vooruit....
Ik zal ons nog eens trakteren.

Voor u ook zo een bordje?
http://www.keywestseafooddepot.com/thumbnail.asp?file=assets/images/yellowfintuna1.jpg&maxx=300&maxy=0
En een smakelijk wit wijntje.
http://www.klwines.com/images/skus/1043190x.jpg

Supe®Staaf
18 januari 2015, 00:38
Je bent er toch maar een dikke blaas van geworden.Ieder huisje heeft zijn kruisje.
Elke Gustave, heeft zijn gave.

Demper
18 januari 2015, 00:39
Maar, kom, vooruit....
Ik zal ons nog eens trakteren.

Voor u ook zo een bordje?
http://www.keywestseafooddepot.com/thumbnail.asp?file=assets/images/yellowfintuna1.jpg&maxx=300&maxy=0
En een smakelijk wit wijntje.
http://www.klwines.com/images/skus/1043190x.jpg

Serveer je dat op een blote vrouw?

Supe®Staaf
18 januari 2015, 00:54
Serveer je dat op een blote vrouw?
Ik meng niet graag twee visaroma's door mekaar.
Die Yellowfin is daarvoor te delicaat, en die wasabi pikt zo hard dat ik er extra moet voor dokken als ik het in de navel wil serveren.
En mijn gigantische wijnglazen zijjn topzwaar, dus dat zou ook niet al te wel gaan.
En ik wil het fijne boeket van die Chassagne niet verkloten door janetteglazen te gebruiken.


Neenee.
Als we gortig doen met eten en dames, dan direct met dessert (sour cream, crème au beurre, ganache, moussekes, schuimkes, banketbakkersroom, crumble,.... manman, da's pas fun!

cookie monster
20 januari 2015, 23:22
freeeeeeeet :D

Wapper
21 januari 2015, 00:10
Beuling met spruitjes en bearnaisesaus, fondant aardappelen, gevolgd door tiramisu, Irish whisky en Javanais.

cookie monster
21 januari 2015, 23:20
freeeeeeeet :D

bembem
21 januari 2015, 23:27
:thumbsup:;-):thumbsup::-)

groentje
21 januari 2015, 23:47
Guldenbergje. Deze avond waren het balletjes in tomatensaus op zijn Italiaans.

groentje
23 januari 2015, 23:17
Deze avond een Cynar gedronken, en een onglet de boeuf aux échalottes met een glas rode wijn, en een paar glazen bier op café.

bembem
23 januari 2015, 23:24
Deze avond een Cynar gedronken, en een onglet de boeuf aux échalottes met een glas rode wijn, en een paar glazen bier op café.

Klinkt goed :-)

Hier was het pizza & Fanta met wafeltjes en chips :oops:

Supe®Staaf
24 januari 2015, 08:41
Deze avond een Cynar gedronken, en een onglet de boeuf aux échalottes met een glas rode wijn, en een paar glazen bier op café.
Zo ziet er ook mijn favoriete avondeten uit in Brussel-centrum!
Nog een voorgerechtje van os �* moèlle en 't is perfect.
:-):-):-)

Supe®Staaf
24 januari 2015, 08:44
Klinkt goed :-)

Hier was het pizza & Fanta met wafeltjes en chips :oops:

Dat soort maaltijden verklaart (deels- of voor een groot deel) je gebrek aan energie en werklust.
En ik zever niet.

Jay-P.
24 januari 2015, 09:19
Lekker levende oesters eten in een mooie omgeving, samen met mijn echtgenote...
Kan niet slecht zijn.

Pandareus
24 januari 2015, 09:19
Deze avond een Cynar gedronken, en een onglet de boeuf aux échalottes met een glas rode wijn, en een paar glazen bier op café.

Onglet a l'échalote, gewoon zalig...

Jij weet wel wat lekker eten is !

Jay-P.
24 januari 2015, 09:42
Maar, kom, vooruit....
Ik zal ons nog eens trakteren.

Voor u ook zo een bordje?
http://www.keywestseafooddepot.com/thumbnail.asp?file=assets/images/yellowfintuna1.jpg&maxx=300&maxy=0
En een smakelijk wit wijntje.
http://www.klwines.com/images/skus/1043190x.jpgProbeer deze eens om te vergelijken...

groentje
24 januari 2015, 12:03
Aperitief op café, en daarna restaurantje. Ik had net zo graag een Suze of een Fernet-Branca gehad, maar dat hadden ze spijtig genoeg niet. Een goede gewoonte, vind ik, om eerst een aperitiefje te drinken op een ander.

lombas
24 januari 2015, 12:05
Maar, kom, vooruit....
Ik zal ons nog eens trakteren.

Voor u ook zo een bordje?
http://www.keywestseafooddepot.com/thumbnail.asp?file=assets/images/yellowfintuna1.jpg&maxx=300&maxy=0
En een smakelijk wit wijntje.
http://www.klwines.com/images/skus/1043190x.jpg

Oosterse keuken moet je combineren met licht bier, niet met wijn.

Supe®Staaf
25 januari 2015, 10:16
Oosterse keuken moet je combineren met licht bier, niet met wijn.Perfect mogelijk.
Die Japanse biertjes gaan er goed in aan de sushi-bar.
Maar ik ben daar niet zo strikt in.
Trouwens een tonijn is toch eerder mediterraan, niet?

Supe®Staaf
25 januari 2015, 10:20
Onglet a l'échalote, gewoon zalig...

Jij weet wel wat lekker eten is !Proef hem in La Roue D'Or, Hoedemakersstraat Brussel: ongeëvenaard!
Meestal dubbele portie, diepe donkere sjalottesaus zoals je ze nergens eet, zelfs niet in Frankrijk.
Met wat geluk deel je zelfs een tafeltje met een of andere 'beroemdheid'

Henri1
25 januari 2015, 12:49
Aperitief op café, en daarna restaurantje. Ik had net zo graag een Suze of een Fernet-Branca gehad, maar dat hadden ze spijtig genoeg niet. Een goede gewoonte, vind ik, om eerst een aperitiefje te drinken op een ander.

Wat voor aperitief gaat u dan zoal verorberen in een café ?

de vuile muilekoek
25 januari 2015, 12:55
Ik ben witte druiven aan het eten. Ik ga zo zes(of meer) kopjes appelthee drinken zonder suiker:-) .

Gaat niemand aan!

Henri1
25 januari 2015, 12:58
Ik ben witte druiven aan het eten. Ik ga zo zes(of meer) kopjes appelthee drinken zonder suiker:-) .

Pas maar op dat je er geen Zoefpoep van krijgt.

lombas
25 januari 2015, 12:59
Zo meteen warme broodjes met mosterd, kaas en een vegetarisch worstje ertussen. En voor de verandering eens thee in plaats van koffie (al te veel op vandaag).

Savatage
25 januari 2015, 13:58
Proef hem in La Roue D'Or, Hoedemakersstraat Brussel: ongeëvenaard!
Meestal dubbele portie, diepe donkere sjalottesaus zoals je ze nergens eet, zelfs niet in Frankrijk.
Met wat geluk deel je zelfs een tafeltje met een of andere 'beroemdheid'

Bedankt voor de tip, ligt vlakbij mijn werkplaats in Brussel.

groentje
25 januari 2015, 14:17
Wat voor aperitief gaat u dan zoal verorberen in een café ?

Ik drink een aperitief, eten hoeft niet zo, dat is voor daarna. Al durf ik al eens naar een portie olijfjes vragen.

Demper
25 januari 2015, 17:23
http://www.belbev.be/Content/ProductNew/20131123_12179_Smeets%20Maranja.jpg

lombas
25 januari 2015, 17:23
Rum & Coke.

Demper
25 januari 2015, 17:36
amai ik voel het een beetje

groentje
25 januari 2015, 23:42
tortilla in soorten, en quiche. De hapjes op een receptie, niet slecht.
Ook wat van het betere bubbelwater en andere versterkende dranken.

cookie monster
2 februari 2015, 23:00
freeeeeeeet :D

groentje
3 februari 2015, 00:07
Een Cuvée des Jacobins met een pistolet met gehakt en zure ajuintjes.

bembem
3 februari 2015, 01:21
Een Cuvée des Jacobins met een pistolet met gehakt en zure ajuintjes.

klinkt goed ;-)

bembem
3 februari 2015, 01:22
freeeeeeeet :D

yummie :-)

groentje
3 februari 2015, 19:57
Speltboterham met St-Nectaire en een tas koffie. Ook nog tortellini met champignons staan, maar dat zal eerder voor morgen worden.

groentje
6 februari 2015, 03:02
Erwtensoep, broodje gerookte zalm met dille en sloten koffie. Nachtdiensten, we zijn dus weer gezond bezig (kuch).

Boduo
6 februari 2015, 17:25
Een kiwi.

groentje
6 februari 2015, 19:41
Brood en kaas. Altijd een geslaagde combinatie. Een sinaasappel ligt ook nog klaar als dessert.

Supe®Staaf
7 februari 2015, 10:58
Espresso van Ethiopische koffie.

Indomitable
7 februari 2015, 11:17
Carajillo voor mijn stemvingers.

lombas
7 februari 2015, 11:18
Espresso van Ethiopische koffie.

Heerlijk om dat zacht naweeënd aroma van jonge, christelijke negerslaven te proeven.

Wapper
7 februari 2015, 11:53
Heerlijk om dat zacht naweeënd aroma van jonge, christelijke negerslaven te proeven.

Ach zo, passen de Ethiopiers dezelfde methode toe als de Indonesiers met hun civetkoffie (Kopi Luwak), maar dan met koffiebonen uitgescheten door negerslaafjes? Hoe heerlijk decadent. :lol:

Supe®Staaf
7 februari 2015, 13:24
Ach zo, passen de Ethiopiers dezelfde methode toe als de Indonesiers met hun civetkoffie (Kopi Luwak), maar dan met koffiebonen uitgescheten door negerslaafjes? Hoe heerlijk decadent. :lol:
Heerlijk om dat zacht naweeënd aroma van jonge, christelijke negerslaven te proeven.
Wat is de bedoeling?
Moet ik me schuldig voelen en weer Zuid-of Midden-Amerikaanse koffie drinken, zodat de Ethiopische koffieplanteurs op hun kin kunnen kloppen?Ter info: de koffie smaakt niet naar slaven, maar heeft een licht zurig aroma, heel natuurlijk wegens niet te lang en niet te agressief gebrand.
Ik betaal er een heel correcte prijs voor, zowat het dubbele van de Douwe Egberts-rommel die jullie slurpen, en waarvan jullie je waarschijnlijk nooit afvragen of de origine wel ethisch genoeg is om hem zonder schuldgevoelens te kunnen naar binnen gieten.
:evil::evil::evil:

Wapper
7 februari 2015, 17:24
http://www.degevoeligesnaar.nl/files/gvslogo09.jpg

Demper
7 februari 2015, 17:30
Heerlijk om dat zacht naweeënd aroma van jonge, christelijke negerslaven te proeven.

Waarom moeten wij ons schuldig voelen voor alle miserie in de wereld?

We worden dagelijks bij de neus genomen.

groentje
10 februari 2015, 22:15
Balletjes in tomatensaus met een Orval van 3 jaar oud. Ik moet dringend eens vaker mijn kasten opentrekken, er staan ook zaken in die niet noodzakelijk zolang bewaren als die Orval...

lombas
10 februari 2015, 22:26
Waarom moeten wij ons schuldig voelen voor alle miserie in de wereld?


Oh, je dacht dat ik ironisch was?

lombas
10 februari 2015, 22:31
Wat is de bedoeling?
Moet ik me schuldig voelen en weer Zuid-of Midden-Amerikaanse koffie drinken, zodat de Ethiopische koffieplanteurs op hun kin kunnen kloppen?Ter info: de koffie smaakt niet naar slaven, maar heeft een licht zurig aroma, heel natuurlijk wegens niet te lang en niet te agressief gebrand.
Ik betaal er een heel correcte prijs voor, zowat het dubbele van de Douwe Egberts-rommel die jullie slurpen, en waarvan jullie je waarschijnlijk nooit afvragen of de origine wel ethisch genoeg is om hem zonder schuldgevoelens te kunnen naar binnen gieten.
:evil::evil::evil:

De laatste pakjeskoffie die ik (naast nespresso) dronk was Blanche Dael (http://www.blanchedael.nl/).

Ik vergeet ook nooit de koffie van achter mijnen oek (http://koffie-verheyen.be/).

lombas
10 februari 2015, 22:32
Twee rum cola's.

Een halve fles cava.

En nu een decaatje-sojaschuim voor het slapen.

bembem
11 februari 2015, 22:05
Twee rum cola's.

Een halve fles cava.

En nu een decaatje-sojaschuim voor het slapen.

niet al te gezond dat, ahum ahum

lombas
11 februari 2015, 22:07
niet al te gezond dat, ahum ahum

Ik weet het, maar ik glijd af naar enkele alcoholloze maanden en probeer er nog even van te genieten.

Indomitable
11 februari 2015, 22:39
Een heerlijk glaasje brandy, Carlos III.

Zeus
11 februari 2015, 22:42
Ik weet het, maar ik glijd af naar enkele alcoholloze maanden en probeer er nog even van te genieten.

Dan toch nog een eenzame katholiek die vast?

groentje
11 februari 2015, 22:45
Chimay Dorée met kaasblokjes.

cookie monster
11 februari 2015, 23:25
freeeeeeeet :D

bembem
12 februari 2015, 01:24
freeeeeeeet :D

ziet er goed uit :-)

Indomitable
13 februari 2015, 05:29
http://www.funniestmemes.com/wp-content/uploads/Funniest_Memes_how-does-moses-make-coffee_5273.jpeg

groentje
13 februari 2015, 17:15
Op steen gebakken stokbrood met peperbrie. En ijsthee met honing.

Indomitable
13 februari 2015, 17:23
Macaroni met ham, camembert, broccoli en prei.

Pandareus
13 februari 2015, 18:02
Djudedju...

We leren het nooit hier in vlaanderen...
TV kok Jeroen Meus heeft een top tien van echt typisch vlaamse gerechten gemaakt. Mooi ! We mogen en moeten daar fier op zijn. Maar weer slaagt men erin van één volstrekt infect gerecht ertussen te moffelen dat alleen maar voortspruit uit de erbarmelijke culinaire volkscultuur van aantwaarpe. De afstootwekkende gewoonte om eten te camoufleren met fruit erbij om er een gerecht van te maken dat eetbaar is voor kinderen in de kakkebroek leeftijd en senioren die terug in de kakkebroek fase zijn is blijkbaar al zo mainstream geworden dat zelfs in een bevraging van 14.000 kijkers die a priori interesse hebben in koken deze barbarij opduikt.

Hierbij de top tien, ik laat jullie het genoegen om zelf de aberratie te ondekken. Hou voor alle veiligheid een kotsemmertje bij de hand.

1. Stoofvlees-friet
2. Witloof met hesp in de oven
3. Steak-friet met sla en bearnaisesaus
4. Vol-au-vent
5. Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus
6. Asperges op z'n Vlaams
7. Konijn
8. Kalfstong in madeirasaus
9. Zeetong '�* la meunière'
10. Steak tartaar

http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-Eten/article/detail/2216941/2015/02/13/Dit-is-de-Vlaamse-Klassieker.dhtml

PS : voor diegenen die na het ontdekken van de aberratie nood hebben aan een gesprek, of zwarte gedachten zouden krijgen is er nog steeds de zelfmoordlijn op 1813.

lombas
13 februari 2015, 18:05
Dan toch nog een eenzame katholiek die vast?

Ik ben geen katholiek en ik vier geen Pasen.

;-)

groentje
13 februari 2015, 18:37
Niets mis met ballekes met kriekskes, noch met konijn (met pruimen). Het mengen van zoet en zuur is net een eigenheid van de Belgische keuken, niets mis mee, toch?
In een goede stoofvleessaus meng je toch ook een plak peperkoek bij de zure uitjes? Of zorg je op een andere manier voor de typische zoetzure combinatie?

Pandareus
13 februari 2015, 19:57
Niets mis met ballekes met kriekskes, noch met konijn (met pruimen). Het mengen van zoet en zuur is net een eigenheid van de Belgische keuken, niets mis mee, toch?
In een goede stoofvleessaus meng je toch ook een plak peperkoek bij de zure uitjes? Of zorg je op een andere manier voor de typische zoetzure combinatie?

groentje, met al wat ik hier van jou al gelezen heb is het me wel overduidelijk dat jij culinair weet over wat je praat.
Maar balletjes met krieken ??? Dat is gewoon eten voor onnozelaars. Even infect als hollanders die pindasaus vreten.

Konijn met pruimen is daar totaal niet mee te vergelijken, dat is inderdaad een oefening in de zuur/zoet/zout balans maar toch niet te vergelijken met mongolen vreten zoals fricandon met krieken... Dat is de negatie van elk culinair genot. Kun je evengoed hondenbrokken vreten of soylent green.

Supe®Staaf
13 februari 2015, 20:37
Ik ben geen katholiek en ik vier geen Pasen.

;-)Een Prottestant?

Wapper
13 februari 2015, 20:40
Niets mis met ballekes met kriekskes, noch met konijn (met pruimen). Het mengen van zoet en zuur is net een eigenheid van de Belgische keuken, niets mis mee, toch?
In een goede stoofvleessaus meng je toch ook een plak peperkoek bij de zure uitjes? Of zorg je op een andere manier voor de typische zoetzure combinatie?

Absoluut akkoord. Ik doe zelfs bij stoofvlees wat rodewijnazijn, net genoeg om de balans zout-zoet-zuur in orde te brengen. Idem voor rode kool (ttz 50/50 appelen-kool).

Wapper
13 februari 2015, 20:48
groentje, met al wat ik hier van jou al gelezen heb is het me wel overduidelijk dat jij culinair weet over wat je praat.
Maar balletjes met krieken ??? Dat is gewoon eten voor onnozelaars. Even infect als hollanders die pindasaus vreten.

Konijn met pruimen is daar totaal niet mee te vergelijken, dat is inderdaad een oefening in de zuur/zoet/zout balans maar toch niet te vergelijken met mongolen vreten zoals fricandon met krieken... Dat is de negatie van elk culinair genot. Kun je evengoed hondenbrokken vreten of soylent green.

Allee man. Zo'n dikke snee vleesbrood (met sjalot, peterselie, eitje, chapelure), eerst goed aangebakken in de pan, dan in de oven afgebakken, en dan lauw op het bord en daarover Noordkrieken met een vanillestok, en een snee volkorenbrood? Wat is daar mis mee?

Volgens mij heb jij last van een onverwerkt culinair incident in je jeugd. :lol:

Pandareus
13 februari 2015, 20:50
Absoluut akkoord. Ik doe zelfs bij stoofvlees wat rodewijnazijn, net genoeg om de balans zout-zoet-zuur in orde te brengen. Idem voor rode kool (ttz 50/50 appelen-kool).

Huh ??? iedereen doet wat azijn bij zijn stoofvlees.
Maar dat heeft niets te zien bij de ziekelijke gedachte om krieken te eten bij gehakt.

Supe®Staaf
13 februari 2015, 20:50
Maar balletjes met krieken ??? Dat is gewoon eten voor onnozelaars. Even infect als hollanders die pindasaus vreten.
Ik ga voor de combo van gehakt met krieken geen moord plegen, maar ze vergelijken met pindasaus dat is er zwaar, héél zwaar over.
Pindasaus is nog te dégoutant om foodfight mee te houden.


Konijn met pruimen is daar totaal niet mee te vergelijken, dat is inderdaad een oefening in de zuur/zoet/zout balans maar toch niet te vergelijken met mongolen vreten zoals fricandon met krieken... Dat is de negatie van elk culinair genot. Kun je evengoed hondenbrokken vreten of soylent green.

Konijn is in mijn ogen zowat het meest overroepen vlees in de Belgische keuken.
Niet echt slecht maar zo een neutraal.
Loop maar eens de recepten af hoe iedereen wanhopig probeert om dat beest op smaak te krijgen (roomsaus, mosterd, zuurzoet, pruimen, rozijnen, tot zelfs het ronduit walgelijke Arlequin met chocolat!)

Wapper
13 februari 2015, 21:14
Huh ??? iedereen doet wat azijn bij zijn stoofvlees.

Daar ben ik nog niet zo zeker van, maar dat was het punt niet...


Maar dat heeft niets te zien bij de ziekelijke gedachte om krieken te eten bij gehakt.

Specifiek krieken, of algemeen vlees + fruit = fout?

Pandareus
13 februari 2015, 21:21
Daar ben ik nog niet zo zeker van, maar dat was het punt niet...



Specifiek krieken, of algemeen vlees + fruit = fout?

Specifiek.

Wapper
13 februari 2015, 21:23
[..]
Konijn is in mijn ogen zowat het meest overroepen vlees in de Belgische keuken.
Niet echt slecht maar zo een neutraal.
Loop maar eens de recepten af hoe iedereen wanhopig probeert om dat beest op smaak te krijgen (roomsaus, mosterd, zuurzoet, pruimen, rozijnen, tot zelfs het ronduit walgelijke Arlequin met chocolat!)

Zou dat niet aan de beestjes liggen?
Toen mijn moeder vroeger konijn klaarmaakte, dat had echt smaak. Gewoon met ajuin,peper en zout, een blad laurier en een scheutje azijn.
Wat er nu aan konijn ligt in de supermarkt, dat zijn inderdaad magere smaakloze beestjes, en verdacht goedkoop.
Vroeger waren het kleppers van konijnen.

Wapper
13 februari 2015, 21:24
Specifiek.

Dan zit het tussen uw twee oren :lol:

Supe®Staaf
13 februari 2015, 21:27
Zou dat niet aan de beestjes liggen?
Dat sluit ik niet volledig uit.
Hoewel andere vleessoorten ook vaak niet meer hetzelfde als vroeger smaken.

groentje
13 februari 2015, 21:41
Ge moet wel goede krieken gebruiken, hé, Pandareus. Sommige zijn inderdaad te zoet, goed genoeg voor desserts, maar voor frikadellekes of gehaktbrood heb ik het ook liever niet aangezoet.

Pandareus
13 februari 2015, 21:49
Zou dat niet aan de beestjes liggen?
Toen mijn moeder vroeger konijn klaarmaakte, dat had echt smaak. Gewoon met ajuin,peper en zout, een blad laurier en een scheutje azijn.
Wat er nu aan konijn ligt in de supermarkt, dat zijn inderdaad magere smaakloze beestjes, en verdacht goedkoop.
Vroeger waren het kleppers van konijnen.

volledig akkoord hiermee. Echt konijn heeft smaak, semi industriëel gefokt vlees is waardeloos.

Pandareus
13 februari 2015, 21:51
Dan zit het tussen uw twee oren :lol:

Ik zou eerder durven vermoeden dat jij het ongeluk hebt om in regio antwerpen te wonen ?

I feel your pain... :-(

Pandareus
13 februari 2015, 21:53
Ge moet wel goede krieken gebruiken, hé, Pandareus. Sommige zijn inderdaad te zoet, goed genoeg voor desserts, maar voor frikadellekes of gehaktbrood heb ik het ook liever niet aangezoet.

Ow my god... jij was nu echt de laatste van wie ik zou gedacht hebben dat ze die horror zou verdedigen...

http://media2.giphy.com/media/t8vI9EexNVS24/200_s.gif

Supe®Staaf
13 februari 2015, 22:18
Met al dat gedoe over krieken zit ik hier nu de enige echte Yskersen Van Dyck te lepelen.
:-(:-(:-(

groentje
13 februari 2015, 23:44
Niemand die je verplicht om hetzelfde lekker te vinden als mij, Pandareus. Het leven zou anders maar saai zijn. Ik ben bijvoorbeeld liefhebber van een goede pompoensoep, maar met wortel ben ik echt geen fan. Er is nochtans niets mis mee, maar toch lust ik het niet.
Soit, momenteel een fles Saison van Dupont. Deze avond nog balletjes in tomatensaus gegeten.

lombas
14 februari 2015, 00:06
Een Prottestant?

In zekere zin wel, al maakt het genootschap dat ik het meest genegen ben, geen deel uit van de grootste stromingen binnen het protestantisme (lutheranisme, calvinisme, arminianisme, anabaptisme, ...).

lombas
14 februari 2015, 00:10
Ik heb vanavond erg lekker veganistisch gegeten. Een schotel met aubergine en tempeh, een bedje van rijst, kruidige pastinaak en bataat, en een verrukkelijke tomaatpuree in tapenadevorm.

Wapper
14 februari 2015, 00:23
Niemand die je verplicht om hetzelfde lekker te vinden als mij, Pandareus. Het leven zou anders maar saai zijn. Ik ben bijvoorbeeld liefhebber van een goede pompoensoep, maar met wortel ben ik echt geen fan. Er is nochtans niets mis mee, maar toch lust ik het niet.
Soit, momenteel een fles Saison van Dupont. Deze avond nog balletjes in tomatensaus gegeten.

Inderdaad, wortelen en pompoen horen niet bij elkaar, te zoet.
Kastanjepompoen, flinke ui, blik gepelde tomaten of verse, bouillonblokje, half uurtje pruttelen, een flinke snuif harissa, klaar.
Ik zeef de soep dan, ik heb een hekel aan vezelige , papperige soep.

groentje
14 februari 2015, 00:39
Ik hou dan weer wel van wat beet, en maak het meestal wat pittiger met gember, koriander en/of paprika, zowel in vers als in poedervorm. En ik ga dit weekend ook eens proberen of raapselder erbij past. Een soep zonder ajuin (of sjalotten) is geen soep.

cookie monster
14 februari 2015, 01:40
Pindasaus is nog te dégoutant om foodfight mee te houden.
Zou ook zonde zijn , een hoop smeurie :lol:

Ooit een bus ketchup tegen de tafel gemept , .... resultaat ....
A damn bloody horrifying mess , ik sloeg blijkbaar iets TE :lol:

Zoals vele hier weten , ik lus graag pindakaas & saus ,
niet dagelijks of wekelijks , want da's ook echt TE veel !! :oops:

cookie monster
14 februari 2015, 01:40
http://www.funniestmemes.com/wp-content/uploads/Funniest_Memes_how-does-moses-make-coffee_5273.jpeg
Ik zie de humor er wel van :)
:lol: ▂▃▄▅▆▇█▓▒░ΓOΓ░▒▓█▇▆▅▄▃▂ :lol:

cookie monster
14 februari 2015, 01:40
Een Prottestant?
Euh .... proTTestant ??
Wat moet ik me daar bij voorstellen ?? 8O

Pandareus
14 februari 2015, 10:36
Inderdaad, wortelen en pompoen horen niet bij elkaar, te zoet.
Kastanjepompoen, flinke ui, blik gepelde tomaten of verse, bouillonblokje, half uurtje pruttelen, een flinke snuif harissa, klaar.
Ik zeef de soep dan, ik heb een hekel aan vezelige , papperige soep.

Wat ook lekker is, is er een tweetal rode paprika's bij doen als alternatief voor de gepelde tomaten.

Pandareus
14 februari 2015, 10:41
Niemand die je verplicht om hetzelfde lekker te vinden als mij, Pandareus. Het leven zou anders maar saai zijn. Ik ben bijvoorbeeld liefhebber van een goede pompoensoep, maar met wortel ben ik echt geen fan. Er is nochtans niets mis mee, maar toch lust ik het niet.
Soit, momenteel een fles Saison van Dupont. Deze avond nog balletjes in tomatensaus gegeten.

Balletjes in tomatensaus kan idd bijzonder lekker zijn. Staat zelfs in Peter Goossens zijn boek 'Meesterlijke klassiekers'
Hij gebruikt erg veel verschillende kruiden in zijn tomatensaus.
http://www.njam.tv/recepten/de-enige-echte-balletjes-tomatensaus

groentje
14 februari 2015, 15:13
In dit geval kwamen de "polpette della nonna" van een Italiaanse traiteur niet ver van het werk. En ze waren zeker lekker! Een mens wil al eens iets anders eten dan boterhammetjes of broodjes op het werk, hé.

Wapper
14 februari 2015, 15:34
Ik zou eerder durven vermoeden dat jij het ongeluk hebt om in regio antwerpen te wonen ?

I feel your pain... :-(

Dat van de regio klopt :lol:
Overigens is het normaal dat er qua smaakkombinaties bij iedereen wel iets tussen de 2 oren zit. Ik heb dat bvb. met boontjes in tomatensaus.
niet.te.vreten.

Supe®Staaf
14 februari 2015, 15:39
Een soep zonder ajuin (of sjalotten) is geen soep.Dat geldt in extreme mate voor ajuinsoep.

Wapper
14 februari 2015, 20:23
Dat geldt in extreme mate voor ajuinsoep.

Ik zou hier "a fortiori" gebruikt hebben. :lol:

bembem
14 februari 2015, 20:40
Daarnet een klein frietje met tartaarsaus.

En nu een kopje koffie en winegums, lekker lekker :-)

bembem
14 februari 2015, 20:42
Balletjes in tomatensaus kan idd bijzonder lekker zijn. Staat zelfs in Peter Goossens zijn boek 'Meesterlijke klassiekers'
Hij gebruikt erg veel verschillende kruiden in zijn tomatensaus.
http://www.njam.tv/recepten/de-enige-echte-balletjes-tomatensaus

Inderdaad :thumbsup::thumbsup::thumbsup: !!

Demper
14 februari 2015, 23:06
Dat geldt in extreme mate voor ajuinsoep.

Wat een gezever.

Demper
14 februari 2015, 23:07
Daarnet een klein frietje met tartaarsaus.


Kook eens zelf.

groentje
14 februari 2015, 23:08
Gewonnen brood. De restjes moeten op.

Supe®Staaf
15 februari 2015, 01:43
Wat een gezever.
Komaan.
Maak je niet belachelijk: spreek me niet tegen.

Supe®Staaf
15 februari 2015, 01:44
Ik zou hier "a fortiori" gebruikt hebben. :lol:
Mmmmmja....
Tkan.
Enfin: tatgecunt.

Supe®Staaf
15 februari 2015, 01:47
'k Geniet nu van een topper van de Speyside.
Ik zeg niet dewelke of ge weet allemaal wie ik ben.
Hij smaakt me maar ik word er niet extatisch vrolijk van.

Supe®Staaf
15 februari 2015, 01:49
Gewonnen brood. De restjes moeten op.
Versta me niet verkeerd: ik vind gewonnen brood een delicatesse.
Maar de timing......
Nee.

groentje
15 februari 2015, 02:48
Hey, ik ben pas laat in de namiddag opgestaan, en begin volgende week aan nachtshifts. Ik ben al een beetje aan het 'acclimatiseren' aan een veranderend ritme. Niet dat ik veel ritme heb, maar alla.
Nog een toast champignon en een Obscura van Troubadour, en dan ga ik wellicht langzamerhand naar bed.

cookie monster
15 februari 2015, 03:50
freeeeeeeet :D
(gisteren)

Wapper
15 februari 2015, 16:15
Daarnet een klein frietje met tartaarsaus.

En nu een kopje koffie en winegums, lekker lekker :-)

Niet komen klagen over een te dik gat of een pukkelgezicht...

Frieten, bereid
per 100g - Calorien: 350kcal

Tartaarsaus
per 100g - 460kcal

Wine Gums
per 100g - Calories: 325kcal | Fat: 0.20g | Carbs: 75.40g | Prot: 5.70g

Demper
15 februari 2015, 17:27
Komaan.
Maak je niet belachelijk: spreek me niet tegen.

Er moet ajuin in eendert welke soep.
Je bent een kluchtkok.

Wapper
15 februari 2015, 20:18
Er moet ajuin in eendert welke soep.
Je bent een kluchtkok.

Uw neerdunkende replieken worden op dit forum niet op prijs gesteld.
Beschouw uzelf vanaf nu als een verwittigd man.

groentje
15 februari 2015, 21:15
Rogan josh.

lombas
15 februari 2015, 23:56
Rogan josh.

Lekkeeeeuuuur!

http://religiousleftlaw.typepad.com/.a/6a0120a69a468c970c014e8c48a2b0970d-pi

;-)

cookie monster
18 februari 2015, 22:48
freeeeeeeet :D

lombas
18 februari 2015, 23:31
Ik eet vanaf nu 40 dagen geen snoep.

Ik drink vanaf nu 40 dagen geen alcohol.

Mambo
19 februari 2015, 00:09
Ik eet vanaf nu 40 dagen geen snoep.

Ik drink vanaf nu 40 dagen geen alcohol.

Last van uw maag?

lombas
19 februari 2015, 08:05
Last van uw maag?

Er mag inderdaad wel een kilootje af terug. ☺

groentje
19 februari 2015, 08:31
Broodje belegd met groenten. Rauwkost en gegrilde courgettes en aubergines, om precies te zijn. Lekker!

bembem
19 februari 2015, 23:36
Er mag inderdaad wel een kilootje af terug. ☺

- lol -

bembem
19 februari 2015, 23:37
Broodje belegd met groenten. Rauwkost en gegrilde courgettes en aubergines, om precies te zijn. Lekker!

miam miam :-)

cookie monster
20 februari 2015, 01:10
freeeeeeeet :D

bembem
20 februari 2015, 01:13
freeeeeeeet :D

mja cookie, ik heb toch liever je andere gerechtjes :lol:

cookie monster
20 februari 2015, 01:34
Bwa , af & toe eens zondigen , kan geen kwaad :)
Peekes & erwtjes zaten nog in de vriezer :)
Ja , en de rest , carrefourfreet :p :)

Pandareus
20 februari 2015, 07:07
Bij onze buren blijken sommige culinaire aberraties toch echt moeilijk uit te sterven :
Quote :

De beruchte kroket is wel vaker stof tot discussie bij onze Noorderburen. In de gemeenteraad van het plaatsje Tynaarlo heeft het vettige goedje zelfs geleid tot een heuse ruzie. Dat meldt RTL Nieuws op zijn website.

De raadsleden van Tynaarlo krijgen na of tijdens de gemeenteraadszitting steevast een kroket of bitterballen. De leden van de fractie GroenLinks vinden dit echter niet kunnen. Tynaarlo is immers een 'JOGG-gemeente'. JOGG staat voor 'jongeren op gezond gewicht'. De gemeente stimuleert daarbij gezond eten voor jongeren. GL wil daarom de snacks vervangen door gezondere alternatieven.

Kroketmotie
Daarmee komen ze lijnrecht tegenover hun collega's van het CDA te staan. De christendemocraten gooien hun volle gewicht in de strijd voor het behoud van het kroket. Zij dienden recent zelfs een motie in om het recht op een kroket te betonneren. Volgens de partij staat de snack bij lange vergaderingen garant voor een opkikker, waardoor betere beslissingen kunnen worden genomen.

Bezuinigingen
Er is wel vaker heisa over kroketten in de Nederlandse gemeentepolitiek. In 1993 diende oud-premier Jan Peter Balkenende, toen nog raadslid in Amstelveen, al een krokettenmotie in. Een motie die het overigens haalde. Volgens Binnenlandse Zaken hebben de afgelopen jaren verschillende gemeenten de raadskroket geschrapt. Uit besparingsoverwegingen.

bron : http://www.hln.be/hln/nl/17541/Het-leukste-van-het-web/article/detail/2224765/2015/02/19/Ruzie-over-recht-op-kroket-in-Nederlandse-gemeenteraad.dhtml

bembem
20 februari 2015, 23:34
Bwa , af & toe eens zondigen , kan geen kwaad :)
Peekes & erwtjes zaten nog in de vriezer :)
Ja , en de rest , carrefourfreet :p :)

;-);-)

bembem
20 februari 2015, 23:35
Bij onze buren blijken sommige culinaire aberraties toch echt moeilijk uit te sterven :
Quote :

De beruchte kroket is wel vaker stof tot discussie bij onze Noorderburen. In de gemeenteraad van het plaatsje Tynaarlo heeft het vettige goedje zelfs geleid tot een heuse ruzie. Dat meldt RTL Nieuws op zijn website.

De raadsleden van Tynaarlo krijgen na of tijdens de gemeenteraadszitting steevast een kroket of bitterballen. De leden van de fractie GroenLinks vinden dit echter niet kunnen. Tynaarlo is immers een 'JOGG-gemeente'. JOGG staat voor 'jongeren op gezond gewicht'. De gemeente stimuleert daarbij gezond eten voor jongeren. GL wil daarom de snacks vervangen door gezondere alternatieven.

Kroketmotie
Daarmee komen ze lijnrecht tegenover hun collega's van het CDA te staan. De christendemocraten gooien hun volle gewicht in de strijd voor het behoud van het kroket. Zij dienden recent zelfs een motie in om het recht op een kroket te betonneren. Volgens de partij staat de snack bij lange vergaderingen garant voor een opkikker, waardoor betere beslissingen kunnen worden genomen.

Bezuinigingen
Er is wel vaker heisa over kroketten in de Nederlandse gemeentepolitiek. In 1993 diende oud-premier Jan Peter Balkenende, toen nog raadslid in Amstelveen, al een krokettenmotie in. Een motie die het overigens haalde. Volgens Binnenlandse Zaken hebben de afgelopen jaren verschillende gemeenten de raadskroket geschrapt. Uit besparingsoverwegingen.

bron : http://www.hln.be/hln/nl/17541/Het-leukste-van-het-web/article/detail/2224765/2015/02/19/Ruzie-over-recht-op-kroket-in-Nederlandse-gemeenteraad.dhtml

:lol::lol::lol::lol:

Indomitable
21 februari 2015, 18:10
Zeebaars met gebakken groenten en rijst.

bembem
21 februari 2015, 18:14
Zeebaars met gebakken groenten en rijst.

yummie :-)

Wapper
21 februari 2015, 20:13
Appelsien + Activia met muesli.
Het morgenkakje zal weer smeuig zijn. :roll:

groentje
21 februari 2015, 20:51
Pladijs met witloof en aardappelen.

Demper
21 februari 2015, 23:53
Een heerlijke spaghetti puttanesca.

groentje
22 februari 2015, 02:55
Fruit. Blauwe druiven, een sinaasappel,...
Mocht ik straks nog een hongertje krijgen, stokbrood met kersenconfituur en kaas.

maddox
22 februari 2015, 03:45
Als dinner hadden we platgeklopte steak omwikkeld met spek (https://www.youtube.com/watch?v=_pJ5b2ymqtk)

Nu ben ik aan't genieten van een half stokbrood met zelfgemaakte martino.

Supe®Staaf
22 februari 2015, 09:40
Als dinner hadden we platgeklopte steak omwikkeld met spek (https://www.youtube.com/watch?v=_pJ5b2ymqtk)Eerste gedacht was: "O nee!"
Maar als je het ziet klaarmaken, dan dachtt ik:"Waarom niet?"
Ik zie maar één nadeel: als je er zo eentje of twee van eet, is je grill-party over.
B.t.w.:
Moet dat echt zo lang bakken, zelfs op indirecte grill?
Hoe lang grillde jij die happen?

maddox
22 februari 2015, 09:46
Eerste gedacht was: "O nee!"
Maar als je het ziet klaarmaken, dan dachtt ik:"Waarom niet?"
Ik kijk die BBQpitboys filmkes wel eens meer. Minder ott dan epicmealtime.
Ik zie maar één nadeel: als je er zo eentje of twee van eet, is je grill-party over.
De modellen van gisteren waren van zodanig formaat dat ik met 1 genoeg had.
Maar ge kunt die ook kleiner maken.
B.t.w.:
Moet dat echt zo lang bakken, zelfs op indirecte grill?
Blijkbaar wel he.
Hoe lang grillde jij die happen?
Ik heb ze gegeten, niet klaargemaakt, dus geen idee.

cookie monster
23 februari 2015, 23:56
freeeeeeeet :D

lombas
23 februari 2015, 23:57
Sojamelk met honing.

cookie monster
25 februari 2015, 02:10
freeeeeeeet :D

Indomitable
25 februari 2015, 04:38
http://24.media.tumblr.com/b5de3b23060577d8ea156f5653514136/tumblr_mg825qnkMv1qbgut4o1_400.gif

groentje
25 februari 2015, 06:56
Je vis lijkt me wat platgekookt, cookie. Heb je een visperiode? Hier ga ik ontbijten met een glas versgeperst sinaasappelsap, koffie, een pistolet met préparé en een croissant met confituur.

groentje
25 februari 2015, 20:25
En nog meer pistolets gegeten, de wandelclubs verzorgen hun bezoekers met lekkere en niet te dure hapjes en drankjes. Ook pannenkoeken, koffie, Tongerlo en ander lekkers genuttigd, en nog wat mattetaarten voor thuis meegebracht.

cookie monster
26 februari 2015, 04:01
Je vis lijkt me wat platgekookt, cookie. Heb je een visperiode?
Bwa , vis in de pan bakken , krimpt rapper ,
waterverdamping , maar smaken doet het me wel :)
Momenteel meer goesting in vis dan vlees :)
Mijn thuishulp , daar heb ik veel hulp aan :thumbsup:
Ze weet wel lekker te koken , jammie :)

Indomitable
26 februari 2015, 06:38
Brandnetelthee, heerlijk.

lombas
26 februari 2015, 06:57
En nog meer pistolets gegeten, de wandelclubs verzorgen hun bezoekers met lekkere en niet te dure hapjes en drankjes. Ook pannenkoeken, koffie, Tongerlo en ander lekkers genuttigd, en nog wat mattetaarten voor thuis meegebracht.

Wandelclub? :-)

groentje
26 februari 2015, 10:09
Geen lid, maar voor amper €1,50 mag je ook meedoen met een wandeling die netjes is aangeduid, vaak moeite doet om leuke paadjes op te zoeken, en in de controleposten kan je vaak iets eten en drinken (koffie en frisdrank aan €1,20, pistolet idem, Tongerlo aan €2,20...) zodat je je boterhammetjes niet moet meenemen. Het weer was niet meteen geweldig, maar ja, gisteren was ik vrij...

On topic: koffie met een koekje.

Boduo
26 februari 2015, 10:55
Een goeie, ouwe porto.

groentje
26 februari 2015, 16:33
Een vegetarische piadina met aardappelen, pesto en basilicum.

cookie monster
27 februari 2015, 12:15
freeeeeeeet :D

lombas
27 februari 2015, 12:16
Roggebrood met magere smeerkaas met tomaat&olijven.

groentje
27 februari 2015, 12:18
Vegetarische Italiaanse balletjes met pesto, op een stuk stokbrood met kaas.

Wapper
28 februari 2015, 11:11
De shepherd's pie staat in de oven. Smikkel smakkel...

http://farm7.static.flickr.com/6035/6319182139_6d04e4a878_o.jpg

maddox
28 februari 2015, 11:31
Voor vanavond hebben we gemarineerde/geinjecteerde steak op't menu.

Dit is het plan.
We maken een marinade van appelcider, olijfolie, bruine suiker (cassonade), peper, chilisaus, gepureerde ui en knoflook.

Eerst wentelen we de bloederige* steak door grof zout tot die een volledige korst heeft. Wikkelen die dan in huishoudfolie, en laten dat 2 uurtjes rusten in de ijskast.
Straks, zo rond 14u halen we dat uit de ijskast, en ontdoen die van de zoutkorst.

We injecteren een deel van de marinade in de dikke steaks.

De rest gebruiken we als gewone marinade. 4uurtjes in een badje is meer dan genoeg.

Idealerwijze zouden we die steak dan eerst dichtschroeien en dan low en slow garen naar ieders goesting, van rauw tot carbonisé, op een houtskoolvuurtje.

Maar het zal in de oven grillen worden, met een onderpan waarin wat verkoold appelhout in een platte ovenschaal met cider ligt te drijven.

Serveren met een kwakje aardappelpuree en een warme groentenmix.
Wortelen, erwten en prinsessenboontjes, natuurlijk klaargemaakt met ui en een handvol spekblokjes :)

maddox
28 februari 2015, 12:56
* Dat bloederig vocht is dus geen bloed...

cookie monster
1 maart 2015, 00:15
freeeeeeeet :D
Hetzelfde als 27 February 2015 12:15 :)

cookie monster
4 maart 2015, 22:16
freeeeeeeet :D

lombas
4 maart 2015, 22:23
Hamentaschen.

Gelukkige Purim!

Anna List
5 maart 2015, 14:18
Fanta

Anna List
5 maart 2015, 14:18
Fanta

lombas
5 maart 2015, 16:46
Fanta

Fanta

Jaja, we snappen het nu wel!

*koffie*

cookie monster
5 maart 2015, 23:02
freeeeeeeet :D

groentje
5 maart 2015, 23:04
Een hamburger van Burger King. Je mag niet te kieskeurig zijn als je laat in een stad aankomt.

Anna List
6 maart 2015, 08:55
Jaja, we snappen het nu wel!

*koffie*

lol, dat overkomt mij nochtans niet zo vaak

lombas
6 maart 2015, 13:16
De koffie in de Senaat is beter dan die in de Kamer.

Anna List
6 maart 2015, 15:58
De koffie in de Senaat is beter dan die in de Kamer.

is dat dan niet allebei Oxfam koffie ??

lombas
6 maart 2015, 16:29
is dat dan niet allebei Oxfam koffie ??

Geen idee, maar die van daarstraks was lekker straf terwijl het in de Kamer meestal zoeken is naar een koffiesmaak...

groentje
6 maart 2015, 22:54
Tsjechisch bier, Bernard. Valt heel goed mee.

From_Vlaanderen
7 maart 2015, 12:50
Bickey en een Omer

Indomitable
7 maart 2015, 18:07
Haring met appel en selderijsalade.

groentje
7 maart 2015, 20:15
Meer bier, palacinken.

lombas
8 maart 2015, 01:27
Guinness en Rodenbach.

Niet naar mijn gewoonte.

groentje
8 maart 2015, 07:12
Lombas, genietend van de wild side of life.

cookie monster
11 maart 2015, 22:44
freeeeeeeet :D

Indomitable
12 maart 2015, 05:47
http://data1.whicdn.com/images/49162209/original.jpg

groentje
12 maart 2015, 21:56
Eendenbout met Bohemer knoedels en rodekool. Best lekker... voor een zwembadcafetaria. Ah, de geneugten van een late aankomst in een stad die je niet kent, met een hotel aan de stadsrand...

cookie monster
13 maart 2015, 00:15
freeeeeeeet :D

Antoon
13 maart 2015, 09:00
Mijn ontbijt zag er ongeveer zo uit:

http://www.ambrosiahotel.be/wp-content/uploads/2012/12/ontbijt-ambrosia-hotel-Ieper-1.jpg

Ondertussen is het op, en 't heeft gesmaakt

:-)

lombas
13 maart 2015, 09:16
Droog brood en koffie op de trein naar 't werk.

lombas
13 maart 2015, 09:17
Mijn ontbijt zag er ongeveer zo uit:

http://www.ambrosiahotel.be/wp-content/uploads/2012/12/ontbijt-ambrosia-hotel-Ieper-1.jpg

Ondertussen is het op, en 't heeft gesmaakt

:-)

Vrije dag?

cookie monster
18 maart 2015, 01:25
freeeeeeeet :D

cookie monster
19 maart 2015, 23:55
freeeeeeeet :D

bembem
20 maart 2015, 00:37
miam miam cookie ik krijg zin :-)

morgen ook wat aardappels inslaan - m'n asian dieet kan even on hold :lol::lol:

lombas
20 maart 2015, 06:56
Mijn bokes op de trein naar 't werk.

lombas
20 maart 2015, 06:58
miam miam cookie ik krijg zin :-)

morgen ook wat aardappels inslaan - m'n asian dieet kan even on hold :lol::lol:

Een ontbijt van kimchi, hard geworden omelet, gepekelde komkommer enz. zal ook weer te veel zijn?

Indomitable
20 maart 2015, 07:03
https://c1.staticflickr.com/1/8/10628552_53f1a9dc1e.jpg

lombas
20 maart 2015, 07:11
Oei, we zien niet op een kilootje meer of minder precies!

;)

Indomitable
20 maart 2015, 07:31
Lol, die ga ik niet allemaal opeten hoor.

Indomitable
21 maart 2015, 14:45
smoshttp://www.cuttingedge.be/sites/default/files/penis.gif

Libro
22 maart 2015, 03:03
Een punt Port Salut en een koele blonde Affligem.

cookie monster
22 maart 2015, 05:04
freeeeeeeet :D

Ananas , 's middags , de rest 's avonds :)

cookie monster
24 maart 2015, 22:55
freeeeeeeet :D

bembem
25 maart 2015, 00:48
freeeeeeeet :D

yummie :-)

maar euhm cookie ik raad je aan van te investeren in een nieuwe pan*, want als ik me niet vergis zie ik dat er toch wat krasjes in de tefal-laag zitten ..

*met keramische anti-aanbaklaag liefst zonder aluminium zou top zijn, ik heb die van mij in de Carrefour gevonden, was 20€ en echt heel degelijk, keramische laag en pan in roestvrij staal :-)

Indomitable
25 maart 2015, 03:42
http://www.realbenidorm.net/images/valentines_coffee_cake_brandy.JPG

pegasus6869
25 maart 2015, 10:39
Kbenne geen kluuten aan tvretten nu !!

cookie monster
27 maart 2015, 03:00
freeeeeeeet :D

lombas
27 maart 2015, 07:05
http://www.realbenidorm.net/images/valentines_coffee_cake_brandy.JPG

Cognac? Metaxa?

cookie monster
28 maart 2015, 04:35
freeeeeeeet :D

Indomitable
28 maart 2015, 06:18
Cognac? Metaxa?Brandy Magno.

groentje
29 maart 2015, 22:00
Gisteren niks, was ziek. Enkel wat water gedronken.
Vandaag een paar boterhammetjes gegeten, en wat fruit.

Boduo
30 maart 2015, 13:24
Een tas goeie koffie & enkele Destrooper amandelkoekjes.

groentje
30 maart 2015, 20:06
Ik heb het bij mijn dieet van gisteren gehouden: boterhammetjes en fruit, met een tas koffie. Morgen zal het wellicht iets meer worden.

Boduo
30 maart 2015, 20:35
Een glas goede Zuidafrikaanse witte wijn.

groentje
1 april 2015, 11:54
Kippensoep met brood. Voor vanavond denk ik aan lasagne.

Pandareus
1 april 2015, 15:20
Ik heb het bij mijn dieet van gisteren gehouden: boterhammetjes en fruit, met een tas koffie. Morgen zal het wellicht iets meer worden.

Twee dagen lang zo weinig binnengekregen ? Jij moet dringend terug aansterken. Eet vanavond goeie vlaamse kost : pak friet met stoofvlees en mayonaise erop. :-D

https://c1.staticflickr.com/1/75/153177461_bcfa068338.jpg

Wedden dat je morgen terug zo sterk als een paard bent ?

groentje
1 april 2015, 20:12
Het zijn uiteindelijk 2 broodjes geworden, een met americain en een met salami, met nog een tiramisu als dessert, dat in de koelkast op me staat te wachten.
Ik had zaterdag de energie niet, ik heb bijna de hele dag geslapen, en zondag had ik niet veel in huis, en nog geen zin om buiten te gaan. Ook nog niet zoveel honger, eigenlijk. Maar sindsdien toch al wat meer en vaker gegeten, maak je maar niet ongerust.

bembem
1 april 2015, 21:00
Het zijn uiteindelijk 2 broodjes geworden, een met americain en een met salami, met nog een tiramisu als dessert, dat in de koelkast op me staat te wachten.
Ik had zaterdag de energie niet, ik heb bijna de hele dag geslapen, en zondag had ik niet veel in huis, en nog geen zin om buiten te gaan. Ook nog niet zoveel honger, eigenlijk. Maar sindsdien toch al wat meer en vaker gegeten, maak je maar niet ongerust.

mjam mjam :-)


hier een fondantkippetje van de Hema, yummie!

cookie monster
2 april 2015, 02:20
https://c1.staticflickr.com/1/75/153177461_bcfa068338.jpg

Die mayo , da's er voor mij net teveel aan :oops:
Dan kots ik de boel letterlijk onder !!
Van winkel- of frituurmayo moet ik echt kotsen :oops:




http://www.demorgen.be/nieuws/oma-vergiftigt-hele-familie-met-chocolademelk-die-25-jaar-over-datum-is-a2272421
Ook oppassen met chocomelk drinken blijkbaar :?





freeeeeeeet :D

cookie monster
3 april 2015, 01:56
freeeeeeeet :D

bembem
3 april 2015, 04:45
dat ziet er weer lekker uit cookie, een van deze dagen ga ik ook schnitzel eten, yummie! :-))))

groentje
8 april 2015, 00:01
Frieten met stoofvleessaus en een gehaktbal. Lang geleden dat ik nog eens zo vettig gegeten had, en het smaakte.

S-K
8 april 2015, 19:44
Macaroni met ham en kaas... en dit spoel ik weg met Warsteinerbier

Pandareus
8 april 2015, 22:08
Frieten met stoofvleessaus en een gehaktbal. Lang geleden dat ik nog eens zo vettig gegeten had, en het smaakte.

Twee vragen :
1) je hebt toch eerst toegezien dat men wel degelijk éérst zout op je frieten heeft gedaan vooraleer er de stoofvleesssaus op te kieperen ?
2) je hebt toch nog een klodder mayonaise bovenop je frieten met stoofvleessaus laten kappen ? :-D

[wacht met spanning op antwoord op deze cruciale details... ]

groentje
8 april 2015, 22:59
Eerst zout, ja, maar geen mayo of ander sausje. De prut in mijn stamfrituur staat lang genoeg te pruttelen om geenn extra smaakjes nodig te hebben.
Vandaag zelfgemaakte broccolisoep, een lasagne van bij de traiteur en nu een fles Saison Dupont met een gehaktbal.

Libro
8 april 2015, 23:12
http://www.belgianbeercafe.com/sites/default/files/imagecache/beer_detail/bellevuegeueze.png

groentje
8 april 2015, 23:18
Er is wel beter te krijgen dan dat Belgo-Braziliaanse vocht van AB Inbev, hoor. Een Hanssens, of een Oud-Beersel, of mijn persoonlijke favoriet Girardin.

groentje
9 april 2015, 17:11
Gestoofd witloof en brood. Deze keer geen vlees of vis, omdat ik het niet in huis heb.

cookie monster
12 april 2015, 23:10
freeeeeeeet :D

bembem
13 april 2015, 21:30
freeeeeeeet :D

yummie! :-)


hier een pizza Hawai van de Lidl, heb ze recent ontdekt, lekker lekker :-)

Pandareus
13 april 2015, 22:36
yummie! :-)


hier een pizza Hawai van de Lidl, heb ze recent ontdekt, lekker lekker :-)

Beikes... pizza met ananas erop is culinaire moord...

bembem
13 april 2015, 22:55
Beikes... pizza met ananas erop is culinaire moord...

zolang er maar geen pindasaus op zit :-P

cookie monster
13 april 2015, 23:45
mmmm , forbidden peanut butter :D

freeeeeeeet :D

cookie monster
14 april 2015, 01:01
zolang er maar geen pindasaus op zit :-P
http://ilovepeanutbutter.com/recipes/thai-chicken-pizza-with-peanut-butter-sauce

http://www.thehealthyeverythingtarian.com/crazy-peanut-butter-mozzarella-pizza


Oh my fucking shit :D :icecream: :D
For this , they gonna me kill me dead :(

cookie monster
14 april 2015, 01:10
:clapping: :shocked!: :changes: :microwav: :scatter: :multi: :evilbat: :silly:
http://www.tasteofhome.com/recipes/chocolate-peanut-butter-pizza
http://whatscookingamerica.net/Cookie/ChocolatePizza.htm
http://www.food.com/recipe/chocolate-pudding-pizza-with-peanut-butter-crust-35047
http://www.shape.com/healthy-eating/peanut-butter-and-banana-pizza
http://iambaker.net/peanut-butter-marshmallow-butterscotch-pizza

And for this , they really gonna kill me over & over again :oops: :popcorn:

cookie monster
15 april 2015, 20:40
freeeeeeeet :D

Universalia
16 april 2015, 11:19
Na de krant en de online kranten gelezen te hebben ontbreekt mij elke vorm van goesting om te eten of te drinken.

Ik braak gewoon even tegen de grond als dat toegelaten is. http://www.animaatjes.nl/smileys/smileys-en-emoticons/ziek/animaatjes-ziek-79390.gif

Daarna neem ik misschien een slokje water en was ik mijn handen in de onschuld. :-D

cookie monster
17 april 2015, 00:05
freeeeeeeet :D

Libro
17 april 2015, 19:30
Spiegelei met spek, look, parmezaan en een koele pint.

Demper
19 april 2015, 20:00
Nothing de pothing ...zust nen koeke !!!

:lol:

lombas
19 april 2015, 20:04
Soepje van zongedroogde tomaten.

Pistolet met mosterd, belegen kaas en runderrookvlees.

Supe®Staaf
19 april 2015, 20:10
Soepje van zongedroogde tomaten.

Pistolet met mosterd, belegen kaas en runderrookvlees.Pastrami!
Zalig!
Je bent blijkbaar liefhebber van een Mediterrane touch in je voedsel?
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTpP0Y6XV0qSM3UiG0NBJedy1VvgniEB 1Uo0hD6mfZpl_7ASsY9
Hoewel pastrami eigenlijk uit Roemenië komt.
Maar in Italië maken ze hem prima hoor.

Pandareus
19 april 2015, 20:18
Nothing de pothing ...zust nen koeke !!!

Je eet zoals je schrijft...

http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/03/haha-you-are-poor.jpg

Guinevere
19 april 2015, 22:34
Definieer "nu"?

Hmm, wat at/dronk ik zoal vandaag?

Ontbijt: 2 x toast, 1 met margarine, 1 kersenconfituur
Chai

Lunch: 1/4 bruin stokbrood met gekruid, gebakken kipfilet, andalouse en ketchup, sla, tomaat en frietjes
Fruitsap
Onder het motto: thuis is gezonder dan afhaal?

Tussendoor: de zelfgemaakte fondant taart van mijn huwelijksverjaardag 1 jaar (suikerbom)
Chai

Avondeten: chapati met kofteh en gekruide aardappelen, yoghurtje
Water

Nu heb ik nog zin in een kopje warme melk precies...

(met dank aan onze lieve ma)

Indomitable
19 april 2015, 22:44
http://oi62.tinypic.com/wcbqm1.jpg

Guinevere
20 april 2015, 12:22
Boterhammen met jonge kaas, tomaat en komkommer
Plat water

Anna List
20 april 2015, 12:38
Boterhammen met jonge kaas, tomaat en komkommer
Plat water

mnjammie ... bokes met kaas ! :-)

smakelijk.

:D

cookie monster
21 april 2015, 20:40
freeeeeeeet :D

groentje
21 april 2015, 21:41
Hier was het vanavond pasta met bolognesesaus. Minder spannend dan de voorbije week op restaurant op reis, maar wel lekker.

cookie monster
22 april 2015, 23:55
freeeeeeeet :D

Demper
25 april 2015, 20:20
na 2 flessen prosecco neem ik even pauze

Supe®Staaf
25 april 2015, 20:26
na 2 flessen prosecco neem ik even pauzeJa, eet eens een Magnum met aardbeismaak.
Dat past er goed bij.
:roll::roll::roll:

Demper
25 april 2015, 20:31
Ja, eet eens een Magnum met aardbeismaak.
Dat past er goed bij.
:roll::roll::roll:

ik hou het bij een broodje met parmaham, maar toch bedankt voor je goede zorgen

lombas
25 april 2015, 20:40
Brandy de Jerez.

NieuwNoors
26 april 2015, 16:10
Versgemaakte soep (prei, selder,1 ui, 1 dikke wortel, kleine aardappel, 2 tomaten, 3 bouillonblokjes, tomatenpuree) met volkorenbrood en gouda-kaas.

Supe®Staaf
26 april 2015, 16:23
Versgemaakte soep (prei, selder,1 ui, 1 dikke wortel, kleine aardappel, 2 tomaten, 3 bouillonblokjes, tomatenpuree) met volkorenbrood en gouda-kaas.
Krijg ook goesting!!!

Waarom die kleine aardappel?

Maken die drie bouillonblokjes het niet wat té zout?
Of is het een grote ketel?

Supe®Staaf
26 april 2015, 16:24
ik hou het bij een broodje met parmaham,'t Mag precies iets kosten...
maar toch bedankt voor je goede zorgen
Iemand moet het doen, nietwaar?

Demper
26 april 2015, 17:19
Krijg ook goesting!!!

Waarom die kleine aardappel?

Maken die drie bouillonblokjes het niet wat té zout?
Of is het een grote ketel?

De kleine aardappel dient om de soep te binden.

Leren ze u dat niet bij de boerinnenbond?

Bouillonblokjes zijn niet zo zout als je laat uitschijnen.
Een blokje per halve liter water... en dan moet er nog een snuifje zout bij.
Want bij dat water gaan er groenten, wat alles verdunt.

Jij blijft beter bij je kookkunsten met de frietketel.
Maar ja, zelfs de cuisson van een curryworst weet je te verpesten.
Ik geef u een tip: als ze bovendrijven, zijn ze gaar.

Zet wel je bril op met dikke glazen he.
Of laat voor jou koken door je Bulgaarse hoertjes.

Supe®Staaf
26 april 2015, 17:41
De kleine aardappel dient om de soep te binden.

Leren ze u dat niet bij de boerinnenbond?Owee!!
Gebonden soep...
Dat is inderdaad boerinnenbond halfweg vorige eeuw.
Kook jij nog steeds zoals mijn bomma?

Bouillonblokjes zijn niet zo zout als je laat uitschijnen.
Een blokje per halve liter water... en dan moet er nog een snuifje zout bij.
Want bij dat water gaan er groenten, wat alles verdunt.

Zout is een cache-misère voor wie niet capabel is zijn klodden op smaak te brengen.
Idem voor drank.

Jij blijft beter bij je kookkunsten met de frietketel.
Maar ja, zelfs de cuisson van een curryworst weet je te verpesten.
Ik geef u een tip: als ze bovendrijven, zijn ze gaar.

Frituurklodden, da's precies uw specialiteit.
Ik herinner mij die Mora-brol die ge hier een tijdje geleden postte....
De landlopers krijgen bij Poverello beteren boef dan wat gij allemaal in uw kloten draait.

Zet wel je bril op met dikke glazen he.
Of laat voor jou koken door je Bulgaarse hoertjes.
Allez vooruit.

Nu ben ik al een bebrilde Bulgaarse pooier die slechtgefrituurde curryworsten eet..
En dat vertelt een gastje dat 't zaad van zijn kameraden uit een slettebakpruim likt, patattersoep met een kilo zout naar binnen werkt, op feestdagen een pak Mora-snacks opentrekt en alles wegspoelt met gemene prosecco die ze nog in de meest proletarische uitzuipbar niet durven schenken....
Nu gaan we een gang, zei de papegaai toen de kat met hem de trap afstoof....
:roll::roll::roll:

Demper
26 april 2015, 18:05
Owee!!
Gebonden soep...
Dat is inderdaad boerinnenbond halfweg vorige eeuw.
Kook jij nog steeds zoals mijn bomma?


Zout is een cache-misère voor wie niet capabel is zijn klodden op smaak te brengen.
Idem voor drank.


Frituurklodden, da's precies uw specialiteit.
Ik herinner mij die Mora-brol die ge hier een tijdje geleden postte....
De landlopers krijgen bij Poverello beteren boef dan wat gij allemaal in uw kloten draait.

Allez vooruit.

Nu ben ik al een bebrilde Bulgaarse pooier die slechtgefrituurde curryworsten eet..
En dat vertelt een gastje dat 't zaad van zijn kameraden uit een slettebakpruim likt, patattersoep met een kilo zout naar binnen werkt, op feestdagen een pak Mora-snacks opentrekt en alles wegspoelt met gemene prosecco die ze nog in de meest proletarische uitzuipbar niet durven schenken....
Nu gaan we een gang, zei de papegaai toen de kat met hem de trap afstoof....
:roll::roll::roll:

Nu zit je toch werkelijk te spartelen als een varken dat een elektrische schok van een tang krijgt.

Ik smijt geen patatten in mijn soep, ge moet dus niet tegen mij van u bakkes maken.

Maar stel dan ook geen domme vragen, hoe moeilijk dat ook is voor jou.

Er is een verschil tussen iets perfect op smaak brengen met zout, en iets overzouten.

Maar dergelijke nuances zijn niet aan belgicisten besteed, dat heeft te maken met hun verwrongen wereldbeeld van het begrip monarchie.

Die zogenaamde mora-brol waren ovenhapjes, geen frituurklodden die uw hoertjes tussen de klanten door in hun spermabek steken.

De rest van je gepalaver zijn ordinaire leugens en imaginaire denkbeelden, projecties van je onderbewustzijn, blubber uit een belgicistenbrein.

ElAngelo
26 april 2015, 19:37
Kom net van de McDonalds :p

Supe®Staaf
26 april 2015, 20:12
Nu zit je toch werkelijk te spartelen als een varken dat een elektrische schok van een tang krijgt.

Ik smijt geen patatten in mijn soep, ge moet dus niet tegen mij van u bakkes maken.

Maar stel dan ook geen domme vragen, hoe moeilijk dat ook is voor jou.

Er is een verschil tussen iets perfect op smaak brengen met zout, en iets overzouten.

Maar dergelijke nuances zijn niet aan belgicisten besteed, dat heeft te maken met hun verwrongen wereldbeeld van het begrip monarchie.

Die zogenaamde mora-brol waren ovenhapjes, geen frituurklodden die uw hoertjes tussen de klanten door in hun spermabek steken.

De rest van je gepalaver zijn ordinaire leugens en imaginaire denkbeelden, projecties van je onderbewustzijn, blubber uit een belgicistenbrein.
Amai!
Zwaar weekend gehad?
Straffe bollen gepakt?
Zaad niet kunnen schieten?

Zephyrkaos
26 april 2015, 20:31
Deutsche Kartoffelsuppe
Jawohl!

Indomitable
26 april 2015, 20:52
Château China een niet te versmaden rode wijn.

groentje
26 april 2015, 23:11
Overprijsde frieten met stoofvlees, en wat betere biertjes. Sommigen zullen me misschien begrijpen.

groentje
27 april 2015, 20:18
Witloofsoep met emmentaler. Voor vannacht nog brood met verse geitenkaas. Voor later deze week heb ik nog asperges gekocht.

Demper
27 april 2015, 20:40
Amai!
Zwaar weekend gehad?
Straffe bollen gepakt?
Zaad niet kunnen schieten?

Een weekend zonder speed is geen weekend!

cookie monster
29 april 2015, 01:23
freeeeeeeet :D